Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Masturbacija - da li je grijeh ili ne

power_settings_newLogin to reply
+38
Povratak Medenog
davor_ze
ČruBog
Angelius
Sofia
dr.gog
Mitar
Spart
Bible_Believer
amos
Darko
maki
UČENIK10
apostol
Medeni
Aladin
imhotep
Naomi
crusader
Euro
diakonos
Jesus the communist
Želislav
Feba
Istina
Justin
Bhakti
Izrail
hrvoje hrki
Češljugar
moki72
Daniel
Mila
Konin
simply
Trešnja
dominik
ararat
42 posters

descriptionMasturbacija -  da li je grijeh ili ne - Page 8 EmptyRe: Masturbacija - da li je grijeh ili ne

more_horiz
Konin je napisao/la:

Potiskivanjem želje, samo radimo sve veću i veću štetu. Želje treba nadići, nikako ih ne potiskivati.
Istina je da svijest poprima narav onoga na čemu boravi. Tako da je ispravno reći, da kada gledamo nešto bludno, da će narav poprimiti bludna svojstva, zato to i treba izbjegavati.
Pitanje je, šta je to što je bludno? (To se pitanje proteže kroz cijelu ovu teme, a nikako da nađemo pravi odgovor).

to sto ti opisujes je judaizam. Cini se da odbijas procitati ostatak sto sam napisao.

A tvoja nemogucnost odgovora na pitanje: "Sto je bludno?" Samo pokazuje tvoje duhovno stanje. Koje, bojim se, je jako jako lose.

Bez Duha Bozjega ne moze se u nebo. A Duh Bozji je Duh Sveti. Tko ne razumije i ne prihvaca svetost, pokazuje da nema Duha Svetoga.

Sada ti preispitaj sebe koliko stojis u svetosti - za koju je receno u Bibliji, da bez svetosti NITKO nece vidjeti Gospodina (tj. ici u raj).

descriptionMasturbacija -  da li je grijeh ili ne - Page 8 EmptyRe: Masturbacija - da li je grijeh ili ne

more_horiz
Dominiče, ti se naveliko pripremaš za odlazak s ovog svijeta?

more_horiz
Dominik,

A da za početak počneš promatrati malo sebe i svoju svetost.
Imaš cijeli život pred sobom i nisam baš siguran da nisi u stanju počiniti još poneki grijeh.

I daj počni više pisati o onome što znaš. Nemoj se petljati u ljude i događaje o kojima nemaš pojma, jer za njih nikad nisi čuo.
Odakle ti uopće pravo da prosvjetljenog gurua nazivaš osobom koja navodi svoje učenike na grijeh.
Ako nisi u stanju razumjeti što je to transcendencija ( nadilaženje ) svojih želja onda pitaj onog tko zna.

Ti imaš svoje znanje i svoje metode, ali još puno toga ne znaš.

Dobro ti je napisao Konin da na ženi nema bluda.
Blud nastaje u umu muškarca. Ako se taj blud u umu muškarca transcendira ili nadilazi onda nismo više vezani niti za masturbaciju, pa usudim se reći čak niti za seks.

Onaj tko je nadvladao svoje želje taj je nadvladao i masturbaciju.
Samo ti Dominik imaš jedan filozofski background koji podrazumijeva da se treba odmaknuti od objekta požude onako kako su stoljećima činili redovnici u samostanima.

Najbolje je ne vidjeti i ne čuti niti jednu ženu. Ograditi sebe samostanskim zidinama ili svoj um zatvoriti od vanjskih podražaja i hodati svijetom kao "svetac".
Tako su počeli razmišljati svi oni vjernici koji su kasnije završili kod psihologa ili psihijatra. Na početku su godinama sklanjali pogled sa žena i uživali u svojoj odvojenosti od svijeta i u svojoj "svetosti"!!!

Dug je život pred tobom Dominik!!!

pozdrav

Euro

more_horiz
Euro, baš si mislim šta da napišem dominiku da malo smiri tu svoju bahatost, a ti si sasvim to dobro složio, pa da te citiram još jednom:

Dominik,
...daj počni više pisati o onome što znaš. Nemoj se petljati u ljude i događaje o kojima nemaš pojma, jer za njih nikad nisi čuo.
Odakle ti uopće pravo da prosvjetljenog gurua nazivaš osobom koja navodi svoje učenike na grijeh.
Ako nisi u stanju razumjeti što je to transcendencija ( nadilaženje ) svojih želja onda pitaj onog tko zna.

Ovaj cijeli tvoj post je totalni kaos, očito ti nešto gadno šteka:
dominik je napisao/la:

to sto ti opisujes je judaizam. Cini se da odbijas procitati ostatak sto sam napisao.

To je zapravo yoga, nema ovo veze za judaizmom, ovo su ipak malo suptilnije ideje.
Pročitao sam ja ostatak teksta, ne brini, ali u njemu nije bilo ništa pametno, niti relevantno.

dominik je napisao/la:

A tvoja nemogucnost odgovora na pitanje: "Sto je bludno?" Samo pokazuje tvoje duhovno stanje. Koje, bojim se, je jako jako lose.

Aha, a na moju "nemogućnost" odgovora, ti mi daješ... koji odgovor? Joj da, ti nemaš odgovora. A šta to pokazuje? ....Sam si sebe upleo u mrežu.
Zapravo, ja sam postavio pitanje, što bi značilo da netko drugi treba pružiti odgovor. Kako pametnih odgovora nije bilo, onda sam opet ja pružio jedan vid odgovora. Da te podsjetim:
"Već smo zaključili da nije bludno žensko tijelo samo po sebi, nego je bludno (među ostalim) tu ženu objektivizirati, svesti je samo na tijelo i zanemariti osobu."
... Na šta ti nisi ništa pametno argumentirao, nego si po starom krenuo sa "sudom".
Bolje ti pusti moje duhovno stanje i gledaj svoje.

dominik je napisao/la:

Bez Duha Bozjega ne moze se u nebo. A Duh Bozji je Duh Sveti. Tko ne razumije i ne prihvaca svetost, pokazuje da nema Duha Svetoga.
Sada ti preispitaj sebe koliko stojis u svetosti - za koju je receno u Bibliji, da bez svetosti NITKO nece vidjeti Gospodina (tj. ici u raj).

Upravo tako. Vidiš kako ljudi znaju istinu. Jedino je problem okrenuti taj uvid u svom smijeru.

more_horiz
Ja cu "staviti tocku na i" sa naravno moje tocke gledista....
Covjek kao bice ima nagone, pa tako i seksualne.....objektivno covjek kao napredno bice bi se trebao oduprijeti tim nagonima, a pogotovo krscani posto to zagovara njihova filozofija zivljenja jer odupiranjem od tih nagona je ono sto nas izmedu ostalog razlikuje od zivotinja odnosno to nas cini ljudima. Ali ti nagoni su prirodni, pa sad da neulazim u dublje i off topic filozofije reci cu da oduprijet tim nagonima je tesko, e tu dolazi mastrubacija kao rijesenje! Mastrubiranjem se potiskuju ti nagoni sto po tome masrubaciju mozemo nazvati sredstvom samopomoci!
Jos nesto svi ste culi kako s u nekim sportovima preporucuje suzdrzavanje od seksualnih aktivnosti pred sama natjecanja, te ste se pitali zasto?!
Razlog je jednostavan.......agresivnost, odugovlacenjem i potiskivanjem seksualnog nagona jaca agresivnost, kako kod sportasa tako kod i svakidasnjeg covjeka. Dobro ja sam malo skreno s teme na temu seksualnosti, ali ono sto hocu reci cete valjda shvatiti......

more_horiz
znate, teško i tužno mi je gledati, tj. čitati nekoga tko bježi od suočenja sa svojom pravom ljudskom prirodom, i pokušava napraviti od sebe nesvjesno naravno, mrtvo puhalo, a pod maskom svetosti neke.

Svet čovjek je onaj tko može sebe sagledati i prihvatiti i tada tek može doći do oplemenjivanja naravi, tj. prirode. Kad ljudi shvate što je seksualna energija, nikad neće više govoriti protiv nje, i počet će opismenjavati druge na jedan dobar i kvalitetan način, a ne ubijanjem božanskih zakonitosti u svemiru.

Kad je Isu rekao bludnici: idi i ne griješi više, to Njegovo razumijevanje je donijelo preokret.. I, onaje postala nova osoba. Tako se treba raditi, djelovati. S razumijevanjem a ne osudom. Osuđivanje drugih ljudi je farizejstvo. Farizej za sebe misli i kaže: ja sam svet.

A pravi čovjek, osvješten kaže: ja sam samo čovjek i trebam te Isuse! Ali, pri tome ne upire u druge ili ne obrušava se kao da je bog na stavove, mišljenja drugih ljudi, nego svojom mudrošću može djelovati ispravno.

tako da se zna što ja mislim. Hvala ti Bože za seksualnu kreativnu energiju kojom stvaraš nova bića!

more_horiz
a možda se netko od nas forumaša stvorio u kupusu, ha?

more_horiz
amen! dosta je zablude kojom je dotična crkva obanjivala svijet stotinama godina - da je seks grijeh i da se koristi samo kao nužno zlo pri oplođivanju. ako kažemo da nam je smijeh dar od Boga kako bismo uživali, onda nema nikakve logike da ne kažemo i za seks kako je dar od Boga kako bismo uživali (jasno, ako se taj dar ne zloupotrebljava).

more_horiz
1 kor 6,9

more_horiz
ti znači misliš da su svi koji prakticiraju seks bludnici, preljubnici i mekoputnici? kako uskogrudno i jadno shvaćanje...

more_horiz
ajde tihi drago mi je da si ohrabljen, nego cime, za sto? pa ja sam siguran da je i Isus znao olaksat se...... {sad ce me neki na lomacu pribit ali neka bude........}

more_horiz
Jesus the communist je napisao/la:
ajde tihi drago mi je da si ohrabljen, nego cime, za sto? pa ja sam siguran da je i Isus znao olaksat se...... {sad ce me neki na lomacu pribit ali neka bude........}

evo ja te neću pribiti na lomaču, nije ovo najveća glupost koju sam čuo. ja mislim da je to nemoguće i apsolutno nespojivo sa izvještajem o Isusu. mislim da je Isus kao Božji Sin ipak imao veću misiju nego gledati žene okolo, što naravno ne treba nama biti uzor po tom pitanju pa da mi ne gledamo žene

more_horiz
ma znam ja sam se samo nasalio sa tihim........ali nikad se nezna...

more_horiz
Isus je rekao: Ko god pogleda na zenu sa zeljom, vec je ucinio preljubu sa njom u srcu svom.

Ako nam Isus nije bio uzor za sve, onda mi sigurno ne bi smeli da se zovemo hriscani.

Evo kako izgleda danas slika modernog hriscanina, koji i ne zna da cineci sve to uopste nije hriscanin u Bozijim ocima vec ruzi i sramoti Ime Gospoda Isusa i postaje kamen spoticanja drugima koji bi mozda videci bolji primer postali Hriscani.

OPIS:
Upravo ulazi u kola i prvo sto cini, pusta Hriscansku rok muziku (ako tako nesto uopste i postoji), zatim pali Malboro dok ne stigne do svoje devojke (vanbracna seksualnost je kurvarstvo), ona ulazi u kola ali vodi i svoju drugaricu koja ima mini suknju, sto nasem modernom hriscaninu nije proslo neopazeno, te ne bi bilo lose biti i sa njom ako ova veza zakaze. Onda odlaze u nocni kafe bar, on narucuje pivo, a one neki slatki liker. Malo ce djuskati sa devojkama uz neku svetcku muziku, da ne bi bio fanatik u ocima drugih ljudi. Zatim pricace razne glupe price i neslane sale, jer danas se moderne devojke najvise pale na seksi viceve. Konacno posle more izgovorenih praznih reci i vulgarnih reci, odvozi drugaricu svoje devojke kuci, a on sam sa devojkom odlazi do njenih jer su oni na vikendici gde ce se SAMO DRZATI ZA RUKE (malo sutra). I konacno ce zaspati negde pred zoru, a onda probudice ga zvuk mobilnog koji zvoji u 8 ujutru. Kada se probudi nece znati ni gde je ni skim je, ali ce mu iznenada doci u misli da je sinoc bila subota, a da je sada nedelja ujutro, a posto je on ili vodja slavljenja u crkvi ili vazan deo crkvene sluzbe odjurice ostavljajuci devojku (ako je nije slucajno tokom noci obratio), i pevace u crkvi Zivog Boga sledecu pesmu:
Isuse volim te, vise od sve na svetu volim te, sve sto...

NIJE LI TO UZASNO, i nije li to pravo obescascivanje Bozijeg Imena i gazenje svega onoga sto je Isus ucinio za nas na Golgoti.

Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

more_horiz
Zanima me što je to živa voda,ima li i koja druga riječ za to?affraid

more_horiz
Ziva voda je Sveti Duh koji je izliven u novozavetnog vernika. Jer Isus im rece za Duha kojeg su trebali primiti, kaze Pismo. Dakle, ziva voda je sinonim Bozjeg Duha.

Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

more_horiz
Aladin je napisao/la:
Ziva voda je Sveti Duh koji je izliven u novozavetnog vernika. Jer Isus im rece za Duha kojeg su trebali primiti, kaze Pismo. Dakle, ziva voda je sinonim Bozjeg Duha.

Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

Hvala na odgovoru.

more_horiz
Ne smatram masturbacijom grijehom jer ionako kad umremo naše tijelo odlazi u prašinu,a masturbacija sama po sebi smanjuje napetost.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply