Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Eshatologija-Otkrivenje:14-18-Babilon današnji-Bludnica

power_settings_newLogin to reply
+12
ILIJA
Domenika
dominik
Velikomucenik
jony
mikic
kainos
Izrail
Češljugar
Aladin
hrvoje hrki
laodikejac
16 posters

descriptionEshatologija-Otkrivenje:14-18-Babilon današnji-Bludnica EmptyEshatologija-Otkrivenje:14-18-Babilon današnji-Bludnica

more_horiz
Otkrivenje 14-18

Babilonski grijesi danas - koji su?Da li su svi grijesi -Babilonski?
Kako ih prepoznati?Ostaviti, ne sudjelovati u njima, kako?

abraham

Zadnja promjena: ; pon 02 srp 2007, 18:03; ukupno mijenjano 1 put.

descriptionEshatologija-Otkrivenje:14-18-Babilon današnji-Bludnica EmptyRe: Eshatologija-Otkrivenje:14-18-Babilon današnji-Bludnica

more_horiz
Za Vavilon se kaže: da otrovnim vinom bluda svojega napoji sve narode! Pitanje iziskuje obiman odgovor, ali koji svakako u Bibliji nalazimo i nedvosmislen je!

Kada govorimo o lažnom vinu ili drugačije rečeno lažnoj nauci koja je mnoge narode napila ili zavela bludom ili nečistotom svojom, a znamo da je jedina čistota Hristova nauka! Gospod poziva svoj narod koji se nalazi u Vavilonu da iziđe iz nj. jer ko ostane u nj poginuće sa njim! Zato je Gospod uputio poziv da se iziđe iz nj. Naravno pitanje traži i da navedemo grehe Vavilonske/Babilonske, što je potrebno mnogo opširnije da se o tome piše! Ali jedno je važno, a to da je Vavilon protiv Božjih svetih zapovesti, Hristove vere-čiste vere, a drži se paganskih običaja koji su samo uzeli plašt Hrišćanstva, dok za one koji izučavaju Božju reč nije teško da prepoznaju Bludnicu i koja je takođe i Mati kurvama!!!

Svako dobro u Gospodu

descriptionEshatologija-Otkrivenje:14-18-Babilon današnji-Bludnica EmptyRe: Eshatologija-Otkrivenje:14-18-Babilon današnji-Bludnica

more_horiz
<BLOCKQUOTE>

Pored indentifikacije danasnjeg Babilona -Velike bludnice koja sjedi na Zvijeri:
Analizirajmo i vino i grijehe i mjesanje vina i sudjelovanje u grijesima Babilonskim:
Jedno je vino Babilonsko koje opija ,
drugo su grijesi Babilonski..
Da vidimo i načinimo biblijsku listu Babilonskih grijeha današnje Bludnice i njenih kćeri..?u odnosu na Otkrivenje !Koji su kriteriji utvrđivanja babilonskoga grijeha?
Zakon?Zakon i Evanđelje?I još nešto?

Kako prepoznajemo i mjerimo u praksi svagdašnjih događaja ove grijehe?

abraham</BLOCKQUOTE>

more_horiz
babilon grad veliki , je veliki grad- NEW YORK!
O tome sam već 2 puta na nekim ranijim temama
zato braćp ne imputirajte da je taj grad neki drug ili još gore da je toi neka institucija vama ( nedraga) koju su vam bezrazložno omrazili vaši " vrli učitelji" i mentori

grad grijeha, sodoma i gomora - kolokvijalno NY zovu i big apple- a dobro se zna da je jabuka simbol prvotnog grijeha ( zmija, adam i eva, jabuka u edenu...)

to je novi amsterdam- novi veliki grad pomorske trgovine
to je grad političke moći- sjedište svih naroda-UN
TO je grad financijske moći- glavne burze-Wall street
to je grad velika luka- glavno središte pomorske trgovine -novig svijeta i euroazije

ima li grada kao što je NEW YORK- Novi Grad!
nema , ali snaći će ga ubrzo sudbina iz otkrivenja...

more_horiz
Nikada brate Hrvoje, to nije New York. To je apsolutno Rim. Zena je simbol crkve u Pismu. Ako je moralna u odnosu na Boga, onda je to Hristova Nevesta, ako je to nemoralna zena onda je to Bludnica. Osim toga ta zena sedi na mnogim vodama, sto su mnogi narodi. Zena sedi na sedam gora i zena je veliki grad. Grad na sedam gora je RIM, a zene je crkva a jos i grad. Jedino je Vatikan grad crkva.

I jos zena sedi na mnogim vodama, sto su mnogi narodi. Niko nema toliko ljudi pod kontrolom od svih hriscanskih crkava kao Rim - papski Rim, ne Italijanski Rim.

Osim toga ona ZENA je i izuzetno bogata? Koja je najbogatija crkvena organizacija na svetu? Naravno Rim!
Zena voli i da trguje i da cini preljubu sa zemaljskim kraljevima? Koju religioznu ustanovu posecuje najvise predsednika i drzavnika mnogih drzava? Pa Vatikan-Rim.

Ona je takodje i pijana od krvi Isusovih ucenika? Pa od kada je New York pijan od krvi Isusovih ucenika? Nije li Rimska crkva kroz vekove pogubila najvise Hriscana za koje su kasnije i sami priznali da su bili pravednici, cak ih proglasavali svecima. KAKVO LICEMERJE. New York nije ni postojao dok je Rimska crkva prolivala krv Isusovih ucenika po celoj Evropi. Cak sama istorija to naziva periodom mraka na zemlji, a tada je vladalo Rimsko svestenstvo i papa Evropom.

Procitaj samo pazljivo Otkrivenje 17 i 18 i iskreno se moli Bogu i pitaj Ga o kome se govori u te dve glave. Ako ti Bog kaze da je to New York, onda OK, necu ti vise dosadjivati.
Ali ako ti svestenici kazu da je to New York, ja bi to najozbiljnije ispitao kroz citanje knjige Otkrivenja i molitvu.
Brat Aladin

more_horiz
Aladin je napisao/la:
Nikada brate Hrvoje, to nije New York. To je apsolutno Rim. Zena je simbol crkve u Pismu. Ako je moralna u odnosu na Boga, onda je to Hristova Nevesta, ako je to nemoralna zena onda je to Bludnica. Osim toga ta zena sedi na mnogim vodama, sto su mnogi narodi. Zena sedi na sedam gora i zena je veliki grad. Grad na sedam gora je RIM, a zene je crkva a jos i grad. Jedino je Vatikan grad crkva.

I jos zena sedi na mnogim vodama, sto su mnogi narodi. Niko nema toliko ljudi pod kontrolom od svih hriscanskih crkava kao Rim - papski Rim, ne Italijanski Rim.

Osim toga ona ZENA je i izuzetno bogata? Koja je najbogatija crkvena organizacija na svetu? Naravno Rim!
Zena voli i da trguje i da cini preljubu sa zemaljskim kraljevima? Koju religioznu ustanovu posecuje najvise predsednika i drzavnika mnogih drzava? Pa Vatikan-Rim.

Ona je takodje i pijana od krvi Isusovih ucenika? Pa od kada je New York pijan od krvi Isusovih ucenika? Nije li Rimska crkva kroz vekove pogubila najvise Hriscana za koje su kasnije i sami priznali da su bili pravednici, cak ih proglasavali svecima. KAKVO LICEMERJE. New York nije ni postojao dok je Rimska crkva prolivala krv Isusovih ucenika po celoj Evropi. Cak sama istorija to naziva periodom mraka na zemlji, a tada je vladalo Rimsko svestenstvo i papa Evropom.

Procitaj samo pazljivo Otkrivenje 17 i 18 i iskreno se moli Bogu i pitaj Ga o kome se govori u te dve glave. Ako ti Bog kaze da je to New York, onda OK, necu ti vise dosadjivati.
Ali ako ti svestenici kazu da je to New York, ja bi to najozbiljnije ispitao kroz citanje knjige Otkrivenja i molitvu.
Brat Aladin

brate

mržnaj prema KC ti je pomutila pamet
ali možda to nije tvoj izvorni grijeh , krivi su to heretici koji su prethodili tebi i širili lažni nauk " golicajući ljudima uši , pričama koji njima pašu..."Wink

prouči dobro 17 i 18 poglavlje pa ćeš vidjeti da je to NY
grad je to velike trgovine , to je LUKA... Exclamation

more_horiz
Ne brate. ne mrznja prema Katolicima. Ja ne mrzim Katolike, to je besmisleno. Hriscani ne mrze druge ljude bez obzira na veroispovest, boju koze ili nacionalnu pripadnost.

Inace nije me mrznja motivisala da to napisem, vec ljubav prema istini, i otkrivenje Bozije Reci. Ono sto sam naveo su apsolutno istorijske cinjenice, neopoyive i ne porecive. Ali nije cilj da probudim mrznju prema Katolicima, vec da jedan katolik vidi u kakvom sistemu se on nalazi. Ljudi koji se nalaze u Babilonu su u velikoj opasnosti i strasno su prevareni religioznoscu te zene-crkve. Ja zelim da ljudi vide ISTINU i kako Bog vidi to organizaciju.

Inace mnogi ljudi znaju da Otkrivenje 17 i 18 govori o Rimskoj crkvi na kraju vremena, no problem je sto mnoge Hriscane sputava strah da to javno i kazu.

Dakle, brate Hrki, ovo NIJE MRZNJA PREMA KATOLICIMA, ako si to tako doziveo, to znaci da nisi uhvatio duh u kojem sam pisao. A kako bi, kada jedino pokusavas da odbranis stavove RC. Ali kada bi citao Pismo onako kako je napisano i bio iskren u molitvi, brzo bi video tako jednostavnu i ociglednu istinu.

Ali sve zavisi sta ljudi vise vole, Rec Boziju ili Religiju.

Brat Aladin

more_horiz
Aladin je napisao/la:
Ne brate. ne mrznja prema Katolicima. Ja ne mrzim Katolike, to je besmisleno. Hriscani ne mrze druge ljude bez obzira na veroispovest, boju koze ili nacionalnu pripadnost.

Inace nije me mrznja motivisala da to napisem, vec ljubav prema istini, i otkrivenje Bozije Reci. Ono sto sam naveo su apsolutno istorijske cinjenice, neopoyive i ne porecive. Ali nije cilj da probudim mrznju prema Katolicima, vec da jedan katolik vidi u kakvom sistemu se on nalazi. Ljudi koji se nalaze u Babilonu su u velikoj opasnosti i strasno su prevareni religioznoscu te zene-crkve. Ja zelim da ljudi vide ISTINU i kako Bog vidi to organizaciju.

Inace mnogi ljudi znaju da Otkrivenje 17 i 18 govori o Rimskoj crkvi na kraju vremena, no problem je sto mnoge Hriscane sputava strah da to javno i kazu.

Dakle, brate Hrki, ovo NIJE MRZNJA PREMA KATOLICIMA, ako si to tako doziveo, to znaci da nisi uhvatio duh u kojem sam pisao. A kako bi, kada jedino pokusavas da odbranis stavove RC. Ali kada bi citao Pismo onako kako je napisano i bio iskren u molitvi, brzo bi video tako jednostavnu i ociglednu istinu.

Ali sve zavisi sta ljudi vise vole, Rec Boziju ili Religiju.

Brat Aladin

rekao sam da ako to izvorno ne govoriš ti da te nadahnjuju otpale veličine, preci tvojih predaka , vrli učeni pismoznanci reformacija
ali iz ovog posta , vidim da si ne daješ mogućnost ekskulpacije, pa onda još gore , griješiš direktno , vlastitom mržnjom ti

nisi se osvrnuo na ono što sam ti boldao
pogledaj DOBRO šta kaže otkrivenje 18, 15-20:!:

to ti je dokaz da je u pitanju New York
samo ti ime kaže - to je Novi ( veliki ) Grad- to je novi Rim ( novi politički Rim -kao prijestolnica Rimskog velikog Carstva- ne kao središte vjere -KC!)
pogledaj američki senata, capitol hill i druge političke građevine
sve one su kopije zgrada RIMSKOG CARSTVA

more_horiz
Vjerojatnije je New York,Rim nema uopće više toliki značaj kao prije 2000 godina...New York je današnji Rim

more_horiz
Tajna bezakonja je uvek bila u vezi sa religijom, a ne sa svetovnim životom. Reč Babilon se odnosi na religiju, a žene je u Bibliji uvek crkva.
Inače brate Hrvoje, rekao sam ti da se ne radi o mržnji prema nikome već da je to učenje Božije Reči. Evo da još jednom budem jasan oko toga.

Otkrivenje 17.
"Hodi, da ti pokažem sud bludnice velike, koja sjedi na vodama mnogim; Jovanu se pokazuje TAJNA BABILON. Žena je u Pismu uvek crkva a Babilon religija.
S kojom su blud provodili kraljevi zemlje, i koji stanuju na zemlji, opiše se
vinom bluda njezina." (To su državnici koji hrle u Vatikan.)
I odvede me u pustinju u duhu; i vidjeh ženu, gdje sjedi na zvijeri crvenoj,
punu imena psovačkih, imajući sedam glava i deset rogova. (Istu tu viziju je video i Daniel i svi koji čitaju Bibliju znaju da je to Rimsko carstvo. A žena koja jaše na zveri je crkva koja upravlja ili koristi to carstvo.)
I žena bijaše obučena u grimiz i skerlet i nakićena zlatom i kamenjem dragim i
biserom, i imala je čašu zlatnu u ruci svojoj punu gada i nečistoće bluda
svojega. (Ovde se vidi bogatstvo crkve, a najbogatija organizacija je Vatikan ili Rimska crkva danas na svetu I ne samo danas. A njena nečistota ili blud je tvrdnja da je Hristova Nevesta a provodi svoje vreme u svetovnošću i sa zemaljskim vladarima.)
I na čelu njezinu napisano ime: "Tajna! Babilon veliki, mati bludnicama i
gadovima zemlje." (To je takođe i tajna, dakle ne razume svako, i to religiozna tajna pošto je Babilon.)
I vidjeh ženu pijanu od krvi svetih i od krvi svjedoka Isusovih. I začudih se
čudom velikim, kad je vidjeh. (Koja crkva je ubijala kroz vekove Hrišćane ako ne Rim. Tvrdnja da je to New York je više nego smešna).
I reče mi anđeo: "Što se čudiš? Ja ću ti reći tajnu žene i zvijeri, koja je
nosi i ima sedam glava i deset rogova. (I sam Jovan se čudio kako Hrišćanska crkva može to sve raditi.)
Ovdje je um, koji ima mudrost. Sedam glava, sedam su gora, na kojima žena sjedi. (Sedam gora na kojima žena sedi su sedam gora na kojima je sazdan Rim.)
I reče mi: "Vode, što si vi, dio, gdje sjedi bludnica, puci su i plemena i
narodi i jezici. (To su nacije nad kojima vlada Vatikan svojom religijom. Pogledajte samo Poljsku, Hrvatsku, Španiju i ostale Katoličke nacije, nije li to tako?)
I žena, koju si vidio, jest grad veliki, koji ima vlast nad kraljevima zemlje."

(Samo jedan je grad i grad i crkva i žena, VATIKAN to jest Rim.)

Ovo je samo u najkraćim crtama. Kakve sve to ima veze sa New Yorkom??????????

Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

more_horiz
Aladin je napisao/la:
Tajna bezakonja je uvek bila u vezi sa religijom, a ne sa svetovnim životom. Reč Babilon se odnosi na religiju, a žene je u Bibliji uvek crkva.
Inače brate Hrvoje, rekao sam ti da se ne radi o mržnji prema nikome već da je to učenje Božije Reči. Evo da još jednom budem jasan oko toga.

Otkrivenje 17.
"Hodi, da ti pokažem sud bludnice velike, koja sjedi na vodama mnogim; Jovanu se pokazuje TAJNA BABILON. Žena je u Pismu uvek crkva a Babilon religija.
S kojom su blud provodili kraljevi zemlje, i koji stanuju na zemlji, opiše se
vinom bluda njezina." (To su državnici koji hrle u Vatikan.)
I odvede me u pustinju u duhu; i vidjeh ženu, gdje sjedi na zvijeri crvenoj,
punu imena psovačkih, imajući sedam glava i deset rogova. (Istu tu viziju je video i Daniel i svi koji čitaju Bibliju znaju da je to Rimsko carstvo. A žena koja jaše na zveri je crkva koja upravlja ili koristi to carstvo.)
I žena bijaše obučena u grimiz i skerlet i nakićena zlatom i kamenjem dragim i
biserom, i imala je čašu zlatnu u ruci svojoj punu gada i nečistoće bluda
svojega. (Ovde se vidi bogatstvo crkve, a najbogatija organizacija je Vatikan ili Rimska crkva danas na svetu I ne samo danas. A njena nečistota ili blud je tvrdnja da je Hristova Nevesta a provodi svoje vreme u svetovnošću i sa zemaljskim vladarima.)
I na čelu njezinu napisano ime: "Tajna! Babilon veliki, mati bludnicama i
gadovima zemlje." (To je takođe i tajna, dakle ne razume svako, i to religiozna tajna pošto je Babilon.)
I vidjeh ženu pijanu od krvi svetih i od krvi svjedoka Isusovih. I začudih se
čudom velikim, kad je vidjeh. (Koja crkva je ubijala kroz vekove Hrišćane ako ne Rim. Tvrdnja da je to New York je više nego smešna).
I reče mi anđeo: "Što se čudiš? Ja ću ti reći tajnu žene i zvijeri, koja je
nosi i ima sedam glava i deset rogova. (I sam Jovan se čudio kako Hrišćanska crkva može to sve raditi.)
Ovdje je um, koji ima mudrost. Sedam glava, sedam su gora, na kojima žena sjedi. (Sedam gora na kojima žena sedi su sedam gora na kojima je sazdan Rim.)
I reče mi: "Vode, što si vi, dio, gdje sjedi bludnica, puci su i plemena i
narodi i jezici. (To su nacije nad kojima vlada Vatikan svojom religijom. Pogledajte samo Poljsku, Hrvatsku, Španiju i ostale Katoličke nacije, nije li to tako?)
I žena, koju si vidio, jest grad veliki, koji ima vlast nad kraljevima zemlje."

(Samo jedan je grad i grad i crkva i žena, VATIKAN to jest Rim.)

Ovo je samo u najkraćim crtama. Kakve sve to ima veze sa New Yorkom??????????

Brat Aladin
[url=http://www.nevesta-hristova.org
www.nevesta-hristova.org[/quote[/url]]

pa objasnio sam ti kakve veze ima

to što ti u svojoj mržnji prema KC misliš da je ona bludnica , a nosi apostolsko nasljeđe od 33 godine do danas , a nije bila valjda bludnica i 100 godine poslije Krista , ili 800 godine, ili npr 1400 godine, nego vidi čuda postala je bludnica od kada se pojavio protestantizam

to je instant teorija, reformiranih sekti , koji si time hože dati LEGITIMITET postojanja i svoje svrhe

ali , malo morgen
postojala je Crkva - Mistično Tijelo Kristovo i prije 1517 godine- to si utuvi brate u glavu

nije život Crkve počeo kalwinom , luterom ili zwinglijem:lol!:

more_horiz
Sta je sustina Babilona?

Duh Babilona!

Od toga sve pocinje.

Prvo prihvatim da se mogu spasiti verom i delima. Zatim za to svoje verovanje pridobijem sledbenike. Onda osnujem Crkvu. A onda se samo kotrljamo.

Evo kako je to bilo kod Avelja i Kaina. Ovaj lepo prineo jagnje na zrtvu kao izraz vere da nas krv zaklane zrtve spasava. To je bila sustina koju mi danas nazivamo opravdanje verom. Ali Kain je prineo plod od roda. On nije polagao veru u iskupljenje verom, kroz krv, vec se pouzdao u svoj trud. U svoja dela i ono sto je on svojim radom postigao.
Bog ga je odbacio.

A on je poceo da progoni ( mrzi ) svog brata. Na kraju ga je ubio.

I sve je tako pocelo.

Svi koji su u Hristu pronasli svoju nadu, u zasluge Njegove krvi prolivene na krstu Golgode, postali su zrtve. Bili su pobijeni jer nisu hteli da se vezu za ono sto je neko za njih mogao da ucini, ili sto su oni sami mogli da ucine. Odbacili su ucenje o spasenju verom i delima, vec su se kao Avelj pouzdali u krv Zrtve. Zato su isto bili poubijani i progonjeni kao zveri.
Ni danas se situacija nista nije izmenila.

Svi koji hoce pobozno da zive bice gonjeni.

more_horiz
Apostolsko nasleđe ne pripada ni jednoj organizaciji. Crkva Živog Boga je Crkva nanovorođenih, i to nije oraganizacija u koju se možeš uključiti. Da bi bio deo crkve i Hrista moraš se roditi u to. U Hristovo telo ulaziš krštenjem Svetim Duhom, kao na dan Pedeseti u Delima Apostolskim a ne uzimanjem hostije. Pavle kaže: "Jednim Duhom svi smo kršteni u jedno Telo." To čak ne mora doći preko KC ili neke Protestanske. To dolazi onima koji veruju celu Bibliju od korice do korice a ne u neki sistem načinjen od čoveka.
Isus kaže: "Zaista, zaista vam kažem, ko se ne rodi od vode i Duha neće videti Kraljevstvo Božije."
Osim toga, ako apostolsko nasleđe ide preko Rimske crkve, kako to da Petar nikada nije ni bio u Rimu, a KC tvrdi da je Petar prvi papa i da su oni naslednici toga. Petar je širio Evanđelje među Hebrejima a Pavle među Paganima, Bilo bi mnogo logičnije da ste izabrali Pavla za prvog papu a ne Petra. O tome svedoči i samo Pismo u Galaćanima 2:7-...:
"Nego nasuprot, kad vidješe, da je meni povjereno evanđelje među neobrezanima,
kao Petru među obrezanima;
Jer onaj, koji pomože Petru u apostolstvu među obrezanima, pomože i meni među
neznabošcima;
I jer upoznaše milost, koja je meni dana, dadoše Jakov i Kefa i Ivan, koji su se
brojili kao stupovi, meni i Barnabi ruku u znak zajednice, da mi idemo k
neznabošcima, a oni k obrezanima;"

Kažeš da je KC nasledstvo Petrovog papstva. Hmmm? Iz gore navedenih citata jasno je ko je širio Evanđelje među Pagane, a Rim je čisto Paganska Hriščanska Crkva i nema nikakve veze sa službom Apostola Petra.

OVO ŠTO PIŠEM NEMA VEZE SA MRŽNJOM VEĆ SA BIBLIJOM.

Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

more_horiz
Na spomen odličju koje je skovano u Rimu 1823 po zahtjevu pape Leona XII. - s jedne je strane lik pape, a na drugoj žene koja sjedi na Zemljinom globusu i drži zlatnu čašu.
Ispod slike stoji natpis:
-Sedet super universum-
tj sjedi na cijelom svijetu

abraham

more_horiz
Da brate Jevrejine, odlična slika Kajina i Abela. Uvek je tako bilo, od samoga početka i tako ostaje do kraja, lažna religija će progoniti ispravnu veru. Duhovan će goniti telesnog.
Koliko su ljudi danas slepi koji veruju u KC, svedoči činjenica, da nije bilo velikih reformacija i reformatora, koje oni danas osuđuju kao jeretike, mi ovog trenutka ne bi imali ni Biblije, jer su ih oni masovno spaljivali i uništavali kroz vekove. Hvala Bogu za Lutera, koji se izborio da Pismo postane dostupno ljudima na maternjem jeziku, a ne samo Katoličkom sveštenstvu. Što se njih tiče, njima najviše odgovara srednji vek, držati ljude u neznaju što se Reči tiče, i vladati njima kao glupim ovcama.

Brat Aladin

more_horiz
abraham je napisao/la:
Na spomen odličju koje je skovano u Rimu 1823 po zahtjevu pape Leona XII. - s jedne je strane lik pape, a na drugoj žene koja sjedi na Zemljinom globusu i drži zlatnu čašu.
Ispod slike stoji natpis:
-Sedet super universum-
tj sjedi na cijelom svijetu

abraham

čula, rekla , kazala
pokaži nam sliku tog"spomen odličja"
ovako je to samo falsifikat

more_horiz
pitanje za aladina:

da li je KC bila bludnica i prije nastanka protestanata i reformiranih?

more_horiz
Ovo je stvarno dobro pitanje brate Hrki, jer u odgovoru na njega mnoge stvari mogu postati jasne.
Pokušaću odgovoriti što kraće i sažetije.

Rimska crkva kojoj piše Apostol Pavle je bila prava Hrišćanska crkva koja je primila poruku prvog ađela-glasnika poslanog Paganima u prvom crkvenom dobu. Pavle piše toj crkvi jednu od najdivnijih poslanica i doktrinarno jednu od najvažnijih. TAKO DA RIMSKA CRKVA KOJOJ PIŠE APOSTOL PAVLE NIJE BLUDNICA, već prava Hrišćanska crkva.

Međutim Duh preko Pavla prorokuje veoma jano: "Znam da će posle mene doći grabljivi vuci i koji neće štediti stado..." Zaista, odlaskom apostola Pavla sve su brojniji oni koji donose stvari u crkvu koje Pavle nije propovedao, a što je striktno zabranio u poslanici Galaćanima. Tako da se unutar prve crkve javljaju razna lažna učenja i to se jano vidi u pismu Efeškoj crkvi u Otkrivenju II. glava: "Iskušao si one koji su tvrdili da su apostoli i našao ih lažnim."

Takođe jedna od najopasnijih stvari koja se javila u prvoj crkvi je bila doktrina Nikolaita. Reč "nikos" znači "nadvladati" a "laici" znači "narod, obični ljudi ili obični vernici". Doktrina Nikolaita je ustvari podizanje sveštenstva iznad laika, tako da se unutar crkve uskoro javlja elita koja je iznad običnih vernika i koja vlada i upravlja njima, što je otvorilo širom vrata strašnim zloupotrebama ljudske vere i savesti što se ubrzo pokazalo i može se jasno videti i u istoriji. No pošto nisam istoričar, to kažem da oni koji to jesu mogu sigurno proveriti.
Takođe Isus kaže u Otkrivenju II. u pismi jednoj od crkava i kaže: "Dobro je što mrziš dela Nikolaita na koja i Ja mrzim..."
Nikolaitizam je direktno suprotno sa onim što je naš Gospod propovedao: "Najveći među vama neka bude svima sluga i rob." Kako se kasnije Nikolaitizam razvio u Rimskoj crkvi, nije ni čudo da je Isus rekao da mrzi ta dela.

Sledeća stvar koju je Rimska crkva nastavila činiti je da u želji da pridobije što više obraćenika, i što više vernika (što će je dovesti kasnije u poziciju moći) i počinje da pravi kompromise sve više i više sa Pavlovim Evanđeljem, pa Paganizam sve više počinje da ulazi u Rimsku crkvu, a time i sve više obraćenika. To je nakraju dobilo strahovite razmere, pa je dan boga sunca postao Božić, dan kada slave rođenje Isusa Hrista, počeli su da imaju mnoge posrednike kojima su počeli da se mole. Pavle kaže: "Jedan je posrednik između Boga i ljudi čovek Isus Hrist." Počeli su da grade kipove i ikone, čime su se još više udaljili od Reči Božije i na kraju postali KLASIČAN PRIMER IDOLOPOKLONSTVA, što novoobraćenim paganima koji nisu ništa znali o Evanđelju nije uopšte smetalo.

Konačno apetiti Rima su narasli do te mere da Rimska crkva počinje sve više da se približava državi, da bi je na kraju Kontstantin proglasio državnom religijom i na Nikejskom Saboru ona konačno postaje Bludnica koju Jovan opisuje u Otkrivenju 17.-ta glava.

Ono što je bilo takođe strašno je to što je KC oduzimala drugim, običnim ljudima pravo na čitanje Pisma, i to je išlo do te mere da su masovno počeli uništavati Biblije i poslanice apostola što ih je dovelo do apsurda pa su čak i na njihovim školama crkvena predanja svetih otaca zauzela mesto Svetog Pisma, tako da se doktrina Rimske Crkve temelji više na predanjima nego na Bibliji, koja je TAKO KAŽE GOSPOD. Reč čoveka se uzdigla iznad PISANO JE: "Čovek neće živeti samo od hleba već od svake reči koja izlazi iz usta Božijih."

Dakle, brate Hrki, Nikeja je bila prekretnica. Ono što mnogi ljudi danas smatraju temeljima pravog Hrišćanstva je u Božijim očima bio strahovit pad. A rodovi tog pada su sledili odmah nakon toga. Počeo je progon pravovernih Hrišćana i Evropa ušla u najmračniji deo svoje istorije u kojoj je Vatikan ne sumnjivo dominirao. Koliko je bilo samo inkvizicija i spaljenih Biblija i ljudi na lomačama, samo ako bi rekli nešto što se Rimu ne bi svidelo.
Na Nikeji crkva i država su se konačno venčali i zbog toga ona Rimska Crkva postaje bludnica, jer ispoveda da joj je Hrist muž, a ustvari poglavar je postao Konstantin.

Inače Isus Rimsku crkvu kanije u Otkrivenju II. i III. glavi naziva i Izabelom i lažnom proročicom, koja čak ima i decu, koja su rođena iz njenog bluda, koju će Gospod pobiti.
To savršeno odgovara Otkrivenju 17 gde se kaže da bludnica ima ćerke, što su druge Hrišćanske crkve koje su sledile njen primer i od crkve živog Boga načinili ljudski sitem, i sistem oragnizacija, kojoj je glava čovek a ne Hrist.

Ovo je u najkraćim mogućim crtama. Dakle, Rimska crkva, nakon svih svojih greha konačno ulazi u brak sa državom na Nikeji, a Konstantin je bio pokrovitelj tog sabora. Zbog toga se naziva BLUDNICOM a BABILONOM se naziva zbog lažnih učenja, paganizma koje je izmešala sa Hrišćanstvom.

Zbog toga Bog podiže reformaciju!

Kao prvo, da vrati Bibliju običnim ljudima. I kao drugo da iz reformacije u reformaciju izbaci sav paganizam koji je una unela u Hrišćanstvo, i da Hrišćane vrati nazad sa dogmi i veroispovesti na Reč Božiju.

Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply