"
Pozdravlja vas s vama izabrana crkva u Babilonu"
(1. Petrova 5,13)
Pozdrav nekome bratu u Kristu koji se nalazi u nekoj katoličkoj zemlji mogao bi glasiti jednako kao naslov ovog članaka. Da bi smo razotkrili koga predstavlja Babilon, prisjetiti ćemo se jedne mlade djevojke.
Alice Driver smrću je zapečatila svoju vjeru u Gospodina i Spasitelja. Po nalogu inkvizitora katoličke crkve spaljena je na lomači. prije svoje mučeničke smrti rekla je ove riječi...
„Imam li još što reći? Slava Bogu! Ne možete ubiti Duh Božji u meni, jadnoj ženi. Ja sam iskrena i siromašna djevojka, nikada nisam išla na fakultet, kao što ste vi bili ... sada stojim pred vama u obrani Božje istine i zbog svjedočanstva Isusa Krista“
"
Vidio sam da je žena pijana od krvi svetih ljudi i krvi Isusovih svjedoka. Silno sam se začudio. 'Što se čudiš?' upita me anđeo..." (Otkrivenje 17,6)
Žena u Otkrivenju predstavlja Crkvu, Žena koja je pijana od krvi Isusovih svjedoka ista je ona koja 'sjedi' na "
sedam gora" (Otk 17,9), tj. na sedam rimskih brežuljaka.
"
I žena bijaše obučena u grimiz i skerlet i nakićena zlatom i kamenjem dragim i biserom" (Otk 17,4) Koja je to Crkva koja uživa u raskoši i bogatstvima ovog svijeta možete vidjeti
ovdje!
Kada je
Girolamo Savonarola shvatio da Babilon iz Otkrivenja zapravo predstavlja rimsku Crkvu rekao je sljedeće riječi: "
Bježite iz Rima, jer Babilon znači zbrka, a Rim je pobrkao cijelo pismo, pobrkao je sve zablude, sve je pobrkao. bježite dakle iz Rima i pokajte se."
Svi biblijski komentatori slažu se sa time da Babilon iz Otkrivenja
predstavlja Rim. Ipak za razliku od poganskog Rima, papinski Rim nazvan
je u Otkrivenju "
Babilon veliki" (Otk 17,5), koji je usput rečeno i mnogo rašireniji od poganskog Rima (u zemljopisnim okvirima).
Da je više nego jasno da Babilon predstavlja Rim jasno je iz riječi apostola Petra "
Pozdravlja vas s vama izabrana crkva u Babilonu"
(1. Petrova 5,13), dakako Petar ne piše poslanicu iz nekog mjesta koje
se nalazi u drevnom Babilonu koji je već odavno uništen, nego iz nekog
mjesta pod upravom "Vrhovnog Svećenika" (
Pontifex Maximus-a). Ta titula nekada je pripadala poglavaru rimskog imperija, a danas pripada poglavaru katoličke crkve.
Također današnji Rim, kao i drevni Babilon nekada središte je suvremenog idolopoklonstva.
Katolička crkva poznata je po čašćenju i štovanju kipova kojima je svima zajedničko to da ne predstavljaju Boga, ili ga predstavljaju na krivi način.
Npr. Isus iako se njegovo uskrslo tijelo nalazi na nebu, uvijek je prikazan razapet na križu ili kao mala beba. čašćenje njegovog kipa također je u suprotnosti sa Biblijom, zato jer Bog podjednako zabranjuje i čašćenje kipova i dočaravanje Boga kipom - Boga se dakako ne može dočarati kipom.
Martin Luther i
John Knox, jedni od najvećih protestantskih reformatora također su djelili to vjerovanje te su i napisali više knjiga na tu temu.
Onome koji je šokiran ovime što čita preporučujem da pročita knjigu
"Babilonska misterijska religija" od Ralpha Woodrowa. Suguran sam da će
vam ona (pri)pomoći u identificiranju modernog Babilona - Rimske Crkve.
Moja poruka vama, ista je ona koju je vjernicima rimske crkve uputio
Savonarola, sa malim dodatkom - čitajte Bibliju, tamo vam sve piše!
Upravo je jasnoća Biblije, koja je više nego jednostavna i razumljiva svakome čovjeku glavni razlog iz kojeg katolička crkva skriva Bibliju, a 97% katolika ju uopće ne čita. Za razliku od njih onih 3% tumači ju u skladu sa Crkvenim učiteljstvom, koje je samo po sebi dio tog suvremenog babilonskog sustava.
Ako uistinu želite saznati "Što je istina?" kleknite na koljena, uzmite BIbliju u ruke, i molite Boga da vam da osvjedočenje Duha Svetoga, koji će vas, ukoliko ste spremni prihvatiti ono što će vas on osvjedočiti prema svom obećanju uvesti u svu istinu.