Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Papa

power_settings_newLogin to reply
+15
jakob
Sinke
QEA
ILIJA
magdalena
dubec
Gubavac
Caesar
Euro
Eutanasije
matej24
otpadnik
Izrail
braslav
Živac
19 posters

descriptionPapa - Page 4 EmptyRe: Papa

more_horiz
haim je napisao/la:
matej24 je napisao/la:
haim je napisao/la:
papinsku vlast u KC možemo promatrati i kroz prizmu 3-struke podjele, ne zakonodavnu, izvršnu i sudsku.

zakonodavna: papa je vrhovni zakonodavac u KC. kad kažem "vrhovni", to podrazumjeva da ima i ostalih, npr. biskup za svoj teritorij. on može promjeniti, opozvati ili ukinuti bilo koji zakon: svoj, svojih prethodnika ili podložnika.
on jedini može svoju zakonodavnu vlast povjeriti, dakle ovlastiti drugoga da donosi zakone umjesto njega (ostali, npr.biskupi) moraju osobno donositi zakone.
postoji samo jedno ograničenje: božansko pravo, papa nemože ukidati ni mijenjati Božje zakone, nego samo crkvene, ljudske.

Primjer: papa ne može ukinuti nerazriješivost braka, jer to je Božji zakon, no svećenićki celibat može, jer to je crkveni zakon.

izvršna: odnosno upravna, proteže se na cijelu Crkvu, bez ograničenja osoba i područja, ustanova i drugih vlasti. dapače, on je i vrhovni upravitelj i svih crkvenih dobara, pa makar stvarno bile u vlasništvu drugih pravnih osoba u Crkvi. ponovno naglašavam, to nije i jedina vlast u Crkvi, biskupi npr. imaju punu pastirsku vlast, dakako na teritoriju svoje biskupije i okvirima općeg prava.

sudska:za sav katolički svijet je on vrhovni sudac, koji može preuzeti bilo koje sporove, neki su mu i pridržani, a i svaki vjernik može svoju crkvenu parnicu, u bilo kojem stupnju podnijeti na suđenje sv.Stolici. njemu ne sudi nitko.

Haime ovo sto si rekao je nazalost potpuno pogresno,i to cu ti poakzat katekizmom i katolickom literaturiom uskoro jer trenutno nemam to kod sebe ok.Vidjet ces da se papa uzdize cak i iznad Boga i da je pavao tocno njga pogodio kada je govorio u 2. Sol 2 glava Pozz za sada ok

netočno? katekizmom? katoličkom literaturom? prijatelju, ovo i jest iz katoličke literature,poglavito iz KKC-a, dok.II.vat., CIC 1983
dokaži8)

itekako haime mislim dokazat da je papa antikrist i to Biblijom prvenstveno tj. prorocanstvima iz Biblije koje se odnose na antikrisat i videjt ces da samo papa to sve ispunjava i na neki nacin dosta i otvoreno to priznaje,sve cu to dokazat i to u detalje,samo to sada pisem doma na wordu i te gnusne i bogohulne citate iz vase literatute i iz 2. vat.koncila takoder pa da malo dublje uvidis svoje neznanje da zapravo da si citao samo sto ti je Sotona do sada dopustao i vodio te osim Biblije naravno vec mislim na katolicku literaturu,i to da ste svi vi katolici prevareni kao sto sam i ja bio dok sam bio u katolicizmu,stoga vas razumijem i suosjecam s vama ali nema milsoti za laz i prevaru stoga cu vam sve otvoreno pokazat u detalje i necete imat isprike ali evo sada proricem da cete i nakon toga ostat tvrdoglavi nece se dat poucit jer imate prevelik ponos i ego stoga cete propast zbog svoje tvrdokornosti jer cete dobit posljenje osvjdocenje i ipak nece to htijet prihvatit jer cete ispast da ste bili u krivu kao sto sam i ja bio prevaren samo je razlika izmedu mene i vas da sam ja bio otovren za istinu a vi niste i to ce sav osudit ali koji budi iskreni izmedu vas i to sve procitaju obratit ce se i priznat da su bili u krivu kao sto sam i ja:
Mudre iz. 5:23Umrijet će jer nema pouke, propast će zbog svoje goleme gluposti.

more_horiz
Dečki, zašto ne idete na evanđeoske teme?
Sačuvajte vjeru Isusa Krista.

Ovo sa antikristom , Vicarius Filii Dei je već prežvakana labirintoza u kojoj se rađa slast potiranja koja vuće i mami te vodi u grijehe nadmetanja...

Matej24 da li Ti je poznata Konstantinova darovnica i povijest netoćnosti u svezi sa tumaćenjem ?
Prof. R.Stefanović i Bacchiochi su dokazali falsifikate koji su doveli do tumaćenja o Vicariusu...
Na pr. . . . in attempting to re-illustrate one of the standard books on the prophecies, took this genuine photograph of a plain tiara and lettered upon it the three words Vicarius, Filii, and Dei-one on each of the three crowns-on the premise that such was the name the Pope bore, and if were not actually on the tiara, it might well be by way of illustration. One of our leading publishing houses, and the General Conference, to whom the altered photograph was submitted, emphatically rejected it as misleading and deceptive, and refused to allow its use. Regrettably, some of our evangelists who do not have all the facts, and to whom the appeal of the moment has sometimes outweighed the ethics of the case, and who perhaps have not thought through the fraudulent character of such plausible but specious evidence, have occasionally continued to use this or similar fabrication...

Pokušaj istražiti neotkrivena teološka područja o antikristu koja mogu biti korisna za prepoznavanje antikrisne masovnosti..kako bi se vjernici sačuvali u vjeri..

more_horiz
Evo zgodnog prijelaza na evanđeoske teme u koju možete govoriti i o hijerarhiji , i o antikristima , riječ je o sujeti od koje je kršćanstvo podosta smalaksalo:
Јован Златоусти - О сујети

Euro je dao pretvornik pisma, dobra tema od Krizostoma, pročitajte..

uz ovu temu Krizostoma ide i njegova:
Јован Златоусти - Беседа на нову годину

more_horiz
matej24 je napisao/la:

itekako haime mislim dokazat da je papa antikrist i to Biblijom prvenstveno tj. prorocanstvima iz Biblije koje se odnose na antikrisat i videjt ces da samo papa to sve ispunjava i na neki nacin dosta i otvoreno to priznaje,sve cu to dokazat i to u detalje,samo to sada pisem doma na wordu i te gnusne i bogohulne citate iz vase literatute i iz 2. vat.koncila takoder pa da malo dublje uvidis svoje neznanje da zapravo da si citao samo sto ti je Sotona do sada dopustao i vodio te osim Biblije naravno vec mislim na katolicku literaturu,i to da ste svi vi katolici prevareni kao sto sam i ja bio dok sam bio u katolicizmu,stoga vas razumijem i suosjecam s vama ali nema milsoti za laz i prevaru stoga cu vam sve otvoreno pokazat u detalje i necete imat isprike ali evo sada proricem da cete i nakon toga ostat tvrdoglavi nece se dat poucit jer imate prevelik ponos i ego stoga cete propast zbog svoje tvrdokornosti jer cete dobit posljenje osvjdocenje i ipak nece to htijet prihvatit jer cete ispast da ste bili u krivu kao sto sam i ja bio prevaren samo je razlika izmedu mene i vas da sam ja bio otovren za istinu a vi niste i to ce sav osudit ali koji budi iskreni izmedu vas i to sve procitaju obratit ce se i priznat da su bili u krivu kao sto sam i ja:
Mudre iz. 5:23Umrijet će jer nema pouke, propast će zbog svoje goleme gluposti.

Samo polako prijatelju... duboko disati...

more_horiz
pusti ga caesare, neka piše. pozdrav!Cool

more_horiz
Jeremija 17,5Ovako veli Gospod: "Proklet čovjek, koji se uzda u čovjeka, na čovjeka se oslanja, čije se srce odvraća od Boga!
Jeremija 17,6On je kao grm u pustari. On ne doživi, da mu je dobro. On stoji u pustinji suhoj, u zemlji slanoj, u kojoj se ne stanuje.
Jeremija 17,7Blagoslovljen čovjek, koji se uzda u Gospoda, kojemu je uzdanje Gospod!
Jeremija 17,8On
je kao drvo usađeno kraj vode, koje k potoku pruža korijenje svoje. Ono
se ne treba ništa bojati, kada dođe žega. Lišće njegovo ostaje zeleno;
u sušnoj godini nema nikakve potrebe. Ne prestaje donositi plod.
Jeremija 17,9Lukavo je srce, više nego sve, i podmuklo. Tko da ga shvati?
Jeremija 17,10Ja, Gospod, istražujem srce, ispitujem bubrege, da naplatim svakome prema putovima njegovim, kako zaslužuju djela njegova."

more_horiz
Djela apostolska 4,10To
neka je na znanje svima vama i svemu narodu Izraelovu: U ime Isusa
Krista Nazarećanina, kojega vi raspeste, kojega Bog oživi od mrtvih, po
njemu stoji ovaj pred vama zdrav.
Djela apostolska 4,11Ovo je kamen, koji vi graditelji odbaciste, a koji postade kamen ugaoni.
Djela apostolska 4,12I nema ni u jednom drugom spasenja; jer nema drugoga imena pod nebom danoga ljudima, u kojem treba da se spasimo."
Djela apostolska 4,13A
kad vidješe smjelost Petrovu i Ivanovu i razabraše, da su ljudi
neškolovani i prosti, divili su se, a znali su ih, da su bili s Isusom.

more_horiz
Tema je zanimljiva, i ja o njoj imam svoje mišljenje. Ali, prije toga, možda jedan prijedlog. Ne prijedlog kao umovanje, već prijedlog koji može jedno, drugo, treće ... i ino mišljenje pretvoriti u pobjedu. Naravno nije instant riješenje.
Zavirimo malo u svoje živote. Kad smo mijenjali svoje odluke, svoja dijela, svoja mišljenja? Ne onda kad smo nešto saznali,već kad smo bili presvjedoćeni da ta informacija, to znanje vrijedi. Samo znanje nadima, a ne mijenja živote. Duh je taj koji ima snagu promjene i promjena dolazi iznutra. Ne ćinimo drugima ono na što sami nismo bili prisiljeni. Ako istinski želimo da netko promijeni mišljenje, sada kada smo svi kazali ono što znamo ( i mislimo da je suštinski bitno za promjenu mišljenja), dodajmo i ono što će promijeniti mišljenje. Ako to ne napravimo, ovo su samo informacije (koje svaki od nas naziva istinama - što možda i jesu) koje nemaju snagu promjene, te bi se o ovom svemu možda mogli spomenuti neki stihovi iz poslanice koju je napisao Tit. Nitko ne može promijeniti moje mišeljenje izvana. Samo Duh iznutra. Kad bi u moju crkvu došao netko izvana i probao mijenjati shvaćanja o Gospodinu koja su usidrena među nama, bio bi izbačen. Kad mi to radiomo iznutra djelovanjem Duha,( naravno, s istim stihovima), onda dolazi do promjena.
Prijedlog: molimo jedni za druge. Ali ne tako da tražimo Gospodina da mijenja onoga drugog, već da ga blagoslivlja. Blagoslov je Božja prisutnost u životu svakog čovjeka. Želimo Božju prisutnost u životima jedni drugih. Molimo jedni za druge. Čuda se događaju. Pogotovo u Kraljevstvu.
Izazov?
Vrijednost foruma je u otkrivenoj Božjoj slavi.
Neka bi ona bila nad nama!

more_horiz
dubec je napisao/la:
Tema je zanimljiva, i ja o njoj imam svoje mišljenje. Ali, prije toga, možda jedan prijedlog. Ne prijedlog kao umovanje, već prijedlog koji može jedno, drugo, treće ... i ino mišljenje pretvoriti u pobjedu. Naravno nije instant riješenje.
Zavirimo malo u svoje živote. Kad smo mijenjali svoje odluke, svoja dijela, svoja mišljenja? Ne onda kad smo nešto saznali,već kad smo bili presvjedoćeni da ta informacija, to znanje vrijedi. Samo znanje nadima, a ne mijenja živote. Duh je taj koji ima snagu promjene i promjena dolazi iznutra. Ne ćinimo drugima ono na što sami nismo bili prisiljeni. Ako istinski želimo da netko promijeni mišljenje, sada kada smo svi kazali ono što znamo ( i mislimo da je suštinski bitno za promjenu mišljenja), dodajmo i ono što će promijeniti mišljenje. Ako to ne napravimo, ovo su samo informacije (koje svaki od nas naziva istinama - što možda i jesu) koje nemaju snagu promjene, te bi se o ovom svemu možda mogli spomenuti neki stihovi iz poslanice koju je napisao Tit. Nitko ne može promijeniti moje mišeljenje izvana. Samo Duh iznutra. Kad bi u moju crkvu došao netko izvana i probao mijenjati shvaćanja o Gospodinu koja su usidrena među nama, bio bi izbačen. Kad mi to radiomo iznutra djelovanjem Duha,( naravno, s istim stihovima), onda dolazi do promjena.
Prijedlog: molimo jedni za druge. Ali ne tako da tražimo Gospodina da mijenja onoga drugog, već da ga blagoslivlja. Blagoslov je Božja prisutnost u životu svakog čovjeka. Želimo Božju prisutnost u životima jedni drugih. Molimo jedni za druge. Čuda se događaju. Pogotovo u Kraljevstvu.
Izazov?
Vrijednost foruma je u otkrivenoj Božjoj slavi.
Neka bi ona bila nad nama!

Papa - Page 4 1 AMEN!

more_horiz
O karakteru pape najbolje svjedoci institucija na cijem se celu nalazi:

"Jedna od glavnih nauka rimske crkve jeste da je papa vidljiva glava opće Kristove crkve i da on ima vrhovnu vlast nad biskupima i svećenicima svih dijelova svijeta. Papi se čak daju prave titule božanstva. Nazvan je »Gospod Bog Papa«, proglašen nepogrešivim, traži da ga svi poštuju. Isti zahtjev koji je sotona iznio u pustinji kušanja, on ponovo iznosi preko rimske crkve; i veliki broj ljudi bio je spreman da mu se pokloni."

"Protestanti danas gledaju na katolcizam mnogo povoljnije nego u prošlosti. U zemljama gdje je katlcizam u manjini, i gdje katolici zauzimaju pomirljiv stav da bi zadobili utjecaj, primjećuje se sve veća ravnodušnost u pogledu nauka koje rastavljaju protestantske crkve od papske hijerarhije. Sve više preovlađuje mišljenje da nema razlike o važnim pitanjima nisu tako velike kao što se smatralo, i da samo malo popuštanja od strane protestanata može dovesti do boljih odnosa sa Rimom. Bilo je vrijeme kada su protestanti visoko cijenilislobodu savjesti, koja je bila skupo plaćena.
Učili su svoju djecu da se gnušaju papstva i smatrali su svaku težnju za prijateljstvom sa Rimom nevjerstvom prema Bogu. Ali, koliko su drukčija osjećanja koja se sada ispoljavaju!

Branioci papstva tvrde da je katolička crkva oklevetana, i protestantski svijet je sklon da prihvati ovo tvrđenje. Mnogi smatraju da je nepravedno što se današnja rimska crkva procjenjuje po strahotama i bezumnosti, koje su obilježavale njenu vlast za vrijeme vijekova neznanja i tame. Oni opravdavaju njenu strašnu okrutnost prikazujući je kao rezultat divljaštva onog vremena i tvrde da je utjecaj moderne prosvjećenosti promijenio njena osjećanja.

Zar su ovi ljudi zaboravili zahtjev Rima na nepogrešivost, koji je ova ponosita vlast isticala u toku osam stotina godina? Daleko od toga da napusti svoj zahtjev, ona ga, – u devetnaestom vijeku – ističe sa još većom odlučnošću nego ikada ranije. Rim tvrdi da katolička crkva »nije nikada pogriješila niti će, prema Svetom pismu, ikada pogriješiti«!)308 Kako se ona onda može odreći načela koji su u toku prošlih vijekova njome upravljala?"

"Rim je tolerantan kada je nemoćan. Biskup O’Konor kaže: ’Sloboda vjeroispovjesti samo se trpi dok se ne može drukčije postupati bez opasnosti po katolički svijet… Nadbiskup Sv. Luja rekao je jednom prilikom: ’Krivovjerstvo i nevjerovanje su zločini, i u kršćanskim zemljama, kao na primjer u Italiji i Španiji, gdje je čitavo stanovništvo katoličko i gdje je katolička religija bitni dio državnih zakona, oni se kažnjavaju kao svaki drugi prijestup…

Svaki kardinal, nadbiskup i biskup u katoličkoj crkvi polaže papi zakletvu vjernosti, koja sadrži ove riječi: ’Obećajem da ću progoniti svim svojim silama krivovjerce, otpadnike, i buntovnike protiv naše gore imenovanog gospodara (pape) ili njegovih pomenutih nasljednika i da ću im se najenergičnije suprotstavljati.«309

Istina je da i u rimokatoličkoj crkvi ima pravih kršćana. Hiljade njih služe Bogu prema svjetlosti koju imaju. Njima nije dopušteno da čitaju Božju Riječ, i zato ne mogu upoznati istinu. Oni nisu nikada uočili razliku između službe srca i niza uobičajenih formi i obreda. Bog gleda sa nježnim saosjećanjem na ove duše koje su odgajane u vjeri koja je puna obmana i koja ne može zadovoljiti dušu. On će učiniti da zraci svjetlosti i prodru kroz gustu tamu koja ih okružava. Otkrit će im istinu kakva je Isusu, i mnogi će se još priključiti njegovom narodu."

"Katolcizam kao vjerski sistem nije ni danas bliži Kristovom evanđelju nego što je bio ma u kome ranijem odsjeku svoje historije. Protestantske su crkve u velikoj tami, jer bi inače primijetile znake vremena. Rimska crkva ima dalekosežne planove. Ona se služi svim sredstvima da proširi svoj utjecaj i poveća svoju silu; ona se priprema za žestoku i odlučnu borbu da ponovo zadobije prevlast u svijetu, da opet uvede progonstvo i da sruši sve što je protestantizam sagradio. Katolcizam zadobija teren na sve strane."

"…Rimska se crkva sada prikazuje svijetu kao miroljubiva; ona pokušava da opravda izvještaj o svojim surovostima. Obukla se u obličje pobožnosti, ali se nije promijenila. Svako načelo koji se papstvo rukovodilo u prošlim vijekovima postoji i danas. Ono se još uvijek drži nauke koja je uvedena u mračnom srednjem vijeku. Neka se nitko ne vara! Papstvo koje su protestanti sada spremni da poštuju je ono isto koje je vladalo svijetom u danima reformacije, kada su Božji ljudi ustali, po cijenu svoga života, da objave njegovo bezakonje. Ono se odlikuje ohološću i drskim zahtjevom da vlada nad carevima i knezovima, i prisvaja prava koja ima samo Bog. Njegov duh je isto tako surov i despotski sada kao kad je gazio ljudsku slobodu i predavao na smrt svece Višnjega.

Papstvo je upravo ono što je proroštvo objavilo da će biti: otpad posljednjeg vremena. (2. Solunjanima 2, 3. 4.) Njegov je plan i taktika da pokaže prirodu koja će najbolje odgovarati njegovom cilju. Ali, pod raznim izgledom kameleona, ono uvijek zadržava nepromjenjiv otrov zmije. »Ne treba da se drži riječ data jeretiku i osumnjičenima za jeres«, kaže ono.310Da li će se ova sila, čija se historija u toku hiljadu godina pisala krvlju svetaca, sada priznati kao dio Kristove crkve?"V.B.-E.G.W

more_horiz
ILIJA je napisao/la:

[size=12]

"Jedna od glavnih nauka rimske crkve jeste da je papa vidljiva glava opće Kristove crkve i da on ima vrhovnu vlast nad biskupima i svećenicima svih dijelova svijeta. Papi se čak daju prave titule božanstva. Nazvan je »Gospod Bog Papa«, proglašen nepogrešivim, traži da ga svi poštuju. Isti zahtjev koji je sotona iznio u pustinji kušanja, on ponovo iznosi preko rimske crkve; i veliki broj ljudi bio je spreman da mu se pokloni."

"Protestanti danas gledaju na katolcizam mnogo povoljnije nego u prošlosti. U zemljama gdje je katlcizam u manjini, i gdje katolici zauzimaju pomirljiv stav da bi zadobili utjecaj, primjećuje se sve veća ravnodušnost u pogledu nauka koje rastavljaju protestantske crkve od papske hijerarhije. Sve više preovlađuje mišljenje da nema razlike o važnim pitanjima nisu tako velike kao što se smatralo, i da samo malo popuštanja od strane protestanata može dovesti do boljih odnosa sa Rimom. Bilo je vrijeme kada su protestanti visoko cijenilislobodu savjesti, koja je bila skupo plaćena.
Učili su svoju djecu da se gnušaju papstva i smatrali su svaku težnju za prijateljstvom sa Rimom nevjerstvom prema Bogu. Ali, koliko su drukčija osjećanja koja se sada ispoljavaju!

Branioci papstva tvrde da je katolička crkva oklevetana, i protestantski svijet je sklon da prihvati ovo tvrđenje. Mnogi smatraju da je nepravedno što se današnja rimska crkva procjenjuje po strahotama i bezumnosti, koje su obilježavale njenu vlast za vrijeme vijekova neznanja i tame. Oni opravdavaju njenu strašnu okrutnost prikazujući je kao rezultat divljaštva onog vremena i tvrde da je utjecaj moderne prosvjećenosti promijenio njena osjećanja.

Zar su ovi ljudi zaboravili zahtjev Rima na nepogrešivost, koji je ova ponosita vlast isticala u toku osam stotina godina? Daleko od toga da napusti svoj zahtjev, ona ga, – u devetnaestom vijeku – ističe sa još većom odlučnošću nego ikada ranije. Rim tvrdi da katolička crkva »nije nikada pogriješila niti će, prema Svetom pismu, ikada pogriješiti«!)308 Kako se ona onda može odreći načela koji su u toku prošlih vijekova njome upravljala?"

"Rim je tolerantan kada je nemoćan. Biskup O’Konor kaže: ’Sloboda vjeroispovjesti samo se trpi dok se ne može drukčije postupati bez opasnosti po katolički svijet… Nadbiskup Sv. Luja rekao je jednom prilikom: ’Krivovjerstvo i nevjerovanje su zločini, i u kršćanskim zemljama, kao na primjer u Italiji i Španiji, gdje je čitavo stanovništvo katoličko i gdje je katolička religija bitni dio državnih zakona, oni se kažnjavaju kao svaki drugi prijestup…

Svaki kardinal, nadbiskup i biskup u katoličkoj crkvi polaže papi zakletvu vjernosti, koja sadrži ove riječi: ’Obećajem da ću progoniti svim svojim silama krivovjerce, otpadnike, i buntovnike protiv naše gore imenovanog gospodara (pape) ili njegovih pomenutih nasljednika i da ću im se najenergičnije suprotstavljati.«309

Istina je da i u rimokatoličkoj crkvi ima pravih kršćana. Hiljade njih služe Bogu prema svjetlosti koju imaju. Njima nije dopušteno da čitaju Božju Riječ, i zato ne mogu upoznati istinu. Oni nisu nikada uočili razliku između službe srca i niza uobičajenih formi i obreda. Bog gleda sa nježnim saosjećanjem na ove duše koje su odgajane u vjeri koja je puna obmana i koja ne može zadovoljiti dušu. On će učiniti da zraci svjetlosti i prodru kroz gustu tamu koja ih okružava. Otkrit će im istinu kakva je Isusu, i mnogi će se još priključiti njegovom narodu."

"Katolcizam kao vjerski sistem nije ni danas bliži Kristovom evanđelju nego što je bio ma u kome ranijem odsjeku svoje historije. Protestantske su crkve u velikoj tami, jer bi inače primijetile znake vremena. Rimska crkva ima dalekosežne planove. Ona se služi svim sredstvima da proširi svoj utjecaj i poveća svoju silu; ona se priprema za žestoku i odlučnu borbu da ponovo zadobije prevlast u svijetu, da opet uvede progonstvo i da sruši sve što je protestantizam sagradio. Katolcizam zadobija teren na sve strane."

"…Rimska se crkva sada prikazuje svijetu kao miroljubiva; ona pokušava da opravda izvještaj o svojim surovostima. Obukla se u obličje pobožnosti, ali se nije promijenila. Svako načelo koji se papstvo rukovodilo u prošlim vijekovima postoji i danas. Ono se još uvijek drži nauke koja je uvedena u mračnom srednjem vijeku. Neka se nitko ne vara! Papstvo koje su protestanti sada spremni da poštuju je ono isto koje je vladalo svijetom u danima reformacije, kada su Božji ljudi ustali, po cijenu svoga života, da objave njegovo bezakonje. Ono se odlikuje ohološću i drskim zahtjevom da vlada nad carevima i knezovima, i prisvaja prava koja ima samo Bog. Njegov duh je isto tako surov i despotski sada kao kad je gazio ljudsku slobodu i predavao na smrt svece Višnjega.

Papstvo je upravo ono što je proroštvo objavilo da će biti: otpad posljednjeg vremena. (2. Solunjanima 2, 3. 4.) Njegov je plan i taktika da pokaže prirodu koja će najbolje odgovarati njegovom cilju. Ali, pod raznim izgledom kameleona, ono uvijek zadržava nepromjenjiv otrov zmije. »Ne treba da se drži riječ data jeretiku i osumnjičenima za jeres«, kaže ono.310Da li će se ova sila, čija se historija u toku hiljadu godina pisala krvlju svetaca, sada priznati kao dio Kristove crkve?"
V.B.-E.G.W

Dragi Ilija, ma da to slučajno nije gospođa poznata po plagiranju tuđih djela i sličnim časnim radnjama lol!

more_horiz
Tema nije Ellen Gould White, ruku na srce. Ja bih sad mogao secirati njene citirane spise, i samo na temelju njih dokazati da Božji prorok ne može takve stvari tvrditi budući da nisu objektivna istina, i čvrsto vjerujem da bi se i Bacchiocchi složio samnom (on je ipak jedan od njenih najzanimljivijih kritičara). Ali neću se time zamarati, radije bih upozorio na nešto drugo....

Mene zanima zašto je potrebno izmišljati Katolička vjerovanja vezana uz papu? Zašto su naši kritičari primorani izmišljati da mi Papu smatramo bogom na zemlji, kad svi mogu iz objektivnih izvora proučiti da ne vjerujemo tako? Čega se boje?

Katolici vjeruju da je Papa nepogrešiv u doktrinalnom smislu (ne da je bezgrešan u smislu da ne čini grijeha, takvo što bilo bi apsurdno vjerovati jer bi žestoko kontradiktiralo Sveto Pismo). Ako ćemo biti iskreni, niti jedna denominacija ili vjersko tijelo ne vjeruje drukčije za sebe i svoje "ljudsko vodstvo".

Adventiste bi se moglo pitati gdje Ellen Gould White krivo shvaća Bibliju. Lutherane, gdje je Martin Luther pogriješio. Jehovine Svjedoke može se pitati gdje izdavaštvo Kule Stražara krivo shvaća Sveto Pismo. Baptiste, gdje njihov pastor krivo shvaća Bibliju.... ako bi tko rekao "ovdje i ovdje", iduće pitanje bilo bi "zašto ste onda u toj zajedinici kad ne vjerujete da je 100% istinita?"

Drugim riječima, doktrina o papinskoj nepogrešivosti nešto je što u svojem obliku ima praktički svaka vjerska zajednica na svijetu.

more_horiz
QEA je napisao/la:
ILIJA je napisao/la:

[size=12]

Papstvo je upravo ono što je proroštvo objavilo da će biti: otpad posljednjeg vremena. (2. Solunjanima 2, 3. 4.) Njegov je plan i taktika da pokaže prirodu koja će najbolje odgovarati njegovom cilju. Ali, pod raznim izgledom kameleona, ono uvijek zadržava nepromjenjiv otrov zmije. »Ne treba da se drži riječ data jeretiku i osumnjičenima za jeres«, kaže ono.310Da li će se ova sila, čija se historija u toku hiljadu godina pisala krvlju svetaca, sada priznati kao dio Kristove crkve?"
V.B.-E.G.W

Dragi Ilija, ma da to slučajno nije gospođa poznata po plagiranju tuđih djela i sličnim časnim radnjama lol!

Naravno u ovom slucaju bitno je tko pise a izgleda da nije bitno sto pise,no za tvoju informaciju agenti koji su radili za interese katolicke crkve svojevoljno su prepravljali neka od djela Jelene Vajt osobito knjigu Velika Borba izmedju Krista i sotone i ta knjiga je u svom prvom izdanju koje je objavljeno 1884 godine bez ijedne stranice iz neke druge knjige...niti tu ima plagijata bilo koje vrste.
Kao sto su Katolici u svojim Biblijama dodali Apokrife tako se adventisticko vodstvo pobrinulo da izmjenjuje po tudjem autorskom djelu....koliko je to ironicno govori i to da u svojim sudskim postupcima za zastitu djela Jelene Vajt Generalnu Konferenciju ASD zastupa katolicki odvjetnik(http://truefaithweb.livejournal.com/1740.html )....,no o tome je upravo Jelena Vajt i pisala jer katolicka crkva preko nekog mora da ostvaruje svoje ciljeve tako da njima nije bitno da li su to adventisti pravoslavni ili adventisti bitno je samo da rade u interesu katolicke crkve....a sve ovo samo je posljedica onog o cem je pisala Jelena Vajt jos 1884 koliko je svremeno i koliko odgovara sadasnjem vremenu da se vidjeti iz teksta..Od nekoliko milijuna Adventista nije bio ni jedan koji je Adventista sedmoga dana nego je Generalna konferencija ASD morala da uzme bas katolickog i to da bi branio spise Jelene Vajt koja je hrabro i istinito pisala o zlocinima Papstva.!?
Slucajnost?Papa - Page 4 Gx2NEEQ0

..sto se Pape tice ......samo jedno znam Isus je isao uz golgotu osramocen i ispljuvan a bio je sin Zivoga Boga-papa je smrtni covjek a zahtjeva da ga slusaju carevi i da mu se da ono sto mu ne pripada....proslavlja Mariju kao svetu majku a razapinje Sina Bozijega svojim idolopoklonickim sluzbama.....jos kaze da je nepogresiv ...ma u bilo kom smislu ili dogmatskom ili nedogmatskom......Biblija jasno uci da su svi sagrijesili i izgubili slavu Bozju.

A idolopoklonstvo, a zlocini kroz povjest a govor mrznje i nasilje nad onima koji se bore za slobodu savjesti nije li to pratilo papski sistem kroz stoljeca???

more_horiz
Sinke je napisao/la:
Tema nije Ellen Gould White, ruku na srce. Ja bih sad mogao secirati njene citirane spise, i samo na temelju njih dokazati da Božji prorok ne može takve stvari tvrditi budući da nisu objektivna istina, i čvrsto vjerujem da bi se i Bacchiocchi složio samnom (on je ipak jedan od njenih najzanimljivijih kritičara). Ali neću se time zamarati, radije bih upozorio na nešto drugo....

Mene zanima zašto je potrebno izmišljati Katolička vjerovanja vezana uz papu? Zašto su naši kritičari primorani izmišljati da mi Papu smatramo bogom na zemlji, kad svi mogu iz objektivnih izvora proučiti da ne vjerujemo tako? Čega se boje?

Katolici vjeruju da je Papa nepogrešiv u doktrinalnom smislu (ne da je bezgrešan u smislu da ne čini grijeha, takvo što bilo bi apsurdno vjerovati jer bi žestoko kontradiktiralo Sveto Pismo). Ako ćemo biti iskreni, niti jedna denominacija ili vjersko tijelo ne vjeruje drukčije za sebe i svoje "ljudsko vodstvo".

Adventiste bi se moglo pitati gdje Ellen Gould White krivo shvaća Bibliju. Lutherane, gdje je Martin Luther pogriješio. Jehovine Svjedoke može se pitati gdje izdavaštvo Kule Stražara krivo shvaća Sveto Pismo. Baptiste, gdje njihov pastor krivo shvaća Bibliju.... ako bi tko rekao "ovdje i ovdje", iduće pitanje bilo bi "zašto ste onda u toj zajedinici kad ne vjerujete da je 100% istinita?"

Drugim riječima, doktrina o papinskoj nepogrešivosti nešto je što u svojem obliku ima praktički svaka vjerska zajednica na svijetu.

Sto je ovo Sinke?Papa - Page 4 Gx2NAOT9

more_horiz
Naravno u ovom slucaju bitno je tko pise a
izgleda da nije bitno sto pise,no za tvoju informaciju agenti koji su
radili za interese katolicke crkve svojevoljno su prepravljali neka od
djela Jelene Vajt osobito knjigu Velika Borba izmedju Krista i sotone i
ta knjiga je u svom prvom izdanju koje je objavljeno 1884 godine bez
ijedne stranice iz neke druge knjige...niti tu ima plagijata bilo koje
vrste.

Dakle, Katolici su sad krivi i radi promjena u izdanjima knjiga Ellen Gould White?

Da budem iskren, mi ti Katolici Ellen Gould White ne trebamo prepravljati, što je napisala sasvim je "dovoljno" da je ne smatramo "ozbiljno", barem ne ja osobno.

Kao sto su Katolici u svojim Biblijama dodali
Apokrife tako se adventisticko vodstvo pobrinulo da izmjenjuje po
tudjem autorskom djelu....

Da, mi Katolici i Sveti Pavao koji citira apokrife, te Židovi u Bereji kojima apostoli nisu rekli da Deuterokanon maknu iz Svetog Pisma, već su danonoćno proučavali Bibliju s "apokrifima" i zaključili da nije u kontradikciji s apostolskim naukom ( inače, u "apokrifima" se spominje Čistilište ).

Od nekoliko milijuna Adventista nije bio ni
jedan koji je Adventista sedmoga dana nego je Generalna konferencija
ASD morala da uzme bas katolickog i to da bi branio spise Jelene Vajt
koja je hrabro i istinito pisala o zlocinima Papstva.!?
Slucajnost?

To ti mi šaljemo agente da vas destabiliziramo. lol!

Još malo će ispasti da je Ellen Gould White Katolkinja iz Opus Dei-a.

..sto se Pape tice ......samo jedno znam Isus je
isao uz golgotu osramocen i ispljuvan a bio je sin Zivoga Boga-papa je
smrtni covjek a zahtjeva da ga slusaju carevi i da mu se da ono sto mu
ne pripada....proslavlja Mariju kao svetu majku a razapinje Sina
Bozijega svojim idolopoklonickim sluzbama.....jos kaze da je nepogresiv
...ma u bilo kom smislu ili dogmatskom ili nedogmatskom......Biblija
jasno uci da su svi sagrijesili i izgubili slavu Bozju.

Da, svi carevi svijeta slušaju pokorno papu. Mao Ce-Tung je poznati ljubitelj pape, a Kina i danas , sva vesela, čuva papinske naredbe.
Henrik VIII je isto tako slušao papu.

A što se tiče nepogrešivosti- gdje ti misliš da Adventistička Crkva dogmatski nije u pravu?

A idolopoklonstvo, a zlocini kroz povjest a
govor mrznje i nasilje nad onima koji se bore za slobodu savjesti nije
li to pratilo papski sistem kroz stoljeca???

Katolici, kao i Židovi Starog Zavjeta, imaju kipove u svojim Hramovima- u jednom takvom propovijedao je i Isus i nazvao ga Kućom Božjom. Ovo znači da postoji razlika idola od kipa, što je mnogo puta bilo dokazano u raspravama na ovome forumu.

Govor mržnje i nasilje, su nažalost, objektivna činjenica. S tim da na pameti trebamo imati na umu da praktički niti jedna vjerska zajednica nije lišena barem malenog zajedništva u tim progonima.

Na tvojem primjeru, citati Ellen Gould White koje si naveo mogli bi se bez prevelikog natezanja nazvati govorom mržnje- te ideje da je nama zabranjeno čitati Božju Riječ, i da se pravi Protestanti gnušaju Katolika nešto je što prkosi civilzacijskim dosezima 19. vijeka, a kamoli 21.

more_horiz
Papa - Page 4 Gx2NAOT9

Kao i svaka druga Crkva, posebno u početku Hitlerova režima, Katolici su uspostavljali diplomatske odnose s Reichom. Dapače, potpisano je i par konkordata. Ovo ne treba čuditi, uzmemo li u obzir da je Berlin bio domaćin Olimpijskih igara- nešto što ne bi dobio grad kakvog obično zamišljamo kao nacističku prijestolnicu. Raznorazni pokušaji da se ti trgovinski odnosi iskoriste kao protu-Katolička argumentacija su ispali suludi. To je kao da veliš da su Židovi sami sebi krivi za Holokaust jer su plaćali porez u Reichu kojim se financirao užas.

Na slici možemo vidjeti kardinala koji se rukuje s Hitlerom, i odmah kreću nekakve teorije zavjere da su Katolici spremali Holokaust zajedno s nacistima. Ignorira se činjenica da su stotine diplomata i poznatih osoba, uključujući i kasnijih ljutih neprijatelja Reicha, stiskale Hitlerovu ruku i slikale se za potrebe medija, te da se nije radilo o nikakvim tajnim planovima, već o svakodnevnoj praksi.

Hajde malo razmisli, ako smo mi imali nekakav tajni dogovor s Hitlerom, bi li se naš kardinal slikao s njime po gradu?

Za kraj, da još dodamo objektivnog ulja na vatru:

Grad Friedensau, većinsko Adventističko stanovništvo, na izborima je glasalo 99.99% za nacističku stranku. Vodeći adventistički dužnosnici tog doba poput W. Muellera, K. Sinza, O. Bronzia i J. Langholfa bili su prilično gorljivi nacisti, a adventistička štampa pozivala je na progon Židova, te sterilizaciju mentalnih bolesnika.
Podatci su dobiveni iz adventističke literature: Dr Zdravko Plantak, author of The Silent Church:
Human Rights and Adventist Social Ethics
[/size]

more_horiz
Lijepo da si spomenuo Kinu to me podsjetilo na brata Yuna koji je zivot proveo objavljujuci evandjelje u Kini-On je lijepo rekao:"Istinska Crkva nije organizacija koju nadziru ljudska pravila ona je sveta zbirka zivog kamenja ciji je zaglavni kamen Isus Krist."http://www.backtojerusalem.com/

U takvoj gradjevini pored Krista nikako nema mjesta za papu ili patrijarha ili predsjednika generalne konferencije ili bilo koje ljudsko bice koje sebe i svoje ucenje stavlja iznad Krista.

more_horiz
Sinke je napisao/la:
Papa - Page 4 Gx2NAOT9

Kao i svaka druga Crkva, posebno u početku Hitlerova režima, Katolici su uspostavljali diplomatske odnose s Reichom. Dapače, potpisano je i par konkordata. Ovo ne treba čuditi, uzmemo li u obzir da je Berlin bio domaćin Olimpijskih igara- nešto što ne bi dobio grad kakvog obično zamišljamo kao nacističku prijestolnicu. Raznorazni pokušaji da se ti trgovinski odnosi iskoriste kao protu-Katolička argumentacija su ispali suludi. To je kao da veliš da su Židovi sami sebi krivi za Holokaust jer su plaćali porez u Reichu kojim se financirao užas.

Na slici možemo vidjeti kardinala koji se rukuje s Hitlerom, i odmah kreću nekakve teorije zavjere da su Katolici spremali Holokaust zajedno s nacistima. Ignorira se činjenica da su stotine diplomata i poznatih osoba, uključujući i kasnijih ljutih neprijatelja Reicha, stiskale Hitlerovu ruku i slikale se za potrebe medija, te da se nije radilo o nikakvim tajnim planovima, već o svakodnevnoj praksi.

Hajde malo razmisli, ako smo mi imali nekakav tajni dogovor s Hitlerom, bi li se naš kardinal slikao s njime po gradu?

Za kraj, da još dodamo objektivnog ulja na vatru:

Grad Friedensau, većinsko Adventističko stanovništvo, na izborima je glasalo 99.99% za nacističku stranku. Vodeći adventistički dužnosnici tog doba poput W. Muellera, K. Sinza, O. Bronzia i J. Langholfa bili su prilično gorljivi nacisti, a adventistička štampa pozivala je na progon Židova, te sterilizaciju mentalnih bolesnika.
Podatci su dobiveni iz adventističke literature: Dr Zdravko Plantak, author of The Silent Church:
Human Rights and Adventist Social Ethics
[/size]

Eto Sinke sad cu ti objasniti razliku izmedju takvih Adventista i Biblije....ko sto sam to pisao za katolike i za protestante koji cine zlocine i podrzavaju ih krseci Evandjelje tako to vrijedi i za takve Adventiste koji su pokazali da u njima nema ljubavi Kristove te su se pokazali ko otpadnici Kristove vjere na osnovu Biblije.

Biblija jasno uci
Jeremija 17,5Ovako veli Gospod: da je proklet čovjek koji se uzda u čovjeka i koji stavlja tijelo sebi za mišicu, a od Gospoda otstupa srce njegovo.
Ili kako je Gubavac naveo :
Djela apostolska 4,10To
neka je na znanje svima vama i svemu narodu Izraelovu: U ime Isusa
Krista Nazarećanina, kojega vi raspeste, kojega Bog oživi od mrtvih, po
njemu stoji ovaj pred vama zdrav.
Djela apostolska 4,11Ovo je kamen, koji vi graditelji odbaciste, a koji postade kamen ugaoni.
Djela apostolska 4,12I nema ni u jednom drugom spasenja; jer nema drugoga imena pod nebom danoga ljudima, u kojem treba da se spasimo."

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply