Mali princ je napisao/la: ...Zemlja nije elektromagnet, nego magnet...
Stvarno se moram javiti na ovaj post. Mali prinče, koliko se iz priloženoga dade iščitati geofizika ti baš i nije neki jači predmet. Moram te razočarati, naša mila Zemljica je ipak elektromagnet, i to žestoki elektromagnet sa strujama reda veličine nekih 6 milijardi ampera (???!!!!???) a ideja o Zemlji kao permanentnom magnetu pripada davnooooooooooom prošlom vremenu znanstvenog voluntarizma. Neznam ima li smisla da ti ovdje na ovom forumu objašnjavam ovu znanstvenu istinu, možda je bolje da malo prelistaš svoje udžbenike ili se malo prošetaš netom. Nije bed ne biti upućen u svaku znanstvenu disciplinu ali shodno tome prilagodi i svoju retoriku pa će te ljudi mnogo pažljivije čitati. OK, nadam se da se ne ljutiš, ovo nije bilo u nikakvoj zloj namjeri nego samo poticaj da se jače udubiš u diskutiranu temu.
Mali princ je napisao/la: ...i njeno magnetsko polje slabi, to je istina. No prirodan magnetizma nije linearna, odnosno da mu vrijednost pada s jedne početne razine na neku konačnu. Priroda magnetizma je ciklička, odnosno valna, oscilira. To znači da vrijednost Zemljinog polja od 4Gaussa prije 4000 godina pada na današnjih 0,5G što će dalje ići za nekih par tisuća godina opet prema gore...
Slijedom prethodno postavljenog neispravnog postulata, ovdje si duboko zaglibio u tebi vrlo mutne vode. Ako samo malo upotrijebiš svoju zdravu logiku shvatit ćeš da zakon entropije "jede" svako kretanje i ruši svaki sistem u nulto stanje. Tako si glatko iznio ideju ciklizma no, jesi li ikada razmišljao koliko energije (konačno, i od kuda) je potrebno unesti u sistem da bi se magnetsko polje ponovo pojačalo. Pošto vještice ne postoje, kao ni tako neka "perpetuum mobile" rješenja, očito je da ideja nema nikakvog znanstvenog oslonca. Tako nešto prolazi u svijetu znanstvene fantastike no, to nije ono što niti ti ni ja prihvaćamo kao relevantno.
Mali princ je napisao/la: ... Znanstvene činjenice o postanku Zemlje ne ruše Boga niti biblijski nauk o stvaranju svijeta, zašto se tako bojite nauke?
Bog jest stvorio svijet u sedam dana, no dajte razumite da Božji pojam vremena nije isto što i ljudski!!
Nemojte Bibliju doslovce čitati, jer tima otvarate Pandorinu kutiju protivnicima Biblije koji itekako imaju mnogo argumenata za biblijske nedoslijednosti ukoliko se riječi čitaju doslovce, bez razumijevanja suštine i biti napisanoga.
Prijatelju, ovdje ću se suzdržati od daljnjih komentara jer kad budeš i sam razmislio o ovome što si izjavio shvatit ćeš da se niti ja, niti bilo tko drugi ne plaši znanstvenih činjenica. Ono čega se ja osobno najviše plašim jesu diskusije s površnim i neozbiljnim ljudima jer je to čisto gubljenje vremena. O svakoj tvojoj citiranoj rečenici bi se dali pisati romani, naravno, kvalitetno znanstveno elaborirani no, ponavljam, ima li smisla? Jesi li ozbiljan diskutant ili ti je ovo prostor za džokanje?