Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Papa

power_settings_newLogin to reply
+15
jakob
Sinke
QEA
ILIJA
magdalena
dubec
Gubavac
Caesar
Euro
Eutanasije
matej24
otpadnik
Izrail
braslav
Živac
19 posters

descriptionPapa - Page 5 Empty2

more_horiz
Malo ste predaleko otisli,
idemo mi biti bolji od proslosti.

Grad Friedensau, većinsko Adventističko stanovništvo, na izborima je glasalo 99.99% za nacističku stranku. Vodeći adventistički dužnosnici tog doba poput W. Muellera, K. Sinza, O. Bronzia i J. Langholfa bili su prilično gorljivi nacisti, a adventistička štampa pozivala je na progon Židova, te sterilizaciju mentalnih bolesnika.
Podatci su dobiveni iz adventističke literature: Dr Zdravko Plantak, author of The Silent Church:
Human Rights and Adventist Social Ethics
[/size]

Friedensau ist ein Ortsteil der Stadt Möckern in Sachsen-Anhalt im Landkreis Jerichower Land und hat zurzeit etwa 500 Einwohner auf einer Fläche von 1,53 km²

http://de.wikipedia.org/wiki/Friedensau

Sinke negdje nesto ne stima sa statistikom.Fridensau dio grada Möckerna u Sachsen-Anhaltu u zupi Jerichower Land koji ima 500 stanovnika na povrsini 1.53 km2.
sto znaci,nije grad kako si naveo,jer pod gradom se koriste druge dimenzije,a ne zive tamo samo adventisti.
A i da je tako,lako i tebi i Iliji,sad iz ovog vremena govoriti o onom vremenu,vi sad samo handlujete s statistikom a onda su bili u pitanju ljudi i sudbine.
Sinke ti imputiras adventistima nesto,sto znas da u omjeru izgleda sasvim drugacije.

descriptionPapa - Page 5 EmptyRe: Papa

more_horiz
Dragi Ilija, ma da to slučajno nije gospođa poznata po plagiranju tuđih djela i sličnim časnim radnjama

Dragi QEA,sigurno nije orginalna kao Vassulla i tonu drugih gospodja koje su precasne u svojim radnjama.Samo treba vdjeti ovu prvu navedenu.
I ne treba spominjati nikave vidioce turisticke profitere.

more_horiz
Jel smo se zato borili da ne možemo slobodno kopirat linkove koje hoćemo? Crying or Very sad Gdje je moje ustavno pravo na slobodu izražavanja? Ovakvo što bih očekivao u titoističkoj Jugoslaviji Crying or Very sad

more_horiz
QEA je napisao/la:
Jel smo se zato borili da ne možemo slobodno kopirat linkove koje hoćemo? Crying or Very sad Gdje je moje ustavno pravo na slobodu izražavanja? Ovakvo što bih očekivao u titoističkoj Jugoslaviji Crying or Very sad

E vidis ovakvo sam ja pravo trazila na jednom forumu gdje su o mojoj denominaciji iznosili kao tocne podatke iz 1969god.i znas sto sam dobila!
A ti ovdje trazi pravo na nesto sto nemas prava provociranja.

more_horiz
Zapravo ne, Ilija je provocirao kopiranjem nekih tekstova koji nemaju veze s razumom (dobro svi već znamo da se Ilijine "rasprave" svode na kopiranje nekih tekstova koji nemaju veze s temom rasprave), a ja sam htio ukazat na nekompetentnost dotične gospođe. Ne vidim u tome nikakvog provociranja. Provociranje je npr. kopiranje slike crkvenog službenika i Hitlera pa ne vidim da se netko oko toga uzjapurio.

more_horiz
[quote="Dina"]Malo ste predaleko otisli,
idemo mi biti bolji od proslosti.

[/quote]
Zapravo ne, Ilija je provocirao kopiranjem nekih tekstova koji nemaju veze s razumom (dobro svi već znamo da se Ilijine "rasprave" svode na kopiranje nekih tekstova koji nemaju veze s temom rasprave), a ja sam htio ukazat na nekompetentnost dotične gospođe. Ne vidim u tome nikakvog provociranja. Provociranje je npr. kopiranje slike crkvenog službenika i Hitlera pa ne vidim da se netko oko toga uzjapurio.

Zapravo vidim da ne vidis,da se netko uzjapurio.
Isto se ti nisi tako osvrnuo sto Fridensau nije grad sa 500 ljudi na 1,53km2.
Also covjek vidi sto hoce vidjeti.
koji nemaju veze s razumom (dobro svi već znamo da se Ilijine "rasprave" svode na kopiranje nekih tekstova koji nemaju veze s temom rasprave),

Novo a poznato?????

more_horiz
Hoće li ikada prestati interdenominacijske skepse i borbe za primat istinite crkve?Čemu žaoke koje se ubadaju sa namjerom da ozlijede a ne da zacijele i usmjere na Vječno evanđelje..Zar nam je više stalo biti ljutika no melem koji blaži Duhom Svetim dušu ne svakog kršćanina već i nekršćanina..Nije li nam bolje biti prorocima ljubavi u istini , blagosti i milosrđu Spasitelja?Sjetimo se Njegovog odnosa prema onima koji su varali narod i vrijeđali Boga ..Usrdnost kao duša Vječnog evanđelja nije Babilonski grijeh, ona ne skriva istinu, već je približava još više srcima onih koji sudjeluju u babilonskim grijesima i nisu svjesni tih grijeha..To je dio mog osnovnog prigovora svjedočanstvima koje u sebi nemaju usrdnosti i nastoje svojom oštrinom koja nije po Bogu pokazati da su nositelji vječnog evanđelja a da su adventisti sektaši koji obožavaju plagijatorku i zastupa ih odvjetnik katolik.Usmjerimo pažnju svojih djela na zaustavljanje sekularizacije.. Poistovječivanje sa svijetom što se tiče crkava odnosi se na sve kršćanske crkve..Kada se tumači 1.Korinčanima 5,11 – nemati zajednicu sa poročnima treba imati na umu da se ne radi o tome da je Isus pravio razlike u namjeri utjelovljenja – On je prinio sebe za Sve – i za bludnike , pijanice itd..Pogledajte, večina katolika, protestanata , pravoslavaca sudionici su takvih grijeha, s njima živimo , radimo.... itd..Isus je sjedao i sa gorima od takvih...Kristov je gnjev bio usmjeren protiv licemjerstva, velikih grijeha, kojima su ljudi razarali svoje duše, varali narod i vrijeđali Boga. U prijevarnom rasuđivanju svećenika i poglavara prepoznao je Isus djelovanje Sotoninih slugu. Njegova osuda grijeha bila je oštra i pokretala je na preispitivanje, ali nije izgovorio nijednu osvetničku riječ. Bio je ispunjen svetim gnjevom prema knezu tame, ali nije izrazio nikakvo razdražljivo raspoloženje. Tako će i kršćanin koji živi u skladu s Bogom i odlikuje se dragocjenim osobinama ljubavi i milosti, biti ispunjen pravednim gnjevom prema grijehu, ali neće biti pokrenut strašću da ruži one koji ga ruže. On će u Kristu sačuvati mir i vlast nad sobom, čak i onda kad se sretne s onima koji pokretani silama odozdo brane neistinu. Božansko sažaljenje ogledalo se na licu Božjeg Sina dok je laganim pogledom obuhvaćao Hram i svoje slušatelje. Glasom prigušenim dubokom boli i gorkim suzama, uzviknuo je: Jeruzaleme, Jeruzaleme, što ubijaš proroke i kamenuješ one koji su ti poslani! Koliko puta htjedoh skupiti tvoju djecu kao što kvočka skuplja svoje piliće pod krila, ali vi ne htjedoste! To je bila borba odvajanja. U Kristovom plaču izlijevalo se samo Božje srce. Bilo je to na rastanku tajanstveno zbogom Božje ljubavi koja dugo trpi. I farizeji i saduceji bili su ušutkani. Isus je sabrao svoje učenike i pripremio se da napusti Hram, ne kao pobijeđen koga su neprijatelji primorali da ih napusti, već kao Onaj čije je djelo završeno. Izašao je iz borbe kao pobjednik. Dragocjene istine, koje su tog značajnog dana potekle s Kristovih usana, sačuvane su u mnogim srcima. Nove misli i nove težnje probudile su se u njihovu životu, i nova je povijest otpočela. Nakon Kristova raspeća i uskrsnuća učenici su odlučno istupili i ispunili božanski nalog mudrošću i revnošću koje su bile usklažene s veličinom djela. Nosili su vijest koja se obračala ljudskim srcima, pokoravajući stare predrasude koje su dugo sputavale tisuće ljudi.Tako smo i mi koji živimo u skladu s Bogom Njegovim darovima preskupim osobinama ljubavi i milosti, ispunjeni svetim gnjevom prema grijehu, i nismo pokretani strašću ruženja onih koji nas ruže. Sačuvajmo u Kristu mir i vlast nad sobom, čak i onda kad se sretnemo s onima koji pokretani silama tmine brane neistinu ili drže istinu u nepravdi i praznini izmišljene pobožnosti..
Neka se i na nama pokaže Božansko sažaljenje prema žarnjačima rana..

more_horiz

Eto Sinke sad cu ti objasniti razliku izmedju takvih Adventista i Biblije....ko sto sam to pisao za katolike i za protestante koji cine zlocine i podrzavaju ih krseci Evandjelje tako to vrijedi i za takve Adventiste koji su pokazali da u njima nema ljubavi Kristove te su se pokazali ko otpadnici Kristove vjere na osnovu Biblije.

Sjajno si ovo objasnio, jedino mi nije jasno što očekuješ od mene. Da su Katolici činili greške i prije Hitlera, potpuno je jasno i ja to priznajem- ali što ja imam s njima? Zar ja nemam pravo reći "Na fotografiji koju si postao, Ilija, je kardinal koji čini grešku" a ti imaš pravo reći da je bilo nekih Adventista koji su slično činili?

Na slici je jedan kardinal, koji čini grešku. Ne znam u kojem kontekstu je slikan i kojom prilikom, moguće je da se radilo o snimci godinama prije Hitlerovog pohoda i nitko ne može reći da se u to doba nacističkom režimu nije vjerovalo. Ako mene pitaš, da je Njemačka stala na Čehoslovačkoj, Hitlera bi se smatralo velikanom povijesti ( bez obzira što "Čehoslovaci" misle o ovome ).

more_horiz

Friedensau ist ein Ortsteil der Stadt Möckern in Sachsen-Anhalt im Landkreis Jerichower Land und hat zurzeit etwa 500 Einwohner auf einer Fläche von 1,53 km²

Sinke negdje nesto ne stima sa statistikom.Fridensau dio grada Möckerna u Sachsen-Anhaltu u zupi Jerichower Land koji ima 500 stanovnika na povrsini 1.53 km2.
sto znaci,nije grad kako si naveo,jer pod gradom se koriste druge dimenzije,a ne zive tamo samo adventisti.
A i da je tako,lako i tebi i Iliji,sad iz ovog vremena govoriti o onom vremenu,vi sad samo handlujete s statistikom a onda su bili u pitanju ljudi i sudbine.
Sinke ti imputiras adventistima nesto,sto znas da u omjeru izgleda sasvim drugacije.

Ako nešto ne valja sa statistikom, tada se moraš obratiti adventističkim povjesničarima koju su istu naveli. Moguće je da je Fridensau bio gradić koji se asimilirao u Mockern tijekom desetljeća, ali ćeš za točne informacije morati kontaktirati autora knjige.

Ovo je vrlo tolerantan forum- ali morali biste malo poraditi na jednoj objektivnijoj politici. Ako netko pošalje fotografiju kardinala s papom ( ako se ne varam, to je kardinal na slici, dakle nije čak niti papa koji je tema ovog topica ), tada morate ili odmah reagirati na takav čin, ili ne zamjerati Katolicima kad uzvrate svojom argumentacijom.

Na optužbu da su Katolici imali nekakav dogovor s Hitlerom, naveo sam da je vladala velika zbunjenost u religijskim sferama Njemačke tog doba. Nikog nisam prozvao za otvorenu suradnju s nacistima, već sam naveo da su i Adventisti imali svoja "rukovanja" s nacizmom- i naveo to ne kao optužbu Adventista već kao objektivizacijsku argumentaciju čija je svrha čitaoce ove diskusije upoznati sa stanjem u Reichu u to doba.

Što se tiče omjera- većina Njemaca ipak nisu bili Adventisti, tako da je njihov upliv sigurno manji od Katolika i ostalih Protestanata. Ovo ih ne opravdava ako su ohrabrivali sustav, u svakom slučaju.

Mislim da je najgluplje u ovakvim diskusijama tvrditi da je bilo koja Crkva otvoreno zaslužna za nacizam. Protestanti mogu reći da je Hitler bio deklarirani Katolik ( mada su njegove izjave kontradiktorne ), a Katolici mogu reći da je nacizam prvo napao Katoličku zemlju. Kao da je njemu bilo do Crkvenog raspravljanja.

more_horiz
Hitlerov omiljeni Biblijski stihovi su bili Rimljanima 13,1-7:
1 Svaka duša neka se podlaže vlastima nad sobom. Jer nema vlasti doli od Boga: koje postoje, od Boga su postavljene. 2 Stoga tko se suprotstavlja vlasti, Božjoj se odredbi protivi; koji se pak protive, sami će na se navući osudu. 3 Vladari doista nisu strah i trepet zbog dobra, nego zbog zla djela. Hoćeš li se ne bojati vlasti? Dobro čini pa ćeš imati pohvalu od nje! 4 Ta Božji je ona poslužitelj - tebi na dobro. Ako li zlo činiš, strahuj! Ne nosi uzalud mača! Božji je ona poslužitelj: gnjev njegov iskaljuje na onome koji zlo čini. 5 Treba se stoga podlagati, ne samo zbog gnjeva nego i zbog savjesti. 6 Zato i poreze plaćate: ta službenici su Božji oni koji se time bave. 7 Dajte svakomu što mu pripada: komu porez - porez, komu carina - carina, komu poštovanje - poštovanje, komu čast - čast.

Zatim:
1.Petrova 2,13.14:
"13 Pokoravajte se svakoj ljudskoj ustanovi radi Gospodina: bilo kralju kao vrhovniku, 14 bilo upraviteljima jer ih on šalje da kazne zločince, a pohvale one koji dobro čine."

O jednom od ova dva stiha se moralo propovijedati svake godine po svim crkvama u Trećem Reichu a promatrači su provjeravali što se propovijeda..Hitler je smatrao da ima izravnu vlast od Boga uzeti mač jer je držao da je sve što je činio bilo opravdano..

Napisao sam gornji post s namjerom da se dijalozi kao i istraživanja vode objektivno i bez griješnih strasti ...
Poznavali smo nastradalog adventističkog propovjednika i teologa prof.dr Hasela koji je sa svojom sestrom i bratom zajedno sa majkom za vrijeme 2.svj rata bio u nekom Njemačkom selu radeći kod domaćina na njivama dok im je otac bio na Ruskom frontu kao pripadnik inžinjerije ..Iako je prilikom mobilizacije otac bio poznat oficiru za ratni raspored kao pacifista Hasel je cijelo vrijeme rata nosio za pojasem maketu drveni revolver što su njegova djeca otkrila gotovo pred kraj rata..Knjigu o tome je napisala S.Hasel ..
Mislim da su crkve više zaslužne za borbu protiv nacizma i fašizma ..Mnogi su svećenici KC u Hrvatskoj kao antifašisti bili ubijeni od strane komunista jer se nisu htjeli odreći vjere..

more_horiz
Sinke je napisao/la:

Eto Sinke sad cu ti objasniti razliku izmedju takvih Adventista i Biblije....ko sto sam to pisao za katolike i za protestante koji cine zlocine i podrzavaju ih krseci Evandjelje tako to vrijedi i za takve Adventiste koji su pokazali da u njima nema ljubavi Kristove te su se pokazali ko otpadnici Kristove vjere na osnovu Biblije.

Sjajno si ovo objasnio, jedino mi nije jasno što očekuješ od mene. Da su Katolici činili greške i prije Hitlera, potpuno je jasno i ja to priznajem- ali što ja imam s njima? Zar ja nemam pravo reći "Na fotografiji koju si postao, Ilija, je kardinal koji čini grešku" a ti imaš pravo reći da je bilo nekih Adventista koji su slično činili?

Na slici je jedan kardinal, koji čini grešku. Ne znam u kojem kontekstu je slikan i kojom prilikom, moguće je da se radilo o snimci godinama prije Hitlerovog pohoda i nitko ne može reći da se u to doba nacističkom režimu nije vjerovalo. Ako mene pitaš, da je Njemačka stala na Čehoslovačkoj, Hitlera bi se smatralo velikanom povijesti ( bez obzira što "Čehoslovaci" misle o ovome ).

Sto ocekujem?
Ocekujem dijalog na osnovu ciinjenica a ne da uvjek neko nesto pravda iako je ocigledno zlo ,tako je i sa papom i papskim sistemom,ja ne mislim da covjek treba da svoju instituciju sebe ili crkvu kojoj pripada velica nasuprot Biblijskom osvjedocenju da je crkva ili pojedinac cinio suprotno od onog sto je Biblijski nauk.
Sto se tice slika sa papom ako zaista zelis mogu ih okaciti ja nemam problem sa tim no nisam siguran da i to ima smisla, jer se ovdje nastoji sve relativizirati.Bozja rijec uci a nadam se da je ona i za tebe relevantna:

Da vas niko ne prevari nikakijem načinom; jer neće doći dok ne dođe najprije otpad, i ne pokaže se čovjek bezakonja, sin pogibli,

Koji se protivi i podiže više svega što se zove Bog ili se poštuje, tako da će on sjesti u crkvi Božijoj kao Bog pokazujući sebe da je Bog.

Ne pamtite li da sam vam ovo kazivao još kad sam kod vas bio?

I sad znate što zadržava da se ne javi u svoje vrijeme.

Jer se već radi tajna bezakonja, samo dok se ukloni onaj koji sad zadržava.

Pa će se onda javiti bezakonik, kojega će Gospod Isus ubiti duhom usta svojijeh, i iskorijeniti svjetlošću dolaska svojega;

Kojega je dolazak po činjenju sotoninu sa svakom silom, i znacima i lažnijem čudesima,

I sa svakom prijevarom nepravde među onima koji ginu: jer ljubavi istine ne primiše, da bi se spasli.

I zato će im Bog poslati silu prijevare, da vjeruju laži;

Da prime sud svi koji ne vjerovaše istini, nego volješe nepravdu. 2. Solunjanima 2,3-12

Na osnovu ovog teksta Pavao kaze da je tajna bezakonja postojala vec u njegovo vrijeme te se proteze do Kristovog dolaska,na osnovu ovih rijeci je jasno da bezakonik znaci onaj koji krsi Bozji zakon u tom smislu Papa i papstvo apsolutno odgovaraju ovim rijecima....tako Biblija pise o tome a lazi su svuda u laznim cudesima i laznim prividjenjima koja ljece a govore suprotno Evandjelju u obredima i cascenju smrtnih ljudi za koje ne postoje Biblijski osnovi u dvolicenju u kom se prihvata bogosluzenje jer je tako bilo u starom zavjetu a da bi se kad treba prihvatiti Bozji zakon i svetost subote reklo da je to starozavjetni obicaj te da stari zavjet nema znacaj.....iako jasno stoji i u Novom zavjetu da je sam Bog autor zapovjedi o suboti....dakle bezakonje je krsenje i nepostovanje Bozanskih propisa i svako ko tako cini cini zlo i nepravdu.....Eto toliko o papi i papstvu i onima koji prihvataju put bezakonja ,a sto se tice Jelene Vajt dovoljno je pogledati sto se danas desava u religiskom svjetu i vidjeti da je bila apsolutno u pravu....

more_horiz
Sinke je napisao/la:

Ako nešto ne valja sa statistikom, tada se moraš obratiti adventističkim povjesničarima koju su istu naveli. Moguće je da je Fridensau bio gradić koji se asimilirao u Mockern tijekom desetljeća, ali ćeš za točne informacije morati kontaktirati autora knjige.

Ovo je vrlo tolerantan forum- ali morali biste malo poraditi na jednoj objektivnijoj politici. Ako netko pošalje fotografiju kardinala s papom ( ako se ne varam, to je kardinal na slici, dakle nije čak niti papa koji je tema ovog topica ), tada morate ili odmah reagirati na takav čin, ili ne zamjerati Katolicima kad uzvrate svojom argumentacijom.

Na optužbu da su Katolici imali nekakav dogovor s Hitlerom, naveo sam da je vladala velika zbunjenost u religijskim sferama Njemačke tog doba. Nikog nisam prozvao za otvorenu suradnju s nacistima, već sam naveo da su i Adventisti imali svoja "rukovanja" s nacizmom- i naveo to ne kao optužbu Adventista već kao objektivizacijsku argumentaciju čija je svrha čitaoce ove diskusije upoznati sa stanjem u Reichu u to doba.

Što se tiče omjera- većina Njemaca ipak nisu bili Adventisti, tako da je njihov upliv sigurno manji od Katolika i ostalih Protestanata. Ovo ih ne opravdava ako su ohrabrivali sustav, u svakom slučaju.

Mislim da je najgluplje u ovakvim diskusijama tvrditi da je bilo koja Crkva otvoreno zaslužna za nacizam. Protestanti mogu reći da je Hitler bio deklarirani Katolik ( mada su njegove izjave kontradiktorne ), a Katolici mogu reći da je nacizam prvo napao Katoličku zemlju. Kao da je njemu bilo do Crkvenog raspravljanja.

Ne moze mi se prebaciti da nisam kao moderator reagirala.Poznavjuci replicara,mislm da mu nisam morala davati crveno slovo.
Kao da je njemu bilo do Crkvenog raspravljanja.

E ovo ti je za 10 i ne bi trebali niti dalje ici u optuzbe i diskusije.

Ne vjerujem da su imali bilo kakvog upliva,sobzirom na omjer a i na povijesne cinjenice koje su se odvijale.

more_horiz

Sto ocekujem?
Ocekujem dijalog na osnovu ciinjenica a ne da uvjek neko nesto pravda iako je ocigledno zlo ,tako je i sa papom i papskim sistemom,ja ne mislim da covjek treba da svoju instituciju sebe ili crkvu kojoj pripada velica nasuprot Biblijskom osvjedocenju da je crkva ili pojedinac cinio suprotno od onog sto je Biblijski nauk.

Drugim riječima, tebi je dijalog samo u redu kad se napada Papa, i Katolicizam. Tebi je papa "očigledno zlo" i tvrditi da Katolici žive u sotonskom sustavu je objektivna činjenica, zar ne?

Eto, ja svjedočim svoju vjeru: Papinska institucija je Biblijski opravdana i Katolička Crkva je opravdana na svakoj strani Svetog Pisma- tko će mi dokazati da nije tako? Tko mi je ikad ovdje dokazao suprotno? Niste u stanju (par vas) čak niti prihvatiti što Katolici uistinu vjeruju u vezi papinstva, već morate izmišljati gluposti da vjerujemo da je papa bog na zemlji i da ga mi obožavamo kao Isusa Krista. Ja sad mogu ići na dugo i na široko gdje Ellen Gould White govori kontra Biblije, pa ne činim tako da se lakše sporazumimo.

Sto se tice slika sa papom ako zaista zelis mogu ih okaciti ja nemam problem sa tim no nisam siguran da i to ima smisla, jer se ovdje nastoji sve relativizirati.Bozja rijec uci a nadam se da je ona i za tebe relevantna:

Naravno da nemaš nikakvih problema slika Hitlera i pape- ja mogu tako postati što su tvoji Adventisti pričali o Židovima u Njemačkoj u to doba, i oboje gubimo na dijalogu. Zar ti stojiš iza njihovih jezivih svjetonazora? Sigurno da ne. Niti nemoj mene prozivati radi toga.

Na osnovu ovog teksta Pavao kaze da je tajna bezakonja postojala vec u njegovo vrijeme te se proteze do Kristovog dolaska,na osnovu ovih rijeci je jasno da bezakonik znaci onaj koji krsi Bozji zakon u tom smislu Papa i papstvo apsolutno odgovaraju ovim rijecima....tako Biblija pise o tome a lazi su svuda u laznim cudesima i laznim prividjenjima koja ljece a govore suprotno Evandjelju u obredima i cascenju smrtnih ljudi za koje ne postoje Biblijski osnovi u dvolicenju u kom se prihvata bogosluzenje jer je tako bilo u starom zavjetu a da bi se kad treba prihvatiti Bozji zakon i svetost subote reklo da je to starozavjetni obicaj te da stari zavjet nema znacaj.....iako jasno stoji i u Novom zavjetu da je sam Bog autor zapovjedi o suboti....dakle bezakonje je krsenje i nepostovanje Bozanskih propisa i svako ko tako cini cini zlo i nepravdu.....Eto toliko o papi i papstvu i onima koji prihvataju put bezakonja ,a sto se tice Jelene Vajt dovoljno je pogledati sto se danas desava u religiskom svjetu i vidjeti da je bila apsolutno u pravu....

Ovo je već tako mnogo puta prožvakana retorika na ovome forumu koja bježi od bilo kakvog konstruktivnog razgovora. "Katolici su bezakonici, a ovi se Biblijski citati odnose na bezakonike"- i tako na deset načina.

Ja sad mogu pisati protiv Ellen Gould White (dapače- i jesam- svi znamo kako je to završilo) i o njenim kontradikcijama s Biblijom, te je na sav glas proglasiti jednim anti-Kristom, a njene ljubitelje idolopoklonicima koji je smatraju bogom na zemlji, jer što je pisala smatraju nepogrešivim, a svi ljudi su pogrešivi, i da je SDA babilon.

Mogao bih, ali neću. Radi njenih kontradikcija s Božjom Riječi, jednostavno nisam Adventist, a ostalo bi napisao samo kad bih želio nekog uvrijediti i iskriviti- što mi nije namjera.

Zadnja promjena: Sinke; ned 03 kol 2008, 17:24; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
Povezivanje katoličanstva i Hitlera je u najmanju ruku degutantno. Za neupućene, samo bih napomenuo da je Hitler bio obuzet džavlom, sotonist. Pripadao je tajnom luciferijanskom kultu "Društvo Thula" ezoterijske strukture. Sam Hitler je u svojim djelima nazvao katoličanstvo protunaravnom religijom (što je i razumljivo jer ono propagira jednakost a nacionalsocijalizam rasno više i manje vrijedne narode).

more_horiz
Ne moze mi se prebaciti da nisam kao moderator reagirala.Poznavjuci replicara,mislm da mu nisam morala davati crveno slovo.

Ja ga ne poznajem, i budući da nikakvog slova, a najmanje ne crvenog, nije bilo- jedino što mi je preostalo jest da uvedem defenzivnu apologetiku koja se proziva.

Može. Smirite Iliju.

more_horiz
Sinke je napisao/la:

Ja ga ne poznajem, i budući da nikakvog slova, a najmanje ne crvenog, nije bilo- jedino što mi je preostalo jest da uvedem defenzivnu apologetiku koja se proziva.

Može. Smirite Iliju.

Ostavite Papu nek se odmara u Tirolu.
A svima je jasno za kakav sam ja dijalog na forumu.Nemam bas puno vremna odrasle ljude uciti jednom fer i tolerantnom dijalogu na nivou krscanstva.
Ovakvim tonom necu dopustiti daljnji dijalog.Mogu samo temu izbrisati,ali mi je zao zbog nekih ljudi koji su ipak kulturni u dijalogu i ne idu nikakvim,imputacijama i insinuacijama.
zivanje katoličanstva i Hitlera je u najmanju ruku degutantno. Za neupućene, samo bih napomenuo da je Hitler bio obuzet džavlom, sotonist. Pripadao je tajnom luciferijanskom kultu "Društvo Thula" ezoterijske strukture. Sam Hitler je u svojim djelima nazvao katoličanstvo protunaravnom religijom (što je i razumljivo jer ono propagira jednakost a nacionalsocijalizam rasno više i manje vrijedne narode).

A sto mislis koliko je degutantno povezivati Hitlera i adventiste,kad su tada bili u mrvicama na zemaljskoj kugli.
QEA

Da, Benedikt je namjesnik Boga na zemlji, produžena Božja ruka na zemlji čiji je legitimitet jasno vidljiv iz Biblije svakome tko je pismen i zna čitat. Osim ako uvažimo palmudenja da se Petar prevodi kao "kamen". lol!

A upravo učestali napadi na Svetu Katoličku Crkvu, kao ni na jednu drugu - uostalom i tvoji nekulturni ispadi, dokazuju tko je u pravu. Ti si Stijena, i na ovoj Stijeni sagraditi ću Crkvu svoju! I VRATA PAKLENA NEĆE JE NADVLADATI!

Kultura dijaloga ne trazi od nikoga njegovo odricanje od njegove vjere, a ne moze se non stop na temi imputirati ispravnost mog vjerovanja kao sto to cini QEA.Moramo jedni drugima ipak pokazati jednu krscansku dobrotu i ljepotu dijaloga.Onakvu kakvu Krist trazi od nas.

more_horiz
Kada sam i u kojem postu povezivao Fuhrera i Adventiste, možeš li me uputit na taj post? confused

more_horiz
QEA je napisao/la:
Kada sam i u kojem postu povezivao Fuhrera i Adventiste, možeš li me uputit na taj post? confused

Ovo se odnosilo na mene, neposredno prije sam citirao jedan Adventistički izvor koji se bavio Adventistima u Trećem Reichu.

Ipak, nisam imao nikakve insinuacije da je Adventistička Crkva formirala nacizam. Predao sam statistike u svrhu objektivizacije disksusije- da su i Katolici i Adventisti u jednom trenu imali prilično pozitivno mišljenje o Hitlerovom režimu. Moja se argumentacija kretala u smjeru da niti su Katolici nacisti zato što su se neki kardinali rukovali s Adolfom, niti su Adventisti nacisti jer je njihova štampa u to doba velikim djelom podupirala režim.

Povijest je knjiga čudnih fusnota, i ne možemo temeljem nekih greški reći da su svi pripadnici te Crkve zli ili pogani.

Ruku na srce, Kršćanstvo generalno bi bilo odbačeno od većine da se gledaju samo naše greške. Ali ne trebate imati religiju da biste bili zločinac- Staljin i Mao Ce-Tung su se pobrinuli za to.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply