Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Petar stijena vs. Petar kamen

power_settings_newLogin to reply
+34
smirnof
melkisedek
stranac
jakob
crusader
John Coffey
Medeni
Eutanasije
magdalena
matej24
misliti
servus dei
otpadnik
Peaceful_warior
emanuel
ILIJA
Caesar
10
hrvoje hrki
Istina
moki72
dominik
Stena
cubela
Justin
Daniel
forestsilvy
Spart
Živac
Sinke
Mali princ
No Nick
Darko
kainos
38 posters

descriptionPetar stijena vs. Petar kamen - Page 22 EmptyRe: Petar stijena vs. Petar kamen

more_horiz
Medeni je napisao/la:
abraham je napisao/la:

Kako to misliš obzirom na Danielovo proročanstvo?
No, Medeni a Tko je dao zapadnim silama vlast , drugim riječima Tko upravlja velikom borbom između dobra i zla, između Krista i Sotone...?

U otkrivenju ljepo piše o tome da je dano vlast smrti da pobije četvrtinu
stanovnika zemlje,kakve sad veze ima Danielovo proročanstvo.
Pa Jahve je dao vlast smrti,tko bi drugi.Izgleda da mu je nestalo vode da napravi novi potop.
abraham je napisao/la:

Budući je Vatikan radio na "rušenju" komunizma zaključak je na osnovi Tvoje logike da je papama koji su radili na tome - Isus dao vlast..

Nigdje nisam spomeno nikakve pape,Isus ili Jahve je dao vlast sotoni,a pošto sotona i smrt rade zajedno zaključak je jasan.

"13 Šesti anđeo zatrubi. I začujem neki glas iz rogova zlatnoga žrtvenika pred Bogom. 14 Govoraše šestom anđelu koji je držao trublju: Odriješi ona četiri anđela svezana na Rijeci velikoj, Eufratu. 15 I odriješena bijahu četiri anđela, spremna za taj čas i dan i mjesec i godinu, da pobiju trećinu ljudi."

https://www.youtube.com/watch?v=N1vbdSw_8Tk

HaloPetar stijena vs. Petar kamen - Page 22 21Nema cetvrtine!

Evo , prouci Daniela sedmu glavu:
<< Daniel 7 >>

Sto mislis ima li veze ovaj san sa danasnjicom:

descriptionPetar stijena vs. Petar kamen - Page 22 EmptyRe: Petar stijena vs. Petar kamen

more_horiz
[quote="Sinke"]

Niti smo mijenjali Dekalog, niti smo dodavali Bibliji.

Pogledaj deset zapovijediu u Bibliji, točnije Izlazak 20 i usporedi ih sa onim iz katekizma...zar čovjek može promijenti Božji Zakon koji je vječan, Bibllija o tome govori na više mjesta...ne bih bio u koži tog čovjeka koji mijenja Dekalog...Gospod će ga suditi...
pa pogledajte malo Deset zapovijedi i u katoličkom katekizmu, pravoslavnoj crkvi i evangeličkoj...svi se razlikuju...no ima i grupa kršćana koji drže zapovijedi i vjeru Isusovu (Otk 14,12) onakve kakve su u Bibliji...

more_horiz
[quote="Krizostom"]
Sinke je napisao/la:

Pogledaj deset zapovijediu u Bibliji, točnije Izlazak 20 i usporedi ih sa onim iz katekizma...zar čovjek može promijenti Božji Zakon koji je vječan, Bibllija o tome govori na više mjesta...ne bih bio u koži tog čovjeka koji mijenja Dekalog...Gospod će ga suditi...
pa pogledajte malo Deset zapovijedi i u katoličkom katekizmu, pravoslavnoj crkvi i evangeličkoj...svi se razlikuju...no ima i grupa kršćana koji drže zapovijedi i vjeru Isusovu (Otk 14,12) onakve kakve su u Bibliji...

Eventualna "izmjena" i izmjena Zakona je moguća samo od zakonodavca tj. od Boga.
Može li kal ispravljati lončara?Ali se time može sigurno ne-naći u knjizi života!
Promjene koje su unijeli ljudi su oholi falsifikati zakonodavne moći koju Bog nikome nije dao jer bi nastala zbrka u planu spasenja u Isusovom prvosvećeničkom ispunjavanju zakona ...Čovjek ne može mijenjati vječnost ali može sebi odsječi kao pojedinac pristup vječnom životu mijenjajući čuvara - Zakon..Iako opravdanje života ne dolazi od zakonske pravde jer zakon ne oživljava - to mnoge vara da se usude izmjeniti i title i raspored ...
Ove dosadašnje izmjene koje se nekima čine neznatnim i nebitnim imale su tragićne posljedice u širenju evanđelja i u društvenoekonomskom i povjesnom razvoju čovjećanstva..Ova je izmjena prorokovana u Danielu i Otkrivenju..i blisko je vezana sa hulom na Boga i na Svetinju tj na Nebeski sud..Zato pitanje Subota - Nedjelja je bitno praktično pitanje krize koja će zahvatiti svijet upravo s razloga što čovjećanstvo nije na vrijeme reagiralo na mijenjanje dekaloga koje je omogućilo oblikovanje babilonskih grijeha i široko sudjelovanje u babilonskim grijesima..
Biti u koži izmjenivaća zakona je zaista strašno ne samo u vrijeme izlijevanja sedam zala ....

more_horiz
[quote="Krizostom"]
Sinke je napisao/la:

Uzaludno dramatiziraš- svatko tko prouči Izlazak 20 primjetit će da su Zapovijedi dane sukscesivno bez nabrajanja....

#20Onda Bog izgovori sve ove riječi: (2) "Ja sam Jahve, Bog tvoj,
koji sam te izveo iz zemlje egipatske, iz kuće ropstva. (3) Nemoj imati
drugih bogova uz mene. (4) Ne pravi sebi lika ni obličja bilo čega što
je gore na nebu, ili dolje na zemlji, ili u vodama pod zemljom. (5) Ne
klanjaj im se niti im služi. Jer ja, Jahve, Bog tvoj, Bog sam
ljubomoran. Kažnjavam grijeh otaca - onih koji me mrze - na djeci do
trećeg i četvrtog koljena, (6) a iskazujem milosrđe tisućama koji me
ljube i vrše moje zapovijedi. (7) Ne uzimaj uzalud imena Jahve, Boga
svoga, jer Jahve ne oprašta onome koji uzalud izgovara ime njegovo. (Cool
Sjeti se da svetkuješ dan subotni. (9) Šest dana radi i obavljaj sav
svoj posao. (10) A sedmoga je dana subota, počinak posvećen Jahvi, Bogu
tvojemu. Tada nikakva posla nemoj raditi: ni ti, ni sin tvoj, ni kći
tvoja, ni sluga tvoj, ni sluškinja tvoja, ni živina tvoja, niti došljak
koji se nađe unutar tvojih vrata. (11) Ta i Jahve je šest dana stvarao
nebo, zemlju i more i sve što je u njima, a sedmoga je dana počinuo.
Stoga je Jahve blagoslovio i posvetio dan subotni. (12) Poštuj oca
svoga i majku svoju da imadneš dug život na zemlji koju ti da Jahve,
Bog tvoj. (13) Ne ubij! (14) Ne učini preljuba! (15) Ne ukradi! (16) Ne
svjedoči lažno na bližnjega svoga! (17) Ne poželi kuće bližnjega svoga!
Ne poželi žene bližnjega svoga; ni sluge njegova, ni sluškinje njegove,
ni vola njegova, ni magarca njegova, niti išta što je bližnjega tvoga!"
Izlazak 20:1- Izlazak 20:17

Znamo da je Zapovijedi bilo deset (Ponovljeni Zakon 4:13) ali na koji način raspodijeliti tih Deset u gornji tekst već je stvar teologije.

Židovi i Katolici vjeruju da se riječi "(4) Ne pravi sebi lika ni obličja bilo čega što
je gore na nebu, ili dolje na zemlji, ili u vodama pod zemljom."
odnose na prethodnu rečenicu i rečenicu nakon 4. retka, što znači da se odnose na kipove drugih božanstava (idole) te zabranjuju prikazivanje Boga stvorenjem poput ptice ili ribe.

Mnogi Protestanti, pak, vjeruju da se radi o zasebnoj Zapovijedi koja zabranjuje gradnju kipova na općem nivou. Prema toj interpetaciji Dekaloga, Židovi, Katolici i Pravoslavci čine idolopoklonstvo kad grade kipove anđela i svetaca.

Biblija je na strani Katolika- StaroZavjetni Židovi grade kipove i slike anđela prema Božjoj Zapovijedi ( u jednom takvom Hramu propovijeda Isus, nazivajući ga Domom Oca Svojega u Novom Zavjetu), grade stupove posvećene Bogu, kipove s čudotvornim moćima i reljefi kerubina.

Bog ne može biti kontradiktoran, ako je u Knjizi Izlaska 20:1-20:7 zabranio gradnju kipova, ne bi naredio da se grade kipovi anđela svega pet glava kasnije- Knjiga Izlaska 25:18.

Katolici, dakle, ništa nisu izmijenili. Dekalog shvaćaju poput StaroZavjetnih Židova što se tiče gradnje kipova.

more_horiz
Velika je razlika praviti kipove koji su prikaz slike ( Mojsije je dobio od Boga upustva za gradjenje Satora od sastanka ili Svetinje ) koja je prikazana Mojsiju na Gori, i praviti kipove svetaca ili Isusa Hrista pred kojim se kleci i klanja. Jer zapovest, na primer glasi: Ne klanjaj im se niti im sluzi.

Tu je dilema.

Heruvini koji su izgradjeni na poklopcu Zaveta, nisu kipovi kojima se Aron kao prvosvestenik molio ili im se klanjao. Nije ima cak pridavao nikakav znacaj. Ni kasniji kipovi koje su gradili Izrailjci nisu bili obozavani, a ako bi to i cinili morali bi da ispastaju Bozji gnev i nezadovoljstvo. Oni su bili prikaz onoga sto je na Nebu pred Bozjim predstolom, kada govorimo o nekim kipovima u hramu ili oko hrama Bozjeg koji su izgradili u Jerusalimu.

Medjutim, danas, kako se meni cini uz sav trud da ne budem pristrasan, kipovi kod Katolika i nekih drugih, su predmeti kojima se zeli predstaviti nesto nebesko i samo je slika onoga sto oni veruju, preko njih stupaju u neki odnos sa Bogom.

A upravo je to zabranjeno u drugoj Biblijskoj zapovesti:Ne pravi sebi lika ni obličja bilo čega što
je gore na nebu
, ili dolje na zemlji, ili u vodama pod zemljom. (5) Ne
klanjaj im se niti im služi.

Zapovest glasi jasno da, po meni naravno, ne moze biti jasnija. U tom smislu postoji promena Zakona. Iskrivljuje se njen smisao, da bi se opravdala papina promena deset Zapovesti, kako bi KC mogla da pravi slike i kipove, pred kojima se moli i kleci, kao i koje se ljube.
Jer je Bog jasno rekao da ne pravimo lik ili oblicje bilo cega: sto je gore ne Nebu, ili dolje na Zemlji.

Jasno je da se zahteva da se ne oblikuje nikakav slika ili kip, od bilo cega sto je na zemlji ( coveka, zivotinje ili biljke ) kao ni onoga sto je na Nebu ( Bog, Isus, andjeo ili tako sto ).

Meni je to jasno.

Na kraju nadam se realno, zakljucujem da Petar nije mogao da bude stena na kojoj je Hristos hteo da izgradi svoju Crkvu. Jer vidimo da Petar za svog zivota nije menjao nista sto je napisano u Bibliji. I nikada nije ucio da se klanjamo ili da mozemo da se klanjamo bilo kome osim Isusu Hristu. To sve zakljucujemo iz njegovih poslanica.

Ujedno, jedan dobar primer nalazimo i u primeru samog apostola Jovana, kada je pao pred andjela da mu se pokloni, andjeo ga je upozorio da to ne cini. I pozvao ga je da se klanja samo Bogu.

Ako se jedan tako veliki i znacajni apostol kao sto je bio Jovan nije smeo klanjati ili moliti u zahvalnosti pred jednim zivim andjelom, kako onda mi smemo danas da se klanjamo nekim slikama i kipovima.

Upravo je to, naravno po meni, veliki dokaz da Petar, ili onaj ko se predstavlja kao njegov namesnik, papa, nije Stena na kojoj je Ckrva utrdjena. Jer prava Stena na kojoj je Isus utvrdio svoju Crkvu nikada ne bi napravila upravo takvu veliku gresku u tumacenju deset Bozjih zapovesti.

more_horiz
Velika je razlika praviti kipove koji su prikaz slike ( Mojsije je dobio od Boga upustva za gradjenje Satora od sastanka ili Svetinje ) koja je prikazana Mojsiju na Gori, i praviti kipove svetaca ili Isusa Hrista pred kojim se kleci i klanja. Jer zapovest, na primer glasi: Ne klanjaj im se niti im sluzi.

Tu je dilema.

Heruvini koji su izgradjeni na poklopcu Zaveta, nisu kipovi kojima se Aron kao prvosvestenik molio ili im se klanjao. Nije ima cak pridavao nikakav znacaj. Ni kasniji kipovi koje su gradili Izrailjci nisu bili obozavani, a ako bi to i cinili morali bi da ispastaju Bozji gnev i nezadovoljstvo. Oni su bili prikaz onoga sto je na Nebu pred Bozjim predstolom, kada govorimo o nekim kipovima u hramu ili oko hrama Bozjeg koji su izgradili u Jerusalimu.

Treba jasno napomenuti da klečanje pred nekim ili ljubljenje nekog ( ili nečeg ) ne znači da se ta osoba ili predmet smatraju božanstvom. Natan, primjerice, kleči pred Davidom i zove ga svojim gospodarem u Starom Zavjetu.

Što se tiče "ne klanjaj im se i ne služi", odnosi se na praksu idolopokloničkih religija koje su okruživale Izraelce. Oni su same idole častili kao bogove, žrtvujući pred njima i ljudske žrtve. Ovo je dio Božje Zapovijedi "Nemaj drugih bogova uz mene" jer bi pokora idolu bila automatska "ekskomunikacija" iz Izraelske vjere.

Medjutim, danas, kako se meni cini uz sav trud da ne budem pristrasan, kipovi kod Katolika i nekih drugih, su predmeti kojima se zeli predstaviti nesto nebesko i samo je slika onoga sto oni veruju, preko njih stupaju u neki odnos sa Bogom.

Nikako- sačuvaj nas Bože, molimo Te, da ijedan Katolik pomisli da preko kipa može doći do Boga ili da Bog ne može čuti vjernika bez kipa. Ovo su, nažalost, izmišljotine nekih ljudi koji žele ocrniti Katolike ali uvjeravam te, mi tako ne vjerujemo.

A upravo je to zabranjeno u drugoj Biblijskoj zapovesti:Ne pravi sebi lika ni obličja bilo čega što
je gore na nebu
, ili dolje na zemlji, ili u vodama pod zemljom. (5) Ne
klanjaj im se niti im služi.

Zapovest glasi jasno da, po meni naravno, ne moze biti jasnija. U tom smislu postoji promena Zakona. Iskrivljuje se njen smisao, da bi se opravdala papina promena deset Zapovesti, kako bi KC mogla da pravi slike i kipove, pred kojima se moli i kleci, kao i koje se ljube.
Jer je Bog jasno rekao da ne pravimo lik ili oblicje bilo cega: sto je gore ne Nebu, ili dolje na Zemlji.

Kao što sam već rekao, krivo tumačiš ovo što nazivaš "Drugom Božjom Zapovijedi"- ako je zabranjeno graditi lik bilo čega, Bog ne bi naredio gradnju kipova kasnije, niti bi Židovi gradili spomenike jedni drugima bez sankcija od Boga.

Na kraju nadam se realno, zakljucujem da Petar nije mogao da bude stena na kojoj je Hristos hteo da izgradi svoju Crkvu. Jer vidimo da Petar za svog zivota nije menjao nista sto je napisano u Bibliji. I nikada nije ucio da se klanjamo ili da mozemo da se klanjamo bilo kome osim Isusu Hristu. To sve zakljucujemo iz njegovih poslanica.

Budući da niti Katolici nisu ništa promijenili u Bibliji, nema razloga da ih smatramo drukčijima od Petra (Stijene).

Ujedno, jedan dobar primer nalazimo i u primeru samog apostola Jovana, kada je pao pred andjela da mu se pokloni, andjeo ga je upozorio da to ne cini. I pozvao ga je da se klanja samo Bogu.

Anđeo je ispravio Ivana jer se bacio pred njega u adoraciji ( provjeri kontekst ). Isus, s druge strane, govori da će se Njegovi neprijatelji pokloniti pred noge Njegovih slugu u Otkrivenju.

Upravo je to, naravno po meni, veliki dokaz da Petar, ili onaj ko se predstavlja kao njegov namesnik, papa, nije Stena na kojoj je Ckrva utrdjena. Jer prava Stena na kojoj je Isus utvrdio svoju Crkvu nikada ne bi napravila upravo takvu veliku gresku u tumacenju deset Bozjih zapovesti.

Što se mene tiče, nemam nikakvih problema- Pravovjerni Židovi Starog Zavjeta i Katolici imaju jednaku praksu što se tiče kipova, a ako netko ima drukčiju praksu, tko sam ja da ga sudim?

Zadnja promjena: Sinke; ned 29 lip 2008, 22:42; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
abraham je napisao/la:

"13 Šesti anđeo zatrubi. I začujem neki glas iz rogova zlatnoga žrtvenika pred Bogom. 14 Govoraše šestom anđelu koji je držao trublju: Odriješi ona četiri anđela svezana na Rijeci velikoj, Eufratu. 15 I odriješena bijahu četiri anđela, spremna za taj čas i dan i mjesec i godinu, da pobiju trećinu ljudi."

U otkrivenju kojeg sam citirao piše četvrtina.

Pogledam, a ono konj sivac; konjaniku njegovu ime je "Smrt" i prati ga Podzemlje. Dana im je vlast nad četvrtinom zemlje: ubijati mačem i glađu i smrću i zvijerima zemaljskim.

more_horiz
abraham je napisao/la:

Eventualna "izmjena" i izmjena Zakona je moguća samo od zakonodavca tj. od Boga.

Naravno,ali ako svi ljudi kažu da je bezumlje ubijati ljude zbog rada subotom,
hoće li ih Jahve poslušati ili će pobiti sve ljude?

more_horiz
[
quote="Eutanasije"]
haim je napisao/la:
Eutanasije je napisao/la:
haim je napisao/la:
imaš ju zahvaljujući KC.

Ne bih se slozio.U vreme nastajanja Biblije Crkva je bila jedna.

točno-jedna, univerzalna, katolička, saborna, kao što je i danas jedna.

A Velika sizma, reformacija...?

eto pošto si pravoslavac, ostavimo na trenutak reformaciju..mislim osobno da velika sizma nije narušila bit odnosa KC i PC. mislim da se radi o razlikama uglavnom kulture i izričaja: PC formalno nema čistilišta, no ipak moli za mrtve, nema dogme o uznesenju, no ipak slavi Veliku Gospojinu s pripadajućim postom po srogosti jednakom uskršnjem, nema Bezgrešnog začeća no o Mariji govori takvim uzvišenim riječima, kakve ni KC ne upotrebljava često, ne priznaje primat vlasti, no može primat časti, posjeduje istu sakramentalno- hijerarhijsku strukturu, tradiciju..kad dođem u pravoslavni hram, ne osjećam se tuđe. dapače, osjećam se duhovno ispunjen.

Petar stijena vs. Petar kamen - Page 22 Icon_cheers AMIN
Uistinu jedan je Hristos i telo njegovo.
[/quote]

pogotovo što se tiče KC i PC-ne bih ih nazvao Crkvama u međusobnom raskolu, nego Crkvama u napuknutom vanjskom jedinstvu.

more_horiz
O licemjeri i farizeji. Samo intelekt imate. A mudrosti,vjere i ljubavi ni za lijek. Gdje je vaše osobno zajedništvo i iskustvo sa Bogom? Samo filozofirate! Dekalog je jasan i striktan a to što neki od vas nisu spremni cijelim srcem prihvatiti Božje zapovijedi, onakve kako su dane, je vaš osobni problem koji može riješiti samo Bog. A da bi ga riješio,potrebo je odreći se samog sebe, svoje oholosti, svojeg prava, svojeg ja, uzeti svoj križ i Slijediti Krista.To je ono što vam govorim iz svojeg osobmnog iskustva i zajedništva sa Bogom. Osobno zajedništvo sa Bogom koje će dovesti do iskustva -- to je ono što vama treba i što su pokazali svi biblijski velikani i karakteri a ne kilometri ispraznosti jer sve je je ovo samo filozofiranje -- ispraznost i pusta tlapnja. Hvala. Mir vam U ISusu Kristu Gospodinu našemu.

more_horiz
Da li to znaci da u KC i PC nema Hrista, Boga?
Svi treba da radimo na jedinstvu. (Pogledajte moj post na Ekumenizam.) Mislim da Hristos od nas trazi jako malo.

Brate Haim, sto se tice cistilista pogledaj kakav stav o tome ima sadasnji papa u ovoj knjizi.

Petar stijena vs. Petar kamen - Page 22 Bogjes10

Molim te za odgovor i objasnjenje.

more_horiz
Svi treba da radimo na jedinstvu. (Pogledajte moj post na Ekumenizam.) Mislim da Hristos od nas trazi jako malo.

Brate Haim, sto se tice cistilista pogledaj kakav stav o tome ima sadasnji papa u ovoj knjizi.

Mislim da je moj post veoma jasan. Tko ima uši neka čuje. Hvala. Mir vam u Isusu Kristu Gospodinu našemu.

more_horiz
[quote="Eutanasije"]

brate, pravi ekumenizam nije moguć gdje nema ljubavi i prihvaćanja. pravi ekumenizam, glede doktrina, moguć je načelno samo između KC i PC. kakav ekumenizam KC i PC mogu graditi sa zajednicama koje ih smatraju poganskima, donose proizvoljne sudove o duhovnosti u njima, štoviše, koje ih smatraju sotonskima? možemo samo reći, katolici i pravoslavni zajedno: oče oprosti im, jer neznaju što čine. (premda njihovi pojedini vođe, utemeljitelji i teolozi jako dobro znaju što čine)

evo, nastojat ću čim prije

more_horiz
Eutanasije, bez obzira na sve, KC i PC izgrađene su na apostolima i njihovu nauku. pogledaj svoju PC: kolike je velikane vjere dala, kolike mučenike, Istok je čuvao pravovjerje, trpio pod islamom, komunizmom, mnogo više nego u nekim slučajevima KC. nemože sa stoljeća baštine kršćanstva uništiti s par standardnih "biblijskih" parola.
mi znamo, po Irenejevim riječima, svoje porijeklo- pravovjerje je nemoguće uništiti.

more_horiz
Ja nisam rekao da Boga nema jer je Bog u svim zajednicama i ima svoje ljude u svim narodima. I svi ti ljudi ,bez obzira na sve, vrše i žive ono napisano u Svetome Pismu ni jednu jotu i kovrćicu više ni jednu jotu i kovrćicu manje. Na kraju krajeva to se vidi po načinu na koji žive i egzistiraju u društvu. Samo ne priliči ovoliko filozofiranje i politikanstvo u objašnjavanju Svetoga Pisma. Potrebna je iskrena zajednica sa Bogom . To je ono što sam ja rekao svojim postom. Ujedno se ispričavam svima što sam bio malo oštar i nepravedan pa sam u jednom trenutku izgledao kao sudac. Bog neka sudi svakome po njegovim riječima , mislima i djelima ali nemojmo se sablažnjivat i razvodnjavat istine napisane u Pismu koristeći ljudska znanja , nauke i načine kada to nije moguće. Potrebno nam je vodstvo Svetog Duha i ,još ću jednom reći, iskrena i osobna zajednica sa Bogom. Hvala. Mir vam u Kristu Isusu Gospodinu našemu.

more_horiz
[quote="Sinke"]
Krizostom je napisao/la:
Sinke je napisao/la:

Uzaludno dramatiziraš- svatko tko prouči Izlazak 20 primjetit će da su Zapovijedi dane sukscesivno bez nabrajanja....

#20Onda Bog izgovori sve ove riječi: (2) "Ja sam Jahve, Bog tvoj,
koji sam te izveo iz zemlje egipatske, iz kuće ropstva. (3) Nemoj imati
drugih bogova uz mene. (4) Ne pravi sebi lika ni obličja bilo čega što
je gore na nebu, ili dolje na zemlji, ili u vodama pod zemljom. (5) Ne
klanjaj im se niti im služi. Jer ja, Jahve, Bog tvoj, Bog sam
ljubomoran. Kažnjavam grijeh otaca - onih koji me mrze - na djeci do
trećeg i četvrtog koljena, (6) a iskazujem milosrđe tisućama koji me
ljube i vrše moje zapovijedi. (7) Ne uzimaj uzalud imena Jahve, Boga
svoga, jer Jahve ne oprašta onome koji uzalud izgovara ime njegovo. (Cool
Sjeti se da svetkuješ dan subotni. (9) Šest dana radi i obavljaj sav
svoj posao. (10) A sedmoga je dana subota, počinak posvećen Jahvi, Bogu
tvojemu. Tada nikakva posla nemoj raditi: ni ti, ni sin tvoj, ni kći
tvoja, ni sluga tvoj, ni sluškinja tvoja, ni živina tvoja, niti došljak
koji se nađe unutar tvojih vrata. (11) Ta i Jahve je šest dana stvarao
nebo, zemlju i more i sve što je u njima, a sedmoga je dana počinuo.
Stoga je Jahve blagoslovio i posvetio dan subotni. (12) Poštuj oca
svoga i majku svoju da imadneš dug život na zemlji koju ti da Jahve,
Bog tvoj. (13) Ne ubij! (14) Ne učini preljuba! (15) Ne ukradi! (16) Ne
svjedoči lažno na bližnjega svoga! (17) Ne poželi kuće bližnjega svoga!
Ne poželi žene bližnjega svoga; ni sluge njegova, ni sluškinje njegove,
ni vola njegova, ni magarca njegova, niti išta što je bližnjega tvoga!"
Izlazak 20:1- Izlazak 20:17

Znamo da je Zapovijedi bilo deset (Ponovljeni Zakon 4:13) ali na koji način raspodijeliti tih Deset u gornji tekst već je stvar teologije.

Židovi i Katolici vjeruju da se riječi "(4) Ne pravi sebi lika ni obličja bilo čega što
je gore na nebu, ili dolje na zemlji, ili u vodama pod zemljom."
odnose na prethodnu rečenicu i rečenicu nakon 4. retka, što znači da se odnose na kipove drugih božanstava (idole) te zabranjuju prikazivanje Boga stvorenjem poput ptice ili ribe.

Mnogi Protestanti, pak, vjeruju da se radi o zasebnoj Zapovijedi koja zabranjuje gradnju kipova na općem nivou. Prema toj interpetaciji Dekaloga, Židovi, Katolici i Pravoslavci čine idolopoklonstvo kad grade kipove anđela i svetaca.

Biblija je na strani Katolika- StaroZavjetni Židovi grade kipove i slike anđela prema Božjoj Zapovijedi ( u jednom takvom Hramu propovijeda Isus, nazivajući ga Domom Oca Svojega u Novom Zavjetu), grade stupove posvećene Bogu, kipove s čudotvornim moćima i reljefi kerubina.

Bog ne može biti kontradiktoran, ako je u Knjizi Izlaska 20:1-20:7 zabranio gradnju kipova, ne bi naredio da se grade kipovi anđela svega pet glava kasnije- Knjiga Izlaska 25:18.

Katolici, dakle, ništa nisu izmijenili. Dekalog shvaćaju poput StaroZavjetnih Židova što se tiče gradnje kipova.

Brate sinke.ja ne kuzim kako ne vidite ocite razlike u katekizmu s onim zapovjedima u Bibliji,to bi i slijepac mogao procitat.Ne bih htio ispast grub prema katolicima jer sam i ja nekoc bio katolik i znam kako vi povrsno gledate stvari,no netko mi je vec rekao kada sam upitao zastop se zapovjedi skidaju ili umanjuju,tada sam dobio odgovor da netko ima malo manje napisano od svih 10 zap a netko vise,no stvar je u tome da sam bio napadnut kada sam ih ja napisao tocno kako pise u Bibliji i pitali su me zasto sam tako napisao i odgovor je ovo:
NITKO NE MOZE SAKINUT JEDNO SLOVO IZ DEKALOGA KAO STO JE I ISUS DRAGI REKAO,JER CE TAJ COVJEK PROPAST,I MI PISEMO ZAPOVJEDI KAKO SU U BIBLIJI JER UPRAVO TAKO PISE,A USPOREDI ZAP IZ BIBLIJE S ONOMA IZ KATEKIZMA PA CES VIDJET ZASTO MI ISPRAVNI CITIRAMO I PROCITAJ PAZLJIVO SVAKU RIJEC I VIDJET CES AKO BUDES ISKRENO CITAO DA FALI DRUGA I DA JE 10. ZAP PODJELJENA NA 2.ZATO JE PRAVILNO KAKO MI CITIRAMO JER NISTA NE ODUZIMAO.I TOCKA.
Mt. 5:18 Zaista, kažem vam, dok ne prođe nebo i zemlja, ne, ni jedno slovce, ni jedan potezić iz Zakona neće proći, dok se sve ne zbude.
TKO OVO NE VIDI SLIJEP JE I VODEN OD SLIJEPCA I OBA CE U JAMU PASTI.
dANIJEL JE PROREKAO,KOLIKO TO PUTA MORAMO REC,DA CE PAPA PROMIJENIT ZAKON I VREMENA:
Dn. 7:25 On će huliti na Svevišnjega, zatirati Svece Svevišnjega; pomišljat će da promijeni blagdane i Zakon, i Sveci će biti predani u njegove ruke na jedno vrijeme i dva vremena i polovinu vremena.
Ovo je sve papa ispunio,no vi to ne priznajete i ne razumijete jer ne zelite ispast da ste u zabludi,ali samo ce se iskreni spasit i iskreni ce razumijet,jer vi tvrdite da trazite Boga svim srcem,ali ja sam Ga trazio svim srcem i On me je vidi i pozvao i dao mi da razumijem je nisam NJEGOVU ISTINU PRILAGODAVAO SEBI KAO STO TO VI CINITE,NEGO SAM SE JA PRILAGODIO NJEMU I PRIZANO DA SAM BIO U ZABLUDI I ON ME JE PRIHATIO,I DOK TO VI NE UCINITE IZ SVEGA SRCA NECETE VIDJET OK DAL TO SHVACATE ILI SU VAM SRCA JOS UVIJEK TVRDA,PONIZITE SE PRED BOGOM I DAT CE VAM SE DA RAZUMIJETE:
Jer. 29:13 Tražit ćete me i naći me jer ćete me tražiti svim srcem svojim.
Vi to jos niste ucinili,jer da jeste vec biste odavno izasli iz Kc-sto uopce nije Crkva nego religijsko-politicki sistem koji vlada svijetom i Bludnica iz otkrivenja,Babilon(ZBRKA) JER SE VISE U NJOJ NE ZNA STA JE ISTINA A STA NIJE,STA SE VJERUJE S STA NE:
BABEL- BAB(VRATA),EL(BOG)
BABEL-VRATA KA BOGU
Kc TVRDI DA SE SAMO NJENI VJERNICI SPASAVAJU,NO NARAVNO TO VRIJEDI SAMO KADA SE GOVORI PROTESTANTIMA,TAKO DA BI I MI TREBALI S VAMA PROPAST,ALI ZA DRUGE(MASLIMANE,PRAVOSLAVCE,BUDISTE,SINTUISTE,HINDUIST,SOTONISTE ITD.) TO NE VRIJEDI ZATO STO ONI (KOJI NE PRIHVACAJU ISUS) PROPADAJU I TO KATOLICI ZANJU PA ZA NJIH NE KAZU NISTA.
VI NISTE PROUCILI NISTA OD PROROCANSTVA PA IH I NE RAZUMIJETE,SADA CETE REC DA RAZUMIJETE PROROCANSTVA,NO HAJDE ONDA DA VIDIMO KAKO IH VI TUMACITE AKO MI NISMO U PRAVU,DA CUJEMO?????

????? A Pavao takoder prorice za papu,po 100-ti put, ovo:

2.Sol. 2:3-4 Neka vas nitko ne zavede ni na koji način. Jer ako prije ne dođe onaj otpad i ne otkrije se Čovjek bezakonja, Sin propasti,Protivnik, onaj koji uzdiže sebe protiv svega što se zove Bog ili svetinja, dotle da i u Božji hram zasjedne gradeći se Bogom...

2.Sol. 2:8-12 Tada će se otkriti Bezakonik. Njega će Gospodin Isus pogubiti dahom usta i uništiti pojavkom Dolaska svoga njega koji djelovanjem Sotoninim dolazi sa svom silom, lažnim znamenjima i čudesima i sa svim nepravednim zavaravanjem onih koji propadaju poradi toga što ne prihvatiše ljubavi prema istini da bi se spasili.I zato im Bog šalje djelovanje zavodničko da povjeruju lažite budu osuđeni svi koji nisu povjerovali istini, nego su se odlučili za nepravednost.

Ovo se sve tocno ispunilo na papu i katolicki sistem,i tko bude malo proucio povijet i prorocanstva vidjet ce da je papa sve ispunio o antikristu pa i ovo iz Otkrivenja:

Otkr. 13:3-4 Sva se zemlja, začuđena, zanijela za Zvijeri i svi se pokloniše ...

Svi su se papi poklonili,tj. odali mu hvalu i priznanje,bas svi na svijetu,osim ostatka Zeninog(Crkva) sjemena,cak i muslimani i sve religije svijeta,tko ima pitanje i ne shavca ovo???

NE BUDITE SLIJEPI,NEGO POSLUSAJTE:

Mudre izreke 19:20 Slušaj savjet i primaj pouku, kako bi naposljetku postao mudar.

more_horiz
Gubavac je napisao/la:
Ja nisam rekao da Boga nema jer je Bog u svim zajednicama i ima svoje ljude u svim narodima. I svi ti ljudi ,bez obzira na sve, vrše i žive ono napisano u Svetome Pismu ni jednu jotu i kovrćicu više ni jednu jotu i kovrćicu manje. Na kraju krajeva to se vidi po načinu na koji žive i egzistiraju u društvu. Samo ne priliči ovoliko filozofiranje i politikanstvo u objašnjavanju Svetoga Pisma. Potrebna je iskrena zajednica sa Bogom . To je ono što sam ja rekao svojim postom. Ujedno se ispričavam svima što sam bio malo oštar i nepravedan pa sam u jednom trenutku izgledao kao sudac. Bog neka sudi svakome po njegovim riječima , mislima i djelima ali nemojmo se sablažnjivat i razvodnjavat istine napisane u Pismu koristeći ljudska znanja , nauke i načine kada to nije moguće. Potrebno nam je vodstvo Svetog Duha i ,još ću jednom reći, iskrena i osobna zajednica sa Bogom. Hvala. Mir vam u Kristu Isusu Gospodinu našemu.

AMEN!cheers

more_horiz
Jos sam jedno stvar zaboravio rec:
ANTIKRIST-u 75% slucajeva,tj. gotovo uvijek ovo ne znaci PTOIV KRISTA,nego NAMJESTO KRISTA.
Dakle jasno je tko sebe predstavlja kao onoga koji "zamjenjuje" Isusa na zemlji,a znamo da je Krist rekao da ce ga samo jedan zamjenit i da ce doci antikrist koji ce Ga pokusat zamjenit:

Ivb 14:26 Branitelj - Duh Sveti, koga će Otac poslati u moje ime, poučavat će vas o svemu i dozivati vam u pamet sve što vam ja rekoh.
Dakle samo nas Duh moze poucit u svemu a ne papa ili bilo tko drugi.I sve mora biti u skladu s Pismom inace nije od Boga jer je Bog nadahnitelji Pisma i njezin Autor a Bog sam Sebi ne moze proturijecit,ali dava stvara vrlo slicne falsifikate o Istini stoga pazite Pozz svima

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply