<BLOCKQUOTE>
Ruta je napisao/la: Ja se zaista svima izvinjavam radi nacina vodjenja dijaloga sa nekim od adventista a pogotovu sa Dinom.Ali jedno Dino moras znati da ne mozes na ovom forumu citati samo ono sto se tebi svidja.Pregledaj ostale strane i vidjeti ces da su mnogi odlazili od teme ali ti si meni prigovorila i to me je naljutilo.Dino ja sam inace bila osoba koja se uvijek nesto bunila i ganjala svoja i tudja prava.Nepravdu nikako nisma mogla tako da i moj zivotni poziv socijalnog radnika je proisteko iz te naravi.Uvijek sam bila srcana i nisam se nikog bojala (osim Boga)nedostatak strpljenja,brza(nedostatak mudrosti),ali mene je upravo takvu Hrist voli i On me mjenja.Znaci svi imaju svoje nedostatke ja priznajem.Dino ja sam iz nekih vasih odgovora ili pitanja prepoznala licjemjerstvo zacinjeno finocom a nisam prepoznala blagost Hristovu ako ti mislis da imas vise Duha pa pokazi ga.Najgore sto se desilo sto ste sa pretjeranim isticanjem subote kod mene proizveli odbojnost od nje i to me je danas uzasnulo.Bog je stvorio svaki dan i ja svaki dan volim i sto troandjelovsku vijesti skrnjavimo sa nasim neznanjem.Zato vam se svima izvinjavam duboko i zaista sam pokarana od Duha Svetoga.Boziji blaagoslov.
Evo ,Dragomire,ovaj moj post cu nazvati budi popo covjek,ti trazis non stop dokaze,a sestra Ruta kaze da smo kod nje svojim dokazima izazvali odbojnost,eto bud popo covjek,volim i strasno postivam katolike i ortodokse,koji kazu,jeste subota je sedmi dan ali mi zivimo po crkvenom predanju,stop,posteno je posteno,a ja sestro Ruta niti zelim niti hocu trgovati Duhom Svetim,jer to je za mene 3 lice bozanstva,i ne zelim ga kao grijesni covek,koristiti u sili protiv tebe,i opet ti kazem da nisam niti licemjerka,niti farizejka.Sto se tice dokaza Dragomire,mislim da se jadan Justin ,salomi dokazujuci o ispravnosti subote,mislis li da kad bi nas vise o tome pisalo,ti promjenio svoj stav,ne to je dar Bozji,shvatiti kompletnu poruku neba,tebe sam Ruta opomenula da skreces sa teme,a ti malo pogledaj da li nije istina,i znas da sa mnom mozes razgovarati samo s dokazima,pa mi dokazi sve sto je bilo protiv tebe,ja mozda i je sam ugladjena,i cipka lipka,ali nije na tebi da ti od mene trazis pokazivanje Duha Kristova.I opet kazem,dokazujem i tvrdim,subota je sedmi dan,dan Gospodnji,i ako Bog da svetkovacu ga do moje smrti,necu ga se nikad odreci,ma koliko mi ga tko,s Duhom ili bez Duha odrekao.Subota je 2 Mojsijeva 20,10 i 11.</BLOCKQUOTE>