Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Istinska crkva

power_settings_newLogin to reply
+23
smirnof
usamljena
stranac
kći Božja
kainos
misliti
Moderator
lapillus
Medeni
vijesnik
ILIJA
Živac
apostol
Stena
hrvoje hrki
Ruta
Izrail
jurky
cubela
No Nick
Daniel
Spart
Mali princ
27 posters

descriptionIstinska crkva EmptyIstinska crkva

more_horiz
Zanima me nesto,

Vidim da na forumu ima ljudi raznih crkvenih denominacija i ja postujem sve njih i njihov stav.
Voleo bih prodiskutovati za ljudima o tome koja je istinska crkva i zasto bas ona.

Naprimer vidim da ima vernika adventista koji veruju da je subota pecat Boziji.
Sada da li sam ja koji ne drzim subotu spasen ili ne. Mislim ja verujem da jesam ali sta bi moja braca adventisti rekli mozda sam u zabludi.

Ili Jehovini Svedoci kazu da samo oni imaju sansu, Pentakostalci, Baptisti isto tako. Pentakostalci kazu da samo oni imaju Svetog Duha zato sto su govorioli u jezicima.

Pa me zanima u Kojoj je od svih tih crkava Spasenje a u kojoj ne. I naravno voleo bih cuti argumente koji potvrdjuju da je svaka od tih denominacija jedina ispravna a druga lazna.

DAKLE KOJA JE TO ISTINSKA CRKVA ZIVOTA BOGA I ZASTO JE ONA TA PO VASEM MISLJENJU, A NEKA DRUGA NE?

descriptionIstinska crkva EmptyRe: Istinska crkva

more_horiz
ja ne nađoh denominaciju koja bi me sto posto zadovoljila, al mogu reći da su me oduševili LJUDI, VJERNICI, nekoliko adventista, dva pentekostalca i jedan katolik sa foruma, i sa njima bih mogla napraviti dobru denominaciju. Cool

more_horiz
Postavio si pitanje na koje ni pametniji od mene nisu dali zadovoljavajuci odgovor.

A kako na ovom forumu ima pometnijih od mene, mozda ce neko uspeti da na njega odgovori, ja sumjam da cu uspeti uspesno da odgovorim na ovo pitanje.

Kada bih ja birao Crkvu danas, kada bih iznova morao da se opredelim kojoj bi se Crkvi pridruzio i koju bih smatrao najblizoj Bogu, bila bi to ona koja se rukovodi ovim recima:

"Zakon i svedocanstvo trazite ako ko ne govori tako nece mu svanuti zora, to je jest nece ga obasjati svetlost dana." ( parafrazirano )

Oni koji ne govore tako, po ovim recima Pisma, prema tome, nemaju svetlost, oni su i dalje u mraku. Kod njih nikada zora nece svanuti, nikada nece dobiti svetlost.

Znam da ce neki ovo protumaciti kao legalisticki stav. I unapred mi je zao zbog toga, ali ja shvatam i pravim razliku izmedju slova zakona, intelektualne religije i duha Zakona i ljubavi.

Ljubav je izvrsenje Zakona, duha Zakona. Cista ljubav je ispunjavanje zapovesti, kao sto je to Isus odlicno objasnio: Ko Me ljubi drzace ( izvrsivace Zakon ) Moje zapovesti.

To bi me rukovodilo.

Tako bih, ovo govorim po meni, dosao do Isusa. On njie omalovazavao zakon, zapovesti Bozje. Dosao je da ih ispuni. Ispunjavanje zakona nije prazno zadovoljavanje njegove forme, vec i sama sustina tog ispunjenja, a to je da ga ON licno, Zakon ili zapovest, ostvari svojim Duhom zivota u nama.
Na taj nacin spasenjem preko vere, miloscu nas spasava od greha. Od krsenja zapovesti, jer oni koji Ga ne ljube ne vrse zapovesti. A koji ih drze, imaju i vrse, oni su ti koji Ga ljube.

Jer ljubav o kojoj mnogi u hriscanstvu danas govore usporedjena je sa osecanjima. Sa dobrom voljom kroz odusevljenje, a prava Bozja ljubav kojom se istiniti vernik ispunjava je ustvari postojano NACELO.

Nacelo je stav, pokorena volja, odluka, da Bog cini kako Mu je ugodno u meni i kroz mene, da hocu i ucinim sto Mu je ugodno. To jest ispunjenje duha Zakona koji je Isus i dosao da izvrsi, kao sto je sam rekao:

"Nisam dosao da ukinem Zakon, vec da ga ispunim." Gde da ga ispuni, samo na krstu? Naravno, ne! Vec i u srcu koje veruje.

To je nacelna vera koja zivi i radja dela pravde, posvecenja i ljubavi.

Takvih vernika ima po svim Crkvama, ali mislim da samo jedna ima ovakav stav kakav sam ja dugogodisnjim istrazivanjem za sebe licno zauzeo. Za njega sam se, stav, odlucio posle jednog ozbiljnog perioda preispitivanja; gde sam, kojoj Crkvi pripadam i da cu sam za sebe morati da dam odgovor pred Bogom zasto sam adventista.

Tako ja to vidim. I toj Crkvi pripadam.

more_horiz
Koliko ljudi, toliko Bogova! Koji je čovjek pravi?

descriptionIstinska crkva Emptynapraviti denominaciju

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
<BLOCKQUOTE>
Noemi je napisao/la:
ja ne nađoh denominaciju koja bi me sto posto zadovoljila, al mogu reći da su me oduševili LJUDI, VJERNICI, nekoliko adventista, dva pentekostalca i jedan katolik sa foruma, i sa njima bih mogla napraviti dobru denominaciju. Cool

Denominacija po mjeri - kojoj?
Mjere su povijesno dane.
Denominacija po tim Biblijskim mjerilima jeste - oni koji izlaze iz Babilona jer ne žele sudjelovati u njezinim grijesima a primili su silu da žele Crkvu ostatka.Taj poziv je upućen u Otkrivenju 14 i 18 glave.
Naravno da postoje denominacije izvan povijesnog kriterija..No i u Crkvi ostatka pred sam Kristov dolazak povijesno postoje i postojat će dvije grupe marljivih - lude i mudre - no oni koji pozivaju na izlazak su sastavljeni od onih koji su propovijedali opravdanje vjerom i pridružili se onima koji su propovijedali u sili Svetoga Duha kojega su primili u vrijeme nove pedesetnice - u vrijeme poznog dažda.Taj povijesni proces obuhvaća i mjerenje vjernika u vrijeme probe i zapečaćavanje vjernika po postojanosti u vrijeme nevolje..U kreiranju denominacije možemo dakle promašiti ako nemamo Duhovnu sukcesiju sa Kristovom sadašnjom službom u Nebu - sa službom pomirenja...Između očišćenja u Nebeskoj svetinji i očišćenja na zemlji u Božjem narodu vlada paralelizam - kako se Isus kreće tako se kreće i Njegov narod.. To je mjerilo za pravu crkvu - povijesno.Oni koji izlaze iz Babilona poslušali su Njegov glas i idu za Kristom..Forume, slušaš li Njegov glasa ili glas svoj?</BLOCKQUOTE></BLOCKQUOTE>

more_horiz
mudri abrahame, pitao si po kojoj mjeri tražim denominaciju. Po mjeri ljubavi i razumijevanja, sućuti i prihvaćanja, jedino mogu da rastem u Bogu i vjeri kroz ljubav i razumijevanje....kroz obrede, forme, stavove, obrasce , kroz to ne mogu da rastem, jer se sva pravila mogu staviti na papir i naučiti napamet, ali ljubav je nešto što je živo, što iscjeljuje, i donosi radost. kada slijedim božji zakon, tada to želim činiti iz ljubavi a ne zato što moram i da se bojim, ili zato što je netko nešto denominacijski propisao. tada ne slijedim Boga nego nečiju ideju, a toga mi je dosta. Želim sva biti Njegova, u najdubljim dijelovima mene da prebiva moj Gospod koji je dao svoj život za mene.

more_horiz
Noemi je napisao/la:
mudri abrahame, pitao si po kojoj mjeri tražim denominaciju. Po mjeri ljubavi i razumijevanja, sućuti i prihvaćanja, jedino mogu da rastem u Bogu i vjeri kroz ljubav i razumijevanje....kroz obrede, forme, stavove, obrasce , kroz to ne mogu da rastem, jer se sva pravila mogu staviti na papir i naučiti napamet, ali ljubav je nešto što je živo, što iscjeljuje, i donosi radost. kada slijedim božji zakon, tada to želim činiti iz ljubavi a ne zato što moram i da se bojim, ili zato što je netko nešto denominacijski propisao. tada ne slijedim Boga nego nečiju ideju, a toga mi je dosta. Želim sva biti Njegova, u najdubljim dijelovima mene da prebiva moj Gospod koji je dao svoj život za mene.

Potpisujem klap Amen.Pravila nisu loša,ako su u skladu sa onim što nam govori Pismo.Obredi,forme....to bi trebali definirat jer lažna pobožnost neće udovoljit Bogu.

more_horiz
mislim da je veće pitanje da li TI abrahame slušaš Glas svoga Gospodara ili glas svojeg uma i svoje crkve...

to je pravo pitanje...

more_horiz
Mali princ je napisao/la:
Koliko ljudi, toliko Bogova! Koji je čovjek pravi?

Ovo više nije kršćanstvo, nego humanizam. rasteze

more_horiz
Daniel je napisao/la:
mislim da je veće pitanje da li TI abrahame slušaš Glas svoga Gospodara ili glas svojeg uma i svoje crkve...

to je pravo pitanje...

Efežani 3,15:
Crkva na Nebu i crkva na Zemlji smatraju se jednom porodicom.
Dakle , ojačavamo se u Duhu Božjem u snazi unutrašnjeg čovjeka..
Njemu slava u Crkvi i u Kristu Isusu..Efežani 3,20.21.
Efežani 4,4:...
"Jedno tijelo
i jedan Duh-
kao što ste i pozvani na jednu nadu svog poziva!
Jedan Gospodin!Jedna vjera!Jedan križ!
Jedan Bog i Otac sviju, nad svima i po svima.. "
i tako redom...to je duhovna sukcesija...
Ako ovu sukcesiju - iskorjenimo iz Biblije - iz povijesnog razvoja crkve
i ne nažemo u njemu kao pojedinci svoje mjesto dobijamo želju obilaziti naći ga ili ponovo u povijesnom kriteriju denominacije ili u nekoj novokreiranoj izvan liste popvijesnih denominacija - po našem ukusu
a ne po pozivu Duha Svetog kojeg glas čujemo kad ne slušamo svoga glasa i ne oslanjamom se na naš um i razum..
Daniele, Daniele...slušati glas Gospodara Isusa Krista u odnosu na upitna tumačenja Biblije je sastavni dio sukcesije Duha proroštva..Koja Crkva prema Biblijskim kriterijima ima tu Duhovnu sukcesiju - dar Duha proroštva?Koji pojedinac, koja neka nova denominacija..?

more_horiz
Joshua je napisao/la:
Noemi je napisao/la:

Potpisujem klap Amen.Pravila nisu loša,ako su u skladu sa onim što nam govori Pismo.Obredi,forme....to bi trebali definirat jer lažna pobožnost neće udovoljit Bogu.

Isus privlači sebi sve, ali se neki ne daju privuči ...

more_horiz
Ljudi ovo je teska tema.

Hajdemo za Isusom, trazimo Ga svim srcem, potrazimo Ga svim srcem jer je kazao kada Ga potrazimo svim srcem dace nam da Ga nadjemo.

Ovo je tema na koju niko nikome od ljudi ne moze odgovoriti.

more_horiz
U svim ovde izjavama ima istine, tu je negde objasnjenje, ali se mi nemozemo medju sobom sloziti.

Nije dobra tema.

more_horiz
Daniel je napisao/la:

to je pravo pitanje...

Da, trebamo dati pravi odgovor - otkriti glas svoje čežnje kao glas Kristova poziva i dati se privuči Njegovoj sili ka križu, ostati kod Njega ...i tako nastaviti putem sebesmanjivanja i umiranja po Kristu do konačne poniznosti..Svaku Crkvu trebamo mjeriti Kristom -Glavom..Nekima se dogodi da ponavljaju grešku - na tom kamenu - i umjesto Petra - stave sebe tj svoje razumjevanje Duhovne sukcesije...

more_horiz
Jake reci abrahame.

Ni one nece lako pomoci.

Jedino primena istih, donece rezlutate, ali ko to danas zeli?

Danas je malo, onih koji su tragaju za Hristom. Onih koji kao ucenici hoce da uce da se uce, kako bi bili nauceni.

Ovde svi mi sve znamo, i to je problem.

Sve je ovo mrka kapa.

more_horiz
Jevrejin je napisao/la:
Jake reci abrahame.

Ni one nece lako pomoci.

Jedino primena istih, donece rezlutate, ali ko to danas zeli?

Danas je malo, onih koji su tragaju za Hristom. Onih koji kao ucenici hoce da uce da se uce, kako bi bili nauceni.

Ovde svi mi sve znamo, i to je problem.

Sve je ovo mrka kapa.

Kada dodje , hoce li naci vjere?!
Održimo vjeru, tražimo ovce izraelske..one čuju Njegov glas i idu za Njim..

more_horiz
Da, ali mislim za nacin kako se to postize.

more_horiz
Jevrejin je napisao/la:
Da, ali mislim za nacin kako se to postize.

Judina poslanica.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply