Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Raj & Pakao

power_settings_newLogin to reply
+19
Istina
emanuel
Euro
mikic
Bhakti
hrvoje hrki
??????
cubela
dominik
Totus Tuus
Aladin
Fazlija
Živac
Justin
Mali princ
Spart
Daniel
braslav
kainos
23 posters

descriptionRaj & Pakao - Page 8 EmptyRe: Raj & Pakao

more_horiz
<BLOCKQUOTE>Evo da se ubacim malo. Zli ljudi ne idu u Rej jer takvo mesto nakon Golgote vise nepostoji. Raj je bio mesto cekanja starozavetnih svetaca-vernika i kada je Isus umro Raj se ispraznio jer je bila prolivena savrsena krv, i oni su mogli otici u Boziju Prisutnost pod oltar, sto nisu mogli uciniti na temelju prolivene zivotinjske krvi, jer ona samo pokriva a ne UKLANJA greh. Tako da Raj vise nema nikakvu ulogu u Novom Zavetu.
No medjutim, mesto gde idu izgubljene duse sigurno i dalje postoji kao i u vreme Nojevo, jer Isus je isao njima dole da objavi tajnu pobede nad smrcu, koju su oni propustili kada im je Noje objavio poruku propovedajuci im 120 godina.
Dakle, i izgubljene duse imaju mesto cekanja, a Pismo kaze da je pakao prvenstveno stvoren za djavola i njegove andjele, dakle to ne moze biti grob kako neki ljudi misle izvlaceci to iz Grckih reci i praveci od toga doktrinu crkve. Paali andjeli su duhovi i ako je pakao bio stvoren za njih, posto oni nemaju materijalno telo kao mi, onda to zasigurno nije grob.
Inace Otkrivenje 9 glava pokazuje kako je pala zvedda Lucifer, otvorio Jamu Bez Dna, bezdan i kako su iz bezdana-pakla, izasle demonske sile. To dakako nije grob vec pakao koji je stvoren za njih, a on se nalazi u donjim delovima zemlje, tamo gde je Isus sisao prema poslanici Efezana i prema Petrovoj poslanici.

Brat Aladin
</BLOCKQUOTE>

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Istina je napisao/la:
A gdje onda Molitelju idu losi ljudi i oni koji ne priznavaju Isusa?Svi u Raj?

Ne istina idu preko suda.</BLOCKQUOTE>

more_horiz
Da, idu na sud ali dolaze iz pakla, pa na sud, pa u Ognjeno Jezero.

Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

more_horiz
Aha, u drugom vaskrsenju izlaze iz grobova gde su cekali sud, i onda idu u ognjeno Jezero.

more_horiz
Ne po I. Petrovoj 3:-18-20.
Jer je i Krist jedanput za grijehe naše umro, pravedan za nepravedne, da nas
privede k Bogu, ubijen doduše tijelom, ali oživljen Duhom.
U njemu je sišao i propovijedao duhovima, koji su bili u tamnici,
Koji su nekada bili nevjerni, kad su se u dane Noine oslanjali na dugotrpnost
Božju, dok se je gradio kovčeg, u kojem se malo, to jest, osam duša, spasilo
vodom.

Ovde se uopste ne govori o grobu!

Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

more_horiz
Kako vi shvaćate ove tekstove:

Jeremija 17,27: "Ali, ako ne budete svetkovali dan subotni, i ako budete nosili bremena ulazeći na vrata jeruzalemska u dan subotni, tada ću potpaliti oganj na vratima njegovim; i plamen će proždrijeti dvore jeruzalemske, i neće se ugasiti"
Židovi su oskvrnuli subotu, da li ta vrata i dan danas gore?

Filemon 15 redak: "Možda je zato bio odijeljen od tebe (misli se na roba Onezima, kojeg Pavao vraća Filemonu) na kratko vrijeme, da ti bude povraćen zauvijek.
I u vijeke vjekova koje spominje Dominik, i ova riječ zauvijek su iste riječi, grčki aionis, što znači vječno, zauvijek...No postavlja se pitanje je li ovaj rob još uvijek kod Filemona...narvno da nije, umro je...nema ga više...

Kad se kaže vječni oganj, misli se na posljedice tog ognja, a ne na trajanje...vatra gori dokle ima materije...a ljudi imaju tijelo...i kad su opkolili Jeruzalem, mislim na grešnike "Tada siđe vatra s neba i proguta ih" OTKRIVENJE 20,9. Trebate razlikovati pojmove, u Bibliji se spominje vječna kazna, a ne vječno kažnjavanje...I stoga vas molim da malo razmišljate o ovom, a ne samo onako letimično pročitati i otići u arhive i kopirati drugi tekst kao protuargument...

Zli ljudi uskršnjavaju nakon tisućljeća...zatim pravedni silaze s neba u Novom Jeruzalemu, i tada zli kreću na grad...i rekao sam što se zbiva s njima Otk 20,9....To je druga smrt, vječna smrt, vječno odvojenje od Boga...Stoga mislim da je važno razumjeti onu doktrinu što se događa s čovjekom kad umre...kad se to bolje shvati, onda će se lakše razumjeti i doktrina o paklu...

more_horiz
Učenje o paklu ima mjesta u Bibliji ali nipošto kao ovo tradicionalno preuzeto iz Grčke mitologije odnosno iz paganizma još Sumerskog. Diskusija o paklu je ustvari diskusija o kazni za otpadništvo i bunu protiv Boga. Potrebno je pronači Biblijski smisao kazne odnosno posljedica osobne odgovornosti. Neki ljudi radije bježe u smrt nego da se susretnu sa odgovornošću za svoja nedjela međutim svako odgovorno biće srest če se sa posljedicama svoje vlastite odgovornosti. Tradicionalno učenje o paklu i čistilištu zaibilazi tu odgovornost i težište stavlja na kazni što jasno daje pogršnu sliku o Bogu . to je onda vreliki problem jer Biblija uči "A ovo je Život Vječni da poznaju Tebe Bože i koga si poslao Isusa Krista". Takva pogrešna Biblijski neutemeljena učenja donose strah i službu iz straha koju Bog ne možre prihvatiti. I iskrivljuju sliku o Bogu koji kao da je nemilostiv i traži zadovoljštinu što je Sotonin prikaz Boga . Bog Mojsiju za sebe kaže "Ja Sam Bog Milosti Žalostiv obilat Milosrđem i spor na gnjev."

more_horiz
Mene zanima konkretno koje je protestantsko vjerovanje o paklu?

more_horiz
crusadercro je napisao/la:
Mene zanima konkretno koje je protestantsko vjerovanje o paklu?

Evo jedno od ucenja:

Plaća grijeha je smrt. Međutim, Bog, koji je jedini besmrtan, dat će vječni život onima što ih je otkupio. Do toga dana smrt je stanje bez svijesti svih ljudi. Kad se javi Krist, koji je naš Život, uskrsli pravednici i živi pravednici bit će proslavljeni i uzeti u susret svome Gospodinu. Drugo uskrsnuće, uskrsnuće nepravednika, dogodit će se tisuću godina kasnije. (Rim 6,23; 1 Tim 6,15.16; Prop 9,5.6; Ps 146,3.4; Iv 11,11-14; Kol 3,4; 1 Kor 15,51-54; 1 Sol 4,13-17; Iv 5,28.29; Otk 20,1-10)

more_horiz
crusader

teško je reći koje je generalno učenje protestanata o paklu. osobno sam se suočio s barem pet varijanti, od onog kojeg je Dina iznijela do varijacija od privremene kazne, uništenja grešnika, podjela kazne na pripadnike različitih epoha, neki negiraju postojanje pakla itd. kad se to počne istraživati stvarno se vidi razmimoilaženje u tumačenju. u svakom slučaju, ljude treba upućivati da se obrate i povjeruju u Evanđelje, da prihvate krista dok je još vrijeme milosti, a kakav će pakao biti ... u svakom slučaju nije mjesto, stanje ili nešto drugo što bi ikome poželjeli, trebamo ga nastojati izbjeći pod svaku cijenu

more_horiz
Pojam jezero ognjeno, dali se tu misli na pakao ?

more_horiz
Psa:9;17 Jahve se iskaza i sud odrza;gresnik se spleo u djela svoja.Nek gresnici odu u Podzemlje,svi pogani sto zaboravise Boga.

more_horiz
Ak je ovo odgovor na moje pitanje, zaista ga ne razmem.

more_horiz
pozdrav usamljena

oprosti što se javljam nakon par dana, ali bio sam u velikom poslu cijeli tjedan. nisam zaboravio tvoje pitanje.

ognjeno jezero koje je opisano u knjizi otkrivenja uistinu predstavlja pakao. iako Biblija o ovom pitanju ne otkriva sve potankosti, nekoliko bitnih stvari nam je u izvještaju otkriveno.

prvo, u ognjenom jezeru završavaju sotona, lažni prorok, zvijer, podzemni svijet, smrt (dva demonska duha sotoninog kraljevstva), svi ostali pobunjeni anđeli, kao i svi ljudi čija imena nisu zapisana u knjizi života

drugo, kazna nakon Božjeg suda jest vječna, a težina ovisi o razmjeru počinjenih nedjela protiv Božjeg autoriteta.

treće, ne postoji mogućnost promjene statusa, u smislu iskupljenja i ulaska u Božju prisutnost. oni koji su kažnjeni, kažnjeni su vječno, a oni koji su nagrađeni, vječnost provode s Bogom.

more_horiz
Hvala stranče na odgovoru

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply