Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Je li Isus Bog?

power_settings_newLogin to reply
+12
marijofilo
*El,Omen
sivko5
IGOR-apokrinomai
Seljak
emanuel
TOnniBonni
tripo 41
msomi
Juditha
piramida4
kainos
16 posters

descriptionJe li Isus Bog? - Page 14 EmptyRe: Je li Isus Bog?

more_horiz
Da, da samo još nisi spomenuo Ivana krstitelja i Zahariju i mudrace sa istoka. Ti spominješ Jevreje. Nisam ja rekao da su Ga poznali svi Jevreji. Ali učenici jesu uglavnom svi. A pusti Nikodema, on je bio farisej. I oni koji su sumnjali na početku brzo su shvatili ko je On.

Nauku nisu odmah shvatili. nego su mislili da će da zauzme presto u Jerusalimu. I gle ovaj slučaj kada je jedan grad odbio da primi Isusa, učenici Mu rekoše "da naredimo da pošalješ oganj sa neba da ih kaznimo" (tako otprilike) a Isus ih je blago ukorio rekavši im da nije došao da uništava nego da spasi ljude.

I naravno znali su i smatrali su da je Bog, što ti očigledno ne znaš. Very Happy

more_horiz
A da zaboravih i prvo čudo, sa vodom i vinom. Gdje Ga je majka zamolila da vodu pretvori u vino.

more_horiz
I gore gdje piše da je Bog naredio ljudima da se klanjaju Isusu?

Eto kako si uskočio sam sebi u stomak.

Na sajtu si napisao da Isus uči da se ljudi jedino klanjaju Jahvi.

Tvrdnja

Isus uči da se treba klanjati Ocu kao jedinom istinskom Bogu Iv 17;3 Iz 44;6 Lu 4;8

A onda ja nađem da se ljudi klanjaju Isusu.

Po tebi ispada da Isus podržava idolopoklonstvo, pošto je po tebi Isus samo čovjek, čak po tebi ispada da laže. Jer ovamo kaže da se samo Jahvi treba klanjati, a sam prihvata klanjanje.

Ali to je samo po tebi, po Bibliji i istini nije. Upravo se ljudi klanjaju Bogu Jahveu u tijelu a to je Isus.

Baš me zanima gdje ćeš naći da piše da Bog kaže ljudima da se klanjaju Isusu.

more_horiz
I do kojeg ste zaključka došli?

more_horiz
Svako je ostao u svom rovu.

more_horiz
preporučam čitanje Biblije Smile

ostanimo u Bibliji Smile

more_horiz
Zaključili smo da tripo 41 ima puno više slobodnog vremena od mene i da je praktičnije slagati argumente na jednom mjestu kroz duži period.

- I naravno opet si stih iztrgnuo iz konteksta.
16 Tada im odgovori Isus i reče: moja nauka nije moja, nego onoga koje me je poslao

Smile

Iv 7:1-51, šta sam točno izvadio van konteksta? Smile

- U Otkrivenju jasno stoji da Duh govori. Da je samo sila, ne bi govorio. Ali je Duh Bog. E to ti je Sveti Duh. Duh govori crkvama Otkrivenje 3,22 i Ivan 4,24 "Bog je duh". Znači da Bog govori crkvama. Sveti Duh je Bog.

Smile

Ajmo ovako. Ovo „Bog je Duh“ i ovo „Duh Sveti je BogNIJE ista stvar a ti ih koristiš kao sinonime. Smile

Bog je Duh (označava božju prirodu)

Sveti Duh je Bog (označava člana trojedinog boga)

Točno ili netočno? Spavali smo na satu? Smile

Na koji način Duh govori u Otkrivenju i šta to znači?

Otk 1: 1Otkrivenje Isusa Krista: njemu ga dade Bog da on pokaže slugama svojim ono što se ima dogoditi ubrzo.... a posred svijećnjaka netko kao Sin Čovječji... "Tko ima uho, nek posluša što Duh govori crkvama! Pobjedniku ću dati jesti od stabla života koje je u raju Božjem."....

Govori preko Isusa. Na svim mjestima je njegov govor vezan uz Isusa. Točno? Slobodno me obori ako možeš. Smile

Da li je to dokaz da je riječ o članu trojedinog boga ili način kako Jahve komunicira u Starom i Novom zavjetu?

Par primjera a ti potraži sam ostale:

Dj. Ap. 4: 24 Kad su oni to čuli, jednodušno podigoše glas k Bogu i rekoše: "Gospodine, ti si stvorio nebo i zemlju i more i sve što je u njima! 25 Ti si na usta oca našega, sluge svoga Davida, po Duhu Svetom rekao: Zašto se bune narodi, zašto puci ludosti snuju?

Dj. Ap. 28: 25 Nesložni tako među sobom, stadoše se razilaziti kadli im Pavao reče još jednu riječ: "Lijepo Duh Sveti po Izaiji proroku reče ocima vašim:

Mt 10:20 Ta ne govorite to vi, nego Duh Oca vašega govori u vama!"

Lk 4 17 Pruže mu Knjigu proroka Izaije. On razvije knjigu i nađe mjesto gdje stoji napisano: 18 Duh Gospodnji na meni je jer me pomaza! On me posla blagovjesnikom biti siromasima, proglasiti sužnjima oslobođenje, vid slijepima, na slobodu pustiti potlačene,

Iz 61: 11Duh Jahve Gospoda na meni je, jer me Jahve pomaza, posla me da radosnu vijest donesem ubogima, da iscijelim srca slomljena; da zarobljenima navijestim slobodu i oslobođenje sužnjevima; 2 da navijestim godinu milosti Jahvine i dan odmazde Boga našega; da razveselim ožalošćene na Sionu

Jahve djeluje i govori preko svog svetog duha. Kako? To zna samo on Smile

- I gore gdje piše da je Bog naredio ljudima da se klanjaju Isusu?
Eto kako si uskočio sam sebi u stomak.
Na sajtu si napisao da Isus uči da se ljudi jedino klanjaju Jahvi.
Tvrdnja
Isus uči da se treba klanjati Ocu kao jedinom istinskom Bogu Iv 17;3 Iz 44;6 Lu 4;8
A onda ja nađem da se ljudi klanjaju Isusu.
Po tebi ispada da Isus podržava idolopoklonstvo, pošto je po tebi Isus samo čovjek, čak po tebi ispada da laže. Jer ovamo kaže da se samo Jahvi treba klanjati, a sam prihvata klanjanje.
Ali to je samo po tebi, po Bibliji i istini nije. Upravo se ljudi klanjaju Bogu Jahveu u tijelu a to je Isus.
Baš me zanima gdje ćeš naći da piše da Bog kaže ljudima da se klanjaju Isusu.

Smile

2 Fil 2: 9 Zato Bog njega preuzvisi i darova mu ime, ime nad svakim imenom, 10 da se na ime Isusovo prigne (kampto) svako koljeno nebesnika, zemnika i podzemnika.

Prigne – pokloni

Kampto:
1) to bend, bow, the knee (the knees)
a) to one
1) in honour of one
2) in religious veneration
b) used of worshippers
2) to bow one's self

Da, još jednom ponavljam, Isus je naučavo da se treba klanjati SAMO Jahvi kao Bogu. TOČKA Smile

Jahve je odredio da se i Isusu (Sinu Božjemu) treba klanjati (ali ne kao Bogu) jer ga je on, Jahve Bog, UZVISIO i tako odredio. TOČKA Smile

Naravno da se ljudi klanjaju i Bogu i ljudima jer je klanjanje u to doba bio svakodnevni običaj poput našeg rukovanja. Opet spavaš? Smile

Ali pokloniti se čovjeku iz poštovanja i Bogu NIJE, gle čuda, ista stvar Smile

Klanjanje obojici, Jahvi kao Bogu, Isusu kao Sinu Božjem, jer je to Jahvina zapovijed.

- I naravno znali su i smatrali su da je Bog, što ti očigledno ne znaš.

Smile

Šta jes jes, kad ti kažeš, onda tako mora biti Smile

Umoran sam od posla, da polako završimo našu prepisku i dogovorimo se za nastavak na drugom mjestu? Smile

more_horiz
Duh Sveti n govori samo Isusu, nego j govorio i prorocima. Bog je Duh i Duh Sveti je isto. Jer Bog je svet, a Bog je i Duh, znači da je Duh Svet.

Zatim ne postoji 2. Filibljanima, al ajd nije bitno, vjerovatno si mislio na 2. glavu

Odlično što si dao ovaj stih Fil. 2,9

Efescima
Filibljanima
Kološanima
I Solunjanima
II Solunjanima

Upravo i taj stih dokazuje da je Isus Bog i stihovi oko tog stiha.

6 Koji, ako je i bio u obličju Božijemu, nije se otimao da se isporedi s Bogom;
7 Nego je ponizio sam sebe uzevši obličje sluge, postavši kao i drugi ljudi i na oči nađe se kao čovjek.
8 Ponizio sam sebe postavši poslušan do same smrti, a smrti krstove.
9 Zato i Bog njega povisi, i darova mu ime koje je veće od svakoga imena.
10 Da se u ime Isusovo pokloni svako koljeno onijeh koji su na nebu i na zemlji i pod zemljom;
11 I svaki jezik da prizna da je Gospod Isus Hristos na slavu
Boga oca.

Stih 6 Samim tim što se ponizio nije htio da se poredi sa Bogom. A mogao je jer je Bog.

Stih 7 Isus se ponizio uzevši obličje sluge, znači postao je sluga, makar naizgled. Znači da nije baš pravi sluga, ali je postao sluga. Postao je kao i drugi ljudi. Pazi ovo nađe se na oči kao čovjek. Znači Isus nije bio čovjek. Naravno On je Bog. Samo neko ko je uzvišen može istinski da se ponizi. Čovjek isto može da se ponizi, ali čovjek nije uzvišen. Stih jasno govori da se ponizio neko ko je Uzvišen, a to je samo Bog.

8. naravno bio je poslušan do same smrti.

9. Naravno Bog Otac Ga uzvisuje jer je Isus obavio svoju misiju spasenja ljudi.

10. Ne govori direktno da nego da se i Njegovo klanjaju i naravno da priznaju da je Isus Gospod tj. Kirios=Bog

A za koga su Jevreji govorili da je Kirios? Isključivo za Boga. Prema Josifu Flaviju.

kurios Greek, ‘Sir’, ‘master’, ‘owner’ (e.g. Matt. 25: 11), but also used in LXX to translate Hebrew Yahweh.

According to Josephus the Jews refused to call the Roman emperor ‘Lord’ (kurios), because this was the title reserved for God.

http://www.encyclopedia.com/doc/1O94-kurios.html

A ja nemam potreba da nidje drugo raspravljam. Ti si sve ili većinu stvari dao na svom sajtu.

Pošto Bog Jahve u SZ ne da nikom slave, a jasno se vidi da Isus ima slavu i ljudi Ga slave, onda je jasno da je Isus Bog. Pošto On po tebi nije Bog, ispada da Bog sebe ne poštuje nego traži od ljudi da se klanjaju Isusu koji je po tebi stvorenje. Što Bog nikada ne bi uradio.

Ali Isus jeste Bog i Njemu se ljudi klanjaju.

Sasvim je jasno da JEDAN Bog ima više lica. Ali to nikako ne znači da postoje 2 ili 3 boga. Sasvim je jasno da je Isus Bog. Titu 2,13

Otkrivenje 4,8 potvrđuje da su Otac i Sin jedno i da je Isus Bog "svet, svet, svet Gospod Bog svedržitelj, koji bješe, i koji jest, i koji će doći"

A ko će doći "i ugledaće Sina čovječijeg gdje ide na oblacima nebeskim sa silom i slavom velikom" (Matej 24,30) "Opet ću doći" (Jovan 14,3)

Takođe to potvrđuje Isaija 25,8-9

Takođe će Isus ubiti bezakonika i uništiti zle ljude svojom svetlošću. "Pa će se onda javiti bezakonik koga će Gospod (Kurios=Bog) Isus ubiti duhom usta svojih, i iskoreniti svetlošću dolaska svog" (2. Solunjanima 2,Cool

Samom svojom svetlošću ovdje se jasno dokazuje da je Isus Bog.

2. Mojsijeva 20,19 potvrđuje da su grešni ljudi molili Mojsija da im govori Božije riječi jer nisu mogli da slušaju Božiji glas. I proroci su osjećali u svojim vizijama smrt jer su vidjeli Boga. Isaija 6,5

Zato Isus i jeste došao da spasi ljude i pomiri ih sa Bogom. Samo Bog koji se ponizio mogao je to da uradi. Tada će komunikacija sa Bogom biti neometana jer su spašeni oprali svoje grijehe preko Isusa. To se jasno potvrđuje u 1. Korinćanima 13,12
Strah ljudi je veliki od Onoga na prijestolu i od gnjeva Jagnjetova.
Potvrda se nalazi u Otkrivenju 6,16-17 i Psalam 110, 5-6

Takođe je jasno da Duh Sveti ne može doći dok Isus ne ode na nebo. Duh Sveti je utješitelj i On je sa nama do dolaska Isusa.

Jovan 14,15-17 Dela 5,32 Jovan 14,26 Luka 24,46-49 Jovan 17,20 Dela 2,36-39 Dela 2, 46-47 Takođe hula da Duha Svetoga se smatra za najtežim grijehom koji se ne oprašta.

Eto priznaješ da se ljudi trebaju klanjati Isusu, znači da priznaješ da je Bog ili onda podržavaš idolopoklonstvo. Kako god okreneš izgubio si debatu. Ili priznaj da je Isus Bog ili smatraš da je ono što ti govoriš i pišeš idolopoklonstvo. To su dva izbora za tebe. Ali tako ti je kad loše tumačiš Bibliju.

more_horiz
tripo 41 je napisao/la:
Svako je ostao u svom rovu.

Trebali bi možda zamijeniti malo rovove pa možda tak sokontamo što druga strana shvaća ili ne shvaća....

more_horiz
tripo 41 je napisao/la:
29 Ko ima uho da čuje neka čuje šta govori Duh crkvama.
Otkrivenje 2,29
Otkrivenje 2,11
11 Ko ima uho da čuje neka čuje šta govori Duh crkvama:koji pobijedi neće mu nauditi druga smrt.
Otkrivnje 3,13
13 Ko ima uho neka čuje šta govori Duh crkvama.
Otkrivenje 3,6
6 Ko ima uho neka čuje šta govori Duh crkvama.
Otkrivenje 3,22
22 Ko ima uho neka čuje šta govori Duh crkvama.
I naravno
24 Bog je duh; i koji mu se mole, duhom i istinom treba da se mole. Ivan 4,24
U Otkrivenju jasno stoji da Duh govori. Da je samo sila, ne bi govorio. Ali je Duh Bog. E to ti je Sveti Duh. Duh govori crkvama Otkrivenje 3,22 i Ivan 4,24 "Bog je duh". Znači da Bog govori crkvama. Sveti Duh je Bog.
A jedan od darova Duha Svetog jeste proroštvo.

Gdje je Sveti Duh u Otkrivenju?
Ja vidim da mi daješ samo o Duhu,
a ne o Svetom Duhu koji je treća osoba Trojstva,
a istovremeno je i prva osoba a pošto su jednaki
SD je i druga osoba Trojstva,
a pošto su jednaki
SD nije ni prva ni druga ni treća osoba T,
......

I tako se gubiš u izišljenoj Dogmi.

SD je Duh od Boga Jahve.
Nema ga u Trojstvu jer je sada Jahve na Nebu i Njegov
Duh koji je Svet jer je i Jahve Svet,
je sa Njime, sa Jahvom.

Zato i nema da SD sjedi - jer je osoba -po tvome,
slijeva Bogu.

Nema SD Boga,
jer je SD = Duh od Boga Jahve.

Ali teško je to prihvatiti
kad te dogma od 325. godine pa na dalje
stisne.

Kome ćeš se pokloniti na Nebu?
Znači SD nema slijeva.
1 greška ti je manje.

Imaš još Bog Jahvu na prijestolju
i Sina Isusa Zdesna.

Od Njih dvoje koji su preostali iz Trojstva
kome ćeš se pokloniti?

Da zapečatiš svoju sudbinu!!!!
Kome?

more_horiz
tripo 41 je napisao/la:
A da zaboravih i prvo čudo, sa vodom i vinom. Gdje Ga je majka zamolila da vodu pretvori u vino.

Svi proroci koji su bili obični ljudi radili su ista (i još neka) čuda kao i Isus!

Kako je iz čupa ulje teklo?
Kako je bilo u čupovima ulja i brašna?
Kako je otvorni izvor ozdravljen?
Kako je Jordan razdijeljen 2 puta?
Kako je dijete uskrslo?
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Isus radi isto što i proroci.
U čemu je posebnost voda - vino?

more_horiz
Ovdje je tema o Isusu o Svetom Duhu nećemo jer imamo drugu temu. Gore sam ti samo odg. na pitanje.

Da proroci su bili obični ljudi, ali Isus nije bio običan čovjek.

7 Nego je ponizio sam sebe uzevši obličje sluge, postavši kao i drugi ljudi i na oči nađe se kao čovjek. Filib. 2,7

Ne radi se samo o vinu. Nego i o naredbi da siđe oganj.

A porediš neke stvari veoma laički. To pretvaranje vode u vino ima jednu poruku naravno duhovnu. Ono što ti nabrajaš ima praktičnu vrijednost, materijalnu ili za neki trenutni cilj. Isto kao i poređenje da je u ratovima (Starozavjetnim Jevreja protiv drugih naroda) čovjek nazvan spasiteljem, ali trenutni spasitelj od neprijateljske vojske. Dok je Isus pravi spasitelj za vječnost, duhovni spasitelj.

Onda kažete ti ili Igor "Pa Bog je i druge ljude ljude proglasio i postavio za pastire, kao Mojsija i Davida i još neke".

I još ste rekli (mada mislim da je Igor) da je Bog glavni pastir, a ja nađem da je Isus vrhovni pastir.

Vrhovni pastir- 1 Pet.5. 4

Očigledno ne razmumiješ da David simboliše Isusa pastira, sa Solomonom Boga Oca, a Solomon Boga Isusa. Melhisedek simboliše Isusa istinskog prvosveštenika i poglavara crkve.

A za vino ajd malo razmisli šta to simboliše. Sigurno se ne radi o bezbožničkom opijanju po svadbama. I sama svadba šta znači. Pa onda dođi. Tako da sva čuda koja je Isus radio imaju jednu simboliku, jedno dublje značenje. Ovo dokazuje da Bibliju površinski tumačiš.

Kao što i Kir Veliki i Darije i pad Vavilona simbolišu događaje iz Otkrivenja tj. jedan događaj.

Ali šta da ti radim kada nisi čuo za tipologiju, antitipologiju i simboliku. Da ne spominjem antropomorfizme.

Tako da čak jedan istorijski naizgled običan događaj kao pad Vavilona ima jedno veoma duboko značenje. E tako se tumači Biblija.

more_horiz
tripo 41 je napisao/la:

A porediš neke stvari veoma laički.

Onda kažete ti ili Igor "Pa Bog je i druge ljude ljude proglasio i postavio za pastire, kao Mojsija i Davida i još neke".

I još ste rekli (mada mislim da je Igor) da je Bog glavni pastir, a ja nađem da je Isus vrhovni pastir.

Vrhovni pastir- 1 Pet.5. 4

Očigledno ne razmumiješ da David simboliše Isusa pastira, sa Solomonom Boga Oca, a Solomon Boga Isusa. Melhisedek simboliše Isusa istinskog prvosveštenika i poglavara crkve.

A za vino ajd malo razmisli šta to simboliše. Sigurno se ne radi o bezbožničkom opijanju po svadbama. I sama svadba šta znači. Pa onda dođi. Tako da sva čuda koja je Isus radio imaju jednu simboliku, jedno dublje značenje. Ovo dokazuje da Bibliju površinski tumačiš.

Kao što i Kir Veliki i Darije i pad Vavilona simbolišu događaje iz Otkrivenja tj. jedan događaj.

Ali šta da ti radim kada nisi čuo za tipologiju, antitipologiju i simboliku. Da ne spominjem antropomorfizme.

Džabe brate objašnjavanja. Smiješna mi je ta površnost. Ovdje je ponekima cilj što više degradirati Isusa Krista, misleći da su kršćani tijekom 2000 godina bili u neznanju, ali eto, našli se oni da otvaraju drugima oči obred obred

more_horiz
tripo 41 je napisao/la:

Tako da čak jedan istorijski naizgled običan događaj kao pad Vavilona ima jedno veoma duboko značenje. E tako se tumači Biblija.

Ti si skroz skrenuo u uredbe ljudske.
Tako se ne tumači Biblija.
Tako je tumače oni kojima su oči zatvorene.

Kakva simbolika?

Opet uspoređuješ Boga i čovjeka!

Tebi je Solomon = Bog?
Tebi je Solomon = Isus?

Ako neznaš -pročitaj Bibliju,
samo dio o Solomonu,
pa mi reci da li će u Kraljevstvo Nebesko ili u Ognjeno Jezero?

Da li je Solomon skroz skrenuo prema drugim Bogovima?
Je!
I to ti je put za Vječnu vatru i Vječnoga crva.

A ti njega uspoređuješ sa Bogom i sa Isusom!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!

Jaka ti je simbolika = uredba ljudska koja vodi na toplo mjesto - Vječno.

more_horiz
Znam ja da ti nisi čuo za simboliku. Ja ne upoređujem Boga sa čovjekom. Nego Solomon simboliše Isusa. Očigledno ne znaš ni šta je tipologija i antitipologija.

Kir Veliki i Darije isto simbolišu, tj. njih dvojica su tip Oca i Isusa na kraju vremena. To nije poređenje nego simbolika.

Kao što ne znaš da je Potop (osim kazne za tadašnje ljude) upozorenje za buduće događaje. Kao što n znaš da su Sodoma i Gomora samo preslika događaja na kraju vremena (naravno Sodoma i Gomora su postojali i oni su zaista uništeni zbog svog bezakonja)
A Isus je Bog. Vidi se da Bibliju površinski tumačiš.

I baš se tako tumači Biblija. I ne samo tako.

Ti možeš samo da kukaš "ljudska uredba, ljudska uredba itd." ali ne možeš ništa da oboriš. Tek sada se vidi koliko ti i Igor slabo poznajete Bibliju. Ali tako je kad se Biblija tumači bez Svetog Duha.

Sad uzmi pa uporedi događaj iz 539. g. p. n. e. i nakon pada Vavilona sa Otkrivenjem, tj. jednim dijelom Otkrivenja( dijelom koji govori da će rijeka Eufrat da presuši, da se pripravi put carevima od istoka sunčanoga). Uskoro ću postaviti temu o pravilnom tumačenju Biblije.

I naravno još nisi dao odg. zašto je Isus pretvorio vodu u vinu? Takođe ne znaš zašto je baš na toj svadbi izveo svoje prvo čudo. Ajd malo razmisli pa dođi.

Ni zamisliti ne možeš koliko Biblija ima duboko značenje.

Tako da je to simbolika, preslika budućih događaja koji će zahvatiti planetu.

more_horiz
--- Kako god okreneš izgubio si debatu. Ili priznaj da je Isus Bog ili smatraš da je ono što ti govoriš i pišeš idolopoklonstvo. To su dva izbora za tebe. Ali tako ti je kad loše tumačiš Bibliju.

Smile

A mora se priznati da imaš fantastičan smisao za humor Smile Da nisi učitelj sigurno bi u cirkusu radio Smile

A)

I priznajem da si i fanatički uporan. Definitivno nije lako vrtiti ovakve bedastoće unedogled:

--- A za koga su Jevreji govorili da je Kirios? Isključivo za Boga. Prema Josifu Flaviju.
kurios Greek, ‘Sir’, ‘master’, ‘owner’ (e.g. Matt. 25: 11), but also used in LXX to translate Hebrew Yahweh.
According to Josephus the Jews refused to call the Roman emperor ‘Lord’ (kurios), because this was the title reserved for God.
http://www.encyclopedia.com/doc/1O94-kurios.html

Smile

Još jednom i ZADNJI put:

a) Šta kaže g. Strong:

http://www.blueletterbible.org/lang/lexicon/lexicon.cfm?Strongs=G2962&t=KJV

kyrios

1) he to whom a person or thing belongs, about which he has power of deciding; master, lord
a) the possessor and disposer of a thing
1) the owner; one who has control of the person, the master
2) in the state: the sovereign, prince, chief, the Roman emperor
b) is a title of honour expressive of respect and reverence, with which servants greet their master
c) this title is given to: God, the Messiah

Authorized Version (KJV) Translation Count — Total: 748
AV — Lord 667, lord 54, master 11, sir 6, Sir 6, misc 4

Mi proučavamo šta kaže Biblija ili Josif i ekipa? Smile

A ti tripo 41 NISI U PRAVU i više nema smisla da se to dokazuje Smile

b) International Standard Bible Encyclopedia

http://topicalbible.org/t/the_lord.htm

Of the Greek words, Kurios is freely used of both the Deity and men.

c) Vine's Expository Dictionary of New Testament Words

http://www2.mf.no/bibelprog/vines?word=%AFt0001705

A-1,Noun,2962,kurios> properly an adjective, signifying "having power" (kuros) or "authority," is used as a noun, variously translated in the NT, "'Lord,' 'master,' 'Master,' 'owner,' 'Sir,' a title of wide significance, occurring in each book of the NT save Titus and the Epistles of John.
+ primjeri

--- According to Josephus the Jews refused to call the Roman emperor ‘Lord’ (kurios), because this was the title reserved for God.

Npr. Mt 27: 62Sutradan, to jest dan nakon Priprave, sabraše se glavari svećenički i farizeji kod Pilata 63te mu rekoše: "Gospodaru (KURIOS) , sjetismo se da onaj varalica još za života kaza: 'Nakon tri dana uskrsnut ću.'

Priznaješ li da „kurios“ nije korišten samo za Boga? DA ili NE?

Da li si ti ikada ustao u autobusu, vlaku, čekaonici i rekao nekome; Gospodine, možete ovdje sjesti? Smile

B)

---Duh Sveti n govori samo Isusu, nego j govorio i prorocima. Bog je Duh i Duh Sveti je isto. Jer Bog je svet, a Bog je i Duh, znači da je Duh Svet.

Smile

Još jednom, fascinira me tvoje neznanje:

Bog je Duh (označava božju prirodu)

Bog je svet (označava božju osobinu)

Sveti Duh je Bog (označava člana trojedinog boga)

Jahve je Duh (označava božju prirodu)

Jahve je svet (označava božju osobinu)

Sveti Duh je Jahve (označava da je Sveti Duh član trojedinog Boga aka Jahve)

Jahve je Sveti Duh (označava da je Jahve = samo Bog Duh Sveti)

Izbaci sam uljeza Smile

Ovo „Bog je Duh“ i ovo „Duh Sveti je Bog“ NIJE ista stvar Smile

Iv 4: 23 Ali dolazi čas - sada je! - kad će se istinski klanjatelji klanjati Ocu u duhu i istini jer takve upravo klanjatelje traži Otac. 24 Bog je duh i koji se njemu klanjaju, u duhu i istini treba da se klanjaju."

Ali ti ćeš opet po svome Smile

C)

--- Upravo i taj stih dokazuje da je Isus Bog i stihovi oko tog stiha.
.......
Stih 6 Samim tim što se ponizio nije htio da se poredi sa Bogom. A mogao je jer je Bog.
Stih 7 Isus se ponizio uzevši obličje sluge, znači postao je sluga, makar naizgled. Znači da nije baš pravi sluga, ali je postao sluga. Postao je kao i drugi ljudi. Pazi ovo nađe se na oči kao čovjek. Znači Isus nije bio čovjek. Naravno On je Bog. Samo neko ko je uzvišen može istinski da se ponizi. Čovjek isto može da se ponizi, ali čovjek nije uzvišen. Stih jasno govori da se ponizio neko ko je Uzvišen, a to je samo Bog.
8. naravno bio je poslušan do same smrti.
9. Naravno Bog Otac Ga uzvisuje jer je Isus obavio svoju misiju spasenja ljudi.
10. Ne govori direktno da nego da se i Njegovo klanjaju i naravno da priznaju da je Isus Gospod tj. Kirios=Bog

Smile

Jesi nalaprdao svašta, no comment na većinu Smile

Fil: 1Ima li dakle u Kristu kakve utjehe, ima li kakva ljubazna bodrenja, ima li kakva zajedništva Duha, ima li kakva srca i samilosti, 2 ispunite me radošću: složni budite, istu ljubav njegujte, jednodušni, jedne misli budite; 3 nikakvo suparništvo ni umišljenost, nego - u poniznosti jedni druge smatrajte višima od sebe; 4 ne starajte se samo svaki za svoje, nego i za ono što se tiče drugih! 5 Neka u vama bude isto mišljenje kao i u Kristu Isusu: 6 On, trajni lik Božji, nije se kao plijena držao svoje jednakosti s Bogom, 7 nego sam sebe "oplijeni" uzevši lik sluge, postavši ljudima sličan; obličjem čovjeku nalik, 8 ponizi sam sebe, poslušan do smrti, smrti na križu. 9 Zato Bog njega preuzvisi i darova mu ime, ime nad svakim imenom, 10 da se na ime Isusovo prigne svako koljeno nebesnika, zemnika i podzemnika. 11 svaki će jezik priznati: "Isus Krist jest Gospodin!" - na slavu Boga Oca. Kršćani - svjetlost svijeta

Post 1:27 27 Na svoju sliku stvori Bog čovjeka, na sliku Božju on ga stvori, muško i žensko stvori ih.

Post 3:22 Zatim reče Bog: "Evo, čovjek postade kao jedan od nas - znajući dobro i zlo! Da ne bi sada pružio ruku, ubrao sa stabla života pa pojeo i živio navijeke!"

Kršćani trebaju imati isto mišljenje kao Isus, iako stvoreni na SLIKU BOŽJU a to ZNAČI LIK BOŽJI, trebaju biti ponizni i ne držati se svoje jednakosti s Bogom.

Ovdje opet jasno vidiš da je Bog Otac sinonim za Boga. Isusov Otac je Bog Jahve.

A kojom višom matematikom učitelju dragi ti sad dokazuješ da se u Isusovo ime NE treba klanjati ako je to sam Bog odredio????

Fil 2: 9 Zato Bog njega preuzvisi i darova mu ime, ime nad svakim imenom, 10 da se na ime Isusovo prigne (kampto) svako koljeno nebesnika, zemnika i podzemnika.

Prigne – pokloni

Kampto:
1) to bend, bow, the knee (the knees)
a) to one
1) in honour of one
2) in religious veneration
b) used of worshippers
2) to bow one's self

D)

--- Onda kažete ti ili Igor "Pa Bog je i druge ljude ljude proglasio i postavio za pastire, kao Mojsija i Davida i još neke".

Smile

Ja apsolutno i van svake sumnje kažem da je Isus natpastir. Jer ga je Jahve takvim učinio.

Ali nisam siguran kako si zaključio da se 1. Pe 5:4 odnosi isključivo na Isusa a ne na Boga?

1Starješine dakle među vama opominjem, ja sustarješina i svjedok Kristovih patnja, a zato i zajedničar slave koja se ima očitovati: 2 pasite povjereno vam stado Božje, nadgledajte ga - ne prisilno, nego dragovoljno, po Božju; ne radi prljava dobitka, nego oduševljeno; 3 i ne kao gospodari Baštine nego kao uzori stada. 4 Pa kad se pojavi Natpastir, primit ćete neuveli vijenac slave.

Odnosi li se ovo ispod na Isusa ili ne?

1A ti, Betleheme Efrato, najmanji među kneževstvima Judinim, iz tebe će mi izaći onaj koji će vladati Izraelom; njegov je iskon od davnina, od vječnih vremena. 2Zato će ih Jahve ostaviti dok ne rodi ona koja ima roditi. Tada će se Ostatak njegove braće vratiti djeci Izraelovoj. 3On će se uspraviti, na pašu izvodit' svoje stado silom Jahvinom, veličanstvom imena Boga svojega. Oni će u miru živjeti, jer će on rasprostrijeti svoju vlast sve do krajeva zemaljskih.

1.Sam. 2;10 Dj.Ap. 10;38 Iz 42;1
"kako Isusa iz Nazareta Bog pomaza Duhom Svetim i snagom, njega koji je, jer Bog bijaše s njime, prošao zemljom čineći dobro i ozdravljujući sve kojima bijaše ovladao đavao".
"Jahve sudi međama zemlje, daje silu svojemu kralju, uzdiže snagu pomazanika svojega".
"Evo Sluge mojega koga podupirem, mog izabranika, miljenika duše moje. Na njega sam svoga duha izlio, da donosi pravo narodima".

Iv 6:39 39 A ovo je volja onoga koji me posla: da nikoga od onih koje mi je dao ne izgubim, nego da ih uskrisim u posljednji dan.

Iv 10 25 Isus im odgovori: "Rekoh vam pa ne vjerujete. Djela što ih ja činim u ime Oca svoga - ona svjedoče za mene.

E)

--- A ja nemam potreba da nidje drugo raspravljam. Ti si sve ili većinu stvari dao na svom sajtu.

Smile

nop Smile

Sada ću ti još jednom reći pa više neću Smile

Ovo što imaš na sajtu je samo predložak po kojem sam namjeravao raditi stranicu. Kontaš? Zato i jest samo goli tekst, bez dizajna i tekstualno neuređen. To je PODLOGA po kojoj ću raditi i koju ću zaista iznimno detaljno nadograditi.

Pa još jednom ponavljam molbu, jako puno radim i ne stižem odgovarati na tvoje nebuloze, ti i teolozi, na jednom mjestu, uspoređujemo tko uistinu zna više? Može? Smile

F)

--- Džabe brate objašnjavanja. Smiješna mi je ta površnost. Ovdje je ponekima cilj što više degradirati Isusa Krista, misleći da su kršćani tijekom 2000 godina bili u neznanju, ali eto, našli se oni da otvaraju drugima oči

LOOOOOOOL

To me podsjeća na naše protestante, čekali su 1500 godina da se pojave na sceni i pokažu istinsku Kristovu Crkvu? Smile

Btw, prijatelju, 2000 godina je samo u tvoj glavi, mi sad raspravljamo o događajima koji su nastali 400 godina poslije Kristove smrti kada se tvoji preci uvukli u kršćanstvo nebiblijsko trojstvo. A idućih 1500 godina jasno svjedoči gdje svjetlost NIJE svjetlila Twisted Evil

Usput, a šta je sa degradacijom Isusovog Oca i Boga?

- JHVH je samo jedno od imena
- Pa je zamijenjeno sa riječju Gospodin
- Pa je tako Sin postao svemogući Jahve ali ipak nije jer je njegovo ime važnije Smile
- Centralni lik Biblije više nije Jahve već Isus

itd..

Smiješna mi je ta drskost kojom gazite po vlastitoj vjeri i radite ruglo od nje a prozivate druge.

Zaboravih dodati, tripo 41, Iv 7:1-51, šta sam točno izvadio van konteksta?

more_horiz
Pusti šta kaže Strong, Josif F. zna šta su govorili Jevreji a to su govorili i apostoli. U Bibliji je Kirios samo riječ za Boga. Ja nikom ne govorim da je Gospodin niti dam da meni iko kaže. Tako da je ono što je JF pisao uskladu je sa Biblijom. A i apostoli nisu nikoga zvali Gospodom. Vidi se da zastupaš farisejstvo a ne hrišćanstvo.

In Christian speech it was applied to Jesus as ‘Lord’, being raised above the human level (e.g. Rom. 14: 8–9) and Paul designates the brothers of Jesus as ‘the brothers of the Lord’ (1 Cor. 9: 5; Gal. 1: 19), which seems to point to the Jesus of the earthly ministry as nevertheless a more than human being.

Vidiš da su apostoli isto mislili.

Odgovoriću i na ostalo, sad nemam vremena.

more_horiz
Bez puno prepucavanja!

Jasno i glasno!

Daj mi stih u kojem Isus Krist - moj Gospodin,
kaže direktno i jasno i glasno:

Ja sam Bog.
Ja sam Jahve.
Ja sam stvorio .........

---------------------------------

Ako je po tebi Biblija - Božja riječ - istina,
onda takvih stihova ima masu.

Daj mi samo jedan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111

Unaprijed puno ti hvala.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply