Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Masturbacija - da li je grijeh ili ne

power_settings_newLogin to reply
+38
Povratak Medenog
davor_ze
ČruBog
Angelius
Sofia
dr.gog
Mitar
Spart
Bible_Believer
amos
Darko
maki
UČENIK10
apostol
Medeni
Aladin
imhotep
Naomi
crusader
Euro
diakonos
Jesus the communist
Želislav
Feba
Istina
Justin
Bhakti
Izrail
hrvoje hrki
Češljugar
moki72
Daniel
Mila
Konin
simply
Trešnja
dominik
ararat
42 posters

descriptionMasturbacija -  da li je grijeh ili ne - Page 4 EmptyRe: Masturbacija - da li je grijeh ili ne

more_horiz
da,dominiče,velikim dijelom si u pravu.evo malo motivacije opuštenima:
http://video.google.com/videoplay?docid=8397692392072385370

no,ipak je možda tvoj ton preoštar-razlo0g što mnogi odbijaju kršćanstvo je upravo što im se čini da ta kršćanska 'stega' nema smila.prvo im treba dati da spoznaju Božju ljubav,pa onda će sve to kroz zajedništvo s Bogom doći samo od sebe.tako je kod mene bilo.

descriptionMasturbacija -  da li je grijeh ili ne - Page 4 EmptyRe: Masturbacija - da li je grijeh ili ne

more_horiz
Dominik, tebi je na sablazan ovaj forum?!?!
Pa gdje ti živiš, brate?! Ako je tebi rasprava o masturbaciji na sablazan što bi bilo da se zaista suočiš s nekim stvarima koje jesu na sablazan?! I koje se ne pišu po forumima. Ne mogu a da ti ne kažem - sablažnjavanje na svaku sitnicu odlika je slabih u vjeri! Kako bi se tebi neki brat otvorio da je pao (ali zbilja pao), kako bi ti jednog dana vodio ljude ako te sruši bilo što?! Daj, odrasti u vjeri i od svog fanatizma!
I još retoričko pitanje za kraj: pa kad će se svega 5% od ovog foruma provući u raj i to možda pa što ti nisi napravio bolji već kad se smatraš boljim i sposobnijim kršćaninom?! Mislim da sam ti time sve rekla.

more_horiz
dominik je napisao/la:
Uzasno je sto vi "krscani" radite.
Uzasna je sramota za Isusa Krista.
Sramite se!

Postali smo Sodoma i Gomora. I zovemo se Kristovi. Na ovom forumu malo ljudi uopce ima pojma o Isusu.

Vas bog ste vi sami.
Pijavica ima dvije kćeri:

"Daj! Daj!" (izr 30,15)

To ste vi.
Pokajte se i obratite. Pocnite zivjet krscanstvo. Krscanstvo Isusa Krista. A ne, ovo danasnje licemjerno samougadjajuce krscanstvo. Obratite se, ili cete izginuti. Nece biti raja ni Isusa za vas.

nebi trebao u tom duhu brate jer ne govori niko ovde da to radi ili ne nego kako pomoći onima koji imaju taj problem ! ovako im nećeš pomoći kad ih osudiš i prozoveš već blago ih prihvati pa posavetuj u Hristovom duhu tako im jedino možeš pomoći, izbaci iz rečnika VI !, VI !, VI !, jer u koga ti prstom tvojih 4 prsta je u tebe upereno

more_horiz
htio bi malo prokomentirati dominikov post...

puno toga je pravu, istina, ali nešto me pogodilo dosta...

slažem se da danas je Milost svedena na neku jeftinu stvar koja se prodaje drugima i tu je ta zamka, sjećam se jedne vizije jedne sestre iz amerika koja je vidjela križ koji nose ljudi na kotačima, a Isus naprijed je vukao Križ bez kotača i onda je prokomentirao to kao jeftina milost koji ljudi danas misle da imaju...da ne idem sada u detalje jer vizija je malo dugačka...

nadalje, osuđuješ ljude za masturbaciju, osuđuješ ih za opradavanje grijeha homoseksualizma a od tebe nisam DO SADA na ovom forumu vidio NITI JEDAN post ohrabrenja, ili pak neki blaži oblik konverzacije, poniznosti prizanja SVOJE greške ili tako nešto, sjećam se da si priznao da si bio ponosan, i to je dobra stvar, od tuda se počinje dobijati poniznost...no dobro...

ajmo dalje, ovo me dosta pogodilo i dosta je pogodio moj Duh koji plače kada čita ovo:

Sve sto radite su besmislene i prazne rasprave o
religiji. Price o Bozjoj ljubavi i milosti a kilometrima ste daleko od
bilo kakve milosti Bozje. Ako se 5% ovog foruma uspije se provuci u raj
- biti ce to doista cudo Bozje! I to mislim na aktivne clanove.

Prazne
price i rasprave o teologiji, o nevaznim doktrinama i nekim prorocima i
zabavna brbljanja i gledanje slikica i dicenje i radovanje jer ste
krscani, te masovno lupetanje o divnoj ljubavi Bozjoj!! - a svi ste
robovi grijeha i cinite grijeh na dnevnoj bazi - je li to ljubav Bozja?
Je li to plod Duha Svetoga? Briga vas za Boga. Glavno da je vama lijepo
i ugodno. Cim nije, cim je malo teze, placete i panicarite, dajte
molite za mene, pomozite mi, gledam vapaje. Sto se ne oslonite na BOGA
SVEMOGUCEGA? Zato jer ne mozete - neznate ga! Pa trebate ljude da vas
podignu.

5% posto ovog foruma PROVUĆI U RAJ? tko si ti da sudiš tko će ići na Nebo ili ne...zar nije to do Boga da radi, zar to nije Njegova Volja? zar nije Njegova Volja pustiti Duha na sve ljude u Zagrebu sada i sve ih dovesti na Nebo? za ovu mjeru koji si sada napisao će se tako i tebi suditi, ako se ne pokaješ...

i nadalje, a to je ono za što sam osjetio duboku žalost unutar sebe, osuđuješ one koji traže pomoć u molitvi ili kakvu drugu pomoć?

pa prijatelju moj, zar nije kršćanstvo pomaganje? zar nismo tu da nosimo breme drugih kao što nosimo i svoje samo, a onda prebacimo to na Krista? zar je tako teško pomoći bratu ili sestri u nevolji ili kada traže pomoć, pa makr kakva to bila. Možda nemaju dovoljno vjere da sami čekaju Božje izbavljenje, ali kada smo već kod toga sam Pavao je tražio molitve od svetaca za sebe i druge apostole i proroke...i onda ti govoriš da ne znaju Boga? zbog pouzdanja u moltve svetaca? ti si pitao prije neko vrijeme da li Bog podržava humor, i onda TI osuđuješ nekoga da ne zna Boga?

Rim 2,1 Zato nemaš isprike, čovječe koji sudiš, tko god ti bio. Jer time što drugoga sudiš, sebe osuđuješ: ta to isto činiš ti što sudiš.

ali ovo je stvarno teško ikada za reći, makar i meni hahaha

Evo, ovo mi je dugo bilo na srcu da vam kazem.
Nemam vise zelje biti ovdje. Samo me uzasava stanje koje vidim. Radite
sa mojim racunom sto zelite. Bannajte me i vicite. No ne mozete poreci
sto sam rekao. Mozete ustima, ali dobro znate u svojim srcima da
govorim istinu. Osudjeni ste.

pa tko si ti? mučenik za Krista na ovom forumu što sve opominješ i osuđuješ za nešto što ne znaš ni sam? daj brate, ja znam biti oštar i znam biti jako grub u odgovorima za Istinu, ali ti pretjeruješ i ne vidiš to...to nije fanatizam za Riječ niti za Boga, to je fanatizam tvog kršćanstva koji se sastoji od osude i opomene tu na forumu...

i onda TI MISLIŠ da je to na Božju Slavu, brate otvori oči i progledaj, neki plaču ovdje jer trebaju molitve, ali ti si taj koji treba molitve, koje trebaju biti usmjerene prema Bogu Svemogućemu da tu otkloni gorčinu nekakvu iz tebe. znam da sada govoriš odnosno misliš da nemaš gorčine, ali imaš brate mili, to nisam ni ja razumio prije, kao što nisam razumio kakav je to duhovni ponos...

no to je izgleda Božji način čišćenja srca i upoznavanja sa tim demnoskim neprijateljem te kako ga prepoznati ponovno kada napadne, jer gorčina i duhovni ponos su vrlo, vrlo suptilni neprijatelji ljudskog srca...

Pokajte se i obratite. Pocnite zivjet
krscanstvo. Krscanstvo Isusa Krista. A ne, ovo danasnje licemjerno
samougadjajuce krscanstvo. Obratite se, ili cete izginuti. Nece biti
raja ni Isusa za vas.

s ovim se slažem, i to je istina....

ja ću se moliti za tebe dominik...

God bless

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
dominik je napisao/la:
Sramite se!

Postali smo Sodoma i Gomora. I zovemo se Kristovi. Na ovom forumu malo ljudi uopce ima pojma o Isusu.

Vas bog ste vi sami.

"Daj! Daj!" (izr 30,15)

To ste vi. Jedina vasa pomisao u vezi Isusa je: Isuse - ja sam samo gresnik i volim svoj grijeh, opravdavam ga i ne zelim ga pustiti. Molim te Isuse spasi me od pakla, spasi me od muke i boli, daj mi raj, daj mi svoju ljubav, daj mi svoje zdravlje, prosperitet i uzitak. Daj mi Isuse sto vise od ovog grijeha na svijetu i uzitaka i spasi me pravedne kazne i muke koju trebam dobiti zbog svoje gresnosti.

Sablazan za moje oci je ovaj forum. Nije sablazan za Boga, On ionako ga ne gleda. Ne moze...
Prečiste su tvoje oči da bi zloću

gledale. (hab 1,13)
A na ovom "tolerantnom" forumu ima zloce na hrpe.

I iznimno rijetko tko svjedoci za istinu. Ti uglavnom su upozoreni na ponasanje ili izbaceni s foruma.

Homoseksualnost i mastrubaciju...spolne grijehe opravdavate. Sramota!
Jer ušuljali se neki, odavna već zapisani za ovaj sud, bezbožnici koji milost Boga našega promeću u razuzdanost... (jd 1,4)

Sve sto radite su besmislene i prazne rasprave o religiji. Price o Bozjoj ljubavi i milosti a kilometrima ste daleko od bilo kakve milosti Bozje. Ako se 5% ovog foruma uspije se provuci u raj - biti ce to doista cudo Bozje! I to mislim na aktivne clanove.

Prazne price i rasprave o teologiji, o nevaznim doktrinama i nekim prorocima i zabavna brbljanja i gledanje slikica i dicenje i radovanje jer ste krscani, te masovno lupetanje o divnoj ljubavi Bozjoj!! - a svi ste robovi grijeha i cinite grijeh na dnevnoj bazi - je li to ljubav Bozja? Je li to plod Duha Svetoga? Briga vas za Boga. Glavno da je vama lijepo i ugodno. Cim nije, cim je malo teze, placete i panicarite, dajte molite za mene, pomozite mi, gledam vapaje. Sto se ne oslonite na BOGA SVEMOGUCEGA? Zato jer ne mozete - neznate ga! Pa trebate ljude da vas podignu.

Ljubav i tolerancija. Ekumenizam i grijeh. Osuda i pakao.

"Amen, dođi Gospodine Isuse" - piše na vrhu ovog foruma. Da Isus Krist doista dođe - koliko bi od vas moglo stajati pred njim? Koliko od vas se ne bi posramilo svojih grijeha i opacina od kojih se ne zelite obratiti? Koliko bi od vas culo - "Odlazite od mene zlotvori - nikad vas nisam poznavao." Zovete i katolike bracom. Dok oni lijepo mole se "kraljici neba". Krasno, tako se lijepo ujarmljujete s njima i njihovim grijehom - idolopoklonstvom demonskim silama. Lijepo ga odobravate i vi sami tada postajete odgovorni! I sami hvatate prokletstvo na sebe.

Evo, ovo mi je dugo bilo na srcu da vam kazem. Nemam vise zelje biti ovdje. Samo me uzasava stanje koje vidim. Radite sa mojim racunom sto zelite. Bannajte me i vicite. No ne mozete poreci sto sam rekao. Mozete ustima, ali dobro znate u svojim srcima da govorim istinu. Osudjeni ste.

Pokajte se i obratite. Pocnite zivjet krscanstvo. Krscanstvo Isusa Krista. A ne, ovo danasnje licemjerno samougadjajuce krscanstvo. Obratite se, ili cete izginuti. Nece biti raja ni Isusa za vas.

Dominice,ne cemo mi tebe banirati,ali molim te reci mi,kako ti mozes prici covjeku,koji grca u svom grijehu trazi pomoc,da se oslobodi,a ti ga lupas,zamisli,da je danas Isus tebi uputio ovakav post,kao ti nama svima na ovom forum??Molim te budi posten,i procitaj ga,kao da si dobio ovaj post od Isusa,i onda nam ali posteno ;ako si pravi krscanon kazi kako si se osjecao?</BLOCKQUOTE>

more_horiz
dominik je napisao/la:
Sramite se!

Vas bog ste vi sami.

"Daj! Daj!" (izr 30,15)

To ste vi. Jedina vasa pomisao u vezi Isusa je: Isuse - ja sam samo gresnik i volim svoj grijeh, opravdavam ga i ne zelim ga pustiti. Molim te Isuse spasi me od pakla, spasi me od muke i boli, daj mi raj, daj mi svoju ljubav, daj mi svoje zdravlje, prosperitet i uzitak. Daj mi Isuse sto vise od ovog grijeha na svijetu i uzitaka i spasi me pravedne kazne i muke koju trebam dobiti zbog svoje gresnosti.

Sablazan za moje oci je ovaj forum. Nije sablazan za Boga, On ionako ga ne gleda. Ne moze...
Prečiste su tvoje oči da bi zloću

gledale. (hab 1,13)
A na ovom "tolerantnom" forumu ima zloce na hrpe.

I iznimno rijetko tko svjedoci za istinu. Ti uglavnom su upozoreni na ponasanje ili izbaceni s foruma.

Homoseksualnost i mastrubaciju...spolne grijehe opravdavate. Sramota!
Jer ušuljali se neki, odavna već zapisani za ovaj sud, bezbožnici koji milost Boga našega promeću u razuzdanost... (jd 1,4)

Sve sto radite su besmislene i prazne rasprave o religiji. Price o Bozjoj ljubavi i milosti a kilometrima ste daleko od bilo kakve milosti Bozje. Ako se 5% ovog foruma uspije se provuci u raj - biti ce to doista cudo Bozje! I to mislim na aktivne clanove.

Prazne price i rasprave o teologiji, o nevaznim doktrinama i nekim prorocima i zabavna brbljanja i gledanje slikica i dicenje i radovanje jer ste krscani, te masovno lupetanje o divnoj ljubavi Bozjoj!! - a svi ste robovi grijeha i cinite grijeh na dnevnoj bazi - je li to ljubav Bozja? Je li to plod Duha Svetoga? Briga vas za Boga. Glavno da je vama lijepo i ugodno. Cim nije, cim je malo teze, placete i panicarite, dajte molite za mene, pomozite mi, gledam vapaje. Sto se ne oslonite na BOGA SVEMOGUCEGA? Zato jer ne mozete - neznate ga! Pa trebate ljude da vas podignu.

Ljubav i tolerancija. Ekumenizam i grijeh. Osuda i pakao.

"Amen, dođi Gospodine Isuse" - piše na vrhu ovog foruma. Da Isus Krist doista dođe - koliko bi od vas moglo stajati pred njim? Koliko od vas se ne bi posramilo svojih grijeha i opacina od kojih se ne zelite obratiti? Koliko bi od vas culo - "Odlazite od mene zlotvori - nikad vas nisam poznavao." Zovete i katolike bracom. Dok oni lijepo mole se "kraljici neba". Krasno, tako se lijepo ujarmljujete s njima i njihovim grijehom - idolopoklonstvom demonskim silama. Lijepo ga odobravate i vi sami tada postajete odgovorni! I sami hvatate prokletstvo na sebe.

Evo, ovo mi je dugo bilo na srcu da vam kazem. Nemam vise zelje biti ovdje. Samo me uzasava stanje koje vidim. Radite sa mojim racunom sto zelite. Bannajte me i vicite. No ne mozete poreci sto sam rekao. Mozete ustima, ali dobro znate u svojim srcima da govorim istinu. Osudjeni ste.

silent silent silent silent pale pale pale pale Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Suspect Suspect Suspect hladno hladno hladno hladno hladno hladno

more_horiz
Masturbacija se ne može raditi sa svetim mislima, Konine. No

Masturbacija nije Božja volja za čovjeka. Seksualni odnos je Božja volja za čovjeka (ali i to se može jako izopačiti, svjesni smo toga...). Masturbacija i seksualni odnos su dvije različite stvari.

To što nas ponekad naša vruća krv jako "vuče" ili "zove" ili što već, ne znači da je opravdano masturbirati. Ne smijemo to uspoređivati s hranom ili disanjem, jer masturbiranje nije normalna reakcija na seksualne potrebe i nije Božja volja. Bog nije čovjeku dao dar seksualnosti zato da bi čovjek SAM SEBE zadovoljio, nego u prvom redu da bi zadovoljio DRUGU OSOBU.
Tu je glavna razlika između masturbacije i seksualnog odnosa.

Masturbacija je doista, kako Simply kaže, jedan potpuno sebični čin, koji čovjeku ne služi na dobrobit, nego naprotiv, pretvara ga u roba i ovisnika.
Uostalom, pitaj doktore medicine i reći će ti da masturbiranje nije korisno, nego da štetno djeluje na živce.

P.s. Pravi muškarci su oni, koji se znaju kontrolirati. Oni koji se podaju ovisnostima su "tetkice". Nažalost, naš svijet je pun "tetkica".

more_horiz
Mislim da swe sexsulnost po Crkvama svela na mora a na na nesto sveto i od Boga dano.Sex kao takav je ono nesto sto eto sad moramo da bi napravili djecu ali u biti bolje da ne jer nemozemo koristiti kontracepciska sredstva,jer neznamo kad je taj nas cin presao u perverziju (oralni sex itd),pa onda nesmjemo biti pohotni...I tako na kraju ja cujem od mladitih ozenjenih ljudi da ih je strah da imaju sex da nebi s necim napravili grijeh????Pa gdje to ide!!!!Uzas!Bog nam je dao sex da nam bude lijepo, da uzivamo i da radimo djecu, pa sto onda se nebi samo opustili i to radili, bez teologije i rasprave, jer hmm kad sve pogledas to i nije bas neka mudrost nego cisto potreba....
Isto mislim za mastrubaciju.Svakako da je sex stvoren originalno da bi zadovoljili drugu osobu, ali ako jednom u zivotu nemozemo vise pa mastrubiramo nece nas Bog s neba munjom udariti kako bi neki htjeli....Very Happy Mislim da se stvari ovdje banaliziraju i dovode u pitanje milost Bozju...

more_horiz
Isto tako mislim da se banalizira Božja milost.

more_horiz
Justin je napisao/la:
Masturbacija se ne može raditi sa svetim mislima, Konine.

Zašto ne? Zašto nebi masturbacija bila izraz ljubavi?
Da li onda možeš voditi ljubav sa ženom i imati svete misli?

Justin je napisao/la:

Masturbacija nije Božja volja za čovjeka. Seksualni odnos je Božja volja za čovjeka (ali i to se može jako izopačiti, svjesni smo toga...). Masturbacija i seksualni odnos su dvije različite stvari.

Kako znaš što je Božja volja u seksualnosti?

Justin je napisao/la:

To što nas ponekad naša vruća krv jako "vuče" ili "zove" ili što već, ne znači da je opravdano masturbirati. Ne smijemo to uspoređivati s hranom ili disanjem, jer masturbiranje nije normalna reakcija na seksualne potrebe i nije Božja volja. Bog nije čovjeku dao dar seksualnosti zato da bi čovjek SAM SEBE zadovoljio, nego u prvom redu da bi zadovoljio DRUGU OSOBU.
Masturbacija je doista, kako Simply kaže, jedan potpuno sebični čin,
koji čovjeku ne služi na dobrobit, nego naprotiv, pretvara ga u roba i ovisnika.

Slažem se, seksualnost je prvenstveno namijenjena kao izraz ljubavi prema drugoj osobi. Ali isto tako može dobro funkcionirati kao samozadovoljavanje.
MAsturbacija je u potpunosti normalna reakcija na seksualne potrebe.
S druge strane, nije dobra ako služi kao nadomjestak za unutarnju prazninu, ondosno nadomjestak za Boga. Ali i u tom slučaju je problem nedostatak Boga, a ne masturbacija.
Kao i sa svim stvarima, ako se u nečemu pretjeruje i ako to služi kao nadomjestak za neku prazninu, to postaje ovisnost i pretvara čovijeka u roba.
Ali ako se nešto radi sa ispravnim stanjem svijesti i umjereno, onda je to pozitivna praksa, a ne negativna.

Justin je napisao/la:

Uostalom, pitaj doktore medicine i reći će ti da masturbiranje nije korisno, nego da štetno djeluje na živce.

Evo konzultirao sam se, kažu da je to glupost. NE masturbiranje bi moglo štetno djelovati na živce i na mnoge druge sustave, ali na svu sreću tijelo ima zaštitni mehanizam. Wink
Ali ni nemoraš kontaktirati doktora da bi znao kako funkcionira čovijekov seksualni energetski sustav. Kao što sam rekao, ako ne masturbiraš, tijelo ima svoj zaštitni mehanizam, pa će nakon nekog vremena samo izazvati orgazam i ispustiti spermu, to je nešto što se u medicini zove "noćna polucija".
Da ne govorim o nekim medicinskim naputcima da se čestim ispuštanjem sperme smanjuje mogućnost za rak prostate. Ili one o zdravijem i boljem suočavanje sa stresom kod ljudi koji imaju česte seksualne odnose (bilo sami, bilo sa drugom osobom).

Gledaj, kod masturbacije postoji fizička i duhovna komponenta. Fizička, kao takva je neutralna i predstavlja jedino zadovoljenje fizičkih potreba, koje tijelo ionako podmiri. Što se tiče duhovnog, tu je jako bitno stanje svijesti, tako da ako imaš grešne misli i ako radiš iz nekih grešnih poriva, onda je to negativno, ali isto tako možeš to raditi iz dobrih namjera, sa potpuno čistim stanjem svijesti.
Dakle, nije u redu masturbaciju jednoliko osuditi kao grešno dijelo.
Treba reći iz kojih namjera i sa kojim stanjem svijesti, ono može biti loše!

Justin je napisao/la:

P.s. Pravi muškarci su oni, koji se znaju kontrolirati. Oni koji se podaju ovisnostima su "tetkice". Nažalost, naš svijet je pun "tetkica".

Ovo u potpunosti potpisujem!
Ako se neznaš kontrolirati onda stvarno postaješ roba tijela i to je definitivno znak slabog duhovnog razvoja.

more_horiz
Konin je napisao/la:
Justin je napisao/la:

.....

Joj, ovo mi je smiješno ali me zanima kako će ovi koji zagovaraju sola skripta ovo objasnit. Čitam s zanimanjem.
Justin.
Masturbacija -  da li je grijeh ili ne - Page 4 Mikrofon

more_horiz
<BLOCKQUOTE>Masturbacija -  da li je grijeh ili ne - Page 4 P

<BLOCKQUOTE>
Konin je napisao/la:
Justin je napisao/la:

[
.

O ,i, to prevelike ljubavi,prema sebi.....!!!!!!!!Masturbacija -  da li je grijeh ili ne - Page 4 020106TA239_prvmoj ego.</BLOCKQUOTE></BLOCKQUOTE>

more_horiz
Dina je napisao/la:
O ,i, to prevelike ljubavi,prema sebi.....!!!!!!!!Masturbacija -  da li je grijeh ili ne - Page 4 020106TA239_prvmoj ego.

Ljubav prema sebi, ne mora nužno biti ljubav prema egu, može biti i ljubav prema tijelu, umu, duhu... ili čak sekundarna i kao takva nemora nužno biti negativna.

Ali ajde da preformuliram pitanje; zašto ne bi masturbacija mogla biti izraz ljubavi prema Bogu?

more_horiz
Konin je napisao/la:
Justin je napisao/la:

Da li onda možeš voditi ljubav sa ženom i imati svete misli?

Justin je napisao/la:

Kako znaš što je Božja volja u seksualnosti?

Justin je napisao/la:

Masturbacija je doista, kako Simply kaže, jedan potpuno sebični čin,
koji čovjeku ne služi na dobrobit, nego naprotiv, pretvara ga u roba i ovisnika.

Slažem se, seksualnost je prvenstveno namijenjena kao izraz ljubavi prema drugoj osobi. Ali isto tako može dobro funkcionirati kao samozadovoljavanje.
MAsturbacija je u potpunosti normalna reakcija na seksualne potrebe.
S druge strane, nije dobra ako služi kao nadomjestak za unutarnju prazninu, ondosno nadomjestak za Boga. Ali i u tom slučaju je problem nedostatak Boga, a ne masturbacija.
Kao i sa svim stvarima, ako se u nečemu pretjeruje i ako to služi kao nadomjestak za neku prazninu, to postaje ovisnost i pretvara čovijeka u roba.
Ali ako se nešto radi sa ispravnim stanjem svijesti i umjereno, onda je to pozitivna praksa, a ne negativna.

Justin je napisao/la:

Evo konzultirao sam se, kažu da je to glupost. NE masturbiranje bi moglo štetno djelovati na živce i na mnoge druge sustave, ali na svu sreću tijelo ima zaštitni mehanizam. Wink
Ali ni nemoraš kontaktirati doktora da bi znao kako funkcionira čovijekov seksualni energetski sustav. Kao što sam rekao, ako ne masturbiraš, tijelo ima svoj zaštitni mehanizam, pa će nakon nekog vremena samo izazvati orgazam i ispustiti spermu, to je nešto što se u medicini zove "noćna polucija".
Da ne govorim o nekim medicinskim naputcima da se čestim ispuštanjem sperme smanjuje mogućnost za rak prostate. Ili one o zdravijem i boljem suočavanje sa stresom kod ljudi koji imaju česte seksualne odnose (bilo sami, bilo sa drugom osobom).

Gledaj, kod masturbacije postoji fizička i duhovna komponenta. Fizička, kao takva je neutralna i predstavlja jedino zadovoljenje fizičkih potreba, koje tijelo ionako podmiri. Što se tiče duhovnog, tu je jako bitno stanje svijesti, tako da ako imaš grešne misli i ako radiš iz nekih grešnih poriva, onda je to negativno, ali isto tako možeš to raditi iz dobrih namjera, sa potpuno čistim stanjem svijesti.
Dakle, nije u redu masturbaciju jednoliko osuditi kao grešno dijelo.
Treba reći iz kojih namjera i sa kojim stanjem svijesti, ono može biti loše!

Justin je napisao/la:

Ovo u potpunosti potpisujem!
Ako se neznaš kontrolirati onda stvarno postaješ roba tijela i to je definitivno znak slabog duhovnog razvoja.

konin, kapa dolje... slažem se sa svime što si rekao... ali ipak imam jedno pitanje... što su grešne misli? ako su grešne misli zamišljanje nekih osoba bez odjeće u najblažem slučaju, onda je mastrubaciju vrlo teško provoditi bez grešnih misli... jer, nemoguće je mastrubirati zamišljajući morske valove i ljepotu borovih iglica koje trepere na povjetarcu... neće biti ništa od uspješnog mastrubiranja, ukoliko ne uključimo maštarije (koje se, pretpostavljam, smatraju grešnima)...

eto, volio bih odgovor na ovo pitanje...

more_horiz
Bhakti je napisao/la:

konin, kapa dolje... slažem se sa svime što si rekao... ali ipak imam jedno pitanje... što su grešne misli? ako su grešne misli zamišljanje nekih osoba bez odjeće u najblažem slučaju, onda je mastrubaciju vrlo teško provoditi bez grešnih misli... jer, nemoguće je mastrubirati zamišljajući morske valove i ljepotu borovih iglica koje trepere na povjetarcu... neće biti ništa od uspješnog mastrubiranja, ukoliko ne uključimo maštarije (koje se, pretpostavljam, smatraju grešnima)...
eto, volio bih odgovor na ovo pitanje...

E, to je sada već puno bolje pitanje na koje nemam još potpun odgovor. To pitanje u biti glasi, šta je točno blud?
Mislim da je sasvim očito da nije svaki oblik seksualnosti bludan.
Jedna definicija bluda glasi, da je blud svaki oblik seksualnosti koji je ponižavajući za osobu, koji osobu umanjuje, odnosno koji nema uzdižuće kvalitete. Isto tako blud je onaj oblik seksualnosti koji svodi osobu samo na objekt.
Dakla da probamo to malo primjeniti, misli o ženskom tijelu, njezinim oblinama i seksualnim organima, svodi ženu na objekt i kao takav je grešan.

Oblik seksualnosti koji uvodi elemente potpunog predavanja, divljenja, radosti i želje za sjedinjenjem, nemože nikako biti grešan.
Dakle, nekakva maštanja o savršenoj partnerici, čijoj se ljepoti istinski diviš, ali ne ljepoti tijela, nego ljepoti duha, nikako ne mogu biti grešna.
A vjeruj mi istinska ljepota duha, osjećaj davanja, sjedinjenja s savršenom ženom, toliko dobrom, iskrenom i lijepom, definitivno te može više seksualno uzbuditi nego samo žensko tijelo...

Zadnja promjena: ; uto 12 lip 2007, 18:31; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
Konin je napisao/la:
A vjeruj mi istinska ljepota duha, osjećaj davanja, sjedinjenja s savršenom ženom, toliko dobrom, iskrenom i lijepom, definitivno te može više seksualno uzbuditi nego samo žensko tijelo...

to je velika istina... to je svojevrsna kombinacija fizičke, emotivne i duhovne privlačnosti i uzbuđenja koja predstavlja jedinu pravu i kompletnu seksualnost

no, kada imaš takve osjećaje prema nekome, onda si očito u tu osobu zaljubljen i ako stvari uspiju, onda prije ili kasnije imaš seksualne odnose s njom, pa tada nije baš toliko potrebna mastrubacija... zapravo, već prilikom zaljubljenosti u tu osobu osjećaš manju potrebu za mastrubiranjem... tada zaljubljenost na neki način očito nadomješta seksualni nagon (na određeno vrijeme, jasno).

no, što je sa singlovima koji također imaju potrebu za "upražnjavanjem" seksualnih nagona? ne znam koliko je realno da se prilikom svake mastrubacije jedan takav singl emotivno/duhovno veže uz osobu koju prilikom toga zamišlja? i sad opet dolazimo pred zid koji nam smeta da odgovorimo na pitanje kako zadovoljavati seksualne potrebe, a da pritom ne činimo blud?

more_horiz
Bhakti je napisao/la:

no, kada imaš takve osjećaje prema nekome, onda si očito u tu osobu zaljubljen i ako stvari uspiju, onda prije ili kasnije imaš seksualne odnose s njom, pa tada nije baš toliko potrebna mastrubacija... zapravo, već prilikom zaljubljenosti u tu osobu osjećaš manju potrebu za mastrubiranjem... tada zaljubljenost na neki način očito nadomješta seksualni nagon (na određeno vrijeme, jasno).

Baš mi nije jasan ovaj tvoj tok misli.
Zaljubljenost je nešto što traje, po procjenama psihologa, oko 6 mjeseci i vrlo je vjerojatno da u tom roku ne možeš u potpunosti upoznati drugu osobu, odnosno ne postoji duboka intimnost i ljubav, samim time nije pametno ulaziti u seksualne odnose u tom periodu.
Nakon toga se može ili nemora javiti ljubav, nakon toga stupaš u neku dublju vezu, a tada vjerovatno započinju i seksualni odnosi.
Dakle, ako si u nekoj vezi sa svojom partnericom i imaš seksualne odnose sa njom, onda je normalno da imaš puno manju potrebu za masturbiranjem, jer većinu seksualnih nagona zadovoljavaš sa partnericom. Ali ipak se može i tu javiti potreba za samozadovoljavanjem.

Bhakti je napisao/la:

no, što je sa singlovima koji također imaju potrebu za "upražnjavanjem" seksualnih nagona? ne znam koliko je realno da se prilikom svake mastrubacije jedan takav singl emotivno/duhovno veže uz osobu koju prilikom toga zamišlja? i sad opet dolazimo pred zid koji nam smeta da odgovorimo na pitanje kako zadovoljavati seksualne potrebe, a da pritom ne činimo blud?

Pa većinom ljudi koji nisu u vezi i imaju potrebu za masturbacijom.
Gledaj, ljudi se uglavnom vežu uz svojstva i zaljubljuju se u svojstva, ne uz same osobe. Treba jako puno vremena da bi znao šta točno ta osoba je, da bi se mogao baš vezati uz nju.
Opet se vraćam na ono, nije bitno šta zamišljaš nego od kakve naravi su te tvoje misli. Bitno je što te napaljuje, nije bitno se vezati uz tu fiktivnu osobu.
Ne kužim baš šta te muči?
Ako su tvoje misli od naravi predavanja, pružanja, otvaranja, sjedinjenja sa svim pozitivnim kvalitetama koje poznaš, to nikako nemože biti bludno.

more_horiz
Izrail je napisao/la:
Konin je napisao/la:
Justin je napisao/la:

.....

Joj, ovo mi je smiješno ali me zanima kako će ovi koji zagovaraju sola skripta ovo objasnit. Čitam s zanimanjem.
Justin.
Masturbacija -  da li je grijeh ili ne - Page 4 Mikrofon

Hahaha, ljudi mislite da je rasprava gotova????

Je li ovo kršćanski forum, ili ne? Trebali bismo u Bibliji pronaći principe za ove stvari, ne?

Samo jedno pitanje, prije svega:
Može li netko od vas hrabrih (Konin, Izrail...) objasniti te "svete misli" koje imate dok masturbirate? Ja mislim da dok osoba (pogotovo dečki)masturbira, ona voli da si malo vizualizira neku privlačnu osobu suprotnog spola (a to najčešće radi tako da gleda slike neke već postojeće osobe). A Isus je rekao da ne gledamo ljude s požudom (ako nismo u braku s njima).

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply