Medeni je napisao/la:amos je napisao/la:
2.Covek je odvratan , prljav i izopacen, po prirodi mrzitelj Boga
Mora da strašno patiš za onim divnim starim vremenima kada je inkvizicija imala vlast.]
Ma to ti je biblijski pogled na coveka ne moj, biblija tako opisuje coveka evo ti napismeno.
Psalam 14 Bezumnik reče u srcu: "Nema Boga." Pokvareni rade gadosti; nitko ne čini dobro.Jahve s nebesa gleda na sinove ljudske da vidi ima li tko razuman Boga da traži.No, svi skrenuše zajedno, svi se pokvariše: nitko da čini dobro - nikoga nema.
Jos malkice o tome:
RIM 3:9 Što dakle? Imamo li prednost? Ne baš! Jer upravo optužismo sve, i Židove i Grke, da su pod grijehom,
RIM 3:10 kao što je pisano: Nema pravedna ni jednoga,
RIM 3:11 nema razumna, nema ga tko bi Boga tražio.
RIM 3:12 Svi skrenuše, svi se zajedno pokvariše, nitko da čini dobro - nijednoga nema.
RIM 3:13 Grob otvoren grlo je njihovo, jezikom lažno laskaju, pod usnama im je otrov ljutičin,
RIM 3:14 usta im puna kletve i gorkosti;
RIM 3:15 noge im hitre da krv proliju,
RIM 3:16 razvaline i nevolja na njinim su putima,
RIM 3:17 put mira oni ne poznaju,
RIM 3:18 straha Božjega nemaju pred očima.
RIM 3:19 A znamo: što god Zakon veli, govori onima pod Zakonom, da svaka usta umuknu i sav svijet bude krivac pred Bogom.
Tako da se razumemo,ono sto iznosim su stavovi bibije, a ne moji neki stavovi po kojima osudjujem ljude na pakao kao ti pokusavas da predstavis.I naravno da treba imati u vidu i sledece stihove:
EFE 2:4 Ali Bog, bogat milosrđem, zbog velike ljubavi kojom nas uzljubi,
EFE 2:5 nas koji bijasmo mrtvi zbog prijestupa, oživi zajedno s Kristom - milošću ste spašeni! EFE 2:6 te nas zajedno s njim uskrisi i posadi na nebesima u Kristu Isusu: EFE 2:7 da u dobrohotnosti prema nama u Kristu Isusu pokaže budućim vjekovima preobilno bogatstvo milosti svoje. EFE 2:8 Ta milošću ste spašeni po vjeri! I to ne po sebi! Božji je to dar! EFE 2:9 Ne po djelima, da se ne bi tko hvastao. EFE 2:10 Njegovo smo djelo, stvoreni u Kristu Isusu za dobra djela, koja Bog unaprijed pripravi da u njima živimo.
I ako je delo Bozije prisutno u nasem zivotu desi se sledece:
TIT 3:3 Jer i mi nekoć bijasmo nerazumni, nepokorni, lutalice, robovi raznih požuda i naslada, živjeli smo u zlu i zavisti, odvratni bili, mrzili jedni druge. TIT 3:4 Ali kad se pojavila dobrostivost i čovjekoljublje Spasitelja našega, Boga, TIT 3:5 on nas spasi ne po djelima što ih u pravednosti mi učinismo, nego po svojem milosrđu: kupelji novoga rođenja i obnavljanja po Duhu Svetom TIT 3:6 koga bogato izli na nas po Isusu Kristu, Spasitelju našemu.
Medjutim ima i onih koji su medju vernicima ali postoji razlika:
2TI 3:1 A ovo znaj: u posljednjim danima nastat će teška vremena. 2TI 3:2 Ljudi će doista biti sebeljupci, srebroljupci, preuzetnici, oholice, hulitelji, roditeljima neposlušni, nezahvalnici, bezbožnici, 2TI 3:3 bešćutnici, nepomirljivci, klevetnici, neobuzdanici, goropadnici, neljubitelji dobra, 2TI 3:4 izdajice, brzopletnici, naduti, ljubitelji užitka više nego ljubitelji Boga. 2TI 3:5 Imaju obličje pobožnosti, ali snage su se njezine odrekli. I njih se kloni!
I zato biblija uci jednu zanimljivu stvar:
2KO 13:5 Same sebe ispitujte, jeste li u vjeri! Same sebe provjeravajte! Zar ne spoznajete sami sebe: da je Isus Krist u vama? Inače niste pravi.
Eto tako da ako imas primedbi uputi je autoru biblije, jer ja ne govorim svoje reci, vec Bozije, i stavovi koje cujes su Boziji.A ja sam samo covek koji cita rec i voli Boga, i zeli da i drugi upoznaju Boga, hodajuci jedinim putem, istinom i zivotom Gospodom Isusom Hristom, i Njegovom reci.Pozdrav.
P.S A koliko sam upoznat sa prvobitnom namisli sta bi trebala inkvizicija biti, cini mi se naravno nisam siguran, je da kontrolise svestenike.Nesto kao unutrasnja kontrola u policiji, i kao ideja uopste u pocetku nije bila losa, ali to vreme je bilo dosta mracno, i mere su postale drasticne, i naravno doslo je do manipulacije od strane coveka, i nekad lepa zamisao je postala horor.Ali pozivam bracu iz katolicke strane da bolje pojasne, mozda i da otvorimo temu, mozda bi saznali nesto korisno.Ali u vezi inkvizicije imam zaista malo znanja i to sto znam nije bas najlepse, ali verujem da na ovom forumu ima ljudi koji o tome mnogo vise znaju, pa je mozda to bolje sa njima videti.Tako da nemogu da ceznem za necim sto i ne poznajem najbolje, ceznem za Bogom, to je moja zelja.
Neka se proslavi ime Bozije medju narodima kroz Njegovu crkvu, one koji su spremni da se odreknu svega zbog Njegovog imena