Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Papa

power_settings_newLogin to reply
+15
jakob
Sinke
QEA
ILIJA
magdalena
dubec
Gubavac
Caesar
Euro
Eutanasije
matej24
otpadnik
Izrail
braslav
Živac
19 posters

descriptionPapa - Page 8 EmptyRe: Papa

more_horiz
KRAJVREMENA je napisao/la:
Ona govori o onoj crkvi koja je ostavila riječ ,pomiješala se sa svijetom i uvela neke svoje vjeroispovijesti .Nažalost to nije samo slučaj sa KC nego i sa njezinim kćerima ,koje u početku imaše svijetlo a poslije je učinila isto što i njezina majka .
I Krist je pozvao svoju nevestu da izađe između njih da primi znak uskrsnuća. To je za one koji su predodređeni prije postanka svijeta i oni će čuti taj glas .

Vele nam Crkve koje su iz Biblijske spoznaje izbacile raspravu nad Mojsijevim tijelom Mihaela i demona.

more_horiz
Ona govori o onoj crkvi koja je ostavila riječ ,pomiješala se sa svijetom i uvela neke svoje vjeroispovijesti .Nažalost to nije samo slučaj sa KC nego i sa njezinim kćerima ,koje u početku imaše svijetlo a poslije je učinila isto što i njezina majka .
I Krist je pozvao svoju nevestu da izađe između njih da primi znak uskrsnuća. To je za one koji su predodređeni prije postanka svijeta i oni će čuti taj glas .

To je za one koji su predodređeni prije postanka svijeta i oni će čuti taj glas

je li ovo predestinacija?

more_horiz
Rimljani 8:29 , jer koje je predvidio , one je i predodredio da budu jednaki slici njegova Sina , da ovaj bude prvorođenac među mnogom braćom .A koje je predodredio,one je i pozvao,koje je pozvao ,one je i opravdao,koje je opravdao,one je i proslavio.
Ako ti nije ovo dosta evo ti Efežani1:3,14.
Ovo je predistivacija.Bog te Blagoslovio!

more_horiz
jeste li si ikada dali slobodu
da na jedno pitanje ne mora isključivo biti
odgovor od jedne riječi,
odnosno da istinitost tražite gledanjem najmanje iz dvije perspektive!?

Recimo poput prolaska bezbojnog svjetla kroz prizmu
da bi se očitovala istina o tom svjetlu koje je sastavljeno
od divnih Boja!?

Predodređenost,...
mora biti gledana kao isključivost i nepromjenjivost?
Onda ste ovaj stih svetog pisma upravo protumačili kao silovanje prava!
Tiraniju!
pa zar kažete da je moj Bog TIRANIN
koji ne priznaje moju slobodnu volju i promjenjivost koju uvjetuje nestalnost bića kakvo jesam!?

Ne osjećam tako u svom životu!

Vi!?

Možda razmatranje u kojem moja slobodna volja čovjeka
sudjeluje aktivno u predestinaciji!?
Zar bi mi Gospodin dao Dostojanstvo Slobodnog Stvorenja s razumom i voljom
pa mi ga na svojevoljno i neobjavljeno Predestinacijom Ukinuo!!??

Ja znam
da je Gospodin Svevišnji, Stvoritelj i Sveznajući
iznad svega Dobri i Ljubav sama!
i da je sve OD Gospodina, U Gospodinu i ZA Gospodina!!

Ako je kao takav ALFA i OMEGA
početak i uvir stvaranja
to mu daje Vlast nad Vremenom i Znanje o svemu stvorenom!
Tako u samom iskonu
bijaše Misao Gospodnja koja poželi i učini sve vidljivo i nevidljivo!!

Stih koji staviste vidim ovako:

Bog Ljubav me poznavao prije nego li me zače majka moja, želio me na ovom svijetu i predvidio me u njemu, misao Njegova moje je začeće!
Čini sve Dobro i takvom me predodredio, Sveta da budem jednaka slici Sina Njegovog Jedinorođenog jer smo na sliku Božju stvoreni!
Pozvao me!
Pozivu se u slobodi odazvati. Ta Sina je poslao da nas okupi, da sve ljude spasi. Neće se svatko odazvati. Slobodni smo birati blagoslov ili prokletstvo, sude nam naša djela i Vjera. Slobodna sam Vjerovati i NEVjerovati, ne odazvati se Svadbi Jagančevoj!!
Opravdani su koji uzvjerovaše, koji su pravedni pred licem Gospodnjim, koji su nevini i mučenici,bezbrojno je mnoštvo na nebesima...oni jesu u Slavi Gospodnjoj proslavljeni da se sveti Ime Njegovo!!

Bog sa vama Miljenici Gospodina našega Isusa Krista

Mi-Ha-El

more_horiz
Mi-Ha-El je napisao/la:
odgovor od jedne riječi,
odnosno da istinitost tražite gledanjem najmanje iz dvije perspektive!?

Recimo poput prolaska bezbojnog svjetla kroz prizmu
da bi se očitovala istina o tom svjetlu koje je sastavljeno
od divnih Boja!?

Predodređenost,...
mora biti gledana kao isključivost i nepromjenjivost?
Onda ste ovaj stih svetog pisma upravo protumačili kao silovanje prava!
Tiraniju!
pa zar kažete da je moj Bog TIRANIN
koji ne priznaje moju slobodnu volju i promjenjivost koju uvjetuje nestalnost bića kakvo jesam!?

Ne osjećam tako u svom životu!

Vi!?

Možda razmatranje u kojem moja slobodna volja čovjeka
sudjeluje aktivno u predestinaciji!?
Zar bi mi Gospodin dao Dostojanstvo Slobodnog Stvorenja s razumom i voljom
pa mi ga na svojevoljno i neobjavljeno Predestinacijom Ukinuo!!??

Ja znam
da je Gospodin Svevišnji, Stvoritelj i Sveznajući
iznad svega Dobri i Ljubav sama!
i da je sve OD Gospodina, U Gospodinu i ZA Gospodina!!

Ako je kao takav ALFA i OMEGA
početak i uvir stvaranja
to mu daje Vlast nad Vremenom i Znanje o svemu stvorenom!
Tako u samom iskonu
bijaše Misao Gospodnja koja poželi i učini sve vidljivo i nevidljivo!!

Stih koji staviste vidim ovako:

Bog Ljubav me poznavao prije nego li me zače majka moja, želio me na ovom svijetu i predvidio me u njemu, misao Njegova moje je začeće!
Čini sve Dobro i takvom me predodredio, Sveta da budem jednaka slici Sina Njegovog Jedinorođenog jer smo na sliku Božju stvoreni!
Pozvao me!
Pozivu se u slobodi odazvati. Ta Sina je poslao da nas okupi, da sve ljude spasi. Neće se svatko odazvati. Slobodni smo birati blagoslov ili prokletstvo, sude nam naša djela i Vjera. Slobodna sam Vjerovati i NEVjerovati, ne odazvati se Svadbi Jagančevoj!!
Opravdani su koji uzvjerovaše, koji su pravedni pred licem Gospodnjim, koji su nevini i mučenici,bezbrojno je mnoštvo na nebesima...oni jesu u Slavi Gospodnjoj proslavljeni da se sveti Ime Njegovo!!

Bog sa vama Miljenici Gospodina našega Isusa Krista

Mi-Ha-El

Amen

more_horiz
Dina je napisao/la:
Mi-Ha-El je napisao/la:
odgovor od jedne riječi.....
Mi-Ha-El

Amen
Gospod kada je postavi drvo spoznanja dobra i zla u Eden je pokazao svoj odnos prema coveku, kada mu je rekao biraj.Kada je izveo Izraelski narod iz Egipta rekao mu je biraj.Kada ih je Josua uvodio u obecanu zemlju rekao je vi izaberite kome cete sluziti.Bog je svesno sam sebe ogranicio nasom slobodom, i to je ono sto coveka cini da  moze ona izjava hajde da nacinimo coveka slicnog nama  da ima snagu.Slicnog nama, dacemo mu mogucnost da nas prihvati ili odbije, to niko nikada nije imao.samo covek.Ali covek je se iskvario, i da bi mogao da uvidi uopste izbor potrebna je Bozija intervencija, i Isus je intervenisao, umro na krstu i dosao je Duh Istine koji uverava svet u zabludu na greh.Aktivna saradnja Boga i coveka, odnos poverenja ili nepoverenja.Ali i Bog i covek ucestvuju u tome, ali je Bog uvek pravedan u svojim namerama prema covek, a covek pokvaren u svojim namerama prema Bogu.Tako da na Dinino Amen i ja kazem Amen.

more_horiz
Što znači oni koji uzvjerovaše? Jer i sotona to sve vjeruje.Ali je odbacio riječ .

more_horiz
što sotona vjeruje?

Sotona vjeruje Gospodinu?

Pa nije li pobuna sotonina suprotna posluhu,
direktni otklon od vjerovanja (čitaj:POUZDANJA!),
dijametralno suprotno Predanju
te Priznanju Sile, Vlasti i Časti!!

Vjerovanje znači :
1. Vjerovati Bog jeste sa svojim atributima Božastva ali je viđenje odijeljeno od života vjerovatelja? (kažeš odbio je Riječ!)
ili
2. Vjeruje onaj koji Spoznavši Božanskog
PRIZNAJE Mu Vlast, Silu i Čast,
i Vjeruje bezuvjetno s pouzdanjem
da je Savršenstvo i sukus Življenja Stvorenog
apsolutno i bespogovorno PREDANJE Stvoritelju!

Mir s vama
Mi-Ha-El

more_horiz
Što znači oni koji uzvjerovaše? Jer i sotona to sve vjeruje.Ali je odbacio riječ .
Znaci moramo od pocetka.Dali verovati znaci znati.Ne znanje i verovanje su dva razlicita pojma.Vera je cvrsto pouzdanje u Boziju rec, tako dakle sotona se nije pouzdavao u Boziju rec, vec je izmislio svoj nacin.I nije mu uspelo, odbacen ,izgubio je, ali se ta njegova osobina i danas nalazi u palom coveku, pa on trazi svoj nacin stalno umesto da veruje Bogu.Vera dopire iza zida znanja i ona otkriva stvai koje se nemogu znati, nego se moze verovati Bogu narec.Npr. Ako Bog kaze da su svi Njegovi putevi pravedni i dobri mi mu verujemo na rec i kada pobije prvorodjenu decu u Egiptu.On je i dalje dobar, deca nisu i kraj.Ma kako to bizarno zvucalo, ali Bog je u pravu, On odredjuje standard sta je dobro a sta lose.E kada se covek sa tim slozi onda znaci veruje, iako mu oci i usi , i mozak, i sve sto je naucio govore kontra,i ako nema bas nikakve logike covek veruje Bogu na rec.To je vera.Nije vera znati, ako znas sta ce ti vera.Ma netreba ti.Kada dodjemo u nebo, oni koji ce doci, vera vise nece biti potrebna, i nece je biti, jer cemo znati.Takvu vrstu poznanja ima sotona.sotona zna, njemu vera nije potrebna nimalo, i opet se buni , jer hoce da bude prvi.Ponos, jedan od njegovih atributa.Neka se proslavi ime Bozije medju narodima kroz Njegovu crkvu, one koji su spremni da se odreknu svega zbog Njegovog imena!

more_horiz
https://www.youtube.com/watch?v=Rx8Pdv.OELvY

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply