Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Biblija ili Kuran

power_settings_newLogin to reply
+39
usamljena
stefani
amos
gane
Gubavac
crusader
otpadnik
ILIJA
Konin
bbgt1987
Magic Master
Medeni
Izrail
tetova
JustMe
Pravednik
Darko
RahatLokum
Sejfudeen
vijesnik
vivi
moki72
cubela
Velikomucenik
Euro
No Nick
Totus Tuus
Ermin
Justin
ziger
laodikejac
Spart
Van_Helsing
Wiklif
Alem
Jasmin(Jason)
Mali princ
dominik
kainos
43 posters

descriptionBiblija ili Kuran - Page 16 EmptyRe: Biblija ili Kuran

more_horiz
gledao sam jedan film o Muhamedu, ali nigdje nema lika, samo kamera....bila je jedna scena kad su muslimane primili krscani u Bisiniji....malo mi je islam danas razlicit u odnosu na taj film....mislim da bi se muslimani mogli ugledati, kad bi vidjeli taj film....inace ja sam krscanin koji ne jede svinjetinu....to je necista zivotinja po Bibliji....mislim da ne bi trebali jedni druge osudivati, i pozivam sve one koji pisu na ovom forumu na suradnju, toleranciju i mir....svatko ima pravo iznijeti svoje dokaze na mirana nacin....osjecajte se ugodno na forumu....

more_horiz
Mislim da je red da vi kao gosti sada odgovorite na pitanja koja sam vam postavio.

more_horiz
to sto si gledao film Poruka ili u drugom prevodu "Pod zastavom muhammeda a.s." je dobro i svako ko ga odgleda mislim da ce promjeniti sliku o islamu.
Kazes trebali bi se ugledati na prijatelje Muhammeda a.s.
mi muslimani se trudimo ali znaj da je to vrlo tesko jer to su bili posebni ljudi koji su imetke i zivote davali na Allaha dz.s. putu.Oni nisu kao oni koji su izdali Isaa a.s. i nisu kao oni sto su ga zanijekali prije nego sto pijevac 3 put zakukurice.
primjer:
Talha bin Ubejdullah r.a.Kada je bila bitka na Uhudu on je svojim tijelom stitio Poslanika a.s. pa kada je jedan nevjernik ispalio strelicu da pogodi Muhammeda a.s. Talha je postavio svoje tijelo i strelica ga je pogodila u ruku,Ali r.a. (kad je Muhammed a.s. presao iz Mekke i Medinu) je otisao i legao u Muhammedov(a.s.)krevet da doceka one koji su krenuli da ubiju Resulullaha.Molim Uzvisenog allaha da nas ucini vjernicima kao sto su bili casni ashabi.Abdurahman r.a. je dao pola imetka i Abu Bakr es-Sidik r.a. je dao sve na putu Allaha s.w.t.

more_horiz
Hey... našao sam na internetu svjedočanstva muslimana koji su postali kršćanima možete vidjeti tu stranicu ovdje

http://www.answering-islam.org/Testimonies/index.html

Želim vam svima obilje Božjih blagoslova!

Sejfudeen-e tebi želim da upoznaš jedinoga pravoga Boga, i njegovog Sina koji je umro za naše grijehe, uzalud ti svo to znanje Kurana ako se ne pokaješ za svoje grijehe i ne zazoveš Isusa Krista kao svog osobnog Spasitelja i Gospodina

Zadnja promjena: ; čet 10 sij 2008, 00:00; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
inliner, nije ni cudo sto sam o budizmu imao pogresnu sliku jer sam o budizmu icio iz krscanskih izvora. Nije ni cudo sto mnogi ljudi ovdje u Americi (gdje zivim) budu zapanjeni islamom u pozitivnom smislu kad se upoznaju sa muslimanima jer im je uvijek bilo kljucano o islamu drugacije. Budite iskreni i okrenite se barem onim osnovnim krscanskim ucenjima. Tako cete znati barem da volite.

Stvarno je smijesno govoriti negativno o islamu uzdizuci krscanstvo nekom muslimanu sa bivse YU teritorije. Upitajte se zasto?

more_horiz
Nista Rahat,ovdje smo radi diskusije bez obzira sta se desilo,
mi smo dosli na njihov forum sa pitanjima ali i sa svojim tezama.Kao sto ja njega a i druge pozivam Islamu uz nebrojene dokaze tako i on a i drugi imaju pravo nas pozivati uz svoje dokaze.Tema je Biblija ili Kur´an a ne rat.

more_horiz
Reci mi inliner,kako da pored jedinoga Boga kako i sam pises trazim pomoc od Isaa a.s.,zasto se nebih direktno obratio Bogu koji je Svemocan?
Ako si napisao Jedini Bog,pa gdje ti onda svrstavas Isaa a.s.?

more_horiz
Jos nesto ako vec priznajes jednog Boga a dodajes mu sina,sta je taj sin?

more_horiz
Ti meni postavi 10.000 pitanja a zazovi u pomoc i one u koje vjerujes,ja cu u pomoc zazvati Allaha dz.s. i InshaAllah odgovoriti cu ti i to s valjanim dokazom.Ja evo postavljam vam pitanje(izazov) svima na forumu pa i fratre dovedite da vam pomognu ako ne poznajete Bibliju,pa mi odgovorite gdje je Isa a.s. u Bibliji rekao da je Bog?Nemojte citirati ni Marka,ni Jovana,ni Petra.Hocu samo ono sto je Isa a.s. rekao
Da ti ustedim vrijeme,neces naci nista slicno.Ali rekao je:
Nas Gospodar koji je na nebu,slavljeno neka je Njegovo ime...
Ili: daj NAM hljeba,ili:daj NAM snage,ili:odvrati NAS od pozude.To ima u Bibliji,a nema ono da je Isa Sin Merjemin rekao da je Bog.Jesi li procitao u Bibliji Isaa a.s. rijeci:Ja ne mogu nista da ucinim sam,ja radim ono sto naredjuje Onaj koji me poslao.

more_horiz
Bog je jedan, a čine ga Otac, Sin i Duh Sveti. Ja sam ti nanovo rođeni kršćanin.

Neznam jesi li ikad upoznao nekog takvog, ali ja se ne bi odrekao Isusa za nikakvu lovu ovoga svijeta.

Ključ svega je u tome da Islam brije na opravdanje dobrim djelima, idi na hodočašća, posti, klanjaj se pet puta dnevno itd.

A Biblija uči da je opravdanje dobrim djelima nemoguće. Isus je u biti Bog koji je došao na zemlju i umro za naše grijehe.

Ako ne vjeruješ u to, morat ćeš da Dan suda, svojim životom platiti kaznu za svoje grijehe.

Činjenica koja je tebi nejasna je ta da Islam tradicionalna religija. Vaša pobožnost je većinom vanjska, a ne unutrašnja.
Al gle da ne duljim dalje... i da me nebi krivo shvatio....

Moli se Bogu da ti otvori oči, i da ti pokaže što je pravi put. Kuran si pročitao, sada te molim da pročitaš Novi Zavjet. Nadam se da ćeš onda shvatiti poruku evanđelja i moje vjerovanje.

Bez toga ova rasprava je uzaludna... puno te volim i želim ti mir Kristov i želim te vidjeti na Nebu onoga dana kada se Krist vrati na zemlju po svoje vjerne.

Božji blagoslov

more_horiz
Inliner,prvo procitaj Kur´an ako vec o Njemu govoris.
Znas, moj djed je studirao u Zagrebu i o vama govori kao o vrlo inteligentnim ljudima.Iskoristi to.
Ovo na netu nije isto kao uzivo pa ti predlazem da odes kod brata Aziza Alilija koji je hafiz i glavni imam dzamije u Zagrebu,tu ces ga i naci.Pokusaj uci u diskusiju.

Molim Uzvisenog,Milostivog Boga da nas uputi na pravi put- vi recite amin.

more_horiz
Mozda si u pravu sejfudeene donekle. Medjutim hocu samo da ukazem na promasenost sljedeceg i slicnih tekstova u razgovoru sa nasim muslimanima od strane nasih krscana:

Muslimani nisu uopće blizu kršćanima ubijaju ih i progone, u pakistanu, indoneziji, egiuptu, saudijskoj arabiji itd... Islam uopće nije religija mira, propovjeda nasilje.

Ako zele dobar dijalog mislim da je bolje da se drze Biblije i Kur'ana, a o dobrim i losim djelima nek Bog sudi.

more_horiz
Činjenica koja je tebi nejasna je ta da Islam tradicionalna religija. Vaša pobožnost je većinom vanjska, a ne unutrašnja.
Al gle da ne duljim dalje... i da me nebi krivo shvatio....
Dokazi mi ovo sto si gore napisao
Bog je jedan, a čine ga Otac, Sin i Duh Sveti. Ja sam ti nanovo rođeni kršćanin
Jesi li ikada razmisljao zasto na latinskom?
U Rimskoj imperiji je bilo nekoliko idolopoklonickih kultova,u necem su se razlikovali ali su imali 4 zajednicke karakteristike:
1.Vjerovali su u boga spasioca cija je smrt iskup za ljudske grijehe i spas za one koji ga vjeruju
2.Imali su obred prociscavanja kroz koji je prolazio svaki onaj ko im se pridruzi i vjerovali su da ce tako biti ocisceni od zla
3.Oni su svi tajanstveno ujedinjavanje s bozanstvom izvodilo se u obredu gdje pristase simbolicki jedu njegovo meso i piju krv njegovu,
4.Svaki od njih imao je vjerovanje o raju i da ce u njemu uzivati.

..sada te molim da pročitaš Novi Zavjet..
Da procitam?opet pitam da procitam?
Jesi li siguran da ga nemam u glavi?
Ako ga ti poznajes protumaci mi ovo:
Ivan 5:30,Matej 20:23,Ivan 14:28,Matej 27:46,Matej 5,17-18.Pisao sam naizmjenicno da se ne zbunis pa da ne zaboravis odgovoriti na neke.Posebno isticem Matej 20:23

more_horiz
Znas ti onu:kod nas ni lokum nije rahat..
Na to se ne osvrcem(sta neki pisu)
Svaka religija propovjeda mir-to je bitno
Moje ime Sejfudeen(to mi je pravo ime) znaci mac Islama
To ne znaci da me se moraju bojati,moj mac rastavlja istinu od lazi.
.....Pogledaj kako im Objasnjavam dokaze.....Al-Maida:75
Inliner,ako ti je malo to sto sam ti nabrojao imam ja jos....

more_horiz
Hocemo li preci malo na nauku,samo mi ne stavljaj da je Zemlja ravna ploca i ono fulanje Sudnjeg dana.
Zanima li te mozda dijalog Kur´an i nauka i Biblija i nauka?
Mozda astronomija,ili fizika,ili medicina,ili embriologija,pa cak i botanika-sve moderne nauke.

more_horiz
Ne ljuti se ja sada imam drugog posla pa moram ici,ako budes pisao odgovore InshaAllah komentar cu dati kasnije,to isto vazi za pitanja.

more_horiz
Eto i mene da se uključim u žučnu raspravu.
Inače, zna se da muslimani i kršćani potiču iz istog korjena, i upravo zati i neprestani sukobi oko religijskih pitanja.
Tako će valjd biti do sudnjeg dana.
Imao sam jednog prijatelja muslimana, ma i više njih, bio sam u B. Luci 1.5 godinu, i fini su to ljudi. Ovaj prvi se obratio, pa ga pop gleda nešto popreko.
Dobro je biti pobozan ako ona pomaže upoznavanju Boga. Neki ljudi su ispitivali sve i svašta, i ja sam izučavao istočnjačke religije, ali u njima nisam našao mir, da bi se ti isti ljudi smirili kada su našli i spoznali pravoga i jedinog Boga nad Bozima. Žalosno je što onaj crni radi dan i noć i zamagljuje ljudima pogled od prave istine. A što se može, to mu je posao. Pitanje je koliko smo mi mudri da vidimo njegovu igru u svemu tome.
Želim da svi uzrastemo stepenicu više u spoznaji Stvoritelja!

more_horiz
Ovo nije gotovo nikakva rasprava jer kada s nekim raspravljas ocekujes odgovore na pitanja,naravno i dokaze koji potvrdjuju tacnost tvoje tvrdnje.Ja jos nisam dobio odgovore.Pozivam vas na bilo koji od islamskih foruma,postavite pitanja,dobit ce te odgovore.
Pitanje za tebe Darko:
U kojoj vjeri si nasao mir?
Mozda si hindu,ako jesi uzmi i procitaj knjigu
Bhavishya Purana.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply