imaš pravo, što se mene tiče mogu se pobrisati svi postovi ti i ja sam sebe kažnjavam o ne pisanju o suboti više ikada...Bog mi pomogao da se držim toga...
Jevrejin je napisao/la:Da nisam mozda psovao ili vredjao?
Sto to nije u duhu pristojne komunikacije, pa u Bibliji sam Isus koristi mnogo direktniji i ozbiljniji jezik, pa nije zbog toga osudjen ili optuzen kao da cini greh.
Moja je duznost pred Bogom da opomenem onoga ko gresi pa kao vi zbog toga primenite sankcije, pazite se, ima Boga koji sve vidi.
Daniel je napisao/la:ne moraš ti niti ni najmanje preći na svetkovanje nedjeljom, i tu je najveći problem kod adventizma...što se daje PREVELIKA važnost jednom danu umjesto da se daje važnost Kristu i da se uzdiže Krist koji nas je odkupio od prokletstva Zakona...ako svetkuješ Krista subotom, samo naprijed, još bolje jer taj dan je Bog blagoslovio...no kada daješ preveliku važnost nečemu tamo će ti biti i srce ("tamo gdje vam je blago, tamo će vam biti i srce"), meni je blago Sam Krist i u Njemu se dobro osjećam i po Njemu se dobro osjećam i po Njemu živim, i po Njemu radim i po Njemu govorim i po Njemu slušam i zato uzdižem Krista, i znam da će antikrist biti protivnik samom Kristu i da će znak zvijeri biti nešto protiv Krista i Njegovog Zakona...a ako meni bude blago u nečemu drugome onda će to biti temelj svega što je protivno mom shvaćanju Biblije (a to je kod adventizma - subota) i tamo vam je srce...i što god sada rekao ili rekli ja znam donekle adventističku teologiju i znam da zbog tog sabata se mjenja cijelo shvaćanje Biblije za razliku kakvo imaju drugi kršćani...Novi Zakon nije DEKALOG KOJI JE DAN MOJSIJU!!!! Novi Zakon je dan narodu od onoga koji je VEĆI od Mojsija i Ilije, a to je Ljubljeni Sin!
Daniel je napisao/la:Isprobaj opravdanje vjerom..imaš pravo, što se mene tiče mogu se pobrisati svi postovi ti i ja sam sebe kažnjavam o ne pisanju o suboti više ikada...Bog mi pomogao da se držim toga...
Jevrejin je napisao/la:Ma ja nisam prestao ljubiti Danila, on je moj ne samo brat na ovom forumu, vec i pravi prijatelj.
Ali nije moguce da ne bude i malo vatre medju nama. Pa to je isto deo prijateljstva.
Bilo bi mi zao da on misli da ja imam nesto protiv njega. Ali isto tako bih voleo da i on dozivi moje iskustvo sa Subotom koje je meni Bog dao. Voleo bih da vidi, kako veliku istinu mu zelim otkriti.
Danilo je moj brat u Hristu, i to onaj pravi. Malo me podseca na Petra ali ni ja nisam daleko do toga.
Daniel je napisao/la:imaš pravo, što se mene tiče mogu se pobrisati svi postovi ti i ja sam sebe kažnjavam o ne pisanju o suboti više ikada...Bog mi pomogao da se držim toga...
Daniel je napisao/la:mislim da je više i pitanju Efežanima 4....evo ja se ispričavam svima a pogotovo Jevrejinu...i tražim oprost isto od Gospodina i nadam se da se toga neće sjećati jednom kada budem pred Njim jer ak mi bude pokazao to, klecat će mi koljena, a moja koljena ak budu u ovakvom stanju sada bez neke snage, ne bu bilo dobro...
Justin je napisao/la:Vidim da mnogi imaju problema s razumijevanjem Božjih saveza s ljudima kroz Bibliju...
Možda ću, kad se posebno za to spremim, otvoriti topic na tu temu...
Ali sad bih vas samo upitao: STVARA LI BOG SMEĆE?
Odnosno: Zar je Bog najprije stvorio savez koji je baziran na ljudskim djelima, na legalizmu, na "vršenju zakona" ("Stari savez"), a kasnije je "Novi savez" bio savez koji nije više baziran na ljudskim djelima, nego na "vjeri srca"?
Oprostite, ali ja ovo ne mogu prihvatiti na osnovu Biblije. I pokazat ću vam detaljnije zašto (kasnije, kad nađem vremena).
Zasad bih samo volio da čujem vaše odgovore na ovo pitanje - Je li se Bog zabunio kad je stvorio "Stari savez", kad vi toliko naglašavate da je taj savez bio osnovan na legalizmu, na "vršenju zakona", a ne na "vjeri srca"??
Daniel je napisao/la:1. Savez sa čovjekom
PAD
2. Savez sa Adamom
POTOP
3. Savez sa Noom
4. Savez sa Abrahamom
- sa Izakom
- sa Jakovom
5. Savez sa Mojsijem (dan Izraelu)
6. Palestinski (Kaananski) Savez (dan Izraelu)
7. Savez sa Davidom
8. Novi Savez sa Izraelom
9. Novi Savez sa Crkvom
10. Božje Kraljevstvo