Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Subota vs. Nedjelja

power_settings_newLogin to reply
+57
Aladin
miki
aletheia
SD
Ruta
stefani
Caesar
atanasije
crusadercro
stranac
kvisko
smirnof
Didahe
branko
amos
melkisedek
Domenika
QEA
simply
dubec
Filozofska misao
Štefek
Sinke
Gubavac
ILIJA
jakob
crusader
Mika
matej24
otpadnik
misliti
servus dei
dragan
Eutanasije
imhotep
Medeni
Darko
vijesnik
UČENIK10
10
No Nick
Daniel
braslav
forestsilvy
ziger
Fazlija
maki
samaritanka
Spart
laodikejac
Wiklif
cubela
Justin
dominik
kon
maxadsl
kainos
61 posters

descriptionSubota vs. Nedjelja - Page 13 EmptyRe: Subota vs. Nedjelja

more_horiz
to znaci i da subota ostaje, jer je Isus rekao da nece propasti niti jedno slovo iz zakona dok se sve ne ostvari...

more_horiz
Da li je subota zaboravljena zapovijest?

Subota je rođendan naše planete i svega što je na njoj!

To se vidi u Bibliji u Prvoj Mojsijevoj 1:31: ‚‚Tada pogleda Bog sve što je stvorio, i gle, dobro bješe veoma. I bi veče, i bi jutrto, dan šesti.''

Prva Mojsijeva 2:1-3: ‚‚Tako se dovrši nebo i zemlja i sva vojska njihova. I svrši Bog do sedmoga dana dela svoja koja učini. I počinu u sedmi dan od svih djela svojih koje učini. I blagoslovi Bog sedmi dan, i posveti ga, jer u taj dan počinu od svih djela svojih koja učini.''

Druga Mojsijeva 20:11: ‚‚Jer je za šest dana stvorio Gospod nebo i zemlju, more i što je god u njima; a u sedmi dan počinu; zato je blagoslovio Gospod dan od odmora i posvetio ga.''

Gospod Bog nam ne dozvoljava da radimo ništa subotom!

To se vidi u Trećoj Mojsijevoj 23:3: ‚‚Šest dana radi, a sedmi dan, koji je subota za počivanje, neka bude sveti sabor, ne radite nijednoga posla; subota je Gospodnja po stanovima vašim.''

Druga Mojsijeva 16:5,22 i 23: ‚‚A šestoga dana neka zgotove što donesu, a neka bude dvojinom onoliko koliko nakupe svaki dan...
A u šesti dan nakupiše hleba dvojinom, po dva gomora na svakoga; i dođoše sve starešine od zbora, i javiše Mojsiju. A on im reče: Ovo kaza Gospod: Sutra je subota, odmor svet Gospodu. Što ćete peći, pecite, što ćete kuvati, kuvajte, kuvajte danas; a što preteče, ostavite i čuvajte za sutra.''

U četvrtoj zapovijesti piše:

Druga Mojsijeva 20:8-12: ‚‚Sjećaj se dana od odmora da ga svetkuješ. Šest dana radi, i svršuj sve poslove svoje. A sedmi je dan odmor Gospodu Bogu tvojemu; tada nemoj raditi ni jednog posla, ni ti, ni sin tvoj, ni kći tvoja, ni sluga tvoj, ni sluškinja tvoja, ni živinče tvoje, ni stranac koji je među vratima tvojim. Jer je za šest dana stvorio Gospod nebo i zemlju, more i što je god u njima; a u sedmi dan počinu; zato je blagoslovio Gospod dan od odmora i posvetio ga!''

Subota je veza između Boga i ljudi!

To se vidi u Drugoj Mojsijevoj 31:12-17: ‚‚I reče Gospod Mojsiju govoreći: A ti kaži sinovima Izrailjevim i reci: ali subote moje čuvajte, jer je znak između mene i vas od kolena do kolena, da znate da sam ja Gospod koji vas posvećujem. Čuvajte dakle subotu, jer vam je sveta. Ko bi je oskvrnio, da se pogubi. Jer ko bi god radio kakav posao u nju, istrebiće se ona duša iz naroda svojega. Šest dana neka se radi; a sedmi je dan subota, odmor svet Gospodu; ko bi god radio posao u dan subotni, da se pogubi. Zato će čuvati sinovi Izrailjevi subotu praznujući je od kolena do kolena zavetom večnim. To je znak između mene i sinova Izrailjevih do vijeka; jer je za šest dana stvorio Gospod nebo i zemlju, a u sedmi dan počinu i odmori se.''

U Jezekilj 20:20 piše: ‚‚I subote moje svetkujte da su znak između mene i vas, da znate da sam ja Gospod Bog vaš.''
Jezekilj 20:12: ‚‚I subote svoje dadoh im da su znak između mene i njih da bi znali da sam ja Gospod koji ih posvećujem.''

Isus je išao u crkvu subotom!

Marko 1:21: ‚‚I dođoše u Kapernaum; i odmah u subotu ušavši u zbornicu učaše.''

Marko 2:27 i 28: ‚‚I govoraše im: subota je načinjena čoveka radi, a nije čovek subote radi. Dakle je gospodar sin čovečiji i od subote.''

Luka 13:10-13: ‚‚A kad učaše u jednoj zbornici u subotu, i gle, beše onde žena bolesna od duha osamnaest godina, i beše zgrčena, i ne mogaše se ispraviti. A kad je vide, dozva je Isus i reče joj: Ženo, oproštena si od bolesti svoje. I metnu na nju ruke, i odmah se ispravi i hvaljaše Boga.''

Djela 13:14: ‚‚A oni otišavši iz Perge dođoše u Antijohiju Pisidijsku, i ušavši u zbornicu u dan subotni sedoše.''

Luka 23:54-56: ‚‚I dan beše petak, i subota osvitaše. A žene koje bijahu došle s Isusom iz Galileje, idoše za Josifom, i videše grob, i kako se tijelo metnu. Vrativši se pak pripraviše mirise i miro; i u subotu dakle ostaše na miru po zakonu.''

Nedjelja je prvi dan u sedmici!

To se vidi u Matejevoj 28:1: ‚‚A po večeru subotnom na osvitak prvoga dana nedjelje dođe Marija Magdalina i druga Marija da ogledaju grob.''

Ako svetkujemo subotu bićemo s Bogom!

Isajia 58:13-14: ‚‚Ako odvratiš nogu svoju od subote da ne činiš što je tebi drago na moj sveti dan, i ako prozoveš subotu milinom, svaki dan Gospodnji slavnim, i budeš ga slavio ne idući svojim putevima i ne čineći što je tebi drago, ni govoreći reči, tada ćeš se veseliti u Gospodu, i izvešću te na visine zemaljske, i daću ti da jedeš nasledstvo Jakova oca svojega; jer usta Gospodnja rekoše.''

Druga Mojsijeva 20:8: ‚‚Sjećaj se dana od odmora da ga svetkuješ.''

Peta Mojsijeva 5:12: ‚‚Drži dan od odmora i svetkuj ga, kao što ti je zapovijedio Gospod Bog tvoj.''

Isaije 56:2: ‚‚Blago čovjeku koji tako čini, i sinu čovječijemu koji se drži toga čuvajući subotu da je ne oskvrni, čuvajući ruku svoju da ne učini zla.''

Jeremija 17:22: ‚‚I ne iznosite bremena iz kuća svojih u subotu, i nikakoga posla ne radite, nego svetite subotu, kao što sam zapovjedio ocima vašim.''

Treća Mojsijeva 26:2-39: ‚‚Držite subote moje, i svetinju moju poštujte; ja sam Gospod. Ako uživite po mojim uredbama, i zapovjesti moje uzdržite i uščinite, davaću vam dažd na vrijeme, i zemlja će rađati rod svoj, i drveta će u polju rađati rod svoj; i vršidba će vam stizati berbu vinogradsku, a berba će vinogradska stizati sijanje, i ješćete hljeb svoj do sitosti, i živjećete bez straha u zemlji svojoj. Jer ću dati mir zemlji, te ćete spavati a neće biti nikoga da vas plaši; učiniću, te će nestati zle zvijeri iz zemlje, i mač neće prolaziti preko vaše zemlje. Nego ćete tjerati neprijatelje svoje, i padaće pred vama od mača. Vas će petorica tjerati stotinu, a vas stotina tjeraće deset tisuća, i padaće neprijatelji vaši pred vama od mača. I obratiću se k vama, i učiniću vam da rastete, i umnožiću vas, i utvrdiću zavjet svoj s vama. I ješćete žito staro, od mnogo godina, i izasipaćete staro kad dođe novo. I namjestiću stan svoj među vama, i duša moja neće mrziti na vas. I hodiću među vama, i biću vam Bog, i vi ćete biti moj narod. Ja sam Gospod Bog vaš, koji vas izvedoh iz zemlje Misirske da im ne robujete, i polomih palice jarma vašega, i ispravih vas da hodite pravo.
Ako li me ne uzaslušate, i ne učinite sve ove zapovjesti, ako povrgnete uredbe moje i duši vašoj omrznu zakoni moji da ne tvorite sve zapovjesti moje, i raskinete zavjet moj, i ja ću vama učiniti ovo: pustiću na vas strah, suhu bolest i vrućicu, koje će vam oči iskvariti i dušu ucvijeliti; i zaludu ćete sijati sjeme svoje, jer će ga jesti neprijatelji vaši. I okrenuću lice svoje nasuprot vama, i sjeći će vas neprijatelji vaši, i koji mrze na vas biće vam gospodari, i bježaćete kad vas niko ne tjera. Ako me ni tada ne stanete slušati, karaću vas još sedam puta više za grijehe vaše.
Potrću ponos sile vaše, i učiniću da nebo nad vama bude kao gvožđe a zemlja vaša kao mjed. Snaga će se vaša trošiti uzalud, jer zemlja vaša neće rađati roda svojega, i drveta po zemlji neće rađati roda svojega. Ako mi uzidete nasuprot i ne htjedbudete slušati me, dodaću vam sedam puta više muka prema grijesima vašim. Pustiću na vas zvijeri poljske, koje će vam djecu izjesti, i stoku potrti i vas umaliti, i opustjeće putovi vaši.
Ako se ni od toga ne popravite, nego mi jošte uzidete nasuprot, i ja ću vama ići na suprot, i biću vas još sedam puta više za grijehe vaše. Pustiću na vas mač, koji će osvetiti moj zavjet; a kad se sležete u gradove svoje, tada ću pustiti pomor među vas, i bićete predani u ruke neprijatelju. I kad vam slomim potporu u hljebu, deset će žena peći hljeb vaš u jednoj peći, i davaće vam hljeb vaš na mjeru, i ješćete a nećete se nasititi.
Ako me ni tako ne stanete slušati, nego mi uzidete nasuprot, i ja ću vama s gnjevom ići nasuprot, i sedam puta većma karaću vas za grijehe vaše. I ješćete meso od sinova svojih, i meso od kćeri svojih ješćete. Razvaliću visine vaše, i oboriću idole vaše, i metnuću trupove vaše na trupove gadnih bogova vaših, i mrziće duša moja na vas. I obratiću gradove vaše u pustoš, i razoriću svetinje vaše, i neću više mirisati mirisa vašega. I opustiću zemlju da će joj se čuditi neprijatelji vaši, koji će živjeti u njoj. A vas ću rasijati po narodima, i učiniću da vas gone s golijem mačem; i zemlja će vaša biti pusta i gradovi vaši raskopani.
Tada će zemlji biti mile subote njezine za sve vrijeme dokle bude pusta; i kad budete u zemlji svojih neprijatelja, zemlja će počivati, i biće joj mile subote njezine. Za sve vrijeme dokle bude pusta počivaće, jer nije počivala u vaše subote, kad ste u njoj živjeli. A koji vas ostanu, metnuću strah u srca njihova u zemljama neprijatelja njihovijeh, te će ih goniti list kad šušne zaljuljavši se, i oni će bježati kao ispred mača, i padaće a niko ih neće tjerati. I padaće jedan preko drugoga kao od mača, a niko ih neće tjerati; i nećete se moći držati pred neprijateljima svojim. Nego ćete izginuti među narodima, i proždrijeće vas zemlja neprijatelja vaših.''

Subota je glavna meta đavolu da bi uništio vezu između Boga i ljudi!

Često čujemo i to od nekih vjera, da nije važno koji dan treba svetkovati, samo da se ne bi obratila pažnja na sveti dan.
Poznato nam je da, većina čovječanstva poštuje nedjelju umjesto subote. A nedjelja uopšte nije sveta. Ona nije oblagoslovljena. Nedjelju je proglasio svetom Kralj Konstantin 321. godine.

Evo sadržaja tog zakona:

‚‚U časni dan sunca neka se svi gradski službenici, stanovnici gradova i zanatlije odmaraju. Samo oni koji se bave zemljoradnjom mogu slobodno obavljati svoje poslove. Jer se dešava da drugi koji dan nije tako pogodan za sijanje ili obrađivanje vinograda. Ne smije se dopustiti da zbog neiskorišćavanja pogodnog vremena propadnu dragocjeni plodovi koje nam nebo šalje.''

Dan sunca, to jest nedjelja, je neznabožački dan. Konstatin je pokušao da privuče neznabožce hrišćanima, i postavio je nedjelju, dan ‚‚boga sunca'' da bude sveta.

Da li i mi trebamo da slavimo tog ‚‚boga sunca''. Ovo je očigledno protiv Božijeg zakona. Konstantin je odbacio sveti dan subotu i proglasio svetom nedjelju ‚‚dan sunca''.

Nedjelju nije niko oblagoslovio. Ona nije sveta!

Crkva je prihvatila Konstantinov zakon i skrenula ljude s Božijeg puta. Oni tvrde da je to napravljeno zato što je Isus vaskrsnuo u nedjelju. Isus nam je naredio 126 puta u Starom Zavjetu i 62 puta u Novom Zavjetu, da poštujemo njegov dan subotu a ne nedjelju!

Nigdje se u Bibliji ne vidi da je nedjelja sveta. Ona je izmišljena. Nedjelja je proglašena svetom oko trista godina posle Isusa Hrista.

Zato, idite subotom u crkvu, služite Gospoda Boga, jer Bog tako želi. Tako su od uvijek radili Božiji ljudi. Tako je radio Isus. Tako su radili i apostoli poslije Isusa. Tako treba da radimo i mi.

Ako služite Gospoda Boga Stvoritelja, onda ga služite u njegov dan. A ako služite nekog drugog boga, onda možete odabrati bilo koji dan.

Činiti dobro u subotu znači: Pomoći svima onima kojima je u pitanju zdravlje! Nikakva materijalna strana ne dolazi u obzir!

Isus je liječio Boljesne subotom!

Ali On subotom nije nikad radio za novac!
Jevanđelje po Luki 6:5-11: ‚‚I reče im: sin je čovječij gospodar i od subote. A dogodi se u drugu subotu da on uđe u zbornicu i učaše, i bješe ondje čovjek kome desna ruka bješe suha. Književnici pak i fariseji gledahu za njim neće li u subotu iscijeliti, da ga okrive. A on znadijaše pomisli njihove, i reče čovjeku koji imaše suhu ruku: ustani i stani na srijedu. A on ustade i stade. A Isus reče im: da vas zapitam: šta valja u subotu činiti, dobro ili zlo? održati dušu ili pogubiti? A oni mučahu. I pogledavši na sve njih reče mu: pruži ruku svoju. A on učini tako; i ruka posta zdrava kao i druga.''

Jevanđelje po Jovanu 7:23: ‚‚Ako se čovjek u subotu obrezuje da se ne pokvari zakon Mojsijev, srdite li se na mene što svega čovjeka iscijelih u subotu?''

Jevanđelje po Luki 14:3:7: ‚‚I odgovarajući Isus reče zakonicima i farisejima govoreći: je li slobodno u subotu iscjeljivati? A oni oćutješe. I dohvativši ga se iscijeli ga i otpusti. I odgovarajući reče im: koji od vas ne bi svojega magarca ili vola da mu padne u bunar odmah izvadio u dan subotni? I ne mogoše mu odgovoriti na to.''

Jevanđelje po Mateji 12:12: ‚‚A koliko je čovjek pretežniji od ovce? Daklem valja u subotu dobro činiti.''

Da vas dakle niko ne osuđuje!

Poslanica Kološanima 2:16: ‚‚Da vas dakle niko ne osuđuje za jelo ili za piće, ili za kakav praznik, ili za mladine, ili za subote.''

Isus je umro za nas da nas niko ne osuđuje nizašto. Ovo ne znači da možemo i dalje da griješimo!

Isus je rekao u Jevanđelje po Jovanu 8:11: ‚‚A ona reče: nijedan, Gospode! A Isus joj reče: ni ja te ne osuđujem, idi, i otsele više ne griješi.''

Jevanđelje po Jovanu 5:14: ‚‚A potom ga nađe Isus u crkvi i reče mu: eto si zdrav, više ne griješi, da ti ne bude gore.''

Kao što vidimo Bog nije nikad odobrio da bude subota radni dan!

Subota će se poštovati i na novom nebu!

Knjiga proroka Isaije 66:23 i 23: ''Jer kao što će nova nebesa i nova zemlja, što ću ja načiniti, stajati preda mnom, veli Gospod, tako će stajati sjeme vaše i ime vaše. I od mladine do mladine, i od subote do subote dolaziće svako tijelo da se pokloni preda mnom, veli Gospod.''

Kao što znamo svijet je odbacio subotu. To je pogrešno, je će Bog kazniti svijet po zakonu. Subota je četvrta zapovijest, za koju svijet ne mari!

Slava našem Svevišnjem, Stvoritelju našem! Amin!

more_horiz
Matej 5,18:Zaista, kažem vam, dok ne prođe nebo i zemlja, ne, ni jedno slovce, ni jedan potezić iz Zakona neće proći, dok se sve ne zbude.
Rimljanima 6,15:Što dakle? Da griješimo jer nismo pod Zakonom nego pod milošću? Nipošto!
Rimljanima 7,12:Tako: Zakon je svet, i zapovijed je sveta, i pravedna, i dobra.
1. Ivanova 2,3:I po ovom znamo da ga poznajemo: ako zapovijedi njegove čuvamo.
1. Ivanova 2,4:Tko veli: "Poznajem ga", a zapovijedi njegovih ne čuva, lažac je, u njemu nema istine.
1. Ivanova 2,5:A tko čuva riječ njegovu, u njemu je zaista savršena ljubav Božja. Po tom znamo da smo u njemu.
1. Ivanova 2,6:Tko veli da u njemu ostaje, valja mu ići putom kojim je on hodio.
1. Ivanova 3,8.9:Tko čini grijeh, od đavla je jer đavao griješi od početka. Zato se pojavi Sin Božji: da razori djela đavolska.Tko god je rođen od Boga, ne čini grijeha jer njegovo sjeme ostaje u njemu; ne može griješiti jer je rođen od Boga.

more_horiz
Tako je, slažem se da je to istina što piše u Pismu!
Tko li što može dodati na to?
A oduzeti??!

more_horiz
Izaija 66, 22.23. kaze da ce se subotom na Novoj zemlji sastajati Bozji narod pred Gospodom

more_horiz
Rasprava -Subota -Nedjelja:
http://true.faithweb.com/debate/DebateIntroduction.htm

Sabbath vs. Sunday
An Internet Debate

Installment #1/Introduction
<hr width="50%">
Is the Saturday Sabbath a creational institution for mankind, or a Mosaic ordinance for the Jews alone? Do Christians need to observe the Sabbath, or has Jesus Christ fulfilled its typological function by becoming our salvation rest?

Dr. Samuele Bacchiocchi, professor of Theology and Church History at Andrews University in Berrien Springs, Michigan and Dale Ratzlaff, pastor of the Christian Community Church in Glendale, Arizona agreed to debate their opposing views regarding the Sabbath/Sunday question on the Internet.
<hr width="85%">
The Internet Debaters
Dr. Samuele Bacchiocchi

Dr. Samuele Bacchiocchi has published several books supporting the keeping of a Saturday Sabbath, the most famous of which is his doctoral dissertation From Sabbath to Sunday, originally published by the Pontifical Gregorian University Press with the official Catholic imprimatur.

http://www.biblicalperspectives.com/
Dale Ratzlaff

Mr. Ratzlaff has published his views in a book entitled The Sabbath in Crisis and believes that the Sabbath is not a creational/moral institution for mankind, but a ceremonial/Old Covenant ordinance given to the Jews. Christians, according to Mr. Ratzlaff, no longer need to observe the Sabbath
http://www.ratzlaf.com/
Argument/Response 1
Argument: In Gen (2:1-3), the omission of "the evening and the morning" with the seventh day indicates the Sabbath is a symbolic time representing eternal rest. (Dale Ratzlaff)
Response: Four reasons the symbolic interpretation of the creation-seventh-day does not negate its literal 24-hour duration. (Samuele Bacchiocchi)
Argument/Response 2
Argument: In Gen. 1-2 there is no mention of the word 'Sabbath'. (Dale Ratzlaff)
Response: Cognate verbal form shabat-rested (to cease, to stop) is used in Genesis and contains an allusion to the name 'the Sabbath day.' (Samuele Bacchiocchi)

dalje po redu:
http://true.faithweb.com/debate/Debate4.htm

more_horiz
Ništa mi ne znače ni subota ni nedelja.kako

more_horiz
Medeni je napisao/la:

A zašto je to značajno reči , koja je svrha tvoga značenja - neznačenja za Tebe obzirom na spasenje..

more_horiz
abraham je napisao/la:
Medeni je napisao/la:

A zašto je to značajno reči , koja je svrha tvoga značenja - neznačenja za Tebe obzirom na spasenje..

Značajno je reči zato što je to moje osobno mišljenje kojeg mnogi nemaju.

more_horiz
brate dobro je da imas svoje misljenje, ali vrlo je vazno da iskreno citas bibliju i da dopustis Bogu da ti otkrije nove istine...ali moras bibliju citati iskreno i moras se moliti iskreno i traziti Boga da ti pokaze pravi put...

Pavao nas je upozorio da me izvrcemo nerazumljiva mjesta u bibliji jer ce to biti na nasu propast...cuvaj se toga...biblija je knjiga logike i sve je logicno i gleda se cijela a ne dio...budi pozdravljen i svako dobro

more_horiz
UČENIK10 je napisao/la:

biblija je knjiga logike i sve je logicno i gleda se cijela a ne dio

Biblija i logika su dva različita pojma jer ima toliko razlika oko običnih
rečenica.Biblija može biti samo knjiga kušnje,a na nama je da shvatimo
što je u njoj dobro,a što nije.
Ljude koji gledaju cjelinu,a ne vide pojedinosti nazivam slijepima.

more_horiz
Medeni je napisao/la:
UČENIK10 je napisao/la:

biblija je knjiga logike i sve je logicno i gleda se cijela a ne dio

Biblija i logika su dva različita pojma jer ima toliko razlika oko običnih
rečenica.Biblija može biti samo knjiga kušnje,a na nama je da shvatimo
što je u njoj dobro,a što nije.
Ljude koji gledaju cjelinu,a ne vide pojedinosti nazivam slijepima.

dobro da ih ti nazivaš slijepima, jer vidi se da i nemaš neku kritičku metodu. znaš tko ne gleda cjelinu, konj kad mu staviš ono na oči, pa gleda samo ispred svog nosa. najbolje je čuti kad netko nabaca floskule i onda misli da je pokupio pamet cijelog svijeta

more_horiz
imhotep je napisao/la:
znaš tko ne gleda cjelinu, konj kad mu staviš ono na oči, pa gleda samo ispred svog nosa.

Što konj vidi kad mu se stavi ono na oči to ni ti ni ja ne znamo.
Učenik10 vjerojatno nije mislio na konje.

more_horiz
Medeni

Objasni sadržaj te značajnosti, na pr. zašto Ti oni ništa ne znače?
Opet, koja je svrha Tvoje značajnosti koje pridaješ svome osobnom mišljenju kojega po Tebi mnogi nemaju..
vjerojatno u svezi -Subota-Nedjelja..onako kako oni tebi ništa ne znače kao što Ti (ne) znači Gospodar od subote..
U čemu se sastoji Tvoje mišljenje i kako si do njega došao, na osnovu kojeg iskustva i kojih zapažanja tj. kojeg razmišljanja..

more_horiz
abraham je napisao/la:
Medeni

Objasni sadržaj te značajnosti, na pr. zašto Ti oni ništa ne znače?
Opet, koja je svrha Tvoje značajnosti koje pridaješ svome osobnom mišljenju kojega po Tebi mnogi nemaju..
vjerojatno u svezi -Subota-Nedjelja..onako kako oni tebi ništa ne znače kao što Ti (ne) znači Gospodar od subote..
U čemu se sastoji Tvoje mišljenje i kako si do njega došao, na osnovu kojeg iskustva i kojih zapažanja tj. kojeg razmišljanja..

Kao što svako ljudsko biće ima različite otiske prstiju tako ima i svoje mišljenje koje se zove osobnost.
Nije mi jasno zašto bi slavio subotu ili nedelju,zar zbog nekoga koga i ne poznam.Jesu li ti koji to zapovijedaju ikada bili na mom rođendanu ili na
nekom drugom slavlju.Nisu.

more_horiz
Medeni:
Nije mi jasno zašto bi slavio subotu ili nedelju,zar zbog nekoga koga i ne poznam

Poznaješ li Gospodara od subote,
Gospodara vremena i vječnosti?
Jesi li Ga zvao na svoj rođendan -
Psalam 139

Psalam 139,1Zborovođi. Davidov. Jahve, proničeš me svega i poznaješ,
Psalam 139,2ti znaš kada sjednem i kada ustanem, izdaleka ti već misli moje poznaješ.
Psalam 139,3Hodam li ili ležim, sve ti vidiš, znani su ti svi moji putovi.
Psalam 139,4Riječ mi još nije na jezik došla, a ti, Jahve, sve već znadeš.
Psalam 139,5S leđa i s lica ti me obuhvaćaš, na mene si ruku svoju stavio.
Psalam 139,6Znanje to odveć mi je čudesno, previsoko da bih ga dokučio.
Psalam 139,7Kamo da idem od duha tvojega i kamo da od tvog lica pobjegnem?
Psalam 139,8Ako se na nebo popnem, ondje si, ako u Podzemlje legnem, i ondje si.
Psalam 139,9Uzmem li krila zorina pa se naselim moru na kraj
Psalam 139,10i ondje bi me ruka tvoja vodila, desnica bi me tvoja držala.
Psalam 139,11Reknem li: "Nek` me barem tmine zakriju i nek` me noć umjesto svjetla okruži!" -
Psalam 139,12ni tmina tebi neće biti tamna: noć sjaji kao dan i tama kao svjetlost.
Psalam 139,13Jer ti si moje stvorio bubrege, satkao me u krilu majčinu.
Psalam 139,14Hvala ti što sam stvoren tako čudesno, što su djela tvoja predivna. Dušu moju do dna si poznavao,
Psalam 139,15kosti moje ne bjehu ti sakrite dok nastajah u tajnosti, otkan u dubini zemlje.
Psalam 139,16Oči tvoje već tada gledahu djela moja, sve već bješe zapisano u knjizi tvojoj: dani su mi određeni dok još ne bješe ni jednoga.
Psalam 139,17Kako su mi, Bože, naumi tvoji nedokučivi, kako li je neprocjenjiv zbroj njihov.
Psalam 139,18Da ih brojim? Više ih je nego pijeska! Dođem li im do kraja, ti mi preostaješ!
Psalam 139,19De, istrijebi, Bože, zlotvora, krvoloci nek` odstupe od mene!
Psalam 139,20Jer podmuklo se bune protiv tebe, uzalud se dižu tvoji dušmani.
Psalam 139,21Jahve, zar da ne mrzim tvoje mrzitelje? Zar da mi se ne gade protivnici tvoji?
Psalam 139,22Mržnjom dubokom ja ih mrzim i držim ih svojim neprijateljima.
Psalam 139,23Pronikni me svega, Bože, srce mi upoznaj, iskušaj me i upoznaj misli moje:
Psalam 139,24pogledaj, ne idem li putem pogubnim i povedi me putem vječnim!

Mnogi ne znaju ov činjenicu da Bog sve vidi i zna o nama..i kad slavimo rođendan i da li imamo ili nemamo prste ili osobno mišljenje ..

more_horiz
Kako je lijepo pričati sa zrakom.

more_horiz
Medeni je napisao/la:
Kako je lijepo pričati sa zrakom.

I sa vjetrom kada znaš odakle dolazi ako prelazi preko ljubičica..
u danu od odmora ..

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply