Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Masturbacija - da li je grijeh ili ne

power_settings_newLogin to reply
+38
Povratak Medenog
davor_ze
ČruBog
Angelius
Sofia
dr.gog
Mitar
Spart
Bible_Believer
amos
Darko
maki
UČENIK10
apostol
Medeni
Aladin
imhotep
Naomi
crusader
Euro
diakonos
Jesus the communist
Želislav
Feba
Istina
Justin
Bhakti
Izrail
hrvoje hrki
Češljugar
moki72
Daniel
Mila
Konin
simply
Trešnja
dominik
ararat
42 posters

descriptionMasturbacija -  da li je grijeh ili ne - Page 14 EmptyRe: Masturbacija - da li je grijeh ili ne

more_horiz
Masturbacija -  da li je grijeh ili ne - Page 14 Y168474335637499

Ovo na slici su Eunusi,vjerovatno i ovdje ima kandidata koji
bi im se željeli pridružiti. Masturbacija -  da li je grijeh ili ne - Page 14 2

descriptionMasturbacija -  da li je grijeh ili ne - Page 14 EmptyRe: Masturbacija - da li je grijeh ili ne

more_horiz
2PE 2:2 I mnogi će se povesti za njihovim razvratnostima. Zbog njih će se kuditi put istine.
2PE 2:3 U svojoj će vas lakomosti kupovati izmišljotinama. Njihova osuda već odavna nije dokona i propast im ne drijema.
2PE 2:4 Doista, ako Bog anđela koji sagriješiše nije poštedio nego ih je sunovratio u Tartar i predao mračnom bezdanu da budu čuvani za sud;
2PE 2:5 ako staroga svijeta ne poštedje, nego sačuva - osmoga - Nou, glasnika pravednosti, sručivši potop na svijet bezbožni;
2PE 2:6 ako gradove Sodomu i Gomoru u pepeo pretvori, osudi i za primjer budućim bezbožnicima postavi;
2PE 2:7 ako pravednog Lota, premorena razvratnim življenjem onih razularenika, oslobodi
2PE 2:8 pravedniku se doista dan za danom duša razdirala dok je gledao i slušao bezakonička djela onih među kojima je boravio
2PE 2:9 umije Gospod i pobožnike iz napasti izbaviti, a nepravednike za kaznu na Dan sudnji sačuvati,
2PE 2:10 ponajpače one koji u prljavoj požudi idu za puti i preziru Veličanstvo. Preuzetnici, drznici i ne trepnu pogrđujući Slave,

Neka se proslavi ime Bozije medju narodima kroz Njegovu crkvu, one koji su spremni da se odreknu svega zbog Njegovog imena

more_horiz
amos je napisao/la:
2PE 2:2 I mnogi će se povesti za njihovim razvratnostima. Zbog njih će se kuditi put istine.
2PE 2:3 U svojoj će vas lakomosti kupovati izmišljotinama. Njihova osuda već odavna nije dokona i propast im ne drijema.
2PE 2:4 Doista, ako Bog anđela koji sagriješiše nije poštedio nego ih je sunovratio u Tartar i predao mračnom bezdanu da budu čuvani za sud;
2PE 2:5 ako staroga svijeta ne poštedje, nego sačuva - osmoga - Nou, glasnika pravednosti, sručivši potop na svijet bezbožni;
2PE 2:6 ako gradove Sodomu i Gomoru u pepeo pretvori, osudi i za primjer budućim bezbožnicima postavi;
2PE 2:7 ako pravednog Lota, premorena razvratnim življenjem onih razularenika, oslobodi
2PE 2:8 pravedniku se doista dan za danom duša razdirala dok je gledao i slušao bezakonička djela onih među kojima je boravio
2PE 2:9 umije Gospod i pobožnike iz napasti izbaviti, a nepravednike za kaznu na Dan sudnji sačuvati,
2PE 2:10 ponajpače one koji u prljavoj požudi idu za puti i preziru Veličanstvo. Preuzetnici, drznici i ne trepnu pogrđujući Slave,

Neka se proslavi ime Bozije medju narodima kroz Njegovu crkvu, one koji su spremni da se odreknu svega zbog Njegovog imena

Shocked Hrpa citata od kojih većina nema veze sa temom i ništa više.

more_horiz
Sto se tu dogadja?
Ne mozete masturbirati ili neznate masturbirati?

more_horiz
crusader je napisao/la:
Sto se tu dogadja?

Misle da će završiti u paklu zbog toga.Shocked

more_horiz
Medeni je napisao/la:
crusader je napisao/la:
Sto se tu dogadja?

Kamo lijepe sreće. Bolje onda masturbirati nego si nekoga silovati, odnosno nekoju.

more_horiz
crusader je napisao/la:
Medeni je napisao/la:
crusader je napisao/la:
Sto se tu dogadja?

Kamo lijepe sreće. Bolje onda masturbirati nego si nekoga silovati, odnosno nekoju.

Ljudi koji ne mastrubiraju i tvrde da je to grijeh u biti su duboko u sebi nasilne osobe.Nitko me ne može uvjeriti u suprotno.

more_horiz
Medeni je napisao/la:
crusader je napisao/la:
Medeni je napisao/la:
crusader je napisao/la:
Sto se tu dogadja?

Ljudi koji ne mastrubiraju i tvrde da je to grijeh u biti su duboko u sebi nasilne osobe.Nitko me ne može uvjeriti u suprotno.
Zasto mislis da je tvoje misljenje nesto bitno?Zasto mislis da treba da postoji potreba za ubedjivanjem?U pakao se neide zbog masturbiranja, samo se nemoze izaci iz njega ako masturbiras.Zivot bez Isusa je pakao vec ovde na zemlji.I ako neko na takav nacin gresi, onda nije rodjen od Duha i telesnost preovladjuje.Mada ako je neko Hriscanin a ima problem sa masturbacijom, posle nekog vremena Gospod donese pobedu, ali ako prodje dosta vremena a nema pobede, onda znaci da je telesan i potrebno mu je rodjenje Duhom.Vrlo jednostavno.Neka se proslavi ime Bozije medju narodima kroz Njegovu crkvu, one koji su spremni da se odreknu svega zbog Njegovog imena

more_horiz
amos je napisao/la:
Zasto mislis da je tvoje misljenje nesto bitno?Zasto mislis da treba da postoji potreba za ubedjivanjem?U pakao se neide zbog masturbiranja, samo se nemoze izaci iz njega ako masturbiras.Zivot bez Isusa je pakao vec ovde na zemlji.I ako neko na takav nacin gresi, onda nije rodjen od Duha i telesnost preovladjuje.Vrlo jednostavno.Neka se proslavi ime Bozije medju narodima kroz Njegovu crkvu, one koji su spremni da se odreknu svega zbog Njegovog imena

Osobno mi ništa ne značiš tako da nemam namjeru tebe ili tvoje istomišljenike ubjeđivati u nešto.
Ljudi koji se boje samih riječi iz Biblije smatram kukavicama i nisu mi u životu potrebni.
Ovo je forum gdje svako ima pravo napisati svoje mišljenje i ništa više.

more_horiz
Medeni je napisao/la:
amos je napisao/la:
Zasto mislis da je tvoje misljenje nesto bitno?Zasto mislis da treba da postoji potreba za ubedjivanjem?U pakao se neide zbog masturbiranja, samo se nemoze izaci iz njega ako masturbiras.Zivot bez Isusa je pakao vec ovde na zemlji.I ako neko na takav nacin gresi, onda nije rodjen od Duha i telesnost preovladjuje.Vrlo jednostavno.Neka se proslavi ime Bozije medju narodima kroz Njegovu crkvu, one koji su spremni da se odreknu svega zbog Njegovog imena

Osobno mi ništa ne značiš tako da nemam namjeru tebe ili tvoje istomišljenike ubjeđivati u nešto.
Ljudi koji se boje samih riječi iz Biblije smatram kukavicama i nisu mi u životu potrebni.
Po recima iz biblije se zivi iz ljubavi, a ne iz straha.Reci iz biblije se dozivljaju kao izazovi da se izadje u nesto bolje, a ne kao zabrane.Ali da bi se to razumelo potrebno je doziveti da te Gospod dotakne.Bez toga nista.Bez Isusa pakao na zemlji, pa posle pakao vecni.Sa Isusom na zemlji, sa Isusom u vecnosti.Ali pretpostavljam da ces i na ovo izbaciti neku gadost, posto drugo i nemoze covek da ocekuje od tebeU pocetku mi je cak i ponekad bilo zanimljivo da citam neke tvoje postove, cinilo mi se da postavljas neke dobre argumente, ali sada si se istrosio i postao si mi cak dosadan.Ali tu si pa sta da se radi, trpecu te..Neka se proslavi ime Bozije medju narodima kroz Njegovu crkvu, one koji su spremni da se odreknu svega zbog Njegovog imena

more_horiz
ne bacajte bisere pred svinje

more_horiz
amos je napisao/la:
[Po recima iz biblije se zivi iz ljubavi, a ne iz straha.Reci iz biblije se dozivljaju kao izazovi da se izadje u nesto bolje, a ne kao zabrane.Ali da bi se to razumelo potrebno je doziveti da te Gospod dotakne.Bez toga nista.Bez Isusa pakao na zemlji, pa posle pakao vecni.Sa Isusom na zemlji, sa Isusom u vecnosti.Ali pretpostavljam da ces i na ovo izbaciti neku gadost, posto drugo i nemoze covek da ocekuje od tebeU pocetku mi je cak i ponekad bilo zanimljivo da citam neke tvoje postove, cinilo mi se da postavljas neke dobre argumente, ali sada si se istrosio i postao si mi cak dosadan.Ali tu si pa sta da se radi, trpecu te..Neka se proslavi ime Bozije medju narodima kroz Njegovu crkvu, one koji su spremni da se odreknu svega zbog Njegovog imena

Teško da one ulizice a nadasve kukavice koji navijaju a sami nemaju hrabrosti da zbog banalnih sitnica kao što je drk......bacaju nekog u pakao tijela imaju veze sa riječju koja se zove ljubav.
Odavno su izdajice ljubavi sklopili savez sa zmajem.

more_horiz
Medeni je napisao/la:

Ako se dobro secam pravila foruma koje ti gazis redovno.

6.) Nisu dozvoljeni postovi koji vrijeđaju kršćanske
vrijednosti i koji pozivaju na sektaštvo, new age i ostale pravce koji
se kose sa kršćanstvom i nasljedovanjem Isusa Krista. Takvi postovi bit
će brisani a njihovi tvorci upozoreni.

Tako da mislim da bi mozda trebao na te stvari da obratis paznu sa obzirom da si tako pametan i edukovan.I kao sto vidis tvoji postovi stoje iako skoro svaki tvoj post vredja gore pomenuto pravilo.Toliko o o tome da mozes pisati sta god mislis.E sada zasto ti je dozvoljeno to da radis sto radis, verujem da je u pitanju Hriscansko razumevanje tvoje nemogucnosti da sagledas istinu i pruzanje prilike da uvidis poziv koji ti upucuje Isus.I bezobzirno gazis svaki pokusaj da ti se pruzi ljubav i razumevanje, koju koristis kao oruzje protiv onih koji pokusavaju da ti pomognu da progledas.Ali ka sto kaze Gospod kada ti udare samar po jednom obrazu, ti okreni drugi.Mada da ti kazem iskreno nekad budem u iskusenju da nagazim djonom takve likove kao sto si ti, ali onda me Gospod podseti kakav sa bio i iz cega me je izvukao, i da su tada postojali ljudi koji su trpeli slicne gluposti da bih bio spasen.I odmah mi je lakse.Ali morao sam ovo jednostavno da to kazem da znas, preko cega stalno gazis.

more_horiz
I naravno ako gresim pozivam moderatore i administratora ovog foruma da mi pojasne gore pomenuto pravilo i zasto se u slucaju medenog ne sprovodi.Posto vidim u njegovim postovima poduzu istoriju vredjanja Hriscanskih vrednosti, verujem da je pokusaj da mu se navesti evandjelje jedini razlog iz kog ga svi strpljivo podnose.

more_horiz
amos je napisao/la:
I naravno ako gresim pozivam moderatore i administratora ovog foruma da mi pojasne gore pomenuto pravilo i zasto se u slucaju medenog ne sprovodi.Posto vidim u njegovim postovima poduzu istoriju vredjanja Hriscanskih vrednosti, verujem da je pokusaj da mu se navesti evandjelje jedini razlog iz kog ga svi strpljivo podnose.

Po riječima Isusa kršćani nisu neka zaštićena rijetka vrsta koja će biti spašena samo zato što sebe nazivaju kršćanima.
Moji postovi se temelje na riječima pojedinaca i odgovorima na njih.
Ne može netko bacati citate od kojih bi se Hitler postidio i očekivati da mu se ne uzvrati istom mjerom.
Također pozivam moderatore i admine da razmotre tvoje postove u kojima
se očituje mržnja i bijes prekrivene riječima iz Biblije.

more_horiz
amos je napisao/la:
Mada da ti kazem iskreno nekad budem u iskusenju da nagazim djonom takve likove kao sto si ti

Iz psihijatrije Vrapče Vam javljamo da smo nakon
pregleda Vaše kartoteke ustanovili da Vas nažalost ne možemo primiti,
jer i mi imamo svoj ugled...

more_horiz
šta ti bulazniš? ako imaš 41 godinu, onda je to onako dost žalosno jocolor

more_horiz
Bible_Believer je napisao/la:
šta ti bulazniš? ako imaš 41 godinu, onda je to onako dost žalosno jocolor

Shocked Još jedan primjer "ugrožene" vrste se javlja.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply