Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

TV-moral

power_settings_newLogin to reply
+10
apostol
Želislav
Medeni
Istina
ILIJA
Caesar
Spart
Aladin
Bhakti
crusader
14 posters

descriptionTV-moral - Page 6 EmptyRe: TV-moral

more_horiz
To vrijedi za ljude koji poznaju Boga,ali onima koji ga ne poznaju...Nemozes reci slusaj zakone Bozije kad ih oni ni neznaju...Osnovno je da upoznaju Boga...A upoznat ga nece ako im nesto zabranjujes neko ako ih ljubis...

more_horiz
Istina:
...A upoznat ga nece ako im nesto zabranjujes neko ako ih ljubis...

Da to je istina..Treba upoznati mlade sa Zakonom kroz konkretnu ljubav jer ljubav nikada nije bez zakona i slobode..ona upućuje na pravednost i mudrost..te motivira samosvijest i samoodgoj..
Što bi bila ljubav prema mladima osim one ljubavi koju im pruzaju roditelji - onoliko koliko mogu..?

more_horiz
TV-moral - Page 6 62803470_cid_1_269_360_ex_8252399

Nakon pogibje jednog mladog navijaca u Italiji je doslo do
teskih kravala u kojima sudjeluje mnostvo huligana.
Sto da ucinimo u takvom slucaju i sa njegovom genezom?
Odgoj i obrazovanje su izmakli kontroli kulture?
U medjuvremenu:

TV-moral - Page 6 Miroslav-skoro-gaurina_v

Popularni pjevač Miroslav Škoro, autor mnogih hit-pjesama od “Ne dirajte mi ravnicu” do “Svetinje”, na parlamentarnim izborima kandidat je HDZ-a u 4. izbornoj jedinici.

• Kako ste završili na listi HDZ-a?

- Nakon razgovora s čelnim ljudima stranke prihvatio sam aktivirati članstvo u HDZ-u i prijedlog da budem na listi. Nemam političkih ambicija u smislu kako se politika doživljava u glavama nekih. Mene zanima boljitak svih nas, naročito mojih Slavonaca, Baranjaca i Podravaca čiju listu zastupam. Unaprijed se odričem mogućih prihoda iz Sabora u korist Pedijatrije Kliničke bolnice u Osijeku. Osnovat ćemo zakladu u koju će ići taj novac. Zakladu ćemo osnovati bez obzira na to uđem li u Sabor ili ne. Mojoj glazbenoj karijeri ulazak u politiku može samo štetiti.

Zatim u to vrijeme:
http://www.jutarnji.hr/svijet/clanak/art-2007,11,11,mostar_navijaci,97635.jl

MOSTAR DISUNION Navijački neredi nastavljeni u Mostaru Na ulicama je bilo mnogo razbijenih boca i prevrnutih kontejnera, gradom su se čule samo policijske sirene, a privedeno je 10 osoba. Među njima je šest maloljetnika.
Pogledajte posljedice :
http://www.jutarnji.hr/svijet/clanak/art-2007,11,10,srbija_zahodi,97578.jl
Kako je u Hrvatskoj sa socijalnim i skolskim standardom?
Istovremeno se dogadjaji u kojima su akteri mladi - odvijaju vrtoglavom brzinom i onose danak u dusama jer sile dobra ne vladaju okvirom turbulentne promjene u kojoj se prorocki ispunjavaju posljednja vremena - zlo se zove dobrom a dobro zlom..
Konkretno tko upravlja sa tim doghadjajima u kojima je i policija i "ministarstvo mladezi" nemocno..Koja to ljubav moze zaustaviti..i kako..
Treba li vise odvajanja za obrazovanje i odgoj --ili je korisna solidarna obiteljska placa ?Ni jedna vlast nije do sada zaustavila pad standarda mladezi ...a bez mladezi nema slobode!

more_horiz
Od silnog razmisljanja vrti mi se u glavi.

more_horiz
Šteta da Škoro nije na ovom Forumu.
Imam par pitanja za njega, ali neka to sada ostane među nama ovdje.

Unaprijed se odričem mogućih prihoda iz Sabora u
korist Pedijatrije Kliničke bolnice u Osijeku. Osnovat ćemo zakladu u
koju će ići taj novac.

Da, lako se je odreći saborskih primanja. Ali što je sa saborskom penzijom koju će Škoro primati danas-sutra.
Ona je isto privilegija, jer iznosi preko 8000 kuna !!!

Zakladu ćemo osnovati bez obzira na to uđem li u
Sabor ili ne.

Hm...pa što li je to Škoru omelo da to već nije prije učinio.
Ovo su besmislice, jer Škoro kaže da će "se odreći prihoda iz Sabora bez obzira da li uđe u Sabor ili ne" !!! Kako će se odreći prihoda od Sabora u korist Dječje bolnice, ako ne uđe u Sabor?
Škoro se gadno posvadio sa logikom!

Mojoj glazbenoj karijeri ulazak u politiku može samo
štetiti.

Eto, sad ispada kako će Škoro imati problema sa glazbenom karijerom mada će i dalje održavati koncerte i primati novce od prodanih CD-ova.
Baš mi ga je žao, šmrc...

pozdrav

Euro

more_horiz
crusader je napisao/la:
Od silnog razmisljanja vrti mi se u glavi.

Dobro rece Euro:
Eto, sad ispada kako će Škoro imati problema sa glazbenom karijerom mada će i dalje održavati kon
certe i primati novce od prodanih CD-ova.

A stara uzrecica kaze - "hic Rhodos hic salta" - neka pokaze svaki dobrocinitelj - svoje djelo, a o namjeri cemo nakon djela..Tako je to i u izborima...
Baš mi ga je žao, šmrc...Cini mi se da je u prostoru izmedju Crkve i Drzave jos netko pa nam se vrti..
No vrijedno je sudbine ostati bistre glave i u ravnotezi srca i uma kako bi
bolje procijenili koju stetu uzrokuje prostor - izmedju crkve i drzave- u kome ne vlada kultura povjerenja
vec promidzbena i druga prijevara obecanja.
Narodu treba i postena drzava i postena crkva
a ne da pabirci na svojim njivama...i da bude kriv i ustrasen od
neizvjesnosti u koju ga bacaju ekskomunisti i truli kapitalisti..

more_horiz
Ma naravno da je to nacin da pridobije birace...Dat ce ovima i onima ako i kad ude u Sabor...HDZ je 2003 tvrdio kako je Gotovina heroj pa ga je brze bolje izrucio Hagu.Takva ti je to stranka i politika a i ljudi...Licimjerni...I osim toga jos nesto kako politika moze stetiti njegovoj karijeri...Uzmi samo onog umisljenog Zaka Houdeka...Od kad je usao u HDZ svi ga traze i postade jako popularan...Skoro puse na prazno...

more_horiz
Moje skromno mišljenje je da cjelokupna TV služi Mamonu ili kako se već zove. Da ne bude ekstremna izjava, pravi kršćanin bi lako mogao doći do takvog zaključka, ako se pogleda sadržaj programa - nasilje, nasilje i samo nasilje. Tome dodajmo vulgarnost, sadržaj za zatupljivanje masa i dobijemo gemišt kojeg je izmislio crni da napuni mozak ljudima bilo čime tako da nema mjesta za ono što bi trebalo biti - a mi trebamo biti hram Duha Svetoga. Što bi Sveti Duh rekao na sadržaj naše "kuće" kada tu ima svega i svačega filovano od strane TV-a? Pobjegao bi bez obzira i teško da bi se kada ponovno vratio.
Ja osobno gledam National Geographic i samo to. Tu vidim svašta pametno i korisno. Svaka emisija traje cca 50min i ne gubim previše vremena na nekorisni sadržaj. Čak sam prije nekoliko dana snimio "svete stvari". Ima i toga. Neke ću pustiti u crkvi da narod pogleda, npr. kada se rodio Krist?, Oktrivenje, Izlazak i dr.
Mi sami moramo izabrati kome ćemo služiti i na praktičnoj razini i zato imamo slobodnu volju!
Neprestano se vodi bitka za razum tj. um - tko je naš Bog - svatko neka odgovori za sebe!

more_horiz
Problem je u tome da ljudi sami traže što više nasilja da gledaju putem televizije. Čim više kontraverznih tema, seksa i nasilja to je više organizam napet. Mnogi izbjegavaju lagane i dosadne teme.
* Kliknite na ovaj link ispod i vidite kako se mračnim silama dolazi do oskara.
15 dokumentaraca ulazi u borbu za Oscara, jedan mračniji od drugoga.
Tema je uglavnom rat, ali ima i bolesti, pobačaja, mučenja,
izrabljivanja...
http://www.filmski.net/vijesti/dokumentarni-film/5186/crnim_silama_do_oscara

more_horiz
Crusader hvala ti na ovom linku,ali od prve stranice nisam isla dalje jer kuzim o cemu je rije.Pa cuj,zar ne pise u Bibliji.... da ce se ljudi izjednaciti sa stokom koja se kolje,ja mislim da se taj redak odnosi na bezumlje koje vlada svijetom.I ja sam se cudila,kako mogu ljudi uzivati u nasilju,i jos mi neki pojmovi nisu jasni nasilja,osim sto mogu reci,ljudi su izgubili zivotni kriterij,jer vidi kad je mracni um, on ne moze nista svjetloga dati.

more_horiz
Dobra mi je ona stara reklama o Max TV, koja prikazuje djecu kako se se zaljepila na ekran i stoje tako paralizirana nemoćna da išta vide što je prikazano na ekranu. U jednom filmu od Bat-mana prikazana je slična situacija - korisnici TVa morali su nadograditi svoj TV sa jednim uređajem koji ih je sve hipnotizirao i postali su tako paralizirani.
Što tražimo u TV programu kada nije baš dobar gospodar. Većina ljudi dozvoljavaju da djecu odgaja TV, pa i one starije kojima formira mišljenje. Rezultat je nacija koja sa TVa kupi sve što je "moderno", pa bile to i razne negativnosti.
A što se tiče sadržaja, poznato je i vidljivo da će biti sve gorih i gorih sadržaja, ali ljudi se polako prilagođavaju na prisutnost takve vrste sadržaja i time hrane svoj mozak, tako da im kasnije neće biti strašno i puno veće grozote "svariti". One će biti oko njih i dio njih, dakle nešto "normalno".
Pitanje je da li sebe vidimo u svemu tome, jesmo li dobar gospodar i jesmo li na tom stupnju spoznaje da iz TVa izvučemo samo ono što je korisno za nas, ako toga uopće jesmo svjesni.

more_horiz
22/23.01 2008. Nađen je mrtav Hollwoodski glumac Heathe Ledger poznati kauboj iz Planine Brokeback sa proslogodisnje dodjele oskara.

Treba samo reci kako se predozirao tabletama protiv antidepresivnog stanja, a bile su tu jos i glasine kako je volio uzimate i droge. Tocan uzrok smrti jos se ispituje..
Mladić je iamo 28 godina.

Uspio je dovrsiti svoju posljednju ulogu negativca u "The Dark Knight" Vitezu tame.
TV-moral - Page 6 Ledgerport

Prije samo desetak dana od droge je umro dobro poznati mlađahni glumac rođen 1982 Brad Renfro
TV-moral - Page 6 Brad-renfro

Pitam sem sto je ovim mladim osobama nedostajalo u zivotu..?

more_horiz
crusader je napisao/la:

Laž i gluma obavezno vode u tamnu stranu.

more_horiz
crusader je napisao/la:

Smisao. Wink

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply