Postaju ovisni radi neispunjenosti u sebi. Psiha ljudi je nježna. Čovjek nosi u sebi osjećaje, stresove, sjećanja,tu je faktor odgoja, načina života. Čovjek bude nezadovoljan i neispunjen, te na neki drugi način pokuša nadomjestiti s nečim izvana ono što mu fali iznutra.
Život je čudna igra. Čovjek se traži, poseže za svim što dođe pred njega, ako mu se učini da bi ga to moglo umiriti.
Pušači cigaretom nadomještaju nedostatak samopoštovanja, alkohol uzimaju oni koji pate, ogorčeni su, bijesni,razočarani.
Hranu preko mjere uzimaju oni koji imaju strah i u hrani traže sigurnost, te širenjem tijela, kao da si proširuju obrambeni mehanizam.
Kad je ljudsko srce iscjeljeno i očišćeno od sresa i patnje, tada prestaje potreba za dodavanjem izvana.
Čokolada, keksi, marihuana, žvakaća guma, i dr. , to su štap slabosti.
Zato sam zahvalna Duhu Svetom što je jako, jako nježan, i zna što i kakoda čini u našem emotivnom i psihičkom sklopu da nas dovede u sklad.
Iscjeljuje nas dodir Boga, ali tek onda kad nam se i svjesnost podigne.
Čovjek je biće bunta i revolta. Kako nekom pijanici ili ovisniku pokazati da je to grijeh? Nikako! Jer, on ne može da nas čuje. Ali može da nas osjeti ako ga prihvatimo kao čovjeka i ljudsko biće, takvog kakav jeste. Tek onda se on otvara za nešto više, kad osjeti da smo mu prijatelj.
Koliki ljudi neće da čuju za Boga jer im je netko pristupio kao sudija: to je grijeh-to je protiv Boga!.
A čovjek će na to: ma briga me za tebe i tog tvog Boga!
Drugim riječima, ako ne razumijemo njegovu bol i patnju, ako ga ne osjećamo, bolje da produžimo dalje i da mu ništa ne kažemo. Jer, više štete ćemo napraviti svojim pametovanjem nego što ćemo ga pustiti, i moliti se za njega, a Bog će mu dovesti nekoga tko ima srce kao što je Isus imao srce da osjeti čovjeka, pa je bludnicu opravdao: tko nema grijeha nek prvi baci kamen!
Isus ima način kako će pomoći nekom tko je ovisan, ako to ovisnik traži.
Znam dečka koji je na heroinu. On ne želi prestati.
Maki, piši nam još