Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Drugi Kristov dolazak

power_settings_newLogin to reply
+18
UČENIK10
Pravednik
apostol
vijesnik
jakob
10
hrvoje hrki
No Nick
Želislav
Feba
jony
Ruta
Spart
kainos
Daniel
slisch
Mali princ
Darko
22 posters

descriptionDrugi Kristov dolazak EmptyDrugi Kristov dolazak

more_horiz
<BLOCKQUOTE>Adventna nada uStarom zavjetu
Adventna nada u apokaliptickoj literaturi
Adventna nada u Novom zavjetu
Adventna nada u prvoj krscanskoj crkvi
Adventna nada u srednjem vijeku
Adventna nada u srednjem vijeku
Adventna nada u Reformaciji
Adventna nada u puritanskoj Engleskoj
Adventna nada u Americi
Adventna nada u suvremenosti svijeta
Adventna nada u svagdasnjici
Adventna nada u buducnosti
Adventna nada u crkvama i njihovim misijama
Adventna nada i Nebeski sud
Znakovi vremena i dogadjaji tik uz Kristov dolazak
Ocekivanje Krista u svagdasnjici</BLOCKQUOTE>

descriptionDrugi Kristov dolazak EmptyRe: Drugi Kristov dolazak

more_horiz
Po svim znakovima oko nas vidimo da Krist dolazi!
Baš se čudim kolegama sa katoličkog foruma koji ismijavaju vjerovanje u kreacionizam i starost zemlje do 10000 godina. Za većinu njih prve knjige postanka treba alegorijski tumačiti - ne doslovno, a pored toga radije vjeruju bogu znanosti koja im govori na osnovu svoje metodologije laži koje nisu u skladu da općom Istinom o postanku i prirodi zemlje i svemira!
Baš ih mi je žao što žive u takvom neznanju!

more_horiz
Darko je napisao/la:
Po svim znakovima oko nas vidimo da Krist dolazi!
Baš se čudim kolegama sa katoličkog foruma koji ismijavaju vjerovanje u kreacionizam i starost zemlje do 10000 godina.

Krist dolazi, kako kome! Tko vjeruje njemu dolazi...
A Zemlja je daleko starija od 1000000 godina...to nije smijurija to je činjenica.

more_horiz
Mali princ molim te cinjenice,da li mislis da su fosili dokaz,da li to dokazujes metodom c-14.

<BLOCKQUOTE>[quote="Mali princ"]
Darko je napisao/la:
Po svim znakovima oko nas vidimo
Krist dolazi, kako kome! Tko vjeruje njemu dolazi...
A Zemlja je daleko starija od 1000000 godina...to nije smijurija to je činjenica.
</BLOCKQUOTE>

more_horiz
Dina je napisao/la:
Mali princ molim te cinjenice,da li mislis da su fosili dokaz,da li to dokazujes metodom c-14.

<BLOCKQUOTE>

Metoda C-14 je vrlo nepouzdana metoda i ograničeno primjenjiva. Ja se pozivam na kvantnu fiziku, na Dopplerov efekt, na Teoriju događaja, koja govori i dokazuje da je svemir jaaaaaako star, cca 3.1104*10^14 godina.

Što se tiče metoda c-14 ona ide najviše u prilog osobama koje tvrde i vjeruju da je prije cca 30000 godina na Zemlji bila jako razvijena civilizacija.</BLOCKQUOTE>

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Mali princ je napisao/la:
Dina je napisao/la:

<BLOCKQUOTE>

Metoda C-14 je vrlo nepouzdana metoda i ograničeno primjenjiva. Ja se pozivam na kvantnu fiziku, na Dopplerov efekt, na Teoriju događaja, koja govori i dokazuje da je svemir jaaaaaako star, cca 3.1104*10^14 godina.

Što se tiče metoda c-14 ona ide najviše u prilog osobama koje tvrde i vjeruju da je prije cca 30000 godina na Zemlji bila jako razvijena civilizacija.</BLOCKQUOTE>
Sigurno znas da je Zemlja elektromagnet.Po slabljenju magnetske sile u pravilnim intervalima,mjerenjima dokazujemo,sigurnost teze o starosti Zemlje od oko 6-7000 god.Starost svemira vjerojatno nije i starost Zemlje.
Vidi si malo ovo a i potrazi link na engleskom i njemackom.
www.cps.hr i drugi kreacionisticki i evolucionisticki linkovi.Ma Bog covjece stvara rjecuju,i bi vece i bi jutro punkt.</BLOCKQUOTE>

more_horiz
Dina je napisao/la:

<BLOCKQUOTE>
<BLOCKQUOTE>Sigurno znas da je Zemlja elektromagnet.Po slabljenju magnetske sile u pravilnim intervalima,mjerenjima dokazujemo,sigurnost teze o starosti Zemlje od oko 6-7000 god.Starost svemira vjerojatno nije i starost Zemlje.
Vidi si malo ovo a i potrazi link na engleskom i njemackom.
www.cps.hr i drugi kreacionisticki i evolucionisticki linkovi.Ma Bog covjece stvara rjecuju,i bi vece i bi jutro punkt.</BLOCKQUOTE></BLOCKQUOTE>

E sad si me našla!!!alien

Zemlja nije elektromagnet, nego magnet, i njeno magnetsko polje slabi, to je istina. No prirodan magnetizma nije linearna, odnosno da mu vrijednost pada s jedne početne razine na neku konačnu. Priroda magnetizma je ciklička, odnosno valna, oscilira. To znači da vrijednost Zemljinog polja od 4Gaussa prije 4000 godina pada na današnjih 0,5G što će dalje ići za nekih par tisuća godina opet prema gore. Zemljin magnetizam je kompleksna pojava i ovisi o mnogočemu, osim ostalog i o nagibu zemljine orbite prema Suncu i centru galaksije. Magnetizam kao jedna o četiri strukturne sile svemira blisko je povezan sa samom strukturom prostora i vremena i ovisi i promjeni gibanja Zemlje. (samo mi nemoj reći da je Zemlja ravna ploča i da je u centru svemira)

Znanstvene činjenice o postanku Zemlje ne ruše Boga niti biblijski nauk o stvaranju svijeta, zašto se tako bojite nauke?

Bog jest stvorio svijet u sedam dana, no dajte razumite da Božji pojam vremena nije isto što i ljudski!!

Nemojte Bibliju doslovce čitati, jer tima otvarate Pandorinu kutiju protivnicima Biblije koji itekako imaju mnogo argumenata za biblijske nedoslijednosti ukoliko se riječi čitaju doslovce, bez razumijevanja suštine i biti napisanoga.

more_horiz
...Zemlja nije elektromagnet, nego magnet...

Stvarno se moram javiti na ovaj post. Mali prinče, koliko se iz priloženoga dade iščitati geofizika ti baš i nije neki jači predmet. Moram te razočarati, naša mila Zemljica je ipak elektromagnet, i to žestoki elektromagnet sa strujama reda veličine nekih 6 milijardi ampera (???!!!!???) a ideja o Zemlji kao permanentnom magnetu pripada davnooooooooooom prošlom vremenu znanstvenog voluntarizma. Neznam ima li smisla da ti ovdje na ovom forumu objašnjavam ovu znanstvenu istinu, možda je bolje da malo prelistaš svoje udžbenike ili se malo prošetaš netom. Nije bed ne biti upućen u svaku znanstvenu disciplinu ali shodno tome prilagodi i svoju retoriku pa će te ljudi mnogo pažljivije čitati. OK, nadam se da se ne ljutiš, ovo nije bilo u nikakvoj zloj namjeri nego samo poticaj da se jače udubiš u diskutiranu temu.

...i njeno magnetsko polje slabi, to je istina. No prirodan magnetizma nije linearna, odnosno da mu vrijednost pada s jedne početne razine na neku konačnu. Priroda magnetizma je ciklička, odnosno valna, oscilira. To znači da vrijednost Zemljinog polja od 4Gaussa prije 4000 godina pada na današnjih 0,5G što će dalje ići za nekih par tisuća godina opet prema gore...

Slijedom prethodno postavljenog neispravnog postulata, ovdje si duboko zaglibio u tebi vrlo mutne vode. Ako samo malo upotrijebiš svoju zdravu logiku shvatit ćeš da zakon entropije "jede" svako kretanje i ruši svaki sistem u nulto stanje. Tako si glatko iznio ideju ciklizma no, jesi li ikada razmišljao koliko energije (konačno, i od kuda) je potrebno unesti u sistem da bi se magnetsko polje ponovo pojačalo. Pošto vještice ne postoje, kao ni tako neka "perpetuum mobile" rješenja, očito je da ideja nema nikakvog znanstvenog oslonca. Tako nešto prolazi u svijetu znanstvene fantastike no, to nije ono što niti ti ni ja prihvaćamo kao relevantno.

... Znanstvene činjenice o postanku Zemlje ne ruše Boga niti biblijski nauk o stvaranju svijeta, zašto se tako bojite nauke?

Bog jest stvorio svijet u sedam dana, no dajte razumite da Božji pojam vremena nije isto što i ljudski!!

Nemojte Bibliju doslovce čitati, jer tima otvarate Pandorinu kutiju protivnicima Biblije koji itekako imaju mnogo argumenata za biblijske nedoslijednosti ukoliko se riječi čitaju doslovce, bez razumijevanja suštine i biti napisanoga.

Prijatelju, ovdje ću se suzdržati od daljnjih komentara jer kad budeš i sam razmislio o ovome što si izjavio shvatit ćeš da se niti ja, niti bilo tko drugi ne plaši znanstvenih činjenica. Ono čega se ja osobno najviše plašim jesu diskusije s površnim i neozbiljnim ljudima jer je to čisto gubljenje vremena. O svakoj tvojoj citiranoj rečenici bi se dali pisati romani, naravno, kvalitetno znanstveno elaborirani no, ponavljam, ima li smisla? Jesi li ozbiljan diskutant ili ti je ovo prostor za džokanje?

more_horiz
slisch je napisao/la:
Moram te razočarati, naša mila Zemljica je ipak elektromagnet, i to žestoki elektromagnet sa strujama reda veličine nekih 6 milijardi ampera (???!!!!???) ...

Slijedom prethodno postavljenog neispravnog postulata, ovdje si duboko zaglibio u tebi vrlo mutne vode. Ako samo malo upotrijebiš svoju zdravu logiku shvatit ćeš da zakon entropije "jede" svako kretanje i ruši svaki sistem u nulto stanje. Tako si glatko iznio ideju ciklizma no, jesi li ikada razmišljao koliko energije (konačno, i od kuda) je potrebno unesti u sistem da bi se magnetsko polje ponovo pojačalo. Pošto vještice ne postoje, kao ni tako neka "perpetuum mobile" rješenja, očito je da ideja nema nikakvog znanstvenog oslonca. Tako nešto prolazi u svijetu znanstvene fantastike no, to nije ono što niti ti ni ja prihvaćamo kao relevantno.

Vidim da ti nadmenost nije stran pojam. Meni je geofizika strana ali nije fizika, i znam da bi toliko ampera ne ubilo čovjeka nego ga spržilo. Jer od dva ampera se imaš priliku lično upoznati s Kristom.

Što se tiče entropije, drugi zakon termodinamike vrijedi za zatvorene sustave, a koliko znam Zemlja je jedan otvoreni sustav i ne možeš zakone pada entropije primjeniti za Zemlju jer po tome ne bi dočekao ni drugo jutro. Tko će ti Zemlju vratiti u prvobitni položaj prema Suncu?

more_horiz
Nastavit ću se od sinoć....

Je li Zemlja elektromagnet ili nije, to je posve nebitno u ovoj priči, kao i koliko ampera prži čovjeka. Bitno je pada li vrijednost magnetnog polja s jedne početne vrijednosti na neku nultu kada će se sve raspasti.

No prije nego uđem u srž problema, htio bih nešto reći o elektromagnetizmu iz inženjerskog, dakle praktičnog, ugla gledanja i na osnovi tog modela osvrnut se na Zemlju kao magnet ili elektromagnet.

Elektromagnetska sila je inače sastavljena od dvije komponente: magnetne i elektro sastavnice koje su međusobno okomite u smjeru djelovanja. To znači ako se neki vodič giba u magnetnom polju dolazi do pojave struje, i obratno, ako se magnet giba u odnosu na vodič. To je osnova na kojoj uživamo blagodati elektroenergije.

Ako je netko dio strujnog kruga i nije uzemljen ta struja ne djeluje na njega. Ptica na dalekovodu normalno sijedi, dok bi čovjeka kad se uhvati za žicu izgorio. No ne bi izgorio ako ne bi imao kontakt sa zemljom.

U suštini to znači, da strujni krug ima smisla jedino ako se nadilazi, ako ostvaruje neki rad, dakle taj sustav mora biti otvoren prema van-"uzemljen"

Cijela Zemlja kao sustav nije "uzemljena" i njen strujni krug nema utjecaja na nas. No očito je da ta struja ima neku svrhu jer Bog ne stvara stvari i pojave bez svrhe. A to nas vodi zaključku da je Zemlja sa svojim strujnim krugom otvoreni sustav. Prema kuda? Gdje se Zemlja "uzemljuje"?

Prije svega moramo odgovoriti na pitanje otkuda Zemlji EM sila?
Dakle, tražimo vodič i tražimo magnet. Zemlja po geološkom sastavu ima u sebi stanovite količine nikla i željeza, u svojoij jezgri i oko nje. Rotiranjem tih slojeva jednih u odnosu na druge može doći do pojave elektromagnetizma. No, količine magneta su toliko minorne da ne mogu objasniti pojavu magnetizma na Zemlji. Jer, i Sunce ima svoj mnogo jači magnetizam koji se zasniva sasvim na drugim temeljima.

A ti temelji su u teoriji relativnosti, radovima znanstvenika poput Einsteina, Minkowskog, Diraca i ostalih.

EM sila je strukturna sila svemira, uz gravitaciju, slabu i jaku nuklearnu silu, ona je oruđe kojim Bog upravlja univerzumom. Po tome je EM sila poslijedica deformacije prostorvremenskog kontinuuma i svojstvo je prostora-gdje god imamo veliku masu imamo i gravitaciju i EM silu oko nje. Za to i Sunce ima magnetno polje.

Zemlja u svojem gibanju oko Sunca opisuje elipsu. No Zemlja i cijeli Sunčev sustav se giba i u odnosu na centar galaksije i u tom gibanju tvori tzv. čunjasto gibanje gdje je vrh čunja u centru naše galaksije. To gibanje ima svoju peridou i godine 2012. završavamo jednu kozmičku godinu a počinjemo drugu.

Kako je EM sila funkcija položaja mase u PV kontinuumu jasno je zašto magnetizam Zemlje oscilira. Uz to, magnetni polovi Zemlje se uredovno mijenjaju i šeću tako da današnji sjeverni pol nije onaj od prije nekoliko milijuna godina.

Mislim da je ovdje izneseno dovoljno argumenata u prilog tome da slabljenje magnetizma nije dokaz da je Zemlja nastala prije par tisuća godina, i da je za bavljenje znanošču potrebno proširiti horizonte a ne štreberski ponavljati ono što učvršćuje položaj vlastitog ega u svojoj samodopadnosti.

Gospodo kreacionisti, ukoliko doista želite propovijedati Krista, manite se korištenja znanosti u svojim tezama, jer ispadate smiješni i radite kontraefekt Bogu. Takav stav kršćna je i prouzročio današnji materijalizam Zapada i opću duhovnu prazninu zapadne civilizacije budući da je kršćanstvo lupetalo, a znanost dokazivala.

more_horiz
Dragi naš povrijeđeni Prinče, još uvijek se dvoumim nastaviti s ovom diskusijom ili uživati u lijepom obiteljskom popodnevu. No, pošto je božićno vrijeme ajmo ipak dalje. Mislim da nema osnove za neku prosudbu o nadmenosti s moje strane, radi se čistom elementarnom znanju geofizike, kad smo već kod te teme. Investirao sam godine svog života po raznim bibliotekama i studirajući mnoge zanimljive teme (jedno od tih poglavlja je i geofizika). Došao sam dotle da sada točno znam što neznam a što znam. Pa i to je neki uspjeh s obzirom da većina ljudi misli da zna sve (barem što se nas hrvata tiče).

...Je li Zemlja elektromagnet ili nije, to je posve nebitno u ovoj priči, kao i koliko ampera prži čovjeka. Bitno je pada li vrijednost magnetnog polja s jedne početne vrijednosti na neku nultu kada će se sve raspasti.

Opet te moram razočarati - i te kako da je bitno. Traženje nekih odgovora na pogrešnim premisama ne dovodi do rješenja. Dakle, ako je Zemlja elektromagnet i gubi svoj magnetizam, to nije isto kao kad bi Zemlja bila permanentni magnet i gubila svoj magnetizam! U prvom slučaju bi trebalo tražiti razloge slabljenja električnog fluksa i (po tebi) razloge njegovog periodičnog rasta, a u drugom slučaju bismo trebali analizirati razloge slabljenja magnetizma kod permanentnog magneta i (po tebi) razloge njegovog spontanog rasta.

No, prije nego li nastavimo, jesi li u stanju svima javno priznati da tvoja izjava o Zemlji kao permanentnom magnetu nije bila točna. Sada od tebe tražim poštenje,a to nije baš tako puno, zar ne? I nemoj mi se skrivati iza kilometarskih opravdanja i vrludanja. Pitanje je jasno: Jesi li ili nisi u stanju priznati? Sretan ti Božić!

more_horiz
Pitam obojicu:
Tvrdim : ima magneta starijih od elektromagneta!
Ima elektromagneta starijih od magneta!
Ima ih jednako starih!
I , svejedno, zemlja je stara koliko je stara = najstariji magnet na tj. "zemlji" i...
hvala na odgovoru!
sretan Vam Božić

more_horiz
No, prije nego li nastavimo, jesi li u stanju svima javno priznati da tvoja izjava o Zemlji kao permanentnom magnetu nije bila točna. Sada od tebe tražim poštenje,a to nije baš tako puno, zar ne? I nemoj mi se skrivati iza kilometarskih opravdanja i vrludanja. Pitanje je jasno: Jesi li ili nisi u stanju priznati? Sretan ti Božić!

Nemamo mi što više nastavljati. Ja sam ti u detalje izložio suštinu pojave magnetizma kao poslijedice strukture prostornovremenskog kontinuuma što ti uopće nisi ili nisi želio percipirati. Zemlja permanetno ima magnetizam jer se permanentno vrti oko Sunca i centra galaksije. Moja prvotna izjava da je primarni uzrok Zemljinog magnetizma magnetsko polje kao takvo, i dalje stoji. Naravno, samo idiot bi iz mojih riječi očekivao da sam mislio o Zemlji kao o permanetnom magnetu kakve nalazimo u frižiderima, zvučnicima, servo uređajima itd...

more_horiz
Dina je napisao/la:
Pitam obojicu:

Dina, ne znam što nas pitaš u stvari?

Ja sam pisao o naravi magnetizma i otkuda dolazi, pa ti shvati jel prije bila koka ili jaje.
Kad je Newtonu pala jabuka na glavu, on nije razmišljao tko trese stablo, nego zašto jabuka pada.

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Dina je napisao/la:
Pitam obojicu:

Dina, ne znam što nas pitaš u stvari?

Ja sam pisao o naravi magnetizma i otkuda dolazi, pa ti shvati jel prije bila koka ili jaje.
Kad je Newtonu pala jabuka na glavu, on nije razmišljao tko trese stablo, nego zašto jabuka pada.

Ma, ja mislim ,Prince, da se je on prvo pitao joj zasto me boli.A onda zasto pada jabuka.</BLOCKQUOTE>

more_horiz
Sve u svemu, mnošto znakova govori direktno u prilog da je zemlji uskoro došao kraj, ali ne prirodnim putem već upravljano Božjom rukom iz centra svemira. Nakon razaranja dolazi nova zemlja i novo nebo, kao što Pero kaže u svojoj 2. poslanici 3:3-18. Ovdje osim toga govori i o lažnim učiteljima kojih je današnji svijet prepun i koji kao i za vrijeme potopa neprestano govore da će zemlja završiti kada sunce isija svu energiju i kada postane bijeli patuljak za kojih 4 mlrd godina.
A možda se do tada prebacimo na koju udaljenu i sigurnu planetu našeg sustava, ako ćemo vjerovati da su ljudi bili u svemiru...

more_horiz
Darko, no zar tako nije bilo od kad je pisano Otkrivenje? Vazda su ljudi u svojem vremenu prepoznavali apokaliptične trenutke. Znam, situacija je na Zemlji je katastrofalna i ako se ovako nastavi sve vodi u propast. No, Bog nam je dao mogućnost izbora i slobodne volje, i još nije kasno da ovaj planet učinimo jedinim izborom, kako nama tako i našim potomcima.
Razaranje je već počelo, iznutra, i moramo stati u prve bojne redove da se izborimo da doista ovdje i ostvarimo Novi Jeruzalem.

more_horiz
Dina je napisao/la:

<BLOCKQUOTE>

Ma, ja mislim ,Prince, da se je on prvo pitao joj zasto me boli.A onda zasto pada jabuka.</BLOCKQUOTE>

Jasno, uvijek su bol i patnja početak rješavanja problema.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply