Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Istinska crkva

power_settings_newLogin to reply
+23
smirnof
usamljena
stranac
kći Božja
kainos
misliti
Moderator
lapillus
Medeni
vijesnik
ILIJA
Živac
apostol
Stena
hrvoje hrki
Ruta
Izrail
jurky
cubela
No Nick
Daniel
Spart
Mali princ
27 posters

descriptionIstinska crkva - Page 9 EmptyRe: Istinska crkva

more_horiz
Evo dok odgovoram usamljenoj vijerovatno će se nekima opet povampirit lica,ali sve jedno ću napisat:Istinska Crkva-Jedna Sveta Katolička i Apostolska Crkva.

more_horiz
Hvala stranče na odgovoru, pa zar se sve kršćanske crkve ne pozivaju na krista i njegovo evanđelje, pa zar one ne slijede svoga učitelja, zar nisu usto i apostolske? Jer tko god propovijeda božju riječ, zar nije ujedno i apostol?

more_horiz
smirnof je napisao/la:
Evo dok odgovoram usamljenoj vijerovatno će se nekima opet povampirit lica,ali sve jedno ću napisat:Istinska Crkva-Jedna Sveta Katolička i Apostolska Crkva.

"smirnof" kako mi to možeš potvrditi i dokazati ?

more_horiz
da, to si dobro primjetila i upravo zato sam ti preporučio da provjeriš i što konkretno čine, a ne samo pričaju. lako je na nekoj web stranici, blogu ili crkvenim vratima napisati točku po točku vjerovanja, ali treba vidjeti i djelovanje.

što se apostolstva tiče vrijedi isto, pavao je npr. napisao trinaest poslanica, izvuci točku po točku iz njih stvari vezane striktno za crkvu i počni provjeravati što tko naučava o tome i što stvarno provodi. to će ti olakšati selekciju.

evo, smirnof se već preporučio s katoličkom crkvom Wink ne treba ništa prejuducurati, nego provjeriti i onda odlučiti

more_horiz
stranac je napisao/la:
ako mogu, dao bih ti dobronamjeran savjet, ako smatraš da nije ispravan, nemoj ga prihvatiti.

nemoj tražiti crkvu, traži Gospodina, Njegovo spasenje, odnos s Njim lice u lice, jedan na jedan. crkva te može izigrati i povrijediti, ali Gospodin nikada! traži od Njega da te ispuni znanjem i mudrošću koja dolazi po Duhu Svetom, naravno, svaki vjernik treba zajedništvo s drugim vjernicima, to je u biti crkva, skupina ljudi koji imaju visok stupanj suglasja u nasljedovanja Krista.

teži zajedništvu s onim ljudima koji su sličnog duha kao i ti, dakle, u globalu trebate vjerovati u iste stvari, biti harmonični. to ne znači da ćete se baš 100% složiti u svemu, ali visok stupanj suglasja mora postojati, pogotovo u bitnijim stvarima, a uvijek treba težiti i višem. nemoj ulaziti u zajedništvo ukoliko se jako (nepremostivo) razlikujete, jer to je samo izvor frustracije.

sve crkve ne vjeruju u iste stvari, postoje tolike razlike da se neupućenom promatraću sa strane može činiti da ne vjeruju u istog Boga.

Svaki dobronamjerni savjet prihvaćam, ali mislim da bih Gospodina trebala susresti najprije u crkvi koju čine ljudi istog duha, ljudi koji vjeruju u iste duhovne vrednote, ljudi koji se ljube i poštuju, ljudi koji propovijedaju gospodina svojim životom, a ne praznom riječi.

more_horiz
naravno, ali dok čekaš na pronalaženje i priključenje takvoj crkvi, imaj odnos s Bogom i slijedi Njegovog Sina. zapravo, mi ne bismo trebali tražiti crkvu, Krist nas treba priključiti, spajanje ljudi istog duha Njegov je posao.

more_horiz
stranac je napisao/la:
naravno, ali dok čekaš na pronalaženje i priključenje takvoj crkvi, imaj odnos s Bogom i slijedi Njegovog Sina. zapravo, mi ne bismo trebali tražiti crkvu, Krist nas treba priključiti, spajanje ljudi istog duha Njegov je posao.

Meni se čini da ljudi istog duha čine živu crkvu i oni su znak vremena, zapravo oni su crkva, a ne one građevine od metala i betona, hladne i bez mrve srca.

more_horiz
usamljena je napisao/la:

Svaki dobronamjerni savjet prihvaćam, ali mislim da bih Gospodina trebala susresti najprije u crkvi koju čine ljudi istog duha, ljudi koji vjeruju u iste duhovne vrednote, ljudi koji se ljube i poštuju, ljudi koji propovijedaju gospodina svojim životom, a ne praznom riječi.

Amen, slazem se sa tobom.Ako vec nisi u kraljevstvu Bozijem onda nisi daleko od njega.Moje uverenje je da ljudi dele na verne i na neverne, i jedni i drugi se nalaze u konfesijama koje su ponudjene danas, samo sto verni se uvek prepoznaju i slazu medjusobno i pored odredjenih stvari , a neverni se kriju iza svoje konfesije i sektase, pa bilo kojoj konfesiji i denominaciji pripadali.Sektaski duh je bio ostace najveci izvor zbunjoze svih onih koji bi zeleli da dodju Gospodu, ali to mu je i uloga da zbuni one koji tragaju za istinom.Ti se prikljuci onima koji veruju Gospodu i Njegovoj reci, i videces da razlike i nisu tako velike.Neke konfesije su blize neke dalje od istine ali u svakoj mozes naci Isusa ako Njega trazis, pa posle polako dopusti da te Gospod odvede tamo gde zeli da svetlis za NjegaAli za pocetak uzmi i citaj novi zavet, i trazi u njemu ono sto je Isus govorio, i moli se Njemu da ti otkrije kako se mozes spasti.Sada bih mogao da reklamiram svoju konfesiju ali necu, radje cu uvek i na svakom mestu reklamirati Isusa, u Njemu ces naci ono zacim tragas.Crkva nije ogranicena nekom konfesijom vec Duhom i Istinom, i ma gde se nalazili mozemo videti decu Boziju koja su svoj zivot predali Isusu u ruke, samo treba malo potraziti, i moliti za prave ljude u svojem okruzenju.

more_horiz
usamljena, s ovom ocjenom o ljudima i betonskim hramovima rekla si zapravo sve to stari

more_horiz
Usamljena pa ustvari nema tu neke filozofije,u Novom Zavijetu Gospodin naš Isus Krist obećao nam je Crkvu koja će uvijek naviještat istinu i skojom će On biti u sve dane pa do kraja svijeta a kroz povjest znamo koja Crkva postoji od Isusovog vremena pa do danas i nema razloga da nevjerujemo Isusovim obećanju da će ta Crkva na kraju vremena biti ista ona koju je Gospodin stvorio.Ali svakako se slažem sa Strancem da sve treba provjeriti.

more_horiz
Dobro smirnof, dali mi možeš nešto reći, gdje to točno piše u NZ da je Isus obećao dati svoju crkvu? Kada je rođena dotična crkva i kad slavi svoj rođendan ?
Ne ljuti se, samo provjeravam.

more_horiz
Ma ne uopće se ne ljutim samo ti pitaj a ja ću ti odgovorit onoliko koliko znam.Pa zapravo Novi Zavjet jako puno govori o toj Crkvi.Isus je svetom Petru rekao:"Ti si Petar-Stijena,i na toj stijeni sagradit ću Crkvu svoju i vrata paklena neće je nadvladati"(Mt 16,18).Ovdje Isus daje obećanje da Crkva koju je On osnovao nikad neće odpast od prave vjere ili nestati.A što se tiče godina pa ima negdje oko dvije tisuće,rođendan je na blagdan Duhova.

more_horiz
Duško je napisao/la:
[Draga sestro, blagoslov i mir od Boga.

Jesi li već pitala Boga u vezi tog?

Jesam pitala sam, i niš mi nije rekao.

more_horiz
usamljena je napisao/la:
Duško je napisao/la:
[Draga sestro, blagoslov i mir od Boga.

Jesi li već pitala Boga u vezi tog?

Jesam pitala sam, i niš mi nije rekao.

Reći će ti Bog. Wink

Zapamti što sam ti kazao - reći će ti Bog.

Znam što pričam.

Još uvek... Smile

more_horiz
No Nick je napisao/la:

Reći će ti Bog. Wink

Znam što pričam.

Još uvek... Smile

A kako ću znati da je to Božji glas, Božji odgovor ?

more_horiz
usamljena je napisao/la:
No Nick je napisao/la:

Reći će ti Bog. Wink

Znam što pričam.

Još uvek... Smile

A kako ću znati da je to Božji glas, Božji odgovor ?

Tako što slediš principe koji će ti dati mnogi, ali uvek će sugerisati da su "oni prava Crkva." Smile

A principi su molitva, i sestro - iskrenost prema sebi i Bogu.

Nemaš za čim da zažališ ako te Bog odvede i u hinduizam (ovo navodim samo kao primer) ako je to Njegova volja i Njegova istina.

Ja kada sam upoznao Hrista, kada sam počeo čitati Bibliju i otvarat oči (zapravo mi Bog to radio), nisam pitao za cenu, nisam pitao koliko košta, šta treba da se žrtvuje. Sve sam bio spreman ostaviti radi te istine, i kako me je radovalo što znam da sam bio takav, što znam da sam ostavio sve i pošao za onim jednim skupocenim biserom koga sam pronašao.

Želio bih da me isti duh vodi, da i dalje tako doživljavam stvari, da sve žrtvujem zarad istine, a ne da se začaurim makar i u pravoj Crkvi, jer na taj način postajem još veći slepac no što sam bio.

Naš put na ovoj zemlji je dug...Ali Bog ima rešenje i načina.

Molitvu shvati ozbiljno, i čim počneš da se moliš - veruj da već tada Bog radi tebi u korist, iako toga u tom momentu možda nisi svesna ili ne vidiš odmah rezultate.

Za ovo sam se ja uhvatio u poslednje vreme, i nekako se lakše i sigurnije osećam, ovako poluduhovan i sav nikakav, svestan sam da Bog radi meni u korist još onda dok se molim.

Šta reći, hvala Mu i slava za to.

more_horiz
Draga braćo i sestre
mislim na ljubljenje križa u crkvi na Veliki Petak, npr. križ koji stoji ispred oltara drži jedan od ministranata ,a drugi ministrant s druge strane križa s ubrusom obriše mjesto koje je vjernik poljubio.Vjernici u koloni idu do križa i poljube križ,a na podu do križa stoji košarica u koju pobožni puk ubaciva novac,5 ,10 ,20 kn.Meni to pomalo izgleda na prodaju i izdaju Isusa kakvu je počinio Juda. Ako griješim ja se ispričavam ,ali stvarno bi željela biti poučena o tom činu.
Hvala vam braćo i sestre u Kristu...Embarassed Smile

more_horiz
kći Božija
Meni to pomalo izgleda na prodaju i izdaju Isusa kakvu je počinio Juda

Pa, dobro si to primetila.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply