Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Biblija ili Kuran

power_settings_newLogin to reply
+39
usamljena
stefani
amos
gane
Gubavac
crusader
otpadnik
ILIJA
Konin
bbgt1987
Magic Master
Medeni
Izrail
tetova
JustMe
Pravednik
Darko
RahatLokum
Sejfudeen
vijesnik
vivi
moki72
cubela
Velikomucenik
Euro
No Nick
Totus Tuus
Ermin
Justin
ziger
laodikejac
Spart
Van_Helsing
Wiklif
Alem
Jasmin(Jason)
Mali princ
dominik
kainos
43 posters

descriptionBiblija ili Kuran - Page 19 EmptyRe: Biblija ili Kuran

more_horiz
Mir i tebi,
Ti nama nisi otkrio Ameriku.Mi znamo da Allah s.w.t. ima to sto navodis,ali zasto ti poredis Allah-a dz.s. ruku odmah sa ljudskom?
Kada hoces slijepcu da opises svjetlo ili boju neces uspjeti
iako i mi i oni imaju boje i znaju sta je to.Gotovo svako zivo bice ima udove,sto ne znaci da su kao nasi.
Ali kada se radi o moci u Kur´anu neces naci nista sto bi te moglo navesti da je to knjiga izmisljena od strane covjeka.
Allah s.w.t. je nedokuciv,ne umara se,ne spava,ne silazi medju ljude,ne hrve se s covjekom...
To ne mozes tumaciti u prenesenom znacenju.
Vi (Biblija) bukvalno Boga stavlja u ljudsko tijelo:
K.Pos. 3:8-12,to su sve dokazi da je Biblija djelo ljudskih ruku
nije objava koju je poslanik direktno dobio,nego knjiga koju su razni ljudi prvo usmeno a zatim i pismeno prenjeli do danasnjih vremena.Da ne nabrajam,svi znamo kako su zidovi izgubili orginalni Tevrat,a ucenici Indzil.Slazete se da su se ove knjige sacuvale samo pomocu lanca prenosilaca?

more_horiz
[quote]a i onako sam odavno bibliju prestao svatati kao knjigu iz koje se može bilo sta izvuci osim kojekakvih priča i nabuloza.Dok ta knjiga može tvrditi da je prorok sexao njegove kcerke i to ni manje ni više nego nacvrcan pa još kako bog hladuje pod drvetom i odmara njegove stare kosti,pa onda priča o tomu kako je bog jeo tele.pa opet dalje kako se bog dobrano namučio dok je sotonu sa neba stjerao jadan taj bog kojeg vi u bibliji opisujete čim njemu treba pomoć ja njega netrebam.Pa onda opet jahve uzeo kramp i lopatu pa kopao raku da zakopa mojsija.Jel to Jahve postao i grobar?[quote]

Vidis lokume,ovako jedan brat (na nekom forumu) govori
katolicima.
I kako neko moze reci da ja pretjerujem???????

more_horiz
Reci: "Kad bi se svi ljudi i džinni udružili da sačine jedan ovakav Kur’an, oni, kao što je on, ne bi sačinili, pa makar jedni drugima pomagali."
89. Mi u ovom Kur’anu objašnjavamo ljudima svakojake primjer, ali većina ljudi nikako neće da vjeruje
90. i govore: ""Nećemo ti vjerovati sve dok nam iz zemlje živu vodu ne izvedeš;
91. ili dok ne budeš imao vrt od palmi i loze, pa da kroz njeg svukuda rijeke provedeš;
92. ili dok na nas nebo u parčadima ne oboriš, kao što tvrdiš; ili dok Allaha i meleke kao jamce ne dovedeš;
93. ili dok ne budeš imao kuću od zlata ili dok se na nebo ne uspneš; a nećemo vjerovati ni da si se uspeo sve dok nam ne doneseš Knjigu da je čitamo." Reci: "Hvaljen neka je Gospodar moj! – zar ja nisam samo čovjek, poslanik?"
94. A ljude je, kad im je dolazila objava, odvraćalo od vjerovanja samo to što su govorili: "Zar je Allah kao poslanika čovjeka poslao?"
95. Reci: "Kad bi na Zemlji meleki smireno hodili, Mi bismo im s neba meleka za poslanika poslali."

Zadnja promjena: ; pon 14 sij 2008, 23:03; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
Pogledajte Evandjelje po Mateju 2:1
Naucnici su dokazali da je Herod umro 4-te p.n.e.

Luka 2:1-7
Opet ne istine,
Kvirinij-Quirinius-postao je guverner Sirije 10-te n.e.

Ivan 8:57 znaci kada hosemo da kazemo nekome da je u kasnim 30-im,kazemo nije ti ni 40 godina...
Oni su rekli nije ti ni 50 godina(ne radi se o frazi vec o tvrdnji da je on u kasnim 40-im)

Naucnici su utvrdili da je Isus rodjen prije no sto se smatra
(pogledajte emisiju W.der W. na RTL2)

Matej 27:46 i Marko 15:34 a Luka 23:46,osim toga:
Marko 15:38 a Luka 23:45.

Marko 9:1.Bas me interesuje kako ce se od ovoga oprati???

Na koga se odnosi ovo:
Matej 3:11-12,ako uzmemo u obzir Matej 11:11 i 17:12-13 pa dodajmo 21:43 uzmimo 23:33-39 i na kraju da dodam:
Ivan 1:20,21-Tacno troica:Mesija,Ilija ili prorok.

Ja svjedocim da je Mesija Isa a.s.
Ilija se nije mogao vratiti ali je bio neko poput njega:
Jahja a.s.(Ivan Krstitelj).Tko bijase treci???
To moze biti samo Muhammed s.w.s.
Dobro protumacite Pon.Zak.18:18

Svaki od vas,dobro protumacite gore navedene stihove

Samo jos da dodam:Izaija 29:12
Znate li sta znaci:EN-NEBIJJIL-UMIJJ ???
Znate li kome je receno i sta znaci:

Iqre´bismi Rabbikellezi halek
Halekal-insane min ´alek
Iqre ve Rabbukel-Ekrem.
Ellezi ´alleme bil kalem
Allamel-insane ma lem ja´lem

Svaki koji nece,neka se sjeti Pon.Zak. 18:19
Jos samo dodajte:

Pon.zakon 32:21

Zadnja promjena: ; pon 14 sij 2008, 18:55; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
chiko mamtakkim
vchullo machamaddim - darling, charm, loveliness (plural)
ze dodi
vze re'i
bbnot yerushalaim

His mouth is delicious
And all of him is delightful. Such is my beloved.
Such is my darling,
O maidens of Jerusalem!
rambi znas li za pravilo da se imena ne prevode ? Biblija ili Kuran - Page 19 Cool2

Ako me Muhammed-IM ( "im" je dodatak za privilegiju kao mr. gospodin ili )

Muhammed znaci onaj koji je voljen, povjerljivi cak i na arapskom

Zasto ste preveli ime iako se imena ne prevode ?? Sakrivate nesto Biblija ili Kuran - Page 19 Mrgreen1

Kako bi bilo da ste preveli Mesija ( pomazani ).. vidis da je glupost...

Dakle imena se ne prevode ... Ako je Spomenut imenom ( Muhamedim) zasto krijete istinu,, stat ce te pred Boga kad tad i onda ste Biblija ili Kuran - Page 19 Thumbsdown

U pjesmi: Solomona, 5:6. Hebrejska rijec koja je tamo koristena je "Mahammudim". Zadnja slova "im" je mnozina od uvazavanja slave i velicine. Bez "im" ime bi bilo "Mahammud" prevedeno kao "sveukupno privlacan" u Autorizovanoj verziji Biblije ili "Hvaljeni" - "vrijedan hvale" tj. MUHAMMED.)"?!

Text hrvatskog prevoda za razliku od heb. totalno izmjenjen

Zadnja promjena: ; uto 15 sij 2008, 08:47; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
što je to namaz? nešto za kruh? Cool

Sejfudeene, kaži mi kada i tko je napisao Kuran? Koliko znam, Muhamed je bio nepismen.

more_horiz
1.naamaz je uistinu nesto za hljeb (kruh)
slazemo se.
2.ovdje se takodje slazemo,Muhammed a.s.
nije napisao Kur´an
Kur´an kao i Tevrat,Zebur,Indzil je napisan tacno onda kada je ono koje ga je pisalo dobilo naredbu od Onog koji je diktirao.
Rekao sam vam,svaki dobija odgovor,naravno po zasluzi.
Allah dz.s. nece uputiti narod nasilnicki.
Da rijesimo:Dokazite da su Islam i Kur´an lazni,jednostavno napisite nesto slicno a za inspiraciju pozovite koga god hocete posebno zazovite vase trojstvo.Ako uspijete ja prvi a zamnom jos milijarda ipo ljudi prelazi na krscanstvo,
E da ja tebe pitam ako si covjek iskren odgovori:

Jevreji priznaju da je orginalni Tevrat otudjen,Evandjelje po Isa a.s. nemate,pa napisi mi kada i tko je napisao 4 Evandjelja i tko je bio taj genije da od 73 odabere 4?????

more_horiz
Lokume samo za tebe,
Jedan covjek stalno je klanjao i postio,
uz sve to stalno je govorio:Ako je istina ovo sto Musa a.s. govori,blago li se nama.Na Sudnjem Danu ce biti bacen u Dzehenem.Zasto?
Zato sto u stvari nije srcem cvrsto vjerovao.
O vjerovanju pise i u Bibliji:
Matej 14:26-32

more_horiz
U knjizi koja govori o ljubavi između mladića i djevojke se nalazi Muhammedovo ime?

Selam, sejfudeene. Može li jedna molba? Ajde, kad već radiš copy-paste, kao u ovom slučaju, navedi bar izvor od kud si to pokupio. Ovo si pokupio od muslimana forumaša Ebu Muhammeda s http://www.forum.hr/showthread.php?t=1775&page=11 A možda si i ti taj ''Sin Muhammedov''. Kako bilo da bilo, pristojno bi bilo od tebe da daješ izvore svojih kopiranja.

Usporedio sam rambijev post s http://forum.hr/showpost.php?p=195491&postcount=49 i u pravu je. Ne radi se o nikakvom osobnom imenu, već o pridjevu kojim djevojka opisuje svoga mladića. Kontekst ide ovako: »Govor mu je sladak i sav je od ljupkosti (heb. mahmad). Takav je dragi moj, takav je prijatelj moj, o kćeri jeruzalemske.« (Pj 5, 16)

(4261) mahmad; hence a delight, i.e., object of affection or desire:- beloved, desire, goodly, lovely, pleasant (thing). (Hebrew-Greek Key Word Study Bible, str. 64 u sekciji za hebr.-kaldejski rječnik)

Ovo je jedan od primjera gdje islamski apologeti protiv Biblije fabriciraju riječ iz Biblije kako bi navukli tzv. biblijsko proroštvo o Muhammedu. Tko je samo jednom pročitao Pjesmu nad pjesmama zna da ona nije nikakva proročka knjiga, nego knjiga koja hvali ispravnu ljubav između mladića i djevojke koja se okrunila brakom.

more_horiz
Sejfudeen je napisao/la:
Lokume samo za tebe,
Jedan covjek stalno je klanjao i postio,
uz sve to stalno je govorio:Ako je istina ovo sto Musa a.s. govori,blago li se nama.Na Sudnjem Danu ce biti bacen u Dzehenem.Zasto?
Zato sto u stvari nije srcem cvrsto vjerovao.
O vjerovanju pise i u Bibliji:
Matej 14:26-32

Ako je nesto ako onda nije vjerovanje. Vjerovanje je kad odaberemo jedno od dvoje. Npr. i nevjerovanje je vjerovanje u suprotno. Taj covjek je ostao na hodniku i nije usao u sobu stoga je i istao vani. Ako aludiras na moje prijasnje postove gdje sam slicno isao sa onim "ako" pogrijesio si jer "ako" je u znanju a u vjerovanju nema "ako".

Ja ne kazem da sam cvrst vjernik, niti znam sta je cvrsto a sta mehko. Ko pane iz aviona u mehko more polomice kosti.

Medjutim, mislim da treba nastojati vjerovati u savrsene Bozije rijeci, a ne gresne covjecije. Da li su tvoje Bozije ili covjecje?

Ne boj se da cu te vise ometati, osim ako mi se ne obratis. Svak koraca svojim koracima. Ja sam samo iznio svoja misljenja. Ti si odabirac.

more_horiz
Evo jednog citata koji je meni više nego dovoljan: "Ja sam Put i Istina i Život: nitko ne dolazi Ocu osim po meni.", ev. po Ivanu 14:6
Nudi li Muhamed spasenje, je li on Bog??
Možemo ih još pregršt naći.

more_horiz
We Sellam,
Ako sam na stranici prije kazao da sam uzeo text ne moram vazda govoriti,svaki onaj koji prati moje pisanje zna da ja ne pisem na eng. jer ne poznajem taj jezik dovoljno da bih mogao pisati textove.Mislim da svak tko za sebe vice da je nadaren moze prepoznati kopiju.
Ali,ako je to odgovor na sve moje textove onda je to stvarno drama.Sto se tice drugog navoda,kazem ne,nisam, ja se predstavljam vlastitim imenom.
Za naj-mudrijeg covjeka koji je hodao zemljom,casnog poslanika Sulejmana a.s. nebih se slozio.
Zar mislis da ce jedan mudrac pisati o prostituciji ili da ce biti onakav kakvim ga zidovi predstavljaju sa ukupno 1000 zena?
Pa su casnom poslaniku pripisali da je idolopoklonik!!!!
Nisam citao staru zidovsku verziju,ali oni koji jesu kazu da je napisano velikim slovom isto kao i Mesija pa ne treba prevoditi.Ja sam licno neutralan po tom pitanju.

Vjeruj mi skoro svaki put kada klanjam molim da mi Allah dz.s.
ne dozvoli da bilo sta napisem sto bi uzdizalo mene,ne pisem nista za svoju slavu.Molim:Boze Uzviseni,mislim da medju njima ima ljudi dobra srca,steta je da se ne upozore,ali uvjek mi dolazi da Allah dz.s. nece naputiti narod silnicki,narod koji i pored mnostva dokaza okrece se i Bogu pripisuje ono sto ne prilici.Ako vjerujete u poslanstvo Isaa a.s. zasto se ne pridrzavate,zasto se ne obrezujete,zasto su vam zene u crkvama ne-pokrivene,zasto ne klanjate,klanjati ne mozete bez abdesta-pranja,a sve vam to stoji u Bibliji.Znate dobro da je Isa a.s. dosao da utvrdi zakone Musaa a.s.
Matej 5:17-20.Pa zar niste silnici-odmetnici?

Zadnja promjena: ; uto 15 sij 2008, 10:01; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
Tebi Darko kazem i ja sam i Put i Istina i Zivot.
To vam je jos jedan dokaz protiv vas samih.
Ne dolazi se Ocu po Mateju,ni Marku,ni Luki,niti po Ivanu
nego samo po ucenju Isaa.a.s.-a on vam nije nikada,ponavljam NIKADA NIJE REKAO DA JE BOG.
Ja sam Put-znaci u to vrijeme su mogli do Oca samo preko ucenja Isaa a.s.
Istina-istina je samo ono sto je govorio Isa a.s.,
Zivot-Vjecni Zivot-Raj se dobija slijedjenjem Isaa a.s.,
Ne zidovskih svecenika,ne apostolskih doddavanja.

Pitam se koga vi slijedite:ucenike ili Ucitelja?

more_horiz
Kada bi te pitali postoji li Bog,ti si rekao da ne znas ili da bi cutio.Samo zbog toga sam tebi Lokum napisao onaj text.
Pa zar se moze vjerovati u nesto za sta nemas pojma da li uopce postoji?Dokaza ima svugdje ali ih ne moze vidjeti onaj sto drzi oci zatvorene.

more_horiz
Evo još jedne mudre biblijske, pa tko ima oči neka ih otvori:

Kaže mu Filip: "Gospodine, pokaži nam Oca i dosta nam je!" Nato će mu Isus: "Filipe, toliko sam vremena s vama i još me ne poznaš?" "Tko je vidio mene, vidio je i Oca. Kako ti onda kažeš: 'Pokaži nam Oca'? Ne vjeruješ li da sam ja u Ocu i Otac u meni? Riječi koje vam govorim, od sebe ne govorim: Otac koji prebiva u meni čini djela svoja. Vjerujte mi: ja sam u Ocu i Otac u meni.", Ivan 14:8-11

Ovime ja ništa "ne dokazujem" jer nema niti potrebe. Onome tko ne vjeruje i traži neke dokaze, što je inače manjkavost uopćenito foruma, ništa od toga. Ne mogu iskazati forumulu i dokazati da je sada 2008. godina, jer u postupku dokazivanja bih koristio aparaturu koju su osmislili oni koji ne vjeruju.
Ja vam mogu govoriti iz osobnog iskustva što je Biblija učnila meni, iako to mogu i oni koji čitaju Kuran. Razlika je u tome što je Biblija pisana Božja riječ, objava samog Boga kroz osobu Božjeg sina Isusa Krista. Kuran ima sličnih elemenata sa biblijom jer su preci isti i potekli iz istog naroda, ali ne znači da je ona istinita i prava božja objava, jer samo je jedan Bog i samo jedna Istina, a ostalo su derivacije istine.
Jednu derivaciju imaju sve ostale denominacije koje sam ranije spomenuo, ali ne znači da su se u spoznaji približili dovoljno samoj Božjoj volji da bi bili potaknuti Svetim Duhom da se predaju njemu na čast i slavu.
Ima dobrih ljudi iz svih denominacija, to nema sumnje, ali bojim se da su oni koje sam susretao samo vid socijalnog okupljanja i ništa više. Čak je i judaizam izgubio od svog prvotnog oblika pobožnosti.
I što ćemo na kraju? Tema je Biblija ili Kuran?
Ako vas promijeni jedno ili drugo slobodno pišite o tome, a to ću prepisati Božjem djelovanju na vas putem Njegove riječi i objave.

more_horiz
[/quote]Kaže mu Filip: "Gospodine, pokaži nam Oca i dosta nam je!" Nato će mu Isus: "Filipe, toliko sam vremena s vama i još me ne poznaš?" "Tko je vidio mene, vidio je i Oca. Kako ti onda kažeš: 'Pokaži nam Oca'? Ne vjeruješ li da sam ja u Ocu i Otac u meni? Riječi koje vam govorim, od sebe ne govorim: Otac koji prebiva u meni čini djela svoja. Vjerujte mi: ja sam u Ocu i Otac u meni.", Ivan 14:8-11[quote]

Hajde protumaci mi ovo....

more_horiz
I dokazi da je Biblija Bozija rijec,dokazati sigurno neces.
Kur´an je rijec Allaha dz.s.,ravno 1000 dokaza imam.

Lahko je za rijesiti.
Reci onima koji budu s tobom o tome raspravljali,posto spoznaja vec stize k tebi:"Dodjite pa cemo NASE I VASE SINOVE pozvati,NASE ZENE I VASE ZENE,bit cemo MI a docicete i VI,pa cemo se skruseno pomoliti,te cemo na lazljivce prokletstvo Allahovo prizvati!" Kur´an 3:61

Najlakse sto moze biti.Ako vjerujete u trojstvo,Isusa kao Boga, pozovite prokletstvo na vas same,vasu djecu,vase zene i porodice ako mislis da nije laz to u sta vjerujete.

Zadnja promjena: ; ned 20 sij 2008, 12:26; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
Sejfudeen je napisao/la:
Kur´an kao i Tevrat,Zebur,Indzil je napisan tacno onda kada je ono koje ga je pisalo dobilo naredbu od Onog koji je diktirao.
Rekao sam vam,svaki dobija odgovor,naravno po zasluzi.
Allah dz.s. nece uputiti narod nasilnicki.
Da rijesimo:Dokazite da su Islam i Kur´an lazni,jednostavno napisite nesto slicno a za inspiraciju pozovite koga god hocete posebno zazovite vase trojstvo.Ako uspijete ja prvi a zamnom jos milijarda ipo ljudi prelazi na krscanstvo,
E da ja tebe pitam ako si covjek iskren odgovori:

Židovii priznaju da je orginalni Tevrat otudjen, Evanđelje po Isa a.s. nemate, pa napisi mi kada i tko je napisao 4 Evandjelja i tko je bio taj genije da od 73 odabere 4?

Kao prvo ja nemam namjeru nikoga uvjeravati da je Islam, Kršćanstvo ili Židovstvo jedino ispravno kako nam serviraju iz dva razloga. Kao prvo ja sam Heretik, a kao drugo sve 3 knige su nastale pod političkim pritiscima i sadrže samo jedan dio istine.
Kuran je lažan isto onoliko koliko su neke Pavlove poslanice iz NZ, a koje on nije uopće napisao, nego su pripisane njemu.
Zna se kako su odabrana 4 evanđelja - dizanjem ruku na koncilu. Trebalo je odabrati između 2 dogme i pobijedila je ova koju danas poznaješ. Pri tome je glavnu riječ vodio car Konstantin. z a kojeg se nezna niti da li je bio uopće kršćanin.
Postoji velika razlika u sadržaju evanđelja koje spominješ. Osim toga neka evanđelja nisu po nekome nego u ime nečije. Npr. nije Evanđelje po Judi već Judino evanđelje.

U svezi Tore ili Tevrata dajem ti odgovor sa Wikipedije:
U islamu, originalna Tora se zove Tevrat i to jekitab, tj. knjiga koja sadržiAllahovu objavu poslaniku Musi, tj. Mošeu ili Mojsiju. Muslimani vjeruju da su ljudi vremenom izmijenili Tevrat, dodavanjem novih ili mijenjanjem originalnih sadržaja.
Židovi ne priznaju da se Tora promijenila, no očito mješaš pojmove Talmud i sl. sa Torom.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply