Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Petar stijena vs. Petar kamen

power_settings_newLogin to reply
+34
smirnof
melkisedek
stranac
jakob
crusader
John Coffey
Medeni
Eutanasije
magdalena
matej24
misliti
servus dei
otpadnik
Peaceful_warior
emanuel
ILIJA
Caesar
10
hrvoje hrki
Istina
moki72
dominik
Stena
cubela
Justin
Daniel
forestsilvy
Spart
Živac
Sinke
Mali princ
No Nick
Darko
kainos
38 posters

descriptionPetar stijena vs. Petar kamen - Page 15 EmptyRe: Petar stijena vs. Petar kamen

more_horiz

SINKE

Iz priloženog ne mogu zaključiti što misliš da Katolici vjeruju. Tko te podučavao Katoličkim vjerovanjima? Uvjeravam te, ako se o Katoličkim vjerovanjima obučavaš iz Protestantskih izvora, vrlo brzo ćeš se naći u problemima. U svojem apologetskom životu proučavao sam Protestantizam iz protestantskih izvora i mogu objektivno reći da sam učvrstio svoju vjeru u Katolicizam nakon toga.
Većina Protestanata uopće ne poznaje Katoličku teologiju i vjerovanja. Pastori uglavnom šire neistine iz neznanja, a ima i ljudi koji lažu u vezi Katoličkih vjerovanja. Vjernici koji proučavaju Katolicizam vrlo brzo mogu shvatiti ako njihova braća Protestanti krivo tumače njihova vjerovanja. Tako da je važno poznavati vjeru kako bi se moglo diskutirati u vezi nje.

ILIJA

Bice ti znimljivo saznati da sam vise puta bio na vjeronauku kao djete, pa bih rekao da se tu svasta dalo cuti, no nema dvojbe o tome sto sam mislio da je katolicko misljenje jer si ti ukazao da su moja gledista sta naucava katolicka crkva bila vrlo jasna i to iz katolickih izvora.To cu ti naravno u daljem tekstu objasniti.

SINKE

Katolici, naravno, vjeruju da je i Isus došao i uskrsnuo tijelom na ovome svijetu. Isus je tijekom "Tri dana svoje slave" vrijeme proveo oživljenog Duha u "tamnici", ( 1 Petrova 3:18 )

gdje je propovijedao spasenje dušama iz doba Noe ( svjesnima sebe ). U svakom slučaju, "tamnicu" teolozi prihvaćaju kao "čistilište" jer ako su ti ljudi u paklu, kako bi dostigli spasenje koje Isus propovijeda? Iako je Bogu sve moguće, i ja držim da je takvo tumačenje ovog Biblijskog citata ispravno.

ILIJA

1PE 3:18 Jer je i Krist jedanput za grijehe naše umro, pravedan za nepravedne, da nas privede k Bogu, ubijen doduše tijelom, ali oživljen Duhom.

1PE 3:19 U njemu je sišao i propovijedao duhovima, koji su bili u tamnici,( PSA 146:7 Koji čini pravdu potlačenima, koji daje kruh gladnima. Gospod oslobađa zarobljene.)

1PE 3:20 Koji su nekada bili nevjerni, kad su se u dane Noine oslanjali na dugotrpnost Božju, dok se je gradio kovčeg, u kojem se malo, to jest, osam duša, spasilo vodom.

Ovdje nalazimo upotrebu dva izraza za tjelo odnosno zivo bice, tako da kad se kaze da je Isus ubijen tjelom jasno je da je Bog dosao na ovaj svjet u tjelu sa jednim jedinim razlogom da umre za nase grijehe dakle samim dolaskom u tjelu Isus je bio smrtan kao i svako od nas, isto tako znamo da je ozivio na poziv svog Nebeskog Oca jer je ispunio svoju misiju na ovoj zemlji, takodje u drugom prevodu kaze,” telo su mu doduse ubili ali je Duhom ozivljen” Nigdje ne pise da je Isus za ta tri dana isao nekim duhovima u tamnic vec se da jasno zakljuciti da je Isus u tjelu propovjedao zarobljenim , grijehom potomcima Noinim Svi smo mi duhovi iz doba Noe kao narastaj bez Noe ne bi bilo ni nas u izvjesnom smislu, te smo tako ne po Adamu ciji je narastaj u potopu nestao ,vec po Noi koji je u stvari bio novi zacetnik ljudi. Sto se tice tamnice i ropstva postoje brojni primjeri sta one znace od tamnice u kojoj su Izraelci robovali u Egiptu do tamnice u kojoj je Djavo zarobio covjecanstvo, Isus je dosao da nas izbavi iz ropstva grijeha i mi smo duhov zarobljeni u tamnici ,Isus je dosao da nas izbavi i da da svoj zivot za nas tada je umro i tri dana je bio mrtav kao sto je svaki covjek mrtav,a to znaci da je cijelo njegovo bice ,tj duh dusa i tjelo bilo mrtvo.

Nema utemeljenje nikakvo cistiliste u Bibliji vec se radi o tumacenju koji rusi osnovu krscanstva a to je uskrs ,kako bi Pavle ljepo kazao ako Hrist ne usta onda uzalud vjera vasa, no znamo da je Isus u tjelu po definiciji koju imamo u Bibliji uskrsnuo treci dan. Ne znam kako bih nazvao naucavanje da Isusovo tjelo bilo mrtvo a dusa je propovjedala ,ako se pitamo u tom slucaju komu je propovjedao onda ce biti da je bio ili u cistilistu ili paklu i tamo propovjedao…. ovo samo moze jedna pakosna masta smisliti ,buduci da negira smrt naseg Gosopoda.Ako mi uzmete duh moje tjelo je mrtvo i ja sam mrtav ako mi uzete tjelo takodje a ostavite duh ,takodje sam mrtav jer tjelo i dah zivotni od Boga cine bice ,odnosno covjeka .

Ovdje je jasno da u stvari tjelo za katolkicku crkvu predstavlja samo tjelesno bice odnosno kosti i meso da se tako laicki izrazim, jer dusa je zapazite ostala ziva,!!! no znamo da kosti i meso cine mrtva a ne ziva covjeka ,covjek kad umre jeste kosti i meso ali nije tijelo nego mrtvac.

POS 2:7 Jahve, Bog, napravi čovjeka od praha zemaljskog i u nosnice mu udahne dah života. Tako postane živa duša, Ovdje se zapaza da ziva dusa oznacava takodje tjelo koje zivi dakle kad covjek umre on ne postoji i sve materijalno i duhovno odlazi u nepostojanje do trenutka kada cemo biti vaskrsnuti , jedni na zivot a drugi na smrt vjecnu. Katolici zaista vjeruju u to da je Isus dosao u tjelu ali ne u tjelu kakvo Biblija definira tako da se u tome nalazi zabluda. Biblija govori o tjelu o dahu zivotnom kao zivoj dusi, ziva dusa se u katolickom tumacenju stavlja kao posebo i zivo bez obzira sto je upravo dusa spoj daha zivotnog i tjela.Tako imamo izmisljotinu da je dusa i poslje smrti ziva.U stvari ova izmisljotina udara na stub Hriscanstva tj Uskrsenje.

1SO 5:23 A sam Bog mira neka vas posvema posveti i cijelo vaše biće - duh vaš i duša i tijelo RIM 8:9 A vi niste u tijelu, nego u Duhu, ako Duh Božji prebiva u vama. A nema li tko Duha Kristova, taj nije njegov.

RIM 8:10 I ako je Krist u vama, tijelo je doduše mrtvo zbog grijeha, ali Duh je život zbog pravednosti.

Isus je rekao IVA 6:63 "Duh je onaj koji oživljuje, tijelo ne koristi ništa. Riječi koje sam vam govorio duh su i život su."

PSA 146:4 Izađe li iz njega duh njegov, to se on vraća u zemlju; u isti dan rastope se osnove njegove.

PSA 146:5 Blagoslovljen je onaj, kojemu je pomoćnik Bog Jakovljev, kojemu je uzdanje u Gospodu, Bogu njegovu,

SINKE

Katolici ne vjeruju da duša nije svjesna sebe nakon smrti, kao što i Biblija uči ( Luka 16:19 ). Lazar je u "Krilu Abrahamovu" a zli bogataš u paklu, iako još nije došao Sudnji Dan ( jer spominju ljude na zemlji ).

ILIJA

Ovdje se ne pominju duse nego Abraham i Lazar i bogatas isto tako radi se o alegorijskoj prici a isto tako se kaze ako ko od mrtvih uskrsne nece vjerovati sto znaci ne njihove duse ako dodju nego oni sami to jasno pise koji cita da razumije postoje metafore i simboli u Bibliji koje neki tumace na sopstvenu propast.
Tako za Davida znamo da je u svom grobu i da ne izadje na nebesa kako pise u Djelima Apostola 2,29.34 ako nije nigdje isao znaci da ga nema a kad nekoga nema on je mrtav dok ga Gospod ponovno ne uskrsne ...

SINKE

Neke duše mogu čak i doseći Nebo i od tamo moliti za ljude na zemlji zajedno sa starješinama u Nebu ( Otkrivenje 5:8 ). Inače, svi ljudi uskrišuju tijelom ( 1 Korićanima 15:12 ) kako su sijali ( 1 Korićanima 15:42 )
ILIJA

Stihovi iz Otkrivenja ne da ne potvrdjuju nego nema u njima nikakva osnova za tvoj stav jer sam se upinjao da nadjem citat koji potvrdjuje tvoj stav i nema ga nigdje ,tako i Korincanima samo moze ici u prilog onom sto sam ja napisao jer ja vjerujem da je smrt ,smrt a ne smrt sa polovicnim dejstvom,u tom smislu i uskrsnuce je nov zivot.Za mene je Isus bio mrtav tri dana kako je rekao i treci dan uskrsnu kako je rekao .

”Ali znam da je ziv moj iskupitelj,i na posljedak ce stati nad prahom.I ako se ova moja koza i rascini,opet cu u tjelu svom vidjeti Boga.Ja isti vidjet cu ga,i oci moje gledace ga a ne druge.A bubrega mojih nestaje u meni…”Job 19,25/27

Job ne sumnja da ce ga on vidjeti ne njegova koza i tjelo nego on Job sti.

abraham

Halo, Ilija , kako gledaš na to da postoje različita mišljenja o tome da je Protestantska reformacija uglavnom počela kao reakcija na srednjovjekovna praznovjerja o životu poslije smrti u čistilištu. Reformatori su odbacili kao nebiblijsko i nerazumno kupovanje i prodavanje oprosta kojima se smanjuje boravak duša umrlih rođaka u čistilištu. Međutim i dalje su vjerovali u svjesno postojanje duša bilo u ra ju ili paklu tijekom razdoblja između smrti i uskrsnuća.

ILIJA

Mislim da sam djelom vec odgovorio i na tvoje pitanje ,protestanti su neke zablude prepoznali a neke nisu ,nazalost ucenje o besmrtnosti duse je zadrzano,Luteru samom nije bio cilj da crkva nakon njega stane tamo gdje je on stao nego da otkriva nove istine Svete Bozje rijeci i sprovodi ih u zivot….

descriptionPetar stijena vs. Petar kamen - Page 15 EmptyRe: Petar stijena vs. Petar kamen

more_horiz
abraham je napisao/la:
Halo, Ilija , kako gledaš na to da postoje različita mišljenja o tome da je Protestantska reformacija uglavnom počela kao reakcija na srednjovjekovna praznovjerja o životu poslije smrti u čistilištu. Reformatori su odbacili kao nebiblijsko i nerazumno kupovanje i prodavanje oprosta kojima se smanjuje boravak duša umrlih rođaka u čistilištu. Međutim i dalje su vjerovali u svjesno postojanje duša bilo u raju ili paklu tijekom razdoblja između smrti i uskrsnuća. .............

"Učenje o prirodnoj besmrtnosti je pripremilo put modernom spiritizmu. Ako se mrtvi nalaze u prisustvu Boga i svetih anđela, i imaju daleko više znanja nego što su imali ranije, zašto se ne bi vratili na Zemlju da prosvetle i pouče žive? Kako mogu oni koji veruju da je čovek za vreme smrti svestan da odbiju ono što im dolazi kao božansko videlo od strane ovih proslavljenih bića? To je kanal koji se smatra svetim, kroz koji Sotona deluje da bi postigao svoje ciljeve. Pali anđeli koji izvršavaju njegova naređenja javljaju se kao vesnici iz sveta duhova. Dok tvrde da dovode žive u vezu s mrtvima, Sotona vrši svoj obmanjivački uticaj na njihove umove.

On, čak, ima moć da izazove pred ljudima pojavljivanje njihovih preminulih prijatelja. Imitacija je savršena: isti izgled, reči, glas, ponovljeni su sa čudesnom tačnošću. Mnogi su utešeni uveravanjem da njihovi mili uživaju blaženstvo Neba, i ne sluteći opasnost, slušaju zavodničke duhove i nauke đavolske.

Kada su navedeni da veruju da se mrtvi stvarno vraćaju da razgovaraju s njima, Sotona čini da im se pojave oni koji su nespremni otišli u grob. Oni tvrde da su srećni na Nebu, i da tamo, čak, zauzimaju visoke položaje. Na ovaj način širi se zabluda da nema razlike između pravednih i zlih. Ti lažni posetioci iz sveta duhova ponekad izgovaraju opomene i upozorenja koje se pokažu tačna. Ali, kada zadobiju poverenje, oni iznose učenja koja direktno potkopavaju veru u Sveto pismo. Sa izgledom dubokog interesovanja za dobrobit svojih prijatelja na Zemlji, oni unose najopasnije zablude. Činjenica da oni iznose neke istine i da nekad mogu proricati buduće događaje, daje njihovim izjavama izgled pouzdanosti, i njihova lažna učenja mnoštvo prihvata tako spremno, i veruju tako slepo, kao da su najsvetije biblijske istine, Božji zakon je odbačen. Duh milosti je prezren, krv zaveta se smatra kao nešto nesveto. Duhovi poriču Hristovo božanstvo, pa čak, i samog Stvoritelja izjednačuju sa sobom. Na ovaj način, veliki buntovnik, pod novom maskom, još uvek nastavlja protiv Boga svoj rat koji je otpočeo na Nebu i koji traje skoro šest hiljada godina na Zemlji.

Mnogi pokušavaju da spritističke pojave objasne pripisujući ih u potpunosti prevari i opsenarskoj veštini samog medijuma. Iako je istina da su trikovi često bili poturani kao prava pojava, bilo je, takođe, i obeležja pojava natprirodnih sila. Tajanstveno kucanje kojim je otpočeo moderni spiritizam, nije bio proizvod ljudske obmane i veštine, već direktno delovanje zlih anđela koji su na ovaj način uveli jednu od najuspelijih obmana koja upropašćuje dušu. Mnogi će se uhvatiti u zamku verujući da je spiritizam samo jedna ljudska prevara. Kada budu dovedeni licem k licu sa manifestacijama koje moraju smatrati natprirodnim, biće prevareni i navedeni da ih prihvate kao veliku Božju silu.

Ovi ljudi zanemaruju svedočanstva Svetoga pisma o čudesima koja su činili Sotona i njegovi anđeli. Sotoninom pomoći su Faraonovi čarobnjaci bili osposobljeni da imitiraju Božje delo. Apostol Jovan, opisujući čudotvornu silu koja će se pojaviti u poslednjim danima, objavljuje: “I učini čudesa velika, i učini da i oganj silazi s neba na Zemlju pred ljudima. I vara one koji žive na Zemlji znacima koji joj biše dani da čini.” Otkrivenje 13, 13. 14. Ovde nisu prikazane samo obične prevare. Ljudi su prevareni stvarnim čudima koje Sotonini posrednici mogu činiti, a ne koja izgleda da čine.

Sama reč vračanje sada se prezire. Tvrđenje da ljudi mogu da stupe u vezu sa zlim duhovima smatra se kao priča iz doba mračnjaštva. Ali, spiritizam koji broji stotine hiljada, pa. čak, i milione obraćenika; koji je prodro u naučne krugove, koji se uvukao u crkve i naišao na odobravanje u zakonodavnim telima, pa, čak, i u kraljevskim dvorovima, - ova velika prevara samo je oživljavanje u novom ruhu, onog, u staro doba, osuđenog i zabranjenog vračanja.

Sotona sada obmanjuje ljude, kao što je obmanuo Adama i Evu, pobuđujući želju za sticanjem zabranjenog znanja. “Postaćete kao bogovi”, izjavljuje on, “i znati što je dobro, što li zlo”. Ali, mudrost koju daje spiritizam, po opisu Apostola Jakova, ne “dolazi odozgo”, nego je “zemaljska, ljudska, đavolska” Jakov 3, 15.

Knez zla ima majstorski um i on spretno prilagođava svoja iskušenja ljudima različitih staleža i kulture. On radi “sa svakom prevarom nepravde”, kako bi zadobio kontrolu nad sinovima ljudskim, ali on može da ostvari svoj cilj, samo ako se oni dobrovoljno predaju njegovim iskušenjima. Oni koji se predaju njegovoj sili popuštajući svojim zlim crtama karaktera, jedva shvataju gde će završiti njihov put. Kušač izazove njihovu propast, i tada ih upotrebi da upropaste druge.

Onima koji sebe smatraju obrazovanim i prefinjenim, Sotona se predstavlja podstičući njihovu maštu ka najuzvišenijim poletima u zabranjena polja, čineći da imaju tako veliko mišljenje o svojoj mudrosti, da u svojim srcima prezru Večnoga. Ovoj klasi ljudi veliki varalica predstavlja spiritizam u njegovom finijem i intelektualnijem svetlu, i tako uspeva da privuče mnoge u svoju zamku. Onaj koji se pojavio ogrnut sjajem nebeskog serafima pred Hristom u pustinji kušanja, ljudima prilazi na najprivlačniji način, kao anđeo svetlosti. On se obraća razumu predstavljajući mu uzvišene teme, oduševljava slušaoce zanosnim prizorima i osvaja osećanja svojim rečitim opisima ljubavi i milosrđa. Ovo moćno biće koje je imalo silu da odvede Otkupitelja sveta na najvišu goru i da mu pokaže sva zemaljska carstva i njihovu slavu, predstaviće ljudima svoja iskušenja na takav način da izopači razum svih koji nisu pod zaštitom božanske sile. Oni koji ugađaju sopstvenim sklonostima, koji su željni uživanja, koji su telesni, prilagođen je grublji oblik spiritizma; i mnogi željno prihvataju učenja koja im daju slobodu da slede sklonosti telesnog srca. Sotona proučava svaki znak slabosti ljudske prirode, vodi računa o gresima koje je svaki pojedinac sklon da čini, i onda se trudi da ne propusti ni jednu priliku da zadovolji njihove sklonosti ka zlu. On kuša ljude da preteraju u onome što je samo po sebi u skladu sa zakonom, i da neumerenošću oslabe svoju fizičku, mentalnu i moralnu snagu. On je uništio i još uništava hiljade njih putem prepuštanja strastima, čineći tako čitavu ljudsku prirodu nečovečnom. Kada su ljudi navedeni da veruju da je želja najviši zakon, da je sloboda povlašćenost, i da će čovek samo sebi samome polagati račun, zar je onda čudno što svuda vlada tolika pokvarenost i moralna izopačenost? Uzde samosavlađivanja prepuštaju se požudama, snage uma i duše potčinjene su životinjskim nagonima, a Sotona likujući uvlači u svoju mrežu hiljade onih koji tvrde da su Hristovi sledbenici.

Ali, niko ne mora biti zaveden lažnim tvrđenjima spiritizma. Bog je dao svetu dovoljno svetlosti da može da otkrije zamku. Kad ne bismo imali drugih dokaza o pravom karakteru spiritizma, za hrišćane bi trebalo da je dovoljno to što ovi duhovi ne prave razliku između pravde i greha, između najplemenitijih i najčistijih Hristovih apostola i veoma pokvarenih Sotoninih slugu. Time što Sotona najiskvarenije ljude uzdiže kao da su na Nebu i daje im tako počasna mesta, on kaže svetu: “Nije važno koliko ste zli, nije važno da li verujete u Boga i Bibliju, ili ne. Živite kako hoćete. Nebo je vaša domovina”.

Osim toga, lažni duhovi, koji imitiraju apostole, protivreče onome što su pravi apostoli napisali pod nadahnućem Svetoga Duha dok su bili na Zemlji. Oni poriču božansko poreklo Biblije, i tako ruše temelj hrišćanske nade i uklanjaju svetlost koja otkriva put prema Nebu.

Sotona čini da svet veruje da je Biblija samo jedna bajka, ili knjiga koja odgovara dobu detinjstva ljudskog roda, a da je sada treba tek površno ceniti, ili odbaciti kao zastarelu. A umesto Božje reči on ističe spiritističke pojave. To je put koji je potpuno pod njegovom kontrolom. Ovim sredstvima on može učiniti da svet veruje šta on hoće. Knjigu koja osuđuje njega i njegove sledbenike on stavlja u sen, upravo tamo gde on želi da i bude, a Spasitelja sveta prikazuje kao običnog čoveka. I kao što su Rimski stražari koji su čuvali Isusov grob proširili lažnu vest koju su im u usta stavili sveštenici i starešine da bi opovrgli Isusovo vaskrsenje, tako i oni koji veruju u spiritističke manifestacije nastoje da pokažu da u životu našeg Spasitelja nema ničeg čudesnog. Posle takvih pokušaja da Isusa stave u pozadinu, oni skreću pažnju na svoja vlastita čuda, objavljujući da ona daleko nadmašuju Hristova dela.

Prorok Isaija kaže: “I ako vam kažu: pitajte vračare i gatare koji šapuću i mrmljaju, recite: ne treba li narod da pita Boga svojega? Ili će pitati mrtve mesto živih? Zakon i svedočanstvo tražite. Ako li ko ne govori tako, njemu nema zore.” Isaija 8, 19. 20. Kad bi ljudi bili voljni da prihvate istinu koja je tako jednostavno iznesena u Svetom pismu, da mrtvi ne znaju ništa, oni bi u tvrđenjima i delovanjima spritizma videli rad Sotone sa silom i znacima i lažnim čudesima. Ali, mnogi, umesto da odbace lažnu slobodu, tako dragu telesnom srcu, i da se odreknu greha koji im je omilio, mnogi zatvaraju svoje oči pred svetlošću i nastavljaju tim putem bez obzira na opomene, dok Sotona plete svoje mreže oko njih, i oni ne postanu njegov plen. “Jer ljubavi istine ne primiše da bi se spasli, zato će im Bog poslati silu prevare, da veruju laži.” 2. Solinjanima 2, 10. 11.

Oni koji ustaju protiv učenja spiritizma napadaju, ne samo ljude, nego i Sotonu i njegove anđele. Oni su se upustili u borbu sa vlastima i zlim duhovima na visokim položajima. Sotona neće ustupiti nijednu stopu svog terena, osim ako bude primoran na povlačenje silom nebeskih glasnika. Božji narod treba da bude sposoban da ga, kao što je to činio i naš Spasitelj, dočeka rečima: “Pisano je!” Sotona može i danas, kao i u Isusove dane, da citira Sveto pismo, i on će izvrtati njegova učenja da bi podupro svoje obmane. Ali, jasni biblijski navodi će nas naoružati moćnim oružjem u svakom sukobu.

Oni koji budu stajali u to vreme opasnosti moraju razumeti svedočanstvo Svetoga pisma u pogledu čovekove prirode i stanju mrtvih; jer će se u bliskoj budućnosti mnogi suočiti sa đavolskim duhovima koji će imitirati drage rođake ili prijatelje, i objavljivati najopasnije jeresi. Ovi posetioci će uticati na naša najnežnija osećanja i činiće čudesa da bi poduprli svoja tvrđenja. Moramo biti spremni da im se suprotstavimo biblijskom istinom da mrtvi ništa ne znaju i da su oni koji se na taj način pojavljuju duhovi đavolski.

Upravo pred nama je “čas iskušenja koji će doći na sav vasionski svet da iskuša one koji žive na Zemlji” Otkrivenje 3, 10. Svi oni čija vera nije čvrsto utemeljena na Božjoj Reči, biće prevareni i nadvladani. Ali, onima koji iskreno traže poznanje istine i čine sve što je u njihovoj moći da se pripreme za sukob, Bog istine će biti sigurna zaštita. “Jer si održao reč trpljenja mojega, i ja ću tebe sačuvati”, jeste Spasiteljevo obećanje. On će radije poslati sve anđele sa Neba da zaštite Njegov narod nego što će dopustiti Sotoni da nadvlada i jednu dušu koja se uzda u Njega.

Prorok Isaija iznosi strašnu obmanu koja će doći na zle, i koja će učiniti da se smatraju sigurnim od Božjih sudova: “Uhvatismo veru sa smrću i ugovorismo s grobom; kad zađe bič kao povodanj, neće nas dohvatiti, jer od laži načinismo sebi utočište, i za prevaru zaklonismo se.” Isaija 18, 15. U ovu opisanu grupu ubrajaju se i oni koji se u svojoj tvrdoglavoj nepokajanosti teše uveravanjem da za grešnika neće biti kazne, da će svi ljudi, ma kako bili pokvareni, otići na Nebo gde će biti kao Božji anđeli. Ali, još sigurnijima se smatraju oni koji čine zavet sa smrću i ugovor sa grobom, koji odbacuju istine koje je Nebo predvidelo kao zaštitu za pravednike u dan nevolje, i prihvataju lažna utočišta koja im Sotona pruža – prevarne tvrdnje spiritizma.

Neopisivo čudna je zaslepljenost ljudi ovog naraštaja. Hiljade odbacuju Božju Reč kao nedostojnu verovanja, a sa neograničenim poverenjem prihvataju Sotonine prevare. Skeptici i rugači sa velikom galamom optužuju kao verske fanatike one koji se bore za veru proroka i apostola, i nalaze zadovoljstvo u ismejavanju izjava Svetoga pisma o Hristu i planu spasenja i kazni koja će pohoditi sve one koji odbacuju istinu. Oni pokazuju duboko sažaljenje prema onima koji su po njihovom mišljenju tako ograničeni, slabi i praznoverni da mogu priznati Božja prava i biti poslušni zahtevima Njegovog zakona. Oni pokazuju takvu sigurnost kao da su zaista sklopili zavet sa smrću i grobom, kao da su podigli neprelaznu, neprobojnu ogradu između sebe i Božje osvete, Ništa ne može da probudi njihov strah. Tako su se potpuno predali kušaču, tako su se tesno sjedinili sa njim i toliko ispunili njegovim duhom da nemaju snage ni sklonosti da se otrgnu iz njegove zamke.

Sotona se dugo pripremao za svoj poslednji napor da obmane svet. Temelj njegovog dela bio je postavljen uveravanjem koje je dao Evi u Edemskom vrtu: “Nećete vi umreti, nego…će vam se u onaj dan kad okusite s njega otvoriti oči, pa ćete postati kao bogovi i znati što je dobro, što li zlo”. Malo po malo on je pripremio put za svoje najveće delo prevare u razvoju spiritizma. On još nije postigao potpuno ostvarenje svojih namera; ali će ih ostvariti u poslednjem ostatku vremena, i svet će biti uvučen u ovu prevaru. Oni su uljuljkani u kobnu sigurnost i probudiće ih samo izlivanje Božjeg gneva.

Gospod Bog kaže: “I izvršiću sud po pravilu i pravdu po merilima: i grad će potrti lažno utočište, i voda će potopiti zaklon. I vera vaša sa smrću uništiće se, i ugovor vaš sa grobom neće ostati; a kad zađe bič kao povodanj, potlačiće vas.” Isaija 28, 17. 18.V.b.E.G.W

more_horiz
Kao prvo, Ilija, ja sam stavove Katolika iznio kako bi ti ustanovio da li ispravno shvaćaš Katoličku vjeru. Ovo je tema "Petar stijena vs. Petar kamen" i sve što si trebao reći na ovom "off-topicu" jest da li tvoja znanja o Katoličkim vjerovanjima prate prava Katolička vjerovanja.

Ti si otišao daleko, i sad počinješ novu temu.

Cijenio bih da moderatori upute korisnika Iliju na konstruktivniji dijalog koji ima neku smjernicu, ali i meni dopuste kratko plivanje "u ovom smjeru" kako bih ispravio neke činjenice. U slučaju da tema ode izvan kontrole, može se i izbrisati.

samim dolaskom u tjelu Isus je bio smrtan kao i svako od nas,

Nije točno, brate. Krist je došao u tijelu kako bi pokazao da se u tijelu može biti besmrtan, jer je u tijelu i uskrsnuo- Ivan 20:25 jasno govori da Isus ima fizičke rane na tijelu nakon uskrsnuća.

u drugom prevodu kaze,” telo su mu doduse ubili ali je Duhom ozivljen” Nigdje ne pise da je Isus za ta tri dana isao nekim duhovima u tamnic vec se da jasno zakljuciti da je Isus u tjelu propovjedao zarobljenim , grijehom potomcima Noinim

Valjda drugom citatu Biblije, ne drugom prijevodu. Što Biblija kaže?

Doista, i Krist jednom za grijehe umrije, pravedan za nepravedne, da vas privede k Bogu - ubijen doduše u tijelu, ali oživljen u duhu. U njemu otiđe i propovijedati duhovima u tamnici koji bijahu nekoć nepokorni, kad ih ono Božja strpljivost iščekivaše, u vrijeme Noino, dok se gradila korablja u kojoj nekolicina, to jest osam duša, bi spašena vodom.
1 Petrova 3:18

Biblija jasno govori da je Isusov duh otišao iz tijela- a tijelo je ostalo u grobnici. U njemu ( duhu ) propovijedao je duhovima koji su živjeli u doba Noe.

Biblija jasno govori da je Isus duhom govorio duhovima mrtvih, ne potomcima Noe. Duhovi su "iz vremena Noina", ne potomci koji žive u doba Kristova zadatka na ovom svijetu.

Ne znam kako bih nazvao naucavanje da Isusovo tjelo bilo mrtvo a dusa je propovjedala ,ako se pitamo u tom slucaju komu je propovjedao onda ce biti da je bio ili u cistilistu ili paklu i tamo propovjedao…. ovo samo moze jedna pakosna masta smisliti ,buduci da negira smrt naseg Gosopoda

Pakosna mašta? Ja mislim da se radi o sasvim objektivnoj Biblijskoj činjenici.

Ovdje je jasno da u stvari tjelo za katolkicku crkvu predstavlja samo tjelesno bice odnosno kosti i meso da se tako laicki izrazim, jer dusa je zapazite ostala ziva,!!! no znamo da kosti i meso cine mrtva a ne ziva covjeka ,covjek kad umre jeste kosti i meso ali nije tijelo nego mrtvac.

Ništa te ne razumijem ovdje. Tijelo je tijelo- i Isusovo tijelo bilo je mrtvo tri dana u grobu ( "Uskrsne treći dan po svetim pismima" ) kako bi oživjelo. Isus je u duhu išao u "tamnicu", ne tijelom- jer da je išao tijelom u "tamnicu" ne bi ispunio Pisma da će uskrsnuti treći dan.

Da ne spominjem da bi morao odmaknuti kamen s grobnice, da je išao tijelom, dakle i učenici njegovi bi zamijetili da je ustao prije trećeg dana. Ovo su vrlo konkretne Biblijske ideje, brate.

Katolici zaista vjeruju u to da je Isus dosao u tjelu ali ne u tjelu kakvo Biblija definira tako da se u tome nalazi zabluda. Biblija govori o tjelu o dahu zivotnom kao zivoj dusi, ziva dusa se u katolickom tumacenju stavlja kao posebo i zivo bez obzira sto je upravo dusa spoj daha zivotnog i tjela.Tako imamo izmisljotinu da je dusa i poslje smrti ziva.U stvari ova izmisljotina udara na stub Hriscanstva tj Uskrsenje.

Neće ići, ljubljeni brate. Ako ljudi nakon smrti "spavaju" kako su Mojsije i Ilija "budni" da razgovaraju s Isusom ( Luka 9:30 ) .

Katolici vjeruju u Uskrsenje tijela, što ne isključuje aktivnost duha nakon smrti. Kako je Isus umro i uskrsnuo tijelom, tako ćemo i mi uskrsnuti tijelom- a Biblija jasno govori da smo svjesni dok čekamo Uskrsenje tijela.

Ovdje se ne pominju duse nego Abraham i Lazar i bogatas

Dakle, idemo čitati Bibliju....

Kad umrije siromah, odnesoše ga anđeli u krilo Abrahamovo. Umrije i bogataš te bude pokopan. Tada u teškim mukama u paklu, podiže svoje oči te izdaleka ugleda Abrahama i u krilu mu Lazara.
Luka 16:22

Kao što je jasno, i siromah i bogataš su mrtvi- a kako još nisu uskrsnuli tijelima ( jer ako je bogataš u paklu, gdje mu je tijelo koje je pokopano? ) - radi se o njihovim dušama.

isto tako radi se o alegorijskoj prici

Svaka Isusova alegorija bazirana je na vrlo konkretnim činjenicama i odnosima unutar stvarnosti. Reći da je ova priča "alegorija" velika je problematika za mnoge koji ne vjeruju u svjesnost nakon smrti jer se bilo što u Bibliji može tada smatrati alegorijom.

U ovoj priči Isus kaže da mrtvi razgovaraju, a živi još dišu "u tijelu" na ovome svijetu. Da nije moguće takvo što, Isus sigurno ne bi u svojoj priči zauzeo stav kao da se radi o realnom odnosu nakon smrti.

Na kraju krajeva- koju još Isusovu priču alegorijske strukture znaš a da nije bazirana na konkretnim odnosima u Bibliji? Koja priča unutar svoje alegorijske poruke ne poštuje realne odnose u svijetu?

Namjera priče bila je u konkretnim odnosima duša nakon smrti poantirati da siromasi idu u krilo Abrahamovo a bogataši u pakao. Kako još nije došao konačan Sud na kraju svijeta, postavlja se naravno pitanje koji su Sud mrtvi prošli da je jedan kod Abrahama a drugi u paklu. Tijela su im u grobnicama na ovome svijetu- dakle radi se o njihovim dušama.

I što znači da je siromah u Krilu Abrahama koji govori da su ljudi još na zemlji?

a isto tako se kaze ako ko od mrtvih uskrsne nece vjerovati sto znaci ne njihove duse ako dodju nego oni sami to jasno pise koji cita da razumije

Tko čita, zna da Abraham kaže kako 'Ako ne slušaju Mojsija i Proroka, neće povjerovati sve da i od mrtvih tko ustane.'" ( Luka 16:31 ) . Kako mrtvaci u Starome Zavjetu jednako tako tijelom mogu uskrsnuti , i Abraham jasno govori da mrtvi čak mogu ustati i razgovarati sa živima- ali da ako živi ne vjeruju veličinama poput Mojsija i proroka, tada neće niti oživljenim mrtvacima.

postoje metafore i simboli u Bibliji koje neki tumace na sopstvenu propast.

Ja nisam jedan od tih, jer moja je vjera opravdana Božjom Riječi. Ti ćeš je sad izvrtati citirajući desetine Biblijskih citata koji se odnose na grešnike i pogane, ali time ćeš samo sebi uskočiti u usta, na vlastitu savjest.

Stihovi iz Otkrivenja ne da ne potvrdjuju nego nema u njima nikakva osnova za tvoj stav jer sam se upinjao da nadjem citat koji potvrdjuje tvoj stav i nema ga nigdje ,tako i Korincanima samo moze ici u prilog onom sto sam ja napisao jer ja vjerujem da je smrt ,smrt a ne smrt sa polovicnim dejstvom,u tom smislu i uskrsnuce je nov zivot.Za mene je Isus bio mrtav tri dana kako je rekao i treci dan uskrsnu kako je rekao .

Kako sam ja već odprije dao precizno mjesto gdje se spominje kako starješine na Nebu predaju molitve svetaca ( Otkrivenje 5:8 ) mislim da si premalo tražio po Bibliji kako bi ustvrdio istinu.

Otkrivenje jednako tako govori da Kršćani koji su umrli mučeničkom smrću, posve svjesno i s punim znanjem o vremenu, pitaju Boga u Nebu kada će osvetiti njihovu smrt na ljudima zemlje. Bog im odgovara da još ima živih Kršćana koji na zemlji moraju ispuniti svoju zadaću - mučeništvo za vjeru- i da će kada svi umru na zemlji doći tren osvete za pravedničke smrti. Ovo sve možeš naći u Otkrivenju 6:10.

Za mene je Isus bio mrtav tri dana kako je rekao i treci dan uskrsnu kako je rekao .

Za mene je kako Biblija govori- tri dana je Tijelo bilo u grobnici, a Njegova je Duša bila u "tamnici" propovjedajući spasenje. Nemam nikakvih dvojbi, moja vjerovanja su u skladu s Božjom Riječi.

”Ali znam da je ziv moj iskupitelj,i na posljedak ce stati nad prahom.I ako se ova moja koza i rascini,opet cu u tjelu svom vidjeti Boga.Ja isti vidjet cu ga,i oci moje gledace ga a ne druge.A bubrega mojih nestaje u meni…”Job 19,25/27

Job ne sumnja da ce ga on vidjeti ne njegova koza i tjelo nego on Job sti.

Što dokazuje Katoličku vjeru da je Krist došao tijelom, i da je tijelom i uskrsnut.

more_horiz
Vidi ti posto poto hoces da i Bibliju podredis katolickoj crkvi ,sto je u skladu sa svim sto sam pisao kad sam ti naveo drugi prijevod to je i bio Carnicev prevod a ne citat a naveo sam jedan i drugi,vi katolici ne vjerujete ni to da je Isus umro nego je to neka specijalna smrt u kome tjelo je mrtvo a duh ziv,svakom razumnom ce biti jasno sta sam napisao a ti uporno govoris da je Hristova dusa bila u tamnici propovjedajuci u tamnici nakon smrti sto nikako ne odgovara kontekstu i stvarnom razumjevanju stiha nazalost tema Okrivenja je tvoja inerpretacija bez dokaza i svako se moze uvjeriti u to sto je meni dovoljno...samo nek usporedi Otkrivenje i tvoje objasnjenje...
Jasno mi je sada odakle su neki nalazili nadahnuce za vampire i horor filmove,pa vi poricete da je Isus bio mrtav u grobu,sta jos treba reci ,poricete tjelo kako ga je Bog stvorio i uzdate se u ono sto sami zamisljate da pise,i jos se k tome zovete Krscanima-uzas!
sto se Ilije i Mojsija tice ,Ilija se takav kakav je uznio na nebo a ne samo njegova dusa a Mojsije je uskrsnuo jer znamo da je bio mrtav.I buduci da se mene krivi da sam otisao u of topic necu ni odgovarati ali bih zamolio da se objasnjenja ne brisu da bi se pokazalo kako recimo sinke zloupotrebljava otkrivenje to je jedan tako jasan primjer da se on ni ne usudi napisati citat jer ga ne bi povezala ni djeca u jaslicama jos jednom ako sam bio of topic zao mi je..no necu na sinkeov post dalje odgovarati osim sto cu podsjetiti na Petrove rijeci,

Petar pisuci krscanima kaze sljedece"

1PE 2:9 A vi ste rod izabrani, kraljevsko svećenstvo, sveti narod, puk dobitka, da objavite kreposti onoga, koji vas pozva iz tame k divnome svijetlu svojemu;

1PE 2:10 Koji nekad nijeste bili puk, a sad ste puk Božji, koji nijeste bili pomilovani, a sad ste pomilovani.

Kraljevsko svecenstvo se odnosi na krscane a oni koji su kraljevsko svecenstvo su Bozji narod pa i sudionici u vlasti.Petar nije reko a ja sam malo visi svecenik vec ih zove bracom .

more_horiz
Sinke je napisao/la:
Osim toga nije tocno da vjeruje papa u to da je Krist dosao u tjelu jer vjeruju u besmrtnost duse tako da ispada da ni smrt nije smrt jer u osnovi je covjek besmrtan ,otuda i vjecno przenje u paklu.
Isus je umro i uskrsnuo to takodje znaci da je umro kao tjelo a tjelo znamo da je Duh Dusa i Tjelo.

Reći da Papa ne vjeruje da je Isus došao u tijelu teška je i velika laž koja najbolje može pokazati tko se na ovom forumu koristi lažima i prijevarama. Ovo nije uvreda, već sasvim konkretna i objektivna činjenica.

Katolici vjeruju da se Isus rodio u tijelu te uskrsnuo u tijelu- jer je grob bio prazan. Tisuće teoloških misli, slika u Crkvama, slika van Crkvi, priča u dječjim slikovnicama u Katoličkom izdavaštvu, pisama Katoličkih pisaca-govore i ističu tu činjenicu.

Ilija, imaš li hrabrosti uzeti Bibliju i staviti ruku na NJu te reći da Katolici ne vjeruju da je Isus došao u tijelu?
Ja sam kao Katolički apologetik jasno i glasno ovdje izjavio službeno učenje Katoličke Crkve.

Ili ćeš se javno ispričati ovdje da si bio u krivu , i da više nećeš pričati da ne vjerujemo u Kristov tijelesni dolazak.

Cijenio bih administratorsku pomoć u provedbi ovog incidenta.

Sta se tangiras, opusti se.... Smile

more_horiz
Vidi ti posto poto hoces da i Bibliju podredis katolickoj crkvi

Ne. Samo dokazujem kako Biblija brani Katolička učenja i prokazuje tvoja kao krivovjerje.

u skladu sa svim sto sam pisao kad sam ti naveo drugi prijevod to je i bio Carnicev prevod a ne citat

Budi tako ljubezan i daj mi Carnicev prijevod 1 Petrove 3:18 da provjerimo da li i tamo piše kako Isus, oživljen u duhu, ide propovijedati duhovima mrtvih ljudi u "taminici" koji su živjeli za vrijeme Noe.

Spreman sam s tobom usporediti naša dva prijevoda s grčkim originalom, kao kada sam dokazao da su Protestanti krivo preveli "Petros" kao "Kamen" umjesto "Stijena" u svojim Biblijama na ovoj temi ( "Kefa" na aramejskom ) .

vi katolici ne vjerujete ni to da je Isus umro nego je to neka specijalna smrt u kome tjelo je mrtvo a duh ziv

Cijenio bih pomoć administratora- ljubljeni brat Ilija je potpuno izgubio kontrolu.

Ne samo da dosad nije sebe ispravio kako sam s poštovanjem tražio, već sije nova krivovjerja i neistine o vjeri Katoličke Kršćanske Zajednice- i ja se nalazim u prilično nezahvalnoj situaciji gdje govorim službena vjerovanja Katoličke Crkve, dok on sije razdor.

Ne smatram ga zlim, samo neupućenim, bilo kakvo daljnje direktno izvrtanje mojih vjerovanja smatram osobnom uvredom. Katolici vjeruju što sam rekao, tko govori suprotno- laže po objektivnim mjerilima.

ti uporno govoris da je Hristova dusa bila u tamnici propovjedajuci u tamnici nakon smrti sto nikako ne odgovara kontekstu i stvarnom razumjevanju stiha

Tu je citat:
Doista, i Krist jednom za grijehe umrije, pravedan za nepravedne, da vas privede k Bogu - ubijen doduše u tijelu, ali oživljen u duhu. U njemu otiđe i propovijedati duhovima u tamnici koji bijahu nekoć nepokorni, kad ih ono Božja strpljivost iščekivaše, u vrijeme Noino, dok se gradila korablja u kojoj nekolicina, to jest osam duša, bi spašena vodom.
1 Petrova 3:18

A ti mi reci kako se ovaj citat- red po red- može objasniti da Isus tijelom propovijeda živim ljudima koji su daleka unučad Noe.

nazalost tema Okrivenja je tvoja inerpretacija bez dokaza i svako se moze uvjeriti u to sto je meni dovoljno...samo nek usporedi Otkrivenje i tvoje objasnjenje...

Neka usporedi, dakle!

Kad Jaganjac otvori peti pečat, vidjeh pod žrtvenikom duše zaklanih zbog riječi Božje i zbog svjedočanstva što ga imahu. Vikahu iza glasa: "Ta dokle, Gospodaru sveti i istiniti! Zar nećeš suditi i osvetiti krv našu na pozemljarima?" I svakome je od njih dana bijela haljina i rečeno im je neka se strpe još malo vremena dok se ne ispuni broj njihovih sudrugova u službi i braće njihove koja imaju biti pobijena kao i oni.
Otkrivenje 6:9

Moje je objašnjenje da su pod žrtvenikom na Nebu mučenici Kristovi koji pitaju kada će doći osveta za njihovu smrt na ljudima koji su na zemlji.
Odgovor im je da još ima Kršćana na zemlji koji moraju umrijeti mučeničkom smrću -( dakle, Kršćani na Nebu su svjesni sebe mrtvi, dok su Kršćani na zemlji živi i tek još i trebaju umrijeti ) što dokazuje kako Biblija govori da postoje mrtvi ljudi pred Bogom svjesni sebe dok ima živih ljudi na ovome svijetu.

Koje je tvoje? Da je moja interpretacija bez dokaza? Reci ih. Dozvoli, inzistiram.

i jos se k tome zovete Krscanima-uzas!

Moje Kršćanstvo sudi Gospodin. Nitko drugi.

sto se Ilije i Mojsija tice ,Ilija se takav kakav je uznio na nebo a ne samo njegova dusa a Mojsije je uskrsnuo jer znamo da je bio mrtav.

Znači, Mojsije je spavao, pa se probudio, popričao s Isusom, i opet otišao u grob spavati do kraja svijeta? Gdje Biblija takvo što kaže?

Biblija kaže da Abel radi vjere i danas mrtav govori ( Hebrejima 11:4 ), a nije uskrišen. Kako može govoriti mrtav, a Mojsije ne može?

I buduci da se mene krivi da sam otisao u of topic necu ni odgovarati ali bih zamolio da se objasnjenja ne brisu da bi se pokazalo kako recimo sinke zloupotrebljava otkrivenje to je jedan tako jasan primjer da se on ni ne usudi napisati citat jer ga ne bi povezala ni djeca u jaslicama jos jednom ako sam bio of topic zao mi je..

Sada je uistinu zasjala istina Katoličke Crkve u mojoj apologetici.

Jer svi koji prate ovu temu znaju da sam još "jučer" citirao 1 Petrovu 3:18 ( post je pisan 2. Lipnja u 1:53 izjutra ) kako bih dokazao što Biblija govori. U tom postu sam navedeni citat prenio iz Biblije, u istom postu sam još citirao konkretna mjesta u Bibliji barem četiri puta. Uključujući Otkrivenje.

Zahvaljujem Bogu što je ovako jasno pokazao tko je lažov i tko čini razdor.

Moderatori, od vas očekujem stav prema ovom incidentu. Optužen sam za laži, herezu, krivovjerje i grijeh- obranio sam svoja vjerovanja, a druga strana nastavlja govoriti neistine o meni i direktno ugrožava istinitost Katoličke vjere. Tražim javno objašnjenje korisnika Ilije za svoje postupke.

Konstruktivan razgovor zahtijeva prihvaćanje razlika, ne izmišljanje istih.

Zahvaljujem na Vašoj reakciji.

Zadnja promjena: ; uto 03 srp 2007, 01:46; ukupno mijenjano 2 put/a.

more_horiz
Sta se tangiras, opusti se....

Što bi ti rekao kada bi Ilija smatrao da Adventisti vjeruju kako je svijet zapravo porcija špageta i tako pričao ostalim Protestantima?

more_horiz
Zalio bih se nekome da ukine forum. :)

Covece, koji je tvoj osnovni problem? Sta ti radis kada naidjes na nepravdu? Kako pokusavas da je resis? Lomacama? Ili trpljenjem?

Pitaj Iliju ne suprotstavljam mu se u mnogim stavovima na drugim forumima pa ces videti da ne cutim bas ni adventistima. Osim kada me mrzi da pricam. :)

Što bi ti rekao kada bi Ilija smatrao da
Adventisti vjeruju kako je svijet zapravo porcija špageta i tako pričao
ostalim Protestantima?

Tako bi me bolelo uvo...........................

more_horiz
Zalio bih se nekome da ukine forum. Smile

Valjda je netko dobio upozorenje servera da se s foruma Izaije moraju maknuti svi politički nekorektni iskazi i linkovi na stranice koje ohrabruju mržnju Smile

Covece, koji je tvoj osnovni problem? Sta ti radis kada naidjes na nepravdu? Kako pokusavas da je resis? Lomacama? Ili trpljenjem?

Ovo nije stvar nepravde, već apologetike.

Ako čovjeku kažem da Katolička Crkva uči suprotno od svega što govori taj čovjek-a on odbija prestati lagati- ljudi će se udaljiti od Katoličke Crkve na ovom forumu misleći da Katolici misle kako Isus nije došao u tijelu.

Kao što sam rekao- ako ćemo razgovarati o našim razlikama, moramo ih prihvatiti, ne izmišljati.

ostalim Protestantima?

Tada neka te uvo boli i za ovo. Smile

more_horiz
Ovako pise

8 I kad uze knjigu, četiri životinje i dvadeset i četiri starešine padoše pred Jagnjetom, imajući svaki gusle, i zlatne čaše pune tamjana, koje su molitve svetih.

Ovako Sinke kaze da pise

„Neke duše mogu čak i doseći Nebo i od tamo moliti za ljude na zemlji zajedno sa starješinama u Nebu ( Otkrivenje 5:8 ).“

Ovdje se dakle prema onome koji od mene trazi izvinjenja u citatu govori o dusamo koje mogu dosec nebo i te duse tamo mole,to naravno nigdje u navedenom stihu ne stoji,sto Sinkeu ne brani da to citira kao napisano. Ako vi ostali vidite u ovom stihu duse koje dosezu nebo onda stvarno nemam sta trazit na takvu mjestu.

more_horiz
ILIJA je napisao/la:
Ovako pise

8 I kad uze knjigu, četiri životinje i dvadeset i četiri starešine padoše pred Jagnjetom, imajući svaki gusle, i zlatne čaše pune tamjana, koje su molitve svetih.

Ovako Sinke kaze da pise

„Neke duše mogu čak i doseći Nebo i od tamo moliti za ljude na zemlji zajedno sa starješinama u Nebu ( Otkrivenje 5:8 ).“

Ovdje se dakle prema onome koji od mene trazi izvinjenja u citatu govori o dusamo koje mogu dosec nebo i te duse tamo mole,to naravno nigdje u navedenom stihu ne stoji,sto Sinkeu ne brani da to citira kao napisano. Ako vi ostali vidite u ovom stihu duse koje dosezu nebo onda stvarno nemam sta trazit na takvu mjestu.

Sinke kaže da piše što piše- da postoje Starješine na nebu koje Bogu prinose molitve svetih ( svetaca koji su umrli na zemlji i sad su živi na Nebu ).

Meni je posve jasno što piše, kao i da su mučenici ubijeni tijelom a svjesni sebe- željni osvete na pozemljarima koji žive u tijelu na zemlji. Mučenici stoje pred žrtvenikom na Nebu dok još na zemlji ima živih Kršćana koji moraju umrijeti za Isusa da bi dali svjedočanstvo. Sve je zapisano u Božjoj Riječi. Tko se ovome suprotstavlja, ne suprotstavlja se niti meni niti Katolicizmu, već Bibliji. Biblija jasno brani Katolicizam.

Kad Jaganjac otvori peti pečat, vidjeh pod žrtvenikom duše zaklanih zbog riječi Božje i zbog svjedočanstva što ga imahu. Vikahu iza glasa: "Ta dokle, Gospodaru sveti i istiniti! Zar nećeš suditi i osvetiti krv našu na pozemljarima?" I svakome je od njih dana bijela haljina i rečeno im je neka se strpe još malo vremena dok se ne ispuni broj njihovih sudrugova u službi i braće njihove koja imaju biti pobijena kao i oni.
Otkrivenje 6:9

more_horiz
[quote="Sinke"]
ILIJA je napisao/la:
Ovako pise

Ovako Sinke kaze da pise

Sinke kaže da piše što piše- da postoje Starješine na nebu koje Bogu prinose molitve svetih ( svetaca koji su umrli na zemlji i sad su živi na Nebu ).

Sinke isto kaze da se tu spominju neke duse koje mogu dosec Nebo i sa starjesinama od tamo molit za ljude,pa gdje se tu spominju te duse no u citatu su spomenute case pune tamjana koje predstavljaju molitve svetih.Nigdje nema dusa koje mogu doseci Nebo,no ima jedan napredak u Sinkeovom razmisljanu sad kaze sveci koji su umrli na zemlji a sad su zivi na nebu ta ideja je protivna ucenju besmrtnosti duse jer da bi to bilo valjda bi njihove duse bile na nebu,no dobro je sad si izgleda prihvatio da ima zivih pravednika koji su vaskrsnuti ili zivi uznjeti i nalaze se na nebu kao sto je recimo Enoh,Ilija,Mojsije dobro je da ipak nesto i prihvatas

more_horiz
Evo nekih stihova u bibliji koji govore tko je Stijena:

Djelo je te stijene savršeno, jer su svi putovi njegovi pravda; Bog je vjeran, bez nepravde; pravedan je i istinit. 5. Mojsijeva 32,4

I reći će: gdje su bogovi njihovi? stijena u koju se uzdaše?
5. Mojsijeva 32,37

Nema svetoga kao što je Gospod; jer nema drugoga osim tebe; i nema stijene kao što je Bog naš. 1. Samuilova 2,2

I reče: Gospod je moja stijena i grad moj i izbavitelj moj.
2. Samuilova 22,2

Bog i stijena moja, u njega ću se uzdati, štit moj i rog spasenja mojega, zaklon moj i utočište moje, spasitelj moj, koji me izbavlja od sile.
2. Samuilova 22,3

Jer ko je Bog osim Gospoda? i ko je stijena osim Boga našega?
2. Samuilova 22,32

Živ je Gospod, i da je blagoslovena stijena moja. Da se uzvisi Bog, stijena spasenja mojega. Samuilova 22,47

Reče Bog Izrailjev, kaza mi stijena Izrailjeva: koji vlada ljudima neka je pravedan, vladajući u strahu Božijem;
2. Samuilova 23,3

I biće vam svetinja, a kamen za spoticanje i stijena za sablazan objema domovima Izrailjevijem, zamka i mreža stanovnicima Jerusalimskim. Isaija 8,14

Uzdajte se u Gospoda dovijeka, jer je Gospod Gospod vječna stijena. Isaija 26,4

Jer si zaboravio Boga spasenja svojega, i nijesi se sjećao stijene sile svoje; zato sadi krasne sadove i lozu stranu presađuj; Isaija 17,10

Ne boj te se i ne plašite se; nijesam li ti davno kazao i objavio? vi ste mi svjedoci; ima li Bog osim mene? Da, nema stijene, ne znam ni jedne. Isaija 44,8

I svi jedno piće duhovno piše; jer pijahu od duhovne stijene koja iđaše za njima: a stijena bješe Hristos. 1. Korincanima 10,4

Vama dakle koji vjerujete čast je; a onima koji se protive kamen koji odbaciše zidari on posta glava od ugla, i kamen spoticanja i stijena sablazni: 1. Petrova 2,7

Hajde ljudi šta biblija kaže tko je Stijena?

more_horiz
Budući da Biblija jasno govori kako jedan simbol ne mora nužno na drugom mjestu značiti istu stvar, uopće kao Katolik nemam ovih problema.

Ako ćemo fundamentalistički svaki pojam uzeti kao stalan , ne možemo objasniti mnoge Biblijske citate.

Uistinu, Bog je tako ljubio svijet te je dao svoga Sina Jedinorođenca da nijedan koji u njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vječni.
Ivan 3:16

Ne ljubite svijeta ni što je u svijetu. Ako tko ljubi svijet, nema u njemu ljubavi Očeve.
1 Ivanova 2:15

Ivan na jednom mjestu pod "svijet" misli jedno, na drugom drugo. Tako i riječ "kamen" i "stijena" imaju drugih značenja na drugim mjestima.

Ali da je Isus Petra nazvao "Stijenom" , potpuna je istina. "Stijena" se na aramejskom kaže "Kefa"- kao što je Ivan zapisao ( Ivan 1:42 ) i kako Pavao naziva Petra na mnogim mjestima u svojim poslanicama ( 1 Korićanima 1:12 , 1 Korićanima 3:22, 1 Korićanima 9:5, 1 Korićanima 15:5, Galaćanima 1:18, Galaćanima 2:9, Galaćanima 2:11, Galaćanima 2: 14, )

more_horiz
Sinke je napisao/la:

Valjda je netko dobio upozorenje servera da se s foruma Izaije moraju maknuti svi politički nekorektni iskazi i linkovi na stranice koje ohrabruju mržnju Smile

Ako čovjeku kažem da Katolička Crkva uči suprotno od svega što govori taj čovjek-a on odbija prestati lagati- ljudi će se udaljiti od Katoličke Crkve na ovom forumu misleći da Katolici misle kako Isus nije došao u tijelu.

Kao što sam rekao- ako ćemo razgovarati o našim razlikama, moramo ih prihvatiti, ne izmišljati.

ostalim Protestantima?

Uau.... Smile

Valjda je netko dobio upozorenje servera da se s foruma Izaije moraju
maknuti svi politički nekorektni iskazi i linkovi na stranice koje
ohrabruju mržnju Smile

Pa ako je tako, onda se mnostvo sajtova tvoje crkve, publikacija i sl, koje su izisle protiv nas, moraju 'maknuti', a to se ipak nikada nece desiti. Smile

Brani je na dostojan nacin. Ja namerno tako pisem sa tobom, bas zato sto si bogoslov, zato nemoj se nisko spustati i uvek reagirati na provokacije, i to ti savetujem. Nemoj spustati svoj ni duhovni ni intelektualni nivo diskusijom.

more_horiz
ja pojma nemam o čemu se tu piše Shocked

ako je ovo apologetika, onda sam studirala građevinu! scratch

more_horiz
No Nick je napisao/la:
Sinke je napisao/la:

ostalim Protestantima?

Uau.... Smile

Valjda je netko dobio upozorenje servera da se s foruma Izaije moraju
maknuti svi politički nekorektni iskazi i linkovi na stranice koje
ohrabruju mržnju Smile

Pa ako je tako, onda se mnostvo sajtova tvoje crkve, publikacija i sl, koje su izisle protiv nas, moraju 'maknuti', a to se ipak nikada nece desiti. Smile

Brani je na dostojan nacin. Ja namerno tako pisem sa tobom, bas zato sto si bogoslov, zato nemoj se nisko spustati i uvek reagirati na provokacije, i to ti savetujem. Nemoj spustati svoj ni duhovni ni intelektualni nivo diskusijom.

odakle ti da je sinke bogoslov?
koliko shvatih, studira veterinu

more_horiz
odakle ti da je sinke bogoslov?
koliko shvatih, studira veterinu

hajde, druže...

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply