Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Rock u crkvi

power_settings_newLogin to reply
+18
Hell master
mickey_mouse
crusader
imhotep
Peaceful_warior
tomahowk1
Feba
Češljugar
Totus Tuus
Euro
mirjam
Daniel
Aladin
vivi
Bhakti
dominik
Spart
Mali princ
22 posters

descriptionRock u crkvi EmptyRock u crkvi

more_horiz
Što kažete na ovu vijest?

http://www.nacional.hr/articles/view/31069/2/

descriptionRock u crkvi EmptyRe: Rock u crkvi

more_horiz
Pa moram biti iskrena,oni ne da se samo prave englezi nego su englezi,sve smuljaju,namjera dobra ali nacin neispravan,zamisli si ti rokom na misi,ili mi moramo mjenjati smiraj duse.

more_horiz
U2 su samo jedan od nekoliko bendova kojima je tijekom ovih 30 godina postojanja uspjeli ostvariti podjednako komercijalan i kritički uspjeh. Svojim prepoznatljivim zvukom (prvenstveno zahvaljujući načinu sviranja na kojem je gradio imidž benda gitarist Dave Evans (The Edge) mijenjali su glazbenu industriju ne sluteći da će postati jedni od "najvećih". Za razliku od većine bendova koji su u fazi njihova nastajanja predstavljali Irsku, U2 su probili granice onog što navodno rock bend i rock glazba - smije ili ne smije uraditi. Na taj način pridonijeli su realizaciji mnogih političkih i kulturoloških zbivanja koja su u to vrijeme bila prisutna u Irskoj. Kako su s vremenom ostvarivali svoj sve originalniji zvuk prepun snažnih tekstova, izazivajučih socijalnih poruka, inspiriranih patnjama kojima je Irska bila izložena, bend je već na samom početku dobio respektirajući i skoro fanatični status od strane svojih obožavatelja diljem svijeta. U2 su formirani u Dublinu 1978 godine. Nakon što je Larry Mullen jr. razglasio po svojoj školi kako traži muzičare za novi bend, grupa optimističnih momaka koja se tog prvog dana pojavila u Larry-a doma svirala je još 1976. pod imenom Feedback. Band su tvorili Paul Hewson poslije nazvan Bono Vox, Dave (The Edge Evans i njegov brat Dick( koji se nakon nekog vremena pridružio drugom bendu iz Dublina), Larry i Adam Clayton. Još sa nekih 13-14 godina svoj prvi koncert su odsvirali u Mount Temple Comprehensive School (Dublin) te odmah nakon njega mijenjaju ime u The Hype. Nakon nepunih 18 mjeseci postojanja, prvi veliki "bum" benda dogodio se u Limericku (Irska) gdje se održavao "talent show" (17.03.1978.) vođen pod pokroviteljstvom CBS Records-a. Ne samo da su The Hype osvojili natjecanje nego i dovoljno impresionirali Jackiea Haydena koji im je za uzvrat dao studio da snime svoj prvi demo uz nagradu od 500 funti. Samo tri dana poslije 20.03. 1978. na nagovor Stevea Averila, frontmana grupe The Radiators from Space, The Hype mijenjaju ime u U2 zbog čega je Dick odlučio napustiti bend. U2 nastavljaju kao četvorka a nakon koncerta u Projects Art centru Paul McGuiness 25.05 1978 postaje menadžerom grupe.
10.09.1979. U2 izdaje svoj prvi singl (jedino irsko izdanje) pod imenom "U2:3" s kojim su se popeli na vrh nacionalne ljestvice.
5.10.1979. imaju svoj prvi nastup na televiziji.
21.08. Bono se u Brahney-u oženio sa svojom djevojkom iz srednjoškolskih dana Alison Stewart.
1.08.1984. bend je osnovao diskografsku kuću pod nazivom "Mother Records" gdje su mladi talenti, tj. bendovi širom Irske mogli besplatno snimati svoje prve demo snimke).
13.07.1985. na Live AID dobrotvornom koncertu U2 su izveli "Sunday Bloody Sunday" i "Bad" te su po objavi Jacka Nicholsona uz Queen bili heroji Live AID-a.

more_horiz
Paul David Hewson poznatiji kao Bono Vox (Dublin, 10. svibnja 1960.), irski glazbenik.
Frontmen je irske grupe U2. Rođen je kao drugo dijete (stariji brat Norman) u obitelji. Kao dječak, Paul je bio fasciniran šahom i umjetnošću. Sa 15 godina pogađa ga strašna tragedija: na djedovu sprovodu umire mu majka. Mnogi kažu da je taj događaj uvelike utjecao na njega te ga učinio suosjećajnim s ljudima koji pate.
Godine 1976. Paul se javio na oglas Larry Mullen, Jr.-a koji je tražio članove za osnivanje benda i sa njim, Daveom Evansom (kasnije poznatiji kao The Edge), Adamom Claytonom i Dickom Evansom (Daveov brat) osnovao bend “Feedback” (kasnije U2). Otprilike u isto vrijeme Paul dobiva nadimak “Bono Vox” po dućanu sa slušnim aparatima u ulici O`Connell u Dublinu (nadimak mu je dao prijatelj Guggi-danas poznati slikar).
S vremenom, Bono je izrastao u izvrstan vokal i tekstopisca ali za razliku od ostalih rock zvijezda, svoje vrijeme i novac odlučuje trošiti na humanitarne pothvate te svoju slavu iskoristiti u humanitarne svrhe (Live Aid, Conspiracy Of Hope-Amnesty International Tour, Free Burma, jubillee 2000, NetAid, Children of Chernobil, DATA, Red Campaign).
Danas je Bono nekima više poznat kao borac protiv ekstremnog siromaštva i politički aktivist nego kao glazbenik, što je stvar koju mu često predbacuju mnogi, uz obaveznu opasku da bi bolje bilo da se bavi samo glazbom. Unatoč tome, Bono Vox je i dalje jedna od najzapaženijih i najutjecajnijih osoba u rock glazbi.

more_horiz
Dina je napisao/la:
Pa moram biti iskrena,oni ne da se samo prave englezi nego su englezi,sve smuljaju,namjera dobra ali nacin neispravan,zamisli si ti rokom na misi,ili mi moramo mjenjati smiraj duse.

Što želiš reći pod "namjera dobra ali nacin neispravan"? Misliš da je rok glazba suprotna kršćanstvu?

more_horiz
Većina rock glazbe nema baš puno zajedničkog sa kršćanskim naukom,sa odnosom kršćanina i Boga,ali vezano za grupu U2,ne bi bilo loše da je više takvih rock sastava koji svojim koncertima čine dobra djela.Naravno da je bitno i što stoji iza poruke u pjesmama koje izvode.

more_horiz
Joshua je napisao/la:
Većina rock glazbe nema baš puno zajedničkog sa kršćanskim naukom,sa odnosom kršćanina i Boga,ali vezano za grupu U2,ne bi bilo loše da je više takvih rock sastava koji svojim koncertima čine dobra djela.Naravno da je bitno i što stoji iza poruke u pjesmama koje izvode.

Naravno, nećemo u crkvama slušati Black Sabbath, Nazareth ili Iron Maiden, već kvalitetne uradke U2, Mike Oldfielda, i zašto ne Gibonnija i sličnih....

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Mali princ je napisao/la:
Dina je napisao/la:

Što želiš reći pod "namjera dobra ali nacin neispravan"? Misliš da je rok glazba suprotna kršćanstvu?

Ajd,da nebudem gruba suprotna krscanstvu,ali sigurno suprotna krscanskoj kulturi,Ich bin klasiker.</BLOCKQUOTE>

more_horiz
ovo sto se dogodilo je krajnje tragicno. ulazak sekularnih i svjetovnih pjesmi u crkvu pred Gospodina?

pa to je kao da uzmete kip Bude i postavite ga na propovjedaonicu. ili disko-kuglu i svjetlosne efekte na strop.

Gospode moj, gdje su proroci?! Koliko ce biti osuda Tvoja i kazna na nas?

more_horiz
Dina je napisao/la:

<BLOCKQUOTE>Ajd,da nebudem gruba suprotna krscanstvu,ali sigurno suprotna krscanskoj kulturi,Ich bin klasiker.</BLOCKQUOTE>

Ima mnogo ukusa, netko voli klasiku netko rock. No, kultura je dinamična i mijenja se, ono što je bilo dobro za uho mojoj baki, meni više nije....

more_horiz
dominik je napisao/la:
ovo sto se dogodilo je krajnje tragicno. ulazak sekularnih i svjetovnih pjesmi u crkvu pred Gospodina?

pa to je kao da uzmete kip Bude i postavite ga na propovjedaonicu. ili disko-kuglu i svjetlosne efekte na strop.

Gospode moj, gdje su proroci?! Koliko ce biti osuda Tvoja i kazna na nas?

U pjesmama i glazbi U2 ima više Boga nego u 90% brljezganja raznih propovjednika.

more_horiz
<BLOCKQUOTE>Mali prince,da li znas da je Elvis Presly,podrjeklom adventista.Ma ima Bog svuda svoje djece i ja se slazem s ovih tvojih 90% ali nekako znas onaj naziv,ako je to rok za crkvu neznam,medicinska istrazivanja govore mozda nesto drugo,jer covjek pred Bogom treba dolaziti smiren a ne u nekom skakanju,vristanju,onda mu je mirna dusa.</BLOCKQUOTE>

more_horiz
ne razumijete duhovnu podlogu svega toga... Sad

more_horiz
Koliko je poznato da je Lucifer bio bubnjar na Nebu?

Danas neduhovna muzika, dominira ritmom. Zasto?

Moze li biti, da se sotona danas trudi "dobrom" muzikom razoriti duhovnu prirodu mladim ljudima. Pa je u celofanu uvodi i u nase Crkve, a mi joj klicemo.

Muzika moze biti ili lek, ili izvor bolesti, i to mentalnih, psihickih a i omogucava otvaranje duse demonima.

Ovo je mnogim hriscanima danas nevazan podatak, cak ga i ismejavaju.
Ali znam neke koji imaju razne duhovne probleme zbog slusanja ove izopacene muzike.

Treba nam malo vise razumevanja duhovnog rata koji se vodi na ovoj zemlji od kada su sotona i njegovi baceni na nju.

Jer on se razbesneo, zna da malo vremena ima.

more_horiz
Sluša li tko kršćanski rock?Mene su se jako dojmili grupa Delirious iz Irske.Koliko sam čuo imaju više prodanih albuma u Americi od Robbie Williams-a.

more_horiz
Jushua mozes li mi objasniti sto ima u tom krcanskom rocku?

Na primer da li bi mi ti savetovao da mojoj deci preporucim takvu muziku za njihovo duhovno napredovanje*?

Hoces li svojoj deci, isto tako preporucivati tu muziku?

Dali si citao Roze Mornoa? Znas li sta ta muzika cini coveku? Ili mislis da to nije tacno?

more_horiz
Delirious je kršćanski sastav koji na svojim koncertima govore o našem Spasitelju i isključivo pjevaju pjesme na slavu Božju.
U tim pjesmama se ne mogu naći riječi svjetovnog sadržaja nego samo riječi o predivnom Bogu i našem odnosu sa Njim.

more_horiz
Dina je napisao/la:
<BLOCKQUOTE>Mali prince,da li znas da je Elvis Presly,podrjeklom adventista.Ma ima Bog svuda svoje djece i ja se slazem s ovih tvojih 90% ali nekako znas onaj naziv,ako je to rok za crkvu neznam,medicinska istrazivanja govore mozda nesto drugo,jer covjek pred Bogom treba dolaziti smiren a ne u nekom skakanju,vristanju,onda mu je mirna dusa.</BLOCKQUOTE>

Ima više inačica rocka, od smirujućih do podižućih. Rock može biti itekkao jedna od umjetničkih sfera kroz koju izražavamo Boga, a da ni riječi o Bogu ne spomenemo. Ako može klasika govoriti o dubinama duše u Bogu, može i rock, ili koji vid umjetnosti...

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply