Aladin je napisao/la: Problem je što se jede danas jako puno sa drveta dobro i zla, upravo kao i u Edenskom vrtu, pa su nam se oči otvorile ponovo još jednom i ne možemo razlikovati više dobro i loše. Šta mislite braćo, da će vas Sotona prevariti na očigled lošim stvarima?
Jel ti vidiš šta pišeš: "
...jedemo s drveta dobrog i zla...pa su nam se oči ponovo otvorile... pa nemožemo razlikovati dobro i loše..."
Jel shvaćaš koja je to glupost ili moram objašnjavati?
Aladin je napisao/la:
Setite se da je i kajin prineo istu žrtvu kao i Abel u Edenskom vrtu. Da su oboje napravili oltare za proslavljanje istog Boga. Da su oboje prineli dar na oltar. I kajin je mislio da služi Bogu kao i Avelj, ali ipak je postojala RAZLIKA, Bog je jednog prihvatio a drugog odbacio.
O čemu ti pričaš? Pa drugog je odbacio, jer je taj ubio ovog prvog!
Aladin je napisao/la:
i niko mi nije onda odgovorio na pitanje, šta je za vas svet, ili svetovnost. Šta znači to što je Isus rekao: "Ko ljubi svet i stvari koje su na svetu, nema Božije ljubavi u njemu."
Ja sam odgovorio. Svjetovnost je forma bez sadržaja.
Aladin je napisao/la:
Hrišćanstvo datira iz Edemskog vrta, kada je obećano da će ŽENINO SEME stati zmiji na glavu. I od onda mnoge kulture su postojale, mnoge religije, mnogi pravci, ali ipak je postojala linija koju Biblija prati kuda je išao pravi put i istina. Pa naravno da sve što nije utemeljeno na Hrišćanstvu, odnosno Bibliji da nije od Boga i da time ne možete proslavljati Boga.
Ne baš, kršćanstvo datira negdje iz 1. stoljeća.
Aladin je napisao/la:
Rećši da neko priča gluposti je vrlo lako, pogotovu u doba slepe Laodikeje. Ali braćo, vi za svoje izjave nemate niti jedan dokaz u Pismu, a ja vam neprekidno pokušavam skrenuti pažnju nazad na Pisma, i dok to činim vi to nazivate glupošću. Dok vi ne dajete niti jedan Biblijski argumenat, niti jedan citat za svoje tvrdnje, samo iznosite svoju zamišljenu imaginarnu verziju hrišćanstva koja se veoma teško može uklopiti u Pismo.
Zapravo dosta je teško ispravno reći da netko priča gluposti, ja izbjegavam to govoriti kada god nisam siguran i nisam to još skoro nikome rekao na ovom forumu, ali ti si mi ovim izjavama jako olakšao tu odluku.
Nisu bitnu dokazi, niti citati iz Biblije, bitna je Istina.
Zapravo nisi dao niti jedan relevantan Biblijski citat. Teme ove rasprave je rock u crkvi, ako možeš o tome nači citat u Bibliji, samo daj. Ti govoriš o svjetovnom, ali to je nebitno, pitanje je da li je bit pogodne muzike forma ili sadržaj. Forma je nebitna, sadržaj je bitan. To je u potpunosti kršćanska nauka. Zar stvarno moram za to vaditi citate.
Ako baš hoćeš neki citat, evo ovaj:
Ljet 5:13
"I dok su trubili i pjevali složno kao jedan i jednoglasno hvalili i slavili
Jahvu, podižući glas uz trube, cimbale i druga glazbala, hvaleći Jahvu
"jer je dobar i jer je vječna njegova ljubav", oblak ispuni Dom Jahvin."
Drugim rječima sva glazbala su svirala u Božju slavu. Znači nisu bitna glazbala ili ritam ili broj, bitna je snaga, moć, kvaliteta... ispunjenost duhom.
Aladin je napisao/la:
Ja vam pišem argumentovano i ne tvrdim da vi pričate gluposti, no samo kažem da to što iznosite na ovoj temi nema nikakve Biblijske potpore. Pa ako vas to ljuti, meni je veoma žao. Ali ako mi dokažete da je Rok potekao od Boga i da s njime možete proslavljati Boga sa Biblijom, a ne sa nečim drugim, onda ću to pažljivo saslušati. Ali ako ne možete to Biblijom dokazati onda bolje da preispitate šta to verujete i kako vam je neko predstavio Hrišćansku veru.
Pa naravno da se može boga slaviti rock muzikom. Samo razmatranje koja "vrsta" muzike je pogodna za Boga, je bogohulno.
To ti je kao da kažeš da nemožeš Boga slaviti dok nosiš običnu majicu, nego moraš imati košulju....