Oci su se naši klanjali Bogu tamo na gori, a vi kažete, da je u Jerusalemu mjesto, gdje se mora klanjati Bogu." Isus joj reče: "Vjeruj mi, ženo, dolazi čas, kad se nećete klanjati Ocu ni na onoj gori tamo ni u Jerusalemu. Vi ne znate, čemu se klanjate; mi znamo, čemu se klanjamo jer spasenje dolazi od Židova. Ali dolazi čas, i već je tu, kad će se pravi klanjaoci klanjati Ocu u duhu i u istini; jer takve klanjaoce traži Otac. Bog je duh, i koji mu se klanjaju, moraju mu se klanjati u duhu i u istini. Ivan 4,20-24
Ta milošću ste spašeni po vjeri! I to ne po sebi! Božji je to dar! Ne po djelima, da se ne bi tko hvastao. Njegovo smo djelo, stvoreni u Kristu Isusu za dobra djela, koja Bog unaprijed pripravi da u njima živimo. Spominjite se stoga da nekoć bijaste neznabošci u tijelu - neobrezanicima su vas zvali oni koji se zovu obrezani, rukom, na tijelu - i da u ono vrijeme bijaste izvan Krista, udaljeni od građanstva izraelskoga, tuđi Savezima obećanja, bez nade bijaste i neznabošci na svijetu.
Sada pak, u Kristu Isusu, vi koji nekoć bijaste daleko, dođoste blizu - po Krvi Kristovoj. Doista, on je mir naš, on koji od dvoga učini jedno: pregradu razdvojnicu, neprijateljstvo razori u svome tijelu.
Zakon zapovijedi s propisima obeskrijepi da u sebi, uspostavljajući mir, od dvojice sazda jednoga novog čovjeka te obojicu u jednome Tijelu izmiri s Bogom po križu, ubivši u sebi neprijateljstvo. I dođe te navijesti mir vama daleko i mir onima blizu, jer po njemu jedni i drugi u jednome Duhu imamo pristup Ocu.
Tako dakle više niste tuđinci ni pridošlice, nego sugrađani ste svetih i ukućani Božji nazidani na temelju apostola i proroka, a zaglavni je kamen sam Krist Isus. U njemu je sva građevina povezana i raste u hram svet u Gospodinu. U njemu ste i vi ugrađeni u prebivalište Božje u Duhu. Efežanima 2,8-22
“Kada novi zavjet govori o Crkvi, nikad pod time ne podrazumjeva golemu zgradu s obojenim prozorima I s tornjem.Bas suprotno o crkvi se govori kkao o skupu vjernika.Istna je u potpunu crkvu spadaju svi koji Pripadaju Kristu,oni na zemlji kao I oni na Nebu….”Andrew Knowles –Vjerovati danas
Isus je jako malo govorio o crkvi, ali je mnogo govorio o Bozjem kraljevstvu - krscani pripadaju Bozjem kraljevstvu rade za nj ,mole se za nj I iscekuju ostvarenje Kraljevstva koje ce doci u punini sa dolaskom Isusa Krista kao vladara I cara nad carevima kome se dade svaka vlast na nebu I na zemlji.Isus je kazao da je On crkva misleci na svoje tijelo iako su ljudi mislili da govori o njihovoj crkvi.
Isus govori o sebi kao o Crkvi nikako ne govori o gradjevini hrama koji je bio svetiliste Jevreja i njihova crkva sam Isus je bio iskljucen iz crkve(njihove) svoga vremena buduci da su se ljudi bojali I da se izjasnjavaju da imaju veze sa Isusom jer su se bojali da ne budu iskljuceni iz sinagoge tj iz crkve u smislu kako su crkvu razumjevali zidovi.
Rekoše tako njegovi roditelji jer su se bojali Židova. Židovi se doista već bijahu dogovorili da se iz sinagoge ima izopćiti svaki koji njega prizna Kristom. Ivan 9,22Ipak, mnogi su i od glavara vjerovali u njega, ali zbog farizeja nisu to priznavali: da ne budu izopćeni iz sinagoge. Ivan 12,42
Dalje vjera krscana opovrgava da se Bog nalazi u gradjevinama I hramovima kao sto je to slucaj kod pagana I Pavao svjedoci :” "Bog koji stvori svijet i sve na njemu, on, neba i zemlje Gospodar, ne prebiva u rukotvorenim hramovima; Djela apostolska 17,24Zanimljivo je da Pavao prenesi upravo iste rijeci Stefana paganima, jednako kako je Stefan ove rijeci uputio jevrejskom crkvenim vodjama koji su vjerovali u Zivoga Boga:
Ali najviši ne živi u rukotvorenijem crkvama, kao što govori prorok: Nebo je meni prijestol a zemlja podnožje nogama mojima: kako ćete mi kuću sazidati? govori Gospod; ili koje je mjesto za moje počivanje? Ne stvori li ruka moja sve ovo? Tvrdovrati i neobrezanijeh srca i ušiju! vi se jednako protivite Duhu svetome; kako vaši oci, tako i vi. Djela apostolska 7,48-51
Jedno je sigurno Crkva Bozja nije zemaljskog porijekla niti iko od ljudi moze da upravlja ili ima vlast u Bozjoj crkvi osim onoga koji je glava a to je Isus Krist sve je Njemu podlozno i dato .
Apostol Petar upucuje nas na vladara i Gospoda Isusa Krista:” Pristupite k njemu, Kamenu živomu što ga, istina, ljudi odbaciše, ali je u očima Božjim izabran, dragocjen, pa se kao živo kamenje ugrađujte u duhovni Dom za sveto svećenstvo da prinosite žrtve duhovne, ugodne Bogu po Isusu Kristu. Stoga stoji u Pismu: Evo postavljam na Sionu kamen odabrani, dragocjeni kamen ugaoni: Tko u nj vjeruje, ne, neće se postidjeti. Vama dakle koji vjerujete - čast! A onima koji ne vjeruju - kamen koji odbaciše graditelji postade kamen zaglavni i kamen spoticanja, stijena posrtanja; oni se o nj spotiču, neposlušni Riječi, za što su i određeni. A vi ste rod izabrani, kraljevsko svećenstvo, sveti puk, narod stečeni da naviještate silna djela Onoga koji vas iz tame pozva k divnom svjetlu svojemu; vi, nekoć Ne-narod, a sada Narod Božji; vi Ne-mili, a sada Mili. 1. Petrova 2,4-10
Osim toga Bozja rijec jasno opominje sve koji se uzdaju u svoje crkve a ne uzdaju se u Isusa Krista;” Ne uzdajte se u lažne riječi govoreći: crkva Gospodnja, crkva Gospodnja, crkva Gospodnja ovo je. Jeremija 7,4
Biblija daje savjet onim vjernicima koji se sastaju u Njegovo ime te se tako predstavljaju za crkvu Bozju da ne smiju da stupaju I da se uzdaju u vlast ovoga svijeta: Ne uzdajte se u knezove, u sina čovječijega, u kojega nema pomoći. Psalam 146,3
Danas mnoge skupine vjernika koji se izjasnjavaju kao krscani pristupaju savezima sa vlastima ovoga svijeta I dobijaju novac za uzvrat, Novac nikako ne smije biti ono cemu ce Krscani sluziti a postao je upravo to buduci da su mnoge vjerska zajednice potpisale ugovor sa drzavama.
Znamo da Krscani navjescuju I traze Kraljevstvo nebesko I u tom smislu su sudionici slave I sile Nebeskog kraljevstva koje od Oca dolazi u dolasku Isusa Krista.
Znamo I da sav svijet lezi u zlu I u grijehu jer ne vjeruju Sina Bozijega sto svjedoci Duh Sveti : Ivan 16,8 I kad on dođe, dokazat će svijetu što je grijeh, i o pravdi, i o sudu. O grijehu, jer ne vjeruju u mene; O pravdi, jer idem k Ocu svojemu, i više me nećete vidjeti; O sudu, jer je knez ovoga svijeta osuđen. Ivan 16,9-11
Krscani moraju da se oslanjaju na Boga, a ne na knezove ovoga svijeta.
Lazne crkve imaju obiljezje onih koji trguju sa carevima zemaljskim I takve lazne crkve su dio Babilona ili bludnica babilonska na osnovu jasne poruke Bozje Rijeci : Svjetlost svjetiljke neće više zasjati kod tebe. Glas mladoženjin i njegove pratilje, neće se više čuti kod tebe, jer, tvoji trgovci bijahu velikaši zemaljski, pošto su tvoja svetogrđa zavela sve narode, Otkrivenje 18,23
Ljubazni u Kristu, neka bi nas Gospod sacuvao od svake lazne I otpale crkve koja se protivi Evandjelju I pravi kompromis sa silama mraka. I neka bi svaki od nas borvio u Bozjoj prisutnosti medju onima cija su imena napisana na Nebesima te da u vjeri I nadi ostanemo utvrdjeni u Evandjelju Kristovom. Iskusani I opravdani Njegovom pravdom kao pripadnici Kraljevstva Nebeskoga I crkve prvorodjenih koja je na Nebesima.
Nego, vi ste pristupili gori Sionu i gradu Boga živoga, Jeruzalemu nebeskom, nebrojenim tisućama anđela, svečanom skupu, Crkvi prvorođenaca zapisanih na nebu, Bogu, sucu sviju, dusima savršenih pravednika i Posredniku novog Saveza - Isusu - i krvi škropljeničkoj što snažnije govori od Abelove. Hebrejima 12,22-24