Ja bih se samo nadovezao da u hebrejskom originalu, pogledajte ako ne vjerujete, specificirano stoji subota. To što u nekim prijevodima je "fleksibilno " prevedeno možete zahvaliti ljudima koji su to preveli tako iz tko zna kojih namjera. Božji Zakon nije "fleksibilan" već je izričito specificiran! I to se vidi iz samog čitanja navedenog. A to što je davno u povijesti jedan car, da bi zadovoljio i kršćane i nekršćane(u ono vrijeme U Bibliji navedeni kao pogani),pošto je došlo do neslaganja o danu koji treba svetkovati, napravio kompromis na Božji zakon ja se nebih htio mješati! On će primiti svoju plaću. Ja ne pokušavam ovim nikoga osuditi već samo reći kad se već poštuje i drži neka se poštuje i drži kako je to Bog odredio iz razloga da se ne bi krivo naučavalo, u sablazan i nevjericu dovodilo one koji iskreno traže Boga. I naravno da bi se digla kvaliteta i naših osobnih odnosa sa Bogom. Na kraju krajeva provođenje Božjeg zakona u našem životu je neizmjerna radost i snaga što su kroz riječ Božju pokazali mnogi patrijarsi i proroci pa i sam Krist. Hvala. Obilje vam Božjih blagoslova.