Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Subota vs. Nedjelja

power_settings_newLogin to reply
+57
Aladin
miki
aletheia
SD
Ruta
stefani
Caesar
atanasije
crusadercro
stranac
kvisko
smirnof
Didahe
branko
amos
melkisedek
Domenika
QEA
simply
dubec
Filozofska misao
Štefek
Sinke
Gubavac
ILIJA
jakob
crusader
Mika
matej24
otpadnik
misliti
servus dei
dragan
Eutanasije
imhotep
Medeni
Darko
vijesnik
UČENIK10
10
No Nick
Daniel
braslav
forestsilvy
ziger
Fazlija
maki
samaritanka
Spart
laodikejac
Wiklif
cubela
Justin
dominik
kon
maxadsl
kainos
61 posters

descriptionSubota vs. Nedjelja - Page 10 EmptyRe: Subota vs. Nedjelja

more_horiz
imaš pravo, što se mene tiče mogu se pobrisati svi postovi ti i ja sam sebe kažnjavam o ne pisanju o suboti više ikada...Bog mi pomogao da se držim toga...

more_horiz
Da nisam mozda psovao ili vredjao?

Sto to nije u duhu pristojne komunikacije, pa u Bibliji sam Isus koristi mnogo direktniji i ozbiljniji jezik, pa nije zbog toga osudjen ili optuzen kao da cini greh.

Moja je duznost pred Bogom da opomenem onoga ko gresi pa kao vi zbog toga primenite sankcije, pazite se, ima Boga koji sve vidi.

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Jevrejin je napisao/la:
Da nisam mozda psovao ili vredjao?

Sto to nije u duhu pristojne komunikacije, pa u Bibliji sam Isus koristi mnogo direktniji i ozbiljniji jezik, pa nije zbog toga osudjen ili optuzen kao da cini greh.

Moja je duznost pred Bogom da opomenem onoga ko gresi pa kao vi zbog toga primenite sankcije, pazite se, ima Boga koji sve vidi.

Ajd vas dvojica otvorite 1 Korin.13 glavu i onda mi recite da li se vasi postovi slazu s time?</BLOCKQUOTE>

more_horiz
mislim da je više i pitanju Efežanima 4....evo ja se ispričavam svima a pogotovo Jevrejinu...i tražim oprost isto od Gospodina i nadam se da se toga neće sjećati jednom kada budem pred Njim jer ak mi bude pokazao to, klecat će mi koljena, a moja koljena ak budu u ovakvom stanju sada bez neke snage, ne bu bilo dobro...Smile

more_horiz
Daniel je napisao/la:
ne moraš ti niti ni najmanje preći na svetkovanje nedjeljom, i tu je najveći problem kod adventizma...što se daje PREVELIKA važnost jednom danu umjesto da se daje važnost Kristu i da se uzdiže Krist koji nas je odkupio od prokletstva Zakona...ako svetkuješ Krista subotom, samo naprijed, još bolje jer taj dan je Bog blagoslovio...no kada daješ preveliku važnost nečemu tamo će ti biti i srce ("tamo gdje vam je blago, tamo će vam biti i srce"), meni je blago Sam Krist i u Njemu se dobro osjećam i po Njemu se dobro osjećam i po Njemu živim, i po Njemu radim i po Njemu govorim i po Njemu slušam i zato uzdižem Krista, i znam da će antikrist biti protivnik samom Kristu i da će znak zvijeri biti nešto protiv Krista i Njegovog Zakona...a ako meni bude blago u nečemu drugome onda će to biti temelj svega što je protivno mom shvaćanju Biblije (a to je kod adventizma - subota) i tamo vam je srce...i što god sada rekao ili rekli ja znam donekle adventističku teologiju i znam da zbog tog sabata se mjenja cijelo shvaćanje Biblije za razliku kakvo imaju drugi kršćani...Novi Zakon nije DEKALOG KOJI JE DAN MOJSIJU!!!! Novi Zakon je dan narodu od onoga koji je VEĆI od Mojsija i Ilije, a to je Ljubljeni Sin!

Čemu Zakon?
U vrijeme Slave, u vrijeme vječnog života -Ono što treba činiti - što će se činiti - Zakon je sa silom - to je ono što ne daje da se pojavi grijeh...Taj Zakon je u svetima kako se ne bi pojavio grijeh - To je ispunjena sila protiv zla ...Sila nove slobode.
Hoću Ti kazati Daniele da u pozitivnom obliku Zakona - sa moći da se čini dobro i da se u tijelu ne nalazi otpor dobru jer se nalazi moć svijesti protiv virtualnog zla- nalazi i njegov prijašnji negativni oblik koji je bio dodan radi grijeha, a prije nego li je bio dodan postojao je u pozitivnom obliku po poznanju dobra - iz poslušnosti Adamove..Kao što je Stari Zakon bio stražar do dolaska vjere tako je taj isti stražar po dolasku vjere ispunio svoj posao i sada se Novi stražar nalazi ispred Novog čovjeka kako bi Novi čovjek obnavljao sebe u Kristovoj poslušnosti.Novi čovjek nije robot već kreator dobra.Stari Adam prije poznanja grijeha - znao je da prijestup rađa smrt..Imao je silu poslušati..Zakon - nemoj jesti sa stabla poznanja dobra i zla jer ćeš umrijeti - imao je silu u Bogu, ta se sila nalazila u poslušnosti..Adam je svojim postupkom oslabio silu Božju u sebi i poslušao kušnju - postao je griješnik, pao je pod Zakon..Novi čovjek ima staru silu Božju da ne čini ono što nije dobro - ali u Duhovnome tijelu, tijelu slave..
jer je još u ovozemaljskome tijelu postigao kroz vjeru Zakon u Kristu-volju Božju stare sile protiv zla - staru poslušnost - u novom obliku u Kristu...

more_horiz
Ma ja nisam prestao ljubiti Danila, on je moj ne samo brat na ovom forumu, vec i pravi prijatelj.

Ali nije moguce da ne bude i malo vatre medju nama. Pa to je isto deo prijateljstva.

Bilo bi mi zao da on misli da ja imam nesto protiv njega. Ali isto tako bih voleo da i on dozivi moje iskustvo sa Subotom koje je meni Bog dao. Voleo bih da vidi, kako veliku istinu mu zelim otkriti.

Danilo je moj brat u Hristu, i to onaj pravi. Malo me podseca na Petra ali ni ja nisam daleko do toga.

more_horiz
Uh ovo je sto si sada napisao abrahame velika je istina. Bog te blagoslovio.

more_horiz
Daniel je napisao/la:
imaš pravo, što se mene tiče mogu se pobrisati svi postovi ti i ja sam sebe kažnjavam o ne pisanju o suboti više ikada...Bog mi pomogao da se držim toga...
Isprobaj opravdanje vjerom..

more_horiz
Jevrejin je napisao/la:
Ma ja nisam prestao ljubiti Danila, on je moj ne samo brat na ovom forumu, vec i pravi prijatelj.

Ali nije moguce da ne bude i malo vatre medju nama. Pa to je isto deo prijateljstva.

Bilo bi mi zao da on misli da ja imam nesto protiv njega. Ali isto tako bih voleo da i on dozivi moje iskustvo sa Subotom koje je meni Bog dao. Voleo bih da vidi, kako veliku istinu mu zelim otkriti.

Danilo je moj brat u Hristu, i to onaj pravi. Malo me podseca na Petra ali ni ja nisam daleko do toga.

Idemo opet zajedno na Zakon - i na subotu nedjelju.I Petar i Ivan, koji je bi također impulzivan u mladosti ali je postao blag ..

more_horiz
Daniel je napisao/la:

Potreban si u pisanju o suboti nedjelji itd.Ako postoje zapovjedi onog strožijeg Zakona - kako glasu strožiji zakon o Suboti?

more_horiz
Vidim da mnogi imaju problema s razumijevanjem Božjih saveza s ljudima kroz Bibliju...
Možda ću, kad se posebno za to spremim, otvoriti topic na tu temu...
Ali sad bih vas samo upitao: STVARA LI BOG SMEĆE?
Odnosno: Zar je Bog najprije stvorio savez koji je baziran na ljudskim djelima, na legalizmu, na "vršenju zakona" ("Stari savez"), a kasnije je "Novi savez" bio savez koji nije više baziran na ljudskim djelima, nego na "vjeri srca"?

Oprostite, ali ja ovo ne mogu prihvatiti na osnovu Biblije. I pokazat ću vam detaljnije zašto (kasnije, kad nađem vremena).
Zasad bih samo volio da čujem vaše odgovore na ovo pitanje - Je li se Bog zabunio kad je stvorio "Stari savez", kad vi toliko naglašavate da je taj savez bio osnovan na legalizmu, na "vršenju zakona", a ne na "vjeri srca"??

more_horiz
Prvo da te pitam, nije Bog stvorio savez baziran na ljudskim delima, nego su ga ljudi u to preobrazili, u novom savezu on je samo obnovljen u ono sto je uvek bio.

Dali se slazes?

Nikada se bez vere srca nije moglo ugoditi Bogu!~

more_horiz
Daniel je napisao/la:
mislim da je više i pitanju Efežanima 4....evo ja se ispričavam svima a pogotovo Jevrejinu...i tražim oprost isto od Gospodina i nadam se da se toga neće sjećati jednom kada budem pred Njim jer ak mi bude pokazao to, klecat će mi koljena, a moja koljena ak budu u ovakvom stanju sada bez neke snage, ne bu bilo dobro...Smile

ja ću stajati negdje iza tebe i jevrejina da vas pridržim , za svaki slučaj... lol!

more_horiz
Hvala ti, bas si srce.

Psss, da ne cuje Noemi, hocu li imati gore neki cvrsci oslonac?

more_horiz
možda ako naleti netko kao ja Very Happy

čvrsta sam zato što ne krijem od Gospoda ništa, a od ljudi se moram kriti jer me ne razumiju, pa bolje šutjeti , ipak ljudi nisu Bog! ni mami svojoj ne smijem nekad nešto reći, ne bi shvatila...

al Gospodu sve , baš sve kažem i radosno mu predam svoje stavove i uvjerenja a on neka čini što želi s tim, i zato nemam problema sa drugima jer ih prihvaćam kakvi jesu a Gospod je taj koji poznaje srca, mogu i u džamiji da se molim čistog srca

čisto srce je kad se nije zadrt

more_horiz
Justin je napisao/la:
Vidim da mnogi imaju problema s razumijevanjem Božjih saveza s ljudima kroz Bibliju...
Možda ću, kad se posebno za to spremim, otvoriti topic na tu temu...
Ali sad bih vas samo upitao: STVARA LI BOG SMEĆE?
Odnosno: Zar je Bog najprije stvorio savez koji je baziran na ljudskim djelima, na legalizmu, na "vršenju zakona" ("Stari savez"), a kasnije je "Novi savez" bio savez koji nije više baziran na ljudskim djelima, nego na "vjeri srca"?

Oprostite, ali ja ovo ne mogu prihvatiti na osnovu Biblije. I pokazat ću vam detaljnije zašto (kasnije, kad nađem vremena).
Zasad bih samo volio da čujem vaše odgovore na ovo pitanje - Je li se Bog zabunio kad je stvorio "Stari savez", kad vi toliko naglašavate da je taj savez bio osnovan na legalizmu, na "vršenju zakona", a ne na "vjeri srca"??

Idemo ovim redom:
01.Božji vječni Zavjet
1.Početak Zavjeta.
2.Vječni Zavjet.
3.Zavjet na Sinaju.
4.Zavjetni Zakon.
5.Zavjetni znak.
6.Novi Zavjet.
7.Svetinja Novog zavjeta.
8.Novi zavjet i novo srce
9.Novi zavjet i vječni život.
10.Slobodni od krivice.