Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Papa

power_settings_newLogin to reply
+15
jakob
Sinke
QEA
ILIJA
magdalena
dubec
Gubavac
Caesar
Euro
Eutanasije
matej24
otpadnik
Izrail
braslav
Živac
19 posters

descriptionPapa - Page 6 EmptyRe: Papa

more_horiz
Čini mi se da smo u zadnjih desetak postova nešto, ili nekoga izgubili? Nigdje ne vidim Krista. Samo uzimamo neke ljude za primjer i prekoravamo jedni druge. Tko su naši pravednici? Da li su to oni za koje pismo kaže: " jer svi su sagriješili i lišeni su Božje slave ..." (Rim 3:23). Da li ćemo se s njima opravdati? Da li su to oni koji su promjenili moj, naše živote? Da li su to oni po kojima imamo sutrašnjicu, po kojima smo u vjećnosti?
To što smo Krista zanemarili, On je na to navikao. Ali ne gasimo Duha. To nije dobro za nas. Ja vam ovdje ne želim držati skraćeni tečaj o "kršćanskom" životu. Samo pozivam sve nas da gledamo u Začetnika. Onda se neće dogoditi da pljujemo jedni po drugima. Tko je taj koji želi zamazati ono što je On oprao? (" i svi su opravdani darom njegove milost, otkupljenjem u Kristu Isusu." Rim 3:24).
Hvala Gospodinu da mi to nemožemo zamazati, jer to je Njegovo dijelo. To što govorimo jedni o drugima, to je ono što je u našim srcima, i što izlazi iz njih (Mk 7:21-23). To govori više o nama, nego onome kome su riječi upućene. I zato nema snage u pomirbenim stavovima koji upućuju na više tolerancije, poštivanja (" pa budimo bolji"). Jedino što nam je ćiniti je doći Kristu kao sirofeničanka (Mk 7:27) u poniznosti kao psić, pod Njegove noge. Tamo je naša utjeha, ali tamo je i naša snaga.
A sve ove opservacije o tome tko je šta u prošlosti učinio ostavimo Njemu: "Njega je Bog izložio da svojom krvi bude Pomirilište po vjeri, da učini očitom svoju pravednost - jer je ostavio nekažnjene prošle grijehe u vrijeme Božje strpljivosti - da učini očitom svoju pravednost u sadašnje vrijeme i da dokaže da je pravedan i da opravdava onoga koji vjeruje u Isusa." (Rim 3:23-26)
Krist je naša prošlost, naša sadašnjost i naša budućnost. Ponašamo se kao mala djeca koja idu u jaslice kad između toga ubacujemo nevažne sitnice.
Neka bi nam Gospodin vratio pogled na sebe.

more_horiz
dubec je napisao/la:
Čini mi se da smo u zadnjih desetak postova nešto, ili nekoga izgubili? Nigdje ne vidim Krista. Samo uzimamo neke ljude za primjer i prekoravamo jedni druge. Tko su naši pravednici? Da li su to oni za koje pismo kaže: " jer svi su sagriješili i lišeni su Božje slave ..." (Rim 3:23). Da li ćemo se s njima opravdati? Da li su to oni koji su promjenili moj, naše živote? Da li su to oni po kojima imamo sutrašnjicu, po kojima smo u vjećnosti?
To što smo Krista zanemarili, On je na to navikao. Ali ne gasimo Duha. To nije dobro za nas. Ja vam ovdje ne želim držati skraćeni tečaj o "kršćanskom" životu. Samo pozivam sve nas da gledamo u Začetnika. Onda se neće dogoditi da pljujemo jedni po drugima. Tko je taj koji želi zamazati ono što je On oprao? (" i svi su opravdani darom njegove milost, otkupljenjem u Kristu Isusu." Rim 3:24).
Hvala Gospodinu da mi to nemožemo zamazati, jer to je Njegovo dijelo. To što govorimo jedni o drugima, to je ono što je u našim srcima, i što izlazi iz njih (Mk 7:21-23). To govori više o nama, nego onome kome su riječi upućene. I zato nema snage u pomirbenim stavovima koji upućuju na više tolerancije, poštivanja (" pa budimo bolji"). Jedino što nam je ćiniti je doći Kristu kao sirofeničanka (Mk 7:27) u poniznosti kao psić, pod Njegove noge. Tamo je naša utjeha, ali tamo je i naša snaga.
A sve ove opservacije o tome tko je šta u prošlosti učinio ostavimo Njemu: "Njega je Bog izložio da svojom krvi bude Pomirilište po vjeri, da učini očitom svoju pravednost - jer je ostavio nekažnjene prošle grijehe u vrijeme Božje strpljivosti - da učini očitom svoju pravednost u sadašnje vrijeme i da dokaže da je pravedan i da opravdava onoga koji vjeruje u Isusa." (Rim 3:23-26)
Krist je naša prošlost, naša sadašnjost i naša budućnost. Ponašamo se kao mala djeca koja idu u jaslice kad između toga ubacujemo nevažne sitnice.

Amen,Amen neka te Bog blagoslovi za ove rijeci razumne.

more_horiz
dubec je napisao/la:

Sve je to lijepo rečeno i ja se time slažem. Ali isto tako nitko od nas ne može reći da ljubi Krista a ne govori , živi i stoji uz istinu . Istina jest ljubav i ljubav jest istina. Tko tvrdi da ljubi Krista a ne živi po njegovim zapovjedima , ljubavi i svoj istini koju je Krist dao u Pismu lažac je i Boga pravi lašcem.Hvala. Bog s vama.

more_horiz
Gubavac je napisao/la:

Sve je to lijepo rečeno i ja se time slažem. Ali isto tako nitko od nas ne može reći da ljubi Krista a ne govori , živi i stoji uz istinu . Istina jest ljubav i ljubav jest istina. Tko tvrdi da ljubi Krista a ne živi po njegovim zapovjedima , ljubavi i svoj istini koju je Krist dao u Pismu lažac je i Boga pravi lašcem.Hvala. Bog s vama.

Svi smo jedni drugima kazali svoje istine (onako kako mi vidimo stihove), i daljnje pilanje po njima samo dovodi do raskola. To možemo učiniti odmah, i u tom slučaju svi gubimo, ili možemo mijenjeti. Uzimajuči riječi pape ili egw (sada sam se sigurno nekog napiknuo) ne možemo "Boga činiti lašcem". Jer nitko od nas ne živi totalno ispunjeni Duhom ovaj život. Ovo nije uvođenje grijeha na mala vrata, već način da krenemo od sebe. Da svatko kaže gdje on Boga čini lašcem, da kaže gdje njegova crkva zastranjuje (naravno, ovo zadnje nikom ne preporučam, jer će morati mijenjati crkvu). Ali govorimo o sebi, o svojim problemima u hodu s Bogom, a ne samo napadati druge "denominacije" (užasnog li imena za brata ili sestru). Idemo osokolit jedni druge, idemo podržat, nositi. Na to smo pozvani. A svi najradije vadimo trn iz oka onoga drugoga.
Kad si zadnji put sreo Isusa? Što je On tebi kazao? Daj da i ja budem blagoslovljen tvojim životom, tvojim susretom s Gospodinom. Daj da se i ja okoristim tvojom poniznošću, tvojom ljubavi prema Kristu. Daj da i za mene to bude poticaj da krenem tim putom.
Jučer sam čitao stihove iz Hošee. Hoš 2:15-25. Stihovi su upućeni odabranom narodu, i odnose se na proročanstvo koje će se tek dogoditi. I naizgled bi rekkli: nisu za nas. Ali, od 21-25 stiha vidimo samo Božji karakter. I to je ono za nas, to je ono što i mi možemo konzumirati, upotrijebiti, ohrabriti.
21 Zaručit ću te sebi dovijeka; zaručit ću te u pravdi i u pravu, u nježnosti i u ljubavi. On je taj koji je odabrao. I kad je odabrao, učinio je to zauvijek, neće promjeniti svoju odluku. Učinio je to po pravdi (naplatio je grijeh), i učinio je to da mi svi imamo pravo (u imenu Isusa Krista,) ovakvi kakvi jesmo, doći pred Oca, zvati se djecom Božjom. Učinio je to na način da te nije ničim povrijedio, otvorio još dublje nezarslu ranu, učinio u ljubavi, koju do tada nisi poznavao. Odgovor na nju je bilo samo naše pokajanje, naše suze, naše pomirenje s Ocem. Sjeti se tih dana. Odgovor na križ se ne zaboravlja.
22 zaručit ću te u vjernosti i ti ćeš spoznati Jahvu. Ovdje govori o svojoj vjernosti, koju daje svojoj zaručnici. Neće je više nikad odmaknuti od nje. I tek kad smo zaručnica, tek onda možemo spoznati Gospodina. Do tada, priča o Bogu je samo ljudska filozofija. Samo zaručnica je ispunjena Duhom, i samo zaručnica govori "Aba oče".
25 ... zamilovat ću Nemilu, Ne-narodu mom reći ću: "Ti si narod moj!" a on će reći: "Bože moj!" Da li ti se ikad desilo da si nešto naopako učinio čovjeku koji ti nije bio sklon? Da li je ikada stavio ruku u đep, izvadio novac i platio za tvoju štetu onaj kome si bio nemil? Da li ti je ikad zamilovao onaj koji te osuđuje? To je učinio tvoj Gospodin s tobom. To je učinio naš Gospodin s nama, sa zaručnicom. A naš je odgovor: BOŽE MOJ. Nema ni nikoga, nema ni jednoga, osim tebe Gospodine moj.

Naravno, dozvoljavam osobnosti u doživljaju ovih stihova. Jer moj Gospodin dotiće nutrinu. I želi tim doticajem promjeniti vanjštinu. Želi tim doticajem, da svi oni koji su Njegovi, da zaručnica cijelom svijetu kroz riječi Bože moj objavi Zaručnika.
Ostanite mi blagoslovljeni i nosimo jedni druge. Tek kroz Njegovu vjernost, ćemo upoznati Gospodina (s 22). Ne očekujmo to od naših riječi. Snaga je u Njemu, a ne u nama.
I neka mi oproste svi oni koji su dobili dublju viziju ovih stihova. Neka se jave. I neka nas blagoslove.

more_horiz
dubec je napisao/la:
Gubavac je napisao/la:

Svi smo jedni drugima kazali svoje istine (onako kako mi vidimo stihove), i daljnje pilanje po njima samo dovodi do raskola. To možemo učiniti odmah, i u tom slučaju svi gubimo, ili možemo mijenjeti. Uzimajuči riječi pape ili egw (sada sam se sigurno nekog napiknuo) ne možemo "Boga činiti lašcem". Jer nitko od nas ne živi totalno ispunjeni Duhom ovaj život. Ovo nije uvođenje grijeha na mala vrata, već način da krenemo od sebe. Da svatko kaže gdje on Boga čini lašcem, da kaže gdje njegova crkva zastranjuje (naravno, ovo zadnje nikom ne preporučam, jer će morati mijenjati crkvu). Ali govorimo o sebi, o svojim problemima u hodu s Bogom, a ne samo napadati druge "denominacije" (užasnog li imena za brata ili sestru). Idemo osokolit jedni druge, idemo podržat, nositi. Na to smo pozvani. A svi najradije vadimo trn iz oka onoga drugoga.
Kad si zadnji put sreo Isusa? Što je On tebi kazao? Daj da i ja budem blagoslovljen tvojim životom, tvojim susretom s Gospodinom. Daj da se i ja okoristim tvojom poniznošću, tvojom ljubavi prema Kristu. Daj da i za mene to bude poticaj da krenem tim putom.
Jučer sam čitao stihove iz Hošee. Hoš 2:15-25. Stihovi su upućeni odabranom narodu, i odnose se na proročanstvo koje će se tek dogoditi. I naizgled bi rekkli: nisu za nas. Ali, od 21-25 stiha vidimo samo Božji karakter. I to je ono za nas, to je ono što i mi možemo konzumirati, upotrijebiti, ohrabriti.
21 Zaručit ću te sebi dovijeka; zaručit ću te u pravdi i u pravu, u nježnosti i u ljubavi. On je taj koji je odabrao. I kad je odabrao, učinio je to zauvijek, neće promjeniti svoju odluku. Učinio je to po pravdi (naplatio je grijeh), i učinio je to da mi svi imamo pravo (u imenu Isusa Krista,) ovakvi kakvi jesmo, doći pred Oca, zvati se djecom Božjom. Učinio je to na način da te nije ničim povrijedio, otvorio još dublje nezarslu ranu, učinio u ljubavi, koju do tada nisi poznavao. Odgovor na nju je bilo samo naše pokajanje, naše suze, naše pomirenje s Ocem. Sjeti se tih dana. Odgovor na križ se ne zaboravlja.
22 zaručit ću te u vjernosti i ti ćeš spoznati Jahvu. Ovdje govori o svojoj vjernosti, koju daje svojoj zaručnici. Neće je više nikad odmaknuti od nje. I tek kad smo zaručnica, tek onda možemo spoznati Gospodina. Do tada, priča o Bogu je samo ljudska filozofija. Samo zaručnica je ispunjena Duhom, i samo zaručnica govori "Aba oče".
25 ... zamilovat ću Nemilu, Ne-narodu mom reći ću: "Ti si narod moj!" a on će reći: "Bože moj!" Da li ti se ikad desilo da si nešto naopako učinio čovjeku koji ti nije bio sklon? Da li je ikada stavio ruku u đep, izvadio novac i platio za tvoju štetu onaj kome si bio nemil? Da li ti je ikad zamilovao onaj koji te osuđuje? To je učinio tvoj Gospodin s tobom. To je učinio naš Gospodin s nama, sa zaručnicom. A naš je odgovor: BOŽE MOJ. Nema ni nikoga, nema ni jednoga, osim tebe Gospodine moj.

