Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Rock u crkvi

power_settings_newLogin to reply
+18
Hell master
mickey_mouse
crusader
imhotep
Peaceful_warior
tomahowk1
Feba
Češljugar
Totus Tuus
Euro
mirjam
Daniel
Aladin
vivi
Bhakti
dominik
Spart
Mali princ
22 posters

descriptionRock u crkvi - Page 2 EmptyRe: Rock u crkvi

more_horiz
po cemu je klasika duhovnija glazba od rocka?

more_horiz
dominik je napisao/la:
po cemu je klasika duhovnija glazba od rocka?

Po tome što se rockom može baviti tko ima i nema sluha, a klasikom samo oni koji imaju istančani i profinjeni ukus za umjetnost i lijepo, posebni senzibilitet za nematerijalno, u tim sferama Boga je vrlo lako zamijetiti-mnogo lakše nego na koncertu deadmetal grupe. No, sve rečeno ne vrijedi generalno, i u svakom polju ima kukolja...

more_horiz
Mucenik je napisao/la:
Koliko je poznato da je Lucifer bio bubnjar na Nebu?

umirem od smijeha umirem od smijeha umirem od smijeha klap klanja

Kao i u svakoj glazbi, tako i u rocku ima makar čega. A upravo u klasici se može naći najviše luđačke glazbe koja loše djeluje na psihu. Ne shvaćam demoniziranje rocka... Nek mi netko takav stav potkrijepi Biblijom, pogotovo ovo s Luciferom kao bubnjarom... Laughing

more_horiz
Postoji glazba nadahnuta od Duha, postoji glazba nadahnuta od svijeta (koji je neprijatelj Bogu). I to je sva razlika.

Zanr, nacin i oblik je nevazan. Istinsko slavljenje dolazi iz srca svakoga tko zna biti blizu Boga i tko poznaje Oca. Smile

more_horiz
ja mislim da rock nije za crkvu...

more_horiz
Kada bi ste znali odakle rock muzika vuče korene i kome je namenjena i s kojom svrhom, borili bi ste se svom snagom da prvo izađe iz vašeg srca pa onda i iz vaše crkve. Inače postoje jedan fenomenalan DVD koji govori o rock muziki vrlo detaljno, i mnoge velike zvezde su tamo pomenute.

I nemoguće je stvarima ovog sveta veličati Boga. "Ko ljubi svet i njegove želje nema ljubavi Očeve u njemu."
Rock muzika sigurno ne dolazi iz Božije prisutnosti kao ideja i inspiracija, pa svakako ga onda ne možete na taj način ni proslavljati.

Taj DVD ću u real video formatu staviti na web. Inače iza toga čak ne stoji moja crkva, ali ono što tamo ljudi izlažu i sa kako silnim argumentima, je svakako istina.

Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

more_horiz
jel misliš Aladin na "They Sold Their Souls For Rock And Roll"?

more_horiz
kada Boga slavimo važno je da dok ga slavimo razmišljamo o tome što pjevamo. nije važno samo spominjati ime Božje. A mislim da sa Rock musikom Boga nemožemo proslaviti.
U muzici isto postoje granice i lako se može zlo upotrebiti. Samo kada pogledamo kako neke vrste muzike kako utječu na psihu i na osećaje čovjeka, mislim da onda možemo reći koji smjer muzike je najprikladniji za slavljenje Boga.

more_horiz
kada Boga slavimo važno je da dok ga slavimo razmišljamo o tome što pjevamo.

cudan pogled na slavljenje imas mirjam...

slavljenje u principu se ne razlikuje mnogo od molitve...dok molis razmisljas li o tome sto govoris? ili samo izlijevas svoje srce pred Gospodinom?

Tako je i sa slavljenjem. To je izlijevanje svog srca pred Bogom. Davanje mu slave i casti, koju osjecamo prema Njemu u nasim srcima. Smile

more_horiz
Najljepse trenutke slavljenja, kada sam bio najblize Bogu u slavljenju nije bilo u ponavljanju rijeci pjesme, vec kad sam Duh povede slavljenje i donese rijeci... To je nesto predivno. Smile

more_horiz
Aladin je napisao/la:
Kada bi ste znali odakle rock muzika vuče korene i kome je namenjena i s kojom svrhom, borili bi ste se svom snagom da prvo izađe iz vašeg srca pa onda i iz vaše crkve. Inače postoje jedan fenomenalan DVD koji govori o rock muziki vrlo detaljno, i mnoge velike zvezde su tamo pomenute.

I nemoguće je stvarima ovog sveta veličati Boga. "Ko ljubi svet i njegove želje nema ljubavi Očeve u njemu."
Rock muzika sigurno ne dolazi iz Božije prisutnosti kao ideja i inspiracija, pa svakako ga onda ne možete na taj način ni proslavljati.

Taj DVD ću u real video formatu staviti na web. Inače iza toga čak ne stoji moja crkva, ali ono što tamo ljudi izlažu i sa kako silnim argumentima, je svakako istina.

Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

taj dvd je sigurno hells bells, samo upozoravam one koji to misle gledati da malo razmišljaju svojom glavom, jer takve stvari su vrlo jednostrane i vrlo vrlo neobjektivan i pristran pristup, ajmo reći dobra podloga za anti rock fanatizam
hm, nemoguće je stvarima ovoga svijeta veličati Boga... pa ne znam što imamo Božansko na ovom svijetu, možda klavir? je li on pao s neba? orgulje? nisu li to ljudi izmislili. nije li klasična muzika bila u 18. stoljeću ono što je rock danas? svako vrijeme nosi svoje.
vidim da je netko ovdje spomenuo kako je rock glupost, i naveo kao primjer deadmetal, mislim stvarno....

more_horiz
Aladin je napisao/la:
.

Hajdemo mi dokazati suprotno. Pogledajmo kako Biblija piše o tome kako se slavi Bog. Idemo na PSALAM 150 na "Završni hvalospjev":

"Hvalite Boga u svetištu njegovu,
slavite ga u veličanstvu svoda nebeskog!
Hvalite ga zbog silnih djela njegovih,
slavite ga zbog beskrajne veličine njegove!
Hvalite ga zvucima roga,
slavite ga harfom i citarom!
Hvalite ga igrom i bubnjem,
slavite ga glazbalima zvonkim i frulom!
Hvalite ga cimbalima zvučnim,
slavite ga cimbalima gromkim!
Sve što god diše,
Jahvu neka slavi! Haleluja!"

I cimbala zvučna i gromka, i igra i bubanj, i glazbala zvonka i zvuk roga su sve, ali baš sve prije, nego što su umrtvljeno, tiho, bezlično slavljenje Boga uz nekakav tihi zvuk gitare ili pak zvuk klavira ili možda orgulja !!!

pozdrav

Euro

more_horiz
Euro je napisao/la:
Aladin je napisao/la:
.

Hajdemo mi dokazati suprotno. Pogledajmo kako Biblija piše o tome kako se slavi Bog. Idemo na PSALAM 150 na "Završni hvalospjev":

"Hvalite Boga u svetištu njegovu,
slavite ga u veličanstvu svoda nebeskog!
Hvalite ga zbog silnih djela njegovih,
slavite ga zbog beskrajne veličine njegove!
Hvalite ga zvucima roga,
slavite ga harfom i citarom!
Hvalite ga igrom i bubnjem,
slavite ga glazbalima zvonkim i frulom!
Hvalite ga cimbalima zvučnim,
slavite ga cimbalima gromkim!
Sve što god diše,
Jahvu neka slavi! Haleluja!"

I cimbala zvučna i gromka, i igra i bubanj, i glazbala zvonka i zvuk roga su sve, ali baš sve prije, nego što su umrtvljeno, tiho, bezlično slavljenje Boga uz nekakav tihi zvuk gitare ili pak zvuk klavira ili možda orgulja !!!

pozdrav

Euro

amen Psalam 150 opisuje pravi rock 'n' roll. Osobno smatram da glazba kojom se proslavlja Bog treba biti vedra i živa, a ne neka umrtvljena i bez ikakvog karaktera. Sumnjam da je svaki rock prikladan za slavljenje Boga, ali isto tako sumnjam i da je sva klasika prikladna. I u jednom i u drugom ima i onog dobrog i prikladnog, kao i onog lošeg i neprikladnog. Jasno, neki podstilovi per se ne mogu iskazati vedrinu (kao spomenuti death metal, koji je BTW 0,8% rocka, ili npr. rave, i tako neki žanrovi).

more_horiz
Mislim da rock nije za crkvu. I ne stoje argumenti da je rock danas što je klasika bila u 18. stoljeću, jer, rock od svojih početaka potiče na neposlušnost roditeljima, razuzdano ponašanje, na sex, na užitak u svim svjetovnim neumjerenostima, drogi i sl. Na destruktivnost, potiče agresiju, depresiju (kako koja grupa), razne vrste nemorala.

more_horiz
Totus Tuus je napisao/la:
Mislim da rock nije za crkvu. I ne stoje argumenti da je rock danas što je klasika bila u 18. stoljeću, jer, rock od svojih početaka potiče na neposlušnost roditeljima, razuzdano ponašanje, na sex, na užitak u svim svjetovnim neumjerenostima, drogi i sl. Na destruktivnost, potiče agresiju, depresiju (kako koja grupa), razne vrste nemorala.

Amen! Ne možeš ni zamisliti do koje mere si u pravu, a koliko su ljudi prevareni svetovnim stvarima i misle da služe Bogu samo zato što prizivaju Njegovo Ime!

Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

more_horiz
Aladin je napisao/la:

Amen! Ne možeš ni zamisliti do koje mere si u pravu, a koliko su ljudi prevareni svetovnim stvarima i misle da služe Bogu samo zato što prizivaju Njegovo Ime!

Brat Aladin
[url=http://www.nevesta-hristova.org
www.nevesta-hristova.org[/quote[/url]]
izvini na osobnosti, ali osuđivanjem drugih ljudi postaješ posljednji koji priziva Božje ime...
totus tuus, cijenim tvoje mišljenje, ali bilo bi pošteno da poslušaš nešto od rock glazbe, evo kreni sa počecima, pa onda ocijeni o čemu se tamo radi. znam da ima ljudi koji upale tv, tamo spot od rammsteina ili mansona, i onda vide kako onaj ramštajnovac vrti glavom kao bolesnik, pa manson kako vrijeđa Krista, i onda osuđuju svaki rock. to je legitimno, ali pristrano i neznanstveno. to je kao da Boga osuđuješ kao krvnika zato što krivo i jednostrano tumačiš neke stihove starog zavjeta

more_horiz
imhotep je napisao/la:
Aladin je napisao/la:

Brat Aladin
[url=http://www.nevesta-hristova.org
www.nevesta-hristova.org[/quote[/url]]
izvini na osobnosti, ali osuđivanjem drugih ljudi postaješ posljednji koji priziva Božje ime...
totus tuus, cijenim tvoje mišljenje, ali bilo bi pošteno da poslušaš nešto od rock glazbe, evo kreni sa počecima, pa onda ocijeni o čemu se tamo radi. znam da ima ljudi koji upale tv, tamo spot od rammsteina ili mansona, i onda vide kako onaj ramštajnovac vrti glavom kao bolesnik, pa manson kako vrijeđa Krista, i onda osuđuju svaki rock. to je legitimno, ali pristrano i neznanstveno. to je kao da Boga osuđuješ kao krvnika zato što krivo i jednostrano tumačiš neke stihove starog zavjeta

Savšeno točno. to stari

more_horiz
Rock je OK do neke granice.Recimo U2 ima prekrasnih pjesama koje meni smiruju i podižu duh,dok recimo Guns'n'roses su pune gnjeva...ne znam.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply