Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Koncept "Duše i Duha"

power_settings_newLogin to reply
+11
simply
hrvoje hrki
jony
Istina
Euro
Feba
10
Konin
dominik
imhotep
crusader
15 posters

descriptionKoncept "Duše i Duha" - Page 4 EmptyRe: Koncept "Duše i Duha"

more_horiz
Citat s pokopa gdje se spominje Duša:

POMOZITE, SVECI BOŽJI. USUSRET IZIĐITE ANĐELI GOSPODNJI PRIMITE DUŠU
NJEGOVU *PONESITE JE PRED LICE SVEVIŠNJEGA* PRIMIO TE KRIST KOJI TE JE
POZVAO, I U KRILO ABRAHAMOVO ANĐELI TE POVELI. PRIMITE DUŠU NJEGOVU
*PONESITE JE PRED LICE SVEVIŠNJEGA* ...

"U RAJ POVELI TE ANĐELI, NA PUTU TVOJEM PRIMILI TE MUČENICI, ZBOR
ANĐEOSKI NA DOLASKU TVOJEM PRIMIO TE, I TI NEKOĆ S UBOGIM LAZAROM-POKOJ
VJEČNI IMAO"

more_horiz
To su crkvene, a ne Biblijske (Božje) riječi. Ne znam da li si do sada primjetio da crkva i Biblija ne govore isto?! Ne znam da li si uočio do sada da crkva govori suprotno od onoga što je govorio Krist?! Najveća razmimoilaženja se ogledaju upravo u onim crkvenim "istinama" gdje se biblija izvrće na gotovo neprimjetan način.

Ja sam ti opisao što Bibija kaže o duši, duhu i tijelu. Ono što govori crkva nije utemeljeno na Starom zavjetu (koji je isto tako Božja riječ kao i Novi zavjet), nego je utemeljeno na grčkoj i rimskoj poganskoj misli. Kada su kršćanstvo prihvatili nežidovi, oni nisu imali pravi korijen - Stari zavjet i njegove istine. Nego su Novi zavjet nadozidali na svojoj poganskoj tradiciji (zato i ima toliko poganizma u kršćanstvu). I time je nastalo "pokršteno poganstvo" - poganski običaji i tradicije su dobili samo kršćanski predznak (kršćanske nazive), a sadržaj im je ostao isti. Sigurno ti je poznato za Uskrs da je to bio poganski proljetni praznik plodnosti i buđenja prirode. Kršćanstvo je samo promjenilo njegovo ime u "Uskrs", ali su i dalje ostali zečići i pilići kao poganski simboli plodnosti, bojanje pisanica je čisto idolatrija, računanje "Uskrsa" se ravna prema mjesecu itd.

Osim toga nigdje u Bibliji nije naglašeno da treba svetkovati dan ili godinu Kristovog uskrsnuća. Nigdje. Tako da je to samovoljno crkveno djelo. Bog je zainteresiran za promjenu čovjekovog karaktera i naravi: izu grešnog i buntovnog stvoriti pravednog i poslušnog čovjeka. To Bog očekuje od nas. I Isusova smrt i uskrsnuće nam otvaraju ta vrata. A svetkovati neki dan radi Isusovog ukrsnuća je obred, tradicija, nepotrebno i besplodno. Od toga još nijedan kršćanin nije imao duhovne koristi. Obredi i praznici ne mijenjaju čovjeka, ali mu daju lažnu sliku o vlastitoj pobožnosti. "Svetkujem crkvene praznike pa sam pobožan". To je ništavilo pred Bogom koji gleda na srce, na karakter. Boga zanima da li sam ostvio grijeh?! On gleda na moj karakter: da li sam od bunotovnika, pijanca, sebičnjaka, grešnika - donio odluku postati poslušan, trezven, nesebičan, pravednik. To je Bogu važno u našem životu.
Ali crkvama je važnije vršiti obrede i držati tradiciju. Uviđaš li da crkve i Bog ne govore istim jezikom? Da imaju različite ciljeve? Da potiču na različitu pobožnost?

Biblija ne poznaje besmrtnu dušu, ali poganska grčka misao kaže: "duše su poput bogova, one su vječne". Tu grčku misao (koja je potekla još iz stare babilonske religije) prenjeli su prvi kršćanski teolozi (čije je porijeklo nežidovsko, pogansko - pa nemaju spoznaju Božjih istina objavljenih još u starom zavjetu) u kršćanstvo, u crkvu. I evo nam otpada od Božje istine: dobili smo crkvenu istinu. I što više proučavaš (poput mene) ono što naučava Biblija, i onda to usporediš sa crkvenom naukom (npr. s katekizmom) stalno uviđaš da je tu golemi raskorak. Ako treba mogu poslati neke usporedbe Biblije i Katekizma, da se uvide te perfidne laži.

more_horiz
Simply, kako se Ti lijepo suprotstavljaš mojoj Crkvi. Iz tvojeg teksta
proizlazi da Crkva kroz stoljeća širi neku vrstu svoje obmane, da ne
kažemo-prijevare, te kao institucija nije u pravu jer se ne drži
Biblije i tjera svoje.

Ajd reci, što nedostaje Crkvenim obredima, što nedostaje ovako lijepim
riječima ispratiti dušu pokojnika na pogrebu? Ovako jednostavne riječi
koje sam citirao gore napravljene su da može razumijeti svaki laik, ili
nepismen čovjek, zašto bi se svećenik trebao služiti rečenicama iz
Biblije na sprovodu. Svi ti rituali upotrebljavaju se od pamtivijeka i
odobrio ih je neki papa. Ti misliš da je to nepravilno, pih-

more_horiz
simply je napisao/la:
To su crkvene, a ne Biblijske (Božje) riječi. Ne znam da li si do sada primjetio da crkva i Biblija ne govore isto?! Ne znam da li si uočio do sada da crkva govori suprotno od onoga što je govorio Krist?! Najveća razmimoilaženja se ogledaju upravo u onim crkvenim "istinama" gdje se biblija izvrće na gotovo neprimjetan način.

Ja sam ti opisao što Bibija kaže o duši, duhu i tijelu. Ono što govori crkva nije utemeljeno na Starom zavjetu (koji je isto tako Božja riječ kao i Novi zavjet), nego je utemeljeno na grčkoj i rimskoj poganskoj misli. Kada su kršćanstvo prihvatili nežidovi, oni nisu imali pravi korijen - Stari zavjet i njegove istine. Nego su Novi zavjet nadozidali na svojoj poganskoj tradiciji (zato i ima toliko poganizma u kršćanstvu). I time je nastalo "pokršteno poganstvo" - poganski običaji i tradicije su dobili samo kršćanski predznak (kršćanske nazive), a sadržaj im je ostao isti. Sigurno ti je poznato za Uskrs da je to bio poganski proljetni praznik plodnosti i buđenja prirode. Kršćanstvo je samo promjenilo njegovo ime u "Uskrs", ali su i dalje ostali zečići i pilići kao poganski simboli plodnosti, bojanje pisanica je čisto idolatrija, računanje "Uskrsa" se ravna prema mjesecu itd.

Osim toga nigdje u Bibliji nije naglašeno da treba svetkovati dan ili godinu Kristovog uskrsnuća. Nigdje. Tako da je to samovoljno crkveno djelo. Bog je zainteresiran za promjenu čovjekovog karaktera i naravi: izu grešnog i buntovnog stvoriti pravednog i poslušnog čovjeka. To Bog očekuje od nas. I Isusova smrt i uskrsnuće nam otvaraju ta vrata. A svetkovati neki dan radi Isusovog ukrsnuća je obred, tradicija, nepotrebno i besplodno. Od toga još nijedan kršćanin nije imao duhovne koristi. Obredi i praznici ne mijenjaju čovjeka, ali mu daju lažnu sliku o vlastitoj pobožnosti. "Svetkujem crkvene praznike pa sam pobožan". To je ništavilo pred Bogom koji gleda na srce, na karakter. Boga zanima da li sam ostvio grijeh?! On gleda na moj karakter: da li sam od bunotovnika, pijanca, sebičnjaka, grešnika - donio odluku postati poslušan, trezven, nesebičan, pravednik. To je Bogu važno u našem životu.
Ali crkvama je važnije vršiti obrede i držati tradiciju. Uviđaš li da crkve i Bog ne govore istim jezikom? Da imaju različite ciljeve? Da potiču na različitu pobožnost?

Biblija ne poznaje besmrtnu dušu, ali poganska grčka misao kaže: "duše su poput bogova, one su vječne". Tu grčku misao (koja je potekla još iz stare babilonske religije) prenjeli su prvi kršćanski teolozi (čije je porijeklo nežidovsko, pogansko - pa nemaju spoznaju Božjih istina objavljenih još u starom zavjetu) u kršćanstvo, u crkvu. I evo nam otpada od Božje istine: dobili smo crkvenu istinu. I što više proučavaš (poput mene) ono što naučava Biblija, i onda to usporediš sa crkvenom naukom (npr. s katekizmom) stalno uviđaš da je tu golemi raskorak. Ako treba mogu poslati neke usporedbe Biblije i Katekizma, da se uvide te perfidne laži.

da pametno moje

po tebi i takvima kao što si ti , ispada da Bog- Duh sveti nije bio iza uskrsnuća sa svojim sljedbenicima ( kršćanima), da nije ustanovio valjanu i apostolsku Crkvu , nego je , valjda po takvima, bio nemoćan i jadan , pa je čekao 1500 ili 1800 godina da ustanovi valjanu i oistinsku Crkvu:pop:

pogledaj samo čovječe koliko hereza uvaljuješ valjanim sljedbenicima Kristovim kada daješ takve zlonamjerne i neistinite teze:evil: Sad

more_horiz
Poštovani kolege katolici,
ja protiv vas nemam niti jednu riječ primjedbe. Vi ste mi jednako dragi i prijatelji kao i svaki drugi čovjek. Ja ne govorim da nešto s vama nije u redu. Nego govorim da nešto nije u redu sa tom crkvom. Crusadera i to smeta jer sebe poistovječuje sa crkvom. OK. To je vaše pravo. Ali zašto me napadate ako ja svjedočim i pokazujem da je crkva otišla od Biblije u svoje "istine" koje su suprotne ili različite Bibliji. Zar trebam šutjeti, ako i vidim zlo? Ili ga trebam iz prijateljskih pobuda objaviti i upozoriti iskrene ljude!? Svatko ima pravo reći "pih" na to moje upozorenje i smatrati me lažovom i neprijateljem.
Ali ja znam o čemu govorim. Vidim da vama nije uopće bitna Biblija, nego je bitnija Crkva! I to je jako opasno. Jer crkvi ima stotine, a Biblija je samo jedna. Kako čovjek može provjeriti da li je "njegova" crkva ona prava??? Ne tako što će reći poput poštovnog i cijenjenog hrvoja hrkija - naša crkva postoji od prvog ili drugog stoljeća - jer to nije nikakav kriterij ispravnosti!!! Pavao upozorava da su se već za njegovog života pojavili lažni apostoli, lažni učitelji, lažni Kristi. Dakle i prijevara potjeće već iz prvog stoljeća!
Nego se prava crkva prepopznaje po tome da li govori potuno u skladu sa Biblijom - sa Kristovim i apostolskim istinama objavljenima u Bibliji!!!! Ne može neka crkva biti "prava" ako naučava suprotno od onoga što poučavaju Krist i Pavao!!! A upravo na to ja upozoravam, poštovani!!!

Vi se pozivate na apostolsku crkvu, a onda odobravate crkvena učenja koja su savim suprotna apostolskim učenjima. Jer ono što su Petar, Pavao, Jakov, Ivan i drugi apostoli pisali u Bibliji - to je pravo apostolstvo, to je apostolska istina!!! Ako crkva uči "istine" suprotne od Novog zavjeta (odnosno apostola) kako se onda ona može smatrati - apostolskom crkvom???????????? Ne uviđate li ovdje prijevaru?

Naravno, lakše je mene proglasiti ludim, nego sebe zavedenim. Pa izvolite slobodno i dalje drvlje i kamenje na mene. Srdačan pozdrav od Simplya

more_horiz
simply je napisao/la:
Poštovani kolege katolici,
ja protiv vas nemam niti jednu riječ primjedbe. Vi ste mi jednako dragi i prijatelji kao i svaki drugi čovjek. Ja ne govorim da nešto s vama nije u redu. Nego govorim da nešto nije u redu sa tom crkvom. Crusadera i to smeta jer sebe poistovječuje sa crkvom. OK. To je vaše pravo. Ali zašto me napadate ako ja svjedočim i pokazujem da je crkva otišla od Biblije u svoje "istine" koje su suprotne ili različite Bibliji. Zar trebam šutjeti, ako i vidim zlo? Ili ga trebam iz prijateljskih pobuda objaviti i upozoriti iskrene ljude!? Svatko ima pravo reći "pih" na to moje upozorenje i smatrati me lažovom i neprijateljem.
Ali ja znam o čemu govorim. Vidim da vama nije uopće bitna Biblija, nego je bitnija Crkva! I to je jako opasno. Jer crkvi ima stotine, a Biblija je samo jedna. Kako čovjek može provjeriti da li je "njegova" crkva ona prava??? Ne tako što će reći poput poštovnog i cijenjenog hrvoja hrkija - naša crkva postoji od prvog ili drugog stoljeća - jer to nije nikakav kriterij ispravnosti!!! Pavao upozorava da su se već za njegovog života pojavili lažni apostoli, lažni učitelji, lažni Kristi. Dakle i prijevara potjeće već iz prvog stoljeća!
Nego se prava crkva prepopznaje po tome da li govori potuno u skladu sa Biblijom - sa Kristovim i apostolskim istinama objavljenima u Bibliji!!!! Ne može neka crkva biti "prava" ako naučava suprotno od onoga što poučavaju Krist i Pavao!!! A upravo na to ja upozoravam, poštovani!!!

Vi se pozivate na apostolsku crkvu, a onda odobravate crkvena učenja koja su savim suprotna apostolskim učenjima. Jer ono što su Petar, Pavao, Jakov, Ivan i drugi apostoli pisali u Bibliji - to je pravo apostolstvo, to je apostolska istina!!! Ako crkva uči "istine" suprotne od Novog zavjeta (odnosno apostola) kako se onda ona može smatrati - apostolskom crkvom???????????? Ne uviđate li ovdje prijevaru?

Naravno, lakše je mene proglasiti ludim, nego sebe zavedenim. Pa izvolite slobodno i dalje drvlje i kamenje na mene. Srdačan pozdrav od Simplya

ti si zaveden
zaveden si mržnjom prema Crkvi , koja možda potječe od tvojih starješina, a možda i ne
ti sam znaš, kako si došao do tih visokoumnih teza o KC i zavođenju Crkve prema nama neukima i naivnim katolicima

ja te opet pitam , kakav je to svemogući Bog kakva je to snaga Duha Svetoga , ako bi on čekao od 100-150 godine ( ti navodiš apostole , pa onda uzmimo te godine, neka ti) do 1500 ili 1800 godine da ustanovi valjanu crkvu ( bolje rečeno na 100-tine protest.crkvi) koja će biti ispravna i ispravno tumačiti Božju objavu
zašto je Duh sveti čekao 1500 godina da počme "govoriti preko ispravnih ljudi, starješina"???afro

more_horiz
Ima dosta likova koji su prvobitno kršteni u katoličkoj crkvi i vjerodostojno primili ostale svete sakramente, da bi nakon zrele dobi jednostavno "prešli" nekoj drugoj crkvi i vođama.

Ja sam se kao sedamnaestogodišnji mladić kad sam bio u Zadru
nehotice združio sa nekim propovjednicima, među njima upoznao sam se s
obitelji Drago Kornjača koji su se poslije međusobno poubijali, 2
tjedna išao na njihove mise, uopće mi se nije svidio njihov način
života. Sve je bilo tako lažno. I da sam pristao na prekrštavanje,
postao bih izdajicom svete Crkve katoličke!

more_horiz
crusader je napisao/la:
Ima dosta likova koji su prvobitno kršteni u katoličkoj crkvi i vjerodostojno primili ostale svete sakramente, da bi nakon zrele dobi jednostavno "prešli" nekoj drugoj crkvi i vođama.

Ja sam se kao sedamnaestogodišnji mladić kad sam bio u Zadru
nehotice združio sa nekim propovjednicima, među njima upoznao sam se s
obitelji Drago Kornjača koji su se poslije međusobno poubijali, 2
tjedna išao na njihove mise, uopće mi se nije svidio njihov način
života. Sve je bilo tako lažno. I da sam pristao na prekrštavanje,
postao bih izdajicom svete Crkve katoličke!

Vidis, ja sam po tradiciji iz izmesane katolicko-ortodoxne porodice, a izabrao sam da budem adventist. ne znam sto je tu lose? Ja bih se sam ubio da sam ostao tamo gde sam bio, jer smisla za zivot nisam imao, niti mi je iko ista pruzao iz tih crkvi. Adventista nisam zato sto mi je "neko nesto pruzio ili dao", vec zato sto sam bio tragalac za istinom. A kada pogledam sto rade nominalni hriscani iz tih crkava, koliko se busaju u svoju veru i tradiciju, jos sam sigurniji da nisam pogresio u izboru. A da i ne pominjem koliko se njih ubijaju, i koliko se medjusobno oni ubijaju, pa nikom nista. Ja eto, to sam sto sam. Smile niko nije savrsen. Smile

more_horiz
Šta vam ja mogu kad mijenjate te svoje religije kad vam se prohtje. Sad
mi se ne svidja biti katolik, pa ću na godinu-dvije skoknut kod
baptista, pa ću onda budem vidio što dalje...

more_horiz
[quote="hrvoje hrki"]
simply je napisao/la:
ti si zaveden
zaveden si mržnjom prema Crkvi , koja možda potječe od tvojih starješina, a možda i ne
ti sam znaš, kako si došao do tih visokoumnih teza o KC i zavođenju Crkve prema nama neukima i naivnim katolicima

ja te opet pitam , kakav je to svemogući Bog kakva je to snaga Duha Svetoga , ako bi on čekao od 100-150 godine ( ti navodiš apostole , pa onda uzmimo te godine, neka ti) do 1500 ili 1800 godine da ustanovi valjanu crkvu ( bolje rečeno na 100-tine protest.crkvi) koja će biti ispravna i ispravno tumačiti Božju objavu
zašto je Duh sveti čekao 1500 godina da počme "govoriti preko ispravnih ljudi, starješina"???afro

Hrki,
ja nikoga ne mrzim, ni ljude, ni organizacije. nego nemam povjerenja u one koji mu lažu!!! A kako znam da me netko laže? Po tome što se to uvijek razotkrije kada ispitaš stvar! Uzmeš Bibiju u ruke i usporediš ono što kaže neka crkva ili neki čovjek - sa onim što kaže Biblija. I proučiš da li govore isto ili različito. I tada znaš da li te lažu ili ne. A ja pronašao gomilu neistina i poluistina u RKC (i u mnogim drugim crkvama). Npr:

1. Marija za sebe kaže da je grešnica: "duh moj kliče od radosti u Bogu Spasitelju mome" (Luka 1,47). Spasitelja trebaju samo grešnici, jer je On Spasitelj od grijeha. Vidiš, ja vjerujem Mariji, ali RKC vjeruje "u" Mariju. A to nije isto. Ja vjerujem Mariji kada ona kaže o sebi da je Bog njen Spasitelj, vjerujem da je Marija junak vjere (poput Mojsija, Abrahama, Davida, Pavla i dr). Ali Crkva ne vjeruje Mariji i suprotstavlja se njenoj izjavi da je grešnica i da treba Spasitelja. Crkva vjeruje "u" Mariju, pripisuje joj bezgrešnost, pripisuje joj slobodu od "ljage istočnog grijeha" - sve ono što je suprotno Božjoj objavi.
E sad vidi, kome ću ja vjerovati? Mariji, ili Crkvi? Božjoj riječi, ili Crkvenoj "istini"? Ja radije vjerujem Mariji, nego "u" Mariju. I znam da tada ne mogu biti zaveden.

2. Evo nekih perfidnih razlika i izvrnutih "istina" koje naučava RKC:

Božja riječ je zapisana...

Biblija kaže:...u Bibliji
"Svako je Pismo od Boga nadahnuto" 2. Timoteju 3,16

Katekizam katoličke crkve kaže: ...u Crkvi
"Sveto Pismo je više napisano u srcu Crkve, nego u knjigama" Katekizam str. 45

Na kršćanskom putu svijetli...

Biblija kaže:...Biblija
"Tvoja riječ nozi je mojoj svjetiljka i svjetlo mojoj stazi" Psalam 119,105

Katekizam katoličke crkve kaže: ...crkvene dogme
"Dogme su svjetlo na putu naše vjere, one ga osvjetljuju i čine sigurnijim" Katekizam str. 41

Božja milost je...

Biblija kaže:...dar
"Milošću ste spašeni, po vjeri. To ne dolazi od vas, to je dar Božji" Efežanima 2,8

Katekizam katoličke crkve kaže: ...plod (rezultat naših djela)
"Milost je plod sakramenata" Katekizam str. 13

Nakon Kristove smrti...

Biblija kaže:...nema više žrtve
"On je, uistinu, jednim jedinim prinosom učinio zauvijek savršenim one koje posvećuje." Hebrejima 10,14

Katekizam katoličke crkve kaže:...žrtva nije prestala
"Euharistija je beskrvna žrtva" Katekizam str 359

Spasenje je u ...

Biblija kaže:...Kristu
"Spasenja nema ni po jednom drugom, jer je pod nebom to jedino ime dano ljudima po kojem nam se treba spasiti" Djela apostolska 4,12

Katekizam katoličke crkve kaže: ...Crkvi
"Izvan crkve nema spasenja" (crkveni oci)
"Samo je u Crkvi pohranjena punina sredstava spasenja" Katekizam str. 229

Pa ti sada vidi kako da se takve iskrivljene "istine" prihvate.

3. stalno spominješ da prave crkve nije bilo stotinama godina, i ona se odjednom pojavila. To nije točno. Bog je oduvijek imao svoju vjernu djecu, pa tako i od početka krščanstva. Ali ti pravi kršćani nisu bili politički angažirani, niti ih je zanimala borba za vlast i utjecaj u društvu - što je obilježje Rimske crkve. Pravi krščanin živi u svijetu, ali ne živi sa svijetom. Njega ne zanima tko je na vlasti (jer je poučen da poštuje svaku vlast - sve su jednake), njega ne zanima samoisticanje, nego život provodi u jednostavnosti i neprimjetnosti. Ti ljudi se ne bore za osvajanje vlasti, što je povijest zabilježila o RKC, i to tijekom cijele njene povijesti. I danas imamo dokaz za to: Vatikan je država. Koja to pobožnost traži državu za sebe???
Vjenih ljudi - pojedinaca (ne organizacija) je uvijek bilo. Bogu su bitni ljudi, a ne organizacije. Prava Božja crkva ne spašava, nego on vodi ka Spasitelju - Kristu. To nije stav RKC, jer ona tvrdi da bez nje - nema spasenja.

Tijekom povijesti RKC je uništavala i zatirala svaku istinu koje je bila drugačija od "njihove istine". Tako su uništavali sljedbenike Arija, nestorijance, bogumile, valdenžane i mnoge druge. Jednostavno su svako slobodoumlje proglašavali krivovjerjem. Zabranjivali su ljudima misliti!!! Nije se smjelo biti drugačiji, jer je odmah prijetilo istrebljenje. Tako u povijesti nema "organizacije" koja bi vukla nit sve do današnjih dana. Ali tijekom cijele nove ere postoje ljudi koji su vođeni Duhom Svetim i (nažalost u stalnoj opasnosti od istrebljenja) prenose Božju, a ne Crkvenu istinu. A Bog je i u tim teškim vremenima podizao ljude, ne organizacije. Organizacije su ljudska tvorevina. I njihov problem je što se one pretvaraju u crkve, a ne u zajednice pojedinaca vođenih Božjim Duhom. I zato imamo mnoštvo organizacija, ali malo je Božje djece, malo je pojedinaca koji s Bogom ulaze u Novi savez (Novi zavjet) na način kako to Bog poučava u Bibliji.

Zaboravio sam još spomenuti da je velika većina ljudi do prije samo 50 godina bila nepismena, pa još i misa na latinskom - šta su oni znali o čemu govori Krist ili Biblija. Pojma nisu imali. Nego su slijepo vjerovali "svojoj" crkvi. Ali danas kada je večina pismena - lako je razotkriti laži i prijevare.

Ja nikoga ne mrzim. Ja nemam povjerenja u onog tko mi ne govori istinu. Ja vjerujem Bogu, a ne "u" Boga. Ja vjerujem Mariji, a ne "u" Mariju.
Pozdrav

more_horiz
Duh i duša? Kome uopće to može pomoći i da zna koncepirati?
Pa to je veliki misterij, toliko jednostavan da ga je nemoguće skužiti tek tako.

:lol!:

more_horiz
crusader probaj da se druzis sa baptistima i mogu ti reci da oni imaju zdravu nauku ali jedno ne zaboravi da nikada ne gledas na ljude nego samo na Boga i Boziju rijec.Moli se da ti Bog otvori oci i da ti da Duh osjetljivosti da prepoznas gdje je tvoje mjesto u ckrvi.Mlad si ali cim si ovdje i trazis istinu ja vjerujem da Bog ima vece planove za tebe.Neka te Bog obolno blagoslovi.

more_horiz
Ruta je napisao/la:
crusader probaj da se druzis sa baptistima i mogu ti reci da oni imaju zdravu nauku ali jedno ne zaboravi da nikada ne gledas na ljude nego samo na Boga i Boziju rijec.Moli se da ti Bog otvori oci i da ti da Duh osjetljivosti da prepoznas gdje je tvoje mjesto u ckrvi.Mlad si ali cim si ovdje i trazis istinu ja vjerujem da Bog ima vece planove za tebe.Neka te Bog obolno blagoslovi.

Crkva Katolička je njegova crkva
znao crus šta valja:flower: afro

more_horiz
hrvoje nema cega da se bojis i ti se druzis ovdje sa baptistima,adventistima i ostalim.Sta je to problem?Very Happy

more_horiz
Ruta je napisao/la:
hrvoje nema cega da se bojis i ti se druzis ovdje sa baptistima,adventistima i ostalim.Sta je to problem?Very Happy

da , ali ti mu sugeriraš da nađe "istinsku crkvu"
KC je sigurno istinska i ima Duha svetoga od Krista do danas:D

more_horiz
Ne mogu oni samnon manipulirati tek tako. Tvrd sam ja "orah"

more_horiz
crusader je napisao/la:
Ne mogu oni samnon manipulirati tek tako. Tvrd sam ja "orah"

pretpostavljam ja da je tako:cheers:
i Bogu hvala na tomu:D

more_horiz
crusader je napisao/la:
Šta vam ja mogu kad mijenjate te svoje religije kad vam se prohtje. Sad
mi se ne svidja biti katolik, pa ću na godinu-dvije skoknut kod
baptista, pa ću onda budem vidio što dalje...

A na koga to konkretno mislis ovde?? Ko to menja "religije"?? Ja takvoga jos nisam vidio, a to sto se neko opredelio, tako sto koristi svoj razum i svoju slobodnu volju, da bude ono sto zeli biti=Bog je taj koji je Sudija, a ne ti ili bilo ko drugi. Uzivaj u miru kojeg imas, i pusti druge to isto. lol!

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply