Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Papa

power_settings_newLogin to reply
+15
jakob
Sinke
QEA
ILIJA
magdalena
dubec
Gubavac
Caesar
Euro
Eutanasije
matej24
otpadnik
Izrail
braslav
Živac
19 posters

descriptionPapa EmptyPapa

more_horiz
Tko je za vas papa?

Što katolici tvrde o papi i na temelju čega?

descriptionPapa EmptyRe: Papa

more_horiz
Za mene je papa verski vodja katolika.

Mislim da katolici veruju da je papa bog u telu. Da je on zamenik na zemlji Isusa Hrista da ga se mora bespogovorno slusati i pokoravati mu se.

more_horiz
Jevrejin je napisao/la:
Za mene je papa verski vodja katolika.

Mislim da katolici veruju da je papa bog u telu. Da je on zamenik na zemlji Isusa Hrista da ga se mora bespogovorno slusati i pokoravati mu se.

Nema ni jednog katolika (mozda neki u ludnici) koji smatra da je papa Bog, mozda Bozji namjesnik, ali Bog.

more_horiz
Jevrejin jako krivo mislis!

Sveti Otac je Kristov namjesnik na zemlji, nasljednik svetog Petra, koji je bio prvi papa!

more_horiz
Ma ljudi nisam ni rekao da znam i da necu pogresiti. Za mene je ovo dobra tema, jer mogu znati ko je papa za katolike. A ne da imam neku svoju pogresnu teoriju.

more_horiz
Papa je nasljednik sv. Petra, tj. nosi njegovu službu.

Njegova služba se sastoji u svime što je Krist ostavio posebno Petru kao zadaću, konkretno:

"Nato Isus reče njemu: 'Blago tebi, Šimune, sine Jonin, jer ti to ne objavi tijelo i krv, nego Otac moj, koji je na nebesima. A ja tebi kažem: Ti si Petar-Stijena i na toj stijeni sagradit ću Crkvu svoju i vrata paklena neće je nadvladati. Tebi ću dati ključeve kraljevstva nebeskoga, pa što god svežeš na zemlji, bit će svezano na nebesima; a što god odriješiš na zemlji, bit će odriješeno na nebesima.'" (Mt 16:17-19)

"Šimune, Šimune, Sotona je zatražio da vas može rešetati kao pšenicu. Ali molio sam se za tebe da ti vjera ne malakše. Zato, kad se ponovno obratiš k meni, učvrsti svoju braću!'" (Lk 22:31-32)

Primjetite da je jedino obećanje dano Crkvi da je vrata paklena neće nadvladati, dano zapravo Petru kad mu je rečeno da će _on_ biti onaj na kojem je ta Crkva sagrađena.

more_horiz
Isus je tu mislio na oprane krvlju Njegovom, na Tijelo koje je živuća Crkva. Crkvu tu neće pakao nadvladati.

more_horiz
Prvi poglavar je bio Jakov. Ne znam, zašto se tu povijesnu činjenicu preskače.
Dokazano je da Sveto Pismo se može razumjeti duhom u kojem je pisano. Imajmo to u vidu. Podignimo srce vjere, i krenimo s molitvom u čitanje Božje Riječi. Ne možemo Bibliju čitati kao običnu knjigu.
No, isto tako ne smijemo pogrešno mistificirati Božju Riječ.

Počnimo proučavati povijest kršćanstva i razumijevati što se događalo.
često puta su se zbog različitih tumačenja Biblije razilazili ljudi. Zato, uz žarku molitvu počnimo novi početak.
Kada je spasenje u pitanju, i kad znamo da je jako blizu dizanje Crkve sa zemlje, znat ćemo kako pristupiti Božjoj Riječi.

A kad dođe onaj dan, najmanje važno će nam biti tko je glavni, tko je zadnji među ljudima. Kada Isus dođe, da li će naći osobnu vjeru u srcu?

more_horiz
Jevrejin je napisao/la:

Koja ružna konstrukcija, i onda se mene optužuje da činim isto čak neki riječi ovog člana pripisuju meni.
Meni je ovo što on piše urnebesno lol! lol! lol!

more_horiz
Zaboravih još jedan bitan citat:

"Nakon doručka upita Isus Šimuna Petra: 'Šimune Ivanov, ljubiš li me više nego ovi?' Odgovori mu: 'Da, Gospodine, ti znaš da te volim.' Kaže mu: 'Pasi jaganjce moje!' Upita ga po drugi put: 'Šimune Ivanov, ljubiš li me?' Odgovori mu: 'Da, Gospodine, ti znaš da te volim!' Kaže mu: 'Pasi ovce moje!' Upita ga treæi put: 'Šimune Ivanov, voliš li me?' Ražalosti se Petar što ga upita treći put: 'Voliš li me?' pa mu odgovori: 'Gospodine, ti sve znaš! Tebi je poznato da te volim.' Kaže mu Isus: 'Pasi ovce moje!'"
(Iv 21:15-17)

Zadnja promjena: ; pet 19 sij 2007, 13:46; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
Noemi je napisao/la:
Isus je tu mislio na oprane krvlju Njegovom, na Tijelo koje je živuća Crkva. Crkvu tu neće pakao nadvladati.

Hm, vidim kako se sola scriptura svodi na protumači kako ti najbolje paše, makar nemalo veze sa onim što piše. Ajde pročitaj ponovno:

"Kaže im: 'A vi, što vi kažete, tko sam ja?' Šimun Petar prihvati i reče: "Ti si Krist-Pomazanik, Sin Boga živoga.' Nato Isus reče njemu: 'Blago tebi, Šimune, sine Jonin, jer ti to ne objavi tijelo i krv, nego Otac moj, koji je na nebesima. A ja tebi kažem: Ti si Petar-Stijena i na toj stijeni sagradit ću Crkvu svoju i vrata paklena neće je nadvladati. Tebi ću dati ključeve kraljevstva nebeskoga, pa što god svežeš na zemlji, bit će svezano na nebesima; a što god odriješiš na zemlji, bit će odriješeno na nebesima.'"

Kao što je Jedan Krist kojemu je to Petar priznao, tako je, u istom kontekstu, jedan Petar, jedna Stijena na kojoj je sagrađena Kristova Crkva. Koja je to jedna Stijena na kojoj je sagrađena Crkva prema protestantskom učenju?

more_horiz
Isus Krist je jedina Stijena na kojoj je sagrađena činjenica i temelj spasenja. Po Isusu Kristu se spasavam i apsolutno me druge ponude na religijskom tržištu ne zanimaju.

Ne zanimaju ni petrovi, ni pavli, ni mojsije, ni ivani, ja sam Kristova.Mogu čitati poslanice Pavlove, Petrove i ostalih apostola riječi, no nisam sljedbenik apostola, sljedbenik sam Isusa krista.

On je umro, on je uskrsnuo, njega su razapeli radi mojh grijeha, njegovim Imenom se spasavam, njegove nas rane iscijelše. Nije za mene umro ni petar, ni pavao, ni toma, ni marija, ni izaija...

Zato, ne prihvaćam ničiji surogat.

On sjedi Ocu s desna.On mi pripravlja mjesto.

Tko što voli, nek izvoli.
Ne želim sudjelovati u religijskim raspravama. Možemo pisati o posvećenju, kako živjeti kršćanskim životom, kako svjedočiti o Kristu Otkupitelju...

Ali raspravljati o nečijoj vjeroispovijesti odsada neću.

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Izrail je napisao/la:
Jevrejin je napisao/la:

Koja ružna konstrukcija, i onda se mene optužuje da činim isto čak neki riječi ovog člana pripisuju meni.
Meni je ovo što on piše urnebesno lol! lol! lol!

obred A ti Izrael, covjece prestani samo kukati ,ko kakva mamina maza,diraju,me ,tuku me,podmecu mi.To su sve epiteti koji ne pristaju ,jednom odraslom zrelom krscaninu,i ako zelis da mi nesto naucimo o katolicanstvu,onda strpljivo izlazi gradju,tocku po tocku,ja i ovako ne poznam katolicanstvo ali tek sad poslije tvojih izlaganja bjezala bi dalje nigo juce s Gandijem.obred Molim te prihvati ovo ozbiljno kao odrasla ,osoba,jer vidis da tu ima i drugih ljudi koji se koriste dokazima i usrdnim metodama pa svejedno tkoje denominacije.Ovaj forum ima jednu moralnu visinu,i osnovan je na obred krscanskim vrjednostima i mora ostati takav,neprimjerene rijeci se nesmiju koristiti ni od koga ovdje,jer nije posteno da kvarimo dobru atmosferu koju smo imali ,i u tom duhu obred krscanstva, u gabaritima ljudskog razuma ,mozemo o svemu i svacemu diskutirati,neznam kojim bi pismom morala pisati da se ove moje rjeci mogu razumjeti.obred </BLOCKQUOTE>

more_horiz
Tvoje izlaganje bi spadalo
ovdje https://izaija95.forumcroatian.com/O-forumu-c5/Sobieak-za-raspravu-f23/Zasto-neki-izmisljaju-i-podmeau-p4354.htm#4354
I to što pišeš nema nikakve veze s istinom.
Niti se žalim niti kukam samo upozorvam da ste nepravedni kao i ti sada što pišeš ovo.
Dakle bolje se drži teme nego da mi pakiraš patetiku kad nje nema.

more_horiz
Papa je jedan jako nesrecan covek. Covek koji misli da sluzi Bogu i ljudima a u stasnoj je zabludi.
Papa je covek koji je ogromnu energiju ulozio u ulaze u pogresnom smeru.

Papa je nesrecan prevaren covek koji veruje lazima.

Papa je slepi vodja koji vodi slepe.

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
dragomir je napisao/la:
Papa je jedan jako nesrecan covek. Covek koji misli da sluzi Bogu i ljudima a u stasnoj je zabludi.
Papa je covek koji je ogromnu energiju ulozio u ulaze u pogresnom smeru.

Papa je nesrecan prevaren covek koji veruje lazima.

fsniper Papa je slepi vodja koji vodi slepe.

Sve ti to isprica,drdrdrdrdrd,a sad molim te stihove iz Biblije i dokazne cinjenice za svaku tvrdnju.Ovo mi lici kao da si stao na Trg SV.Petra u Rimu,i isprica i ode,a oni il te tko cuo ili te tko vidio.Molim dokaze za svaku tvrdnju,ili ovakve teme smo rekli nemaju mjesta ovdje.s-telefrag </BLOCKQUOTE>

more_horiz
Snježana je napisao/la:
Isus Krist je jedina Stijena na kojoj je sagrađena činjenica i temelj spasenja. Po Isusu Kristu se spasavam i apsolutno me druge ponude na religijskom tržištu ne zanimaju.

Jel ti držiš Bibliju Božjom riječju? Tamo eksplicitno piše nešto drukčije, da je Stijena jedan grešnik po imenu Šimun.

dragomir je napisao/la:
Papa je slepi vodja koji vodi slepe.

Glavno da ti dobro vidiš.

Još mi nitko od pobornika sola scripture nije odgovorio gdje je njima Stijena Crkve. Samo čujem bisere tipa ono gore da je Stijena i Krist jedno te isto. Ili pak sola scriptura ne znači baš cijela scriptura, nego možemo izbacit ono što nam se ne uklapa u teorije?

more_horiz
Dragi Živac, meni je Isus Krist stijena spasenja, njegov nauk je temelj i stijena crkve: Isus Krist je došao da spasi griješnike, Sin Božji došao da otkupi čovječanstvo, njegova smrt i očišćenje kroz krv njegovu -oprost grijeha kroz pokajanje i obraćenje.To je čvrsta stijena na kojoj se temelji crkva. Tu Isusovu Istinu neće i ne može nadvladati ama baš ništa.

Mogu ljudi smišljati i kombinirati, izvoditi što god hoće, ali ni to ne može zasjeniti Stijenu koja jeste Isus Krist. Ono što je vječno, to su Isusove riječi. Tko po njima živi, na tom nauku, gradi svoju vjeru i spasenje na stijeni Isus Krist.Vrata paklena ne mogu nadvladati ono što je Bog postavio.

Ono što čovjek postavi, to je urušivo. Teze, mudrovanja, dodatke, izvrtanje riječi Isusovih ne služi na čast nego na sramotu. Tako kaže Biblija.

Ja za drugog Spasitelja ne znam doli Isusa Krista. Kad sam njegova tada sam dio duhovne građevine koja je stvarna crkva. Prava Isusova crkva su oprani krvlju Kristovom.

Stijena su Isusove riječi, i čvrsta stijena je Isus Krist. On jedini može izbaviti, osloboditi i spasiti. Tko drugi to može? Nitko i ništa. Petar je rekao: ti si Krist, sin Božji! Ta objava Petru je STIJENA, da je Isus Krist, Sin Božji, i to je kasnije Petar morao prenijeti Židovima koji su se kruto držali Mojsijevog zakona i vikali : raspni ga raspni- jer je sin božji!

Živac, to je moj stav i uvjerenje. Možeš me smatrati biserom i moje tekstove i reći što ti volja, Isus Krist je čvrsta stijena spasenja i to je sve što znam i mogu reći.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply