Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Subota vs. Nedjelja

power_settings_newLogin to reply
+57
Aladin
miki
aletheia
SD
Ruta
stefani
Caesar
atanasije
crusadercro
stranac
kvisko
smirnof
Didahe
branko
amos
melkisedek
Domenika
QEA
simply
dubec
Filozofska misao
Štefek
Sinke
Gubavac
ILIJA
jakob
crusader
Mika
matej24
otpadnik
misliti
servus dei
dragan
Eutanasije
imhotep
Medeni
Darko
vijesnik
UČENIK10
10
No Nick
Daniel
braslav
forestsilvy
ziger
Fazlija
maki
samaritanka
Spart
laodikejac
Wiklif
cubela
Justin
dominik
kon
maxadsl
kainos
61 posters

descriptionSubota vs. Nedjelja - Page 9 EmptyRe: Subota vs. Nedjelja

more_horiz
Justin!
Vi adventisti vadite iz konteksta i izvrćete tjerajući ljude na robovanje zakonu.
Nedjelju svetkujemo jer je tad uskrsnuo Krist.
Ja nisam vadio iz konteksta, nek svak pročita.
Adventistička teologija je HEREZA!!!!
Nisi li znao da se i Luther nijeslagao u pogledu subote-poznato njegovo pobijanje čeških subotara.
Nedjelja je dan uskrsnuće ISUSOVA!
Atošto vaši teolozi na ovomu forumu svjesno izvrću Riječ,tomje Njihov problem i njima na propast veliku!
Zato, obratitese i vjerujte Evanđelju!

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
ziger je napisao/la:
Justin!
Vi adventisti vadite iz konteksta i izvrćete tjerajući ljude na robovanje zakonu.
Nedjelju svetkujemo jer je tad uskrsnuo Krist.
Ja nisam vadio iz konteksta, nek svak pročita.
Adventistička teologija je HEREZA!!!!
Nisi li znao da se i Luther nijeslagao u pogledu subote-poznato njegovo pobijanje čeških subotara.
Nedjelja je dan uskrsnuće ISUSOVA!
Atošto vaši teolozi na ovomu forumu svjesno izvrću Riječ,tomje Njihov problem i njima na propast veliku!
Zato, obratitese i vjerujte Evanđelju!

E Ziger,ajd sad ti,polako dokazi HEREZU,malo si precerao,a mi smo se drugacije,dogovorili da nema iskljucivih zakljucka,i ne mozes reci ono sto se tebi nesvidja tako,prvo to nije svadja dvaju susjeda,nego je u pitanju mnogo vise....ovakvim tonom necemo razgovarati....obred </BLOCKQUOTE>

more_horiz
Ziger, daj molim te, pa ti nemas nikakav dokaz za to sto govoris.

Znas li ti sta je to jeftina milost?

Kako to da Bog nas spasava po milosti, a ocekuje od nas da Ga ljubimo. Ako je milost, onda je tu i poslusnost.

Ko bi ti nesto oprostio, pa ti onda kazao ne moras vise da me slusas zato sto ti ja oprastam? To nema veza sa nicim sto je Bog govorio u Bilbliji.
Bog nas spasava po milosti ali to spasenje je od gresenja i gresne prirode. Zato Pavle kaze, da necemo vide gresiti ako smo spaseni.

To znaci neka pravila, zar ne?

Vidis li da mi adventisti nismo glupi u tumacenju Biblije. I reci nam da smo jeretici to je vec uvreda.
Slusaj znao sam jednog koji je tako verovao kao ti, jako je slavio Boga i govorio je u jezicima, a onda se udvarao zenama i krao po okolini. Kad sam mu prigovorio da to nije Bozja volja niti On tako uci hriscane, rekao mi je da njega Bog spava miloscu a ne kroz dela.

Pa vidi ti sad ko ovde uci jeres?

more_horiz
Exclamation Bas ko proucava Bibliju u kontekstu spoznati ce da Boziji Zakon i Subota nisu ukinuti. Nijedan Adventist ne tvrdi da se covjek spasava drzenjem zakona. Ali istinska vjera, da smo spaseni kroz Kristove zasluge, donosi plod poslusnosti. Krist nas je otkupio svojom krvlju. Mi pripadamon njemu kroz stvaranje i otkupljenje. Sve treba njemu biti zato posveceno um, zivot, djela, rijeci, misli, itd. Kroz krista smo oslobodeni od ropstva grijeha. Da li vjerujemo to? Kad bi to razumjeli nebi tako jednostavno sagrjesili, nego bi se jace oduprjeli iskusenju.

Sljedeci rijeci Evandelja trebamo svi ozbiljno svatiti:
[MT 7,21] "Neće u kraljevstvo nebesko ući svaki koji mi govori: 'Gospodine, Gospodine!', nego onaj koji
vrši volju Oca mojega, koji je na nebesima.
[MT 7,22] Mnogi će me u onaj dan pitati: 'Gospodine, Gospodine! Nismo li mi u tvoje ime prorokovali, u
tvoje ime đavle izgonili, u tvoje ime mnoga čudesa činili?'
[MT 7,23] Tada ću im kazati: Nikad vas nisam poznavao! Nosite se od mene, vi bezakonici!"

more_horiz
Bezakonik je onaj ko nema zakon. Ustvari onaj koji ne cini ono sto je Bog zapovedio.

more_horiz
ziger je napisao/la:
Justin!Vi adventisti vadite iz konteksta i izvrćete tjerajući ljude na robovanje zakonu.Nedjelju svetkujemo jer je tad uskrsnuo Krist.Ja nisam vadio iz konteksta, nek svak pročita.Adventistička teologija je HEREZA!!!!Nisi li znao da se i Luther nijeslagao u pogledu subote-poznato njegovo pobijanje čeških subotara.Nedjelja je dan uskrsnuće ISUSOVA!Atošto vaši teolozi na ovomu forumu svjesno izvrću Riječ,tomje Njihov problem i njima na propast veliku!Zato, obratitese i vjerujte Evanđelju!
ovo je istina...adventisti izvrću Bibliju na loš način, meni je žao tih ljudi koji to rade

more_horiz
A ti si klevetnik, i to ozbiljni optuzivac brace.

Ako vec hoces to da cujes a ti cuj, ti si taj koji tako izvrces Bibliju da je to stasno koliko je tvoje neznanje.

more_horiz
hvala ti na iskrenosti...sada već konačno krećemo u smjeru iskrenosti srca i neka nas Gospodin povede gdje On hoće i putem Duha Svetoga nam pokaže Svoju Riječ...

more_horiz
Pa vreme je da saznas da kleveces Bozji narod, i to je previse.

Ovo ti je opomena, jer ako se ne budes umudrio videces da Bog brani pravu istinu.

Ja sam samo nadlezan da te upozorim i otkrijem istinu, a Bog ce ti suditi za svaku rec koju si za adventni narod kazao.

A ziv bio pa video.

more_horiz
Bog te blagoslovio Jevrejine...

more_horiz
Amin.

more_horiz
vidiš kako polako sve ispliva na površinu što mislimo jedni o drugima...srca se proliju i to je ono najbitnije, sada slijedi pravo pokajanje pred Gospodinom za greške i unaprijeđivenje ljubavi bratskoj....do sada je bio samo razgovor pod maskama...

more_horiz
Da se Zakon trebao promijeniti Isusu ne bi trebalo umrijeti.
Koji vjeruju ne kvare Zakon vjerom već ga još utvrđuju.Brate, Daniele, najbolji dokaz za istinu o Zakonu može svako dobiti ako se dopusti opravdati kroz vjeru, dobiti Kristovu pravednost vjerom..Pravednosz koju primamo um prepoznaje kao duhovnu - koja je sposobna činiti dobra djela iz Krista -ona su u skladu sa Zakonom, nisu nastala kao dobra djela onoga koji je još pod prokletstvom Zakona, već kao djela oslobođenog od prokletstva.Taj jači Zakon - potpuno usmjerenje unutrašnjeg čovjeka koji je oslobođen starog čovjeka - sastavnica je Njegovog Ja .Novi Zakon objavljen Duhom u opravdanome po djelima Kristovim je Dekalog sa silom Kristovom..
Daniele, ako Ti to ne objavi Duh po opravdanju vjerom tada ja prelazim na svetkovanje nedjelje..Ispitaj opravdanje vjerom..

more_horiz
Samo malo upravo zelim da pokazem kako je proreceno delo koje cini Sveti Duh, to jest Bog u ljudskom srcu kada ga spasava.

To je negde u Jezekilju proroku, ali nikako da ga nadjem.

more_horiz
Molim, Braću , ovakvo izlijevanje srca još je od starog čovjeka a ne po Strogom zakonu...Oprostite si međusobom
- nemojte dolaziti na riječnik anateme, a još više na duh anateme..

more_horiz
ne moraš ti niti ni najmanje preći na svetkovanje nedjeljom, i tu je najveći problem kod adventizma...što se daje PREVELIKA važnost jednom danu umjesto da se daje važnost Kristu i da se uzdiže Krist koji nas je odkupio od prokletstva Zakona...ako svetkuješ Krista subotom, samo naprijed, još bolje jer taj dan je Bog blagoslovio...no kada daješ preveliku važnost nečemu tamo će ti biti i srce ("tamo gdje vam je blago, tamo će vam biti i srce"), meni je blago Sam Krist i u Njemu se dobro osjećam i po Njemu se dobro osjećam i po Njemu živim, i po Njemu radim i po Njemu govorim i po Njemu slušam i zato uzdižem Krista, i znam da će antikrist biti protivnik samom Kristu i da će znak zvijeri biti nešto protiv Krista i Njegovog Zakona...a ako meni bude blago u nečemu drugome onda će to biti temelj svega što je protivno mom shvaćanju Biblije (a to je kod adventizma - subota) i tamo vam je srce...i što god sada rekao ili rekli ja znam donekle adventističku teologiju i znam da zbog tog sabata se mjenja cijelo shvaćanje Biblije za razliku kakvo imaju drugi kršćani...Novi Zakon nije DEKALOG KOJI JE DAN MOJSIJU!!!! Novi Zakon je dan narodu od onoga koji je VEĆI od Mojsija i Ilije, a to je Ljubljeni Sin!

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Jevrejin je napisao/la:
A ti si klevetnik, i to ozbiljni optuzivac brace.

Ako vec hoces to da cujes a ti cuj, ti si taj koji tako izvrces Bibliju da je to stasno koliko je tvoje neznanje.
Mislim da je kulminacija vase nepristojne retorike na vrhuncu,i nazolost usudjujem se zamoliti administratora da primjeni sankcije.obred </BLOCKQUOTE>

more_horiz
Jevrejin je napisao/la:
Samo malo upravo zelim da pokazem kako je proreceno delo koje cini Sveti Duh, to jest Bog u ljudskom srcu kada ga spasava.

To je negde u Jezekilju proroku, ali nikako da ga nadjem.

Ezekiel 36,26
Jeremija 31,31
Ezekiel 37
Joel3,1-3

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply