A koji je dativ?
Napisao sam koji je dativ, sto nisi procitao?
Štogod, ja ne znam grčki. Svakako, ljudi koji su preveli Bibliju vele da u grčkm izvorniku stoji riječ πετρος u muškom rodu, pa je onda valda tako. Ili ti imaš neke nove tekstove i nova saznanja o oblicima riječi? Ok, odakle ti tekst na grčkom, ja ga nikako ne mogu iskopati?
Nova saznanja su u sustini najvise nova za one kojima to nije otkriveno. Govorim u pasivu jer otkrivenja dolaze samo od Boga, na ovaj ili onaj nacin. Kada sam bio napisao poslednji post, nasao sam mnogo toga na netu u vezi grckog jezika, nesto sto nisam ni znao da postoji. Pa ti kopaj. Kazes da ne znas grcki? Pa ako ne znas, nemoj nesto kategoricki tvrditi. Niko tebe ne osudjuje, ja najmanje, ali znam iz iskustva da je nezgodno slepo braniti nesto u sta nisi upucen. Jednom sam se tako malo presao u nekoj temi o evoluciji. Skoro da me 'zakopali' evolucionisti, i to pravi ucenjaci. Sreca te se izvukoh kada smo poceli pricati na filozofski nacin, tu su jako slabi. A sta sam ja shvatio? Pa to sto i tebi kazem.
Prema tome, nije sporan prevod, jer bolje da se prevede ne moze, iako je u pitanju igra reci. Imam citav popis bibliografije sto bi bilo zanimljivo procitati u vezi tog texta, ako hoces mogu ti ga ostaviti. E kada to malo proucis, onda bi se 100% garantiram iznenadio ne samo svojim neznanjem, nego dubinom koja se krije u istrazivanju. Kazes da si fizicar, tako nesto, ako sam dobro razumeo na neko drugom topicu? Prijatelju, dobrodosao medju kvarkove, atome i molekule u Bibliji, Bozjoj reci. Dobrodosao u intergalakticke skupove i solarne sisteme. Kazem 'dobrodosao' jer ja to videh u istrazivanju Bozje reci. Ponovicu nesto sa prethodnih stranica:
Citat Zivac:
Ostalo nema smisla komentirat. Raspravljao sam ja o tome sa likovima koji malo bolje znaju grčki od tebe.
No Nick: amen, brate, sto da ne? Nisam ni rekao da sam najbolji stucnjak na ovome svetu za ove stvari. Ali, ovoliko znam, i da nisam i pre toga sam proverio-ne bih tako ni iznio, jer pravilo broj 1: moras voditi racuna sa kime govoris, posto nikada ne znas ko je sa druge strane. Zato valja biti fer i posten. Ako nesto ne znam-Boze moj, ucim se ceo zivot, nisam rodjen sa svim znanjem ovoga sveta! Ako nesto znam a postoji pored toga jos neka dostignuca-sto da ne, ja volim izazove i jedva cekam da saznam nesto novo!
Svako dobro.