Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Je li Isus Bog?

power_settings_newLogin to reply
+12
marijofilo
*El,Omen
sivko5
IGOR-apokrinomai
Seljak
emanuel
TOnniBonni
tripo 41
msomi
Juditha
piramida4
kainos
16 posters

descriptionJe li Isus Bog? - Page 5 EmptyRe: Je li Isus Bog?

more_horiz
- Odmah ce u svoj Hram doci Bog - knjiga proroka Malahije 3. 1
- Isus dolazi u Hram - Jevandjelje po Luki 4. 16 / Jevandjelje po Mateju 21. poglavlje

Bog pastir - knjiga proroka Isaije 40. 9 - 11
- Isus pastir dobri - Jevandjelje po Ivanu 10. 11 - 14

• 9 Izidi na visoku goru, Sione, koji javljaš dobre glase; podigni silno glas svoj, Jerusalime, koji javljaš dobre glase; podigni, ne boj se. Kaži gradovima Judinijem: evo Boga vašega.
• 10 Evo, Gospod (Jahve) Bog ide na jakoga, i mišica će njegova obladati njim; evo plata je njegova kod njega i djelo njegovo pred njim.
• 11 Kao pastir pašće stado svoje; u naručje svoje sabraće jaganjce, i u njedrima će ih nositi, a dojilice će voditi polako.

• 11 Ja sam pastir dobri; pastir dobri dušu svoju polaže za ovce,
• 12 A najamnik, koji nije pastir, kome nijesu ovce svoje, vidi vuka gdje ide, i ostavlja ovce, i bježi: i vuk zgrabi ovce i raspudi ih;
• 13 A najamnik bježi, jer je najamnik i ne mari za ovce.
14Ja sam pastir dobri i znam svoje, i moji mene znaju.

"I gle slava Boga Izraelovog dohođaše sa istoka..." Jezekija 43,1-2

"...da se pripravi put carevima od istoka sunčanoga." Otkrivenje 16,12

Bog Otac se ne mijenja i Bog Isus se ne mijenja.

Malahija 3:6 objavljuje: “Jer ja Gospod (Jahve) ne mijenjam se; zato vi, sinovi Jakovljevi, ne izgiboste.”

"Isus Hristos juče je i danas onaj isti i vavijek" Jevrejima 13,8

more_horiz
tripo 41 je napisao/la:

"rekoh bogovi ste" bogovi piše malim slovom. Ovo znači da ljudi imaju svoju volju, jer čovjek je stvoren na lik Boga. Isus u tom kontekstu govori.

----------------
Kakve veze ima malo slovo?
Nije bilo mala - velka.
Original je važan.

Ivan 10,34 Odgovori im Isus: "Nije li pisano u vašem Zakonu: Ja rekoh: bogovi ste!
.......................
Joh 10:34 JesusG2424 answeredG611 them,G846 IsG2076 it notG3756 writtenG1125 inG1722 yourG5216 law,G3551 IG1473 said,G2036 Ye areG2075 gods?G2316

-----------------------
G2316
θεός
theos
theh'-os
Of uncertain affinity; a deity, especially (with G3588) the supreme Divinity; figuratively a magistrate; by Hebraism very: - X exceeding, God, god [-ly, -ward].
................................

Od neizvjesne afiniteta,
božanstvo,
posebice (uz G3588) vrhovno božanstvo,
figurativno sudac,
po vrlo Hebraism:
- X veće,
Bog,
bog [-Naime, Ward-].
----------------------------------------------

BOGOVI!!!!!

Da li primijećuješ - množina - a jednina??????

Da li te to na nešto asocira?

more_horiz
Već sam ti dao objašnjenje šta znači to što im je Isus rekao "bogovi ste".

more_horiz
tripo 41

Da li imaš stih koji bi govorio o tome da je
Sin - Isus Krist - nešto, bilo što stvorio?
Direktno. Biblijski!!!!!!!!!

Isus je stvorio ..................................

Molim te.

more_horiz
Tvojom logikom, sve ono sto izricito ne pise u Bibliji, ne postoji.
Dakle, postoji Stvoritelj i postoji stvorenje.Samo Stvoritelj moze otkupiti ono sto je stvorio.Stvorenje ne moze samo sebe otkupiti.Samo Stvoritelj ima moc oprastati grijehe.Stvorenje to ne moze.Samo Stvoritelj moze spasiti stvorenje.Stvorenje ne moze samo sebe spasiti.
Bog je Stvoritelj.Bog je Spasitelj.Bog je Otkupitelj.Bog oprasta grijehe.
Sada imamo problem ovdje.
Ako Isus Krist nije Bog, onda sukladno toj tvrdnji Isus Krist nije Spasitelj, nije Otkupitelj i nema moc oprastati grijehe.
Arijanizam je zastupao ideju da Isus nije Bog.Arije je tvrdio da nijedno stvorenje ne moze otkupiti drugo stvorenje.Prema Ariju, isus Krist nije Stvoritelj vec je stvorenje, pa stoga Isus ne moze otkupiti stvorenje.
Ti si duboko u toj arijanskoj kontroverzi koja je odavno odbacena a drze je se samo JS i pojedinci poput tebe.

more_horiz
a zasto se mjesa to da je Isus Bog sa trojstvo???
Ivan 1:1,2 lepo pise Isus je Bog i je bio KOD Boga, osim ako se uzima za prevod: U Boga... te opet bi ispalo Dvojstvo a ne trojstvo, jer Sv. Duh tu ne stoji ni blizu.

cemu mjesanje Isus-Bog sa trojstvo??

more_horiz
emanuel je napisao/la:
Tvojom logikom, sve ono sto izricito ne pise u Bibliji, ne postoji.
Dakle, postoji Stvoritelj i postoji stvorenje.Samo Stvoritelj moze otkupiti ono sto je stvorio.Stvorenje ne moze samo sebe otkupiti.Samo Stvoritelj ima moc oprastati grijehe.Stvorenje to ne moze.Samo Stvoritelj moze spasiti stvorenje.Stvorenje ne moze samo sebe spasiti.
Bog je Stvoritelj.Bog je Spasitelj.Bog je Otkupitelj.Bog oprasta grijehe.
Sada imamo problem ovdje.
Ako Isus Krist nije Bog, onda sukladno toj tvrdnji Isus Krist nije Spasitelj, nije Otkupitelj i nema moc oprastati grijehe.
Arijanizam je zastupao ideju da Isus nije Bog.Arije je tvrdio da nijedno stvorenje ne moze otkupiti drugo stvorenje.Prema Ariju, isus Krist nije Stvoritelj vec je stvorenje, pa stoga Isus ne moze otkupiti stvorenje.
Ti si duboko u toj arijanskoj kontroverzi koja je odavno odbacena a drze je se samo JS i pojedinci poput tebe.

niti je samo Arije bio nitu samo JS vec i drugi - al ako mislis da ti je time argumet veci tada uzivaj....

more_horiz
https://www.youtube.com/watch?v=c9RDHHpfKJw

http://www.jimfeeney.org/deityofjesuschrist.html

Sebe radi, sebe radi učiniću, jer kako bi se hulilo na ime moje? i slave svoje neću dati drugome. Isaija 48, 11

I sad proslavi ti mene, oče, u tebe samoga slavom koju imadoh u tebe prije nego svijet postade. Ivan 17,5

more_horiz
Evo kako su JS lažno prevodili Bibliju da bi prikazali Isusa da je stvorenje i da nije Bog.

https://www.youtube.com/watch?v=tpTWRhgHiUc&feature=player_embedded

more_horiz
tripo 41 je napisao/la:

I sad proslavi ti mene, oče, u tebe samoga slavom koju imadoh u tebe prije nego svijet postade. Ivan 17,5

hmmm si siguran da tamo pise "U" tebe ? vidi malo da ne pise mozda "KOD" tebe???

more_horiz
tripo 41 je napisao/la:
Evo kako su JS lažno prevodili Bibliju da bi prikazali Isusa da je stvorenje i da nije Bog.

https://www.youtube.com/watch?v=tpTWRhgHiUc&feature=player_embedded

A TI SI moDERATOR?? Čemu ti sad to? Misliš da ce ti argumeti biti jači ako spamaš twmu sa JS ili mormoni ili adventisti ili etc....?????

more_horiz
Ovde je tema " da li je Isus bog ",a ne koja Biblija kako prevodi!
I ko je koje vjere....neidemo u krajnost!

more_horiz
Da to je tema. Ali ono što sam postavio itekako ima veze sa temom jer se radi o tome da su JS prevodili tako Bibliju da se sakrije da je Isus Bog. Prema tome nisam spamovao temu. Pogledaj video pa ćeš vidjeti.

Za hereca

Napisao Herec

hmmm si siguran da tamo pise "U" tebe ? vidi malo da ne pise mozda "KOD" tebe???

Odg.

I šta to sada mijenja. Jahve ne da nikom slavu. A vidi se da je Isus ima. Dakle Isus je Jahve.

Sebe radi, sebe radi učiniću, jer kako bi se hulilo na ime moje? i slave svoje neću dati drugome. Isaija 48, 11

Tako da to ne mijenja stvar jer Isus ima slavu.

A ako je Jahve rekao da ne da drugom slavu. Znači da je Isus Jahve.

Jahve sigurno ne laže, tako da se zna da je Isus Bog.

Evo kome stvorenja daju slavu, čast.

I svako stvorenje, što je na nebu, i na zemlji, i pod zemljom, i što je na moru, i što je u njima, sve čuh gdje govore: onome što sjedi na prijestolu, i jagnjetu blagoslov i čast i slava i država va vijek vijeka. Otkrivenje 5,13

Tako da Isus nije stvorenje, nego stvoritelj. Samim tim je naravno i Bog. I ima slavu kao što se vidi.

more_horiz
A koji ti prevod koristiš!?

more_horiz
tripo 41 je napisao/la:
Da to je tema. Ali ono što sam postavio itekako ima veze sa temom jer se radi o tome da su JS prevodili tako Bibliju da se sakrije da je Isus Bog. Prema tome nisam spamovao temu. Pogledaj video pa ćeš vidjeti.

Za hereca

Napisao Herec

Odg.

I šta to sada mijenja. Jahve ne da nikom slavu. A vidi se da je Isus ima. Dakle Isus je Jahve.

Tako da to ne mijenja stvar jer Isus ima slavu.

A ako je Jahve rekao da ne da drugom slavu. Znači da je Isus Jahve.

Jahve sigurno ne laže, tako da se zna da je Isus Bog.

Evo kome stvorenja daju slavu, čast.

I svako stvorenje, što je na nebu, i na zemlji, i pod zemljom, i što je na moru, i što je u njima, sve čuh gdje govore: onome što sjedi na prijestolu, i jagnjetu blagoslov i čast i slava i država va vijek vijeka. Otkrivenje 5,13

Tako da Isus nije stvorenje, nego stvoritelj. Samim tim je naravno i Bog. I ima slavu kao što se vidi.

za TEMU: ocito da si spamao pominjajuci JS ili advent, ili mormone ili bilo koje druge domin.
tipa ja sam pravedan a oni nisu, ili tipa: ja sam u pravu a oni nisu.
No kada smo kod spamanja teme i drugih dominacija recu cu ti nesto JA SAM jehovin svjedok i vjerujem da je Isus Bog Ivan 1:1-2 No NE vjerujem da je Isus Jahve a to je tema a ne sta ja verujem i tko sam ili koje sam dominacije ili koje si ti ili judita - KUZIS Me ???
Ne spamaj temu nego pisi prema Naslovu ......

za Isaija 48, 11 procitaj cjelo poglavje i prati kontext usporjedi taj kontext sa druga mjesta !!!! pa se pisemo dalje .....

more_horiz
Moje se pitanje na tebe HaArec ne odnosi.
Govorim da ovdije nije tema bilo koji prevod Biblije već jednostavno i jasno " Je li Isus bog". Uopče nije pitanje ko koji prevod koristi već Da li je Isus bog i[/u ]li se varam.Tako da tko koristi koju Bibliju uopče nije bitno ,već da se kroz Bibliju obrazloži [u]da li je ili nije Isus Bog.I tko može dati ruku u vatru da je njegov prijevod 100% točan..ko može neka da Smile.
Zato ima mnogo raznih prevoda pa neka se koriste za usporedbu.
Ja sam samo htijela reći da prevod nije bitan već da li je Isus Bog!?

Tako da se ovdije govori o temi koja je navedena , a ne da pređemo u raspravljanje tko je koje religije ili tko koju Bibliju korisri.

more_horiz
Ja koristim prevode Karadžić-Daničić i Lujo Bakotić. Ta dva prevoda imam kod kuće.

Nisam spamovao temu, jer nije spamovanje ako kažem da JS i muslimani ne smatraju Isusa za Boga.

Pa samo je jedan Bog, nisu dva Boga. Kako vjeruješ da je Isus Bog, a nije Jahve? Ajd samo to objasni, pa da nastavimo!

A što se tiče konteksta jel misliš da Bog govori u kontekstu da neće dati slave likovima?

A jel smatraš da Isus nije svemogući Bog?

more_horiz
Herec nadam se da ćeš odgovoriti na moje pitanje.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply