Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Papa

power_settings_newLogin to reply
+15
jakob
Sinke
QEA
ILIJA
magdalena
dubec
Gubavac
Caesar
Euro
Eutanasije
matej24
otpadnik
Izrail
braslav
Živac
19 posters

descriptionPapa - Page 7 EmptyRe: Papa

more_horiz
A šta je to po Pismu . Da li je Sv.duje zaštitnik Splita ili Sv.Vlaho zaštitnik Dubrovnika .Mogli bi smo napisati jednu malu knjigu onoga što nije po pismu .Isus je rekao ja odlazim ali vam šaljem drugog branitelja Duha Istine koga svijet nemože primiti a vi će te ga primiti jer je sa vama i bit će u vama .to je isti Isus samo ne u tijelu nego duhom svojim prisutan

more_horiz
Zašto onda papu zovete svetim ocem kad je jedan otac

more_horiz
Zbog čega misliš da katolici nikad nisu čuli za poslanje Duha u Crkvi? Što se svetaca tiče, što je loše u tome da se preminula braća mole za one na zemlji, već i u Bibliji imaš primjere. Glede oca, prouči zašto apostoli u Pismu sebe nazivaju očevima, pa ćeš shvatiti. Prvo nego kreneš popisivati što kod katolika nije po Pismu, kritički provjeri svoju temeljnu tvrdnju da je ono jedini autoritet, pa ćeš vidjeti da su ti temeljne postavke neodržive.

more_horiz
ovako možemo do sutra .Ja znam šta je Bog rekao. Izađite iz nj moj narode da nebudete suučesnici u njezinim grijesima.

more_horiz
Ti znaš što su ti drugi rekli, to sada i ponavljaš, bez obzira što je netočno.

more_horiz
ja ne znam što su mi drugi rekli nego ste totalno u krivom smijeru .pročitaj sud nad Vatikanom(Rimom)

more_horiz
pročitaj Otkrivenje 18.

more_horiz
kad pročitaš reci svoj komentar

more_horiz
Govori o padu poganskog Rima, progonitelja kršćana tada, i još mnogo poslije. Nema spomena niti Vatikana, niti pape, niti Katoličke Crkve. Kao što se niti nigdje iz Biblije ne da dokazati niti tvrdnja "sola scriptura". Cool

more_horiz
Zao mi je braco,ali radi ostalih ucesnika na forumu zamolit cu vas da se vas dvojica sretnete na chat,a ovu temu ne zachatavate.

more_horiz
rim je velika bludnica ako ti je bog apsolut ti češ onda njega poslušati . A Bog kaže izađite iz nje moj narode

more_horiz
Dina:

Zao mi je braco,ali radi ostalih ucesnika na forumu zamolit cu vas da se vas dvojica sretnete na chat,a ovu temu ne zachatavate

Ne razumijem, možeš malo pojasniti? Nas dvojica raspravljamo o zadanoj temi, gledano sa aspekta Otkrivenja. U čemu se sastoji to zachatavanje?

more_horiz
KRAJVREMENA je napisao/la:
Izađite iz nj moj narode da nebudete suučesnici u njezinim grijesima.

Buduci da sam pravoslavan i ova tema se direktno ne tice mene ipak indirektno utice na moj stav o KC. Iako smo skoro 1000 godina razdvojeni (mislim na KC i PC) ni u jednoj od navedenih ne prestaje dejstvo Duha Svetoga, a tamo gde je Duh tamo je i Crkva jer On i konstituise Crkvu kao Telo Hristovo.

Navodeci ove stihove i tumaceci ih u kontekstu KC dolazimo do toga da jedan Biblijski spis govori narodu da napusti Crkvu-Telo Hristovo. Kao da je Crkva-Telo Hristovo jedno, a Hristos i njegova Rec (odnosno On kao Rec) nesto sasvim drugo.

Meni to izgleda kao veoma pogresno tumacenje jer i KC priznaje celokupnu Bibliju cak priznaje siri kanon od PC. Ispada da je Crkva protiv sebe same...

more_horiz
Eutanasije je napisao/la:
KRAJVREMENA je napisao/la:
Izađite iz nj moj narode da nebudete suučesnici u njezinim grijesima.

Buduci da sam pravoslavan i ova tema se direktno ne tice mene ipak indirektno utice na moj stav o KC. Iako smo skoro 1000 godina razdvojeni (mislim na KC i PC) ni u jednoj od navedenih ne prestaje dejstvo Duha Svetoga, a tamo gde je Duh tamo je i Crkva jer On i konstituise Crkvu kao Telo Hristovo.

Navodeci ove stihove i tumaceci ih u kontekstu KC dolazimo do toga da jedan Biblijski spis govori narodu da napusti Crkvu-Telo Hristovo. Kao da je Crkva-Telo Hristovo jedno, a Hristos i njegova Rec (odnosno On kao Rec) nesto sasvim drugo.

Meni to izgleda kao veoma pogresno tumacenje jer i KC priznaje celokupnu Bibliju cak priznaje siri kanon od PC. Ispada da je Crkva protiv sebe same...
ja sam rekao šta Bog kaže ,bitno je šta Bog kaže a ne ljudi

more_horiz
I ljudi su ucestvovali u pisanju Biblije jer ona nije ,,pala sa neba''.

more_horiz
biblija kaže izađite iz nje moj narode

more_horiz
I ti si siguran da bas govori o KC?

more_horiz
Ona govori o onoj crkvi koja je ostavila riječ ,pomiješala se sa svijetom i uvela neke svoje vjeroispovijesti .Nažalost to nije samo slučaj sa KC nego i sa njezinim kćerima ,koje u početku imaše svijetlo a poslije je učinila isto što i njezina majka .
I Krist je pozvao svoju nevestu da izađe između njih da primi znak uskrsnuća. To je za one koji su predodređeni prije postanka svijeta i oni će čuti taj glas .

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply