Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

descriptionEtika i moral EmptyEtika i moral

more_horiz
e, pa stvarno, što treba ljudima da ispišu romane s definicijama. kako bi vi najkraće opisali etiku.

descriptionEtika i moral EmptyRe: Etika i moral

more_horiz
etika je grkca rec za moral, a moral je latinska rec za etiku. Smile

more_horiz
hahahhaha, super No nik, znam i ja bar jedno 10 definicija. baš zato sam i pukla, pročitala sam knjigu o etici gdje su isprvrtane definicije uzduž i poprijeko, i cijela knjiga puna izraza, naziva i riječi a ustvari bi sve stalo u tri rečenice.Very Happy

more_horiz
hahahhaha, super No nik, znam i ja bar jedno 10 definicija. baš zato sam i pukla, pročitala sam knjigu o etici gdje su isprvrtane definicije uzduž i poprijeko, i cijela knjiga puna izraza, naziva i riječi a ustvari bi sve stalo u tri rečenice.

Smile I ja sam se nasao zatecen, jer da me neko javno pita ovo pitanje-ne znam sta bih mu odgovorio! Ono proslo je vise bila sala...

Pa ne znam...Pokusacu malo da porazmislim o tome. Ono sto znam jeste da je ovaj svet u deficitu sto se tice morala i/ili etike. Zalosno, ali istinito.

more_horiz
Pa hajdemo: Savjest, odgoj savjesti-----etička zadaća!

more_horiz
A mislim da tu definicije ne pomazu,to covjek ima i moze,ili nema i ne moze,ako je savjest uredu nije problem ni s etikom ni moralom.

more_horiz
Na kom stupnju je moral nekih krscana,kad na brata saspu,sve najgore,da li uopce ima tu sto od Kristovog morala.Gdje je onaj savjet Krista,, ljubi bliznjega svog kao samoga sebe,da li stvarno kultura utjece na ponasane krscana,zasto neki krscani izvrcu rijeci svijeg bliznjeg,samo da bi zadovoljili sebe u tom trenutku,bez teksta i konteksta,znaju li ti isti da ce za svaku rijec dati odgovor Bogu,a onda nema zamuckivanja,mislio sam,nisam htio,zabunio sam se.Molimo se Bogu, svima da nam da duha zauzdavanja,ljubav medjusobnu bez obzira na denominacijske razlike,jer ne vjerujem niti u jednu denominaciju,ciji pripadnici nemaju Kristovog duha ,ciji pripadnici,ne vole prvo covjeka kao Bozje stvorenje,ne vrjede nikakvi veliki natpisi i parole,bez te Kristove blizine .

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
apostol je napisao/la:
Na kom stupnju je moral nekih krscana,kad na brata saspu,sve najgore,da li uopce ima tu sto od Kristovog morala.Gdje je onaj savjet Krista,, ljubi bliznjega svog kao samoga sebe,da li stvarno kultura utjece na ponasane krscana,zasto neki krscani izvrcu rijeci svijeg bliznjeg,samo da bi zadovoljili sebe u tom trenutku,bez teksta i konteksta,znaju li ti isti da ce za svaku rijec dati odgovor Bogu,a onda nema zamuckivanja,mislio sam,nisam htio,zabunio sam se.Molimo se Bogu, svima da nam da duha zauzdavanja,ljubav medjusobnu bez obzira na denominacijske razlike,jer ne vjerujem niti u jednu denominaciju,ciji pripadnici nemaju Kristovog duha ,ciji pripadnici,ne vole prvo covjeka kao Bozje stvorenje,ne vrjede nikakvi veliki natpisi i parole,bez te Kristove blizine .

Ovo su pitanja koja vec dugo nosim u sebi,i bojim se da i sama nekad ne budem takva.</BLOCKQUOTE>

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply