Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Istinska crkva

power_settings_newLogin to reply
+23
smirnof
usamljena
stranac
kći Božja
kainos
misliti
Moderator
lapillus
Medeni
vijesnik
ILIJA
Živac
apostol
Stena
hrvoje hrki
Ruta
Izrail
jurky
cubela
No Nick
Daniel
Spart
Mali princ
27 posters

descriptionIstinska crkva - Page 4 EmptyRe: Istinska crkva

more_horiz
Dobro, to je to isto. Ako imamo Hrista o tome smo pricali, imamo i Crkvu.

Sta je spasenje u Hristu?

more_horiz
Joshua je napisao/la:
Istinska crkva je Crkva Kristova,u Bibliji opisana kao Zaručnica Kristova,a to su svi oni koji ustraju do kraja slijedeći Gospodina Isusa Krista.Nemamo što mudrovat nego prihvatit ono što piše u Bibliji.

U Djelima 20,28; 1.Korinćanima 1,2 crkva se naziva Crkva Božja.
U Mateju 21,41.43 Crkva izvršava Kristovu službu svijetu.
Novozavjetna crkva se bitno razlikuje od starpzavjetne.Umjesto narodne crkve - ona je postala misionska crkva:
Matej 28,19.
Građevina još nije dovršena.
Efežani 2,22.
Crkva je stub i tvrđava istine - 1.Timoteju 3,15.
Potražimo nevidljivu crkvu-
- slijede cijelu svjetlost koju im je Krist dao Ivan 1,9.
Što je cjelovita svjetlost,
kako se slijedi cjelovita svjetlost?

more_horiz
Jevrejin je napisao/la:
Dobro, to je to isto. Ako imamo Hrista o tome smo pricali, imamo i Crkvu. Sta je spasenje u Hristu?
koju Crkvu imaju oni koji imaju Krista, a nemaju Crkve je bolje pitanje...

more_horiz
Pozdrav svima koji su se ukljucili na ovu temu,

Prvo da razjasnim nesto, ne kazem ja da su jezici dokaz Krstenja u Svetom Duhu, ja licno u tu teoriju ne verujum to kazu Pentakostalni teolozi na bazi tri od pet primera u Delima Apostolskim.

To je sada njihova doktrina vec godinama, decenijama unazad ako su to promenili javite mi. Ali mislim da nisu, oni kazu da su jezici znak da je neka osoba Krstena Svetim Duhom.

Sada da se vratim postavljenoj temi, istinska crkva. Prvo bih voleo da malo dublje pogledamo na Bibliju i da ne ceprkamo samo po povrsini gledajuci na to na nacin da ponovimo nekoliko opstih fraza ili floskula koje se stalno ponavljaju.

Ne znam da li ste primetili kako hriscani danas uzmu neke izjave ili misli i drze to kao stoprocentne istine koje cak i ne proveravaju.

Tako je i ovde ponovljeno nesto slicno, naprimer pretesko pitanje kako pronaci pravu crkvu, drugo KO IMA HRISTA IMA ZIVOT, sto je istina ali se precesto govori kao fraza.

Sada da pogledamo kako nam Bog predstavlja crvku koja je po njegovoj Volji.
Ili hajde da testiramo danasnje crkve kriterijumima Bozije Reci.

Dakle Boziia Crkva je ona crkva koju nam je Sveti Duh u ljudima predstavio na dan Pentakost i svaki istinski hriscanin i svaka grupa ljudi ce kroz svoj zivot i iskustvo TEZITI DA BUDU STO SLICNIJI TIM LJUDIMA I TOJ CRKVI, ONI SU POSTAVLJENI NAMA KAO PRIMER BOZIJE CRVKE KAKO JE ON ZELEO I ZELI DA ONA BUDE!

Dela apostolska nam dakle predstavljaju pravu crkvu. Prva stvar koja ih je krasila ONI SU BILI ZAPALJENI U DUSI ZA BOGA, oni su ga voleli, ceznuli za njim svedocili za njega po cenu zivota, I TO JE DOKAZ DA NEKO IMA SVETOG DUHA, Druga vazna stvar oni nisu imali POLITICKO RELIGIOZNU HIJERARHIJU NAD SOBOM, oni nisu bili organizacija i nisu imali papu, biskupe, glavne i generalne nadzornike, glavne staresine i ine vlasti zeljne ljudi nad sobom.

Sledece oni su bili KAO JEDNA PORODICA, a Isus je rekao po tome ce svi znati da ste moji ucenici jer cete imati ljubav medju sobom.

Potom oni SU BILI IZUZETNO NEPOPULARNI U KRUGOVIMA TADASNJE POPULARNE RELIGIJE, bili su progonjeni i ubijani i zigosani OD RELIGIOZNIH VODJA TADASNJEG SVETA,

Peta stvar oni se nisu stideli Evanjdelja jer je to za njih bila CAST PROPOVEDATI PO ULICAMA TRGOVIMA PO CENU ZIVOTA.

Bog je potom NJIHOVO SVEDOCENJE POTVRDJIVAO ZNACIMA I CUDIMA KOJA SU TO SLEDILA.

Svetost za njih nije bila filozofska fraza nego nacini i zivotni stil.

Njihova osonovna ucenja su bila, POKAJANJE, KRSTENJE POTOM VODOM I TO U IME GOSPODA ISUSA HRISTA, PRIMANJE SVETOG DUHA, VERA U BOZANSKO IZLECENJE, VERA U DRUGI DOLAZAK, VERA U TO DA BOG IMA IZABRANIKE U SVIM NARODIMA.

Pa buduci da Pismo kaze da je Isus Hrist isti juce danas i zauvek i da On ne menja svoj um mozemo sa sigurnoscu tvrditi da je Njegoa crkva i DANAS JAKO SLICNA ONOJ OPISANOJ U DELIMA APOSTOLSKIM.

Sada vec mozemo denominacije danasnjice da potvrgnemo testu Reci Bozije i uporedimo njihove pocetke i koliko su one blizu tom Bozijem standardu istinske crkve.

more_horiz
Dobro, kreni prvi ti.

more_horiz
Daniel je napisao/la:
Jevrejin je napisao/la:
Dobro, to je to isto. Ako imamo Hrista o tome smo pricali, imamo i Crkvu. Sta je spasenje u Hristu?
koju Crkvu imaju oni koji imaju Krista, a nemaju Crkve je bolje pitanje...

Hajde sa se nadmudrujemo, Danijele.

Nisi odgovorio kako cemo resiti problem koje od nas dvoje u zabludi. Ti ili ja. A sta ako ni ti i ni ja nismo u pravu, vec neko treci?

Samouverenost nije nikakav dokaz.

Misliti da si pravu isto nije dokaz. Mozemo cak kategoricno tvrditi da smo u pravu, ali sta ako nas je prevario sotona? A mi drugima drzimo lekcije da su zalutali i da zavode ljude od Boga?

Gde ti nalazis odgovor ili resenje koje ce te sigurno povesti putem za koji ces biti siguran da si u pravu?

more_horiz
Pozdrav Jevrejine,

Posle tvog skoro hiljaditog posta zar to treba reci. U BIBLIJI I JEDINO NJOJ.

more_horiz
slažem se s dragomirom, i odgovorio ti je dobro Jevrejine, u Bibliji treba tražiti Pravu Crkvu....i ne, Žena iz Otkrivenja je Ostatak Izraela koji je prihvatio Isusa kao Mesiju...

more_horiz
Žena iz Otkrivenja je Ostatak Izraela koji je prihvatio Isusa kao Mesiju...

Prijatelju, Crkva je Izrael+Neznabosci. To je bila prava i prva Crkva. Izrael je trebao nastaviti Mesijinim tragom, ali na zalost, vremenom su se mimiosli sa hriscanima iz neznabostva. i danas imas sto imas.

more_horiz
prijatelju, imaš pravo, ali Izraelci su Zapovjedi Starog zavjeta ispunjavali iz svoje tradicije, a ne Kristove Zapovjedi...nadam se da ti je jasno da Crkva sa poganskim nasljeđemje imala drugačije zapovjedi zbog NEIMANJA židovske tradicije...a to smo mi

more_horiz
dragomir je napisao/la:
isto tako. Pentakostalci kazu da samo oni imaju Svetog Duha zato sto su govorioli u jezicima.

Pa me zanima u Kojoj je od svih tih crkava Spasenje a u kojoj ne. I naravno voleo bih cuti argumente koji potvrdjuju da je svaka od tih denominacija jedina ispravna a druga lazna.

DAKLE KOJA JE TO ISTINSKA CRKVA ZIVOTA BOGA I ZASTO JE ONA TA PO VASEM MISLJENJU, A NEKA DRUGA NE?

Volio bih čuti gdje si to pročitao da samo pentekostalci imaju Duha Svetoga? Želio bih to i provjeriti, osim ako nije rekla-kazala. Dalje, pentekostalci nemaju jedinstven katekizam poput r.katolika gdje se može nešto tako sl. naći. Da nisi može biti izvukao iz konteksta?
Moždda si čuo govoriti pentekostalce ovo, ali ne sve, jer i sam sam ud Pentekostne crkve, da su oni kršteni Duhom, progovorili u jezicima i sl., a ostali ne. To može biti istina da si čuo.

Prava Crkva? Ona koja vjeruje u Uskrsloga - Isusa Krista i pokorava se Njegovu vodstvu. Nijedna Crkva nije savršena i u svakoj ima teoloških zastranjenja, neispravnosti i nedosljednosti. U svakoj Kristovoj Crkvi ima ponešto od onoga jedinstva kojemu trebamo težiti. Ja osobno vidim dosta pozitivnoga kod drugih i nigda nisam pomislio da je moja denominacija-pentekostalna savršena, jedina prava i sl.. To bi bilo oholno, ali duhovno oholo.
Tijelo je sastavljeno od različitih udova: npr. sviđa mi se adventistička organiziranost; rimski arhiv, ozbiljnost shvaćanja bračne veze i tišina redovničkih zajednica; pentekostalni zanos i slavljenje; revnost metodista; baptističko istraživanje Pisma; učenost starih pravoslavaca itd. ...

Nadam se da sam nešto, barem dotaknuo; ako ništa dr. bio sam iskren.
Mir i dobro želim iz Paradisa.
Ćubela:D

more_horiz
vrlo mudro napisano...Bog te blagoslovio ćubela

more_horiz
Oko jezika,

Koliko ja znam njihovu Pentakostalnu teologiju oni kazu da su JEZICI ZNAK KRSTENJA U SVETOM DUHU, JE LI TAKO I DA SE KADA COVEK DOBIJA KRSTENJE DESAVA DA ON GOVORI U JEZICIMA,

Kazem to je nacin kako oni to veruju koliko ja znam da li su dobili neko novo otkrivenje recite mi ako jesu, inace otkrivenja menjaju svaki cas.

Dakle da li oni tvrde da su jezici dokaz KRSTENJA U SVETOM DUHU? DA ILI NE?

Samim tim samo oni KOJI SU GOVORILI U JEZICIMA PO NJIMA IMAJU SVETOG DUHA OVI OSTALI NE, a znamo da Biblija kaze DA KO NEMA DUHA HRISTOVOG NIJE NJEGOV!

Sada ako su Pentakostalci uveli neko novo ucenje javite. Pozdrav

more_horiz
ja ne znam tko kako naučava, al dok se osobno ne iskusi silu Duha Svetoga, bolje šutati...

more_horiz
Oni to imaju prirodni dar govorenja u jezicima, pa od suviska bacaju na papir.

Ma salim se, ljudi.

more_horiz
Daniel je napisao/la:
slažem se s dragomirom, i odgovorio ti je dobro Jevrejine, u Bibliji treba tražiti Pravu Crkvu....i ne, Žena iz Otkrivenja je Ostatak Izraela koji je prihvatio Isusa kao Mesiju...

Evo ti vec donosis sam svoje zakljucke za koje bih ja isto mogao da kazem tebi .... a ne jevreji i neka tamo tumacenja pojedinca.

Nista mi nisi dokazao.

Hajde da vidimo kako ces mi iz Biblije dokazati da si u pravu.

more_horiz
12:4 a rep mu povlači trećinu zvijezda nebeskih - i obori ih na zemlju. Zmaj stade pred Ženu koja imaše roditi da joj, čim rodi, proždre Dijete.
12:5 I ona porodi sina, muškića, koji će vladati svim narodima palicom gvozdenom. I Dijete njeno bi uzeto k Bogu i prijestolju njegovu.

da li Žena, da je Crkva, je porodlila Isusa? kako objašnjavaš ovaj stih ako misliš da je ta Žena - Crkva?

more_horiz
prijatelju, imaš pravo, ali Izraelci su Zapovjedi Starog zavjeta ispunjavali iz svoje tradicije, a ne Kristove Zapovjedi...nadam se da ti je jasno da Crkva sa poganskim nasljeđemje imala drugačije zapovjedi zbog NEIMANJA židovske tradicije...a to smo miNije bio problem u Bogu to sto su zidovi ispunjavali zapovesti iz tradicije. Inace, svaka tradicija je dobra ukoliko vodi Pismu, takve stvari si imao i u starome zavetu. Povratak Pismu, to moze biti jedini cilj tradicije. Ukoliko nema toga, zna se sta i kako dalje-forma, gomilanje praznoverja i ko zna sta jos. Nemoj biti krut po pitanju tradicije, jer u sustini ona nije losa. Vec kazah: losa je ukoliko ne vodi Pismu kao kriterijumu i normi i standardu  po kojem se sve ispituje, cak i sama tradicija. Sta mislis, proucavanje Biblije nije deo tradicije? Pa naravno da jeste. Nije ni to tek tako palo sa neba. U stvari jeste, ali se prenosi tradicijom. I sta ima lose u tome? Nista, dokle god nas to vodi Hristu i Pismu=nema nista lose, i Bog nema nista protiv toga, cak moze aminovati. Medjutim, kada nas to proucavanju Pisma vodi da mi mrzimo bliznje, nipodastavamo ih, omalovazavamo, govorimo cudnim duhom i nacinom, e onda ne verujem da Bog moze aminovati nase proucavanje Pisma. Onda nas ta tradicija zapravo odvlaci od Pisma koje nas savetuje kako da se ponasamo, kako da razgovaramo, itd itd itd...Inace, hriscanska crkva je bila vise no utemeljena u zidovskoj tradiciji, samo sto to nisi proucavao pa ne znas. I sam Isus je bio takav, ali Njega to nije odvodilo na pogresnu stranu zato sto je razumeo sustinu, i zato sto Mu tradicija nije bila vaznija od coveka. Uzdizao je sustinu a ne formu. Uzdizao je coveka iznad ljudske tradicije. Eto zasto su Ga osudjivali kada je lecio subotom-upravo iz razloga sto je Isus cinio ono sto je suprotno njihovoj tradiciji! Pokazao je sustinu subote, a oni Ga osudjivali. I sta ljudi danas rade? Pa isto. Smile Jedni postavljaju pravila sta se sve sme/nesme u subotu, drugi je omalovazavaju, a retki su oni koji kazu da je subota vreme kada se obnavljamo i duhovno i psihicki i fizicki i emotivno i kako god.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply