Ta hladnoca je u stvari njen glavni argument kada je protestante svrstala u Vavilon. Ako citate Veliku Borbu to tamo je dosta opsirno.
I realno, rekao bih. Nije li ona napisala da ce protestantizam pruziti ruku papstvu? Nije li se to i desilo? Eno ti pogledaj na onom drugom sam forumu citao o zajednickoj deklaraciji izmedju katolicke crkve i anglikanse, gde anglikanci priznaju papu! Covece, o cemu mi to pricamo?? E sad, to sto je drugi protestanti drze sa satanistickog proroka-sta da radim...
Ni Isus nije bolje prosao...
Njena argumetacija je da je reformacija dobro krenula, ALI JE ZASTALA OHLADILA SE FORMALIZOVALA I POSTALA SPREMNO NA SVAKU VRSTU KONPROMISA I ZGOG TOGA JE OTISLA U ROBSTVO VAVILONA, STO JE DRUGA ANJDEOSKA PROUKA OTKRILA. JE LI TAKO?
O, pa imas protestante koji kazu da je potrebna reformacija, da ona nikada nije ni prestala!!! Sta sa njima???
Mislim da ja to ovde isrpavno izlazem. E sad mi zivimo koliko vise od veka, od kada je ona otisla sa lica zemlje, i mogli bi razgovarati NIJE LI SE SLICNO DESILO I ADVETNU.
Pa vrlo moguce, ali ne bih rekao da je generalno tako. U Indiji ima vise od milion vernika, kao i u Brazilu, npr. Adventizam raste svakoga dana, a to sto vidis na nasim prostorima-pa nije bas to najlepsa i najbolja slika onog sto adventizam jeste. Ja adventizam gledam na sirokom planu, nije on samo neka lokalna zajednica.
Kazem vam kad bih ja video zar u ljudimam i nesto stvarno subota bi bila najmanji problem prihvatiti.
Ja da sam ovo gledao/trazio, nikada adventista ne bih bio. Pa sta je bitnije, istina ili videti 'zar' u ljudima?
E, prijatelju, ne znam jesu li ovako pravilno postavljene stvari.
Ovako, sta da vam kazem radio sam i slusao mladog coveka kako prica neslane sale, i nemoralne viceve, jedva sam se ozdrzao da ne odem iz tog drustva, kada je on otisao njegove kolege su zlonamerno komentarisale da je subotar.
Ne pada mi na pamet da pravdam njega i slicne, ali nije to mene odrzalo u Crkvi, niti sam zato dosao, nego temelji Pisma. E sto je pogresna praxa mnogih adventista-necu ja odgovorati zbog toga, budi siguran, kao ni ti. Osim ako ih ne upozorimo?
Ni po cemu ja to nisam mogao zakljuciti ni po cemu. Sada subota je dan, ALI GDE JE SUSTINA, SUSTINA JE ZIVOT DOSTOJAN EVANJDJELJA.,
Vi svakako mozete reci da generalizujem stvari i da nisu svi takvi, ALI OPROSTITE PREVISE IH JE I VECINA SU. NARAVNO NE SAMO U ADVENTIZMU.
Tvoje vidjenje stvari, imas pravo na to.
Poz.