htio bi malo prokomentirati dominikov post...
puno toga je pravu, istina, ali nešto me pogodilo dosta...
slažem se da danas je Milost svedena na neku jeftinu stvar koja se prodaje drugima i tu je ta zamka, sjećam se jedne vizije jedne sestre iz amerika koja je vidjela križ koji nose ljudi na kotačima, a Isus naprijed je vukao Križ bez kotača i onda je prokomentirao to kao jeftina milost koji ljudi danas misle da imaju...da ne idem sada u detalje jer vizija je malo dugačka...
nadalje, osuđuješ ljude za masturbaciju, osuđuješ ih za opradavanje grijeha homoseksualizma a od tebe nisam DO SADA na ovom forumu vidio NITI JEDAN post ohrabrenja, ili pak neki blaži oblik konverzacije, poniznosti prizanja SVOJE greške ili tako nešto, sjećam se da si priznao da si bio ponosan, i to je dobra stvar, od tuda se počinje dobijati poniznost...no dobro...
ajmo dalje, ovo me dosta pogodilo i dosta je pogodio moj Duh koji plače kada čita ovo:
Sve sto radite su besmislene i prazne rasprave o
religiji. Price o Bozjoj ljubavi i milosti a kilometrima ste daleko od
bilo kakve milosti Bozje. Ako se 5% ovog foruma uspije se provuci u raj
- biti ce to doista cudo Bozje! I to mislim na aktivne clanove.
Prazne
price i rasprave o teologiji, o nevaznim doktrinama i nekim prorocima i
zabavna brbljanja i gledanje slikica i dicenje i radovanje jer ste
krscani, te masovno lupetanje o divnoj ljubavi Bozjoj!! - a svi ste
robovi grijeha i cinite grijeh na dnevnoj bazi - je li to ljubav Bozja?
Je li to plod Duha Svetoga? Briga vas za Boga. Glavno da je vama lijepo
i ugodno. Cim nije, cim je malo teze, placete i panicarite, dajte
molite za mene, pomozite mi, gledam vapaje. Sto se ne oslonite na BOGA
SVEMOGUCEGA? Zato jer ne mozete - neznate ga! Pa trebate ljude da vas
podignu.
5% posto ovog foruma PROVUĆI U RAJ? tko si ti da sudiš tko će ići na Nebo ili ne...zar nije to do Boga da radi, zar to nije Njegova Volja? zar nije Njegova Volja pustiti Duha na sve ljude u Zagrebu sada i sve ih dovesti na Nebo? za ovu mjeru koji si sada napisao će se tako i tebi suditi, ako se ne pokaješ...
i nadalje, a to je ono za što sam osjetio duboku žalost unutar sebe, osuđuješ one koji traže pomoć u molitvi ili kakvu drugu pomoć?
pa prijatelju moj, zar nije kršćanstvo pomaganje? zar nismo tu da nosimo breme drugih kao što nosimo i svoje samo, a onda prebacimo to na Krista? zar je tako teško pomoći bratu ili sestri u nevolji ili kada traže pomoć, pa makr kakva to bila. Možda nemaju dovoljno vjere da sami čekaju Božje izbavljenje, ali kada smo već kod toga sam Pavao je tražio molitve od svetaca za sebe i druge apostole i proroke...i onda ti govoriš da ne znaju Boga? zbog pouzdanja u moltve svetaca? ti si pitao prije neko vrijeme da li Bog podržava humor, i onda TI osuđuješ nekoga da ne zna Boga?
Rim 2,1 Zato nemaš isprike, čovječe koji sudiš, tko god ti bio. Jer time što drugoga sudiš, sebe osuđuješ: ta to isto činiš ti što sudiš.
ali ovo je stvarno teško ikada za reći, makar i meni hahaha
Evo, ovo mi je dugo bilo na srcu da vam kazem.
Nemam vise zelje biti ovdje. Samo me uzasava stanje koje vidim. Radite
sa mojim racunom sto zelite. Bannajte me i vicite. No ne mozete poreci
sto sam rekao. Mozete ustima, ali dobro znate u svojim srcima da
govorim istinu. Osudjeni ste.
pa tko si ti? mučenik za Krista na ovom forumu što sve opominješ i osuđuješ za nešto što ne znaš ni sam? daj brate, ja znam biti oštar i znam biti jako grub u odgovorima za Istinu, ali ti pretjeruješ i ne vidiš to...to nije fanatizam za Riječ niti za Boga, to je fanatizam tvog kršćanstva koji se sastoji od osude i opomene tu na forumu...
i onda TI MISLIŠ da je to na Božju Slavu, brate otvori oči i progledaj, neki plaču ovdje jer trebaju molitve, ali ti si taj koji treba molitve, koje trebaju biti usmjerene prema Bogu Svemogućemu da tu otkloni gorčinu nekakvu iz tebe. znam da sada govoriš odnosno misliš da nemaš gorčine, ali imaš brate mili, to nisam ni ja razumio prije, kao što nisam razumio kakav je to duhovni ponos...
no to je izgleda Božji način čišćenja srca i upoznavanja sa tim demnoskim neprijateljem te kako ga prepoznati ponovno kada napadne, jer gorčina i duhovni ponos su vrlo, vrlo suptilni neprijatelji ljudskog srca...
Pokajte se i obratite. Pocnite zivjet
krscanstvo. Krscanstvo Isusa Krista. A ne, ovo danasnje licemjerno
samougadjajuce krscanstvo. Obratite se, ili cete izginuti. Nece biti
raja ni Isusa za vas.
s ovim se slažem, i to je istina....
ja ću se moliti za tebe dominik...
God bless