hrvoje hrki je napisao/la: u bibliji se spominje Onan koga je Bog ukorio što uzaludno prosipa sjeme itd
čak i sola scriptura postoji dokaz da je masturbacija (onanija) grijeh
mislim da je stvar jasna ko dan
Ja ne kažem sad ovim ni za ni protiv masturbacije, ali Onan NIJE masturbirao, već je imao prekinuti snošaj da mu žena ne zatrudni! A ne da je masturbirao da ne zatrudni. Već kad je bio s njom činio je sve što može da ne napravi dijete što je
morao pa je zato sgriješio jer je po Božjem zakonu morao napraviti njoj dijete. Ja ne razumijem kako ljudi to ne vide u tekstu. Pa to je tako očito. Sola scriptura o prekinutom snošaju govori, a ne o masturbaciji.
Post 38:-8-10 Tada reče Juda Onanu: "Priđi k udovici svoga brata, izvrši prema njoj
djeversku dužnost i tako očuvaj lozu svome bratu!" 9 Ali Onan, znajući da se sjeme neće računati kao njegovo, ispuštaše ga na zemlju
kad god bi prišao bratovoj udovici, tako da ne dade potomstva svome bratu. 10 To što je činio uvrijedilo je Jahvu, pa i njega pogubi.
Što bi sad trebalo onda značiti da je ispuštao sjeme kad god bi joj prišao. Što to znači? Da je došao pred nju i svaki put kad bi došao pred nju (npr dok kuha ručak i sl.) onda bi masturbirao da ga ona gleda kako to radi?! To je neka vrsta perverzije ili?!
Taj tekst apsolutno nema nikakve veze s masturbacijom.