Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Eshatologija-Otkrivenje:14-18-Babilon današnji-Bludnica

power_settings_newLogin to reply
+12
ILIJA
Domenika
dominik
Velikomucenik
jony
mikic
kainos
Izrail
Češljugar
Aladin
hrvoje hrki
laodikejac
16 posters

descriptionEshatologija-Otkrivenje:14-18-Babilon današnji-Bludnica - Page 5 EmptyRe: Eshatologija-Otkrivenje:14-18-Babilon današnji-Bludnica

more_horiz
dominik je napisao/la:
Iskreno abrahama nije mi jasno zasto sve te goleme kolicine teksta po ovom i ostalim topicima stavljas po forumu.,

Mozes li mi, molim te, to objasniti?

Brate dominik, slazem se s tobom... Vec sam jednom to spomenuo bratu abrahamu i slozio se. Medutim, navike su navike :-)

descriptionEshatologija-Otkrivenje:14-18-Babilon današnji-Bludnica - Page 5 EmptyRe: Eshatologija-Otkrivenje:14-18-Babilon današnji-Bludnica

more_horiz
pitanje za sve koji direktno ili indirektno hoće postaviti tezu da je KC kriva za nemogućnost jedinstva kršćana ili još gore da je bludnica

po tome ispada da od Isusove smrti na križu, od apostola i početaka Crkve, nije bilo valjane crkve, valjanog apost. nasljeđa, rukopolaganja i sl,.

po nekima ispada da se kršćanstvo pojavilo tek u 16.stoljeću!
pogledajte samo gdje vas vodi zastupanje negativnih teza prema KC , vodi vas u apsurd cijele povijesti kršćanstva( katoličanstva i pravoslavlja) sve do 16.st.

more_horiz
hrvoje hrki je napisao/la:
pitanje za sve koji direktno ili indirektno hoće postaviti tezu da je KC kriva za nemogućnost jedinstva kršćana ili još gore da je bludnica

po tome ispada da od Isusove smrti na križu, od apostola i početaka Crkve, nije bilo valjane crkve, valjanog apost. nasljeđa, rukopolaganja i sl,.

pogledajte samo gdje vas vodi zastupanje negativnih teza prema KC , vodi vas u apsurd cijele povijesti kršćanstva( katoličanstva i pravoslavlja) sve do 16.st.

Brate, sigurno je bilo pravih kršćana od Pentekosta do 16. stoljeću - a to su oni koje je KC progonila, a neke od njih i ubila! (U odnosu na one koji su bili katolici, križari, i sl. - pravi kršćani su bili manjina. Uvijek su pravi bili manjina!!!)

more_horiz
<BLOCKQUOTE>

Ovo si sam postavio tezu,dokazao,i tvrdis da je tocna,tako ti hrki moj rade mnogi krscani,umjesto da se koriste Kristovom misijom koja je bila na zemlji,daj napravi bilansu,sto si uradio za Krista samo evo juce,a ne samo ti nego svi mi.obred obred obred obred </BLOCKQUOTE>

more_horiz
jony je napisao/la:

Brate, sigurno je bilo pravih kršćana od Pentekosta do 16. stoljeću - a to su oni koje je KC progonila, a neke od njih i ubila! (U odnosu na one koji su bili katolici, križari, i sl. - pravi kršćani su bili manjina. Uvijek su pravi bili manjina!!!)

koja si ti zajednica ili sekta
koliko gluposti govoriš u ovoliko malo rečenog
ako je papa antikrist , onda je to od samih početaka
a onda ispada da Isus nije imao nikakve Crkve do 16.stoljeća

pogledajte samo koliko laži sipate protiv poglavara KC, da lako u toj mržnji, ulazite u apsurde, koji nemaju veze sa zdravom pameću

bolje vam je okanite se papa i KC , jer će vas Bog na sudnjem danu pitati , je si li više držao i širio njegovu vijest ili si se više svim silama borio protiv KC ( najstarije i najveće kršćanske crkve!) , njenih svećenika i pape:affraid:

more_horiz
1. Ne znam o kakvoj mržnji pričaš... Istina da je npr. Hitler ubio 6 milijuna Židova nije nikakva mržnja prema Hitleru - već povjesna činjenica!
2. Postavio si pitanje i dobio si odgovor na njega. Što se ljutiš?
3. Zašto ne pročitaš odgovor na pitanje koje si postavio - jer ne bi ponavljao tezu "a onda ispada da Isus nije imao nikakve Crkve do 16.stoljeća" jer sam ti na to odgovorio. Ponavljam odgovor: Pravih je kršćana bilo od apostola na dalje (stoga i prije 16. st) - i to su bili oni koje je progonila i ubijala "najstarija i najveća kršćanska crkva", da koristim tvoje riječi!

more_horiz
jony je napisao/la:
1. Ne znam o kakvoj mržnji pričaš... Istina da je npr. Hitler ubio 6 milijuna Židova nije nikakva mržnja prema Hitleru - već povjesna činjenica!
2. Postavio si pitanje i dobio si odgovor na njega. Što se ljutiš?
3. Zašto ne pročitaš odgovor na pitanje koje si postavio - jer ne bi ponavljao tezu "a onda ispada da Isus nije imao nikakve Crkve do 16.stoljeća" jer sam ti na to odgovorio. Ponavljam odgovor: Pravih je kršćana bilo od apostola na dalje (stoga i prije 16. st) - i to su bili oni koje je progonila i ubijala "najstarija i najveća kršćanska crkva", da koristim tvoje riječi!

pa jednostavno ispada, samo ti ne želiš priznati
ako je papa antikrist , a KC bludnica , onda znači da Kroistove prave crkve nije ni bilo , do pronalaska "spasiteljske i ispravne" reformatorske crkve, a sada na 1 nego nekoliko stotina "spasiteljskih i ispravnoih"Exclamation

molim te , samo mi reci koje si ti pripadnik od tih nekoliko 100 ISPRAVNIH
da se znam , možda jednog dana "prebaciti" u jedinu ispravnu crkvu
naime , teško mi se odlučiti

more_horiz
Hoćeš li moje mišljenje? Ni jedna od tih nekoliko stotina spasiteljskih i ispravnih reformatorskih crkava nije ta ispravna. Isto kao što to mislim i za "najstariju i najveću kršćansku crkvu". 

more_horiz
jony je napisao/la:
Hoćeš li moje mišljenje? Ni jedna od tih nekoliko stotina spasiteljskih i ispravnih reformatorskih crkava nije ta ispravna. Isto kao što to mislim i za "najstariju i najveću kršćansku crkvu".

pa u kojoj si ti crkvi
svatko tko se smatra Isusovim sljedbenikom trebao bi tu svoju životnu priču i opredjeljenje podijeliti s drugima u zajednici:?:

more_horiz
Idemo utvrditi osobine današnjeg Babilona pa ćemo vidjeti Tko je on...
1.Babilon današnji ima nepravilan odnos prema Božjem zakonu:
http://ltr.netro.ca/10Cs.htm
2.Babilon današnji prihvaća spiritizam:
audio na engleskom:
http://www.truthfortheendtime.com/Mp3_Books/mp3books/GC/34_Can_Our_Dead_Speak_To_Us.mp3

Zadnja promjena: ; pon 28 svi 2007, 09:34; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
Mislim da si ovdje dobro rekao: trebao bi biti u zajednici (s ostalim vjernicima). Međutim, ne vjerujem da bi trebao biti u organiziranom crkvenom sistemu. Ne vidim da je ikad Bog htio takav organizirani sistem s nekakvim ljudskim vodstvom (hijerarhijom) - što je slučaj sa svim reformiranim i ostalim crkvama. Apostoli su bili zajednica - nikako ne nekakav ljudski organizrani sistem.

Evo nekoliko primjera:
1.) Židovi su htijeli kralja. Htjeli su nekakav ljudski sistem. Što naravno nije bila Božja originalna volja.
2.) 11 apostola je htijelo postaviti apostola nakon Jude. Ždrijebom? (Danas bi to riješili glasovanjem.) I za tog čovjeka više ne čujemo gotovo ništa. Međutim, Bog je izabrao Pavla i postavio ga za tog apostola.

Stoga vjerujem u zajednicu s vjernicima, ali nikako u organizirani ckrveni sistem! Crkveni sistem pokušava definirati Boga i ograničiti ga svojim statutom, naučavanjem, doktrinom, dogmama.

more_horiz
jony je napisao/la:
Mislim da si ovdje dobro rekao: trebao bi biti u zajednici (s ostalim vjernicima). Međutim, ne vjerujem da bi trebao biti u organiziranom crkvenom sistemu. Ne vidim da je ikad Bog htio takav organizirani sistem s nekakvim ljudskim vodstvom (hijerarhijom) - što je slučaj sa svim reformiranim i ostalim crkvama. Apostoli su bili zajednica - nikako ne nekakav ljudski organizrani sistem.

Evo nekoliko primjera:
1.) Židovi su htijeli kralja. Htjeli su nekakav ljudski sistem. Što naravno nije bila Božja originalna volja.
2.) 11 apostola je htijelo postaviti apostola nakon Jude. Ždrijebom? (Danas bi to riješili glasovanjem.) I za tog čovjeka više ne čujemo gotovo ništa. Međutim, Bog je izabrao Pavla i postavio ga za tog apostola.

Stoga vjerujem u zajednicu s vjernicima, ali nikako u organizirani ckrveni sistem! Crkveni sistem pokušava definirati Boga i ograničiti ga svojim statutom, naučavanjem, doktrinom, dogmama.

dobro
a kako se zove tvoja zajednica vjernika

more_horiz
Pa, da si razumio što asm napisao u prošlom postu - vjerojatno ne bi postavio to pitanje... Kako su se zvali apostoli u gornjoj sobi? Nikako, nisu bili organizirani. Tek su  kasnije ljudi nazvali kršćanima zajednicu u Antiohiji (Dj. 11:26). Dakle, ljudi su ih prozvali, a ne oni sami. 

Stoga, ponavljam: Kako se zvala zajednica vjernika koji su se okupili oko Petra na dan kad se spustio Duh Sveti?

more_horiz
jony je napisao/la:
Pa, da si razumio što asm napisao u prošlom postu - vjerojatno ne bi postavio to pitanje... Kako su se zvali apostoli u gornjoj sobi? Nikako, nisu bili organizirani. Tek su kasnije ljudi nazvali kršćanima zajednicu u Antiohiji (Dj. 11:26). Dakle, ljudi su ih prozvali, a ne oni sami.

Stoga, ponavljam: Kako se zvala zajednica vjernika koji su se okupili oko Petra na dan kad se spustio Duh Sveti?

jedan filozof je rekao, parafrazirat ću:

čovjek je biće zoon politicon
svatko tko je sam , je sam Bog ili zvijer

more_horiz

Od kud si ti zaključio da sam sam? Često me iznenadiš svojim zaključcima. Zaista zanimljivo... Ima nas svakakvih...

more_horiz
jony je napisao/la:

Od kud si ti zaključio da sam sam? Često me iznenadiš svojim zaključcima. Zaista zanimljivo... Ima nas svakakvih...

pa 2 puta sam te pitao iz koje si kršć. zajednice, a ti ne kažeš ništa
a govorio si nešto u stilu da zajednica nije ni potrebna
pa otuda to

more_horiz

Opomena svim crkvama:
http://www.truthfortheendtime.com/Mp3_Books/mp3books/GC/38_The_Final_Warning.mp3

Kristov model organizacije je model službe - zajednice svećenstva svih vjernika za koje je apostol Pavao po principu darova Duha prikazao odnose autoriteta Duha Svetoga.Zato organizirani model apostolske crkve danas polazi od Suvereniteta Svetoga Duha i time izbjegava opasnosti od samovolje pojedinaca da se nametnu kao da su Kristovi učenici .Organizacija na temelju Suvereniteta Svetoga Duha
nije hijerarhijska već autoritativno funkcionalna jer je Bog svakome vjerniku dao određeni posao evanđeoskih službi i podjeli rada u planu spasenja ispunjavanja Kristovog velikog naloga iz Mateja 28,19.20.
Kao što će se neke denominacije "vratiti" katoličkoj crkvi tako neke neće..No što znači Izađite iz Babilona narode moj!?Otkrivenje 18,1-5
Kada se izbjegava hijerarhija a ne uvodi autoritativni funkcionalizam Suvereniteta Svetoga Duha tada sigurno dolazi do diktatorskih poteza pojedinaca jer podjela rada u nekom projektu na pr. evangelizacije traži više poslenika nego što ih ima pa se poslovi ne mogu obaviti i poslenik pita - a što sada, ili, drugom se posleniku takvo rješenje ne sviđa..U tom smislu bitno je respektirati važnost stalnosti savjetovanja poslenika u evanđeoskim grupama određenog projekta..Usklađivanje više projekata u mnoštvu grupa zahtjeva podjelu nadležnosti kako bi se sačuvao kurs Suvereniteta Svetoga Duha..

Zadnja promjena: ; pon 28 svi 2007, 10:09; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
jony je napisao/la:
Mislim da si ovdje dobro rekao: trebao bi biti u zajednici (s ostalim vjernicima). Međutim, ne vjerujem da bi trebao biti u organiziranom crkvenom sistemu.

Dakle, jedno je biti u zajednici s vjernicima. To i jesam. A drugo je biti član neke denominacije. 

Stoga, ova zajednica nije podružnica neke denominacije ili slično, pa stoga i nema ime, osim kršćanska zajednica ili slično! Srećom, ima mnogo takvih zajednica i ljudi po svijetu za koje znam!

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply