Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Jasenovac - Bleiburg

power_settings_newLogin to reply
+8
Aladin
Bhakti
Sinke
Caesar
Ruta
ILIJA
Istina
Velikomucenik
12 posters

descriptionJasenovac - Bleiburg - Page 3 EmptyRe: Jasenovac - Bleiburg

more_horiz
Svaki rat jest nepravedn naravno,ali hocemo li sad na kraju reci da je Hitler bio isto kao Tito i Roosvelt i da je fasizam isto kao i antifasizam i da je ok sto je je Hitler i Pavelic pocistio zemlju od zidova i da je sve ono sto su oni radili po koncentracijskim logorima u biti u redu....Misli za mene draga Dina ne postoji mogucnost da se izjednaci fasizam i antifasizam, jer kad bi to izjednacili onda je cijeli drugi svjetski rat bio za nista a Hitleru bi trebalo biti dozvoljeno da pokri cijeli svjet i sve nas satre i pobije...Mislim to je po meni katastrofa...Kako se te dvije stvari mogu izjednaciti?Nemogu i zato to nisu predrasude nego cinjenice jadni onih 10 miliujana ljudi koji su ginili, bili zaklani, ubijenei radi ideje jednog ludaka da pokori cijeli svijet....Dali su antifasisti i pratizani isli napadati druge zemlje?Nisu, branili su svoju i to OGROMNA RAZLIKA...A da je bilo nekoliko zlocina jest,ali ne usporedivo prema Pavelicu i Hitleru....
O Stepincu nebi jer se dobro zna sta je on radio UNDERCOVER,tako da je to bezpredmetno uopce spominjati....I ne samo ono nego mnogi svecenici,pa cak i Pape...

more_horiz
<BLOCKQUOTE>Draga Istin,tu misao o izjednacenju fasizma i antifazizma je
nametnuta i to je jos jedan dokaz,da o tim osjetljivim stvarima uistinu moramo biti oprezni,pa ljudi nismo jos toliko poludjeli da te dvije stvari izjednacavamo:Ali radi se o necemu drugom,da kao krscani moramo mir graditi.I ne niti jedan zlocin braniti i podrzavati pa s bilo koje strane,dosao,Staljin je bio antifasista,ali sto je dalje u povijesti bilo?</BLOCKQUOTE>

Zadnja promjena: ; uto 11 ruj 2007, 13:30; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
Istina je napisao/la:
Svaki rat jest nepravedn naravno,ali hocemo li sad na kraju reci da je Hitler bio isto kao Tito i Roosvelt i da je fasizam isto kao i antifasizam i da je ok sto je je Hitler i Pavelic pocistio zemlju od zidova i da je sve ono sto su oni radili po koncentracijskim logorima u biti u redu....Misli za mene draga Dina ne postoji mogucnost da se izjednaci fasizam i antifasizam, jer kad bi to izjednacili onda je cijeli drugi svjetski rat bio za nista a Hitleru bi trebalo biti dozvoljeno da pokri cijeli svjet i sve nas satre i pobije...Mislim to je po meni katastrofa...Kako se te dvije stvari mogu izjednaciti?Nemogu i zato to nisu predrasude nego cinjenice jadni onih 10 miliujana ljudi koji su ginili, bili zaklani, ubijenei radi ideje jednog ludaka da pokori cijeli svijet....Dali su antifasisti i pratizani isli napadati druge zemlje?Nisu, branili su svoju i to OGROMNA RAZLIKA...A da je bilo nekoliko zlocina jest,ali ne usporedivo prema Pavelicu i Hitleru....

Tko uopće ide prema izjednjačavanju fašizma i antifašizma? Pročitaj još jednom sve što je rečeno, i uvjerit ćeš se da takva tendencija nigdje nije prisutna. Samo se navodi da partizane ne možemo smatrati istinskim antifašistima jer se nisu borili za usvajanje svih onih vrijednosti za koje se zalagao pravi antifašizam - sloboda govora, demokracija, zaštita prava vlasništva, pravo na nepristrano i pošteno suđenje... ne samo da se nije zalagao, već ih je kršio na sličan način kao fašizam. Antifašizam zapadnih sila se zalagao za poštivanje istih vrijednosti, i tu ne možemo nikako stavljati znak jednakosti sa onima koji su pod okriljem petokrake provodili svoj ''antifašizam'' popraćen masovnim likvidacijama, torturama, zatiranjem demokracije, a kasnije i kršenjem prava privatnog vlasištva.

Nekoliko zločina??? Pa ti mora da se šališ, vjerojatno nisi uzeo u obzir sve one masovne grobnice oko Maribora i Žumberačke gore, fajbe u koje su bacani ''narodni neprijatelji'', protjerivanje njemačkih doseljenika... po broju žrtava komunistički teror nije ništa manje strašniji od ustaških i abolicionirati neke stvari na ovakav način vrlo je neukusno, ponajprije prema samim žrtvama.

Istina je napisao/la:

O Stepincu nebi jer se dobro zna sta je on radio UNDERCOVER,tako da je to bezpredmetno uopce spominjati....I ne samo ono nego mnogi svecenici,pa cak i Pape...

Odlično si primjetio, dobro znamo što je radio - pomagao je onima koji su trpjeli progone, skrivao ih od ruke ubojica... sve dokumentirano i istinito, za razliku od raznih klevetničkih objeda koje bezargumentirano tvrde nešto što nema veze s istinom.

more_horiz
Dragi moj Abrahame izvini ja nisam znala da ti nemas nista protiv NDH vec samo protiv partizana.Za tebe je vrijeme komunizma bilo vrijeme uzasa ali izgleda da je za tebe vrijeme
Ante Pavelica bilo blagostanja.

Ovo se zove nametanje stavova- i ne samo da nije Kršćanski nego je i jedna mana koja na općem civilizacijskom nivou ne smije biti tolerirana.

Ja ne mrzim Katolicku Crkvu ali ne volim njene krvave postupke u istoriji a i danas,ja ne mrzim Alojzija Stpinca,vec samo njegove postupke sto je dozvojilo da s njim vlada sotona.

Tko je vladao baptistima koji su slavili ubojstva Židova u Holokaustu?

Navodis mi da nemam dovoljno podataka i da nisam upucena u neke dogadjaje,a ja ti mogu reci da nisam nista znala o Isusu Kristu i njegovoj Golgoti,kad su mi prvi put svjedocili ali sam znala da je istina i da je njegova krv bila krv pravednika.Zaboravio si veliki adut a to je Duh Sveti koji nam govori sta je ispravno a sto ne.

Sada pokušavaš sebe prikazati nekakvom velikom vjernicom koja bi, radi vjere na koju se pompozno poziva, trebala imati pravo. Zar ne znaš da tako čine farizeji koji se Bogu klanjaju da ih svi vide?

Ako osoba tvrdi da pod djelovanjem Duha Svetoga govori istinu u vezi nacizma Alojzija Stepinca- ja nemam namjeru suditi, ali upozoravam da takav čin stoji na samoj granici grijeha protiv Duha Svetoga. Ako Stepinac nije nacist, što Židovi koji su preživjeli Holokaust jasno tvrde, osoba širi lažna svjedočanstva i pravda ih svojom vjerom u Krista- takav čin je nepomirljiv s Kršćanskom istinom i takav grešnik sigurno će dobiti kaznu od Boga.

Navodis o posjecenosti "vjernika" Alojzijeva groba,sada te pitam da li je i jedan bio iz porodica koje su nastradale od NDH.

Zar misliš da Židovi koji se bore za Stepinca kao "Pravednika među narodima" nisu bili na njegovom grobu? Ja nemam informacija- ali dokaži da nisu- ili još bolje- dokaži da bi imali nešto protiv posjete Stepinčevom grobu.

Jos jednom cu izjaviti u sta cvrsto vjerujem da neduzna krv djece iz Jasenovca se ne moze izjednaciti sa ustasama na povlacenju u Bleiburgu.

Za tvoju informaciju, navedene "ustaše u Bleiburgu" bili su civili koji su bježali iz Hrvatske iz straha od Partizana. Broj ustaša na Bleiburgu praktički je zanemariv, budući da je došlo do općeg raspada NDH.

Od čega su bježali? Recimo samo da nije bilo bandere u gradu na kojem Partizani nisu objesili nekog čovjeka- jer su "undercover" znali da je obješenik bio ustaški ambasador u Jamajci.

Nedužna krv djece bilo gdje ne može se mjeriti s nedužnom krvi djece bilo gdje. Izvinjavam se na crvenilu, ali nemam namjeru ignorirati ovakve apsurdne zaključke i pozivanja na ovakvu argumentaciju. Brojanje kapljica krvi nije Kršćanska vjera- i može li mi itko na ovome forumu, pred Bogom i pred ljudima, objasniti kako se takve stvari uopće mogu mjeriti? Zar nije svaka krv- krv? I zar nije svaka smrt- smrt? Koji je čovjek umro da bi se njegova smrt mjerila s drugom smrću? Koji je narod imao tragediju, da bi pozivao na njenu veličinu naspram ostalih?

more_horiz
Draga sestra Ruta je napisala a trebala je promisliti:

Sve prebacujes na patrizane i na kraju ce po tebi i kardinalu Josipu Bozanicu ispasti da su zlocine u NDH vrsili partizani a ne ustase.Najzalosnije u svemu ovome je sto sam promjenila misljnje o tebi i vjeruj mi to me boli.Koga ti moj Abrahame sve nazivas blazenim...........Jos jednom cu izjaviti u sta cvrsto vjerujem da neduzna krv djece iz Jasenovca se ne moze izjednaciti sa ustasama na povlacenju u Bleiburgu.
Uvijek mi je bila smjesna jedna postapalica jednog mladog novopecenog ustase,koji kaze; "ustade jedan,ustase svi".

Sestro Ruta, ni Tebe ni mene, ni partizane ni ustaše, ni Stepinca Alojza, ni Josipa Broza, ni Franju Tuđmana, ni Staljina ni Lenjina , ni Marxa, ni Hitlera ni Rousvelta, ni Antu Pavelića ni Dražu Mihajlovića, ni Karadžića ni Mladića, ni Luburića ni Koču Popovića, ni jedna revolucija ni jedna kontrarevolucija, ni demokracija ni diktatura, ni ova ili ona klasa ni Židovi ni Hrvati ni Srbi, ni Njemci , ni Kinezi ni Rusi, ni bilo koji narod, ni jedan pokret ni jedna Crkva, ni Katolička ni Pravoslavna, ni Adventistička ...., ni savijest, ni uvjerenje, ni iskustvo, ni osječaji, ni znanje i neznanje, ni vjera ni nevjera, ni anđeli, ni bogatstvo ni siromaštvo , ni ljubav ni žrtva ne mogu biti oslobođeni od Božjeg zakona, od Abela pa do svakog Abela ima svjedočanstvo krvi koje će probiti svaki oklop relativiziranja , svaku ljubav i svaku mržnju i pozivati na okajanje nevinih..
Osobno sam bio u logoru i vidio i partizane i nepartizane, Njemce, Židove, Hrvate, Srbe, Mađare, Rome..., vidio sam ljude kako su "radili" kao neljudi...
Smatram da o ovoj temi trebamo nepristrano razmišljati, ocjenjivati, ...ne bi smo se trebali upuštati u babiloniranje -
ostajanje na iskrivljenim prijeporima kojima se služe masoni da bi održali balkansku osovinu i muljaru pod svojom kontrolom crneći svaku crkvu, vjeru, narod,....
Sestro Ruta - znaš li onu basnu o jarcu na stijeni i vuku pod stijenom kako je jarac koristio stijenu da psuje vuka a vuk ga poziva dolje da ga psuje ...
Hoću reči - lako je nama sada govoriti ...trebalo je podnositi iskorjenjivanje...
Meni je žao što te boli.. ali sama si napravila sebi ranu..Mislim da imaš jednu vrstu staljinizirane šeme - zlo -dobro..Jer, staljinizam je najednostavnije rečeno određena vrsta negacije socijalizma , marxizma, demokracije, negacija koja se prikazuje kao socijalizam i marxizam...i sve je crno što nije crveno a da ne pita što je ispod crvenog i crnog...

Zadnja promjena: ; uto 11 ruj 2007, 14:29; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
Istina:

Da, vi Protestanti sve to "undercover" znate. Na internetu čovjek sa svoje vikendice pored mora, pod punim imenom i prezimenom, govori da Katolička Crkva "undercover" kontrolira Ku-klux-klan, masone, komuniste, naciste, Islam, iluminate, Judaizam, Marksizam, Staljinizam....

Naravno, čovjek bi pomislio kako ti grozni Katolici koji se ne libe ubijati i uništavati- tog čovjeka nisu već ubili- kada na internetu govori da "undercover" sve to zna, pod pumim imenom i prezimenom i adresom stanovanja.

Protestanti znaju da su Katolici "undercover" đavli koji u nosiljci drže papu kao što su pogani svoje vladare koje su smatrali božanstvima. Božja Riječ govori da je Salomon imao nosiljku ( Pjesma nad pjesmama 3:7 ), ali Protestante ne zanima, jer "undercover" imaju izvore koji govore nešto drugo.

Protestanti znaju da Katolici "undercover" ohrabruju nacizam, iako je Ribbentrop jasno i glasno rekao da je najveći neprijatelj Reicha "biskup Rima", da su Katolici "undercover" komunisti iako je Ivan Pavao II prilično zaslužan za "Solidarnost"....

Sve je to "undercover".

Ja vas blagoslivljam- ali sam i radostan u srcu jer kao Katolik slušam Božju riječ: Blago vama kad vas - zbog mene - pogrde i prognaju i sve zlo slažu protiv vas! ( Matej 5:11 )

Zadnja promjena: ; uto 11 ruj 2007, 14:38; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
"Kada je strašno mučeništvo stiglo na naše ljude u desetljeću Nacističkog terora, glas Pape ( Pija XII ) se dignuo za žrtve. Život našeg vremena obogaćen je glasom koji je iskazivao velike moralne istine nad tugom svakodnevnog konflikta. Žalimo smrt ovog velikog sluge mira."
-Golda Meir, Izraelska Ministrica Vanjskih Poslova, kasnije premijerka Izraela, u telegramu naslovljenog na Vatikan povodom smrti Pape Pija XII 1958-

izvor: "Hitlerov papa?" , Sir Martin Gilbert, američki povjesničar i novinar

more_horiz
<BLOCKQUOTE>Da ne relativiziramo ,,undercover'' ni s apostrofima i bez apostrofa,molim da se drzimo povijesnih cinjenica.A osim toga,nisu svi protestanti jednaki,kao ni katolici niti ostale denominacije,stvari leze i u karakteru malo ili?</BLOCKQUOTE>

more_horiz
Dina je napisao/la:

<BLOCKQUOTE>Da ne relativiziramo ,,undercover'' ni s apostrofima i bez apostrofa,molim da se drzimo povijesnih cinjenica.A osim toga,nisu svi protestanti jednaki,kao ni katolici niti ostale denominacije,stvari leze i u karakteru malo ili?</BLOCKQUOTE>

Slažem se- ali često puta se osjećam bespomoćnim.

Da ove "undercover agente" izbacite, govorili bi za sebe da su mučenici.

more_horiz
Sinke je napisao/la:
Dina je napisao/la:

Slažem se- ali često puta se osjećam bespomoćnim.

Da ove "undercover agente" izbacite, govorili bi za sebe da su mučenici.

Evo primjera:
http://derstandard.at/?id=2987191&sap=2&_pid=7308812

No u dijalogu na ovom topicu ne bi trebali propustiti šansu i dati pridonos kulturi razlikovanja zla i dobra...

Zašto i zbog čega?!Zbog ljudi koji nisu poštivali Boga ni čovjeka, ni papu ni marxa, ni istinu ni čast, ni svojinu ni bijedu, ni eksproprijaciju ni nacionalizaciju, Blajburško se polje i Jasenovac izlilo i pretočilo u »križne putove« , u udarce, logore, tamnice, mučilišta i smrt koja je svoj zadah i strah širila nadaleko, ali jednako tako, poput otrova, godinama bila stavljana u shemu odgoja novih naraštaja..Zbog toga što nisu imali stida..!
Neka im Bog oprosti i bez tuđe krivice za njihovo nedjelo..
-abraham

"Zbog naše sadašnjosti i zdrave budućnosti, zbog naše odgovornosti prema mladim naraštajima potrebno je osnovati nadstranačku i nezavisnu državnu instituciju koja će znanstvenim metodama rasvijetliti istinu o žrtvama totalitarističkih režima dvadesetoga stoljeća: fašizma, nacizma i komunizma. Prošlost je dio našega života i jasno pokazuje svoju snagu u sadašnjosti, a ono što se olako naziva poviješću u nas često pišu isti, ili sljedbenici onih koji su nevinom krvlju i stvorili te događaje."-Bozanić Josip

"Razotkriti zločine pod plaštom antifašizma

Katolička crkva s prvog hodočašća svećenika poručila je kako pozivanje na antifašizam ne može biti izgovor za zločine koje su u njegovo ime počinile komunističke vlasti poslije 2. svjetskog rata.

''Podržavam kardinala Bozanića. Ništa ne može biti izgovor za zločin. Antifašizam je kod nas bio komunistički i taj je komunistički antifašizam u sebi sadržavao brojne zločine'', rekao je za Jutarnji list Žarko Puhovski, predsjednik izvršnog odbora HHO-a. Stav Crkve podržali su i povjesničari Neven Budak i Ivo Banac te Andrija Hebrang, član vodstva HDZ-a. Povod za odašiljanje poruke Crkve bila je 60. godišnjica smrti don Miroslava Bulešića kojega su 1947. brutalno ubili komunisti.

''Netko to danas, ako se već ranije nije smjelo, i ovdje u Istri mora pitati, mora govoriti i upoznavati mlade da ono što se olako naziva antifašizmom često puta u Istri, kao i drugdje u Hrvatskoj, nije bilo ništa drugo doli pokrivanje zločina. Za zločine partizana, za koje nitko nije odgovarao, nije moglo, a ne može ni danas biti pokriće to što su činili fašisti i nacisti. Jer ovdje su sve tri protuljudske ideologije činile zločine naizmjenično.

Zar danas još netko može povjerovati da bi se antifašizmu oduzela vrijednost ako se jasno progovori o zločinima i zločincima s komunističke strane?'', rekao je u propovijedi u Svetvinčentu kardinal Josip Bozanić. Antifašizmu se ne oduzima vrijednost ako se govori o zločinima i zločincima s komunističke strane, odgovaraju sugovornici za Jutarnji list. ''Ne možete biti samo antifašist, a da niste i antikomunist. Biti samo jedno, znači da gledate kroz prste jednoj vrsti zločina, a to ne ide. Treba osuditi i komunističke i fašističke zločine'', kaže Banac.

Neven Budak smatra da treba i imenovati i, ako je moguće, procesuirati zločince. ''To je jedini način da se očuva dignitet antifašizma'', kaže Budak. Puhovskog zabrinjava činjenica da o komunističkim zločinima progovara Crkva, ne i drugi. ''Nevjerojatnim mi se čini da Hrvatska nije zatražila izručenje gospodina Dubajića koji se hvalio time koliko je ljudi ubio na Bleiburgu. On je u Srbiji, ali je i hrvatski državljanin i trebalo je, barem simbolički, pokrenuti postupak'', kaže Puhovski.

O tome koliko je ljudi stradalo i danas se vodi rat brojkama: jedni preuveličavaju komunističke, a drugi žrtve ustaškog režima. Banac kaže da se ne može sa sigurnosti utvrditi broj žrtava. ''Toga je bilo mnogo. U svakom slučaju više od sto tisuća'', kaže. Hebrang je uvjeren da su komunisti pod šifrom antifašizma počinili veći zločin od fašista. ''Najveće zločine komunisti su učinili nakon 1945. kad je fašizam već bio pobijeđen. Komunizam je uzeo plašt antifašizma da bi sakrio zločine. To danas treba raskrinkati. No, pravo je pitanje zašto politika to pitanje nije otvorila, zašto se čekalo da Crkva to potakne?'', kaže Hebrang.

Banac ima odgovor. ''Da, dobro je da Crkva na to upozorava. Šteta je da to nisu učinili odmah, početkom 1990-tih. Tada su smatrali da je bolje o tome ne govoriti jer su nositelji hrvatske vlasti bili prilično ‘umočeni’ u komunističku prošlost'', kaže Banac. Danas, smatra Hebrang, treba stvoriti uvjete za istragu o ubijenima i donijeti zakon o zaštiti žrtava komunizma kako bi se žrtve dostojno obilježile, a komunistička neman više nikada ne bi probudila."-Križ života
http://www.kriz-zivota.com/pod_povecalom/2536/razotkriti_zlocine_pod_plastom_antifasizma/

dr.Žarko Puhovski je rekao:
"Antifašizam je kod nas bio komunistički ..."

Antifašizam nije samo bio kod nas komunistički, već i domoljubni , humanistički...
Potrebno je razotkriti zločine pod svim plaštevima i ne krojiti razotkrivanje ni pod kojim plaštem!

more_horiz
Iz svakog vaseg slova Abrahame,Dino,Sinke,Caesare izbija mrznja prema komunizmu.Gdje je vasa objektivnost i nije mi cudo za Sinke i Caesara ali ti Dino i Abrahame pa o kakvom vi miru govorite.Prevelika mrznja dovodi do slepila a nacionalizam mrznja do otpadanja.Cinjenice govore same od sebe da je Alojzije Stpinac bio i dusom i tjelom uz krvnika Antu Pavelica.Kad su ti zlocini presli sve ljudke norme kad su se i sami njihovi saveznizci sgrazavali nad tim,tada je Alojzije dozvolio sebi ali tek 1943 godine da prokomentarise da to nije uredu ali NIKADA se nije distancirao od nacisticke NDH.Beatifikaciju Alojzija Stpinca su jevreji i Simon Wuesenthall dozivjeli sa cudjenjem i uvredom.Sam Simon W.je poslao Pimo papi i trazio da se preispita slucajevi koje je navodno Alojzije Stpinac spasavo Jevreje.Ali su naglasili da Alojzije nije njihov problem nego Katolicke Crkve.U drzavi kojoj je ponos biti ustasa i dice se sa NDH i nazivaju ulice i trgove imenima kao sto je Mile Budak onda nije cudno da im je Stepinac blazen.
P.S Dino molim te nemoj da sudis o nicijoj duhovnosti jer na to nisi pozvana,pogotovu kad si svoju vec pokazala.

more_horiz
<BLOCKQUOTE>Drag Ruta,ti dajes samo pogresne konotacije nasim postovima.Nisam mrzila komuniste ni kad su me palili i zarili zbog vjere,a sad bi ih mrzila.Mislim da nije fer,s tvoje strane,koliko god mi govorimo o realnosti cinjenica,i o gradjenu mira,ti se usudjujes zvati Duh Sveti,na tvoje predpostavke.A Bog vidi draga moja Ruta sto je kome u srcu,mrznja ili ljubav pa to prepustam njemu.Malo shvatam tvoju reakciju,jer ti ne pratis sama svoje postove,a predpostavljam da na forumu tvoj nik koristi jos jedna osoba-ovo predpostavljam a ne tvrdim.</BLOCKQUOTE>

more_horiz
Ruta je napisala a nije dobro promislila:

U drzavi kojoj je ponos biti ustasa i dice se sa NDH i nazivaju ulice i trgove imenima kao sto je Mile Budak onda nije cudno da im je Stepinac blazen.

Današnja se država Hrvatska ne diči sa NDH niti je u njoj ponos biti ustaša, ona je demokratska a ne fašistička..
Pročitaj pismo Wisenthala kojeg je pisao papi.
https://www.youtube.com/watch?v=EWYZAnVSGKY&mode=related&search=

Za razumijevanje:
https://www.youtube.com/watch?v=5MngzBKUS4k&mode=related&search=

https://www.youtube.com/watch?v=5ImqfEAD67M&mode=related&search=

https://www.youtube.com/watch?v=7cMxJBenigY&mode=related&search=

Zadnja promjena: ; uto 11 ruj 2007, 23:15; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
Dino pa sada mi odstupamo od teme da li ti mrzis komuniste ili ih volis to se da vidjeti iz prilozenog.Ovo nije privatan forum da moram pisati samo ono sto ti se (vam) svidja. Ja znam za istinu da je Jasenovac bio konclogor i da su tamo bila ubijana neduzna djeca a da se Bleiburg desio prilikom povlacenja ustasa i njihovih porodica.Prema tome ne moze se izjednaciti krv zrtve i pocinitelja.Izlgleda mi da je mnogima zao sto su dosli partizani i sprecili totalno istrebljenje Srba i Roma.Zbog istine ne moram biti tako prozvana i jos mi se pridodaju razni epiteti,ukrajnjem slucaju to je moje misljnje u koje ja duboko vjerujem.Nije prvi put da istomisljenici budu prozivani na ovom forumu ali istorija se ponavlja.Puno pozdrava svima.
PS upravo sam gledala video vaseg poznatog pjevaca sa pjesmom;Jasenovac i Gradiska Stara.Svaka cas na demokraciji.
Pitas me za pismo koje je Wisenthal uputio papi,pa to je objavila izdavacka kuca "DANI" razgovor sa Jakobom Fincijem presjednikom jevreja za BiH.To su njegovi komentari i on je citirao sustinu iz pisma. pale

more_horiz
1.Mora li uvijek ovako, Ruta?
https://www.youtube.com/watch?v=7cMxJBenigY&mode=related&search=
2.Opravdavaš li Bleiburg?
Pokušaj sagledati činjenicu da su upravo komunisti osramotili komunizam.
Ti sramotitelji komunizma bili su i Hrvati komunisti i drugi..
Nitko od učesnika ovog dijaloga nije opravdavao Jasenovac ni ustaše ni NDH!
Svaka nacija je pred Bogom pozvana da se jasno ograniči od zločina i da ga ne pravda ni slobodom ni domovinom ni nacijom ni društvenim poretkom..Za to je potrebna odvažnost i pobožnost..

more_horiz
Abrahame ja nikada necu opravadavati komunizam ili njihove zlocine.Jedno znam ako dodje do progona kriscana ja sam svjesna da dovodim u opasnost citavu svoju porodicu radi Krista.Tako je bilo i u Bleiburgu,ustaska vojska pri povlacenju je rizikovala i zivote svojih bliznjih.Ja NE OPRAVDAVAM ZLOCIN U BLEIBURGU ali nikada ga necu poistovjetiti sa Jasenovcom.Mozda me ne razumijes ali to je moje cvrsto ubjedjenje.Stpincu zamjeram sto se nije distancirao od NDH i to je moje cvrsto uvjerenje,kao i danas sto zamjeram svakom vjerskom vodji koji su cutali na zlocine koja su pocinjena Bosni,Hrvatskoj ,Republici Srpskoj,Srbiji,Kosovu itd.Ja sam gledala svojim ocima kako raste demon nacionalizma u Bosni i kako se ljudi pocnu da mjenjaju misljnje samo zato sto je rodjen u nekom narodu.Dozivjela sam rat u Sarajevu i znam sta znaci kad neko strahuje za svoje najmilije.Ja sam uvijek prvo kritikovala narod iz kojeg poticem pa tek onda ostale.Moja zemlja je na nebu i hvala Bogu sto Isus nije ni Hrvat ni Srbijanac a ni Bosanac vec je Sin Boga zivoga koji je umro za sve.

more_horiz
Iz svakog vaseg slova Abrahame,Dino,Sinke,Caesare izbija mrznja prema komunizmu.

Cijenio bih quote u kojem ja iskazujem mržnju prema komunizmu, van konteksta povijesne odgovornosti.

Cinjenice govore same od sebe da je Alojzije Stpinac bio i dusom i tjelom uz krvnika Antu Pavelica.

Nikada tijekom ove rasprave nisi iznijela nikakvu činjenicu, draga Ruta. Svojim stavom suprotstavljaš se Židovima u Hrvatskoj koji se bore za dobivanje priznanja Stepincu radi njegovih djela tijekom Drugog Svjetskog Rata i koji su užase koje spominješ proživjeli.

Ja sam prvi koji će ovdje priznati da je Katolička Crkva radila greške u povijesti- ali za razumnu diskusiju moramo se držati činjenica da Stepinac nije jedna od njih. Imate grešnih svećenika od Apostolskih vremena do danas koje možete Katolicima prepisati- ali ne možete izmišljati optužbe protiv onih koji su vjerovali i branili Kršćanske stavove kroz povijest.

Za svakog Torquemadu postoji Franjo Asiški, i za svakog pastora Schmidta postoji pastor Martin Luther King.

Kad su ti zlocini presli sve ljudke norme kad su se i sami njihovi saveznizci sgrazavali nad tim,tada je Alojzije dozvolio sebi ali tek 1943 godine da prokomentarise da to nije uredu ali NIKADA se nije distancirao od nacisticke NDH.

Na osnovu čega to zaključuješ?

U drzavi kojoj je ponos biti ustasa i dice se sa NDH i nazivaju ulice i trgove imenima kao sto je Mile Budak onda nije cudno da im je Stepinac blazen.

U Hrvatskoj postoji problem s radikalnom desnicom- i lijevicom- ali iskreno govoreći u Hrvatskoj se ti problemi suočavaju s javnom osudom. Reći da je Hrvat=Ustaša opasan je prekršaj protiv mene i mojeg naroda, jer ako ništa drugo previše smo antifašista dali da bi nas se na to moglo pozivati.

Ja znam za istinu da je Jasenovac bio konclogor i da su tamo bila ubijana neduzna djeca a da se Bleiburg desio prilikom povlacenja ustasa i njihovih porodica.

A da malo provjeriš podatke, Ruta?

Nemoj se ljutiti, ali iz posta u post sve više gubiš na nekoj smislenosti. Ako smo Kristovi vojnici, držimo se istine- a ne konstrukcija u koje ni sami ne bi trebali vjerovati.

I u Jasenovcu i u Bleiburgu ubijeni su nevini- i tu je kraj disksuije. Sve više od toga nije ništa drugo nego apsurdno pozivanje na apsurdne zaključke. Da je u ratu umro jedan čovjek- i to bi bilo previše. Stoga ne izjednačujmo žrtve i zločince već prihvatimo da su žrtve bili nenaoružani ljudi bez obzira na naciju, koje su progonili zlikovci bez obzira na naciju.

Izlgleda mi da je mnogima zao sto su dosli partizani i sprecili totalno istrebljenje Srba i Roma.

Koje je nacionalnosti bio Josip Broz Tito?

PS upravo sam gledala video vaseg poznatog pjevaca sa pjesmom;Jasenovac i Gradiska Stara.Svaka cas na demokraciji.

Ovo je odgovor Katoličke Crkve u vezi tog čovjeka:

U razgovoru za Jutarnji list, tadašnji glasnogovornik Hrvatske biskupske konferencije i glavni urednik Izvještajne katoličke agencije - Anton Šuljić, izjavio je : "Ograđujem se od poruka i sadržaja pjesama Marka Perkovića Thompsona u kojima on upotrebljava govor mržnje i koji se na bilo koji način dovodi u vezu s Katoličkom crkvom", te dodaje: "To naprosto nije spojivo niti s kršćanskim niti s civilizacijskim dostignućima. Veličanje bilo kojeg zločina i nepoštivanje pravnog poretka suprotno je svim kršćanskim postulatima."

Ovom prilikom se ispričavam svima koji su se našli uvrijeđeni njegovim pjesmama, i odgovorno tvrdim da se ne slažem s njegovim interpretacijama Kršćanstva i povijesti- niti s bilo kojim predstavnikom klera ili laika Katoličke Crkve koji Thompsonove "fenomene" smatraju pozitivnima za razvoj Crkve.

Dapače, smatram da su opasni za Crkvu.

Pitas me za pismo koje je Wisenthal uputio papi,pa to je objavila izdavacka kuca "DANI" razgovor sa Jakobom Fincijem presjednikom jevreja za BiH.To su njegovi komentari i on je citirao sustinu iz pisma. pale

Pismo je išlo na račun Marka Perkovića Thompsona, a ne Stepinca niti Katoličke Crkve u cijelini. Sarajevski muftija je rekao tijekom pripreme Thompsonovog koncerta da je žalosno što Katolička Crkva u Bosni odlazi od poruka Ivana Pavla II i kreće ka porukama Marka Perkovića Thompsona.

U potpunosti se slažem s muftijom.

Zadnja promjena: ; sri 12 ruj 2007, 00:03; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
Ruta je napisao/la:
Abrahame ja nikada necu opravadavati komunizam ili njihove zlocine.Jedno znam ako dodje do progona kriscana ja sam svjesna da dovodim u opasnost citavu svoju porodicu radi Krista.Tako je bilo i u Bleiburgu,ustaska vojska pri povlacenju je rizikovala i zivote svojih bliznjih.Ja NE OPRAVDAVAM ZLOCIN U BLEIBURGU ali nikada ga necu poistovjetiti sa Jasenovcom.Mozda me ne razumijes ali to je moje cvrsto ubjedjenje.Stpincu zamjeram sto se nije distancirao od NDH i to je moje cvrsto uvjerenje,kao i danas sto zamjeram svakom vjerskom vodji koji su cutali na zlocine koja su pocinjena Bosni,Hrvatskoj ,Republici Srpskoj,Srbiji,Kosovu itd.Ja sam gledala svojim ocima kako raste demon nacionalizma u Bosni i kako se ljudi pocnu da mjenjaju misljnje samo zato sto je rodjen u nekom narodu.Dozivjela sam rat u Sarajevu i znam sta znaci kad neko strahuje za svoje najmilije.Ja sam uvijek prvo kritikovala narod iz kojeg poticem pa tek onda ostale.Moja zemlja je na nebu i hvala Bogu sto Isus nije ni Hrvat ni Srbijanac a ni Bosanac vec je Sin Boga zivoga koji je umro za sve.

Amen,
https://www.youtube.com/watch?v=nlfxe8ujn7M&mode=related&search=

Sestra Ruta,

Psalam 23:
https://www.youtube.com/watch?v=qznMNNUWE9c&mode=related&search=

https://www.youtube.com/watch?v=zHLebFhAdeg&mode=related&search=

https://www.youtube.com/watch?v=63CcXEeijBQ&mode=related&search=

https://www.youtube.com/watch?v=f_5tuP8yr60&mode=related&search=

https://www.youtube.com/watch?v=NtXoPomXPeQ&mode=related&search=

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum: