A Biblija uči da je opravdanje dobrim djelima nemoguće. Isus je u biti Bog koji je došao na zemlju i umro za naše grijehe.
O tome smo već raspravljali prije više mjeseci na Forumu i spomenuli onaj famozni dio iz Biblije koji kaže:"Vjera bez djela je mrtva."
Osim toga bih ti napomenuo i Jakovljevu poslanicu 2:14:
"Što koristi, braćo moja, ako tko rekne da ima vjeru, a djela nema? Zar ga vjera može spasiti?"
Zato i govorimo o tome da smo milošću spašeni po vjeri. Ali treba činiti i pravedna djela. O tome u donjem dijelu.
Ako ne vjeruješ u to, morat ćeš da Dan suda, svojim životom platiti kaznu za svoje grijehe.
Tko će što platiti to ćemo tek vidjeti dragi moj Inliner.
Ja se ne bi razbacivao riječimo o tome da tko ne vjeruje u Isusa da će biti "kažnjen za svoje grijehe" !!!
A što je sa pripadnicima drugih religija koji su dobri ljudi i poštuju Boga? Zašto Inliner govoriš o kažnjavanju tih dobrih ljudi bez obzira bili oni Muslimani ili pripadnici neke druge religije?
Ja ću iznijeti što Biblija kaže o tome i to SOLA SCRIPTURA.
Prije nego je Petar krstio rimskog stotnika Kornelija i ukućane ( Rimljane ) rekao je ( Djela apostolska 10:34-35 ):
"Uistinu sad istom shvaćam: BOG NIJE PRISTRAN !!! Naprotiv, njemu je mio u svakom narodu onaj koji ga priznaje i čini što je pravedno!!!"
Pa zašto onda Bogu ne bi bili mili i oni Muslimani koji ga priznaju i čine ono što je pravedno?
pozdrav
Euro