Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Subota - sedmi dan

power_settings_newLogin to reply
+7
10
Caesar
Ruta
laodikejac
Justin
No Nick
dominik
11 posters

descriptionSubota - sedmi dan - Page 5 EmptyRe: Subota - sedmi dan

more_horiz
Znas sta cu da napravim no nick, jedan serijal DVD sluzbi i traktata gde cu pogazati sav paganizam SPC, staviti to na Internet i distribuciju i pokusati putem medija. Ali da izlozim sav taj uzasavajuci paganizam.

Smile Ne shali se sa time, prijatelju, ne shali se!!!

more_horiz
dragomir je napisao/la:
Znas sta cu da napravim no nick, jedan serijal DVD sluzbi i traktata gde cu pogazati sav paganizam SPC, staviti to na Internet i distribuciju i pokusati putem medija. Ali da izlozim sav taj uzasavajuci paganizam.

No, idi kod brata Živanovića pa se čuj o tome sa njim..da se ne napravi navijačka emisija već evanđeosko svjedočanstvo..

more_horiz
Slazem se dina, slazem se i meni se onaj naslov prokletsvo nije svideo to bi trebalo promeniti, dati neki drugi naziv. Prosto kazem ja sam citao sve utemeljivace adventizma i nasao puno dobrih stvari ali i stvari koje mi nisu jasne ili otkrivene, pa sam zeleo razgovarati pa zasto svi zelimo da svoja duboka uverenja prenesemo drugim ljudima.

Justin, abraham, no nick su zanimljivi sagovornici, moja braca u veri i to je sve.

Postovanje Dina, neka Bog cuva tvoje iskreno srce.

more_horiz
Sto no nick pa to treba napraviti, samo jer imas pouzdane neke literature o istorijatu toga kulta.

Ako imas uputi me.

more_horiz
Smile Kog kulta?? Smile

Prijatelju, sve je to 'hristijanizovano'. Smile Nema tu paganizma, nego su ti paganski obicaji 'hristijanizovani'. Smile Trebace ti mnogo vremena da pokazes sve za kult ikona, ali to nikada i nikako ne mozes ukoliko ne razumes i njihov stav po tom pitanju. Lako je iz nase, biblijske perspektive pricati o tome, ali da ti cujes sta njihovi bogoslovi pricaju o tome....E, nije to tako jednostavno kako ti se cini. Znas engleski??

more_horiz
Znam od prilike kako je to hristijanizovano samo hocu da to bude za obicnog nebeskog srbina razumljivo da je slava smrt itd.....

more_horiz
Hm, pa eto, otvori neku temu o tome, pa ja cu braniti stav pravoslavlja iz njihove perspektive, a ti ga napadaj, i videces da nije sve tako jednostavno kako se cini na prvi pogled.

OK, jasno je o cemu je rec, ali postoji dobro objasnjenje za stosta u njihovom verovanju, iznenadio bi se tome, kada bi pratio onda bi znao, veruj mi da ti iz iskustva pricam, i znam sto pricam. Smile Jos uvek nisam izlapeo...hehehe...Smile

more_horiz
Hajde gde da je otvorimo, nemam pojma otvori ti, ja cu napisati uvodni napad.

more_horiz
Smile

Mrzi me, iskreno receno, ali nije lepo sto tako to kazem. Smile Jedva imam vremena i za ovo, pa ti nemas pojma kako to kod mene ide, sta je u isto vreme otvoreno, ja vrlo retko uzmes si vreme da analiziram malo, pazljivo da citam, pa onda odgovorim, potrazim odgovor negde, zato ja zameram mnogim forumima sto su povrsni, ljudi su povrsni, mada ne svi, bilo je na par solidnih foruma takve diskusije da nemam reci. Smile Sto na umu to na drumu, a to nekad ne valja. Smile Eh, kada bi mi samo ovo bio posao-u, mozda bi bilo drugacije (a mozda i ne bi:)

Cuj, ja ne koristim svoj net, jer ga nemam, imam racunar, ali ne i pristup netu, ne koristim moj comp da bih bio na netu.

Nemam pojma, mozemo nesto da vidimo, mozda predanja, odatle crpe svu nauku.

more_horiz
Ok, ti si to predlozio ne ja, posalji mi na privatne poruke neke naslove.

more_horiz
O da ja sam kriva promasili ste temu o ovome ste se mogli dogovarati preko pp.

more_horiz
Ja se zaista svima izvinjavam radi nacina vodjenja dijaloga sa nekim od adventista a pogotovu sa Dinom.Ali jedno Dino moras znati da ne mozes na ovom forumu citati samo ono sto se tebi svidja.Pregledaj ostale strane i vidjeti ces da su mnogi odlazili od teme ali ti si meni prigovorila i to me je naljutilo.Dino ja sam inace bila osoba koja se uvijek nesto bunila i ganjala svoja i tudja prava.Nepravdu nikako nisma mogla tako da i moj zivotni poziv socijalnog radnika je proisteko iz te naravi.Uvijek sam bila srcana i nisam se nikog bojala (osim Boga)nedostatak strpljenja,brza(nedostatak mudrosti),ali mene je upravo takvu Hrist voli i On me mjenja.Znaci svi imaju svoje nedostatke ja priznajem.Dino ja sam iz nekih vasih odgovora ili pitanja prepoznala licjemjerstvo zacinjeno finocom a nisam prepoznala blagost Hristovu ako ti mislis da imas vise Duha pa pokazi ga.Najgore sto se desilo sto ste sa pretjeranim isticanjem subote kod mene proizveli odbojnost od nje i to me je danas uzasnulo.Bog je stvorio svaki dan i ja svaki dan volim i sto troandjelovsku vijesti skrnjavimo sa nasim neznanjem.Zato vam se svima izvinjavam duboko i zaista sam pokarana od Duha Svetoga.Boziji blaagoslov.

more_horiz
Sestro Ruta, ako smo te užasnuli pretjeranim isticanjem subote, tada se ispričavam u svoje ime, prije svega. Ali ipak je ovo topic na kojemu se o suboti raspravlja, zar ne? Zato bih te molio da ako ćeš kategorički odbacivati subotu, bez da ozbiljno uzmeš u obzir bilo koji naš argument, tada nema smisla da ovdje o suboti s nama raspravljaš, zar ne? Evo ja ću danas staviti dva malo duža posta, koji će govoriti o moralnoj vrijednosti subote i njenoj važnosti koju je dobila već pri stvaranju svijeta.

Ako te zanima što Biblija ima za reći o suboti, tada čitaj postove i diskutiraj. Ako te ne zanima - tada nemoj diskutirati, NITKO TE NE TJERA, DOISTA.

Hvala na razumijevanju.

more_horiz
Justin je napisao/la:
Sestro Ruta, ako smo te užasnuli pretjeranim isticanjem subote, tada se ispričavam u svoje ime, prije svega. Ali ipak je ovo topic na kojemu se o suboti raspravlja, zar ne? Zato bih te molio da ako ćeš kategorički odbacivati subotu, bez da ozbiljno uzmeš u obzir bilo koji naš argument, tada nema smisla da ovdje o suboti s nama raspravljaš, zar ne? Evo ja ću danas staviti dva malo duža posta, koji će govoriti o moralnoj vrijednosti subote i njenoj važnosti koju je dobila već pri stvaranju svijeta.

Ako te zanima što Biblija ima za reći o suboti, tada čitaj postove i diskutiraj. Ako te ne zanima - tada nemoj diskutirati, NITKO TE NE TJERA, DOISTA.

Hvala na razumijevanju.

Mislim da sestra Ruta hoće razgovarati o Suboti i da to i treba..
No antinomijalisti - nemaju ni logičnih pretpostavki...
Na primjer.
Zašto je Jagnje zaklano?
Zato što Zakon ne trpi kompromis.
Spasenje milošću, odgodom kazne uslijed kazne na Isusu , ne daje dozvolu za grijeh.
Dakle :
U starom Izraelu , sotona je uzdizao Zakon i razapeo Jagnje,
u novom Izraelu - duhovnom:
uzdiže Jagnje a razapinje Zakon.
Ne možemo prihvatiti opravdanje a odbaciti posvećenje da bismo isticali krštenje Duhom i opravdali sebe..
No ljudi pogledajte što ste učili u školi o postanku?
Subota stoji kao spomenik Stvaranja i Ostatak , pa bilo tko se vidi u njemu treba uzvisivati Boga kao Stvoritelja.U vrijeme Božje poruke svijetu koja podsječa na Stvaranje istovremeno Darvin priprema koncept evolucije.U muzičkom svijetu Heidnov oratorijum "Stvaranje " uzdiže stvoritelja.Jeste li slušali tu liojepu glazbu?Istovremeno sredinom 19 stoljeća razvijen je već popularni humanizam koji uz pomoć liberalizma i Marxovog Manifesta uzdiže ljudsko Ja kao silu univerzalnog bića ...Uporedimo dvije kompletne table događaja u velikoj borbi i uočimo veliku koncentraciju oko pitanja Krist-sotona.. Svijet ide ka obožavanju sotone nasuprot obožavanju Boga..
Koji je znak razlike?

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Ruta je napisao/la:
Ja se zaista svima izvinjavam radi nacina vodjenja dijaloga sa nekim od adventista a pogotovu sa Dinom.Ali jedno Dino moras znati da ne mozes na ovom forumu citati samo ono sto se tebi svidja.Pregledaj ostale strane i vidjeti ces da su mnogi odlazili od teme ali ti si meni prigovorila i to me je naljutilo.Dino ja sam inace bila osoba koja se uvijek nesto bunila i ganjala svoja i tudja prava.Nepravdu nikako nisma mogla tako da i moj zivotni poziv socijalnog radnika je proisteko iz te naravi.Uvijek sam bila srcana i nisam se nikog bojala (osim Boga)nedostatak strpljenja,brza(nedostatak mudrosti),ali mene je upravo takvu Hrist voli i On me mjenja.Znaci svi imaju svoje nedostatke ja priznajem.Dino ja sam iz nekih vasih odgovora ili pitanja prepoznala licjemjerstvo zacinjeno finocom a nisam prepoznala blagost Hristovu ako ti mislis da imas vise Duha pa pokazi ga.Najgore sto se desilo sto ste sa pretjeranim isticanjem subote kod mene proizveli odbojnost od nje i to me je danas uzasnulo.Bog je stvorio svaki dan i ja svaki dan volim i sto troandjelovsku vijesti skrnjavimo sa nasim neznanjem.Zato vam se svima izvinjavam duboko i zaista sam pokarana od Duha Svetoga.Boziji blaagoslov.

Evo ,Dragomire,ovaj moj post cu nazvati budi popo covjek,ti trazis non stop dokaze,a sestra Ruta kaze da smo kod nje svojim dokazima izazvali odbojnost,eto bud popo covjek,volim i strasno postivam katolike i ortodokse,koji kazu,jeste subota je sedmi dan ali mi zivimo po crkvenom predanju,stop,posteno je posteno,a ja sestro Ruta niti zelim niti hocu trgovati Duhom Svetim,jer to je za mene 3 lice bozanstva,i ne zelim ga kao grijesni covek,koristiti u sili protiv tebe,i opet ti kazem da nisam niti licemjerka,niti farizejka.Sto se tice dokaza Dragomire,mislim da se jadan Justin ,salomi dokazujuci o ispravnosti subote,mislis li da kad bi nas vise o tome pisalo,ti promjenio svoj stav,ne to je dar Bozji,shvatiti kompletnu poruku neba,tebe sam Ruta opomenula da skreces sa teme,a ti malo pogledaj da li nije istina,i znas da sa mnom mozes razgovarati samo s dokazima,pa mi dokazi sve sto je bilo protiv tebe,ja mozda i je sam ugladjena,i cipka lipka,ali nije na tebi da ti od mene trazis pokazivanje Duha Kristova.I opet kazem,dokazujem i tvrdim,subota je sedmi dan,dan Gospodnji,i ako Bog da svetkovacu ga do moje smrti,necu ga se nikad odreci,ma koliko mi ga tko,s Duhom ili bez Duha odrekao.Subota je 2 Mojsijeva 20,10 i 11.</BLOCKQUOTE>

more_horiz
Poštovana braćo i prijatelji!

Evo ja sam spreman iznijeti ovdje JAKO OPŠIRNO i detaljno objašnjenje o moralnoj važnosti subote!

Samo me zanima:
JESTE LI VOLJNI DA GA IZNESEM? (imat ćete puno za čitati...)

stvar nije jednostavna...vidjet ćete...

more_horiz
MOLIM te pošalji mi sve što imaš na kompjuteru o suboti, i nedjelji, VAŽNOOOO!!!!

more_horiz
Justin je napisao/la:
Poštovana braćo i prijatelji!

Evo ja sam spreman iznijeti ovdje JAKO OPŠIRNO i detaljno objašnjenje o moralnoj važnosti subote!

Samo me zanima:
JESTE LI VOLJNI DA GA IZNESEM? (imat ćete puno za čitati...)

stvar nije jednostavna...vidjet ćete...

Da ,
Prvo, ukratko, molimo za promidžbu..koje ti je težište detalja o moralnoj vađnosti subote?Možeš li napraviti traktat za misioniranje?

hvala
abraham

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply