Medo je napisao/la: UČENIK10 je napisao/la: Konin je napisao/la: Češljugar je napisao/la: UČENIK10 je napisao/la: odgovor je vrlo jednostavan, mene je isus toga rijesio, ali ja mislim da je od svega najopasnija muzika!
Mt 5,28: A ja vam kažem: Tko god s požudom pogleda ženu, već je s njome učinio preljub u srcu.
a zašto muzika,i kakva?je li grijeh ako ja slušam mišu kovača?
Ma na naravno da nije grijeh.... ali moglo bi se reći da je znak lošeg ukusa.
to je grijeh, jer bludnicis nad tjelom, sramotis duha svetoga!
Duh Sveti je uvjek isti,njega se ne može sramotiti,a tjelo je samo odjelo i ništa više.
1. kor 6,15: Ne znate li da su tijela vaša udovi Kristovi? Hoću li dakle uzeti udove Kristove i učiniti ih udovima bludničinim? Nipošto!
1. kor 6,18: Bježite od bludnosti! Svaki grijeh koji učini čovjek, izvan tijela je, a bludnik griješi protiv svojega tijela.
1. kor 6,19: Ili zar ne znate? Tijelo vaše hram je Duha Svetoga koji je u vama, koga imate od Boga, te niste svoji.
a isus je rekao jasno sto je grijeh: matej 5,28: A ja vam kažem: Tko god s požudom pogleda ženu, već je s njome učinio preljub u srcu.
marko 7,21.22: Ta iznutra, iz srca čovječjega, izlaze zle namisli,
bludništva, krađe, ubojstva,
preljubi, lakomstva, opakosti, prijevara, razuzdanost, zlo oko, psovka, uznositost, bezumlje.
svaki koji cini taj grijeh mora pozeljeti tu zenu, a isus je rekao da je to grijeh!tako da svaki onaj koji masturbira radi grijeh protiv tijela iliti duha svetoga, on sramoti krista! efezanima 4,30: I ne žalostite Duha Svetoga, Božjega, kojim ste opečaćeni za Dan otkupljenja!efezanima 4,29: Nikakva nevaljala riječ neka ne izlazi iz vaših usta, nego samo dobra, da prema potrebi saziđuje i milost iskaže slušateljima.
efezanima 4,31: Daleko od vas svaka gorčina, i srdžba, i gnjev, i vika, i hula sa svom opakošću!
1. kor 3,16: Ne znate li? Hram ste Božji i Duh Božji prebiva u vama.
1. kor 3,17: Ako tko upropašćuje hram Božji, upropastit će njega Bog. Jer hram je Božji svet, a to ste vi.
ja bih samo zelio reci da ne sramoti duha svetoga koji je u nama samo masturbacija, ako uzivamo u svijetskim pozudama, ako mi obozavamo slusati svjetsku muziku, ako volimo gledati filmove, ako volimo ici na svijetska mjesta, mjesta gdje se okupljaju ljudi koji vrjedjaju krista, najbolje kako mozete znati sto je ugodno bogu, tako sto prije nego sto odlucite nesto raditi, razmislite dali bi to s vama krist radio, dali je to ono sto ce vas izgraditi duhovno, dali je to ono sto krist zeli od vas, krist koji je u nama sigurno ne zeli s nama gledati tv,slusati muziku, pogotovo svijetsku, ici na ples s nama, na zabave, u klubove, citati s nama literaturu koja govori o svijetu...a sada pogledajte sto ivan kaze o tome:
1. ivanova 2,15: Ne ljubite svijeta ni što je u svijetu. Ako tko ljubi svijet, nema u njemu ljubavi Očeve.
vidite sto kaze, da onaj tko voli svijetske stvari da nema u sebi ljubavi oceve!
1. ivanova 2,16: Jer što je god svjetovno - požuda tijela, i požuda očiju, i oholost života - nije od Oca, nego od svijeta.
kaze da to nije od boga, znaci da te stvari ne koriste nam, nego nas odvajaju od boga!
1. ivanova 2,17: Svijet prolazi i požuda njegova, a tko čini volju Božju, ostaje dovijeka.
zato pazite da vas to ne odvede u propast, jer biblija kaze da ce u zadnje vrijeme ljubav oslabjeti. onaj tko je duhovan tezi duhovnim stvarima, pogledajte sto kaze biblija:
rim 8,5.6: Da, oni koji žive po tijelu, teže za onim što je tjelesno; a koji po Duhu, za onim što je Duhovo:težnja je tijela smrt, a težnja Duha život i mir.
rim 8,7: Jer težnja je tijela protivna Bogu:
zakonu se Božjemu ne podvrgava, a i ne može.rim 8,8: Oni pak koji su u tijelu, ne mogu se Bogu svidjeti.rim 8,9: A vi niste u tijelu, nego u Duhu, ako Duh Božji prebiva u vama. A nema li tko Duha Kristova, taj nije njegov.
znaci ako tezite za tijelesnim, tada gubite spasenje!tko voli svijet, ne voli boga!