Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Istinska crkva

power_settings_newLogin to reply
+23
smirnof
usamljena
stranac
kći Božja
kainos
misliti
Moderator
lapillus
Medeni
vijesnik
ILIJA
Živac
apostol
Stena
hrvoje hrki
Ruta
Izrail
jurky
cubela
No Nick
Daniel
Spart
Mali princ
27 posters

descriptionIstinska crkva - Page 8 EmptyRe: Istinska crkva

more_horiz
Mrvek je napisao/la:
Kakve to ima sad veze? Vjeruj što želiš samo nemoj Pismo samovoljno tumačiti, izvrtati te stvari vaditi iz konteksta , to je sve!! A đavao tako i tako pokušava svakog čovjeka na bilo koji način odvojiti od Boga tako da neznam što je tebi tu čudno? Ili si jedan od onih kršćana koji vjeruju u postojanje Boga ali ne i princa tame??!!

Tumačim pismo kako me je volja.Vaša najveća nevolja je u tome što tvrdite
da je autor cijele Biblije i svih rečenica u njoj Sveti Duh.
Time automatski Svetog Duha proglašavate za lažova pošto u Bibliji postoje
laži koje vrište do neba.
Naravno da postoji i princ tame kao što si nazvao,ali ja ga za razliku od tebe zovem beznačajnim otpadnikom.

more_horiz
Eto vidiš u tome i je tvoj problem!! Pismo se ne tumači kako ti je volja!! Ali to je tebi i tako i tako svejedno!! Ljudi kao ti i jesu krivi što je kršćanstvo danas puno svega i svačega!! Nije Pismo tu da ga prilagođavaš sebi nego si ti tu da se oblikuješ na svim aspektima sukladno Pismu!! Zapitaj se samo ovo pitanje : Na koji ja to način svojim životom predstavljam Krista??? Gdje i kako se vidi i prikazuje Krist u mojem životu???

more_horiz
Mrvek je napisao/la:
Eto vidiš u tome i je tvoj problem!! Pismo se ne
tumači kako ti je volja!! Ali to je tebi i tako i tako svejedno!! Ljudi
kao ti i jesu krivi što je kršćanstvo danas puno svega i svačega!! Nije
Pismo tu da ga prilagođavaš sebi nego si ti tu da se oblikuješ na svim
aspektima sukladno Pismu!! Zapitaj se samo ovo pitanje : Na koji ja to
način svojim životom predstavljam Krista??? Gdje i kako se vidi i
prikazuje Krist u mojem životu???

Još jedan inkvizitor.s-telefrag

more_horiz
Pa čovječe jer si ti pročitao što si napisao??? Pa jesi li ti svjestan što pišeš??? Otkad biti inkvizitor znači braniti integritet Pisma onakvog kakvo je dano od Boga i samim time Kristovo postojanje i život ? A to što tebi ne pašu stvari napisane u Pismu i osječaš da te sputavaju ja ti pomoći nemogu!! Padni iskreno otvorenog srca na koljena i traži Božje vodstvo pa ćeš dobiti sve odgovore na pitanja koja te muče!! I da molit ću se za tebe da ti Bog otvori srce i duhovne oči te da te uputi u svoje istine!!

Zadnja promjena: Mrvek; sri 04 lip 2008, 15:17; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
Mrvek je napisao/la:
Pa čovječe jer si ti pročitao što si napisao??? Pa jesi li ti svjestan što pišeš??? Ako biti inkvizitor znači braniti integritet Pisma onakvog kakvo je dano od Boga i samim time Kritsovo postojanje i život onda sam invizitor na kvadrat!!!! I moja je savjest čista pred Bogom!! I da molit ću se za tebe da ti Bog otvori srce i duhovne oči te da te uputi u svoje istine!!

Vidim iz tvog pisanja da imaš problema sa
Istinska crkva - Page 8 Vatra

Kako misliš moliti za mene kad sam goriš.

more_horiz
Istina malo sam se prepustio emocijama pa me ponijelo!! Ispričavam se zbog toga!! Ali ti jednostavno ne razumiješ da to što govoriš je u suprotnosti svemu što je Krist rekao!!! Što time želiš postići??? Pa ne vrijeđaš mene vrijeđaš Boga!!

more_horiz
Moj odnos prema Bogu je iskren odnos !! Ja znam da puno puta ne reagiram Njega dostojno ali ja se borim i radim na sebi iz dana u dan te molim za njegovu ljubav da mi nastani srce i da me promijeni u osobu kakvu on želi da postanem!!!

more_horiz
A ti si mi malo isprovocirao svojim izjavama pa sam odreagirao na način koji nije Njega dostojan i zato se kajem!!! I još jednom ti se ispričavam!! Molit ću se Bogu i za tebe i za sebe samog da od nas Bog učini ljude koji će ga dostojno prikazivati i svjedočiti za njega svojim životima!! Puno ti Božjih blagoslova brate, i mir I u Isusu Kristu Gospodinu našemu!!

more_horiz
Medeni je napisao/la:
Mrvek je napisao/la:

Kompliment?!?!?

more_horiz
Gost je napisao/la:
IAli ti jednostavno ne razumiješ da to što govoriš je u suprotnosti svemu što je Krist rekao!!! Što time želiš postići??? Pa ne vrijeđaš mene vrijeđaš Boga!!

Na koje to rečenice točno misliš?

more_horiz
Moderator je napisao/la:
Medeni je napisao/la:
Mrvek je napisao/la:

Kompliment?!?!?

Samo mišljenje.

more_horiz
Istinska crkva jesu ljudi neznabošci koji ne poznaju Pisma ali žive u sklade sa djelovanjem Svetog Duha na njihov um što mnogi nazivlju glasom savijesti
To su svi oni koje nose ime Krščani a žive sa primljenim svjetlom u svojoj zajednici međutim opiru se učenjima i običajima u svojim zajednici koji se ne mogu potvrditi Biblijom npr Kao iskren katolik vjerujem i molim se Isusu a ne molim se Mariji i svecima jer ne nalazim potvrdu u Bibliji. Kao što među iskrenim katolicima ima sve više onih koji istražuju Pismo sami za sebe i dolaze do toga da crkva ima mnoštvo učenja koja su u suprotnosti sa biblijom Tako i među Židovima ima sve više onih koji shvačaju da je Isus Mesija i prihvačaju učenja i Novog Zavijeta.

Na kraju "svaki dobri dar odozgo je od Oca milosti" drugi Biblijski tekst kaže "Ne varajte se dječice tko tvori pravdu pravednik je" Svi oni dobri ljudi bilo ,iz Islama ,Hinduizma Katoličanstva, Protestantizma neznaboštva i ostalih jesu djeca Božja odnosno pravednici prema Pismu. I oni treba da ustanu protiv korupcije i zla u svojim zajednicama i u svijetu jer su Božji reformatori.

more_horiz
Da li je onda pogrešno tumačiti da se neće spasiti članovi ostalih crkava, tj. oni koji ne pripadaju mojoj zajednici.....Ja osobno mislim da će se spasiti i članovi koji ne pripadaju mojoj zajednici a koji su savjesno živjeli u skladu sa primljenom sjvetlošću....zato nikako ne mogu razumjeti ljude koji kažu da oni koji ne pripadaju određenoj zajednici neće biti spašeni....time se stavljaju u uloga suca...a znamo da ta titula pripada samo Bogu...On je taj koji poznaje srca ljudi, i prepustimo to njemu, jer on to najbolje zna....

more_horiz
Drage sestre i braćo u Kristu,htjela bih postaviti pitanje : zašto se kod ljublljenja križa daje novac jer jasno stoji u Pismu da je Isus rekao ni kese ni 2 haljine ne nosite sobom,liči li vama ovo malo na scenu kad su Judu plaćali jer je poljupcem izdao Isusa,tko onda ovdje izdaje Isusa ?
Nemojte se ljutiti na mene zbog postavljlenog pitanja jer ne pitam radi provokacije već isključivo da mi se objasni ako sam u zabludi Embarassed ...najljepša vam hvala i Bog vas blagoslovio:D

more_horiz
kći Božja

nitko se ne bi trebao ljutiti zbog tvog pitanja. ukoliko si tako nešto vidjela svojim očima, ili čula da se čini, tada to treba objasniti. ljubljenje religioznih kipova, slika, medaljona, raspela i sl. karakteristično je za katoličku i pravoslavnu crkvu, tako da pretpostavljam da si spomenuto vidjela da čine pripadnici jedne od njih. bilo bi dobro da to preciziraš koje, pa ćemo lakše doći do objašnjenja.

more_horiz
Bez obzira na sve vanjske ceremonije, mene jako interesira koja crkva je prava kristova, kako mogu znati u ovom konfuznom svijetu laži, koju je crkvu krist htio, kojoj mogu vjerovati, koja je prava i njemu po volji ?

more_horiz
onako generalno, trebaš vidjeti što koja crkva naučava i isto tako je važno, promatrati djeluje li na temelju učenja. da bi ovo uspjela provesti, prvo sama moraš predati život Spasitelju i odlučiti živjeti na temelju Njgove riječi. ako si ovo već učinila, brzo ćeš prepoznati stvari. nemoj da te zavara isticanje nekih osnovnih načela. kršćanstvo je puno više od samog priznanja Krista, mi smo pozvani biti učenici. kršćanstvo nije jeftino, zahtjeva plaćanje visoke cijene svakog dana.

prava crkva nasljeduje Krista i apostole. dakle, u Pismu trebaš vidjeti što je Isus činio i što je rekao svojim sljedbenicima da trebaju činiti. ako ljudi koji ti se predstavljaju kao crkva to ne čine, onda nisu Njegova crkva. ovdje podrazumijevam vjerovanje u Njegovo božastvo, krštenje Duhom, propovijedanje Evanđelja, molitve za bolesnike, odovojenost od duha ovog svijeta itd.

more_horiz
ako mogu, dao bih ti dobronamjeran savjet, ako smatraš da nije ispravan, nemoj ga prihvatiti.

nemoj tražiti crkvu, traži Gospodina, Njegovo spasenje, odnos s Njim lice u lice, jedan na jedan. crkva te može izigrati i povrijediti, ali Gospodin nikada! traži od Njega da te ispuni znanjem i mudrošću koja dolazi po Duhu Svetom, naravno, svaki vjernik treba zajedništvo s drugim vjernicima, to je u biti crkva, skupina ljudi koji imaju visok stupanj suglasja u nasljedovanja Krista.

teži zajedništvu s onim ljudima koji su sličnog duha kao i ti, dakle, u globalu trebate vjerovati u iste stvari, biti harmonični. to ne znači da ćete se baš 100% složiti u svemu, ali visok stupanj suglasja mora postojati, pogotovo u bitnijim stvarima, a uvijek treba težiti i višem. nemoj ulaziti u zajedništvo ukoliko se jako (nepremostivo) razlikujete, jer to je samo izvor frustracije.

sve crkve ne vjeruju u iste stvari, postoje tolike razlike da se neupućenom promatraću sa strane može činiti da ne vjeruju u istog Boga.

Zadnja promjena: stranac; sub 11 tra 2009, 17:45; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply