Nakon pogibje jednog mladog navijaca u Italiji je doslo do
teskih kravala u kojima sudjeluje mnostvo huligana.
Sto da ucinimo u takvom slucaju i sa njegovom genezom?
Odgoj i obrazovanje su izmakli kontroli kulture?
U medjuvremenu:
Popularni pjevač Miroslav Škoro, autor mnogih hit-pjesama od “Ne dirajte mi ravnicu” do “Svetinje”, na parlamentarnim izborima kandidat je HDZ-a u 4. izbornoj jedinici.
• Kako ste završili na listi HDZ-a?
- Nakon razgovora s čelnim ljudima stranke prihvatio sam aktivirati članstvo u HDZ-u i prijedlog da budem na listi. Nemam političkih ambicija u smislu kako se politika doživljava u glavama nekih. Mene zanima boljitak svih nas, naročito mojih Slavonaca, Baranjaca i Podravaca čiju listu zastupam. Unaprijed se odričem mogućih prihoda iz Sabora u korist Pedijatrije Kliničke bolnice u Osijeku. Osnovat ćemo zakladu u koju će ići taj novac. Zakladu ćemo osnovati bez obzira na to uđem li u Sabor ili ne. Mojoj glazbenoj karijeri ulazak u politiku može samo štetiti.
Zatim u to vrijeme:
http://www.jutarnji.hr/svijet/clanak/art-2007,11,11,mostar_navijaci,97635.jl MOSTAR DISUNION
Navijački neredi nastavljeni u Mostaru Na ulicama je bilo mnogo razbijenih boca i prevrnutih kontejnera, gradom su se čule samo policijske sirene, a privedeno je 10 osoba. Među njima je šest maloljetnika.
Pogledajte posljedice :
http://www.jutarnji.hr/svijet/clanak/art-2007,11,10,srbija_zahodi,97578.jlKako je u Hrvatskoj sa socijalnim i skolskim standardom?
Istovremeno se dogadjaji u kojima su akteri mladi - odvijaju vrtoglavom brzinom i onose danak u dusama jer sile dobra ne vladaju okvirom turbulentne promjene u kojoj se prorocki ispunjavaju posljednja vremena - zlo se zove dobrom a dobro zlom..
Konkretno tko upravlja sa tim doghadjajima u kojima je i policija i "ministarstvo mladezi" nemocno..Koja to ljubav moze zaustaviti..i kako..
Treba li vise odvajanja za obrazovanje i odgoj --ili je korisna solidarna obiteljska placa ?Ni jedna vlast nije do sada zaustavila pad standarda mladezi ...a bez mladezi nema slobode!