- Odmah ce u svoj Hram doci Bog - knjiga proroka Malahije 3. 1
- Isus dolazi u Hram - Jevandjelje po Luki 4. 16 / Jevandjelje po Mateju 21. poglavlje
Bog pastir - knjiga proroka Isaije 40. 9 - 11
- Isus pastir dobri - Jevandjelje po Ivanu 10. 11 - 14
• 9 Izidi na visoku goru, Sione, koji javljaš dobre glase; podigni silno glas svoj, Jerusalime, koji javljaš dobre glase; podigni, ne boj se. Kaži gradovima Judinijem: evo Boga vašega.
• 10 Evo, Gospod (Jahve) Bog ide na jakoga, i mišica će njegova obladati njim; evo plata je njegova kod njega i djelo njegovo pred njim.
• 11 Kao pastir pašće stado svoje; u naručje svoje sabraće jaganjce, i u njedrima će ih nositi, a dojilice će voditi polako.
• 11 Ja sam pastir dobri; pastir dobri dušu svoju polaže za ovce,
• 12 A najamnik, koji nije pastir, kome nijesu ovce svoje, vidi vuka gdje ide, i ostavlja ovce, i bježi: i vuk zgrabi ovce i raspudi ih;
• 13 A najamnik bježi, jer je najamnik i ne mari za ovce.
• 14Ja sam pastir dobri i znam svoje, i moji mene znaju.
"I gle slava Boga Izraelovog dohođaše sa istoka..." Jezekija 43,1-2
"...da se pripravi put carevima od istoka sunčanoga." Otkrivenje 16,12
Bog Otac se ne mijenja i Bog Isus se ne mijenja.
Malahija 3:6 objavljuje: “Jer ja Gospod (Jahve) ne mijenjam se; zato vi, sinovi Jakovljevi, ne izgiboste.”
"Isus Hristos juče je i danas onaj isti i vavijek" Jevrejima 13,8
- Isus dolazi u Hram - Jevandjelje po Luki 4. 16 / Jevandjelje po Mateju 21. poglavlje
Bog pastir - knjiga proroka Isaije 40. 9 - 11
- Isus pastir dobri - Jevandjelje po Ivanu 10. 11 - 14
• 9 Izidi na visoku goru, Sione, koji javljaš dobre glase; podigni silno glas svoj, Jerusalime, koji javljaš dobre glase; podigni, ne boj se. Kaži gradovima Judinijem: evo Boga vašega.
• 10 Evo, Gospod (Jahve) Bog ide na jakoga, i mišica će njegova obladati njim; evo plata je njegova kod njega i djelo njegovo pred njim.
• 11 Kao pastir pašće stado svoje; u naručje svoje sabraće jaganjce, i u njedrima će ih nositi, a dojilice će voditi polako.
• 11 Ja sam pastir dobri; pastir dobri dušu svoju polaže za ovce,
• 12 A najamnik, koji nije pastir, kome nijesu ovce svoje, vidi vuka gdje ide, i ostavlja ovce, i bježi: i vuk zgrabi ovce i raspudi ih;
• 13 A najamnik bježi, jer je najamnik i ne mari za ovce.
• 14Ja sam pastir dobri i znam svoje, i moji mene znaju.
"I gle slava Boga Izraelovog dohođaše sa istoka..." Jezekija 43,1-2
"...da se pripravi put carevima od istoka sunčanoga." Otkrivenje 16,12
Bog Otac se ne mijenja i Bog Isus se ne mijenja.
Malahija 3:6 objavljuje: “Jer ja Gospod (Jahve) ne mijenjam se; zato vi, sinovi Jakovljevi, ne izgiboste.”
"Isus Hristos juče je i danas onaj isti i vavijek" Jevrejima 13,8