Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Biblija ili Kuran

power_settings_newLogin to reply
+39
usamljena
stefani
amos
gane
Gubavac
crusader
otpadnik
ILIJA
Konin
bbgt1987
Magic Master
Medeni
Izrail
tetova
JustMe
Pravednik
Darko
RahatLokum
Sejfudeen
vijesnik
vivi
moki72
cubela
Velikomucenik
Euro
No Nick
Totus Tuus
Ermin
Justin
ziger
laodikejac
Spart
Van_Helsing
Wiklif
Alem
Jasmin(Jason)
Mali princ
dominik
kainos
43 posters

descriptionBiblija ili Kuran - Page 20 EmptyRe: Biblija ili Kuran

more_horiz
Sejfudeen je napisao/la:
Nisam čitao staru židovsku verziju, ali oni koji jesu kažu da je napisano velikim slovom isto kao i Mesija pa ne treba prevoditi. Ja sam lično neutralan po tom pitanju.

Ako vjerujete u poslanstvo Isaa a.s. zasto se ne pridržavate, zašto se ne obrezujete, zašto su vam žene u crkvama ne-pokrivene, zašto ne klanjate, klanjati ne možete bez abdesta-pranja, a sve vam to stoji u Bibliji. Znate dobro da je Isa a.s. došao da utvrdi zakone Musaa a.s.
Matej 5:17-20.Pa zar niste silnici-odmetnici?

Staru židovsku verziju čega! I zar postoji nova verzija 2.0! Cool

U svezi obrezanja prouči malo poslanice u NZ pa ćeš naći odgovor.
Stari Egipćani su se puno ranije obrezivali od Abrahama. Zar to znaći da je i sa njima, ali ranije sklopio savez?
Bog nije tražio da se žene obrezuju, no baš brojna plemena koja vjeruju u Allaha obrezuju žene? Zašto kaži ti meni.
Abraham je živio 600 godina prije nego što je Tora nastala. Sjećaš se ti nekih priča iz 14. stoljeća naprimjer od riječi do riječi?

more_horiz
Znas li sam sta si meni rekao?

Rekao sam-dokazi.
Imas 2 nacina prvi sastavite se i ti i svi drugi jos zazovite Isusa i Duha svetoga pa napisite nesto slicno Kur´anu,eto ne morate cijeli Kur´an, moze samo 1 sure.
Hajde,ako uspijes prelazimo na krscanstvo.
Drugi nacin sam naveo odma iznad tvog texta.

more_horiz
Ti pripadaš u takvu skupinu vjernika da kada bi se i sam Bog osobno pojavio, ti nebi u njega vjerovao.

Uopće mi ne pada na pamet dokazivati ti išta jer ti prilaziš dijalogu sa stavom nadmoćnosti, a ne preispitivanja, da li je tvoj način izražavanja vjere ispravan.

more_horiz
pppp

Zadnja promjena: ; sri 16 sij 2008, 08:42; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
Reci:"Ako je Kuca druga,sto u Allaha je,samo za vas a ne i za druge ljude,onda smrt zazelite-ukoliko istinu govorite!"
A nikada smrt pozeljeti nece zbog onoga sto prinose ruke njihove,jer Allah predobro poznaje nasilnike,
Nego ces utvrditi-sigurno je-kako vise od svih za zivotom zude,nadmasivsi i visebosce:svaki zeli da hiljadu godina ziv bude,a sve i da prozivi-ne bi izbjegao stradanje,jer Allah pronice u ono sto cine.Al- Baqara:94,95,96

more_horiz
Želio bih da vas sve pozdravim a svoju braću poselamim pošto nisam dugo navraćao na vaš forum.Smile
Međutim primjetio sam da je tema opet zaživila,ali mislim i da je se počelo odstupati od iste.Hajde da se kvalitetno držimo teme koja je postavljena a da otvorimo i neke druge koje neće remetiti i mješati se sa istom.
Van Helsing selam i svako dobro vidim da si još tu.Smile Iskreno bi mi bilo drago da se malo više zadržiš sa nama ovdje da vratimo temu na njen kolosijek.
Pročitao sam tvoje zadnje postove i volio bih da se osvrnem na određene stvari u slijedećem postu.

more_horiz
Sejfudeen je napisao/la:
Kada bi te pitali postoji li Bog,ti si rekao da ne znas ili da bi cutio.Samo zbog toga sam tebi Lokum napisao onaj text.
Pa zar se moze vjerovati u nesto za sta nemas pojma da li uopce postoji?Dokaza ima svugdje ali ih ne moze vidjeti onaj sto drzi oci zatvorene.

OK, slagao sam. Kada bi me pitali postoji li Bog rekao bih - vjerujem da postoji.
Mjenja li ista ovo sto sam rekao sa onim gore. Nista!
Sejfudine samo je Allah znalac. Kada bih shvatio o cemu govorim shvatio bi ti mene vrlo dobro.

Kada za nesto nemas pojma onda niti vjerujes niti ne vjerujes jer o tome nemas pojma. Kada imas pojam onda vjerujes ili ne vjerujes. Kada znas onda je smijesno govoriti vjerujem. A eto svi vjernici se zovu vjernici jer vjeruju u Boga.

more_horiz
Van_Helsing je napisao/la:
Kako to da se Bog odmara, kaje, ima srce itd?

Selam, sejfudeene. Ne slažeš se ti s mojom tvrdnjom, nego s biblijskim tumačenjem oko tvoje navodne kontradikcije Post 1, 26 vs Iz 46, 9. I to je tvoje pravo. Ja sam ti pokazao da se Biblija tumači Biblijom, a ne tamo s nekim jeftinim apologetom protiv nje.

OK, idemo dalje. Koji je odgovor na ovo gornje pitanje? Da bi ga znao potrebno ti je imati osnovno znanje kršćanske akide o Bogu i Objavi. Ovdje je riječ o antropomorfizmu. On je prikaz Boga u ljudskom liku i karakteristikama. Bog je progovorio čovjeku ljudskim jezikom i što je onda čudno što on sam za sebe koristi antropomorfizme kako bi ga čovjek mogao bolje razumjeti.

Takav način ophođenja Boga s ljudima koristi i Allah u Kuranu:

Allah ima lice ''I oni koji se strpe tražeći lice Gospodara svog…'' (13, 22)

Allah ima ruke i rekao je Sotoni ''O Iblise! Šta te je spriječilo da padneš na sedždu onom šta sam stvorio rukama Svojim?'' (38, 75)

Allah ima oči i rekao je Mojsiju ''I bacio sam na te ljubav Svoju, i da budeš odgajan pred okom Mojim.'' (20, 39)

Allah se gnjevi ''Već je pala na vas od Gospodara vašeg kazna i gnjev.'' (7, 71) itd

Dakle, ako ti smetaju ljudske karakteristike Boga u Bibliji, onda ti isto tako trebaju smetati i ljudske karakteristike Allaha u Kuranu.

Slažem se sa tobom Van Helsing po pitanju opisa karakteristika Boga u Bibliji i Kur'anu kao i da se iste mogu krivo shvatiti i u vašoj i u našoj interpretaciji.
Međutim postoji velika razlika između Biblijskog i Kur'anskog opisivanja Božije biti.
Naime u Kur'anu Bog nam obznanjuje da je naš praotac Adem a.s ;podučen svim imenima stvari...,što znači da je Adem a.s tada podučen i opštem načinu komuniciranja ,kako on tako naravno i njegovi potomci iza njega.
Samim tim Bog nam jasno ukazuje na to da nam je taj dar komuniciranja i spoznaje imena svih stvari neophodan kako bi razumijevali jedne druge i ono drugačije oko sebe.Pošto smo već primili taj dar Bog šalje svoju Objavu koju mi možemo svladati i razumjeti u mjeri koja nam je omogućena.Pa je onda jasno kada kaže ;Moje ruke(mi nemamo drugog načina da shvatimo nego da pogledamo u svoje ruke i način na koji mi sa njima udijelimo ili otimamo) itd...
Problem leži u tome što Allah u Kur'anu nikada nije objavio da je sišao među nas u nekom definisanom obliku u kojem je jeo pečeno tele uz svoja dva pratioca meleka,kao što to čitamo u Bibliji da je Jahve učinio.Ne možemo naći ni to da je se hrvao sa svojim stvorenjem i bio savladan.
U ovome leži veliki problem Van Helsing koji nama muslimanima nikada ne može biti prihvatljiv,volio bih da mi obznaniš na koji način ti to shvataš i koje predspozicije su ti date od Boga u tvojoj vjerskoj knjizi da to uspješno učiniš.
Selam i veliki pozdrav!

more_horiz
Sejfudeen je napisao/la:
Lazes,lazes,lazes krivovjernice.Lazno je to u sta ti vjerujes
Cekaj ti a cekam i ja,vidjeti ces sta je istina.
Prokleo Allah dz.s. sve krivovjernike koji i kada im se ociti dokazi donose glavu okrecu.
Oboica znamo da ce Dan Suda doci,ja ga jedva cekam i sebi sehidsku smrt prizivam.
Prizovi ti sebi smrt ako istinu govoris.

Evo, ovo je očevidan primjer zašto nemože doći do pravog istinskog ekumenizma između Kršćana (a biti ću slobodan reći i Židova) i Muslimana.

Kad čujek da me netko proklinje, samo se mogu nasmijati. pig

Šehid je religiozni termin koji literarno znači "žrtva". To je titula koja se daje muslimanima nakon smrti, ukoliko umru ispunjavajući religijske zapovijedi ili tokom rata za religiju.
Poginuli borci tokom rata u BiH se konsenzusom nazivaju šehidima ukoliko su isti pripadali Bošnjačko-muslimanskom korpusu.
Često se u novije vrijeme šehidima nazivaju (samoprozvano) bombaši samoubice, s čim se ne slaže većina islamske uleme objašnjavajući takvu akciju izvršavanjem samoubistva, a što je po islamu veliki grijeh.

Znaći ti planiraš neko terorističko djelo? Ili možda živiš po svim zakonima Kurana, pa smatraš da je to dovoljno? Kod nas ljudi koji su poginuli u obrani svoga doma se zovu domoljubi, a ne kršćanske žrtve. No očito vas je Allah toliko volio, pa ste podnjeli najveće žrtve.

Neznam kako je u Islamu, ali u nas su najvažnije zapovijedi:

Mk 12:28 Tada pristupi jedan od pismoznanaca koji je slušao njihovu raspravu. Vidjevši da im je dobro odgovorio, upita ga: "Koja je zapovijed prva od sviju?" 29 Isus odgovori: "Prva je: Slušaj, Izraele! Gospodin Bog naš Gospodin je jedini. 30 ljubi Gospodina Boga svojega iz svega srca svojega, i iz sve duše svoje, i iz svega uma svoga, i iz sve snage svoje!" 31 "Druga je: Ljubi svoga bližnjega kao sebe samoga. Nema druge zapovijedi veće od tih." 32 Nato će mu pismoznanac: "Dobro, učitelju! Po istini si kazao: On je jedini, nema drugoga osim njega. 33 ljubiti iz svega srca, iz svega razuma i iz sve snage i ljubiti bližnjega kao sebe samoga - više je nego sve paljenice i žrtve." 34 Kad Isus vidje kako je pametno odgovorio, reče mu: "Nisi daleko od kraljevstva Božjega!" I nitko se više nije usuđivao pitati ga.

A kod tebe očito te druge ljubavi nema.

Ako i dođe Dan suda i budem predveden pred njega, neću moliti za milost jer za svoje svjesne grijehe ne tražim oprosta.

more_horiz
Covjece,sam pitas,sam odgovore dajes:
[/quote]Znaći ti planiraš neko terorističko djelo?
s čim se ne slaže većina islamske uleme objašnjavajući takvu akciju izvršavanjem samoubistva, a što je po islamu veliki grijeh.[/quote]

Prebrzo si trazio po netu,ajd´ detaljnije pa ces naci da je i sehid onaj musliman koji se utusi u vodi,ili izgori u vatri ili umre od stomacnih tegoba.

more_horiz
Jasmin(Jason) je napisao/la:
Međutim postoji velika razlika između Biblijskog i Kur'anskog opisivanja Božije biti.
Naime u Kur'anu Bog nam obznanjuje da je naš praotac Adem a.s; podučen svim imenima stvari..., što znači da je Adem a.s tada podučen i opčem načinu komuniciranja, kako on tako naravno i njegovi potomci iza njega.
Samim tim Bog nam jasno ukazuje na to da nam je taj dar komuniciranja i spoznaje imena svih stvari neophodan kako bi razumijevali jedne druge i ono drugačije oko sebe. Pošto smo već primili taj dar Bog šalje svoju Objavu koju mi možemo svladati i razumjeti u mjeri koja nam je omogućena. Pa je onda jasno kada kaže; Moje ruke (mi nemamo drugog načina da shvatimo nego da pogledamo u svoje ruke i način na koji mi sa njima udijelimo ili otimamo) itd...
Problem leži u tome što Allah u Kur'anu nikada nije objavio da je sišao među nas u nekom definisanom obliku u kojem je jeo pečeno tele uz svoja dva pratioca meleka, kao što to čitamo u Bibliji da je Jahve učinio. Ne možemo naći ni to da je se hrvao sa svojim stvorenjem i bio savladan.

Što to znači "podučen svim imenima stvar"? Zar to znači da je Adem znao za Internet naprimjer? I što je to "opči način komuniciranja"? Meni to zvuči kao fraza nekog političara.
Očito između Biblije i Kurana ima dosta razlike (što je i normalno), ali sve to je manje važno. Nije važno kako se hrvao, već zašto se hrvao. Nije važno što je jeo, već zašto se objavio Abrahamu.
Brojni teolozi do danas nisu našli zajedničke odgovore na brojna pitanja tako da se ne treba čuditi stalnim polemikama.

more_horiz
Pravednik__
Što to znači "podučen svim imenima stvar"?

To znači da je naime naš praotac Adam /Adem a,s ,podučen ovome što ja i ti sada činimo pa makar i preko tastature. Smile
Komuniciramo Pravedniče na način na koji ćemo izraziti svoje misli i razumjeti jedan drugog pa makar se i ne vidjeli.
Zar to znači da je Adem znao za Internet naprimjer?
Saznali su njegovi potomci(mi),u vrijeme kada smo trebali saznati,jer smo taj dar naslijedili upravo preko njega-našeg praoca.
I što je to "opči način komuniciranja"? Meni to zvuči kao fraza nekog političara.
Komuniciranje u svakom pogledu,direktno,indirektno itd.. Ponavljam jedno od tih načina upravo ja i ti sada koristimo.Ne bih rekao da ima ikakve povezanosti sa nečim političkim!? Smile
Očito između Biblije i Kurana ima dosta razlike (što je i normalno), ali sve to je manje važno.
Meni kao muslimanu nisu manje važne neke neobjašnjive stvari u vjerskoj knjizi koju smatram da mi ju je objavio Onaj koji me je stvorio i Koji je Savršen.
Nije važno kako se hrvao, već zašto se hrvao.
Hoćeš li mi onda reći :Zašto se hrvao?
Nije važno što je jeo, već zašto se objavio Abrahamu.
Da li je se mogao obratiti Abrahamu/Ibrahimu a,s i da ne jede svoja stvorenja?
Brojni teolozi do danas nisu našli zajedničke odgovore na brojna pitanja tako da se ne treba čuditi stalnim polemikama.
Polemisati se može po pitanju bilo čega i tu se slažem sa tobom,a šta bi trebao biti rezultat tih polemika,onima koji tragaju?

more_horiz
Sejfudeen je napisao/la:
Prebrzo si tražio po netu ,ajd´ detaljnije pa ćeš naći da je i šehid onaj musliman koji se udavi u vodi, ili izgori u vatri ili umre od trbušnih problema.

Pa ako si tako pametan i siguran, daj dopuni Wikipediju.

No kad baš tako želiš šehidsku smrt, ja ti preporučam smrt zbog trbušnih problema, naprimjer rak želuca. Very Happy

more_horiz
Pravednik__
Pa ako si tako pametan i siguran, daj dopuni Wikipediju.
Možeš li nam definisat termin Wikipedija i podrobnije objasnit šta je to,i ko sve ima pristup istoj?
Reci mi koliko stepenova šehida ima i koji su,pa nakon toga bi mogao kritikovati ono što je brat Sejfudin napisao.
Priznaćeš tako bi bilo poštenije! Smile

more_horiz
[/quote]No kad baš tako želiš šehidsku smrt, ja ti preporučam smrt zbog trbušnih problema, naprimjer rak želuca. Very Happy[/quote]

Dobro me nasmija.Mislio sam da cu sa tobom ostro al moze i ovako.
Sto se tice raka,nema veze svakako valja umirati.Smrti me nije strah ni najmanje.Strah me je samo Allaha dz.s.
Sa 30,60 ili 160-mora se.
Razmisli,mozda ces ti veceras,a vec za 2 dana ce naricaljke da "pevaju" Pravednice-crni ticu..
Pa kada se porodica u crninu obuce(zasto crnina,to je sretan dan,sastajes se s Bogom Uzvisenim)
Smrt je bliiiiizu,eto ti je,ceka znak pa da ti dusu izvadi....

more_horiz
Selam, Jasmine. Drago mi je što shvaćaš pojam antropomorfizam kod Boga. Postavio si pitanje oko pojma teofanije. Ona je Božje javljanje čovjeku u vidljivom obliku - kao čovjek ili anđeo. Naveo si dva primjera teofanije iz Biblije, ima ih još, – Božje javljanje Abrahamu (Postanak 18, 1-33) i Božje javljanje Jakovu (Postanak 32, 23-33).

Dakle, pitanje bi bilo otprilike: ''Kakav je to Bog koji se javlja u liku čovjeka, još uz to jede hranu i hrva se s čovjekom? Odgovor leži u poznavanju kršćanske akide o Bogu. Prvo, Biblija kaže da je Boga nemoguće vidjeti u njegovoj Biti, a da pri tome čovjek ostane živ (Izlazak 33, 18-23) te da ga kao takvog nitko nije vidio i da boravi u svjetlosti gdje čovjek nema pristupa (1. Timoteju 6, 15). Ukratko, to je prvi dio akide.

Drugi dio kaže da se je Bog odlučio javiti nekim svojim miljenicima u vidljivom obliku tj. za njih pristupačnom obliku. Što je to značilo za njegove miljenike? On je njima na vidljiv način pokazao svoju naklonost i najavio spasenje iz neke opasnosti. Plus toga, pisane Objave u vrijeme knjige Postanka, nije bilo i teofanija je bila jedan od načina Božjeg komuniciranja s njegovim izabranicima. Bog se nije nikad javio poganima ili mnogobošcima.

Ako pažljivo pročitaš Postanak 18, vidjeti ćeš da je Abraham (Ibrahim) znao tko mu dolazi u susret. Zašto je onda Bogu ponudio hranu i zašto ju je on prihvatio? Radi se o ondašnjem običaju u kojem domaćin pokazuje čast svom posebnom gostu dajući mu najbolju hranu. Da je Bog odbio tu čast, Abrahama bi to povrijedilo kao domaćina i držao bi da mu on nije drag. A Abraham je bio posebni Božji miljenik.

Naravno da Bogu ne treba hrana: ''Bog, koji je stvorio svijet i sve, što je u njemu, on, jer gospodar neba i zemlje, ne stanuje u rukotvorenim hramovima, Niti prima službe od ruku čovječjih, kao da bi što trebao, kad on sam daje svima život i disanje i sve. I učinio je da od jednoga sav rod ljudski stanuje po svemu lica zemaljskom, i postavio je određena vremena i međe stanovanja njihova. Da traže Boga, ne bi li ga kako napipali i našli, premda nije daleko ni od jednoga od nas.'' (Djela 17, 24-27) Nadam se da je ovo sad jasnije.

A što je s Jakovom (Jakub) i hrvanju s Bogom? Ako pročitaš cijelo 32. poglavlje vidjeti ćeš da je Jakov bio u strahu za svoj život i za život svoje obitelji. On je bio smrtno posvađan sa svojim starijim bratom Ezavom koji ga je obećao ubiti (Postanak 27, 41-45). A Ezav mu je dolazio u susret s 400 ljudi, a za Jakova se kaže ''Jakov ostade sam'' (Postanak 32, 25). Možeš li si zamisliti kako se je on osjećao u tim trenucima?

Tada dolazi Bog u teofaniji i na vidljivi način mu pokaže da ako se može boriti s Bogom onda se može boriti s bilo kim drugim. Rezultat te borbe je Jakovljevo novo ime i Božji blagoslov (Postanak 32, 29-30). Kasnije Jakov hvali Boga da je on uvijek bio njegov zaštitnik (Postanak 48, 15-16). Ne treba bukvalno shvatiti da se je Jakov borio sa Svemogućim kao s njim ravnim ili sa samim Bogom, njemu nitko nije ravan (Izaija 46, 9), jer Biblija kaže na drugom mjestu da je to bilo preko posrednika - preko Božjeg anđela (Hošea 12, 3-5)

Nadam se da su ti sad ova dva mjesta jasnija. Ako sam negdje bio nejasan, slobodno napomeni kako bi proširio odgovor. Dakle, za razumijevanje ''Kakav je to Bog…'' potrebno je znati akidu o Bogu, uzeti u obzir kontekst citiranog mjesta i vrijeme određenog doba iz Biblije. Pozdrav.

more_horiz
Van Helsing__
Selam, Jasmine
Selam i svako dobro i tebi Van Helsing.
Drago mi je što shvaćaš pojam antropomorfizam kod Boga.
Antropomorfizam kao pojam je u jednom trenutku pokušao da se na jedan izvitoperen i neprirodan način uklopi u dio islamske misli,ali ga je ona odbacila kao strano tijelo koje joj nikad nije pripadalo.
Postavio si pitanje oko pojma teofanije. Ona je Božje javljanje čovjeku u vidljivom obliku - kao čovjek ili anđeo.
Za razliku od prethodno spomenutog pojma,ovaj ne pronalazi nikakve veze sa čistom islamskom misli.Kur'an je naime jasan po tom pitanju,jer nam govori da Boga nikada niko nije vidio,i na taj način nigdje na drugim mjestima nije pokušao da kontradiktira sam sebi. Ovakav slučaj nije i sa Biblijom kao što ćemo vidjeti,i to je još jedna od razlika između Božijeg obečanja u Bibliji i Kur'anu po pitanju iste materije-da li je Boga moguće vidjeti.
Prvo, Biblija kaže da je Boga nemoguće vidjeti u njegovoj Biti, a da pri tome čovjek ostane živ (Izlazak 33, 18-23)
Ovdje leži jedna velika kontradikcija bar sa naše tačke gledišta Van Helsing,a pogledaj o čemu se radi!

18. "Pokaži mi svoju slavu"zamoli Mojsije. 19. "Dopustit ću da ispred tebe prođe sav moj sjaj", odgovori, "i pred tobom ću izustiti svoje ime Jahve. Bit ću milostiv kome hoću da milostiv budem; smilovat ću se komu hoću da se smilujem. 20. A ti", doda, moga lica ne možeš vidjeti jer ne može čovjek mene vidjeti i na životu ostati.21. Evo mjesta ovdje uza me", nastavi Jahve. "Stani na pećinu! 22. Dok moja slava bude prolazila, stavit ću te u pukotinu pećine i svojom te rukom zakloniti dok ne prođem. 23.pa ću ja svoju ruku maknuti,pa ćeš me s leđa vidjeti. Ali se licemoje ne može vidjeti."

Pokušajom sada da razumijemo šta je ovdje Božija Bit za koju ti kažeš da se ne može vidjeti i da je spomenuta u gore navedeninim stihovima!
Možeš li mi odgovoriti da li je to lice ili su to leđa,pošto samu riječ "Bit" ne uspijevamo pronaći?
Ako je lice Božija bit kako onda objašnjavaš slijedeće stihove:
10. Ne pojavi se više prorok u Izraelu ravan Mojsiju - njega je Jahve poznavao licem u lice! (P.Z 34,10)
Ako se Mojsiju nije pokazalo Božije lice(bit),kako ga je onda "poznavao" licem u lice? ili
"Zacijelo ćemo umrijeti - reče ženi - jer smo vidjeli (Samsonovi roditelji) Boga" (Suci 13,22)?
Onda imamo potvrdu i u Novom Zvajetu da Boga niko nikada nije vidio u stihu:
"Boga nitko nikada nije vidio"(Ivan 1,18)
Ovo je uistinu u našim očima nemoguće objašnjiva kontradikcija.
Interesuje me kako ti to razumiješ?
Ako pažljivo pročitaš Postanak 18, vidjeti ćeš da je Abraham (Ibrahim) znao tko mu dolazi u susret. Zašto je onda Bogu ponudio hranu i zašto ju je on prihvatio? Radi se o ondašnjem običaju u kojem domaćin pokazuje čast svom posebnom gostu dajući mu najbolju hranu. Da je Bog odbio tu čast, Abrahama bi to povrijedilo kao domaćina i držao bi da mu on nije drag. A Abraham je bio posebni Božji miljenik.

Znaš šta ja nikako ne mogu da pojmim u ovoj priči?
Ne mogu da pojmim na bilo koji način to da je Uzvišeni Bog,Stvoritelj svega živog udovoljavao jednom svom živom biću(Abrahamu/Ibrahimu a,s) dok je jeo drugo u ovom slučaju tele!?
Mogu razumijeti da se iz te priče može izvući korist po pitanju gostoprimstva i koja nam može koristiti,ali ne mogu da shvatim da Najsavršenija Sila udovoljava svom stvorenju dok drugo stvorenje "jede"!
Razmišljam i to: gdje li je završilo to meso koje je "bog pojeo"!?
Možeš li mi malkice pomoći?
Tada dolazi Bog u teofaniji i na vidljivi način mu pokaže da ako se može boriti s Bogom onda se može boriti s bilo kim drugim.
Naime u tom trenutku u teofaniji kada je se Bog prikazao Jakovu kako kažeš,i započeo borbu sa njim,šta je naime Jakov vidio od Božije biti i sa kojim njenim djelom je se borio?
Kako to vaši teolozi objašnjavaju?
Pozdrav.
Pozdrav i svako dobro i tebi.

more_horiz
Sejfudeen je napisao/la:
Tebi Darko kazem i ja sam i Put i Istina i Zivot.
To vam je jos jedan dokaz protiv vas samih.

Pitam se koga vi slijedite:ucenike ili Ucitelja?

Ako je to točno, može i biti, ne kažem, ali koliko imaš sljedbenika?
Mnogi su se prozvali ranim učitelima, ali što je ostalo iza njih? "Ako tko nije za Boga, stvar će propasti".
Koliko danas sljedbenika ima Isus? Poslije toliko godina?
Prije nego odgovoriš, imaj u vidu osobine Isusa i njegovih sljedbenika!
Pozdrav!

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply