Mnogi danasnji hriscani bi trebali najpre da obrate sebe pa onda druge. Obraćenici za Hrista se ne pridobijaju tako što će crkva ili vernici postati kao ovaj svet ili ljudi ovog sveta, već tako što ćemo živeti drugačiji i život posvećen Gospodu, inače kako bi uopšte bili so ove zemlje ili svetlo ovom svetu.
napominjem da pod time NISAM mislio na manastirski život. Nisam ni mislio na život bez porodice, niti sam mislio na život kada ne idemo na radno mesto, mada mislim da bi se sestre trebale držati svoje uloge kao majke, i kao supruge i dobre domaćice, koje brinu o deci i vaspitanju dece, i o stvarima domaćinstva dok suprug radi napolje i bori se da obezbedi egzistenciju za svoju porodicu uz Božiju pomoć.
međutim, hrišćanke danas ne žele više od Boga danu poziciju, one žele često da budu pastori, misionari, ili još gore, žele da imaju karijeru na poslu, i zapostavljajući time samu suštinu zbog čega ih je Bog poslao na zemlju.
Izreke 31:10-31.
Takođe još važnije je da hrišćani, koji su pravi vernici imaju BOŽIJU SILU U SVOM ŽIVOTU i da ih slede natprirodne stvari koje će svedočiti da je Bog sa njima. Marko 16:15-20. Pogledajte kako su se obraćali ljudi u Delima Apostolskim, bila je PRIKAZANA SILA SVETOG DUHA I BOŽIJE REČI, ne samo teologija. Oni su bili čak ribari i najobičniji ljudi, bez iti jednog seminara ili teološkog obrazovanja, a potresli su tadašnji svet. Budući da je Isus Hrist, isti juče dana i zauvek (Hebrejima 13:
, onda su i Njegova dela i Njegovo delovanje ISTI. Apostol Pavle je rekao da naša vera ne bude samo u Re3či, već u SILI Božijoj, i rekao je da nije izašao da propoveda Hrista nagovorljivim Rečima ljudcke mudrosti već prikazivanje Duha i sile Božije.
Dakle, po mom mišljenju problem po mnogim crkvama je taj što se ne dže istinski Biblije, već umesto Božije sile i manifestovanja Božije Reči omi imaju LEPE PROGRAME; LEPO PEVANJE; SETRINSKE SKUPOVE; OMLADINSKE ŽURKE, itd UMESTO MANIFESTACIJE SILE DUHA I REČI I USKRSLOG HRISTA MEĐU NJIMA.
Dakle, kada se crkva i hrišćani vrate na originalno Evanđelje slediće ih i sila i znaci uskrsnuća i Božansko isceljenje i to će više zadiviti nevernike od lepog pevanja, zanimljivih crkvenih programa, lutarkog pozorišta za decu, sestrinskih mudrolija kako da žive sa muževima, itd...itd, mogao bih o tome ceo dan pisati, ali to je NAČIN KAKO ĆETE PRIDOBIJATI NEVERNIKE.
Ako neko sluša hevi metal muziku, sigurno da Bog ne želi da ja idem sa njim na hevi metal koncerte da bi ga zadobio za Hrista. Ako neko izlazi po kafićima i zavodi devojke, sigurno da ja ne trebam da idem sa njim i pokušavam da ga zadobijem za Hrista. Sigurno ako neko ide u kafanu da pije, da ja ne trebam ići snjim i piti i pokušati ga zadobiti za Hrista, sigurno ako neko ide u kupleraj da ja ne treba da idem sa njim i da probam da ga zadobijem za Hrista.
Pogledajte Kornelijev dom u Delima Apostolskim; pogledajte Filipa i uškopljenika; pogledajte šta se desilo na dan Pentekost i pročitajte propoved koju je Petar propovedao tada njima; pogledajte Petra i Jovana kada su išli u hram da se mole i naišli na hromog čoveka...itd...itd...
Bog privlači svoju decu i radi sa njima i dovodi ih do nas i nas stavlja i vodi na neka mesta gde će ih dovesti. Isus je rekao: "Niko ne može doći k Meni osim ako ga Otac ne dovede."
Očev Duh dovodi ljude, nije naše da idemo na sva ta zla mesta, i gledamo sve zle stvari koje oni gledaju, i nosimo prljavu odeću koju oni nose, (Neke hrišćanke i hrišćani će uskoro stići do smokvinog lista, ali pogotovu žene), nije naše da pratimo svu tu modu ovog sveta, da slušamo muziku ovog sveta, da budemo kao svet, da se ponašamo kao svet, da pričamo kao svet, PA ONDA SEBE NAZOVEMO HRIŠĆANIMA ZATO ŠTO ODEMO JEDNOM NEDELNO U CRKVU I ČITAMO POMALO BIBLIJU I POMOLIMO SE PRE SPAVANJA. TO NIJE HRIŠĆANSKI ŽIVOT. Ali za bezvesne serije, isprazne filmove, svetovnost za to imama dane i dane bojeći se da nebi slučajno se malo više molili ili čitali Bibliju ili postili, da nebi bili FANATICI. O, moj Bože, šta više da kažem, ali ostaviću vam još malo nešto iz Pisma.
I. Jovanova
Ne ljubite svijeta, ni što je u svijetu! Ako tko ljubi svijet, nema ljubavi Očeve u njemu.
Jer sve, što je u svijetu požuda je tijela, požuda očiju i oholost života, nije od Oca, nego od svijeta.
I svijet prolazi i požuda njegova; a tko čini volju Božju, ostaje dovijeka.
Ne čudite se, braćo, ako svijet mrzi na vas!
Vi ste od Boga, dječice, i nadvladaste ih, jer je veći, koji je u vama, negoli koji je u svijetu.
Oni su od svijeta, zato govore od svijeta, i svijet ih sluša.
Po tom se pokaza ljubav Božja prema nama, što Bog Sina svojega jedinorođenoga posla na svijet, da živimo po njemu.
U tom se ljubav Božja u nas usavršuje, da imamo pouzdanje na dan suda, jer kao što je on, i mi smo u svijetu ovom.
Jer sve, što je rođeno od Boga, pobjeđuje svijet, i pobjeda koja pobjeđuje svijet, jest vjera naša.
Znamo, da smo od Boga, a sav svijet leži u zlu,
II. Petrova 1:3-4.
Božanstvena sila njegova darovala nam je sve, što služi za život i pobožnost, poznavanjem onoga, koji nas pozva slavom i moći.
Po tom nam je dao dragocjena i najveća obećanja, da po njima budete dionici božanske naravi, jer ste
utekli od pogubne požude svijeta.
Da li će neko posle ovih stihova uopšte moći da pravda svoju svetovnost pod velom hrišćanske religije kojoj pripada, krijući se iza crkvenih doktrina???
Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org