Naravno, dozvoljavam osobnosti u doživljaju ovih stihova. Jer moj Gospodin dotiće nutrinu. I želi tim doticajem promjeniti vanjštinu. Želi tim doticajem, da svi oni koji su Njegovi, da zaručnica cijelom svijetu kroz riječi Bože moj objavi Zaručnika.
Ostanite mi blagoslovljeni i nosimo jedni druge. Tek kroz Njegovu vjernost, ćemo upoznati Gospodina (s 22). Ne očekujmo to od naših riječi. Snaga je u Njemu, a ne u nama.
I neka mi oproste svi oni koji su dobili dublju viziju ovih stihova. Neka se jave. I neka nas blagoslove.

Opet se slažem sa svime rečenim.Ja govorim o istini onakvoj kakva je dana od Boga preko njegove objave Svetog Pisma. Nema tu moje i tvoje istine. Postoji samo jedna istina--- Božja koju spoznajemo kroz Pismo i osobnu zajednicu sa Bogom. A sad je druga stvar što nam ,zbog svoje vlastite sebičnosti, neke stvari smetaju u Biblijskoj istini pa ju moramo razblažiti malo svojom istinom koja to nije.Ja ne napadam nikoga niti nikoga ne osuđujem ali Pismo nam je dano radi spoznaje našeg Spasitelja i radi odgajanja u pravednosti tako da je time sve rečeno.Govorenje protiv Pisma i samim time protiv Boga u bilo kojem aspektu jest hula i laž . Tada pravimo Boga lašcem kada sumnjamo i preoblikujemo njegove istine koje su nam dane u Pismu da bi malo više pasale našim istinama koje to nisu jer su nam one Biblijske ipak malo preteške.I tu je problem.Nemožemo reći da volimo Boga a govorimo protiv njegove Riječi i ne vršimo ono što nam je dano u istoj.Onda smo sami sebi kontradiktorni i licemjerni.Mir vam u Isusu Kristu Gospodinu našemu.

more_horiz
Opet se slažem sa svime rečenim.Ja govorim o
istini onakvoj kakva je dana od Boga preko njegove objave Svetog Pisma.
Nema tu moje i tvoje istine. Postoji samo jedna istina--- Božja koju
spoznajemo kroz Pismo i osobnu zajednicu sa Bogom. A sad je druga stvar
što nam ,zbog svoje vlastite sebičnosti, neke stvari smetaju u
Biblijskoj istini pa ju moramo razblažiti malo svojom istinom koja to
nije.Ja ne napadam nikoga niti nikoga ne osuđujem ali Pismo nam je dano
radi spoznaje našeg Spasitelja i radi odgajanja u pravednosti tako da
je time sve rečeno.Govorenje protiv Pisma i samim time protiv Boga u
bilo kojem aspektu jest hula i laž . Tada pravimo Boga lašcem kada
sumnjamo i preoblikujemo njegove istine koje su nam dane u Pismu da bi
malo više pasale našim istinama koje to nisu jer su nam one Biblijske
ipak malo preteške.I tu je problem.Nemožemo reći da volimo Boga a
govorimo protiv njegove Riječi i ne vršimo ono što nam je dano u
istoj.Onda smo sami sebi kontradiktorni i licemjerni.Mir vam u Isusu
Kristu Gospodinu našemu.

I ja se sa svime slažem. Ali možda je problem u jednom retoričkom elementu, gdje se ostavlja dojam da pojedinci nekad svoju istinu smatraju elitističkom.

Da ne bude zabune, ja mislim da sam ja u pravu u vezi nekih stvari, ali ne mislim da su moji sugovornici ovdje licemjerni jer se ne slažu samnom. Prema mojim interpretacijama Pisma, Bog je preko Isusa Krista osnovao sustav papinstva, i vjerujem da je suprotna argumentacija kontradiktorna Svetom Pismu. Ali ovo ne znači da je moj sugovornik hulitelj, on tek vjeruje u istog Boga drukčije nego ja- a Bog je Taj koji daje vjeru i nisam tu da sudim što je spasenje, a što greška.

Budimo braća, a ne denominacije. Budimo Kršćani, a ne radikali.

more_horiz
Sad smo se svi (ili barem manjinska večina) složili oko naših stavova. A gdje su sad oni koji nas žele blagosloviti? (i oko ovoga smo se dogovorili).
Gdje je Krist u tvojem, da, da baš tebe pitam, gdje je Krist u tvojem životu? Jesi li ga danas susreo? Da li ti ga je Duh danas objavio? Pričaj. Podjeli trenutke istinske radosti u tvojem životu (a to je susret s Gospodinom) s nama. Obraduj nas. Neka i nas Gospodin blagoslovi kroz tebe.

more_horiz
Po ovom blagom nagovješćju otvaranju blagoslovljenih prostora plodnog dijaloga u prijeporima oko infalibiliteta - nepogriješivosti - u sadašnje vrijeme složene eshatološke blzine osjećamo terete već otrcanih prijepora između mitologiziranih antimontanista i mitologiziranih ultramontanista ..Ovaj teret je ostao i u političkim sadržajima još od vremena međunarodnih odnosa u okružju I Koncila..
Većina vjernika među katolicima i protestantima više ni nezna činjenicu da se nepogrješivost ne odnosi na sav opseg papinog rada i koje su granice i implikacije definirane ex catedre..
Slučaj pape Honorija I i drugih o njihovom upadanju u zabludu i krivovjerje još uvijek se uzimaju kao argument i protiv ex katedra autoriteta..
O ovoim novi prostorima dijaloga oko eshatoloških praktičkih suzbijanja neprijateljstva prema Kristovom križu dopustite mi napisati slijedeći post za koji sat dva..Želim vam Božji blagoslov u dijalogu koji će pomoći svima da provedu Judinu poslanicu u životu vjere...

Jedna od miotologiziranih tema je i konkretna eksplikacija usmene tradicije tj predaje..Nju bi trebalo otpakirati i opisati ili navesti sadržaje...

more_horiz
dubec:
Sad smo se svi (ili barem manjinska večina) složili oko naših stavova. A gdje su sad oni koji nas žele blagosloviti? (i oko ovoga smo se dogovorili).
Gdje je Krist u tvojem, da, da baš tebe pitam, gdje je Krist u tvojem životu? Jesi li ga danas susreo? Da li ti ga je Duh danas objavio? Pričaj. Podjeli trenutke istinske radosti u tvojem životu (a to je susret s Gospodinom) s nama. Obraduj nas. Neka i nas Gospodin blagoslovi kroz tebe

abraham
Po ovom blagom nagovješćju otvaranju blagoslovljenih prostora plodnog dijaloga u prijeporima oko infalibiliteta - nepogriješivosti - u sadašnje vrijeme složene eshatološke blzine osjećamo terete već otrcanih prijepora između mitologiziranih antimontanista i mitologiziranih ultramontanista ..Ovaj teret je ostao i u političkim sadržajima još od vremena međunarodnih odnosa u okružju I Koncila..
Većina vjernika među katolicima i protestantima više ni nezna činjenicu da se nepogrješivost ne odnosi na sav opseg papinog rada i koje su granice i implikacije definirane ex catedre..
Slučaj pape Honorija I i drugih o njihovom upadanju u zabludu i krivovjerje još uvijek se uzimaju kao argument i protiv ex katedra autoriteta..
O ovoim novi prostorima dijaloga oko eshatoloških praktičkih suzbijanja neprijateljstva prema Kristovom križu dopustite mi napisati slijedeći post za koji sat dva..Želim vam Božji blagoslov u dijalogu koji će pomoći svima da provedu Judinu poslanicu u životu vjere...

Ilija:
Sto ocekujem?
Ocekujem dijalog na osnovu ciinjenica a ne da uvjek neko nesto pravda iako je ocigledno zlo ,tako je i sa papom i papskim sistemom,ja ne mislim da covjek treba da svoju instituciju sebe ili crkvu kojoj pripada velica nasuprot Biblijskom osvjedocenju da je crkva ili pojedinac cinio suprotno od onog sto je Biblijski nauk.

Dakle - ako postoji očigledno zlo - postoji li i očigledno dobro da nebismo protiv relativiziranja apsolutizirali i dogmatizirali papu kao zlu stranu?
Mislim da treba razlikovati u dijalogu montanista i antimntanista, dakle u dijalogu oko malog roga službu pape od osobe u povijesti...

Ovih se dana sjećamo križarskoga rata koji je nosio naziv dječji križarski rat kada je mnoštvo djece stradalo na putu i mnoštvo bilo zarobljeno i brodovima prodano u ropstvo. Godina 2004. proglašena je godinom sjećanja na trgovinu robljem i njezino ukidanje, a 23. kolovoza je proglašen međunarodnim danom sjećanja na tu žalosnu pojavu ljudskoga društva. Ne možemo, nažalost, reći da su trgovina ljudima i ropstvo prošlost. Ne možemo reći ni da su u sadašnjosti prisutni kao pojedinačni prijestup, da nisu institucionalizirani. Trgovci ljudima međusobno su umreženi, organizirani i ostvaruju, prema nekim procjenama, godišnju dobit veću od 7 milijarda dolara. U traženju oprosta za grijehe Crkve u povijesti tražio je Ivan Pavao II. oprost i za grijeh trgovanja crnim robljem koji je, prema Papinim riječima, počinio »nemali broj kršćana«. U govoru izrečenom u Kući robova na otoku Gorée (Senegal) 1982. godine Papa je trgovinu robljem opisao kao »dramu uljudbe koja se nazivala kršćanskom« te je usporedio s logorima smrti koje također treba upisati u račun »civilizacije koja se nazivala i koja se naziva kršćanskom«. U traženju oprosta za grijeh trgovine robljem, Ivan Pavao II. ne propušta upozoriti i na govore papâ koji su tu trgovinu osuđivali.Trend zabrane prosjačenja koji je zahvatio Italiju zamagljuje rješavanje problema siromaštva i otvara nove oblike trgovine ljudima..Smatram da se dijalog o papi može voditi objektivno iako u svezi sa eshatologijom koja u doktrinama protestantskih denominacija ima kako je ovdje spomenuto - mitološki sadržaj koji ne razlikuje službu i osobu pa su sve pape antikristi zato što je bilo papa koji nisu časno živjeli i popuštali su političkim apetitima zbog kojega je i došlo do raskola zapadne crkve u vrijeme kada je Francuski kralj Filip lijepi dobio apetit na templarsku imovinu ..

more_horiz
O kojim je cinjenicama rijec?
Da li na primjer iz suvremenosti kako je Jakob nagovijestio jedan problem - svaladavanja ropstva i trgovine ljudima i spomenio papu Ivana Pavla II.
"Marinović: IOM u različitim državama surađuje sa Crkvama na suzbijanju tog problema. U Rumunjskoj smo zajedno radili kampanju, u Italiji zajedno pomažemo žrtvama, u Africi smo započeli također program pomoći u suradnji s časnim sestrama i njihovim organizacijama. Spremnost je iskazao i papa Ivan Pavao II. na vatikanskoj konferenciji održanoj u svibnju 2002. godine. Na dvodnevnoj konferenciji sudjelovali su stručnjaci iz 35 zemalja a Papa se, u obraćanju skupu, zauzeo protiv pojava povezanih sa seksualnom eksploatacijom žena i djece. Više od 100 bivših žrtava trgovanja u seksualnoj industriji iz Afrike, Azije i Istočne Europe bile su na Papinoj audijenciji a on ih je ohrabrio riječima »da vjerno pratite put slobode, osnovnu zasadu ljudskog dostojanstva«. U skladu s tim smatram da bi i Crkva u Hrvatskoj također mogla pomoći na suzbijanju tog problema."citat iz Glasa Koncila

more_horiz
Na primjer što ovdje nije dobro rečeno i pozvano na sveti život u praksi svagdašnjice za one koji su skpetični prema papi:
Citiram:
"

Papin boravak u Bressanoneu bliži se kraju. Papa je danas postao počasni građanin južno-tirolskoga grada. U nedjelju će na trgu ispred katedrale predvoditi molitvu Anđeoskoga pozdravljenja, a u ponedjeljak se vraća u Castel Gandolfo. Tiskovni ured Svete Stolici u četvrtak je (7. kolovoza) objavio tekst Papina dijaloga sa svećenicima u Bressanoneu. Na svećeničke upite Papa je odgovarao na talijanskome i njemačkome jeziku. Odgovarajući na njemačkome jeziku na upit jednoga sjemeništarca koji je sudjelovao na XXIII. svjetskome danu mladeži u Sydneyu – kako živjeti i svjedočiti snagu Duha Svetoga?, Papa je istaknuo kako to ne možemo sami činiti. U konačnici pomaže nam Gospodin, ali mi moramo biti raspoloživa sredstva. Jednostavno bih rekao, nitko ne može dati ono što nema, to jest: mi ne možemo učinkovito prenijeti Duha Svetoga, učiniti ga primjetnim ako mu sami nismo bliski. Eto zašto mislim da je najvažnije da sami ostanemo, tako reći, u domašaju Duha Svetoga, da budemo u dodiru s Njim. Ako nas stalno iznutra potiče Duh Sveti, ako je On prisutan u nama, možemo ga prenijeti drugima; On će nam tada dati maštu i kreativne ideje kako to učiniti; te se ideje ne mogu programirati nego se rađaju iz same okolnosti, tu djeluje Sveti Duh – rekao je Benedikt XVI.
Sveti je Otac istaknuo kako uz duhovnu dimenziju valja voditi računa i o čisto ljudskoj dimenziji: ako živimo s Kristom – ustvrdio je – onda ćemo uspijevati i u ljudskim stvarima. Vjera se naime ne sastoji samo od nadnaravnoga vidika, ona obnavlja čovjeka u njegovome čovještvu, to je očito u usporedbi između knjige Postanka i 20. Ivanova poglavlja; vjera se oslanja na naravne kreposti: poštenje, radost, odanost dijalogu, sposobnost praštanja, velikodušnost, dobrotu i uzajamnu srdačnost. Te su ljudske kreposti znak prisutnosti vjere, da smo doista s Kristom. Moramo biti veoma pozorni, čak i što se tiče nas samih, na ovo: učiniti da u nama dozrije istinsko čovještvo, jer vjera zahtijeva cjelovito ostvarenje ljudskoga bića. Moramo dobro i na pravi način obavljati svoje svakodnevne obveze, poštovati bližnjega, skrbiti za njega, a to je najbolji način da se sami za sebe brinemo – istaknuo je Benedikt XVI.
Odgovarajući na pitanje jednoga svećenika o odnosu između stvaranja i otkupljenja, Papa je istaknuo kako je taj odnos nerazdvojan.
U posljednjim je desetljećima nauk o stvaranju gotovo iščeznuo iz teologije, postao je neprimjetan. Sada opažamo posljedice takvoga shvaćanja. Otkupitelj je Stvoritelj, a ako ne naviještamo Boga u njegovoj cjelovitosti – kao Otkupitelja i Stvoritelja – podcjenjujemo otkupljenje. Zaista, ako Bog nema ništa reći u stvaranju, ako ga ograničimo samo na jedan dio povijesti, kako onda može stvarno shvatiti čitavi naš život? Kako će moći donijeti spasenje cjelovitome čovjeku i svijetu – zapitao se Benedikt XVI., potom je odgovorio onima koji optužuju kršćane da odobravaju iskorištavanje okoliša, pozivajući se na knjigu Postanka: Podložite zemlju! Prava je zadaća kršćana – pojasnio je Papa – da budu čuvari stvorenoga. Ako promatramo ono što je nastalo oko samostana, kao i u mjestima gdje su nastali i nastaju mali rajevi, oaze stvorenja, jasno je da to nisu samo riječi, nego je tu riječ Stvoriteljeva shvaćena na ispravan način, tu se živjelo sa Stvoriteljem-Otkupiteljem, nastojalo se spasiti stvoreno a ne uništiti ga. U ovaj kontekst ulazi osmo poglavlje poslanice Rimljanima, gdje se govori da stvorenje pati i cvili zbog podložnosti, te da očekuje objavljivanje sinova Božjih: osjetit će se oslobođeno kada dođu stvorenja, ljudi koji su sinovi Božji i koji će se prema njemu odnositi poput Boga. Uvjeren sam da upravo to možemo istaknuti kao stvarnost: Stvorenje cvili – to zamjećujemo, tako reći, čujemo – i očekuje ljude koji će ga poput Boga paziti. Brutalno postupanje sa stvorenjem počinje tamo gdje nema Boga, gdje je materija samo za nas, gdje smo mi osnovno mjerilo, gdje je stvorenje jedino naše vlasništvo i samo ga za nas koristimo – zaključio je Benedikt XVI."
http://www.radiovaticana.org/cro/Articolo.asp?c=223834

more_horiz
Papa antikrist? Da nisu mozda i svi katolici antikristi? Papa nije antikrist! http://www.thecatholictreasurechest.com/anti.htm A Biblija veli da su antikristi oni koji su otpali. (1 Iv 2,19). Tko je od koga otpao? Katolici od protestanata?

more_horiz
crusadercro je napisao/la:
Papa antikrist? Da nisu mozda i svi katolici antikristi? Papa nije antikrist! http://www.thecatholictreasurechest.com/anti.htm A Biblija veli da su antikristi oni koji su otpali. (1 Iv 2,19). Tko je od koga otpao? Katolici od protestanata?

Cuj crusadercro,izgleda da se ocito nisi jos dao priviknuti retorici ovog foruma.Ovakva rivalska konverzacija je ovdje nedopustena.
Ovdje se mora uvazavati drugi i drugaciji,dobio si zamolbu u pozdravnom pismu.
A ako hoces sto o antikristu reci,evo ti zgodne teme izvoli se tamo ukljuciti.
https://izaija95.forumcroatian.com/proroeanstva-kraj-vremena-f12/da-li-je-razbijanje-jugoslavije-djelo-antikrista-t1430.htm

more_horiz
Papa - Page 6 Knight1Papa - Page 6 Knight2

Bolje je obući suvremeno oružje tj oružje Božje koje širi ljubav u osvjetljavanju života i neraspadljivosti u svijetu boli i patnji mase ljudi svih vjera koji su izgubili svaku nadu te su poniženi i odbačeni..Smijemo li voditi ovakav neprimjereni dijalog a da ne nanesemo štetu koju je vjerojatno Krist platio ali što nam ne dopušta tražiti dodatno plaćanje ..

more_horiz
Gospod Isus Krist

more_horiz
KRAJVREMENA je napisao/la:
Gospod Isus Krist

Na subotnjoj audijenciji papa Benedikt XVI je ukazao na neprolaznu Rijec Isusa Krista koju treba navjescivati protiv zaboravljanja Boga i protiv zaborava u koji se u vrijednosnoj i financijskoj krizi urusava danasnji covjek ..
citiram jedan komentar:
"
Susret na vrhu dvadesetak najbogatijih država, održan sredinom mjeseca studenoga u SAD-u, niti je kanio niti je mogao ponuditi pravo, zdravo, temeljito i trajno rješenje svjetske financijske krize, a nije ni otkrio javnosti što je to dovelo do tako golemoga urušavanja dijela svjetskoga financijskog poretka. Dojam je da gotovo nitko ne želi govoriti o ideologiji koja je humus iz kojega je izrastao dosadašnji svjetski financijski sustav, a upravo je ta ideologija i pravi i glavni uzrok sadašnje krize. Čini se da nitko ne želi javno reći da bi se događanje sadašnje svjetske financijske krize, koje je krah nenaravne liberalističke ideologije, moglo prispodobiti rušenju Berlinskoga zida koje je označilo krah marksističke i komunističke ideologije. Kao što je izostala planetarna osuda marksističke i komunističke ideologije, tako nema spremnosti da se prozove i osudi liberalistička ideologija čiji je plod globalizacija i aktualna svjetska financijska kriza. Kao što komunistička i marksistička ideologija, uz stanovite kompromise i presvlačenja njezinih zagovornika i dalje živi i djeluje, tako će usprkos sadašnjem očitom krahu, i dalje živjeti i liberalistička ideologija; također uz stanovite kompromise i kozmetička presvlačenja njezinih pristaša. Stav Papinskoga vijeća »Iustitia et pax« da za rješenje sadašnje svjetske krize nije dovoljna jednostavna revizija međunarodnih gospodarskih i financijskih institucija već da je nužno potpuno novo ustrojavanje gospodarsko-financijskoga svjetskog sustava, ljubazni je poziv da se odbaci liberalistička ideologija i da se na temelju vječnih univerzalnih vrijednosti - da čovjek i ljudsko dostojanstvo budu na prvome mjestu a ne profit - ustroji potpuno novi gospodarsko-financijski svjetski sustav.
U najmanju ruku, vrlo je neobično što se pred prijetnjom posljedica svjetske financijske krize u hrvatskom društvu dramatično šire crne slutnje, što se zastrašuju i oni već osiromašeni i oni koji se ubrajaju u tzv. srednji sloj, što se ubija nada mladima koji tek trebaju riješiti svoja egzistencijalna pitanja. Vrlo je zabrinjavajuće što u tome, uz medije koji su se bezbroj puta već iskazali kao oni kojima nije stalo do dobrobiti svih članova hrvatskoga društva, sudjeluju i političari na vlasti i u opoziciji te se nameće pitanje: Nije li to znak da snage koje od osamostaljenja Hrvatske (bilo javno i službeno bilo neslužbeno i tajno) kontroliraju hrvatsko društvo traže alibi za svoj golemi neuspjeh za koji nisu spremne preuzeti odgovornost? Nije li i na svjetskom planu i u Hrvatskoj na djelu igra skrivača?" iz
Papa - Page 6 Menu_strelica_blink
Komentar

more_horiz
nisam u tome kontekstu mislio što se tiče pape da je on Gospod Isus Krist nego u kontekstu toga što katolička crkva sluša ono što kaže papa pa iako se to kosi sa Riječju Božjom . i to je njima apsolut bez obzira što kaže pismo . u tome kontekstu sam htio da kažem da je naš apsolut Gospod Isus Krist(Riječ Božja)

more_horiz
KRAJVREMENA:

nisam u tome kontekstu mislio što se tiče pape da je on Gospod Isus Krist nego u kontekstu toga što katolička crkva sluša ono što kaže papa pa iako se to kosi sa Riječju Božjom . i to je njima apsolut bez obzira što kaže pismo . u tome kontekstu sam htio da kažem da je naš apsolut Gospod Isus Krist(Riječ Božja)

Katolička Crkva sluša samo Krista, onako kako je zasvjedočen u Pismu i Predaji. Papa ništa samovoljno nemože donijeti. Uostalom, da nije Crkve, ne bi bilo ni Pisma. Upravo Pismo svjedoči o papinstvu.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply