Kako evolucionisti dokazuju moral ili zlo?
Krizostom je napisao/la:</BLOCKQUOTE>Kako evolucionisti dokazuju moral ili zlo?
Krizostom je napisao/la:Kako evolucionisti dokazuju moral ili zlo?
Justin je napisao/la:Koliko sam ja shvatio, teorija evolucije kaže da "najjači opstaje" - to je njezin moto.
Prema tome, tu nema nikakvog morala, nikakvih moralnih principa...
S druge strane, biblijski Bog Stvoritelj je sve stvorio iz ljubavi, s puno pažnje, planski...i sve je imalo svoju točnu svrhu i funkciju! Moral je trebao biti na visokom nivou - prvi ljudi su se trebali brinuti za sve stvoreno, nitko nikoga nije napadao, hranili su se biljem, svi su živjeli u harmoniji...
I doista bih volio da mi neki evolucionist odgovori na pitanje:
U kojem trenutku u povijesti svijeta je nastao moral? (jer, prema Bibliji jasno vidimo u kojem trenutku je, da tako kažem, "nestao" moral - nakon pada prvih ljudi u grijeh. Naravno, moral tada nije nestao, nego su ljudi izgubili osjetljivost za dobro i zlo, tj. njihova savjest je znatno oslabila... Međutim, želim reći da prema Bibliji vidimo da je moralni zakon kao vječni princip postojao oduvijek i da će uvijek postojati i da će vječno živjeti samo oni, koji poštuju taj moralni zakon. Ali što se tiče teorije evolucije, čini se da moral nije postojao, sve do prvog (i to prvog donekle normalnog) ljudskog para...DAKLE, PREMA BIBLIJI JE MORAL "NESTAO" (OBJASNIO SAM ŠTO POD TIM MISLIM) POJAVOM PRVIH LJUDI, A PREMA EVOLUCIJI JE MORAL NASTAO POJAVOM PRVIH LJUDI...ZANIMLJIVO, ZAR NE?)
A ako mi netko od kreacionističkih evolucionista kaže da je moral postojao oduvijek, samo što primitivni organizmi (uključujući i životinje) nisu imali sposobnost za izražavanje morala i moralnosti - tada je moje pitanje: KAKO TO, AKO JE BOG VODIO EVOLUCIJU, DA JE ON STVORIO BIĆA KOJA ŽIVE SUPROTNO NJEGOVIM MORALNIM NAČELIMA?
Justin je napisao/la:Ako sam dobro shvatio, Mali prinče, ti vjeruješ da je Bog životinje stvorio takovima, da one ne podliježu Njegovim moralnim načelima? Životinje je Bog stvorio sa sklonostima da se ubijaju i jedu međusobno?
Haha, sve je to zgodno - govoriti da životinje nisu ni moralne ni nemoralne, da ih je Bog stvorio takvima kakvima ih je stvorio - ALI ČOVJEČE, KAD BI JEDAN TIGAR SKOČIO NA TVOG OCA I RASTRGAO GA - zar se ne bi zapitao: "Pa zašto je Bog stvorio takvu životinju, koja ubija??"????????????
KAKAV JE TO BOG?
JA U TAKVOG BOGA NE VJERUJEM!
Ja vjerujem u biblijskog Boga, koji sve što stvori, stvori savršeno, lijepo i "veoma dobro".
|
|