Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Rock u crkvi

power_settings_newLogin to reply
+18
Hell master
mickey_mouse
crusader
imhotep
Peaceful_warior
tomahowk1
Feba
Češljugar
Totus Tuus
Euro
mirjam
Daniel
Aladin
vivi
Bhakti
dominik
Spart
Mali princ
22 posters

descriptionRock u crkvi - Page 3 EmptyRe: Rock u crkvi

more_horiz
imhotep je napisao/la:
totus tuus, cijenim tvoje mišljenje, ali bilo bi pošteno da poslušaš nešto od rock glazbe, evo kreni sa počecima, pa onda ocijeni o čemu se tamo radi. znam da ima ljudi koji upale tv, tamo spot od rammsteina ili mansona, i onda vide kako onaj ramštajnovac vrti glavom kao bolesnik, pa manson kako vrijeđa Krista, i onda osuđuju svaki rock. to je legitimno, ali pristrano i neznanstveno. to je kao da Boga osuđuješ kao krvnika zato što krivo i jednostrano tumačiš neke stihove starog zavjeta
Prije sam slušao "Nirvanu", i znam da me to vuklo u depresiju, u nekakvu apatiju, bezvoljnost, revolt, neposlušnost i veliku indiferenciju. Ja sam šetao u boksericama po Stradunu pjevajući pjesmu "Clint Eastwood", i nije me bilo briga.
Što se tiče početaka rocka, kad sam u prethodnom postu nabrojao neposlušnost roditeljima i autoritetima, te početke krivog shvaćanja spolnosti ("razuzdan sex"), na umu sam imao upravo Beatlese, i Elvisa.

more_horiz
Češljugar je napisao/la:
Rock je OK do neke granice.Recimo U2 ima prekrasnih pjesama koje meni smiruju i podižu duh,dok recimo Guns'n'roses su pune gnjeva...ne znam.

O čemu mi pričamo: o kršćanskom roku ili svjetovnom? U2 sigurno neću slušati ni privatno a ni na sastansku vjernika.

more_horiz
Češljugar je napisao/la:
Rock je OK do neke granice.Recimo U2 ima prekrasnih pjesama koje meni smiruju i podižu duh,dok recimo Guns'n'roses su pune gnjeva...ne znam.

slušao sam gunse više nego U2, iako sam i jedno i drugo slušao dosta, i mogu reći da gunsi nisu puni gnjeva, oni upravo jesu poznati po laganicama (don't cry, november rain, so fine, patience, since I don't have you...), no nađe se i koja žešća (sweet child, nightrain, estranged je negdje između...), no te pjesme nemaju veze sa gnjevom više od izjava pojedinih svećenika bilo koje crkve ili denominacije, naprotiv, ovo je spram njih pravi pacifizam

more_horiz
Totus Tuus je napisao/la:
Prije sam slušao "Nirvanu", i znam da me to vuklo u depresiju, u nekakvu apatiju, bezvoljnost, revolt, neposlušnost i veliku indiferenciju. Ja sam šetao u boksericama po Stradunu pjevajući pjesmu "Clint Eastwood", i nije me bilo briga.
Što se tiče početaka rocka, kad sam u prethodnom postu nabrojao neposlušnost roditeljima i autoritetima, te početke krivog shvaćanja spolnosti ("razuzdan sex"), na umu sam imao upravo Beatlese, i Elvisa.

ajme normalno da će te autodestruktivni cobain vući u bezvoljnost i depresiju, sjećam se kad sam slušao nirvanu, to mi je bilo najgore razdoblje u životu, jako jako loše utječe na psihu, slažem se. no nirvana je najmanje reprezentativna. evo recimo sad slušam doorse i zeppelin malo više i nemam problema sa psihom.
mene samo zanima što se tiče tih početaka rocka, jesu li ti rockeri koji su glorificirali slobodnu ljubav uzrokovali slobodnu ljubav ili su bili pod utjecajem društva koje je takve stvari odavno prihvaćalo. ne vjerujem baš da je šačica tamburaša mogla natjerati svete ljude na nešto tako grozno

more_horiz
Feba je napisao/la:
Češljugar je napisao/la:

O čemu mi pričamo: o kršćanskom roku ili svjetovnom? U2 sigurno neću slušati ni privatno a ni na sastansku vjernika.

pa pričamo o rocku općenito. uglavnom ljudi koji prihvaćaju svjetovni rock prihvaćaju i kršćanski, naravno ne sve što se servira. evo bili smo prije godinu dana na nastupu kršćanske grupe delirious (ili kak se već piše), to je valjda jedna od najpoznatijih kršćanskih rock grupa, i pobjegli smo iz dvorane jer nismo to mogli slušati, to je obično nabrijavanje. što se U2 tiče, ne sumnjam da oni imaju najbolje namjere, i ako se u crkvi može pustiti neka svjetovna bachova skladba, može se i pustiti njihov "yahweh"

more_horiz
imhotep je napisao/la:
mene samo zanima što se tiče tih početaka rocka, jesu li ti rockeri koji su glorificirali slobodnu ljubav uzrokovali slobodnu ljubav ili su bili pod utjecajem društva koje je takve stvari odavno prihvaćalo. ne vjerujem baš da je šačica tamburaša mogla natjerati svete ljude na nešto tako grozno
Ljudi su ovce. Znaš koliko su zla autoriteti u povijesti uzrokovali pranjem mozga, hipnotičkim govorima, a da ne govorim koliko više moći za takvo nešto može imati glazba. Ona, kao i svaka umjetnost, djeluje i na našu podsvijest, možda i više nego na svijest. Slušajući death metal glazbu (znam da nije o tome ovdje riječ, samo je koristim kao primjer), sve više ćeš primati duha kojim je ta glazba napisana, zar ne? Tomu svjedoče brojni primjeri u svijetu.

more_horiz
Izasla vam je knjiga rock-svecenik.pozitivana je svaka glazba koju vodi Duh Sveti.

more_horiz
Rock u crkvi Laughing . Ne znam da li da se smijem ili da plačem, ali stvarno.. Shocked Zar ljudima danas više ništa nije sveto? Mad To je prava tragedija i što se mene tiče, jam islim da U2 ima mirnih pjesama, ali nipošto nisam za to da se primjenjuju na bogoslužju jer te pjesme nisu pisane na slavu Bogu. Uf, ne želim ni raspravljati o ovome ali jednnostavno kad sam vidio morao sam nešto da napišem. odzid Katastrofa obred svirka

more_horiz
John_Doe je napisao/la:
Rock u crkvi Laughing . Ne znam da li da se smijem ili da plačem, ali stvarno.. Shocked Zar ljudima danas više ništa nije sveto? Mad To je prava tragedija i što se mene tiče, jam islim da U2 ima mirnih pjesama, ali nipošto nisam za to da se primjenjuju na bogoslužju jer te pjesme nisu pisane na slavu Bogu. Uf, ne želim ni raspravljati o ovome ali jednnostavno kad sam vidio morao sam nešto da napišem. odzid Katastrofa obred svirka

cool... ali ne bi bilo loše imati malo pojašnjenje, zašto, kako... mislim, slažem se da ne treba rock u crkvi, više branim rock kao glazbu. ali ne treba ni bilo kakva svjetovna glazba biti u crkvi, pa tako ni kojekakve klasične skladbe koje se smatra svetima per se, samo zato što su odsvirane na klaviru

more_horiz
johne, u svakoj glazbi ima i lošega i dobroga, pa tako i u rocku... dobar rock se može upotrijebiti kao duhovna glazba, u to uopće ne sumnjam.

more_horiz
Da se nadovežem,
U crkvi nikad nije bilo rocka, a niti će ga biti. Orgulje su jedini originalni instrument od pamtivijeka.
Rock potječe od zloduha.

more_horiz
slazem se da rock kao cisti rock ne treba uvesti na bogosluzja, ali kod mladih kršćana sve vise je elemenata rocka, što ne mora da znaci da je lose, jel.....ova sakralna muzika (slazem se da je sveta) puno odbija mlade, i slazem se da treba osvjeziti nase mise ili bogosluzja ( ali sve u granicam normale), ali ako ovako nastavi taj trend rock kršćanske muzike postaće komercijala, jel je vec jako popularan Michael W. Smith, svidja mi se njegova muzika, ali nekad pretjera sa rockom i nekim zanosomm i bojim se da sve to postaje biznis.....
a za ovo u engleskoj..U2..hmm......neobicno, ali mislim da nije primjereno za bogosluzja...

more_horiz
hahahah..ajme....

more_horiz
crusader je napisao/la:
Da se nadovežem,
U crkvi nikad nije bilo rocka, a niti će ga biti. Orgulje su jedini originalni instrument od pamtivijeka.
Rock potječe od zloduha.

O čemu ti pričaš? Laughing
Jel ti znaš da postoji brdo rock stvari koje se sviraju na orguljama?
Pa skoro najvažniji instrument u većini stvari "Led Zeppelina" su orgulje, a to je grupa koju su masovno optuživali da je "sotonistička".
Meni se prije čini da neznanje potječe od zloduha! Wink

more_horiz
NIKAD U CRKVI!
Nije samo ta grupa opisana kao 'sotonistička', bilo ih je više. Orgulje stavljaju u svoju muziku kao nedostatak nadnaravnog za svoju dušu i duše svojih sljedbenika, a čim netko čuje u pozadini orgulje u takvoj glazbi, sav je zanesen. Kultna muzika obitava "Rock Organom"
Pucajte na ovaj link > https://www.youtube.com/watch?v=TzErQk-KSj0

more_horiz
crusader je napisao/la:
Da se nadovežem,
Rock potječe od zloduha.

Biblija ne kaže tako (opet Psalam 150). Gle, i ja sam se kao mladi kršćanin bojao slušati bilo što osim crkvenih pjesama, ali sam odlučio preispitati npr. gore navedeni "delirious" i debelo sam se iznenadio. Pa to uopće nije rock bend - samo imaju blesavo ime! Oni su smislili neke od pjesama obožavanja koje pjevamo u crkvi (I could sing of your Love forever, Lord you have my heart...) prevedene na hrvatski, naravno.

A U2 je sasvim druga priča - počeli su kao kršćanski bend (npr pjesma "40" je zapravo Psalam 40), ali su vrlo brzo prešli na "slobodnije" teme. Takvoj mjuzi nije mjesto u crkvi.

more_horiz
nikakvoj rock-meta muzici nije mjeto u crkv jer crkva je nije vrijedna.....

more_horiz
Gnosis je napisao/la:
nikakvoj rock-meta muzici nije mjeto u crkv jer crkva je nije vrijedna.....

Rock u crkvi nije dopusten, nije crkva "God TV" da padaju vjernici u trans.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply