"Presveto Trojstvo!
Drži nam oči usmjerene k Srcu Božjem
i podari našoj duši ono što joj nedostaje!
Pomaži nas, o Presveto i Božansko Trojstvo,
Izlijevajući svoje ulje na nas,
Tako da ostanemo nerazrješivo sjedinjeni s Tobom u Tvojoj volji.
I pripravi nas za slavnu vladavinu svojega Kraljevstva na zemlji
U kojem ćeš Ti biti bît našega svagdanjeg života
I znak na našem čelu,
A ljubav, zastava iznad naših glava."
(Bog Otac, 25. veljače 1998.) BILJEŽNICA 108.ODA PRESVETOMU TROJSTVU
3. veljače 2003. Vassula, objavljuj sva moja čudesa svakom narodu! Nevini i čestiti primit će me raširenih ruku i okoristit će se mojim čudesima! Moram ponovno poučavati svoj narod da nauči iskazivati štovanje Ocu, meni i Duhu Svetomu. Iskazivati štovanje našoj slavi i moći! Štovanje našemu milosrđu i dobroti! Štovanje našim čudesima i našim znakovima! Eto zato ih moram ponovno poučavati kako bi naučili tražiti moje Sveto Lice i prepoznati ga! Kad se vaši temelji ruše, ne trebam li ja intervenirati? Niste li čitali da nikad nisam prestao djelovati?[1] A povjerovati da sam prestao obogaćivati svoje stvorenje obiljem darova kao u stara vremena, najpogubnija je hereza! Svako djelo koje učinim puno je slave i veličanstva! Moja su djela uzvišena i oni koji im se raduju imaju pravo usmjeriti svoje oči na njih! Glasnice moja, pohitaj na zapovijed svojega Kralja zapisivati ovu Odu, dajući joj ime:"ODA PRESVETOMU TROJSTVU!"
Zatim je obznani u svakome gradu, svakom kraju! I časti nas. Sad će ti se obratiti Otac. To je bio Krist Gospodin, a dalje je nastavio naš Otac Nebeski: Stvorenje, ne plači! Na tuguj! Nego raduj se i veseli! Neka se ne čuju tužaljke kad vam vaš Stvoritelj pjeva! Namjesto toga otvorite svoje srce tako da vas moja slava i moje svjetlo kraljevski odjenu! Ni uši ne zatvarajte svojemu Kralju koji vam donosi to bogatstvo s Neba! Bog, kojega smatrate nepristupačnim, nevidljivim ili skrivenim bićem, sada vam pomaže! Radujte su u ovim vremenima milosrđa i budite sretni! O soju toliko ljubljeni! Zašto ste dopustili da vas pustošenje i propadanje toliko obuzmu i zaposjednu? Recite mi, kakvu sam korist primio iz vaših ruku? Kad moj narod stenje i jauče pod težinom tjeskoba, ili plače pod tiranijom svojih neprijatelja, nitko ne misli zapitati: "Gdje je Bog koji je učinio da radosna Oda zazvuči?" Nitko ne priznaje da je svoje ruke zaprljao bezboštvom! Ti sam osuđuješ svoj život, stvorenje! Moja vas Oda sada vodi k pokajanju i k priznavanju mene! Premda ste tijelo i kost, i zemaljska tvar, ja sam vas obdario svojim Duhom i stvorio vas prema svojoj slici! Mnogi od vas danas s nevjericom pitaju: "Kako se to skriveno biće iznad svakog bića, potpuno nepojmljivo, koji je Bog, može očitovati na taj najmističniji način u ova naša sadašnja vremena i izraziti se tako izravnim izričajima kroz jednu od nas, koja je također prah i pepeo?" Budući da vi ne možete prijeći k meni, ja sam, u svojoj uzvišenoj svjetlosti i znanju, voljan uputiti svoju Odu tom naraštaju koji je u očajničkoj potrebi za spasenjskom pomoći, objaviti vam se na ovaj način… Prema tome, ja sam slobodan pjevati vam i podsjetiti vas na vaše prave temelje! Ja vam pjevam kako bih vas okrijepio i utješio, zacijelio slomljena srca i proizveo čudesa u vašemu srcu. Moja je Oda slatka kao med svim ustima! I poput glazbe na vinskoj gozbi! Budući da sam ja Stvoritelj svih i uzrok vašeg postojanja, ja sam svuda i nitko za mene ne može reći: "Bog se ne pokazuje na takav način!" Kako možete izreći takve riječi kad ste vi u mraku? Namjesto toga, skačite od veselja i provirujte iz svoje tame! Jer, tko je kao ja? Otac, Ja Sam;
Liturgijski himan vaše duše, Ja Sam;
Sjajni Bog, Ja Sam!
Sveto pismo kaže: "Blaženi čista srca, jer oni će Boga gledati!" Danas, Vassula, svatko vidi toliko daleko koliko je kadar vidjeti! Ali ja vam svima kažem: I vi se možete uračunati među moje svece koji su dostojni gledati me, ako dopustite mojemu Duhu Svetomu da prođe kroz vas, da razbije svu vašu nečistoću! A kad se jednom čistoća zadobije, bit će vam dano viđenje mene! Ah, naraštaju, od samog početka mi smo vas stvorili na sliku svoje naravi rekavši: "Načinimo čovjeka na svoju sliku, sebi slična!" Ali kao što znate, đavao vas je u svojoj zavisti i mržnji prema meni i vama doveo da se suočite sa smrću! Ali Zima je prošla i Proljeće je osobno došlo na zemlju i otkupilo vas da vas opet iznova odjene svojom slavnom i božanskom ljepotom! Pa čega se onda bojite? Dođite sada svi vi koji me želite i zbijte se oko mene! Dođite i slušajte tu Odu koja dolazi iz nebeskih spremišta… Blagoslovljen onaj koji me prigrli! Ja ću ga utvrditi u našem jedinstvu… POSTANITE JEDNO SA MNOM
Danas istupam s najviših nebesa da vas pozovem i da postanete jedno sa mnom! Ja vam dajem samoga sebe da otkrijete moju veličinu i moju Božanstvenost! To je mistično jedinstvo između Stvoritelja i njegova stvorenja! Zaručnik, koji je i vaš Kralj, poziva vas da se vjenčate s njim. Baš kao što mladoženja izlazi iz svojega zlatnog paviljona, sjajeći poput Sunca s milostivostima koje blistaju u svojemu sjaju, ja istupam s Neba da vas pozovem u zlatnu odaju svojega Srca, to jest u moja njedra i u moju ljubav! Ti, koji nikad nisi shvatio dubine moje Božanske ljubavi, niti da je moje Srce tvoja ženidbena postelja, dođi i nauči moj jezik… Pozivam tvoju nježnu dušu da uživa u mojoj slatkoći! Moja je želja, a dodao bih još, moja žeđa, da te spasim i podignem da uziđeš u Nebo, kamo pripadaš! Dođi k meni, ti, moj vlastiti, u zlatnu ložnicu mojih njedara, a ja ću tvojoj duši udijeliti viđenje svojega Svetoga Lica! Ljubljeni, mene čuti znači biti ponovno rođen! Vidjeti mene znači postojati! Ima li išta boljega od toga da ti netko ponudi vječnu sreću u životu provedenom sa mnom? I to za cijelu vječnost? U bezdanu mojega milosrđa ja te mogu oprati od svake mrlje i očistiti te od svih tvojih grijeha kako bi zadobio moju baštinu… Da bi bio dolično ukrašen i namirisan, i vrijedan ulaska u ženidbenu odaju Božanstva i vjenčao se s njim, moram te preoblikovati da bi bio poput jutarnje zvijezde, poput punog Mjeseca, poput duge koja svjetluca na blistavim oblacima! Kad te moj Duh Sveti zaogrne sjajnom haljinom, bit ćeš kao buket smirne, kao ruža u proljeće! Kad budeš odjeven u samoga Krista, svoje vjenčano ruho, bit ćeš odjeven u slavnu savršenost, spreman poći prema svetome oltaru[2] susresti svojega Zaručnika gdje će te Božanska milost voditi da budeš… Ja ću ti tada, ljubljeni moj, udijeliti gledanje mojega Božanskog Lica! Premda ćeš još uvijek biti na zemlji, ti ćeš biti u meni! A primivši viđenje mene samoga, tvoje će se srce uzdići u Božanskoj svjetlosti u Nebo na krilima Božanske ljubavi i vjere, shvaćajući da Onaj koji stoji pred tobom, u svojoj neiskazanoj slavnoj ljepoti, nije nitko drugi nego sam tvoj Stvoritelj i Zaručnik! A ti ćeš mi u čudu i u ushitu uskliknuti: "Kakva Uzvišenost!
Kako je strašno to Veličanstvo koje moje srce proživljava?
Tajno svega stvorenja!
O Jahaču na oblacima!
Liku Čudesni, sav predivni!
I sam Mjesec gubi sjaj u Tvojoj Slavi, moj Gospodine!
I zvijezde izgledaju nečiste naspram Tvoje blistave veličine!
Nedostižni i neusporedivi, safirima prekriven, Tvoja je Slava bez premca!
Slatka je glazba Tvojega Glasa!
Pod Tvojim su Jezikom med i mlijeko!
Duboko u Tvojim Očima dvije blistave zrake svjetlosti!
Ali kako se mene moglo pustiti da uđem u Tvoju Kraljevsku Ložnicu, o Svemogući?
Kako se mene moglo smatrati toliko povlaštenim, toliko blagoslovljenim,
Da bih uskoro bio sjedinjen i jedno s Bogom Svemogućim?
Moja se duša sada nasitila slasti!
Evo Te, pod Tvojom zlatnom nebnicom koja natkriva Tvoje kraljevsko Prijestolje! Pozivaš mene nevrijednoga, pozivaš me k sebi u svojemu gospodskom stilu!
A ja, drhteći i klonuo,
potpuno poražen i ranjen Tvojim Božanskim pogledom na sebi,
gubim sve svoje sjećanje na svijet
nasuprot čudesnom prizoru koji mi Ti u svojoj preobilnoj ljubavi daješ.
U svojoj milostivosti za mene postavljaš sjajnu stazu
koja vodi moje korake k Tebi.
S najgorljivijom željom sada, da bih se sjedinio sa svojim Ljubljenim,
strasno ću, poput goluba, poletjeti u Tvoj zagrljaj i rastopiti se,
nestati u Tvojoj ižarujućoj svjetlosti i sam postati svjetlost."
A onda će se tvoj Kralj, preplavljen ljubavlju, sagnuti prema svojoj zaručnici i nježno će prisloniti njezinu glavu na svoja njedra, kazujući melodičnim glasom ove riječi: "Sada te čvrsto držim!" Dok zraka ižarujuće svjetlosti bude izlazila iz mojih Usta i pokrivala te… Ja dajem samoga sebe vama da me posjedujete i otkrijete me u svojemu srcu. Moji vlastiti! Otkrijte me u mojoj uzvišenoj svjetlosti pa ćete i vi isijavati iz svakoga svojeg uda, kao što je Mojsijevo lice sjalo nakon susreta licem u lice sa mnom. Dođite k meni i ja ću sjati iz svakoga vašeg dijela! Ah, blagoslovljen onaj koji me prigrli, jer on će biti kao oganj i tamjan u kadionici! Kao pozlaćena posuda ukrašena svakovrsnim dragim kamenjem u briljantnosti mojega veličanstva! To je onaj trenutak koji pripravljam za svakoga od vas od početka vašega stvaranja: Bračnu ložnicu,
kamo vodim svaku dušu,
da sudjeluje u mojemu mističnom vjenčanju!
Ta slavna nebeska manifestacija otkrivena ti je da bih te posvetio i učinio sveticom nakon što vidiš veličajnost svojega Trojedinog Boga! Neka se raduje tvoja duša u milosrđu Gospodinovu!