Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Biblija ili Kuran

power_settings_newLogin to reply
+39
usamljena
stefani
amos
gane
Gubavac
crusader
otpadnik
ILIJA
Konin
bbgt1987
Magic Master
Medeni
Izrail
tetova
JustMe
Pravednik
Darko
RahatLokum
Sejfudeen
vijesnik
vivi
moki72
cubela
Velikomucenik
Euro
No Nick
Totus Tuus
Ermin
Justin
ziger
laodikejac
Spart
Van_Helsing
Wiklif
Alem
Jasmin(Jason)
Mali princ
dominik
kainos
43 posters

descriptionBiblija ili Kuran - Page 15 EmptyRe: Biblija ili Kuran

more_horiz
I u Kuranu se spominje Božiji Duh!

To se vidi u Suri 4:171: ''O sledbenici Knjige, ne zastranjujte u svom vjerovanju i o Alllahu govorite samo istinu! Mesih, Isa, sin Merjemin, samo je Allahov poslanik, i Riječ Njegova koju je Merjemi dostavio, i Duh od Nega...''

Molite se Bogu Stvoritelju. On je pravi Bog. Nije dovoljno da se molimo pravom Bogu, već treba da budemo poslušni njemu.Treba da znamo što Bog zahtijeva od nas?

Jedan je isti Isa-Mesija-Isus u Kuranu, Tevratu i u Bibliji!

Jedan je Isus, ali ga razne vjere gledaju drugačije!

U Kuranu Sura III 45-49 piše: ''A kada meleki rekoše: O Merjema, Allah ti javlja radosnu vijest, od Njega Riječ: ime će mu biti Mesih, Isa, sin Merjemin, biće viđen i na ovom i na onom svijetu i jedan od Allaha bliskih; on će govoriti ljudima još u kolijevci, a i kao odrastao, i biće čestit, on reče: ''Gospodaru moj, kako ću imati dijete kad me nijedan muškarac nije ni dodirnuo?'' - ''Eto tako'' - ''reče-, ''Allah stvara što On hoće. Kada nešto odluči, On samo za to rekne: 'Budi!' - i ono bude. I proučiće ga pismu i mudrosti, i Tevratu i Indžilu.''

Isa je jedan od Alaha bliskih. Znači, mnogo je važno da znamo kakvu nam je poruku Isa donio!

U Indžilu (Bibliji) u Matejevoj 1:22 piše: ''Pa će roditi sina, i nadjeni mu ime Isus; jer će on izbaviti svoj narod od grijeha njihovijeh.''

Isus je došao među jevrejima, ali nije došao samo za jevreje. Isus je došao da spasi cio svijet, jer svi smo mi djeca jednoga Boga.
Muhamed je rekao u Kuranu u Suri LVII 27: ''Zatim smo, poslali njih jednog za drugim naše poslanike slali, dok nismo Isaa, sina Merjemina, poslali, kojem smo Indžil dali, a u srca sledbenika njegovih smo blagost i samilost ulili...''

Isa je donio od Boga Indžil!

U Suri XLlll 63. Muhamed kaže: ''A kad je Isa očita znamenja donio, on je rekao: Donosim vam mudrost i dolazim da vam objasnim ono oko čega se razilazite. Zato se Alaha bojte i meni se pokoravajte.''

Znači, Isa je rekao da se pokorimo njemu!

Evo što je Allah rekao Isi, u Suri III 55: ''I kada Allah reče: ''O Isa, dušu ću ti uzeti i k Sebi te uzdignuti i spasiću te od nevjernika i učiniću da tvoji sljedbenici budu iznad nevjernika sve do smaka svijeta. Meni ćete se, poslije, svi povratiti i Ja ću vam o onom u čemu se niste slagali presuditi.''

Allah je rekao Isi: ''Učiniću da tvoji sljedbenici budu iznad nevjernika sve do smaka svijeta.''

Muslimani su najbliži hrišćanima!

To se vidi u Sura 5:82: ''Ti ćeš sigurno naći da su vjernicima najljući neprijatelji Jevreji i mnogobošci; i svakako ćeš naći da su vjernicima najbljiži prijatelji oni koji govore: 'Mi smo kršćani', zato što među njima ima svećenika i monaha i što se oni ne ohole.''

Kuran, Tevrat i Indžil su tri različite knjige. Dobro je pročitati sve tri. Božiji plan za spas čovječanstva se nalazi samo u Indžilu. Isa je donio Indžil za sve one koji hoće da se spase. Zato je dobro da ga pročitate, da znate što piše u njemu. Ono što piše u Indžilu ne piše u drugim knjigama. Indžil je istinit jer su ga napisali Isovi učenici. Postoje ručno pisani originali.

Isus je postojao prije dolaska na zemlji!

Isus nema ni početak niti kraj! On postoji na nebu oduvijek.
U Kuranu Sura III 45-49 piše: ''A kada meleki rekoše: O Merjema, Allah ti javlja radosnu vijest, od Njega Riječ: ime će mu biti Mesih, Isa, sin Merjemin, biće viđen i na ovom i na onom svijetu i jedan od Allaha bliskih; on će govoriti ljudima još u kolijevci, a i kao odrastao, i biće čestit, on reče: ''Gospodaru moj, kako ću imati dijete kad me nijedan muškarac nije ni dodirnuo?'' - ''Eto tako'' - ''reče-, ''Allah stvara što On hoće. Kada nešto odluči, On samo za to rekne: 'Budi!' - i ono bude. I proučiće ga pismu i mudrosti, i Tevratu i Indžilu.''

Isa je bio i biće ‚‚jedan od Allaha bliskih''.

U Indžilu (Bibliji) u Matejevoj 1:22 piše: ''Pa će roditi sina, i nadjeni mu ime Isus; jer će on izbaviti svoj narod od grijeha njihovijeh.''

Ko je Isov narod? Njegov narod su svi oni koji ga prihvate!
Isu ne možemo da uporedimo ni sa jednim ljudskim bićem na zemlji. Od svih ljudi na svijetu Isa je bio poseban. Njegova je majka postala trudna od Božijeg Duha, nije od muškog kontakta. Isa je bio svet. On nije bio griješan kao ostali ljudi.
Isus je pravio razna čuda, što nijedan čovjek na zemlji do tada nije mogao da to napravi.

Evo što piše u Kuranu Sura III 48-51: ''I proučiće ga pismu i mudrost, i Tevraru i Indžilu, i poslati kao poslanika sinovima Israilovim: ''Donosim vam dokaz od Gospodara vašeg: napraviću vam od ilovače nešto poput ptice i puhnuću u nju, i biće, voljom Allahovom, prava ptica. I iscijeliću slijepa od rođenja, i gubava, i oživljavaću mrtve, voljom Allahovom, i kazivaću vam šta jedete i šta u domovima svojim gomilate; to će, uistinu, biti dokaz za vas, ako pravi vjernici budete; i da potvrdim istinitost Tevrata, objavljenog prije mene, i da vam dopustim nešto što vam je bilo zabranjeno. I donosim vam dokaz od Gospodara vašeg, - zato se Allaha bojte i mene slušajte.''

Evo što je Isa rekao u Kuranu u Suri XIX 33: ''I neka je mir nada mnom na dan kada sam se rodio i na dan kada budem umro i na dan kada budem iz mrtvijeh ustao!''

U Kuranu Sura XIX 33, piše da će Isa umrijeti i da će ustati iz mrtvijeh. Kao što se i desilo. Isa je prvi koji je ustao iz mrtvijeh i otišao u raj.

Božiji plan za spas čovječanstva nalazi se jedino u Indžilu!
Indžil je Istinit jer su ga napisali Isusovi učenici (apostoli) koji su bili sa Isusom! U Indžilu se nalaze sve Isusove poruke čovječanstvu. Originali Indžila na grčkom jeziku su sačuvani. Oni se nalaze u Katoličkoj crkvi u Rimu. Indžil je preveden na razne jezike. Islam tvrdi da Indžil nije originalan. To nije istina, jer originali postoje i mogu da se vide.

Što piše u Indžilu!

Evo što piše u Jevrejima poslovica 1:1- 4: ''Bog koji je negda mnogo puta i različnijem načinom govorio očevima preko proroka, govori i nama u posljedak dana ovijeh preko sina, kojega postavi nasljednika svemu, kroz kojega i svijet stvori. Koji budući sjajnost slave i obličje bića njegova, i noseći sve u riječi sile svoje, učinivši sobom očišćenje grijeha našijeh, sjede s desne strane prijestola veličine na visini.''

Bog je postavio Isu naslednika svemu!

Rimljanima 5:18 i 19: ''Za to dakle kao što za grijeh jednoga dođe osuđenje na sve ljude, tako i pravdom jednoga dođe na sve ljude opravdanje života. Jer kao što neposlušanjem jednoga postaše mnogi grješni, tako će i poslušanjem jednoga biti mnogi pravedni.''

Kroz Adama je došao grijeh, to jest smrt. Kroz Isu je došao spas, to jest novi život!

Prva Jovanova 2:2: ''I on očišća grijehe naše, i ne samo naše nego i svega svijeta.''

Prva Jovanova 1:9: ''Ako priznajemo grijehe svoje, vjeran je i pravedan da nam oprosti grijehe naše, i očisti nas od svake nepravde.''

Evo što piše u Indžilu u Jovanovoj 3:16: ''Jer Bogu tako omilje svijet da je i sina svojega

jednorodnoga dao, da ni jedan koji ga vjeruje ne pogine, nego da ima život vječni.''

Isa je žrtvovao sebe da bi nas spasio!

U Indžilu Rimljanima 5:8 piše: ''Ali Bog pokazuje svoju ljubav k nama što Hristos još kad bijasmo grješnici umrije za nas.''

U Prvoj Jovanovoj 5:11 i 12 piše: ''I ovo je svjedočanstvo da nam je Bog dao život vječni; i ovaj život vječni u sinu je njegovom. Ko ima sina Božijega ima život; ko nema sina Božijega nema života.''

Ko prihvati Isu imaće život vječni.

Prva Jovanova 4:15: ''Koji prizna da je Isus sin Božij, Bog u njemu stoji i on u Bogu.''

Znači, ako želite da odete u raj, morate prihvatit Isu za svog Spasitelja. To je jedini Božiji plan za spas čovječanstva.

U Indžilu u Apostolskoj 4:12 piše: ''Jer nema drugoga imena pod nebom danoga ljudima kojijem bi se mi mogli spasiti.''

Osim Ise ne postoji niko drugi da može da nas spasi. Svi Poslanici, sveci, majka marija, su bili Bozije sluge na zemlji i ništa više. Ne postoji niko drugi ko može da nam uhvati protekciju kod Gospoda Boga. Jedini je Isus dobio neograničenu vlast kod Gospoda Boga. Jedino On ima pravo da nam oprosti grijehe!

Stvar je ozbilna!

Sav svijet leži u zlu!
Vrijeme je da razmislite, da li ste spremni za dan vaskrsenja?

Druga Korinćanima 13:5: ''Sami sebe okušajte jeste li u vjeri, sami sebe ogledajte. Ili ne poznajete sebe da je Isus Hristos u vama? već ako da u čemu nijeste valjani.''

Spas dobijamo za badava!

U Efescima 2:8 i 9 piše: ''Jer ste blagodaću spašeni kroz vjeru; i to nije od vas, dar je Božij. Ne od djela, da se niko ne pohvali."

Ako priznaš Isu bićeš spašen!

U Rimljanima 10:9 piše: ''Jer ako priznaješ ustima svojima da je Isus Gospod, i vjeruješ u srcu svojemu da ga Bog podiže iz mrtvijeh, bićeš spašen."

Ako priznajemo grijehe svoje, biće nam oprošteno!
U Prvoj Jovanovoj 1:9 piše: ''Ako priznajemo grijehe svoje, vjeran je i pravedan da nam oprosti grijehe naše, i očisti nas od svake nepravde."

Žetva je dakle velika a poslenika malo!

Po Luci 10:2 Isa nam je rekao: ''A reče im: žetva je dakle velika a poslenika malo; nego se molite gospodaru od žetve da izvede poslenike na žetvu svoju.''

Poslednji prvi i prvi poslednji!

U Matejevoj 20:16 Isa je rekao: ''Tako će biti poslednji prvi i prvi poslednji; jer su mnogi zvani, ali malo izabranijeh!''

Ko vjeruje sina, ima život vječni!

U Jovanovoj 3:36 piše: ''Ko vjeruje sina, ima život vječni; a ko ne vjeruje sina, ne će vidjeti života, nego gnjev Božij ostaje na njemu.''

Većina ljudi na svijetu misli da će biti spašeni!

Pogledajmo što piše po Luci 17:34-37: ''Kažem vam: u onu noć biće dva na jednome odru, jedan će se uzeti a drugi će se ostaviti. Dvije će mljeti za jedno, jedna će se uzeti a druga će se ostaviti. Dva će biti na njivi, jedan će se uzeti a drugi će se ostaviti.''

Bog oprašta sve, ali ne hulju na Sveti Duh!

U Matejevoj 12:31 piše: ‚‚Za to vam kažem: svaki grijeh i hulja oprostiće se ljudima; a na Duha svetoga hulja ne će se oprostiti ljudima.''

Više ne griješi!

U Jovanovoj 5:14 piše: ''A po tom ga nađe Isus u crkvi i reče mu: eto si zdrav, više ne griješi, da ti ne bude gore.''

Najsrećniji smo od sviju ljudi!

U Korinćanima 15:19 piše: ''I ako se samo u ovom životu uzdamo u Hrista, najsrećniji smo od sviju ljudi.''

Budite sluge Božije!

Korinćanima 6:4-8: ''Nego u svemu pokažite se kao sluge Božije, u trpljenju mnogom, u nevoljama, u bijedama, u tjesnotama. U ranama, u tamnicama, u bunama, u trudovima, u nespavanju, u postu. U čistoti, u razumu, u podnošenju, u dobroti, u Duhu svetom, u ljubavi istinitoj. U riječi istine, u sili Božijoj, s oružjem pravde i na desno i na lijevo...''

Velika je stvar otići u raj! Zato budite spremni!

more_horiz
Da li je Isus najavio Muhamedov dolazak?

U indžilu, u Jevanđelju po Jovanu 16:7, Isus je rekao:
''Nego vam ja istinu govorim: bolje je za vas da ja idem: jer ako ja ne idem, utješitelj neće doći k vama; ako li idem, poslaću ga k vama.''

Ko je taj utješitelj?

Pogledajmo što piše u Jevanđelju po Jovanu 14:16: ''I ja ću umoliti oca, i daće vam drugoga utješitelja da bude s vama vavijek: Duha istine, kojega svijet ne može primiti, jer ga ne vidi niti ga poznaje; a vi ga poznajete, jer u vama stoji, i u vama će biti.''

Kao što vidimo taj utješitelj je Duh istine. Duh istine je Bošiji Duh, to jest Sveti Duh.

Čitajmo dalje, Jevanđelje po Jovanu 14:26: ''A utješitelj Duh Sveti, kojega će otac poslati u ime moje, on će vas naučiti svemu i napomenuće vam sve što vam rekoh.''

Djela apostolska 2:17, i 18: ''I biće u pošljednje dane, govori Gospod, izliću od Duha svojega na svako tijelo, i proreći će sinovi vaši i kćeri vaše, i mladići vaši vidjeće utvare i starci vaši sniće snove. Jer ću na sluge svoje i na sluškinje svoje u te dane izliti od Duha svojega, i proreći će.''

Jevanđelje po Jovanu 16:13: ''A kad dođe on, Duh istine, uputiće vas na svaku istinu; jer neće od sebe govoriti, nego će govoriti što čuje, i javiće vam što će biti unapredak.''

Jevanđelje po Jovanu 15:26: ''A kad dođe utješitelj, koga ću vam poslati od oca, Duh istine, koji od oca izlazi, on će svjedočiti za mene.''

Kao što vidimo Isus je govorio o dolasku Svetog Duha, a ne ljudskog bića. U Bibliji se nigdje ne spominje Muhamedov dolazak kao što muslimani tvrde.

Kako možemo da primimo Svetog Duha?

Djela apostolska 2:38, i 39: ''A Petar im reče: pokajte se, i da se krstite svaki od vas u ime Isusa Hrista za oproštenje grijeha; i primićete dar svetoga Duha; jer je za vas obećanje i za djecu vašu, i za sve daljne koje će god dozvati Gospod Bog naš.''

Djela apostolska 8:15-25: ''Koji sišavši pomoliše se Bogu za njih da prime Duha svetoga; jer još ni na jednoga ne bješe došao, nego bijahu samo kršteni u ime Gospoda Isusa. Tada apostoli metnuše ruke na njih, i oni primiše Duha svetoga. A kad vidje Simon da se daje Duh sveti kad apostoli metnu ruke, donese im novce govoreći: dajte i meni ovu vlast da kad metnem ruke na koga primi Duha svetoga. A Petar mu reče: novci tvoji s tobom da budu u pogibao, što si pomislio da se dar Božij može dobiti za novce. Nema tebi dijela ni iseta u ovoj riječi; jer srce tvoje nije pravo pred Bogom. Pokaj se dakle od ove svoje pakosti, i moli se Bogu da bi ti se oprostila pomisao srca tvoga.Jer te vidim da si u grkoj žuči i u svezi nepravde. A Simon odgovarajući reče: pomolite se vi Gospodu za mene da ne naiđe na mene ništa od ovoga što rekoste.''

Djela apostolska 4:8: ''Tada Petar napunivši se Duha svetoga reče im: knezovi narodni i starješine Izrailjeve...''

Preporučujem svim muslimanima da pročitaju Bibliju, jer će Bog po njoj kazniti ljude!

more_horiz
Es-Sellamu alejkum.Prvi put sam ovdje i dosao sam radi dialoga.Pozdravio sam pozdravom koji znaci mir Boziji.
Nadam se da cemo bez ikakvih provokacija promjeniti misljenja,naravno imam i par pitanja za vas.Volio bih da mi javite kada je otprilike najveca posjecenost da ne moramo dugo cekati na odgovor.Dolazim prilicno spreman s molbom Allahu dz.s. da uputi sve dobronamjerne ljude.Podsjetiti cu vas sta je napisao-la "Vijesnik": "od Njega Riječ: ime će mu biti Mesih, Isa, sin Merjemin, biće viđen i na ovom i na onom svijetu i jedan od Allaha bliskih;"
Predlazem da u raspravu ulaze samo oni koji ne planiraju da na brzinu ukaljaju vasu vjeru.Vijesnik je uspjeo za samo par minuta promijeniti text sure Al´Imran ajet br. 45,koji u stvarnosti glasi:
Onda rekose meleki:"Merjem,Allah te obveseljuje Svojom Rijeci:Mesih,Isa Sin Merjemin,ime ce mu biti;na ovome i na Drugom svijetu ugled ce imati i bit ce od onih sto su Allahu bliski;
Vidite,sta meni kao muslimanu pada na pamet:Ako su svi oni sto vjeruju da ie Isa a.s. Bog,poput Vijesnika,onda ja uopste nemam potrebu sa njima raspravljati,jer ako su za par minuta uspjeli iskriviti ajete iz moje Knjige koju veliki broj muslimana zna napamet,sta su tek u stanju uraditi sa Indzilom u periodu od 2000 godina.
Druga stvar,kada govorite o Muhammedu s.a.w.s. i njegovom spominjanju u Bibliji recite mi nesto vise o proroku i prorocanstvu vezanom za jahaca na magarcu a iza njega je bio jahac na devi.Nemojte me samo ubjedjivati da je jahac na devi Duh sveti.
Sjetite se samo rijeci Uzvisenog Allaha kad se obraca Musa a.s. :Izdignucu im proroka izmedju njih,on nece govoriti sta bude htio,Ja cu staviti Svoje rijeci u negova usta...
Dali se i ovo odnosi na duha svetoga?
"Muhammed je Allahov poslanik,oni sto su uz njega zestoki su prema krivovjernima a jedni prema drugima su milostivni;
vidis ih kako se klanjaju i celima po tlu padaju,tezeci da se dobrote i zadovoljstva Allahova domognu,vidis ih kako se sagibaju i celima po tlu padaju,u teznji ne bi li se Allahove dobrote i zadovoljstva domogli;tako su u Tevratu opisani,a u Indzilu su poput sjemena koje izdanak pusti,pa ga ojaca,te on ocvrsne i na stabljici svojoj se uspravi,sijaca zadivljujuci-to je zato da On krivovjerne vjernicima razljuti;onima koji vjeruju i cine dobra djela Allah oprost obecava i dobitak velicanstveni.Al-Fath:29
Ne vjeruju oni koji vele:"Bog je Mesih Sin Merjeme".Reci:"Ko protiv Allaha ista moze ako On hoce unistiti Mesiha Sina Merjeme,njegovu majku i sve sto na Zemlji je?!"Allah gospodari Nebesima i Zemljom,te onim sto medju njima je;On stvara sta hoce-Allah moze sve.Al-Ma´ida:17.

more_horiz
Koliko sam vidio (ako sam dobro vidio) Vijesnik je samo citirao iz prevoda Kur'ana od Besima Korkuta.

Jedina greske koje sam nasao:
1.) u ajetu 47. napisao je on (muski rod) umjesto ona (zenski rod),
2.) Napisao je da su 45-49. umjesto 45-48. ajeti.

sto se moze protumaciti kao nehoticne (nenamjerne) greske.

more_horiz
Rahat,procitaj ponovo cijeli text pa ces naci.
Vijesnik kada si prepisivao ovaj ajet sto nisi do kraja:
To se vidi u Suri 4:171: ''O sledbenici Knjige, ne zastranjujte u svom vjerovanju i o Alllahu govorite samo istinu! Mesih, Isa, sin Merjemin, samo je Allahov poslanik, i Riječ Njegova koju je Merjemi dostavio, i Duh od Nega...

Sljedbenici Knjige!U svojoj vjeri ne pretjerujte i osim istine nista drugo o Allahu ne govorite!Mesih,Isa Sin Merjemin,samo poslanik Allahov je,Njegova bijase Rijec kojom Merjemi obratio se i Duh Njegov je.Zato u Allaha i poslanike Njegove vjerujte a ne govorite:Troje ih je!Prestanite-za vas je to bolje;samo jedan Bog-Allah je;preuzvisen je da bi imao dijete;sve sto je na Nebesima i sve sto je na Zemlji Njegovo je;dovoljan zastitnik Allah je.Al-Nisa:171.

Vijesnik zasto se ovo:"Jevanđelje po Jovanu 16:13: ''A kad dođe on, Duh istine, uputiće vas na svaku istinu; jer neće od sebe govoriti, nego će govoriti što čuje, i javiće vam što će biti unapredak" nemoze odnositi na Muhammeda s.a.w.s.?
Tako Mi zvijezde kad zahodi,
Vas drug nije zalutao i on ne
zastrani,
Niti po hiru svome besjedi-
To nije nista do Objava koja
mu se obznani. Al-Nedzm:1-4

more_horiz
Ako neko sumnja da je Kur´an laz,mozemo pogledati naucne dokaze u Njemu.Prije 1400 godina covjek nije mogao znati ono sto nauka tek sada otkriva.

more_horiz
Ako ikoji musliman govori engleski savjetujem mu da pogleda ovih par stripova

http://www.chick.com/reading/tracts/1526/1526_01.asp

http://www.chick.com/reading/tracts/1054/1054_01.asp

http://www.chick.com/reading/tracts/1011/1011_01.asp

http://www.chick.com/reading/tracts/1004/1004_01.asp

Prvi je na hrvatskom, a ostala tri su na engleskom, svima je zajedničko to da su odlični:))

Quran 4:34 kaže da je uredu tući ženu, osim toga islam kaže da svakoga tko napusti islam treba ubiti... Je li to Bog ljubavi??

more_horiz
Dosao sam da pitam,ali mi niko odgovore ne dade.
Recicu vam:Kunem se Onim u sta ja vjerujem,u Onog koji mi dusu dade i Koji ce me usmrtiti i opet prozivjeti,nisam dosam da vrijedjam vas ni vjeru vasu,dosao sam da razlucimo istinu od zablude.Vi prizovite ono u sta vjerujete a ja cu prizvati Allaha Uzvisenog,pa da vidimo ko je od nas u pravu.
inliner,u Kur´anu se govori o neposlusnim zenama.
Islam je svjetlo,ali ne znaci da su svi muslimani iskreni vjernici i da se Kur´ana drze.
Kaze:Ako su vam zene neposlusne onda razgovarajte s njima,ako to ne uspije onda se rastanite s njima u postelji,a ako ni to ne uspije onda ih UDARITE.Ne istuci nego udariti 1
Muhammed a.s. nas uci kako:nesmijes udariti po glavi i nesmije ostati modrica.Zena se skine gola i onda se udari po zadnjici.Reci mi ti koji ce muskarac pa i u najvecoj huji udariti zenu kad pred njeg dodje gola,i jos se spusti na koljena i okrene ti zadnjicu.U Kur´anu su mudrosti Allaha dz.s. a evo ja ti objasnjavam

more_horiz
inliner,ovaj strip na hrvatskom ti neku nadu daje?
Pitaj ja cu ti dati odgovore,ali ako ti ocitim dokazima predocim da je to u romanu laz,hoces li primiti Islam?
Ako ne,opet cu ti dokazat ali da se pomolimo svako Onome u sta vjeruje i da prizove Bozije prokletstvo na sebe,svoju djecu i kompletnu porodicu ako nije u pravu.

more_horiz
Nisu ga ni ubili ni razapeli,nego im se ucinilo.Oni koji se o njemu razilaze,samo nagadjaju.Oni nemaju nikakva znanja osim slijedjenja sumnji a nisu ga ubili zasigurno,vec ga je Allah Sebi uzdigao,jer Allah je Svemocan i Premudri je. Al-Nisa:157.
Daj mi dokaz protiv.
Za Allaha,Isaov slucaj na Ademov slucaj slici:On ga od zemlje stvori pa rece:Budi! i on bi.
Imas li protiv-dokaz?
Mesih Sin Merjemin samo poslanik je,a poslanici su dolazili i prije,i majka njegova iskrena je,i hranu su uzimali oboje!
Pogledaj samo kako im obrazlazemo znamenje i pogledaj potom kako odmecu se! Al-Maida:75
Imas li dokaz protiv?Zar neko ko hranu uzima,a cim je uzima ima i prohtjev-nuzdu,zar Bog ima prohtjev za nuzdom?

more_horiz
Muslimani su najbliži hrišćanima!

To se vidi u Sura 5:82: ''Ti ćeš sigurno naći da su vjernicima najljući neprijatelji Jevreji i mnogobošci; i svakako ćeš naći da su vjernicima najbljiži prijatelji oni koji govore: 'Mi smo kršćani', zato što među njima ima svećenika i monaha i što se oni ne ohole.''
Pa Vijesnice sto nisi napisao i ajet koji odma dolazi poslije ovog:
Kad slusaju ono sto se Poslaniku objavljuje,vidis kako rone suze zbog saznanja da to istina je,pa vele:Gospodaru,mi vjerujemo i zato nas upisi u svjedoke istine!
Zasto ne bismo vjerovali u Allaha i u Istinu koja dosla nam je kad zudimo za tim da nas nas Gospodar uz dobre ljude uvede?! Al-Maida:83-84

more_horiz
Evo što je Allah rekao Isi, u Suri III 55: ''I kada Allah reče: ''O Isa, dušu ću ti uzeti i k Sebi te uzdignuti i spasiću te od nevjernika i učiniću da tvoji sljedbenici budu iznad nevjernika sve do smaka svijeta. Meni ćete se, poslije, svi povratiti i Ja ću vam o onom u čemu se niste slagali presuditi.''

Pa sami na Kur´an casni se pozivate pa onda govorite da laz je.

zar se ne obistini ono da ce sljedbenici Isaa a.s. biti iznad nevjernika?Ko su nevjernici,kada u vrijeme Isaa a.s. nije bilo slijedbenika Muhammeda a.s.,i ko su bili neprijatelji Isaa a.s.?
Oni isti sto ga ne povjerovase.Pa vidite sada u modernom svijetu jevreji skoro u svemu caruju,ali opet bez ljudi kao sto su Bush,Sarkozi,Berluskoni... nemogu nista,slijedbenici Isaa a.s. su iznad njih.

more_horiz
Ja ne vjerujem da ako se netko raznese bombom da će ga čekati 70 djevica, kao što je i jasno priklazano u ovom stripu http://www.chick.com/reading/tracts/1011/1011_01.asp

niti vjerujem da je Muhammed prorok što je vidljivo iz ovog stripa

http://www.chick.com/reading/tracts/1054/1054_01.asp

Muslimani nisu uopće blizu kršćanima ubijaju ih i progone, u pakistanu, indoneziji, egiuptu, saudijskoj arabiji itd... Islam uopće nije religija mira, propovjeda nasilje.

Da li ti stvarno vjeruješ da je Muhamed mogao pretvarati ljude u štakore, svinje i majmune kao što uči kuran?? (u drugom stripu ti je dana referenca gdje to možeš naći).

more_horiz
Isus nije mogao uraditi nešto nezavisno od Boga!
Isus je bio Bog prije dolaska na Zemlji, i sve je stvoreno kroz njega!
Postoji samo jedan Bog!

Taj Bog je naš Stvoritelj!

Evo što je Bog rekao u Bibliji, u Isaije 45:22: ''Pogledajte u mene, i spašćete se svi krajevi zemaljski; jer sam ja Bog, i nema drugoga.''

Jovanova 5:30: ''Ja NE MOGU ništa činiti sam od sebe; kako čujem onako sudim, i sud je moj pravedan; jer ne tražim volje svoje nego volju oca koji me je poslao.''

Ako je Isa Sin Merjemin Bog,ko je upravljao zemljom kad je on dosao narodu izraela?
Kome se Molio:Nas Gospodar koji je na nebu,slavljeno neka je Njegovo ime,ili:Podari NAM svakodnevno hljeba da imamo,ili:
Daj nam snage da oprostimo drugima i drugi da oproste nama POGRESKE koje UCINIMO(zar Bog grijesi?)ili:Odvrati NAS od pozuda i udalji NAS od zla,Uzvisen si i Mocan gospodar Tvoja moc je vjecna. Isa a.s.je rekao:ja ne mogu nista uciniti sam,ja radim ono sto mi naredjuje Onaj koji me poslao?
Od koga on trazi hljeb,oprost i udaljenje od zla?

Mnogi misle da hrišćani imaju tri boga. To je pogrešno mišljenje. Isus je rekao: ‚‚Jedan je Bog''.
Pa Vjesnice ti koji si napisao ovo odgovori:Ako je Isa a.s. Bog kome se onda molio kad je jedan?

Isto tako u Suri 3:35, Isus se naziva Riječ.

Sura 3:45: ''A kada meleki rekoše: O Merjema, Allah ti javlja radosnu vijest, od Njega Riječ: ime će mu biti Mesih, Isa, sin Merjemin, biće viđen i na ovom i na onom svijetu i jedan od Allahu bliskih.''
Gdje ovde vidis da se Isa a.s. naziva rijec?
...od Njega Rijec:
Vidis li dvotacku iza RIJEC,sta to znaci?Mozes sljedbenicima Knjige govoriti da je RIJEC ovdje Isa a.s.,meni koji imam Kur´ansko znanje ne mozes.To znaci:Allah s.w.t. daje rijec da ce Sinu Merjeminu biti ime Mesih,Isa Sin Merjemin

more_horiz
Dokaz protiv tebe:Nikada,kazem opet NIKADA nisi procitao Kur´an.Smjesne su vase izjave.
U Kur´anu NIGDJE ne pise da je Muhammed s.a.w.s. to radio sto ti navodis.Vrati se na pocetak ove teme procitaj kako je brat Jasmin objasnio vezano za tu temu.
Takodje vezano za ovaj roman,odgovore ces naci na pocetku,posebno za zenidbu curicom od 6 ili 9 godina.
Za bozanstva isto ti mogu reci CITAJ vise,upoznaj se s vjerom predislamskih arapa.Uvjeriti ces se da su oni vjerovali u Allaha dz.s. ali su mu pridodavali kceri i razne druge gadosti.
Nisi mi bas za diskusiju i nevjerujem da jedan poput tebe me moze preobratiti na krscanstvo.Kad si s nekim u diskusiji moras poznavati njegovu vjeru,a ne pricati napamet.Isto kad bi ja sada napisao da je Isa a.s. bio mesar ili doktor.

Zadnja promjena: ; sri 09 sij 2008, 23:58; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
evo jedna zanimljiva knjiga...zove se "Na pravom putu"

http://www.svetlostistine.com/Knjige/NaPravomPutu/Sadrzaj.htm

more_horiz
Tema je Biblija ili Kur´an,ali ako mi administrator napise da mogu,odgovoriti cu ti dali je Islam vjera mira i dali propovjeda nasilje.Kompletnu vjeru nikada ne mozes osuditi.Ja nikada necu reci da je krscanstvo vjera mrznje i rata.

more_horiz
Islam ne priznaje "prvi" grijeh.U Islamu svaka se dusa radja bezgrijesna-pa zar to nije prihvatljivije?I pred zemaljskim zakonom mala djeca ne odgovaraju,pa kad zakon koji je napisao obicni covjek ne predvidja kaznu za bebe gdje je tek zakon Uzvisenog Allaha koji je od svih milostivih Najmilostivni.
U casnom Kur´anu pise :Svaka ce nosacica svoj teret nositi, tj.svako ce za svoj grijeh odgovarati.Ili :Ti neces biti pitan za ono sto uradise oni...

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply